Mamusie kwietniowe 2017 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-30, 10:23   #2161
raduska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2017

Copykat a dlaczego za wcześnie ? Tylko dziwne Ze nie zalozyla chociażby na podstawie zrobionego usg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Menia nie mysl o tym. Jak musisz miec to zrobione to nie ma wyboru. Potraktuj to zadaniowo.

raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 10:42   #2162
Copykat
Zakorzenienie

Nawet tu na forum czytałam, że kartę zakłada się na późniejszym etapie... Usg nie mogła mi zrobić bo nie miała sprzętu, dała skierowanie, ale powiedziała, żeby iść najwczesniej w przyszłym tygodniu bo to jest bardzo wczesna ciąża i na razie nic nie będzie widać.

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 10:45   #2163
kinga_91
Rozeznanie

Menia dzielna jesteś na pewno dasz radę będziemy trzymać kciuki

Copykat sporo dziewczyn tu na wątku bierze duphaston ja również więc myśle że on Ci nie zaszkodzi

15.03.2017r.
Liliana
kinga_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 10:45   #2164
Nenko
Raczkowanie

Meniaa, a nie da rady przelozyc wyrywania zebow na po ciazy?
Ja mialam taka sytuacje jak ty, korzenie gdzies w nerwach, pierwszy dentysta w ogole sie nie podjal, musialam szukac wysoko kwalifikowanego specjalisty od chirurgiii twarzo-szczeko-czaszki!
Usunieto mi wszystkie 4 naraz, w znieczuleniu ogolnym. Antybiotyk kazano mi brac juz na dwa dni PRZED operacja.
Operacja byla wielkim sukcesem, nie mialam zadnych komplikacji i nawet nie bylam bardzo spuchnieta! W dodatku nic nie bolalo.
Po zabiegu przez prawie dwa tygodnie nie mozna jesc innych pokarmow niz plynne.
Nenko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 10:45   #2165
raduska
Zakorzenienie

Copykat u mnie w 5t4d biło juz serce i dziecko miało 3mm. Od razu mi zalozyla karte ciazy. Przy córce tez na pierwszej wizycie ok 5tyg miałam założona karte ciazy. Nie rozumiem tego poźniejszego zakładania to tak jakby wczesna ciaza nie była ciaza.

Stary 2016-08-30, 10:47   #2166
malwiska
Zakorzenienie

Ja w pierwszej ciąży jak poszłam w 6 tyg to mi karty nie założyła i kazała przyjść za 2 tyg. Teraz byłam w 7 ale miałam badania i innych terminów nie było więc zalozyla

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-30, 10:47   #2167
raduska
Zakorzenienie

Wydaje mi sie ze jesli chodzi o zakładanie karty to zaleZy od lekarza i jego podejścia do ciazy ogolnie.

Stary 2016-08-30, 11:04   #2168
meniaa94
Wtajemniczenie

Nenko tak jak wspomniałam nie da rady tego przełożyć. Niszczą mi się siódemki z jednej strony robi mi się stan zapalny bo miałam usuwane dziaslo zrobił mi się kapturek na dziasle i połowa zeba siedzi głęboko głęboko policzku boli mnie ucho i migdalek właśnie zaszlam do pracy i głowa już mnie od tego zaczęła boleć. Mecze się już 3 miesiace albo dłużej ... też nie chca w większości się podejmować u mnie rwania. Jestem po prostu wykończona mycie zębów sprawia mi ból a muszę wymyc ta ósemka ósemka czasem muszę odcinać naciete dziaslo żeby tam domyc bo jedzenie mi się gromadzi. A drugą za bardzo weszła pod siodemke i napiera na nią. Nosiłam aparat stały i co z tego jak na dole żeby mi już trochę powypychalo przez ósemki ... nie dałabym rady się przemeczyc nawet do porodu. Co więcej stan zapalny też nie jest bezpieczny

Stary 2016-08-30, 11:06   #2169
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raduska Pokaż wiadomość
Copykat u mnie w 5t4d biło juz serce i dziecko miało 3mm. Od razu mi zalozyla karte ciazy. Przy córce tez na pierwszej wizycie ok 5tyg miałam założona karte ciazy. Nie rozumiem tego poźniejszego zakładania to tak jakby wczesna ciaza nie była ciaza.

U mnie dziś 5t5d dostałam niby skierowanie i mogłabym się zapisać od razu, ale po południu wyjeżdżam, wracam w niedzielę a w środę mam już umówioną wizytę u lekarki, u której chcę prowadzić ciążę i pewnie zrobi mi to usg... a do lux medu będę tylko po skierowania chodzić
A co do tego duphastonu to też skonsultuję z drugą gin, wydaje mi się, że ona tylko na wszelki wypadek mi go wypisała bo dolegliwości zadnych nie mam

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Stary 2016-08-30, 11:36   #2170
wantxme
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny, ojej sporo informacji przy tych fotelikach po pracy się zagłębie w temat.

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

będzie dziecię 26.04.2017

https://www.instagram.com/wantxme/
wantxme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 11:41   #2171
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość
Nawet tu na forum czytałam, że kartę zakłada się na późniejszym etapie... Usg nie mogła mi zrobić bo nie miała sprzętu, dała skierowanie, ale powiedziała, żeby iść najwczesniej w przyszłym tygodniu bo to jest bardzo wczesna ciąża i na razie nic nie będzie widać.
Ja byłam w 5.tyg i byl tylko pęcherzyk, kazała przyjść za dwa tygodnie, po dwóch tygodniach było już serduszko i wtedy założyła mi kartę ciąży, miałam też badania krwi i moczu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-30, 11:43   #2172
megi314
Wtajemniczenie

Ja duphaston biorę - lekarz ni go zapisał ze względu na (lekkie) bóle brzucha. Jestem w 6tc. Tez sie wąchałam ale dziewczyny dobrE doradzimy ze bez powodu go nie zapisał. Teraz biorę sumiennie ️ lepiej słuchać lekarza a mój jest naprawdę bardzo kompetentny.

W ogóle wlasnie wróciłam z lidla i prawie puściłam tam pawia. Te zapachy piekarni lidla to jakaś katorga dla mnie
Stary 2016-08-30, 11:50   #2173
Frogsia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madziocha Pokaż wiadomość
Po prostu tak się liczy tygodnie ciąży, od pierwszego dnia ostatniego okresu. Skoro na usg jeszcze nic nie widać, to nie sądzę, żeby Twoja praca mogła już teraz jakoś zaszkodzić. Skoro jednak uważasz, że może, to weź na ten tydzień urlop wypoczynkowy, lub jeśli nie masz bezpłatny. Jeśli za tydzień będzie na usg widać pęcherzyk, to być może dostaniesz już zaświadczenie do pracy (choć niektórzy lekarze wystawiają dopiero jak jest serduszko, i jest pewność, że pęcherzyk jest zarodkiem, a nie jest pusty). Test z krwi możesz zawsze zrobić sama, ale nikt na podstawie testu nie wystawi Ci zaświadczenia do pracy. Stąd kazała Ci przyjść, jak już coś będzie widać.
Dziękuje Wam za odpowiedź (madziocha i przezduzeem) od razu czuje się z tym lepiej. Na razie w pracy wiedzą tylko dwie koleżanki, bo gdyby dotarło to do kadr to wysłaliby mnie do domu, bo koleżanka mi opowiadała jak to było z taką osobą co przyszła i powiedziała, że miała pozytywny test. A wole również mieć potwierdzenie, że jestem niż wyślą mnie na urlop albo do domu a potem np. okaże się, że jednak nie. Urlop muszę mieć na święta, bo wszyscy dostają na Boże Narodzenie i potem siedzieć na bezpłatnym i dlatego nie mogę nim tak szastać. 10 dni to nie jest dużo i mam świadomość, że wiele kobiet zauważa dopiero gdzieś w okolicach 2 miesiąca, że coś się dzieje.

Okresu nie ma, bolą piersi i brzuch... znam swoje samopoczucie i domyślam się, że coś jest na rzeczy. Na męża na tę chwile nie mam co liczyć. Osioł i tyle... dopóki nie będzie miał potwierdzenia od lekarza nic go nie interesuje. Brak okresu sobie zmyślam i w ogóle... szkoda gadać.

Na szczęście w robocie na nocce nie było tak źle - byłam bardziej wypoczęta niż będąc w tamtym tygodniu na rano.
Tylko 10 dni i mam nadzieje, że dostane chociaż zaświadczenie i wtedy opuszczę specjalną sale.Przynajmniej będę czuła się bezpieczniej - bo u mnie w robocie hałas, promieniowanie, nadciśnienie i walnięta koleżanka na łeb, która nie rozumie, że płynu dezynfekującego do stołów używa się do stołów, a nie na kombinezon, gdzie dotyka ten płyn bezpośrednio skóry i korci ją, żeby mi prysnąć w oczy. I non stop jak leci obok mnie to mnie szturcha jakby jakieś adhd miała. W takich warunkach naprawdę strach o mnie, a jeszcze jakby się okazało, to strach o to maleństwo.

Dlatego rozumiem dlaczego nic nie mogła zrobić ginekolog i staram się zachować cierpliwość (chociaż ciężko u mnie z tą cechą). Wiadomo mogę zrobić badanie krwi, ale jeżeli nie dała skierowania, to przypuszczam, że nie było takiej potrzeby, a jak mi to nic nie da w pracy to tym bardziej wolę poczekać.
Frogsia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 11:54   #2174
PatiPee
Zakorzenienie

Ja biorę Duphaston i Luteinę po 3tabsy dziennie, z powodu skurczowego bólu podbrzusza jak na @. Od 14tygodnia mam brac Duphaston dwa razu dziennie a luteinę bez zmian, luteinę długi będę brała Duphaston do 20tyg.

Ja mam PCO i z tego powodu taka dawka progesteronu, niestety często przez PCO dochodzi do poronień i niedonoszeń ciąż wiec mój lekarz jest zapobiegliwy, zna mój organizm i wie jak postępowac z trudnymi przypadkami..

Menia trzymam za Ciebie ogromne kciuki, ja mam niski próg bólu i boli mnie nawet jak czytam o tym co piszesz, a Ty kochana jesteś mega silna i na pewno dasz rade :-*

Jestem na etapie zamawiania kosmetyków do pielęgnacji ciała.. To już najwyższy czas i trochę mnie przerażają wszystkie ceny tak ogólnie... Wózków, fotelików itp... Trochę to naciąganie, wykorzystywanie faktu ze rodzice zrobią wiele i dadzą wiele za bezpieczeństwo swojego dziecka... Co myslicie na ten tamat.
Myślę tak ogólnie, co jest priorytetem na początek a co zbędnym wydatkiem.
Musze zacząć sobie zapisywać wszystkie pomysły, i przespać się z nimi niby jeszcze dużo czasu, ale to w sumie chwila do świąt zleci moment a po świętach trzeba będzie wszystko przygotowywać, chciałabym mniej więcej do tego czasu wiedzieć czego chce, niby wózek mam wybrany, będę polować na używany. Fotelik na pewno nowy.
I tu pytanie?
Mamy w aucie ten isofix i teraz ja musze jakaś specjalna bazę do tego kupić? Oświećcie mnie 😊😊

Edytowane przez PatiPee
Czas edycji: 2016-08-30 o 12:29
PatiPee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 12:13   #2175
nowa92mama92
Zakorzenienie

Dziewczyny dziś po pracy pierwsza wizyta u lekarza. Ostatni @ miałam 22.07 ei3c może coś będzie widać) zdam relacje oczywiście po

11.04.2017 - Mały cud <3
nowa92mama92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-30, 12:23   #2176
midusia86
Zakorzenienie

Duphaston mam wrażenie, że lekarze bezsensownie przypisują "tak na wszelki". Jeżeli nie ma plamienia czy skurczy to moim skromnym zdaniem najpierw warto sprawdzić poziom progesteronu wcześniej, niż brać tak w ciemno. To zwykły sztuczny progesteron, więc nie ma opcji krzywdy zrobić, ale czy jest sens brać bez wskazań?
Jest jakiś powód, dlaczego zależy wam, żeby jak najszybciej zakładać kartę ciąży? Pytam, bo zwyczajnie nie wiem.
Copycat, mi właśnie dzisiaj w luxmedzie założono kartę ciąży. 2 tyg temu na wizycie na usg było widać tylko pusty pęcherzyk i nawet do głowy mi nie przyszło, że mi karta potrzebna. Spokojnie, po usg ci założą 😉
Stary 2016-08-30, 12:31   #2177
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi314 Pokaż wiadomość
Ja duphaston biorę - lekarz ni go zapisał ze względu na (lekkie) bóle brzucha. Jestem w 6tc. Tez sie wąchałam ale dziewczyny dobrE doradzimy ze bez powodu go nie zapisał. Teraz biorę sumiennie ️ lepiej słuchać lekarza a mój jest naprawdę bardzo kompetentny.

W ogóle wlasnie wróciłam z lidla i prawie puściłam tam pawia. Te zapachy piekarni lidla to jakaś katorga dla mnie
Ja mam mieszane uczucia co do tej dr, ale tak czy inaczej zamierzam chodzić tylko po skierowania do niej

Mi też dziś rano było niedobrze i w ogóle mam wrażenie , że się męczę strasznie szybko

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Duphaston mam wrażenie, że lekarze bezsensownie przypisują "tak na wszelki". Jeżeli nie ma plamienia czy skurczy to moim skromnym zdaniem najpierw warto sprawdzić poziom progesteronu wcześniej, niż brać tak w ciemno. To zwykły sztuczny progesteron, więc nie ma opcji krzywdy zrobić, ale czy jest sens brać bez wskazań?
Jest jakiś powód, dlaczego zależy wam, żeby jak najszybciej zakładać kartę ciąży? Pytam, bo zwyczajnie nie wiem.
Copycat, mi właśnie dzisiaj w luxmedzie założono kartę ciąży. 2 tyg temu na wizycie na usg było widać tylko pusty pęcherzyk i nawet do głowy mi nie przyszło, że mi karta potrzebna. Spokojnie, po usg ci założą ��
Ale mi właśnie założyła dziś kartę a nawet usg nie było

Edytowane przez Copykat
Czas edycji: 2016-08-30 o 12:32
Stary 2016-08-30, 12:33   #2178
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też dziś rano było niedobrze i w ogóle mam wrażenie , że się męczę strasznie szybko

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Aaaaa! No to może wygladalas ciążowo 😁
Stary 2016-08-30, 12:42   #2179
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Aaaaa! No to może wygladalas ciążowo 😁
cokolwiek to znaczy
o, i jeszcze powiedziała, że tyłozgięcie macicy mam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-30, 12:51   #2180
OkoPani
Wtajemniczenie

Helol

podglądam Was od jakiegoś czasu i zastanawiam się, czy mozna do Was dolaczyc?

Jestem mama chłopca z listopada 2014, 2tyg temu ucieszyly mnie 2kreski przy pierwszej ciąży chwile się staraliśmy, wiec zaskoczyl nas sukces w pierwszym cyklu staran.
Dzis miałam pierwsza wizyte, dostałam skierowanie na usg i badania, dr kazala wrocic z wynikami. Tp z @ wychodzi w okolicach 20kwietnia.
Stary 2016-08-30, 12:56   #2181
malwiska
Zakorzenienie

Edytowane przez malwiska
Czas edycji: 2016-08-30 o 12:57
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 13:10   #2182
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Nenko tak jak wspomniałam nie da rady tego przełożyć. Niszczą mi się siódemki z jednej strony robi mi się stan zapalny bo miałam usuwane dziaslo zrobił mi się kapturek na dziasle i połowa zeba siedzi głęboko głęboko policzku boli mnie ucho i migdalek właśnie zaszlam do pracy i głowa już mnie od tego zaczęła boleć. Mecze się już 3 miesiace albo dłużej ... też nie chca w większości się podejmować u mnie rwania. Jestem po prostu wykończona mycie zębów sprawia mi ból a muszę wymyc ta ósemka ósemka czasem muszę odcinać naciete dziaslo żeby tam domyc bo jedzenie mi się gromadzi. A drugą za bardzo weszła pod siodemke i napiera na nią. Nosiłam aparat stały i co z tego jak na dole żeby mi już trochę powypychalo przez ósemki ... nie dałabym rady się przemeczyc nawet do porodu. Co więcej stan zapalny też nie jest bezpieczny

Dziwne, że Ci założyli aparat staly, jak 8 byly... mojej córce przed założeniem usunęli 8 właśnie dlatego, że one mogą zniweczyc pracę wykonaną przez aparat.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
U mnie dziś 5t5d dostałam niby skierowanie i mogłabym się zapisać od razu, ale po południu wyjeżdżam, wracam w niedzielę a w środę mam już umówioną wizytę u lekarki, u której chcę prowadzić ciążę i pewnie zrobi mi to usg... a do lux medu będę tylko po skierowania chodzić
A co do tego duphastonu to też skonsultuję z drugą gin, wydaje mi się, że ona tylko na wszelki wypadek mi go wypisała bo dolegliwości zadnych nie mam
Ja bym brała duphaston na Twoim miejscu. Napewno Ci nie zaszkodzi, a może uratować ciążę.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Frogsia Pokaż wiadomość
Dziękuje Wam za odpowiedź (madziocha i przezduzeem) od razu czuje się z tym lepiej. Na razie w pracy wiedzą tylko dwie koleżanki, bo gdyby dotarło to do kadr to wysłaliby mnie do domu, bo koleżanka mi opowiadała jak to było z taką osobą co przyszła i powiedziała, że miała pozytywny test. A wole również mieć potwierdzenie, że jestem niż wyślą mnie na urlop albo do domu a potem np. okaże się, że jednak nie. Urlop muszę mieć na święta, bo wszyscy dostają na Boże Narodzenie i potem siedzieć na bezpłatnym i dlatego nie mogę nim tak szastać. 10 dni to nie jest dużo i mam świadomość, że wiele kobiet zauważa dopiero gdzieś w okolicach 2 miesiąca, że coś się dzieje.

Okresu nie ma, bolą piersi i brzuch... znam swoje samopoczucie i domyślam się, że coś jest na rzeczy. Na męża na tę chwile nie mam co liczyć. Osioł i tyle... dopóki nie będzie miał potwierdzenia od lekarza nic go nie interesuje. Brak okresu sobie zmyślam i w ogóle... szkoda gadać.

Na szczęście w robocie na nocce nie było tak źle - byłam bardziej wypoczęta niż będąc w tamtym tygodniu na rano.
Tylko 10 dni i mam nadzieje, że dostane chociaż zaświadczenie i wtedy opuszczę specjalną sale.Przynajmniej będę czuła się bezpieczniej - bo u mnie w robocie hałas, promieniowanie, nadciśnienie i walnięta koleżanka na łeb, która nie rozumie, że płynu dezynfekującego do stołów używa się do stołów, a nie na kombinezon, gdzie dotyka ten płyn bezpośrednio skóry i korci ją, żeby mi prysnąć w oczy. I non stop jak leci obok mnie to mnie szturcha jakby jakieś adhd miała. W takich warunkach naprawdę strach o mnie, a jeszcze jakby się okazało, to strach o to maleństwo.

Dlatego rozumiem dlaczego nic nie mogła zrobić ginekolog i staram się zachować cierpliwość (chociaż ciężko u mnie z tą cechą). Wiadomo mogę zrobić badanie krwi, ale jeżeli nie dała skierowania, to przypuszczam, że nie było takiej potrzeby, a jak mi to nic nie da w pracy to tym bardziej wolę poczekać.
Na święta to będziesz w 6 miesiącu ciąży a skoro piszesz, że masz ciężkie warunki pracy już dawno będziesz na zwolnieniu i urlop nie będzie Ci potrzebny. Nie rozumiem po co ryzykujesz.

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2016-08-30 o 13:41
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 13:15   #2183
wantxme
Wtajemniczenie

Ja mam wizyte u gin w poniedziałek i jeśli serduszko będzie itp bo jak narazie tylko pęcherzyk był w 5 tc , to odrazu L4 daje . Ja mam zamiar z tego skorzystać.

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

Stary 2016-08-30, 13:22   #2184
przezduzeem
Wtajemniczenie

FROGSIA mysle ze powinnas pojsc na badanie krwi aby przekonac sie czy ciaza sie rozwija i jesli tak, to ze wzgledu na to co piszesz o pracy od razu przejsc na jakies wolne. Promieniowanie? To moze byc mega szkodliwe...

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 13:28   #2185
wantxme
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
FROGSIA mysle ze powinnas pojsc na badanie krwi aby przekonac sie czy ciaza sie rozwija i jesli tak, to ze wzgledu na to co piszesz o pracy od razu przejsc na jakies wolne. Promieniowanie? To moze byc mega szkodliwe...
zgadzam się, idź na własną ręke zrób badanie z krwi powtórz go po 48 h . W zyciu bym nie wytrzymała na twoim miejscu i w tak ciezkim miejscu pracy wiedząć że prawdopodobnie jestem w ciąży i mogę narażać własne dziecko.

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

Stary 2016-08-30, 13:35   #2186
raduska
Zakorzenienie

Frogsia dziewczyny maja racje. Idz zrob bete z krwi i pozniej przyrost. Od razu leć na wolne skoro sama wiesz ze sa mega niekorzystne warunki pracy. Z tego co piszesz nadciśnienie oraz promieniowanie to jakas masakra..dziecku wszystkie organy rozwijają sie wlasnie teraz! To jest najdelikatniejszy i najważniejszy okres mozna powiedziec dla kształtowania sie dziecka.

Stary 2016-08-30, 13:35   #2187
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam mieszane uczucia co do tej dr, ale tak czy inaczej zamierzam chodzić tylko po skierowania do niej

Nie wiem czy wiesz, ale teraz jest tak w luxmedzie, ze jak masz już karte ciazy tam założoną, to nie musisz chodzic specjalnie po skierowania do lekarza. Powinnaś dostać taką rozpiskę jakie badanie w którym tygodniu, idziesz do rejestracji podając karte ciąży i z automatu mozesz isc na te wsyztstkie badania. To jest duża zmiana i to na plus.
madziocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 13:36   #2188
przezduzeem
Wtajemniczenie

Pierwsze tygodnie są najbardziej niebezpieczne, to w nich rozwijają się organy wewnetrzne, serduszko...

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 13:39   #2189
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziocha Pokaż wiadomość
Nie wiem czy wiesz, ale teraz jest tak w luxmedzie, ze jak masz już karte ciazy tam założoną, to nie musisz chodzic specjalnie po skierowania do lekarza. Powinnaś dostać taką rozpiskę jakie badanie w którym tygodniu, idziesz do rejestracji podając karte ciąży i z automatu mozesz isc na te wsyztstkie badania. To jest duża zmiana i to na plus.
A to nie wiedziałam, dzięki to jest ten "plan opieki przedporodowej"?

Stary 2016-08-30, 13:40   #2190
Nenko
Raczkowanie

Ja zrobilam druga bete nie po 48 godzinach a po 38, bo nie mialam wyboru.
Czy ten wynik bedzie miarodajny?
Nenko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości