Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-30, 11:16   #751
snufey
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie takie dni, że dzidzia wam rusza się mało albo delikatnie?
Martwicie się wtedy? Jedziecie do ginekologa czy czekacie?
Ja mam wizytę 05.09, ale po tym jak przeczytałam na październikowych to strasznie się martwię, bo mała jest nadzwyczaj spokojna :/
Na razie myślę, że może się tak przekręciła, że czuć mniej, ale martwi mnie to.
Myślę, że dużo zależy od wewnętrznej budowy kobiety i samego dziecka. Mój syn jest bardzo aktywny, zaczął kopać w 18 tygodniu i aż nie mogłam uwierzyć (mąż też), bo to nie miało nic wspólnego z opisami typu 'lekkie muśnięcie skrzydeł motyla' czy 'lekkie bulgotanie' Od jakiegoś tygodnia można już gołym okiem zauważyć, że się wierci
Dzień po 15godzinnej podróży do Niemiec syn był mniej aktywny, praktycznie w ogóle nie mogłam go wyczuć. Zaczęłam się martwić, bo nie pomagało leżenie i jedzenie owoców i słodyczy. Poszłam wcześniej spać, porządnie odpoczęłam i następnego dnia syn już miał więcej energii
Jednak gdyby to trwało dłużej, to pojechałabym upewnić się do ginekologa. Będziesz po prostu spokojniejsza

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
witamy nareszcie jesteście
oo super a jaką komodę ?
Zastanawiałam się nad inną, ale mamy cała sypialnię złożoną z mebli Brusali z Ikei, to wzięłam taką samą jak mam (białą), bo sporo mieści i nie jest zbyt szeroka
Do tego przenieśliśmy z salonu słupek kallax (biały), bo tam kupiliśmy większy i myślę, że tyle na razie wystarczy
Pomiędzy nimi ustawimy łóżeczko (mam nadzieję, że uda mi się znaleźć jakieś w dobrej cenie z szufladą), trochę kolorowych dodatków i 'pokoik' gotowy
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 11:19   #752
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość

Zastanawiałam się nad inną, ale mamy cała sypialnię złożoną z mebli Brusali z Ikei, to wzięłam taką samą jak mam (białą), bo sporo mieści i nie jest zbyt szeroka
Do tego przenieśliśmy z salonu słupek kallax (biały), bo tam kupiliśmy większy i myślę, że tyle na razie wystarczy
Pomiędzy nimi ustawimy łóżeczko (mam nadzieję, że uda mi się znaleźć jakieś w dobrej cenie z szufladą), trochę kolorowych dodatków i 'pokoik' gotowy
ale ładne !
musze obadac tą serię z Ikei bo będziemy jechać ^^
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 11:22   #753
itstoolatex3
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

11.05 trzeci skurcz dzis ale szyjka zamknięta na szczęście

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Kociulek co z Wami?

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 11:23   #754
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Kociulek co z Wami?

będzie coraz lepiej
Stary 2016-08-30, 11:30   #755
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ale ładne !
musze obadac tą serię z Ikei bo będziemy jechać ^^
Z tej serii mamy właśnie 2 4szufladowe komody, szafę z lustrem, łoże małżeńskie i 2 szafki nocne (jedną chyba będę zmuszona wynieść, bo jak wstawię łóżeczko to mi się nie otworzy, chlipchlip) Niezbyt drogie, a ładnie się prezentują

itstoolatex3 najważniejsze, że jesteś pod opieką i kontrolą lekarzy trzymam kciuki oby wszystko się unormowało
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 11:33   #756
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Z tej serii mamy właśnie 2 4szufladowe komody, szafę z lustrem, łoże małżeńskie i 2 szafki nocne (jedną chyba będę zmuszona wynieść, bo jak wstawię łóżeczko to mi się nie otworzy, chlipchlip) Niezbyt drogie, a ładnie się prezentują
właśnie widze ze szafa duża a ja chciałam mniejsza do pokoiku dziecięcego , bo my mamy łóżko sosnowe.. takze mi tata duzą szafe zrobi
Stary 2016-08-30, 11:44   #757
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Skurcze czuć cos jak na miesiaczke tylko mocniej i od lekkiego bolu który stopniowo się nasila i znowu ustępuje. Trwa to u mnie jakieś pol minuty czasem mniej i puszcza i wtedy zaczyna się bol pleców. Mam nadzieję ze wiecie o co chodzi ☺

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

A co do ruchów położna mówi ze jak Ty się słabiej czujesz to i dzidzia mniej się rusza. Poza tym przesypia większą część doby 😊

Dzięki za informację

Cytat:
Hej

Wracam na stałe
Chaos pourlopowy ogarnięty i można już odpocząć
Fajnie było, mamy podtuczyły mnie trochę i pierwsze 3 kilogramy poszły do przodu Obawiałam się trochę powrotu, bo teraz za szybko się nie zobaczymy, ale jednak przywykliśmy do samodzielnego życia i to tutaj czujemy się najlepiej

Wczoraj miałam wizytę - Filip rośnie jak na drożdżach Mamy prawie półkilogramowego 22centymetrowego wiercipiętę Od co najmniej 3 tygodni daje o sobie wyraźnie znać i zaczynam się obawiać, co to będzie jak te malutkie stópki nabiorą więcej siły

Z takich mniej przyjemnych rzeczy, to przez ten urlop i jeszcze przed byłam cały czas w ruchu i chyba mam tego efekty, bo od około tygodnia mam okropny ból przy chodzeniu. Dosłownie tak jakby ktoś mnie z całej siły w tyłek kopną Czasem nie mogę się obrócić czy zgiąć, bo ból jest tak paskudny.
Mam więc nakaz dużo siedzieć i leżeć, a jak najmniej chodzić. Jedynie spokojny spacer wchodzi w grę. Niezbyt mi się to podoba, bo teraz akurat mam tyle energii, że mogłabym mnóstwo rzeczy zrobić, ale jak mus to mus

Kupiliśmy ostatnio komodę dla synka i zrobiliśmy mini przemeblowanie, wiec możemy już kupować ubranka i inne potrzebne rzeczy, bo mamy gdzie to trzymać

Dziewczyny, tak zerknęłam na ostatnią stronę i... trzymajcie się wszystkie! Pozytywne myślenie i spokój często działają cuda. Trzymam za Was kciuki!
Hejka, witaj
Dobrze, że macie już komodę, to możecie już szaleć z ciuszkami

Cytat:

Kociulek co z Wami?

A dostajesz coś na te skurcze? Co mówi lekarz?

Dzidzia mnie kilka razy kopnęła Widocznie, ma wczoraj i dziś jakieś słabsze dni ... Może te wahania ciśnienia i pogody...

Ale coś mi wali czosnkiem :/ Kurcze nie mogę znaleźć źródła tego smrodu :/
Stary 2016-08-30, 11:51   #758
Velvet Wave
Rozeznanie

Ale tu gorąco od wczoraj na forum

kociulek Trzymajcie się razem, już tak dużo przeszliście, że musi być dobrze Nie zakładamy tu innej możliwości Ty jesteś dzielna babka, mały co nie raz to pokazał też, więc po prostu tak czy tak będzie dobrze

itstoolatex3 Trzymaj tak dalej z pozytywnym nastawieniem Wszystko będzie dobrze, na pewno jesteś pod dobrą opieką a mały to silny chłopak

Jeśli kogoś to pocieszy to kiedyś leżałam na ginekologii z dwoma kobietkami, które urodziły jakoś pod koniec 6 miesiąca, dwa niespełna kilogramowe Kubusie to pamiętam jak dziś. Wszystko skończyło się dobrze dla ich mam i dzieciaczków A to było 5 lat temu. Medycyna strasznie poszła do przodu w każdym aspekcie, wcześniaków też i takie kruszynki mają już ogromne szanse jakby coś się stało

Uświadomiłam sobie od wczoraj, że nasze ciąże już wkroczyły na bardzo poważne tory

Jeśli chodzi o szyjkę to ja miałam mierzoną na ostatniej wizycie przez USG dopochwowe. Brzuch mi twardnieje sporadycznie... Nawet się nie pytałam lekarza bo ja to nawet nie wiedziałam, że to coś złego, aż wstyd się przyznać

PaniMigdalek
Moja mała potrafi mi dać znak rano jak jeszcze leże i dopiero się rozkopuje wieczorem. Jeśli jest wyjątkowo leniwa to jem coś słodkiego, kładę się i staram się ją trochę "sprowokować" dotykając brzucha i wtedy zazwyczaj daje mi jakiegoś kopniaka, pewnie w stylu "odczep się matka, mam zły dzień"
Do szpitala chyba bym pojechała jakbym nie czuła ruchów w porach kiedy zawsze je czuje albo jakby coś mnie zaniepokoiło... Kurcze ciężko mi tak na "sucho" powiedzieć kiedy

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 12:00   #759
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dziewczyny trzymajcie się

Martwie sie o Was.. Mialam dzis nic nie robic i odpoczywac ale nie moge sobie miejsca znalesc przez te informacje smutne..
Tak na prawde to moglo spotkac kazda z nas..
Wzielam sie za pranie ubranek, zaraz wrzucam 2 pranie..

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Mi brzuch twardnieje czasem wieczorem po calym dniu jak jestem zmęczona.. Ale ja nie łykam magnezu i innych..

A z tymi sterydami to od 26 jest najbezpieczniej tak ?? Zaczynam 26 tydzien po jutrze to znaczy ze wtedy szanse sa wieksze zeby malizna w razie czego dala sobie rade?? Tfu tfu oczywiscie ale kurcze..
Stary 2016-08-30, 12:01   #760
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Ale tu gorąco od wczoraj na forum

kociulek Trzymajcie się razem, już tak dużo przeszliście, że musi być dobrze Nie zakładamy tu innej możliwości Ty jesteś dzielna babka, mały co nie raz to pokazał też, więc po prostu tak czy tak będzie dobrze

itstoolatex3 Trzymaj tak dalej z pozytywnym nastawieniem Wszystko będzie dobrze, na pewno jesteś pod dobrą opieką a mały to silny chłopak

Jeśli kogoś to pocieszy to kiedyś leżałam na ginekologii z dwoma kobietkami, które urodziły jakoś pod koniec 6 miesiąca, dwa niespełna kilogramowe Kubusie to pamiętam jak dziś. Wszystko skończyło się dobrze dla ich mam i dzieciaczków A to było 5 lat temu. Medycyna strasznie poszła do przodu w każdym aspekcie, wcześniaków też i takie kruszynki mają już ogromne szanse jakby coś się stało

Uświadomiłam sobie od wczoraj, że nasze ciąże już wkroczyły na bardzo poważne tory

Jeśli chodzi o szyjkę to ja miałam mierzoną na ostatniej wizycie przez USG dopochwowe. Brzuch mi twardnieje sporadycznie... Nawet się nie pytałam lekarza bo ja to nawet nie wiedziałam, że to coś złego, aż wstyd się przyznać

PaniMigdalek
Moja mała potrafi mi dać znak rano jak jeszcze leże i dopiero się rozkopuje wieczorem. Jeśli jest wyjątkowo leniwa to jem coś słodkiego, kładę się i staram się ją trochę "sprowokować" dotykając brzucha i wtedy zazwyczaj daje mi jakiegoś kopniaka, pewnie w stylu "odczep się matka, mam zły dzień"
Do szpitala chyba bym pojechała jakbym nie czuła ruchów w porach kiedy zawsze je czuje albo jakby coś mnie zaniepokoiło... Kurcze ciężko mi tak na "sucho" powiedzieć kiedy
Znajoma urodziła w 22 tygodniu i dziś jest 3 letni rozrabiaka, zdrów jak ryba!
Stary 2016-08-30, 12:09   #761
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość

Martwie sie o Was.. Mialam dzis nic nie robic i odpoczywac ale nie moge sobie miejsca znalesc przez te informacje smutne..

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Mi brzuch twardnieje czasem wieczorem po calym dniu jak jestem zmęczona.. Ale ja nie łykam magnezu i innych..

A z tymi sterydami to od 26 jest najbezpieczniej tak ?? Zaczynam 26 tydzien po jutrze to znaczy ze wtedy szanse sa wieksze zeby malizna w razie czego dala sobie rade?? Tfu tfu oczywiscie ale kurcze..
Już pranie?

Ja dziś siedzę w pracy i sie obijam. Nie ma wogole zamówień więc wypoczywam.
Dziewczyny w pracy mówią mi o katarku- do noska, ze najlepszy. Takie do odkurzacza... powiedzialam tz a on na to, ze nie ma mowy bo nie dość, że czyszczenie noska jest niefajne dla dzieci, to jeszcze odkurzacz doprowadzi Lili do zawału. Doświadczone mamy jakieś opinie?

Kociulek, Istotalate 😘
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 12:33   #762
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Już pranie?

Ja dziś siedzę w pracy i sie obijam. Nie ma wogole zamówień więc wypoczywam.
Dziewczyny w pracy mówią mi o katarku- do noska, ze najlepszy. Takie do odkurzacza... powiedzialam tz a on na to, ze nie ma mowy bo nie dość, że czyszczenie noska jest niefajne dla dzieci, to jeszcze odkurzacz doprowadzi Lili do zawału. Doświadczone mamy jakieś opinie?

Kociulek, Istotalate 😘
Tak juz piore bo nie chce lumpeksowych ciuchow i takich od kogos chowac do nowych mebli a wkurzaja mnie te torby ubranek poupychanych wszedzie, wiec piore a pozniej jeszcze raz i prasowanie.
Stary 2016-08-30, 12:39   #763
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

Kociulek co z Wami?

Masz co ok 1h te skurcze co?

Cytat:

Czytalam ze w 27 tc dziecko ma 90% szans wiec bardzo duzo. Dziewuszki sciskajcie nogi i nie szalejcie!

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 12:41   #764
kamisha
Zakorzenienie

ja musze przejrzeć ciuszki ktore mam pochowane po dzieciach siostry
skoro wiem ze chlopiec to wiem co szukać
Stary 2016-08-30, 12:57   #765
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Tak juz piore bo nie chce lumpeksowych ciuchow i takich od kogos chowac do nowych mebli a wkurzaja mnie te torby ubranek poupychanych wszedzie, wiec piore a pozniej jeszcze raz i prasowanie.
No w sumie to tak. Ja mam te używane pochowane w takich plastikowych pudlach z ikei.
Stary 2016-08-30, 13:22   #766
iwona335
Zakorzenienie

Kopnijcie mnie zebym zrobila dzis drozdzowca prosze

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 13:26   #767
kamisha
Zakorzenienie

ja dzis pomidorowke zrobilam .

w piatek tż grilla robi , a do mnie w sb dwie kolezanki wpadna i mysle co tu zrobic .

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Kopnijcie mnie zebym zrobila dzis drozdzowca prosze

zrob zrob i sie podziel

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-30, 13:56   #768
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do dentysty to ja wszystko bez znieczulenia nawet kanalowe!!! Ale dopiero od 2 lat.. Bo trafilam na super dentystke. Wczesniej to wołami by mnie nie zaciągneli.. A chodzilam tylko wtedy jak juz przez tydzien spac z bolu nie moglam ...
O matko!

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Kurczę dziewczyny trzymajcie się..
Mi też teardnieje brzuch ale tak na chwile i puszcza..jak mowilam ginkowi to ze tp normalne i ze do 10 razy na dobe tak moze twardniec..ale kiedy te twardnienie jest nienormalne nie mam pojęcia..
Och niech te trzy miesiace przemina nam w spokoju..
Mi też tak twardnieje. Chciałabym wiedzieć jak odróżnić to bezpieczne twardnienie od tego, którym trzeba się martwić...
Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Ja mialam lekkie skurcze jakos moesiac temu i gin mi przywrocil luteine, teraz czasami mi lekko twardnieje brzuch ale nie jest to bolesne i trwa ok 5-10sekund

A co do aktywnosci dziecka to ewidentnie czuje ze teraz przy tej pogodzie, czyt duchocie, jest aktywny rano, bardzo spokojny w dzien i dopiero wieczorem jak leze to sie bardziej rusza
Mi też przywrócił luteinę i biorę dodatkowo magnez. No ale u mnie krótka szyjka
Cytat:

Kociulek co z Wami?

No i oby się na razie nie otwierała

Kociulku, mam nadzieję, że u Ciebie lepiej

Zabieram się za obiad - u mnie dziś pierogi z pieca

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 14:03   #769
CAR0LKA
Rozeznanie

Ja na obiad zjadlam gofry z jogurtem i owocami, stwierdzilam ze jak nie w ciazy to kiedy mozna jesc gofry na obiad?
Stary 2016-08-30, 14:27   #770
motylek85
Zakorzenienie

Kociulku doczytałam wszystko i strasznie się o was martwię mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i zaraz nam tu napiszesz, że już jest lepiej

itstoolate a ty kochana też się trzymaj i nie daj tym skurczom

proszę, wróćcie do nas już z dobrymi wieściami

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 15:10   #771
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Ja tez czekam na jakieś dobre wieści !!!

Az strach tu zaglądać...
Stary 2016-08-30, 15:21   #772
LuckySparkle
Zadomowienie

Chyba nigdy nie odswiezalam tyle razy apki wizaz co dzis w oczekiwaniu...

Moja Lili to dzis jakis taniec cwiczy chyba.
Stary 2016-08-30, 15:29   #773
itstoolatex3
Zakorzenienie

U mnie godz. 12.08 czwarty skurcz i narazie ostatni brzuch znowu miękki i niebolesny. Oby to był juz koniec złego...

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 15:34   #774
LuckySparkle
Zadomowienie

Itstoolate trzymam kciuki!
Stary 2016-08-30, 15:34   #775
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie godz. 12.08 czwarty skurcz i narazie ostatni brzuch znowu miękki i niebolesny. Oby to był juz koniec złego...

ufff
Oby to już koniec i żeby tylko na strachu się skończyło !!!
Niech Cię zostawią na kilka dni bo w domu człowiek tak nie poleży jak w szpitalu.

Kociulek a co z Wami ?
Stary 2016-08-30, 15:59   #776
Blondi2989
Blond forever!

Aby pobudzić dziecko, oprócz słodkiego można wypić szklankę zimnej wody (na moją Małą raz podziałało jak się nie ruszyła od rana). Albo położenie się na plecach i pociągnięcie kolan do głowy.
Stary 2016-08-30, 15:59   #777
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:

Uff! Oby tak pozostało

Kociulek
co u Ciebie??

Dziewczyny, myślałyście o wpływie tv na noworodka?
Ja łóżeczko będę mieć w tym samym pokoju gdzie ja z tż, ale i mamy dość spory telewizor. Zastanawiam się czy musimy z niego zrezygnować? Czy może wystarczy jakoś zasłonić łóżeczko?
Ktoś nad tym dumał?
Stary 2016-08-30, 16:13   #778
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Uff! Oby tak pozostało

Kociulek
co u Ciebie??

Dziewczyny, myślałyście o wpływie tv na noworodka?
Ja łóżeczko będę mieć w tym samym pokoju gdzie ja z tż, ale i mamy dość spory telewizor. Zastanawiam się czy musimy z niego zrezygnować? Czy może wystarczy jakoś zasłonić łóżeczko?
Ktoś nad tym dumał?
Its - mam nadzieje ze na tym skurczu o 12 sie skonczy juz!

Co do tv, ja lubie ogladac sobie do snu cos, albo rano jak sie obudze, ale ze wzgledu na to ze maly bedzie mial lozeczko w naszej sypialni to tam nie bedzie telewizora
I planuje jak najpozniej go zapoznac z tym urzadzeniem, ale jak to wyjdzie to zobaczymy

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 16:15   #779
xjustyniaaax
Zakorzenienie

papaPapaya może Julek na roczek dostanie tablet albo telewizor to co dziecku zabronisz? haha

My w sypialni nie mamy telewizora bo nie chcieliśmy to miejsce do spania do oglądania mamy salon
Stary 2016-08-30, 16:18   #780
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
papaPapaya może Julek na roczek dostanie tablet albo telewizor to co dziecku zabronisz? haha

My w sypialni nie mamy telewizora bo nie chcieliśmy to miejsce do spania do oglądania mamy salon
To sie nawet nie dowie ze dostal

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości