|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasmin - zbiorczy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- libido "mniej niż zero" (czyli antykoncepcja super skuteczna, w ogóle mi się nie chce) ![]() - problemy gastryczne (zgaga, wzdęcia, itd itp) - pogorszenie stanu skóry (i to w ciągu 2 tyg ![]() Doszłąm do wniosku że to gra niewarta świeczki. Szkoda tylko ze to w zasadzie wyklucza w moim przypadku wszelkie inne tabsy (wg lek. ginekologa). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie na poczatku bylo kiepsko, bol glowy, suche oczy skurcze, humor genialny jednak, cera sie poprawila, wlosy zaczely sie slabiej przetluszczac. pozniej przeszly bole glowy i myslalam, ze juz teraz okay. po paru opakowaniach dopiero zaczela sie deprecha, placzliwosc, popekaly mi naczynka na twarzy, miesnie szalaly ![]() dlaczego ginekolog wykluczyl inne tabletki, jestem ciekawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Raczkowanie
|
Zażywałam Yasmine przez jakiś rok. Utyłam 10 kg, dlatego raczej nie polecam, choć innych skutków ubocznych nie zanotowałam. Obecnie po długiej przerwie mam zamiar wypróbować Dianę.
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestes pewna, ze nie masz problemow z tarczyca? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam odstawić już teraz ale poczekam jeszcze miesiąc- chce dostać miesiączkę w określonym terminie by iść sobie zbadać piersi usg(guzek) a takie badanie podobno można wykonywać tylko pierwszych 10dni od miesiączki...przynajmniej tak mówiła pani ginekolog.
Po badaniu najprawdopodobniej odstawie, czuję się wprawdzie lepiej ale nie chcę już się truć tabsami- moje zdrowie jest ważniejsze. Obawiam się tylko braku komfortu psychicznego przy prezerwatywie itp. ..jednak tabletki dawały mi wiekszą pewność i komfort a teraz trzeba bedzie się przestawić.
#877 |
Raczkowanie
|
Tak. Jestem pewna. I z tego, co mi powiedział ginekolog, to właśnie Yasmine ma większą dawkę hormonów, niż Diana. Nie wiem, czy mnie wprowadził w błąd, czy nie. To były moje pierwsze tabletki i bardzo się zraziłam. Piersi o dwa rozmiary większe, no i to 10 kg, które szybko zniknęły zaraz po odstawieniu. Po prostu najwyraźniej mi nie przypasowały. Teraz spróbuję z Dianą na pewien czas, ponieważ mam małe kłopoty z trądzikiem, no i zobaczę, jeśli zauważę zmiany w wadze, to chyba tabletki nie są dla mnie. A kłopotów nie mam z tarczycą - miałam wszystkie badania.
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 tabl. zawiera: 0,035 mg etynyloestradiolu, 0,002 g octanu cyproteronu sklad Yasmin: 1 tabletka zawiera 0,03 mg etynyloestradiolu i 3,00 mg drospirenonu a wiec Yasmin ma jednak mniej Cytat:
![]() w dodatku mnie troche podlamalas, bo Yasmin to jedyne tabletki, ktore bralam, boje sie probowac kolejnych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Raczkowanie
|
I tak nie mam wyjścia, jak spróbować kolejnych... Czas pokaże, jak zareaguję.
#881 |
Przyczajenie
|
Mam nadzieje ze bedzie tu ktos teraz kto mi pomoze.Od dwoch dni biore yasmin.Wczoraj bylo ok a dzis z lozka nie mialam ochoty wstac,w glowie mi sie krecilo ,jakos dziwnie widzialm,no i te dziwne leki.Nie wiem czy to od tabl.troche za wczesnie chyba, acha i jeszcze ciezar w klatce piersiowej.Za chwile musza wziasc znowu tabl.ale sie boje nie chce znowu tak sie czuc jak dzis.Dzien wyciety z zyciorysu.Dzieki za odpowiedz.Jest to mozliwe ze to od tabl?
|
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli bardzo źle się czujesz i się boisz, to tabletki na wszelki wypadek odstaw. Nawet jeśli to nie ich wina, to będziesz się czuła pewniej. Zdrowie ważniejsze niż antykoncepcja i zmarnowane opakowanie, prawda? Ja przy pierwszych tabletkach z opakowania miałam okropną migrenę, głowa mi po prostu pękała. Ale przeszło.
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
Ja mam ostatnio straszne migreny po Harmonecie (tak sadze ze to przez te tabletki)i zastanawiam się nad zmianą . Dziewczyny poleciłybyście Yasmin czy nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
dla mnie Yasmin jest genialny ale wiesz to kwestia osoby. Nie dla każdego jest to samo dobre.
Yasmin to moje pierwsze tabletki, ale biore je prawie 1,5 roku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
To mega libido brzmi obiecująco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie akurat bardzo spadło. Wiele złego słyszałam o yasmin, mnóstwo skutków ubocznych - mimo że najbardziej nowoczesne tabletki. Ale ich nowoczesność opiera się na tym że nie ma problemu z powrotem do płodności. Generalnie wybór tabletek to bardzo indywidualna sprawa. Jednym pasują, drugim nie. Jak spróbujesz to się przekonasz. Ja jestem na NIE.
![]() |
#890 |
Zadomowienie
|
Yasmin - jak dla mnie ekstra!
Biore je od września 2007 ze względu na chorobę jajników, trochę się bałam bo kiedyś próbowałam innych tabletek i miałam takie huśtawki nastrojów, że płakałam kilka razy dziennie bez powodu... Z Yasmin - Waga ta sama, okropne bóle miesiączkowe mi ustąpiły, libido ok wręcz szkoda że trochę nie spadło ![]() ![]() A tak naprawdę to nie kieruj się wypowiedziami bo ile osób tyle opinii tylko idź do lekarza i poproś o zmianę na pewno Ci coś dobierze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z pigułkami to nie da sie generalizowac - ja na pierwszym opakowaniu czułam się świetnie, z kazdą tabletką drugiego - coraz gorzej. Trzeba wszystko testowac na własnej skórze. Wczoraj ostatnia tabletka Y. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zadomowienie
|
Ja nie polecam Yasmin - ponieważ u mnie powodował bardzo częste drożdżakowe zapalenia pochwy - nie mogłam sobie z tym dać rady i co sie z jednego zapalenia wyleczyłam (brałam całą serię antybiotyku) to zaczynało sie nastepne albo zapalenie układu moczowego i musiałam brać Furaginum :/ i tak w kółko więc sie zdenerwowałam i rzuciłam te tabletki
Z kolei brałam Harmonet i pojawił mi sie trądzik :/ Teraz mam plastry EVRA i juz dzis lub jutro zaczynam przyklejanie Ogólnie to niczego nie moge polecić Każda z nas reaguje indywidualnie i sama musi sprawdzic na sobie działanie danego leku - tak więc jednym Yasmin bedzie pasował a innym nie |
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pamietam czy o nich pisalas, przyznam sie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie myslałam, gin mi ich nie polecał. Edytowane przez L_V Czas edycji: 2008-01-31 o 13:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Różnica w składzie mniedzy Yasmin a Yasminelle jest niewielka, aczkolwiek ta niewielka ilość to sporo może zmienić.
Czytałam o dziewczynach, które przerzuciły się z Yasminelle na Yasmin i odwrotnie- jedna czuły się lepiej inne gorzej, trzebaby samemu wypróbować. Natomiast te tabletki są podobne i chyba libido nie zmieni się po przejściu z Yasmin na Yasminelle... ale kto wie. Też o tym myślałam ale chyba najlepszym sposobem na powrót libido jest całkowite odstawienie...
#896 |
Raczkowanie
|
czyli po jakich tabletkach najbardziej zauwarzacie poprawe jesli chodzi o tradzik?
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Wtajemniczenie
|
Po tych z większą dawką hormonu. Dlatego dla kobiet z tym problemem lepsze jest yasmin.
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
Moja cera ktora była tradzikowa i to bardzo stala sie po Yasminie rewelacyjna. czasami tylko jakas krostka z zimna wyskoczy, czy przed okresem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Organizatorkaaa :)
|
Hej
Ja juz od 11 dni biore yasmin, zmienilam z mercilonu- spadek libido ![]() ![]() hmm czy wiecie moze ile mam jeszcze czekac na efekty a moze ich brak i w konsekwencji kolejna zmiane ![]()
#900 |
Zakorzenienie
|
u mnie wzrost libido był natychmiastowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.