![]() |
#2041 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
Malwiska-później sprawdzę te apke
![]() Musze sie też wziąć za małą za odpieluchowanie bo ona jest taka że czai przez kilka godzina później bunt na całego . A jednak jak będzie drugie dziecko to na drugie będzie kasa szła na pampersy . Zawsze ubrania itp staram się kupować na promocjach ... nigdy jak coś wejdzie na rynek . Ostatnio upolowałam sobie kozuszek na ciazowy brzuszek ![]() ![]() Na pewno w pazdzierniku wydam kasy bo mama bedzie w Polsce i okazja jest żeby paczke mi zrobiła ... jeszcze mąz zaczyna teraz kurs islandzkiego i nastepne pieniadze ... no ale później mu zwrócą jednak teraz trzeba wyłożyć z własnej kieszeni. Dobra kroje kapuste i ziemniaki to wstawie zupe po pracy ![]() I zaraz mykam może zdąże odkurzyc auto przed pracą na stacji ...
#2042 |
Zakorzenienie
|
Moja na szczęście odpieluchowana i odsmoczkowana . Myślałam że będzie źle z jednym i drugim ale obyło się bez histerii. Do odpieluchowania Dziecko musi samo dojść. Próbowaliśmy 2-3 razy bez skutku aż sama chciała gdy skończyła 2 lata
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Zakorzenienie
|
Co do kwestii materialnej. Wiadomo ze jak kogos nie stac by jedno siedziało w Domu z dzieckiem to nie ma dyskusji w ogole, ale moim zdaniem najważniejszy jest czas dla dziecka poświęcony przez rodzica a nie kolejna super zabawka. Tu nasuwa mi sie historyjka ktora moze znajdę to wkleje .
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam :
http://m.fronda.pl/a/historia-syna-i...net,27768.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Wtajemniczenie
|
moja odsmoczkowana przed 2 r.ż.
![]() ![]()
#2050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Wtajemniczenie
|
raduska-skopiuj to i wklej tutaj bo super to jest aż łza zakręciła się w oku dosłownie.
#2052 |
Zakorzenienie
|
Tak wgl to witam się w 12tc! 😊
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
Wtajemniczenie
|
Mnie takie historie nie ruszaja, nawet gdyby zdazyla sie naprawde to ile to dziecko musialo czuuc sie samotne, ze w swojej glowce wymyslilo, ze kupi godzine czasu ojca, a jeszcze ojciec zly, bo dziecko prosi o 50zl...
Mysle, ze lepiej zyc tak, aby nasze dzieci nigdy nie musily przeliczas czasu spedzonego z rodzicami na pieniadze i super jak ktos moze sobie na to pozwolic. Zadna zabawka tego nie zastapi.
#2054 |
Zakorzenienie
|
Mysle ze dzieci sa o wiele sprytniejsze niz nam sie wydaje. Nieraz zaskoczą. Mnie ruszają bo skłaniaja do refleksji. Łatwo sie zatracić w pogoni za pieniądzem zapominając o tym co najwazniejsze a dla mnie najważniejszy jest czas z rodzina. Niech tylko nie pada tekst o tym ze miłością sie nie wykarmi. Bo nie chodzi mi o to zeby ktos za wszelka cenę siedział w domu jak nie ma co do gara włożyć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Niestety nie skopiuje bo jestem na tel i trudno mi przeciągnąć cały tekst do skopiowania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
Ja odsmoczkowalam swoją córkę tak ze około miesiąca przed 2 urodzinami mówiłam jej jak nie chciała oddać smoczka ze jej się w końcu zużyje i dla tak dużych dzieci już nie ma w sklepie smoczkow. (Miała tylko na drzemkę i na noc, ale rano nie zawsze chciała oddac) jak skończyła 2 latka to jej ucielam kawałek. Włożyła do buzi, wyjęła i mówi "ooo nie dziala" a ja jej na to ze się zużyl i jej mówiłam ze tak może się stać jak ktoś jest duży. No ale wzięła i zasnęła z nim. Następnego dnia ucielam więcej tak ze mogła wsadzić palca i juz nie chciała, oddala i tyle. Chyba dwa razy wolała o smoczka jak była bardzo zmęczona ale.mowilam ze się jen zużyl i koniec tematu.
![]() ![]() |
![]() |
#2056 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czy potrzebujesz takiej opowiesci aby miec takie refleksje jakie masz? Bo ja nie sadze ![]() Choc moze sa ludzie, ktorzy chwile przy takim tekscie przystanal i w ich przypadku przeczytanie jego cos zmieni.
![]() |
#2057 |
Zakorzenienie
|
Ja odkąd wróciłam do pracy to oddzylam i na tym korzysta tez moje dziecko. Każda jest inna a ja na pewno nie nadaje się na siedzenie w domu I Podziwiam każda z Was która decyduje się na zostanie z dzieckiem.
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2059 |
Wtajemniczenie
|
My jeszcze nie odpieluchowane ani nie odsmoczkowane.. Z pieluchami po malu działamy, jestem teraz w domu to mogę więcej czasu na to poświęcić a że smoczkiem będzie bardzo ciężko. Chyba sama musi dojrzeć do decyzji kiedy go odda.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2060 |
Wtajemniczenie
|
O rety... 800zl... u nas idzie ok 950-1000, czasem więcej... cała chemię i inne tego typu kupuję tylko na promocjach, na jedzenie zwykle rzeczy, żadnych kaczek, łososi, krewetek, przeważnie schab, kurczak lub mielone bo to najtańsze... ale ja nie umiem zrezygnować ze słodyczy a mąż z piwa od czasu do czasu a byle jakiego sikacza nie lubi więc chyba tu jest pies pogrzebany...
Moim sposobem jest tabelka z kosztami stałymi, kredytami itp i średnia kwota na życie i jak coś zostaje to idzie na oszczędność. Kwotę z tabelki dzielimy na pół bo zarabiamy podobnie ale jak czasem ktoś ma więcej to dokłada więcej, żeby było sprawiedliwie, bo nie kwota sie liczy przecież tylko rownosc, trudno by było gdyby maz mial np 3000, zona 2000 a na rachunki oboje by dali 1800 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- U nas problemu ze smoczkiem nie ma bo córka nie chciała nigdy za to chciałam ją odpieluchowac na wiosnę i teraz sie bije bo z noworodkiem będzie trudno.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 ![]() Lenka przyszła na świat 10.05.2015 ![]() ![]() Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Wtajemniczenie
|
Ja już piszę piszę pracy mam przerwę
![]() Odkurzylam i umylam auto przed pracą jestem z siebie dumna ! ![]() Malwiska super pomysł ze smoczkiem. U nas było tak ze kuzyn powiedział dla małej ze wygląda fuuj i pee ze smokiem i wyrzuciła to upomniala się w nocy i był płacz więc dałam ale rano przypomniałam jej z Arek mówił i już sama smoka wyrzuciła do śmieci . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2064 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny,
mialam weekend offline, ale udalo mi sie Was nadrobic ![]() Po pierwsze witam wszystkie nowe mamusie ![]() Jeśli chodzi o program 500+ to myślę, że on przede wszystkim nie spełnia swojej roli. Do zwiększenia liczby urodzeń potrzebny jest powszechny dostęp do żłobków i przedszkoli i zatrudnianie młodych ludzi na uczciwych warunkach i umowach. My dziś jesteśmy po pierwszym dniu adaptacyjnym w przedszkolu, było dobrze chociaż córka oczywiście musiała pokazać charakterek i być wszędzie pierwsza i najgłośniejsza. Myślę, że nie przez przypadek dostała znaczek baranka na szafce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Zakorzenienie
|
U nas pierwszy pomysł jest taki, że bierzemy z TZ roczny macierzyński pół na pół. On sam nie wyobraża sobie nie skorzystać z płatnej możliwości nawiązania mocniejszej więzi z dzieckiem, a ja też nie jestem typem opiekunki ogniska domowego i pewnie chętnie wrócę do pracy. Mamy tylko nadzieję, że maleństwo będzie zdrowe i na żadnym etapie nie bdziemy musieć weryfikować tego planu.
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- No i my w końcu w weekend powiedzieliśmy rodzicom o ciąży. Radość ogromna, bo i moi i TZ rodzice o tym marzyli 😉
#2066 |
Zadomowienie
|
I widzę, że jestem w nielicznej grupie mam niepracujących. Zdecydowałam się zostać z dzieckiem przez 3 lata w domu, miałam taką możliwość finansową i nie żałuję. Teraz miałam wrócić do pracy, ale dość spontanicznie zdecydowaliśmy się na kolejne dziecko i pewnie zostanę z nim minimum 2 lata. Jestem po studiach, mam możliwość znalezienia dobrej pracy, bo mieszkam w dużym mieście, ale świadomie i z pełną odpowiedzialnością chcę teraz być panią domu (żeby nie powiedzieć kurą domową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Wtajemniczenie
|
My z mężem też planowaliśmy macierzyński pół na pół ale ostatecznie wykorzystałam cały
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 ![]() Lenka przyszła na świat 10.05.2015 ![]() ![]() Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 |
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() I ja się ujawnię -mam na imię Kasia, lat 34, tp mam na 7/8 kwietnia (zależnie od aplikacji), mam już jedną córcię - 6-letnią Olę. Ciąża ogólnie czwarta (po drodze jedna pozamaciczna a ostatnio przestał się zarodek rozwijać i w marcu miałam zabieg abrazji). I tak w kwestii aktualnych tematów - Olę odpieluchowaliśmy jak miała 2 l 2 mies. (czekaliśmy aż się ciepło zrobi) i w długi weekend majowy zdjęliśmy jej pieluchę. Zajęło nam to 2 tygodnie, wpadek nocnych zero, jedynie w ciągu dnia parę razy popuściła. A wcześniej zdiagnozowano u niej refluks pęcherzowo-moczowodowy i myśleliśmy że będzie gorzej. Odsmoczkowana jak miała rok i 8 miesięcy - po pobycie w szpitalu lekarka zwróciła uwagę na zgryz i spróbowaliśmy jak będzie się zachowywała bez smoka, co szybko zaakceptowała (usypiała trzymana za rękę). Co do 500+ to też miałabym inne pomysły na zagospodarowanie tych pieniędzy - więcej żłobków (dodatkowo lepiej dotowanych), więcej przedszkoli, lepsza edukacja szkolna. meniaa94 - ja też wiem gdzie jest Ełk - miałam babcię w Gołdapi i przez Ełk się często jeździło. Zawsze bardzo mi się podobało to miasto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z moim cesarzem będzie ciężko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.