![]() |
#2911 |
Z deszczem w butach
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Mi maz opowiadal, ile maluszkow na dozynkach widzial. I dziecko znajomej max. 3 miesiace tez na takiej imprezie noszone przodem do swiata. Nic by mnie nie zmusilo, zeby zabrac tak male dziecko na tak glosna impreze.
Maz zostal poproszony przez swojego brata o zostanie chrzestnym. Ja z mlodym chyba nie pojade, bo wyjazd tylko na weekend po prawie 600km w kazda strone to przesada i mysle, ze to zrozumieja. Nie wiem jeszcze, co w takiej sytuacji ze starsza... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2913 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Za to natibaby i inne nie-niemieckie firmy rozchodzą się w mgnieniu oka więc gdybym kupiła to mogę nawet podbić później cene jak będę się pozbywać |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Wtajemniczenie
|
Agassek dzięki, pierwszy raz o nich słyszę, za wyjątkiem ergo.
Manu biedna jesteś ![]() Dziś też idę na plac, po pieczywo. Pewnie usłyszę że dziecku zimno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Zakorzenienie
|
To Manufaktura odpisała
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sie pytam gdzie moj przesypiajacy noce dzidzius? Gdzie jestes? ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zadomowienie
|
Fab pokaz nowa fryzurke ;-) szukam onspiracji do zapuszczenia ;-)
#2918 |
Moderatorka z pazurem
|
My juz po szczepieniu. 5240g i 61cm dluga i szczupla modeleczka nasza. Przez miesiac przybrala prawie 800g.
Szczepienie zniosla dzielnie. Akurat wypadlo w porze drzemki wiec troche zaplakala i poszla w kimono ![]() Dostalismy skierowanie do neurologa. Mloda nauczyla sie podpierac na lokciach dopiero wczoraj, dzis u pediatry rozjezdzaly jej sie te lokcie i radzi to sprawdzic. Z mezem mam ostatnio walke o diete matki karmicielki. Hafija i mlecznewsparcie go nie przekonuja. Zapytal dzis pediatry o diete...oczywiscie zero kapusty, grochu, fasoli, mleka, kawy, no stara szkola pelna geba. Dziecko nie ma zadnej alergii ale mleko odstawic dla zasady ![]() ![]() Nie skomentowalam tych dyrdymalow, bo juz mi sie nie chce z tym walczyc... |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
K. Mnie tylko prosi o chwilę zadumy jak przeginam z ostrymi papryczkami itp. Poza tym jest ok. On wie co mu grozi za zbanowanie mi jedzenia
![]()
#2920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oxy miałam nowe - nie wiem czy złamanie tego było w ogole mozliwe. Indio obydwa używane, ale różnica miedzy nimi była ogromna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Zakorzenienie
|
Lou - nicnierobienie w wersja matki - nie robię nic poza zajmowaniem się dzieckiem 😛
Full opcji nicnierobienia w sensie ze NiC a NiC nie pamietam Ty tym bardziej bo masz dwoje czyli juz po pierwszym porodzie o tym zapomnialas😛 Ale ale jest nadzieja ze w okolicach18 r.z. pociech sobie przypomnisz o ile te pociechy nie podrzuca Ci wnukow 😂 Cytat:
![]() Pięknie rośnie ❤ my dopiero na 14.30 mamy szczepienie. Skad ja znam ten rygor zywieniowy haha ciekawa jestem czy dzis kolejna pani doktor zaproponuje mi sloiczki zamiast owocow ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 |
Moderatorka z pazurem
|
Mnie tylko boli to ze maz im wierzy i stoimy po przeciwnych stronach barykady
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też słyszę, że dieta zła, że może mleko chude itp, ale mój mąż albo z grzeczności mi przytakuje, albo ma to zupełnie gdzieś póki dziecko bez problemów brzuszkowych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2924 |
Z deszczem w butach
|
Roses brawa dla Was!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawa dla gwiazdy ![]() I brawa dla Ciebie za walke o diete kp. A jak kobiety kiedys nie mialy nic innego niz kapuste i groch to mialy nie jesc? Poki Emi nie narzeka to nie widze sensu, zeby mama wszystko odstawiala.. ![]() My tez dzis szczepienie. Prezes kciukow, licze na Ciebie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W sumie teściowa, która jest neonatologiem też mówi, żeby jeśli dziecku nic się nie dzieje to jeść normalnie. Nawet widząc, że Mały ma gazy nie zwracała jakoś szczególnie uwagi aby coś odstawić, tylko stwierdziła, że po prostu dziecku musi się sam przystosować z czasem układ pokarmowy. W sumie jedynie pediatra u nas najostrzej podchodzi i radzi aby uważać z nadmiarem nabiału, ale to położna mi wspominała, ze ona ma akurat bardziej restrykcyjne podejście i po prostu należy spróbować jeść wszystko, a potem jak coś jest nie tak dopiero odstawiać. Tak więc nie wszyscy w służbie zdrowia polecają starą szkołę. Swoją drogą dziś dostaliśmy zalecenie od neonatologa, aby wystawiać dziecko na słońce, bo za mało opalone ![]() Cytat:
Co do ubioru - mój mąż w czasie upału nalega często na skarpetki, ale już się nauczył po tym jak pokazałam mu parę razy, że Mały ma spocone stópki i to nie ma sensu. Na czapeczkę ostatnio to ja się upierałam, ale to taką lekką, żeby ochronić przed dość chłodnym wiatrem od morza. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
Co do opierania dziecka przodem do ludzi tak że plecki opierają się o nasz brzuch to nam fizjoterapeutka powiedziała, że tak można tylko żeby dziecku nóżki podkurczać, tak żeby bylo jakby w takiej pozycji na fasolkę tylko w pionie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2931 | |
Zakorzenienie
|
Kiepski poranek dzisiaj u nas... Mi strasznie brakowało 15-30 minut snu, a Maryśka jak na złość ani myślała spać (i tak nie mam co narzekać, bo obudziłyśmy się po 8)... Ale jakoś się trochę ogarnęłam i już jest ok. Teraz się najadła i śpi u mnie na rękach
![]() W ogóle wczoraj sobie uświadomiłam, że zgubiłam gdzieś kartę bankomatową ![]() ![]() ![]() Lou, widziałam jeszcze na grupie, że dziewczyny zamawiają nosidła pathi i one nie są takie drogie chyba, owiany złą sławą womar ma jakieś dwa polecane modele i właśnie ta podróbka z aliexpress ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
Jak raz na 100 lat potrzebuję wyjść do ludzi to musi być histeria...chyba bestia wyczuła, że zależy mi, żeby albo zasnął albo pobawił się na macie żebym mogła ściągnąć mleko. A weź jeszcze człowieku opanuj narastającą irytację, kiedy wózek w dupsko gryzie, jeść nie, nawet usiąść i napisać smsa nie można, bo aż się zanosi od płaczu a ty masz nieodparte wrażenie, że robi to w 100% na złość, bo najedzony jest, sucho ma, przebodźcować się jeszcze nie miał gdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój małżon też się czasem bawił w eksperta od diety kobiety karmiącej ale szybko go sprowadzałam na ziemię, mówiąc że wierzy w przestarzałe i dawno nieaktualne opinie. Nawet podtykałam mu czasem jakieś fragmenty książki czy cytowałam jakiś fakt potwierdzający, że jego teoria nie ma racji bytu. Był czas, że za każdym razem jak Ala zapłakała czy marudziła (jak każde zdrowe dziecko) to od razu pojawiał się tekst "a może coś zjadłaś?" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Moderatorka z pazurem
|
Manu, podejrzenie zaburzonego wzorca ruchowego. Prdiatra twierdzi ze w wieku 3.5 miesiaca to juz powinna lepiej sobie radzic.
Probuje sie dodzwonic do rejestracji w IMiD i na Nieklanska, od 1,5h nikt nie odbiera albo zajete... Mia, u nas po burzy nadal chmury. Mi nie przeszlo! Trzymam kciuki ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Oczywiscie Emi nie ma absolutnie zadnych rewolucji czy alergii. Pewnie tesciowa cos nagadala bo pilam przy niej ostatnuo kawe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
Na szczęście moją wersję poparł nasz pediatra który mówi, że jeśli dziecko nie ma alergii to można jeść wszystko. Więc mąż już nie ma argumentów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Moderatorka z pazurem
|
Aaaaaa i szanowna t. ostatnio przezywala, ze Emi ma smierdzace baki....no jakby kurde jej wlasne rozsiewaly won konwalii
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Rozeznanie
|
Co do teściowej...
(To nie jest zła kobieta), Jestem przeziębiona i T. pyta męża, czy karmię jak jestem chora. Oczywiście dostała odpowiedz, że absolutnie nie! Wrócę do karmienia za jakiś tydzień, jak wyzdrowieję. Do tego czasu Mikołaj musi sobie poradzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Moderatorka z pazurem
|
Gosiaczek, zrob mu kanapki z pasztetem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moj smieszek nadrobil sen nocny, dopiero wstala. Was tez bola zeby? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Rozeznanie
|
Tak zrobię
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.