|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzenia spełniamy i na II kreseczki czekamy !! Cz IV
|
|
|
|
#2312 |
|
Wtajemniczenie
|
"Przestań o tym myśleć" to chyba najgorsza rada, jaką można usłyszeć. Chyba że to ja jestem jakaś dziwna i nie potrafię nie myśleć o czymś, na czym tak bardzo mi zależy?
natlem oby pomogło
|
|
|
|
#2313 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Zgadzam sie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przegapiłam jakąś nową mamę, której się udało? Dopiero włączyłam powiadomienia w Tapatalku i mogę być całkiem na bieżąco Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2315 |
|
Wtajemniczenie
|
Może da się nie myśleć, jeśli po prostu odstawia się antykoncepcję i zdaje się na los. Ale jeśli, tak jak chyba większość z nas, przygotowujemy się do tej upragnionej ciąży, chodzimy do lekarzy, robimy badania, bierzemy różne suple, prowadzimy kalendarzyki itp., to nie da się. Ja w tej chwili nie skupiam się na tym jakoś obsesyjnie, ale mimo że szanse w tym cyklu niewielkie, to i tak odliczam dni do @ i liczę na to, że nie przyjdzie i będę mogła w sobotę testować.
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, myślę, że autorka tamtego posta już się nie odezwie. Szkoda naszych nerwów
![]() A ja dostałam @. Pffff.. nawet plamienia w 7dpo u mnie nic nie znaczą jutro jadę do doktorka zobaczymy czy dalej clo czy może wymyśli coś innego.
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio same mądre widzę się pojawiają na wątku... Cycki opadają.
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
Mnie nie tylko cycki opadły ;-) :-P
|
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2320 |
|
Rozeznanie
|
BlackSanctum w samo sedno!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, odchodząc od nieprzyjemnych rzeczy, która ma profil na OvuFriend? Właśnie sobie tam parę dni temu założyłam konto i fajnie byłoby zobaczyć znane "twarze"
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2323 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie ,
można się do Was dołączyć ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej, witaj |
|
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa i przepraszam te, które uraziłam, nie taki był mój zamiar. Zyczę wszystkiego, co najlepsze!
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
|
|
#2327 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2328 |
|
Raczkowanie
|
mam 24 lata, z tż o dzidziusia staramy się już od 16 miesięcy. Niestety na razie bezskutecznie. Od jakiegoś czasu robimy już badania. Tż zrobił seminogram, niestety nie wyszedł zbyt dobrze. (mała ruchliwość i mało prawidłowych plemników). Ja jutro rano mam robić badania, podstawowe plus hormonu. i popołudniu mam wizytę u mojego gin . Zobaczymy co powie na wyniki tż ...
Powiem szczerze że już to staranie dobija powoli, tym bardziej że wszyscy na około zachodzą, i ciągle pytają kiedy my ... ;( |
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Juz dawno chcialam sie odezwac, ale jakos zawsze brakowalo mi odwagi... Troche o sobie: mam 32 lata, 5 lat po slubie, syn 2 latka(3 lata staran) i obecnie 1,5 roku staran o drugie dziecko, poki co bezskutecznie Pewnie zostane nazwana "kolejna co sie wymadrza", ale stane troche w obronie dziewczyn, ktorych posty sie nie spodobaly wszystkim! Otoz, jesli kazda z was zajdziew w ciaze, czego zycze z calego serca, to naprawde uwierzcie, ze bedziecie chcialy wykrzyczec to calemu swiatu i bedziecie chcialy zeby wszyscy sie cieszyli waszym szczesciem! Czasem nawet w tej euforii nie zdajemy sobie sprawy ze faktycznie ranimy innych! Ale z drugiej strony jak sie nie cieszyc? Przeciez nie pozabijam wszystkich ciezarnych w okolo tylko dlatego ze mi sie wciaz nie udaje! Rozumiem ze macie grono dziewczyn z ktorymi sie znacie od poczatku, lubicie i wspieracie w niepowodzeniach, ale zauwazylam ze jesli uda sie ktorejs "starej" -przepraszam za wyrazenie, to jest ogolna radosc, bez wzgledu na to czy sie stara rok czy 5 czy 3 miesiace, ale jak juz "nowa" zajdzie w 6 cyklu, to jej rady sa bez sensu i nie na miejscu! Dziewczyna ma racje czasem trzeba troche wyluzowac, NIE DA sie nie myslec non stop, ale DA sie czyms innym zajac zeby choc pare dni w miesiacu sie tak nie nakrecac i zlapac oddech! kazda chciala by zajsc w ciaze w expresowym tempie, ale nie wszystkim to niestety dane... Konczac, prosze, jesli jakiejs nowej staraczce sie uda i zbyt szybko albo w niewlasciwy sposob to przekaze, to nie skreslajcie jej na wstepie, bo z tej jej radosci to pewnie polecialy łzy po przeczytaniu niektorych postow(przynajmniej mi by sie przykro zrobilo) Pozdrawiam |
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnosnie tego co napisalas to chyba jest mala roznica w tym jak ktos jest z nami jakis czas na watku,udziela sie,pisze cos o sobie,zna kilka naszych historii i wie mniejwiecej co przechodzimy i udaje mu sie nawet w drugim czy pierwszym cyklu i wtedy sie razem cieszymy,a gdy ktos NIC nie pisze a odzywa sie jak zobaczy dwie kreski,nie wazne czy sie staral czy nie,to chyba normalne ze niektore z nas taka informacja zaboli,bo ma ona raczej charakter "czesc wlasnie mi sie udalo,a wy starajcie sie dalej,narazie"skoro watek jest dla starajacych sie to niech pisza starajace sie i mamusie ktorym udalo sie w trakcie przebywania na watku,a lepszym miejscem dla osob ktore juz sa w ciazy a sie tu nie udzielaly bedzie chyba wątek mamusiowy nie sądzisz?i wcale nie zgadzam sie z tym ze jak zajde w ciaze to bede to chciala wykrzyczac calemu swiatu,owszem pochwale sie dziewczynom z wątku i moze na jakims mamusiowym ale bede miec na tyle taktu zeby np nie wywalic ni stad ni zowąd postu pt "jestem w ciazy,wam tez sie uda tylko o tym nie myslcie" na wątku np aniolkowych mamus bo jednak uwazam to za cios ponizej pasa |
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: to nie jej post wydał mi się dziwny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2016-08-29 o 16:33 |
|
|
|
|
#2334 |
|
Raczkowanie
|
mam taką nadzieję że wkrótce i nam się uda, szczerze mówiąc nigdy nie brałam pod uwagę że z tż może być jakiś problem,tż pochodzi z wielodzietnej rodziny. on ma dwie siostry, jego mama ma 11 rodzeństwa. ja mam mieć wycinanego polipa, który blokuje wejście plemnikom, ale jeszcze nie wiem kiedy ...
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Witam 🌹
|
|
|
#2336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tż jeszcze nic nie bierze, jutro mam wizytę u mojego gin, w następnym tygodniu tż u androloga... pewnie przepisze jakieś witaminy.mam nadzieję że coś się poprawi,chociaż słyszałam że morfologię trudne poprawić, i za jakieś 2 , 3 miesiące powtórzymy badania. |
|
|
|
|
#2337 |
|
Raczkowanie
|
A jest w ogóle tu jakaś dziewczyna, która zaszła przy niedoczynności tarczycy i guzie na przysadce? Bo wiem, że mogą być spore problemy.
|
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz.. Tak naprawde to, ze u niego w rodzinie nie ma problemów o niczym nie świadczy, niestety wg naszego androloga dzisiejsze problemy męskie często biorą sie z tego, ze mamy przetworzoną żywność, zanieczyszczone powietrze itp. O ile oczywiście wykluczymy np. Wady w budowie męskiego układu rozrodczego.A morfologia to jedno, ale trzeba patrzeć na całość wyników, nie tylko na ten jeden parametr. Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2016-08-29 o 15:22 |
|
|
|
|
#2340 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Wiem, wiem, ciśnienie się czasami podnosi, ale spróbujmy wszystkie wyluzować. Ja jak czasami widzę tego typu posty, to też mi się ciśnienie podnosi. Wyłączam wtedy wizaż i wracam na drugi dzień jak już o tym zapomnę, albo jak już potrafię spojrzeć z dystansem. No i tak też tym razem było, bo teraz myślę sobie, że żadna z dziewczyn która tutaj przyszła ostatnio nie chciała nas specjalnie urazić. Faktycznie posty były nietaktem, ale myślę, że nie były tutaj umieszczone z premedytacją Dziewczyny dowiedziały się, że są w ciąży i chyba ich trochę emocje poniosły (co wiadomo, że zdarza się w tym stanie).Cytat:
Spokojnych kolejnych tygodni!Cytat:
Na pewno @ potęguje te płaczliwe dni... Ale pamiętaj, że nikt tego nie zrozumie tak jak my wszystkie!Cytat:
Witaj :roza" Cytat:
Wiem, że nie taki był Twój zamiar, żeby tu wszystkich rozwścieczyć i nie miałaś złych intencji. Po prostu potrzebowałaś potwierdzenia radosnej dla Ciebie nowiny
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

Dopiero włączyłam powiadomienia w Tapatalku i mogę być całkiem na bieżąco 
jutro jadę do doktorka 

Dziewczyny dowiedziały się, że są w ciąży i chyba ich trochę emocje poniosły (co wiadomo, że zdarza się w tym stanie).