|
|
#331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Cytat:
niedługo będziesz tulić maluszka...Współczuję pewnie złapała od innego dzieciaka, wszawica łatwo się roznosi.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kutwa nie śpię od 3 siku potem break dance młodego, potem znów siku i walka z moją przeponą. Tak do godziny 5 czyli do budzika a miałam się wyspać przed początkiem tygodnia Edit: Wiem że to mocno wybiega w przyszłość, ale zastanawiałyście się nad chodzeniem z niemowlakim na basen? Edytowane przez Gosiurek Czas edycji: 2016-08-29 o 07:24 |
|
|
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 8 miesiącu
ale ten czas pogina!Paulinika, współczuję wszy, oby tylko u Alby były i żebyście się z tym szybko uporali! Gosiurek, ja będę chodzić na basen. Jest u nas sprawdzona szkoła i od 3 miesiąca mozna chodzić. A zawsze wiedziałam, że przynajmniej spróbuję przyzwyczaić dziecko do wody. Jeśli wda się w mamusię to polubi ![]() Sent from my iPhone |
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Koszmarna noc za mna, poczytalam wczoraj te watek pazdziernikowy i cala noc mialam schizy, ze maly sie nie rusza :/ dobrze, ze mam urzadzenie do sluchania tetna to troszke sie uspokoilam jak uslyszalam serducho.. Ale to dziecko bedzie takim leniwcem.... |
|
|
|
#335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
O jej takie przykre wiadomości z rana... Kurcze gdyby można było przewidzieć, że coś się dzieje to pewnie by jej te bliźnięta wywolali już teraz a tak to coś okropnego... chyba by mi serce pękło...
Mój Mały jest ruchliwy. Ma swoje fazy, gdzie śpi, ale głównie zawsze mnie coś tam pyka Paulinika, musisz też u siebie zastosować terapię jeśli chodzi o wszy. Słyszałam, że szybko się rozprzestrzeniaja. Patrycjazuzanna, a w momencie zakładania krążka ile cm miała szyjka? Ja podczytuje wrześniowki czasami i tam sporo już rozpakowanych. Cos czuje, że u nas jeszcze wrzesień będzie spokojny a w październiku się zacznie :P |
|
|
|
#337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to i tak wypada na koniec października.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#338 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też poważnie myślę o chodzeniu z malcem na basen, ale na poważnie będę myśleć o tym na wiosnę dopiero. Paulinka nie wiem jakie teraz są na wszawice sposoby ale pamiętam z dawnych lat, że kupowało się specjalny szampon w aptece i on sobie z lokatorami radził myło się głowę kilka dni pod rząd tym ustrojstwem i każdy domownik w ten sposób powinien postępować bo możliwe że już wszyscy macie towarzystwo a ta historia ze stratą bliźniaczek straszna, serce się kraje Macie jakiś sposób na muszki owocówki w kuchni? ostatnio cały czas się pojawiają. Zawsze mam jakieś owoce bo jem ich dużo i nie chcę chować do lodówki. No i latają mi te muszki Edytowane przez KoniKa4 Czas edycji: 2016-08-29 o 08:34 |
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie czekamy aż otworzą sklepy żeby kupić szampon i grzebień. Mój mąż jes łysy to mu nie grozi. Gorzej za mna bo czytałam że w ciąży należy się skonsultować z lekarzem
Na dodatek też sama pół nocy nie spałam. Znowu leje
|
#340 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czuję się, jak przejechana przez czołg. Budzę się w nocy, jestem niewyspana... Przyda mi się dzień lenia. Jutro poleniuchujemy z tż, mamy drugą rocznicę ślubu i zero kasy żeby cokolwiek w ten dzień zrobić. Trudno. Jeszcze po pracy mąż się umówił z facetem, który będzie nam robił sufity i łazienkę, więc też od razu po pracy nie wróci i tylko kawałek tej rocznicy spędzimy razem. Szkoda
Tak jakoś kiepsko nam się układają te rocznice, pierwsza była dokładnie miesiąc po śmierci Wikusi, pojechaliśmy co prawda do Lublina, ale nie szaleliśmy. Majdanek, ogród botaniczny, Starówka i do domu, ja zresztą jeszcze w połogu byłam no i w stanie częstego płaczu. Teraz mamy Juniora w brzuchu ale z kolei rocznica wypada w tygodniu i jak nie mamy kasy więc nawet w weekend nic nie zrobimy....No nic, za godzinę bracia przyjeżdżają na kilka godzin, a ja jeszcze w łóżku z bólem głowy Cytat:
Cytat:
Wydaje mi się, że mój się rusza tak samo. Staram się nie skupiać tak na tym żeby nie mieć schiz, a czuję go codziennie całkiem sporo. Ale czkawki czasem ma i 2-3x dziennie, to zauważyłam. Cytat:
Niestety, ale wiem co się wtedy czuje, a ona jeszcze kolejny raz... To jest mój największy lęk. Nie rozumiem, czemu takie rzeczy się dzieją.... Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla siebie kup jakąś najtańszą odżywkę do włosów, tak żeby Ci nie było szkoda pół butelki na głowę wylać- słyszałam że to też działa cuda
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Tak już słyszałam do tego prostowac włosy prostownica.
|
#344 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślę nad basenem, ale najpierw muszę znaleźć taki z ozonowaną wodą i sprawdzić czy nie mają syfu. Na moim basenie już parę razy coś złapałam (od kilku infekcji po paskudztwo na stopie, które musiałam wyciąć u chirurga) i po prostu boję się tam iść. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja...
Humor jakoś taki do dupy, więc i pisać się nie chce. Ikea zaliczona a teraz jeszcze 30 min i po glukozie... MajWija dzwoniłaś już do Chmielewskiego? |
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
witam się po weekendzie
![]() dziewczyny, jak to jest z lataniem samolotem w ciąży - można czy nie można? latałyście? Chciałabym się wybrać lada dzień gdzieś na tydzień.. nie na drugi koniec globu ale jakaś grecja/chorwacja/włochy..? autem nie bardzo mamy jak z uwagi na utratę prawka przez mojego tz o czym Wam pisałam
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że wizzerem koleżanka w 30 tygodniu już jej nie wypuścili. |
|
|
|
|
#349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas na szczęście ocet się sprawdza bo prawdziwa plaga była.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja leciałam kilka razy i w pierwszym i w drugim trymestrze. |
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#354 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po śniadanku, super mi się spało i czuję sie jak młoda bogini
![]() A propos basenu, to my bardzo chcemy z Zosią chodzić, pewnie jakoś na wiosne rozejrzymy się za kursem. Ja niestety nie umiem pļywać i bardzo chciłabym, żeby Zosia umiała i nie bała się wody. W ogóle chcemy byc takimi aktywnymi rodzicami, mamy góry pod nosem, wiele pięknych miejsc na.wycieczki piesze i rower. Zobaczymy, jak to wyjdzie w praktyce ![]() Listopadowa gratuluję zakupów. Kupiłaś to łóżeczko, które pokazywałaś? Materacyk też w ikei kupiłaś? Miętówka a Ty co nakupiłaś? ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Paulinika współczuję! Wybić to robactwo brrr!! ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Panna Izabela wszystkiego naj z okazji rocznicy, najważniejsze, że jesteście razem |
|
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
Zielinka, mam do Ciebie pytanie odnośnie butelki Calma.
Kupowalas do niej coś do czyszczenia?? |
|
|
|
#356 |
|
Wtajemniczenie
|
Okropne jest to, co piszecie o mamie październikowej. To jest właśnie to, czego najbardziej się obawiam. Nawet nie wyobrażam sobie, co ona teraz musi czuć
|
|
|
|
#357 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny.
U mnie w tym roku tez duzo owocowek. Nie pamietam aby kiedykolwiek wczesniej tyle ich bylo. |
|
|
|
#359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie przejmuj się brakiem kasy na jakieś szczególne obchodzenie rocznicy - ważny jest spędzony razem czas, atmosfera a tego pieniądze nie zapewnią Dzięki za rady dot. muszek ale akurat octu jabłkowego nie mam w domu, ale poczytałam trochę i soki, powidła, wina domowe itp działają podobnie i zrobiłam pułapkę - zobaczymy jaki będzie efekt Edytowane przez KoniKa4 Czas edycji: 2016-08-29 o 09:34 |
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Panna Izabela- nie mysl o braku kasy, pamietaj o priorytetach jak dom i potomek. Przyjdzie czas, ze i z kasa sie pouklada. I wowczas odbijecie sobie te lata wyrzeczen.
My co roku bierzemy pozyczke u Tzta z pracy. Jest ona nieoprocentowana i cala kase przelewamy do banku aby nadplacic kredyt. A jemu co miesiac sciagaja z wyplaty 1/12 Dzieki temu oszczedzamy na odsetkach. Taki byl plan, kupic mieszkanie 2 pokoje poki jestesmy we 2, szybko splacic i gdy rodzina bedzie juz wieksza kupic cos wiekszego. W tym roku pieniadze te ida na operacje Tzta, wiec plan musi odwlec sie troche w czasie. Trudno. Wazne aby byl zdrowy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

niedługo będziesz tulić maluszka...
pewnie złapała od innego dzieciaka, wszawica łatwo się roznosi.

siku potem break dance młodego, potem znów siku i walka z moją przeponą. Tak do godziny 5 czyli do budzika
ale ten czas pogina!

A to i tak wypada na koniec października.

Tak jakoś kiepsko nam się układają te rocznice, pierwsza była dokładnie miesiąc po śmierci Wikusi, pojechaliśmy co prawda do Lublina, ale nie szaleliśmy. Majdanek, ogród botaniczny, Starówka i do domu, ja zresztą jeszcze w połogu byłam no i w stanie częstego płaczu. Teraz mamy Juniora w brzuchu ale z kolei rocznica wypada w tygodniu i jak nie mamy kasy więc nawet w weekend nic nie zrobimy....

Niestety, ale wiem co się wtedy czuje, a ona jeszcze kolejny raz... To jest mój największy lęk. Nie rozumiem, czemu takie rzeczy się dzieją....