Mamusie kwietniowe 2017 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-29, 11:40   #2071
patrysia333
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2017

Ja problemu z odsmoczkowaniem nie miałam, bo dziecię moje bezsmoczkowe. Nigdy nie załapała smoka, nie umiała też pić z butelki.
patrysia333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:40   #2072
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
U nas pierwszy pomysł jest taki, że bierzemy z TZ roczny macierzyński pół na pół. On sam nie wyobraża sobie nie skorzystać z płatnej możliwości nawiązania mocniejszej więzi z dzieckiem, a ja też nie jestem typem opiekunki ogniska domowego i pewnie chętnie wrócę do pracy. Mamy tylko nadzieję, że maleństwo będzie zdrowe i na żadnym etapie nie bdziemy musieć weryfikować tego planu.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

No i my w końcu w weekend powiedzieliśmy rodzicom o ciąży. Radość ogromna, bo i moi i TZ rodzice o tym marzyli 😉
Też bym tak chciała zrobić, ale TZ pracuje na umowie o dzieło i mu nie przysługuje zwolnienia na dziecko też ja będę musiała brać

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:43   #2073
patrysia333
Zadomowienie

[/COLOR]
Co do baranków to wierzycie w zodiak?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Zupełnie nie wierzę, nawet nie pamiętam nigdy jaki znak zodiaku ma moja córka. Baranek z niej raczej dlatego, że taka uparta i głośna.
osiołków chyba nie było wśród znaczków na szafkach
patrysia333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:46   #2074
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Witajcie
I ja się ujawnię -mam na imię Kasia, lat 34, tp mam na 7/8 kwietnia (zależnie od aplikacji), mam już jedną córcię - 6-letnią Olę.
Ciąża ogólnie czwarta (po drodze jedna pozamaciczna a ostatnio przestał się zarodek rozwijać i w marcu miałam zabieg abrazji).

I tak w kwestii aktualnych tematów - Olę odpieluchowaliśmy jak miała 2 l 2 mies. (czekaliśmy aż się ciepło zrobi) i w długi weekend majowy zdjęliśmy jej pieluchę. Zajęło nam to 2 tygodnie, wpadek nocnych zero, jedynie w ciągu dnia parę razy popuściła. A wcześniej zdiagnozowano u niej refluks pęcherzowo-moczowodowy i myśleliśmy że będzie gorzej.

Odsmoczkowana jak miała rok i 8 miesięcy - po pobycie w szpitalu lekarka zwróciła uwagę na zgryz i spróbowaliśmy jak będzie się zachowywała bez smoka, co szybko zaakceptowała (usypiała trzymana za rękę).

Co do 500+ to też miałabym inne pomysły na zagospodarowanie tych pieniędzy - więcej żłobków (dodatkowo lepiej dotowanych), więcej przedszkoli, lepsza edukacja szkolna.

meniaa94 - ja też wiem gdzie jest Ełk - miałam babcię w Gołdapi i przez Ełk się często jeździło. Zawsze bardzo mi się podobało to miasto
Hejka 🌹 coraz nas wiecej. Super!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:46   #2075
moniisia90
Wtajemniczenie

Córka cycoholiczka, nie umiałam się z nią rozstać a mąż dobrze kombinowal. Zresztą ja od początku sobie tego nie wyobrażałam ale maz sie upierał. Teraz bym go chętnie zostawiła z dwójką sam na sam, ciekawe jak by sobie poradził:P

Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:48   #2076
Lilotka
Zakorzenienie

Podałam przykład baranka, bo chyba w kwietniu króluje właśnie baran a potem chyba byk?

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2016-08-29 o 11:51
Stary 2016-08-29, 11:56   #2077
ecia91
Wtajemniczenie

Witam się w 9tc

Widzę gorące tematy.
500+ mi się nie będzie należał bo będzie pierwsze dziecko a dochody przekraczają. Ale ja uważam, że powinny być darmowe żłobki/przedszkola/szkoły (w sensie cała wyprawka i obiady), a nie, że dają 500 zł i myślą, że ludzie będą mieli zaraz więcej... Dla przykładu w mojej gminie NIE MA ani jednego żłobka, a przedszkole nie przymnie dziecka w wieku 3-4 lat bo nie ma miejsca... Ledwo co jest miejsce do 5 latków a gdzie reszta? Dla mnie to jest chore i tyle.

A co do spraw materialnych to my ogólnie dalibyśmy radę tylko z męża wypłaty ale jako, że budujemy dom bez kredytu to ważne jest bym pracowała, bo dużo jesteśmy w stanie odłożyć.

Ja na L4 wybieram się najpóźniej końcem września. Dzisiaj rozmawiałam z moją szefową i powiedziała mi, że jak tylko gorzej się poczuję to mam zmykać na L4 i się niczym nie przejmować.

I ogólnie dzwoniła moja ginka i mam jutro wizytę o 16. a nie tak jak miałam iść w środę. Strasznie się ucieszyłam, że to już jutro

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Witajcie
I ja się ujawnię -mam na imię Kasia, lat 34, tp mam na 7/8 kwietnia (zależnie od aplikacji), mam już jedną córcię - 6-letnią Olę.
Ciąża ogólnie czwarta (po drodze jedna pozamaciczna a ostatnio przestał się zarodek rozwijać i w marcu miałam zabieg abrazji).

I tak w kwestii aktualnych tematów - Olę odpieluchowaliśmy jak miała 2 l 2 mies. (czekaliśmy aż się ciepło zrobi) i w długi weekend majowy zdjęliśmy jej pieluchę. Zajęło nam to 2 tygodnie, wpadek nocnych zero, jedynie w ciągu dnia parę razy popuściła. A wcześniej zdiagnozowano u niej refluks pęcherzowo-moczowodowy i myśleliśmy że będzie gorzej.

Odsmoczkowana jak miała rok i 8 miesięcy - po pobycie w szpitalu lekarka zwróciła uwagę na zgryz i spróbowaliśmy jak będzie się zachowywała bez smoka, co szybko zaakceptowała (usypiała trzymana za rękę).

Co do 500+ to też miałabym inne pomysły na zagospodarowanie tych pieniędzy - więcej żłobków (dodatkowo lepiej dotowanych), więcej przedszkoli, lepsza edukacja szkolna.

meniaa94 - ja też wiem gdzie jest Ełk - miałam babcię w Gołdapi i przez Ełk się często jeździło. Zawsze bardzo mi się podobało to miasto
Witaj w naszym gronie

4.11.2015 (9/12)

5.12.2019 (12/14)
ecia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 12:22   #2078
raduska
Zakorzenienie

Przezduzeem dziekuje.
Wkleilam wlasnie historie bo byc moze ktos na chwile przystanie przy niej
U nas smoczek jest,nic na sile. Jak niedawno przegryzła bo strasznie ja Zeby bola to była straszna tragedia i to napewno nie był "ten" moment. Z odpieluchowaniem narazie sie nie spieszę. Spróbujemy bliżej drugich urodzin chociaz na nocnik siada chętnie ale nic nie zrobiła tam jesZcze.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Podziwiam dziewczyny za gospodarnosc! Bardzo bym chciała sie nauczyc tej umiejętności. Tak samo jak porzadku:p z cora to jest syzyfowa praca dosłownie. Dlatego najczesciej sprzątam jak zasnie( chociaz teraz nie mam sił na to) to chociaz przez chwile rano jest czysto

raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 13:23   #2079
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Ale już w Pl nie mieszkasz ? Czy źle kojarzę? Bo wiadomo ze 800zl w pl to inne pieniądze niż np w niemczech.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
W niemczech jest jedzenie tańsze chemia również.
Droższy jest np. czynsz itp..

Dużo można kupić na promocjach i to są prawdziwe promocje nie tj w Polsce...
Stary 2016-08-29, 13:49   #2080
nowa92mama92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecia91 Pokaż wiadomość
Witam się w 9tc

Widzę gorące tematy.
500+ mi się nie będzie należał bo będzie pierwsze dziecko a dochody przekraczają. Ale ja uważam, że powinny być darmowe żłobki/przedszkola/szkoły (w sensie cała wyprawka i obiady), a nie, że dają 500 zł i myślą, że ludzie będą mieli zaraz więcej... Dla przykładu w mojej gminie NIE MA ani jednego żłobka, a przedszkole nie przymnie dziecka w wieku 3-4 lat bo nie ma miejsca... Ledwo co jest miejsce do 5 latków a gdzie reszta? Dla mnie to jest chore i tyle.

A co do spraw materialnych to my ogólnie dalibyśmy radę tylko z męża wypłaty ale jako, że budujemy dom bez kredytu to ważne jest bym pracowała, bo dużo jesteśmy w stanie odłożyć.

Ja na L4 wybieram się najpóźniej końcem września. Dzisiaj rozmawiałam z moją szefową i powiedziała mi, że jak tylko gorzej się poczuję to mam zmykać na L4 i się niczym nie przejmować.

I ogólnie dzwoniła moja ginka i mam jutro wizytę o 16. a nie tak jak miałam iść w środę. Strasznie się ucieszyłam, że to już jutro

Witaj w naszym gronie
Zazdroszczę budowania domu! My mimo że mamy dwie wypłaty narazie plany związane z budową domu odkladmay na potem... musimy t4oche pooszczedzac na działkę a reszta chyba kredyt...zobaczymy jak to będzie

11.04.2017 - Mały cud <3
nowa92mama92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 14:10   #2081
Ejda665
Wtajemniczenie

Cześć 👋
Co do 500+ to nie rozumiem dlaczego wszyscy tak narzekają, chyba taka nasza mentalność... Cieszmy się, że w ogóle coś dostajemy, za granicą to norma. Również uważam, że nasz rząd pozostawia wiele do życzenia ale fajne jest to, ze 500+ należy się każdemu czyli osobom uczciwie pracującym i zarabiającym dobrze również! Dlaczego tylko osoby najbiedniejsze mają dostawać od państwa? Są osobne programy pomagające w takich sytuacjach. Ja po pierwsze spodziewam się pierwszego dziecka, po drugie mieszkam za granicą więc mnie ten program totalnie nie dotyczy ale mam porównanie z krajem w którym żyje i powiem Wam, ze ta Polska wcale nie jest taka najgorsza. Dużo by tu wymieniać, ale np dziewczyny możecie sobie całą ciążę przesiedziec na 100% L4, a w Irlandii dostajesz marne 180 euro tygodniowo,co na tutejsze realia odpowiada 180 złotym i też aby to otrzymać musisz spełnić szereg kryterow, do tego płatny macierzyński (szaleństwo - 230 euro) dostajesz tylko przed 26 tygodni (na macierzyński musisz przejść najpóźniej 2 tygodnie przed planowanym porodem) wiec zostaje Ci niecałe pół roku z maleństwem, potem wracasz do pracy a ceny opiekunek czy przedszkoli to kosmos. To tylko kwestie dotyczące ciąży, a wiele innych rzeczy tutaj kuleje i trwa wieczność by cokolwiek załatwić, w Polsce system pozwala na dużo sprawniejsze załatwianie spraw. Myślę, że gdybym nie spróbowała życia w innym kraju też bym narzekala ale mam teraz zupełnie inne spojrzenie na nasz kraj.
Było też pytanie o przesady i znaki zodiaku. W to pierwsze nie wierzę i wręcz śmieszą mnie czasami, ale z to w znak zodiaku poniekąd wierzę, na prawdę znam przykłady osób w moim najbliższym otoczeniu, które idealnie wpisują się w znaczenie swoich znaków zodiaku my z mężem oboje jesteśmy wagami i czasami nam to przeszkadza
Witam wszystkie nowe mamusie super, że aż mas tyle i wiedzę, że już majówki powoli się ujawniają czas pędzi!

Ejda665 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-29, 14:11   #2082
przyjazna dla srodowiska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Mi każda osoba mówiła ze będę miała synka bo dobrze wygladam, za dobrze na dziewczynkę

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Ludzie to potrafią być mili... a niech mnie...
przyjazna dla srodowiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 14:38   #2083
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
W niemczech jest jedzenie tańsze chemia również.
Droższy jest np. czynsz itp..

Dużo można kupić na promocjach i to są prawdziwe promocje nie tj w Polsce...
Pati jakie tansze? Co jest tansze? Bo ja nie widzę tego. Ja jestem na diecie bg i za 6 kromek chleba place 3 euro. Maka 5 e za kg. Kupuje też zwykle jedzenie z glutenem. Kilogram jabłek 3 euro także ten tego. 😐

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Ejda665 Pokaż wiadomość
Cześć 👋
Co do 500+ to nie rozumiem dlaczego wszyscy tak narzekają, chyba taka nasza mentalność... Cieszmy się, że w ogóle coś dostajemy, za granicą to norma. Również uważam, że nasz rząd pozostawia wiele do życzenia ale fajne jest to, ze 500+ należy się każdemu czyli osobom uczciwie pracującym i zarabiającym dobrze również! Dlaczego tylko osoby najbiedniejsze mają dostawać od państwa? Są osobne programy pomagające w takich sytuacjach. Ja po pierwsze spodziewam się pierwszego dziecka, po drugie mieszkam za granicą więc mnie ten program totalnie nie dotyczy ale mam porównanie z krajem w którym żyje i powiem Wam, ze ta Polska wcale nie jest taka najgorsza. Dużo by tu wymieniać, ale np dziewczyny możecie sobie całą ciążę przesiedziec na 100% L4, a w Irlandii dostajesz marne 180 euro tygodniowo,co na tutejsze realia odpowiada 180 złotym i też aby to otrzymać musisz spełnić szereg kryterow, do tego płatny macierzyński (szaleństwo - 230 euro) dostajesz tylko przed 26 tygodni (na macierzyński musisz przejść najpóźniej 2 tygodnie przed planowanym porodem) wiec zostaje Ci niecałe pół roku z maleństwem, potem wracasz do pracy a ceny opiekunek czy przedszkoli to kosmos. To tylko kwestie dotyczące ciąży, a wiele innych rzeczy tutaj kuleje i trwa wieczność by cokolwiek załatwić, w Polsce system pozwala na dużo sprawniejsze załatwianie spraw. Myślę, że gdybym nie spróbowała życia w innym kraju też bym narzekala ale mam teraz zupełnie inne spojrzenie na nasz kraj.
Było też pytanie o przesady i znaki zodiaku. W to pierwsze nie wierzę i wręcz śmieszą mnie czasami, ale z to w znak zodiaku poniekąd wierzę, na prawdę znam przykłady osób w moim najbliższym otoczeniu, które idealnie wpisują się w znaczenie swoich znaków zodiaku my z mężem oboje jesteśmy wagami i czasami nam to przeszkadza
Witam wszystkie nowe mamusie super, że aż mas tyle i wiedzę, że już majówki powoli się ujawniają czas pędzi!

Mój synek to waga. Córka bliźnięta teraz mi się ryby szykują.

Paulina
Stary 2016-08-29, 14:51   #2084
meniaa94
Wtajemniczenie

Ja już wróciłam z pracy i dzis mamy spaghetti na obiad .
U nas jest czynsz drogi,jedzenie drogie ... ale zarobki są większe i wyżyć tutaj przez miesiąc jest bardziej realistyczne i normalne niż dla nas w Polsce,zawsze nam brakowało a tu jest ok .

Jadę po małą i do chirurga się spytać kiedy w koncu mam tą wizyte na usuniecie zebów :/
Stary 2016-08-29, 15:01   #2085
esor
Mamusia Luty 2016

Witam się serdecznie dziewczyny melduje, ze właśnie wjeżdżamy do Polski. Dziś mam 5t5d i głównym objawem ciąży jest totalny brak sił, momentami skrajnie. Nadrobię WAs jak się rozpakujemy czyli pewnie jutro miłego dnia wszystkim!

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 15:04   #2086
Ejda665
Wtajemniczenie

Menia ja też dziś się makaronuje mniam!

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

A z tyłu głowy mam jeszcze zapiekanki z pieczarkami i serem 😂 ta ciąża mnie wykończy

Stary 2016-08-29, 15:10   #2087
midusia86
Zakorzenienie

A ja tak żyję sobie w PL i nie narzekam. Gdybym naprawdę miała jakiś poważny problem z zaakceptowaniem tutejszej rzeczywistości, to pewnie bym sobie gdzieś pojechała, zamiast świadomie skazywać się na narzekanie do końca życia. Choćby same sprawy "okołoporodowe". Wiem, jak to wygląda w USA i we Włoszech i tam laski nie wierzą, że można wręcz od 3tyg ciąży iść na pełnopłatne L4, a później przez rok siedzieć na płatnym macierzyńskim. Także nie jest chyba tak źle, jak wielu to próbuje nakreślić 😉
Ja mieszkam w dużym mieście, więc nie ma tu zbytnio problemu ani z członkami, ani przedszkolami. Do żłobka mogę oddać dziecko od 4m życia, jakbym si uparła i wrócić do pracy. O nią akurat też jakoś trudno nie jest. Wiem, ze zdecydowanie mniej kolorowo wygląda to na wsi i w małych miastach. Ale też że względu na to przeprowadziłem się tutaj, choć kocham moją rodzinna wioskę i jestem tam tak często, jak tylko mogę.

Edytowane przez midusia86
Czas edycji: 2016-08-29 o 15:11
midusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 15:15   #2088
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Witam się serdecznie dziewczyny melduje, ze właśnie wjeżdżamy do Polski. Dziś mam 5t5d i głównym objawem ciąży jest totalny brak sił, momentami skrajnie. Nadrobię WAs jak się rozpakujemy czyli pewnie jutro miłego dnia wszystkim!

😊

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Ejda665 Pokaż wiadomość
Menia ja też dziś się makaronuje mniam!

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

A z tyłu głowy mam jeszcze zapiekanki z pieczarkami i serem 😂 ta ciąża mnie wykończy

Ja dziś rosół i risotto.

Paulina
Stary 2016-08-29, 16:00   #2089
Copykat
Zakorzenienie

U mnie dziś zapiekany makaron z pomidorami i mozarellą. Mam strasznego smaka na pomidory dziś

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-29, 16:03   #2090
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość
U mnie dziś zapiekany makaron z pomidorami i mozarellą. Mam strasznego smaka na pomidory dziś
Ja też pomidory wcinam. Najbardziej mi smakuja ze śmietaną i cebulą. 😋

Paulina
Stary 2016-08-29, 16:06   #2091
przezduzeem
Wtajemniczenie

A ja dzis zaszalalam i zjadlam suchy ryz :/
Zawsze to jakas odmiennosc od chleba i sucharow

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 16:14   #2092
raduska
Zakorzenienie

A ja sie przejadlam pomidorami do tego stopnia ze pewnego dnia prawie je zwrocilam teraz nie tkne ;p

raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 16:16   #2093
Ejda665
Wtajemniczenie

Ja też mam faze na pomidory w jogurtem naturalnym, szczególnie takiej jednej formy z Lidia! A przejadlam się ogórkami Małosolnymi bo jadłam codziennie od jakiegoś czasu

Stary 2016-08-29, 16:16   #2094
klapciaczek
Raczkowanie

Hej, postanowiłam się w końcu dopisać. Mam na imię Wiktoria i mam 27 lat. Jestem mamą 11 miesięcznej Basi. Dzisiaj byłam u lekarza który potwierdził 7 tydzień ciąży i obliczył date porodu na 13.04. Basia urodziła się 13.09 więc byłoby fajnie gdyby kolejna 13 wpadła ☺

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-29, 16:18   #2095
kinga_91
Rozeznanie

u mnie dziś kotleciki z piersi kurczaka mały się właśnie zajada, a mnie strasznie boli głowa to chyba przez te upały

15.03.2017r.
Liliana
kinga_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 16:20   #2096
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Pati jakie tansze? Co jest tansze? Bo ja nie widzę tego. Ja jestem na diecie bg i za 6 kromek chleba place 3 euro. Maka 5 e za kg. Kupuje też zwykle jedzenie z glutenem. Kilogram jabłek 3 euro także ten tego. 😐

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Mój synek to waga. Córka bliźnięta teraz mi się ryby szykują.

Hah, słyszałam o tych cenach, moi przyjaciele przeprowadzili się do naszej miejscowości z Essen. Opowiadali jakie tam są ceny :O
U nas, zwykła mąka 35c. Która używam do wszystkiego prócz pizzy, najdroższe jabłka w Lidlu/Kaufkandzie -tam robie zakupy - kosztują poza sezonem max 2e/kg teraz poniżej 1e.

Kostka masła 1,20e, mleko 60c.
Za pieczywo place więcej, za mięso tez bo tego nie kupuje w supermarketach. Czyli bułka ok 60c.

Ja kupę kasy tracę na łakocie
Zdaje sobie sprawę jak kolosalnie ceny różnią się w poszczególnych landach.
Jednak gdy pojechałam do Polski... Matko Boska. Jakie ceny.
Za żel pod prysznic 15zl?! Tu kosztuje 1,30e :O lepsza woda źródlana 2zl za butelkę, no losie...
Nie wspominając o cenie dobrego masła, 10zl za 200g?! Przecież to jest śmiechu warte.
Patrzę pod kątem zarobków a cen...
Aa... Ost byłam w sephorze z myślą, że kupię sobie ulubiony perfum iii yyy w sephorze kosztuje 470zl ja go u nad kupuje w regularnej cenie za 70e.
podziwiam serio podziwiam wszystkich którzy sobie tak świetnie dają radę przy zarobkach jakie są w Polsce.
Przecież każdy chce żyć na godnym poziomie :/
Stary 2016-08-29, 16:25   #2097
megi314
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klapciaczek Pokaż wiadomość
Hej, postanowiłam się w końcu dopisać. Mam na imię Wiktoria i mam 27 lat. Jestem mamą 11 miesięcznej Basi. Dzisiaj byłam u lekarza który potwierdził 7 tydzień ciąży i obliczył date porodu na 13.04. Basia urodziła się 13.09 więc byłoby fajnie gdyby kolejna 13 wpadła

Super, gratulacje️ trzynastki szczęśliwe
Ja idę za dwa tygodnie na następna wizytę czyli bedzie 8 tydzień i juz nie mogę sie doczekać aż zobaczę serduszko
Stary 2016-08-29, 16:35   #2098
ecia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowa92mama92 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę budowania domu! My mimo że mamy dwie wypłaty narazie plany związane z budową domu odkladmay na potem... musimy t4oche pooszczedzac na działkę a reszta chyba kredyt...zobaczymy jak to będzie

My mieliśmy ten plus, że działkę otrzymaliśmy od moich rodziców. Ogólnie to dużo własnej pracy wkładamy w budowę i na tym plusujemy bo za robociznę nie płacimy. Ale ogólnie wiadomo- bierzesz kredyt to za max 2 lata mieszkasz, no a u nas to trochę dłużej potrwa. Bo ogólnie zaczęliśmy budowę w zeszłym roku w maju i na chwilę obecną mamy dach, na jesień jeszcze chcemy wstawić okna. Dalej polecimy z robotą na wiosnę. No ale mamy gdzie mieszkać, nikt nas nie wygania więc możemy pozwolić sobie na taką budowę.

Cytat:
Hej, postanowiłam się w końcu dopisać. Mam na imię Wiktoria i mam 27 lat. Jestem mamą 11 miesięcznej Basi. Dzisiaj byłam u lekarza który potwierdził 7 tydzień ciąży i obliczył date porodu na 13.04. Basia urodziła się 13.09 więc byłoby fajnie gdyby kolejna 13 wpadła ☺

Witaj w naszym gronie
Coraz więcej w naszym gronie. Super, że jest tyle mam kwietniowych na wątku(i nie tylko!)! A tak w ogóle to piękny miesiąc się nam trafił

Czy Was też tak męczy zgaga? Nie umiem sobie dać z nią rady, dzień w dzień mnie piecze, cokolwiek bym nie zjadła...

4.11.2015 (9/12)

5.12.2019 (12/14)
ecia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 16:38   #2099
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:

Super. Witamy. 🌹

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Ecia nie chce zapeszac, ale nigdy nie miałam jeszcze zgagi.

Paulina
Stary 2016-08-29, 16:40   #2100
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ecia91 Pokaż wiadomość
My mieliśmy ten plus, że działkę otrzymaliśmy od moich rodziców. Ogólnie to dużo własnej pracy wkładamy w budowę i na tym plusujemy bo za robociznę nie płacimy. Ale ogólnie wiadomo- bierzesz kredyt to za max 2 lata mieszkasz, no a u nas to trochę dłużej potrwa. Bo ogólnie zaczęliśmy budowę w zeszłym roku w maju i na chwilę obecną mamy dach, na jesień jeszcze chcemy wstawić okna. Dalej polecimy z robotą na wiosnę. No ale mamy gdzie mieszkać, nikt nas nie wygania więc możemy pozwolić sobie na taką budowę.

Witaj w naszym gronie
Coraz więcej w naszym gronie. Super, że jest tyle mam kwietniowych na wątku(i nie tylko!)! A tak w ogóle to piękny miesiąc się nam trafił

Czy Was też tak męczy zgaga? Nie umiem sobie dać z nią rady, dzień w dzień mnie piecze, cokolwiek bym nie zjadła...
Zgaga to była zmora w mojej pierwszej ciąży. Ciągle i wszędzie. Masakra. Łup sobie renie te tabletki do ssania. Można w ciąży spokojnie brać a smak nie najgorszy

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości