|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Wróżę ze na jednym dziecku się nie skończy
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#572 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje ogrmomne !! odpoczywajcie teraz i cieszcie się sobą ![]() I tak po cichutku zazdroszczę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Rozeznanie
|
hope2016, Konkardia trzymam kciuki za wizytę
![]() Konkardia na pewno będzie się mieszkać ciekawie i emocjonująco ![]() ![]() chupacabra88 cudownie być już po, prawda? ![]() Orlica podziwiam ![]() Dziewczyny zazdroszczę, że Wasi Tż-ty tak się interesują brzuszkami. Mój prawie nie dotyka, chyba że już go o to poproszę - mówi że nie chce "zepsuć". Poza tym jak tylko proponuję coś związanego z dzidziem (typu przesunięcie mebli lub poszukanie jakichś rzeczy do kupienia), to mówi: a po co? Ewentualnie narzeka, że zrobiłam się zrzędą (bo ciągle próbuję namówić go na rzucenie palenia). Ani razu nie wszedł ze mną na usg, na połówkowe go zabiorę bo już więcej zobaczy... Oczywiście cieszy się, że zostanie tatą, chwali się tym każdemu napotkanemu, ale sam żadnych tematów związanych z dzieckiem nie zaczyna. Dba o mnie bardzo i troszczy się, ale dziecko jest dla niego czymś bardzo odległym, nie koncentruje się na nim zupełnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |
Raczkowanie
|
`
Cytat:
Do lekarza tez ze mną nie chodzi bo uważa że nie ma potrzeby a ja go nie bedę zmuszać. Po wizycie jest oczywiście zainteresowany i zdjęcia ogląda. Jak zaczynam temat np wózka albo jakiś podstawowych produktów to jest pytanie "po co?". No do cholery jak po co wózek ?? ![]() Poza tym uważa ze ja juz powoli wpadam w jakiś stereotypowy szał związany z wiciem gniazda itd. A ja jeszcze nie kupiłam ani jednej rzeczy ![]() Uważam że t wszystko przez to że trochę się obawia tej odpowiedzialnosci, boi się ze to JUZ, ze to niedługo. Nie martwię się tym jakoś bo nie każdy jest osobą która będzie gadać z brzuszkiem, zachwycac się ubrankami itd. Ja tez sie nie zachwycam i zakupy dziecięce to nie bedzie dla mnie jakaś specjalna atrakcja. Oczywiscie cieszę się, najbardziej z ruchów ! Wiece co ? Zastanawiam się też nad tym co ciąża robi z kobietami... Patrząc na wiele matek zastanawialam się wcześniej dlaczego one az tak przesadnie martwią się o swoje dzieci ( słysząc :nie rób tego, nie rób tamtego, uważaj bo się przewrócisz itd. nie wspominając o momentach choroby na zwykłą grypę czy anginę, kiedy to matka przeżywa istny dramat,jakby dziecko leżało na łożu śmierci ) Nie potrafiłam tego zrozumieć w 100%, uważałam to za przewrażliwienie i nadopiekunczość, popadanie w skrajność... A teraz... ? Chyba coś się zmienia... zaczynam, nazwijmy to "rozumieć" Czy to hormony ? Czy tak po prostu kobieta jest "zaprogramowana" genetycznie ? Ja, osoba, która nie należy do tych zamartwiających się i delikatnych czuję, ze w ciąży jestem co chwilę w stresie ! Właściwie to od niedawna mam poczucie ciągłego stresu spowodowanego miedzy innymi mniejszą ilością ruchów niż dnia poprzedniego, bólami macicy czy brzucha. ( tak wiem, ze na tym etapie ciąży jest to normalne ) ale stresu opanować się nie da. Oczywiście nie mowię tutaj o skrajnych emocjach paraliżujących codzienne życie. Mowię tutaj raczej o poziomie "medium" Wiem, że może to nie odkrywcze ale ciąża zmienia chyba też psychikę kobiety i przygotowuje do opieki nad dzieckiem, która nie jest latwa, do troski o nie już na etapie ciąży. Czyż nasze organizmy nie są genialne ?! Ps. (chyba 1,5 h stania w korku na autostradzie robi swoje ![]() Edytowane przez KPZ Czas edycji: 2016-08-28 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do mężczyzny i jego dziecka. Wydaje mi się, że problem męski polega na tym że ciąża jest... czymś abstrakcyjnym ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Jutro o 7 musze jechac na krew, a nie moge zasnac. Moj ciagle maca brzuch i gada do niego. Dzisiaj opowiadal bajke i prosil, zeby Tosiek juz mnie nie kopal, a maly jak slyszy to kopie jeszcze bardziej. Btw zazdroszcze snow, bo ja od kilku dni w ogole nie pamietam co mi sie sni ![]() ![]()
![]() |
#578 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
![]() Wczoraj COS poczulam. Dwa razy z rzedu. Mam nadzieje, ze to byl dzidziul. Zupelnie inne odczucie jak przelewanie sie we flakach. Bardziej jakby cos w jednym miejscu tak od srodka mnie ruszylo. Czekam na potwierdzajaca powtorke ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#579 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Za to potem planuje mały rajd po sklepach dziecięcych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zadomowienie
|
Furjatka mój mąż uparcie obrączki nie nosi
![]() ![]() Moniczi mój też tak średnio się rwał do poczucia ruchów, ale jak dostał kilka kopniaków to teraz sam czasem kładzie. Co do ciuszków i rzeczy podobnie, nie chce nic kupować, bo po co? Jeszcze tyle czasu. Albo widzę że go trochę już nudzę jak co chwilę coś mówię o wózkach, woombie, szumisiach itp. No ale na usg chodzi zawsze. Może Twój jeszcze się zaangażuje po połówkowym ![]() Dzisia wstałam a na koszuli dwie zaschnięte plamy z "mleka" i kilka świeżych kropelek ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Zakorzenienie
|
Cześć !
![]() Cały weekend nie pisałam, ale wszystko na bieżąco przeczytałam. ![]() Nasz weekend w Trójmieście był bardzo intensywny, gorący i jednak wyczerpujący, ale widziałam jak mój mąż, który za bardzo nigdzie nie jeździł, był zachwycony. Także było warto! Choć dla mnie bardzo ciężko. Ruchów ciągle nie czuję i ciąża jest dla mnie ciągle bardziej abstrakcja niż realna. Za to Tż oszalał na punkcie Emilki: glaszcze, całuje,mówi do niej jakby ona już z nami była. Wydaje mi się, że on bardziej przeżywa, niż ja. Ja na pewno bardziej się martwię, ale on bardziej się ekscytuje. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#582 | |||||
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64671901]Gratulacje! Oby wszystkie kolejne dni małżeństwa były tak szczęśliwe jak ten pierwszy!
My za tydzień mamy 6 rocznicę, a ja nie mam prezentu!!!! Ratunku, rzuccie mi jakimś pomysłem, żebym jeszcze dzisiaj coś zamówiła ![]() My na rocznicę nie kupujemy sobie prezentów tylko spędzamy ten dzień razem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Zadomowienie
|
Kciuki za badania dziewczyny, sama zaraz idę. Mój obrączki nie ściąga w ogóle. Najpierw miał zdejmować do pracy ale okazało się ze nie przeszkadza. A teraz byłby problem ze zdjęciem jej bo ciasna hahahahaha
Ja też od tygodnia noszę juz płatki kosmetyczne w staniku bo kilka kropelek leci w ciągu dnia. Kiedyś jak mi mąż sutka podgryzal to potem się położyłam na boku to mi tak poleciało ze miałam całą rękę mokra ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- A co do brzuszka - nie mogę wstać bo mi mąż zasnął z łapa na brzuchu ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#584 |
Zadomowienie
|
Ja za to bardzo czuje ciaze i odkad mialam polowkowe to o nic sie nie martwie (moze to zle...). A zmieniajac temat to brzuch mi widac, ale jakos wszyscy w komunikacji maja to gdzies i tylko obserwuja, ale zeby ktos ustapil.. Haaa
#585 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#586 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stawiamy raczej na wspólne spędzanie czasu. Cytat:
![]() Gdyby zapominał, choćby w weekendy, to potraktowałabym go ![]() Cytat:
Byliśmy też w Ikei, bo u nas nie ma i kupiliśmy 2 prześcieradła do łóżeczka i nieprzemakalny podkład na materac czy na przewijak oraz sówkę-maskotkę. ![]() Dużo rzeczy tam jest do kupienia, ale ja za bardzo nie wiedziałam jeszcze czego ile. Super, że dzisiaj badanie! Trzymam kciuki i czekam na pełną relację oraz zdjęcie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W weekend sobie pofolgowałam i nie przestrzegałam za bardzo diety (na szczęście dużo chodziliśmy), ale raz po greckiej kolacji miałam bardzo wysoki wynik, pół nocy przez to nie spałam. Więc ogłaszam powrót do ścisłej diety od dzisiaj! Na diecie czuję się o wiele lepiej i lżej. Zrobię dla Tż urodzinowy dietetyczny sernik z jogurtów greckich, ciekawe jaki wyjdzie. ![]()
![]() |
#587 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cieknie Ci już tak bardzo? U mnie tylko jak ścisnę to zawsze są kropelki, ale samo z siebie nie leci. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Idę dziś na 15 do endo, proszę też o kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64683941]Ale by mi było przykro z tą obrączką...
![]() [/quote] Mnie tez by było bardo przykro, jeśli mam być szczera. Jednak musimy pamiętać, że wszystkie małżeństwa mają swoje zwyczaje i ustalenia. ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64683941] Cieknie Ci już tak bardzo? U mnie tylko jak ścisnę to zawsze są kropelki, ale samo z siebie nie leci. [/quote] U mnie po ściśnięciu prawego sutka są kropelki, lewy jeszcze chyba nie działa. ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64683941] Idę dziś na 15 do endo, proszę też o kciuki ![]() Kciuki będą, a jak! ![]()
#589 |
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64683516]Mój nie może nosić obrączki do pracy i dlatego nie ma nawyku jej zakładania. Dobrze jak w swieta albo na jakiś ślub sobie przypomni i założy
![]() A to takie slepactwo to chyba celowe ![]() ![]() No jak ktos nie jezdzi to frajda jest. Ale niestety nie mam wyjscia, najlepiej to chcialabym miec szofera ![]()
#590 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
na kolację pewnie pojdziemy. Może kino? Mąż idzie do pracy, więc zostaje popołudnie. Jeszcze musimy załatwić opiekę małemu ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Zadomowienie
|
Ja byłam tylko na badaniu krwi to foty nie wstawiam, chyba że chcesz zobaczyć jak mnie ukluli
![]() Kciuki za endo! My w tym roku też na rocznicę po prostu poszliśmy na dobrą kolacje bo wydatki inne ważniejsze. Może jakbym wiedziała ze o czymś marzy to tak, ale tak na sile nie wymyslalam. Za dwa tygodnie za to ma 3o urodziny to by się przydało coś wymyślić ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#592 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Jeśli chodzi o obrączkę to mąż nie może mieć w pracy ze względu na bezpieczeństwo, potem zapomina założyć, nie mam o to pretensji, bo jak sama ściągam przy kąpieli / kremowaniu rąk itp. to też potem nie zawsze pamiętam, żeby założyć. Cytat:
![]() KPZ To chyba ciąża/macierzyństwo nas tak zmienia, sama nie chciałam być matką kwoką, a dokładnie pamiętam, jak ciężko było mi zostawić małą by np. wyskoczyć z tż na kolację. Albo jak muszę zagryźć zęby, żeby znów nie krzyknąć uważaj, wolniej itp. i dać dziecku swobodę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#594 |
Zadomowienie
|
Witam się w 20 tc. Od wczoraj mam wrażenie że mi się coś/ktos przewraca w brzuchu. Fajne uczucie, zwłaszcxa jak leżę.
Trzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuję dziewczyny za Wasze opinie
![]() ![]() KPZ opisałaś idealnie zachowanie mojego Tż ![]() muffi24 mój bardzo chętnie ogląda zdjęcia z usg, czyta sobie pomiary, ale spod gabinetu to najchętniej by uciekł ![]() ![]() My nie zdejmujemy obrączek w ogóle. To nasz skarb - mają już prawie 100 lat, najpierw nosili je prababcia i pradziadek Tż, potem przekazali swojemu najstarszemu synowi, czyli dziadkowi Tż, a on przed śmiercią dał je mojemu Tż jako swojemu najstarszemu wnukowi, niestety nie udało mu się dożyć naszego wesela, ale wierzę, że zawsze jest przy nas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Rozeznanie
|
Odnośnie siary z cycow to ja w 1 ciazy nie mialam wogole przed porodem nic mi nie cieklo ani nic a karmic przestalam dopiero jakies 2tyg temu a mlody ma 13miesiecy. To nie jest wyznacznikiem tego czy bedzie pokarm czy nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moje piersi na razie nic nie produkują. Moja mama niestety miała ogromne problemy z kp i obawiam się, że u mnie będzie podobnie... A bardzo chciałabym karmić piersią! Uważam, że to najlepsze co w tym okresie można dać swojemu dziecku. Śniło mi się dziś, że poszłam na usg do mojej dr- z nadzieją poznania płci. No ale wizyta tak się potoczyła i tak się rozgadałyśmy, że w końcu mi tego usg nie zrobiła.... Ech.... I dalej nie wiem kto we mnie siedzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.