Moda męska - ogólnie - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-23, 21:20   #331
victorion
Rozeznanie

Dot.: Męski portfel skórzany

Cytat:
Napisane przez Matylda888 Pokaż wiadomość
Wojas ma dobre jakościowo produkty, wiec warto chyba u nich kupić portfel. Ja kiedys kupiłam w tkeymax , ale to tez zalezy na co trafisz i wiekszosc nie jest ze skóry.
reklama

EDIT: Tu było logo pewnego sklepu, miało pokazać jak się pisze poprawnie nazwę sklepu którą zaznaczyłam w cytowanym powyżej poście, ale nadwrażliwy moderator postanowił uznać to za reklamę.

Edytowane przez victorion
Czas edycji: 2016-08-23 o 21:53
victorion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-28, 07:35   #332
qweasdzxc182
Przyczajenie

Prośba o poradę dla faceta :)

Witam,
mam 21 lat. Postanowiłem nieco zmienić swój styl. Brakuje mi butów wiosenno-jesiennych. Szukam takich, które będą pasowały do jeansów i czarnych trochę węższych spodni (nie rurek). Góra to zwykle koszula (w kratę, jeansowa lub inna, ale nie jakaś elegancka) lub sweter. Preferowany kolor to czarny.
Nie pytam oczywiście o konkretny model butów, ale spośród jakich powinienem szukać? Myślałem o takich: https://www.zalando.pl/zign-tenisowk...2ba0h-q11.html

Niektórzy uważają, że sportowe buty pasują do koszuli, ale mi to jakoś nie leży. Chyba że to ja się nie znam?
qweasdzxc182 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-28, 10:12   #333
pani_smith
Zakorzenienie

Dot.: Prośba o poradę dla faceta :)

buty z linku jak najbardziej tak. sportowe ale nie do tego stopnia, żeby ktoś cie wziął za osobę, która pomyliła ulice z siłownia. to klasyka męskiego sportowego stylu - w bardziej luzackim wydaniu swietnie sie sprawdza nawet z marynarka.
natomiast jesli szukasz bardziej formalnych - mimo wszystko polecałabym bardziej klasyczne półbuty

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-28, 11:17   #334
haru_haru
Rozeznanie

Dot.: Moda męska - ogólnie

Dla mnie też na tak, w moich rejonach taki styl jest bardzo popularny i lubiany.
haru_haru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-28, 13:41   #335
qweasdzxc182
Przyczajenie

Dziękuję za opinie A co sądzicie o tych butach: https://sneakerstudio.pl/product-pol...ER-V62644.html ?
Mam takie w domu, ale nie zakładam ich nigdy do koszuli. Wg mnie nie pasują. Co myślicie?
Stary 2016-08-28, 15:03   #336
syczacywaz
Przyczajenie

Witam serdecznie,

Jestem na etapie kupna płaszcza ,wiem, że będzie to płaszcz wojskowy. Mam pytanie do was ,warto kupić ten płaszcz ,wart jest tej ceny?
http://www.zara.com/pl/pl/m%C4%99%C5...2p3901001.html

Może gdzieś taniej można takiego typu płaszcz kupić ? Dziękuje za wszelkie opinie i informacje.
syczacywaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-28, 19:06   #337
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syczacywaz Pokaż wiadomość
Witam serdecznie,

Jestem na etapie kupna płaszcza ,wiem, że będzie to płaszcz wojskowy. Mam pytanie do was ,warto kupić ten płaszcz ,wart jest tej ceny?
http://www.zara.com/pl/pl/m%C4%99%C5...2p3901001.html

Może gdzieś taniej można takiego typu płaszcz kupić ? Dziękuje za wszelkie opinie i informacje.
płaszcze w zarze sa w większości bardzo cienkie. jeśli ten rownueż - darowałbym sobie.

Cytat:
Napisane przez qweasdzxc182 Pokaż wiadomość
Dziękuję za opinie A co sądzicie o tych butach: https://sneakerstudio.pl/product-pol...ER-V62644.html ?
Mam takie w domu, ale nie zakładam ich nigdy do koszuli. Wg mnie nie pasują. Co myślicie?
są bardziej sportowe, ale do koszul bardziej sportowych (np. wszelkie kratki) - śmiało. natomiast z marynarkami bym ich juz chyba nie zestawiała, choć nie wykluczam, że mogliby sie to udać

wróciłam
Stary 2016-08-28, 19:33   #338
qweasdzxc182
Przyczajenie

W marynarkach poza nielicznymi okazjami i tak nie chodzę Koszulę noszę właśnie głównie takie nieformalne. Często w kratkę, ale czasami też jednolite (mam np. całą granatową, jasnoniebieską).
A które buty bardziej pasują do koszuli? Te z pierwszego czy z drugiego linku?
Stary 2016-08-28, 20:06   #339
pani_smith
Zakorzenienie

wybierz buty, które podobają się tobie i które pasują do reszty twojej garderoby.

ja bym postawiła na 1, ale myśląc o atrakcyjnym facecie myślę o kimś bardziej eleganckim niż sportowym i zdecydowanie trochę starszym niż 20 latku (no offence ).

wróciłam
Stary 2016-08-28, 21:24   #340
qweasdzxc182
Przyczajenie

Bardziej eleganckie rzeczy to nawet nie pasują do mnie Mam 21 lat, ale wyglądam (niestety) na 17.

PS. jeszcze o takich myślałem: http://www.himstr.com.au/lacoste-ali...ns-shoes-black

Edytowane przez qweasdzxc182
Czas edycji: 2016-08-28 o 21:45
Stary 2016-08-29, 08:35   #341
pani_smith
Zakorzenienie

j.w.

też nie są klasycznym "adidasem", więc jak najbardziej sprawdzą się nawet z koszulami.

wróciłam
Stary 2016-08-29, 11:58   #342
syczacywaz
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
płaszcze w zarze sa w większości bardzo cienkie. jeśli ten rownueż - darowałbym sobie.

są bardziej sportowe, ale do koszul bardziej sportowych (np. wszelkie kratki) - śmiało. natomiast z marynarkami bym ich juz chyba nie zestawiała, choć nie wykluczam, że mogliby sie to udać

Typowy płaszcz na jesień ,raczej nie na zimę. Dokładniej mi chodzi o to ,czy gdzieś indziej w innym sklepie nie będzie tańszej opcji i czy gatunkowo jest on dobry?
Stary 2016-08-29, 12:22   #343
pani_smith
Zakorzenienie

@syczacywaz
nie macałam tego płaszcza, więc nie ocenię, czy gatunkowo jest dobry. mam też wrażenie, że nikt ci tego na podstawie zdjęcia nie oceni.

natomiast ogólne wrażenie o płaszczach z zary, zarówno męskich jak i damskich, jest takie, że ja bym ich nie kupiła (przypuszczam, że ten płaszcz to kawałek cienkiej szmatki, wełniano-sztucznej, ze sztuczna podszewska, który przy najlżejszym podmuchu chłodnego wiatru pozwoli ci odczuć ile stopni jest na zewnątrz. w hiszpanii może by się to nawet sprawdziło - u nas, raczej nie polecam). w tym przedziale cenowym w peeku czy innych multibrandach z męską modą masz szansę kupić coś w zdecydowanie lepszej jakości.
natomiast wszystkie sieciówki rzucają od czasu do czasu towary w jakości premium i może się okazać, że upatrzony przez ciebie płaszcz to nie jednosezonowy średniak, czego serdecznie życzę.

przesyłka przy zakupach powyżej 200 zł jest bezpłatna, więc jeśli ci się ten płaszcz podoba - zamów, najwyżej odeślesz.

wróciłam
Stary 2016-09-07, 18:49   #344
tomcurek
Przyczajenie

Kto pomoże ...!

Witajcie
Znalazłem ostatni na necie fajną stylizację ubiur.jpg
Czy jest ktoś w stanie znaleźć dla mnie takie spodnie taką koszulę i taki pasek jak na fotce ??
Bardzo mi się podoba i chciał bym to mieć !!!
Jeśli mogę prosić to od razu poproszę linki do sklepów
Ps. Jak coś to możecie jakieś fajne buty do tego zestawu dopasować
tomcurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-07, 23:43   #345
pani_smith
Zakorzenienie

koszula - sklep z koszulami męskimi, taliowana. buale koszule zdradzają kiepska jakość brutalnie, wiec idź do porządnego sklepu z koszulami (wolczanka, bytom, multibrandy)
Pasek - sadzać po logo na klamrze - hermes. do kupienia w pl chyba wyłącznie online.
Spodnie - trudno wyrokować bo ledwo je widać ale to pewnie chinosy. z tych bardziej eleganckich aniżeli sportowych (czyli bez wywijanych mankietów).

skoro na elegancko to uzupełniłabym to klasycznymi zamszowymi półbutami, w brązie (mój facet kupił ostatnio w kazarzd na letnich wyprzedażach buty tego rodzaju).

wróciłam
Stary 2016-09-12, 10:30   #346
przemekkwiat
Raczkowanie

Cytat:
idź do porządnego sklepu z koszulami (wolczanka, bytom, multibrandy)
do porządnych sklepów koszulowych to im trochę brakuje - przynajmniej jeśli piszemy o koszulach z serii "Wolczanka" (co innego Lamberty) i "Bytom".
Niestety w PL ciężko znaleźć coś dobrego za ok 150zł bez wyprzedaży. Poleciłbym zagraniczne sklepy ale trzeba znać swoją rozmiarówkę koszulową (czasem można pojedyncze sztuki znaleźć w Tkmaxx) np. TM Lewin, Charles Tyrwhitt czy Hawes & Curtis - wszystkie z UK. Jakość do ceny bardzo dobra.
Z droższych i dostępnych w PL to Ossovski, Lamberty z Wólczanki, Lantier z Vistuli, Miller Luxury Shirts lub Marks & Spencer seria Luxury i Sartorial. Jeśli kupujemy kilka sztuk na raz to ostatecznie zaproponowałbym James Button w opcji multibuy (coś jak pierwsze trzy firmy z UK).
przemekkwiat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-13, 14:38   #347
syczacywaz
Przyczajenie

Cytat:
@syczacywaz
nie macałam tego płaszcza, więc nie ocenię, czy gatunkowo jest dobry. mam też wrażenie, że nikt ci tego na podstawie zdjęcia nie oceni.

natomiast ogólne wrażenie o płaszczach z zary, zarówno męskich jak i damskich, jest takie, że ja bym ich nie kupiła (przypuszczam, że ten płaszcz to kawałek cienkiej szmatki, wełniano-sztucznej, ze sztuczna podszewska, który przy najlżejszym podmuchu chłodnego wiatru pozwoli ci odczuć ile stopni jest na zewnątrz. w hiszpanii może by się to nawet sprawdziło - u nas, raczej nie polecam). w tym przedziale cenowym w peeku czy innych multibrandach z męską modą masz szansę kupić coś w zdecydowanie lepszej jakości.
natomiast wszystkie sieciówki rzucają od czasu do czasu towary w jakości premium i może się okazać, że upatrzony przez ciebie płaszcz to nie jednosezonowy średniak, czego serdecznie życzę.

przesyłka przy zakupach powyżej 200 zł jest bezpłatna, więc jeśli ci się ten płaszcz podoba - zamów, najwyżej odeślesz.
Wspomniłaś o peeku, czy dokładnie chodziło Ci o sklep peek & cloppenburg? Może jakieś inne sklepy warte odwiedzenia, hmm van graaf?
Stary 2016-09-13, 20:17   #348
pani_smith
Zakorzenienie

tak. podobnie van graaf. jesli chodzi o multibrandy, to męskie ciuchy dobrej jakości były także w royal collection, choć od kilku lat nie ma go juz w moim mieście, wiec trudno mi wyrokować czy wciaz jest ok

wróciłam
Stary 2016-09-14, 15:29   #349
syczacywaz
Przyczajenie

Cytat:
tak. podobnie van graaf. jesli chodzi o multibrandy, to męskie ciuchy dobrej jakości były także w royal collection, choć od kilku lat nie ma go juz w moim mieście, wiec trudno mi wyrokować czy wciaz jest ok

Ten płaszcz o którym wcześniej była mowa http://www.zara.com/pl/pl/m%C4%99%C5%BCczyzna/p%C5%82aszcze/p%C5%82aszcz/p%C5%82aszcz-w-stylu-wojskowym-c529019p3956262.html

Jak myślisz, będzie tańszy z dostępnym rozmiarem L ?

Co powiesz o składzie gatunkowym tego płaszcza:
skład

• NA ZEWNĄTRZ
    80% wełna, 20% poliamid
  • PODSZEWKA
    PODSZEWKA KORPUSU
    51% poliester
    49% wiskoza

Stary 2016-09-16, 14:29   #350
Butterfly0008
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Matylda888 Pokaż wiadomość
Wojas ma dobre jakościowo produkty, wiec warto chyba u nich kupić portfel. Ja kiedys kupiłam w tkeymax , ale to tez zalezy na co trafisz i wiekszosc nie jest ze skóry.
Ja właśnie szukałam portfela dla swojego chłopaka na urodziny, bo mierzwi go ten portfel od kilku lat i ma taki poniszczony, że trudno z niego korzystać - jak w ogóle można portfel do aż takie stanu doprowadzić?! myślałam, żeby kupić u chińczyka niedawno u mnie, ale jak poszłam do chińskiego marketu i zobaczyłam te ceny za takie portfele to oniemiałam przecież za tę samą kasę to będę miała porządny portfel, a nie jakąś kieszonkę niepodobną do niczego. chyba faktycznie kupię z wojasa, bo taka sama cena, a przynajmniej są kilkuskrzydłowe, a nie że nawet brakuje kieszonki na monety
Butterfly0008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-19, 12:48   #351
przemekkwiat
Raczkowanie

Cytat:
Co powiesz o składzie gatunkowym tego płaszcza:
skład jest w porządku, choć taki militarny styl płaszcza ogranicza go trochę gdybyś chciał go założyć na jakąś bardziej oficjalną okazję (ale i tak lepiej taki niż kurtkę sportową)

Cytat:
Napisane przez Butterfly0008 Pokaż wiadomość
chyba faktycznie kupię z wojasa, bo taka sama cena, a przynajmniej są kilkuskrzydłowe, a nie że nawet brakuje kieszonki na monety
tylko czy kilkuskrzydłowy jest mu na pewno potrzebny? Ile ma plastikowych na prawdę potrzebnych kart? 5 max 7?
Takiego potwora nie da się włożyć do marynarki czy elegantszych spodni bo będzie je nienaturalnie wypychał....
Stary 2016-09-21, 00:27   #352
braaap
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez przemekkwiat Pokaż wiadomość
skład jest w porządku, choć taki militarny styl płaszcza ogranicza go trochę gdybyś chciał go założyć na jakąś bardziej oficjalną okazję (ale i tak lepiej taki niż kurtkę sportową)

tylko czy kilkuskrzydłowy jest mu na pewno potrzebny? Ile ma plastikowych na prawdę potrzebnych kart? 5 max 7?
Takiego potwora nie da się włożyć do marynarki czy elegantszych spodni bo będzie je nienaturalnie wypychał....

Nie mogę się zgodzić jeśli chodzi o ten płaszcz, bo już od kilku lat nikogo nie dziwi widok mężczyzn w garniturach i np trampkach.

Mój chłopak ma niedługo urodziny i postanowiłam kupić mu plecak, bo jego obecny niedługo całkiem się popruje i któregoś razu wszystko z niego wypadnie. Pomijam już kwestie jego wyglądu, bo nawet szkoda o tym gadać. Chciałabym kupić plecak lekko militarny taki trochę na wzór słynnej kostki wojskowej, ale w bardziej eleganckim wydaniu. Plecak musi być też duży, bo musi zmieścić laptopa o standardowej wielkości, a także jakieś zeszyty, napoje. Tak sobie myślę, że taki byłby idealny https://samidare.pl/data/gfx/picture.../6/18766_3.jpg . Jest duży, ma kieszeń na laptopa i przypomina trochę wojskową kostkę. Tylko problem w tym, że nie wiem na jaki kolor się zdecydować, bo podobają mi się te trzy w jednolitym kolorze. Jaki Waszym zdaniem jest ładniejszy?

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-09-23 o 22:31 Powód: Link.
braaap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-21, 12:07   #353
pani_smith
Zakorzenienie

Granat (widziałam na żywo)

Co do płaszcza - nie każdy lubi nosić trampki do garnituru, nie każdy dobrze w tym wyglada i nie każdy moze sobie na to pozwolić. Akurat militarny sznyt elegancji zupełnie nie wyklucza, bo o tym decydują przede wszystkim użyte materiały. Nie powiem Ci czy skład jest dobry czy nie, ale za 700-800 zł (czyli ta sama półka cenowa) możesz kupic 100% wełny. Natomiast o tym, czy marynarka bedzie dobrze pod nim wyglądać, przekonasz sie tylko mierząc go - po zdjęciu z neta nikt tego nie oceni, a model pewnie w jakimś cienkim golfie na sesji.

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2016-09-21 o 12:10
Stary 2016-09-21, 14:30   #354
VeraWang
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Butterfly0008 Pokaż wiadomość
Ja właśnie szukałam portfela dla swojego chłopaka na urodziny, bo mierzwi go ten portfel od kilku lat i ma taki poniszczony, że trudno z niego korzystać - jak w ogóle można portfel do aż takie stanu doprowadzić?! myślałam, żeby kupić u chińczyka niedawno u mnie, ale jak poszłam do chińskiego marketu i zobaczyłam te ceny za takie portfele to oniemiałam przecież za tę samą kasę to będę miała porządny portfel, a nie jakąś kieszonkę niepodobną do niczego. chyba faktycznie kupię z wojasa, bo taka sama cena, a przynajmniej są kilkuskrzydłowe, a nie że nawet brakuje kieszonki na monety
oj tam, u chińczyka upolowałam kiedyś fajny portfel, akurat damski, a nie męski, ale trzymał mi się przez długi czas
VeraWang jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-22, 14:32   #355
syczacywaz
Przyczajenie

Cytat:
Granat (widziałam na żywo)

Co do płaszcza - nie każdy lubi nosić trampki do garnituru, nie każdy dobrze w tym wygląda i nie każdy moze sobie na to pozwolić. Akurat militarny sznyt elegancji zupełnie nie wyklucza, bo o tym decydują przede wszystkim użyte materiały. Nie powiem Ci czy skład jest dobry czy nie, ale za 700-800 zł (czyli ta sama półka cenowa) możesz kopic 100% wełny. Natomiast o tym, czy marynarka będzie dobrze pod nim wyglądać, przekonasz się tylko mierząc go - po zdjęciu z neta nikt tego nie oceni, a model pewnie w jakimś cienkim golfie na sesji.

Napisałaś, że za 700-800 zł można kupić płaszcz, który w swoim składzie ma 100% wełny. Nie zgodzę się z tym, przejrzałem wiele ofert, między innymi Ochnik, Pawo, Vistula, Bytom, Recman ,Lavard i nic nie znalazłem ,wszystkie które mają max 80% wełny. No cóż pomyliłaś się smith
Stary 2016-09-24, 19:28   #356
pani_smith
Zakorzenienie

bardzo mi miło, że tak dosłownie traktujesz moje słowa.
taka cena jest do osiągnięcia - pewnie cześciej jednak na wyprzedażach, aniżeli w regularnej sprzedaży. jeśli się natknę - nie omieszkam dać znać

wróciłam
Stary 2016-09-28, 23:29   #357
nagger
Przyczajenie

Ubrania dla mężczyzn o posturze skrzata/krasnala/kobiety/mezczyznyXS

Cześć wszystkim! Może ktoś z szanownych forumowiczek/ów podzieli się ze mną doświadczeniami związanymi z zakupem, a raczej bezskutecznym poszukiwaniem ubrań dla mężczyzn o wzroście nie przekraczającym 165cm? Gdzie mogę się ubrać? Czy serio nie ma nigdzie spodni, jeansów, marynarek, garniturów... czegokolwiek co nie wymagałoby skracania, zwężania czy innej interwencji krawca?
Nie chcę brzmieć jak kolejny, zakompleksiony kurdupel (którym poniekąd jestem ), ale zakupy ubrań są dość frustrujące... tak, jakby mężczyźni poniżej 170 nie istnieli. W ogóle bawi mnie zawsze na stronach z odzieżą to, że modele 186cm noszą rozmiary M... Średni wzrost to jakieś 176... nie rozumiem tego, a bardzo bym chciał zrozumieć
nagger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-29, 07:27   #358
lza_slonca
Zakorzenienie

Dot.: Ubrania dla mężczyzn o posturze skrzata/krasnala/kobiety/mezczyznyXS

c&a ma w kolekcji dla niskich, wysokich i normalny wzrost

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-29, 07:44   #359
wie-wiórka
Rozeznanie

Dot.: Ubrania dla mężczyzn o posturze skrzata/krasnala/kobiety/mezczyznyXS

Vistula i Bytom - od 170 cm. mają garnitury super slim.
Wólczanka - koszule od 164 cm.
Od 164 cm http://jes-garnitury.pl/garnitury/
Recman - garnitury od 164 cm.

Nie widzę problemów ze znalezieniem
wie-wiórka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-03, 10:41   #360
przemekkwiat
Raczkowanie

Cytat:
Napisałaś, że za 700-800 zł można kupić płaszcz, który w swoim składzie ma 100% wełny. Nie zgodzę się z tym, przejrzałem wiele ofert, między innymi Ochnik, Pawo, Vistula, Bytom, Recman ,Lavard i nic nie znalazłem ,wszystkie które mają max 80% wełny. No cóż pomyliłaś się smith
tyle, że domieszka (czyli te max 20%) poli w płaszczu w niczym nie przeszkadza
ważne aby podszewka nie była z poliestru
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości