![]() |
#3211 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Nie stresuj się ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jakiś obawiam się jej powrotu... Wlaśnue slyszałam , że na poczatku jest obfita a ja zawsze mialam 2dni i po wszystkim...
![]() |
#3212 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My juz na nogach. Noc spokojna. Po kąpieli nie ma juz placze i jest masaz ![]() Wczorajszy dzien zlecial szybko: tesciowie i na chwile do mojego taty. Wieczorem przytulaski i sen ![]() Gorąco jak cholera bylo i Maja w ogóle w dzień nie spala. U taty mojego na 30 min usnela. Wracajac do domu cały czas gaworzyla do motyla. Po raz pierwszy tak długo ok 15 min ciągiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Asia wspolczuje @ kiedys musial przyjść Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Australia fajnie ze chrzciny za Wami i Marysia byla grzeczna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Agusia dziecko je tyle na ile jest glodne ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Z takich mało śmiesznych rzeczy to wczoraj przy kąpieli poszla kupa i tz lal wode do drugiej wanienki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Zadomowienie
|
Dostaliśmy kolejną zabawkę lamaze- pirata i strzal w 10! Mieszko gada do niej, wierzga energicznie kończynami, wodzi wzrokiem. Jestem w szoku, bo do tej pory nie interesowały go zabawki.
U mnie tez @ zawsze 2-3 dni i po krzyku. Teraz to pewnie juz nie będzie tak różowo...
#3214 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tule są piękne ![]() Cytat:
Cytat:
Jak ktoś kupuje na alli : https://m.aliexpress.com/item/322702...=600&#autostay Mi kombinacja z biało czarnych się podoba. Ale nigdy jeszcze tam nie kupowałam, pora chyba zacząć. Ktos pisał, ze mozna je prac w pralce, serio?? Myślałam aby w salonie na panelach rozlożyc po prostu koldre, kupilam nawet na ciucholandzie taką i wyprałam w 90st. Wczoraj upał nie byl nam straszny, w odwiedzinach u mojego taty byliśmy. Tam dużo dzieciakóe to było fajnie ![]() A wieczorem przenieslismy sie do sypialni i..Gabi ladnie na łóżku z mężem usypiała, otworzyła oczy rozglądneła się po pokoju i placz-pierwszy raz przy usypianiu. No i musialam ja na klace uśpić, a pozniej przelozyc. Najbardziej zdekoncentrowały ją obrazy, wiem ze to nie picasso, tylko własnej roboty, ale bez przesady ![]() Z checią zeszlabym na najnizszy poziom domu i Gabi dala do wózka, ale chce tu pobyć aby się oswoiła.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-29 o 08:57 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gabi spala w łóżeczku? Mysę, ze nie musisz z nią siedzieć caly dzień w sypialni, wystarczy, ze kilja razy w ciagu dnia na chwilę tam pójdziecie... Np na karmuenue zeby się Malej dobrze kojarzyło ![]()
![]() |
#3216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje karmienie w sypialni pewnie wystarczy ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-29 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() Tutejszych znajomych dzieci śpią całe nocki bez jedzenia praktycznie od pierwszych tygodni. Gadalam z koleżanką której cora 2 tyg.starsza od Kuby i mowila, że daje butle mm ok.23 i cora śpi do 8 rano bez jedzenia (a to było z 1.5 m-ca temu) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3219 | ||||||
Ania
|
Cześć mamusie
![]() mąż wczoraj w domu, to nie miałam czasu na forum, dzień zleciał błyskawicznie- po południu grill- więc tym bardziej brak czasu. Moja Hania przez całą noc nie zrobiła siusiu... Rano zrobiła dwie kupki(w jednej siusiu na pewno nie było, w drugiej sama nie wiem)... Do tej pory zrobiła siusiu dwa razy(teraz jest na górze z mężem, to zaraz sprawdzę, czy ma siusiu). Zachowuje się normalnie. Cytat:
Ja tam nie podam od razu szczawiu np, ale spokojnie właśnie jabłuszko, marcheweczka itp ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas na forum to co zwykle!- kupki, bączki, jedzenie, marudzenie! ![]() Cytat:
Wydaje mi się, że jak zgłodnieje, to się upomni ![]() ![]() Moja przesypia całe noce, ale zjada tak na godzinę przed snem zazwyczaj około 150ml, choć zdarza się, że mniej(ale moja je więcej od Twojej od początku). Jeśli mała przybiera to nie martw się na zapas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślę, że mała się przyzwyczai, tylko potrzeba czasu trochę ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-08-29 o 14:37 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- [QUOTE=haneczkab92;6470003 6]Cześć mamusie ![]() mąż wczoraj w domu, to nie miałam czasu na forum, dzień zleciał błyskawicznie- po południu grill- więc tym bardziej brak czasu. Moja Hania przez całą noc nie zrobiła siusiu... Rano zrobiła dwie kupki(w jednej siusiu na pewno nie było, w drugiej sama nie wiem)... Do tej pory zrobiła siusiu dwa razy(teraz jest na górze z mężem, to zaraz sprawdzę, czy ma siusiu). Zachowuje się normalnie. Mojej cioci syn nie chciał jeść właśnie mleka, i ona w kocu (9lat temu) w wieku 3 miesięcy podała mu zupę szczawiową- jadł aż mu się uszy trzęsły-nic mu nie było. Ja tam nie podam od razu szczawiu np, ale spokojnie właśnie jabłuszko, marcheweczka itp ![]() ![]() ![]() No to macie intensywne wakacje! ![]() ![]() U nas na forum to co zwykle!- kupki, bączki, jedzenie, marudzenie! ![]() A ściągasz jeszcze w ogóle?czy już całkiem puste piersi? Wydaje mi się, że jak zgłodnieje, to się upomni ![]() ![]() A u mnie okres zawsze 7 dni minimum..;/ teraz miałam chyba z 5 z czego może jeden obfity- oby tak zostało ![]() ?? malujesz? ktoś od Ciebie maluje? ![]() Myślę, że mała się przyzwyczai, tylko potrzeba czasu trochę ![]() Od srody nie ścigam. Pierwsze 3 dni to koszmar, mega przepełnione:/ teraz już jest lepiej, ale myślę ze coś tam jeszcze jest :P
![]() |
#3221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to normalnie co 2h było i zmienialam pieluche. Nie maluje, raczej coś czasem stworze ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() U nas ktoras noc z koleji pobudki co dwie godziny :/ czasami wystarczy dac smoka a czasami cycka. Przyzwyczailam sie ze spi dluzej i chodze zmeczona. Dzis szczepienia byly, Gabrys plakal strasznie przy ukuciu, ale potem sie ladnie uspokpil, a teraz spi. Asiek wspolczuje okresu. Ja tam na tabletkach wiec szybko sie nie spodziewam. Agus skoro bobas spi to niech spi, widocznie przez dzien sie naje i na noc tyle nie potrzebuje. Australia super ze coreczka grzeczna na chrzcinach ![]() Radena to super ze troche potanczyc sie udalo ![]()
#3223 |
Zakorzenienie
|
Asia ja też szybko okres dostałam i obfity bardziej :/ nie boli brzuch ale długo trwa :/
Australia super, że córeczka tako Aniołek w swoje chrzciny ![]() My spędziliśmy super weekend. Tz w końcu był cały weekend z Nami. Sobota długi spacer po dużym parku, potem obiad na mieście. Ja weszłam ma szybko do CH do Home&You po prezent dla znajomych na nowy dom. Tz w tym czasie z Hania i psem dalej spacerowal ![]() W niedzielę byliśmy prawie cały dzień u Znajomych w nowym domu na wsi. Wieczorem grill. Kolejny długi spacer, wieczorem ok 19-Hania pięknie w salonie u znajomych zasnella więc dłużej posiedzielismy. Nie obudziło ją wkładanie do fotelika i wyciągnie z fotelika juz w mieszkaniu u Nas ![]() Dziś ok 18 przyjeżdża TZ mama. Ja mam jutro urologa (zwykle chodzę prywatnie teraz kazał mi do przychodni na NFZ przyjść badania mi przepisze, żebym prywatnie nie płaciła miliona monet) i Hania by nie miała z,kim zostać dlatego teściowa się przyda.muszę tylkp podłogi zmyć bo burdelik mały ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może więcej się poci? Obserwuj tak czy inaczej. Mój brat do 3 tygodnia zycia przesypial cale noce i nie sikał w tym czasie, tak mówi moja matula.
![]() |
#3225 | ||
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
No tak, tylko moja usnęła i 20.00 i dopiero pierwsze siku było ok 12.00. No na razie jest ok, więc spokojna jestem ![]() A dziewczyny od 5 września przechodzę na dietkę!! kupiłam już, i wyślą mi 4 września więc od 5 zaczynam! cel: - 35kg... także będę mieć co robić! ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3227 |
Zadomowienie
|
Hej nasze dzieciaki sie chyba dogadaly bo Krzys ostatnio tez ta pierwsza nocna pieluszke ma praeie sucha! O 2 ma ostatnio pierwsza pobudke i juz chyba3 noc niepptrzebnie zmienialam, za to ta druga jest meega pelna (zmieniana okolo 5).
Haneczko - dziwna dla mnie ta historia z zupą... Dziecko 3 miesiace nie wie, ze istnieje inne jedzenie niz mleko... Nie wiem, dlaczego tamto dziecko akurat wtedy nie jadlo, moze jakis skok czy co innego, ale podawanie w tym wieku zupy wgmnie bylo mega glupie... Na pewno bylo tam kilka roznych warzyw/alergenow, jakby sie cos stalo to nie wiadomo po czym. No i zapewne przyprawiona ta zupa byla po doroslemu. To nie jest tak, ze te zalecenia to pic na wodę, tylko one jednak po cos sa. A argument, ze ktos"zyje", czesto stpsowany w internetach, nie trafia do mnie zupelnie, co organizm to moze byc inna reakcja + poczekajmy 30-40 lat i zobaczymy czy dzieciak nie bedzie mial jakichs problemów... |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |
Ania
|
Cytat:
![]() Honcia-dziekuje ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-08-29 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny brzuch mnie boli, latam w pewne miejsce :/
Oby to nie był zaden wirus :/ Gabi dzis trzy koopy ( od dluzszego czasu robi jedna na dwa dni) i dwie poprzedzone bolem brzuszka. Jak moge sobie domowymi sposobami pomóc?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nie bylo personalnie do Ciebie tylko ogólne stwierdzenie. Owszem, to normalne że się martwisz ale jakbyś nie skupiła się na pierwszym zdaniu to zauwazyłabyś, że po nim odpowiedziałam Ci na Twoje wątpliwości. I wcale nie uważam, że w głupi sposób... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Zakorzenienie
|
Czasami na forum robi się nerwowo.... wrzucmy bardziej na luz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Zakorzenienie
|
Żabcia, obejrzałam ten stojak, pokazałam mezowi. Jest ok, tylko ogólnie zastanawiamy się czy jakikolwiek stojak jest bezpieczny przy naszym Starszaku, który wiadomo, nie zdaje sobie sprawy z zagrożenia i jest w stanie to przewrócić (jakąkolwiek konstrukcję).
No zobaczymy... ale dzięki za fotkę ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- kiedyś słyszałam o marchwiance albo o odgazowanej podgrzanej coca coli |
![]() ![]() |
![]() |
#3234 |
Konto usunięte
|
Zabcia mi pomogl odgazowany 7up, serio polecam! Poza tym elektrolity- orsalit żeby się nie odwodnic.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Damy rade!!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64714401]Zabcia mi pomogl odgazowany 7up, serio polecam! Poza tym elektrolity- orsalit żeby się nie odwodnic.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] o tak, tak. Tutaj piją właśnie 7up na biegunkę. ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Fiazo, Haneczka powodzenia z dietką. Przede wszystkim wytrwałości życzę!!!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 |
Zadomowienie
|
Agusia,ja też uważam,że nie ma co dziecka budzić jak śpi
![]() Dziewczyny u nas też w nocy suche pieluchy. To się Dzieciaczki dogadaly ![]() W ogóle moja Basia usnęła dziś Koło 19-z reguły wtedy jest rozdrażniona i nie śpi. Pospala ze 2 godziny i normalnie inne dziecko, zaczęła się uśmiechać,gadać, kopać nóżkami. Tzn do tej pory też to robiła,ale nie tak intensywnie. Aż małż się zdziwił ![]() Pisalyscie coś o robieniu słoiczków,nie wiem czy to Fiazo;-) ale też mnie natchnelo, akurat miałam swojskie gruszki i malinki,niedużo, ale wyszły 3 słoiczki gruszek i jeden malin,oczywiście bez cukru,ale te gruszki w ciul słodkie,więc Chyba będę je dodawać w małej ilości do jabluszek lub innych mniej slodkich owoców. Ale jestem taaaakaaa z siebie dumna,że mam te 4 słoiczki o których wiem,że są w 100 % ekologiczne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Zakorzenienie
|
Mnie lekarz na biegunkę coca-colę polecał
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3240 |
Konto usunięte
|
Jestem zła. Mieliśmy jechać we wtorek na górę św anny z moimi rodzicami bo mają auto 7os. To teść wymyślił jakaś robotę na wtorek i mąż miał mu pomóc. Oczywiście akurat we wtorek i żaden inny dzień mu nie pasował. Teraz się dowiaduje że jednak dzisisj nie będą tego robić. Super. Na górę św anny już i tak się nie wybierzemy bo moi rodzice już zaplanowali sobie inne rzeczy (remontuja). Nie cierpię takiej dezorganizacji.
Dzisiaj pobieramy Hani mocz do badania ogólnego kontrolnego. Mam stresa Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.