|
|
#1411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Gratuluję wszystkim nowych lektur.
Dzisiaj wstąpiłam do księgarni i kupiłam:
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Millet Richard Upodobanie do brzydkich kobiet Po obiecujących ciekawą fabułę słowach :P Jak większość mężczyzn spartaczyłem swoje życie seksualne jest gorzej i gorzej. Książka pełna powtórzeń i marnych porównań, mimo dość dobrego całościowego stylu (wiele nawiązań literackich). Kiepskie zakończenie, niewiadomo jaki morał i dość pogubiony główny bohater. Można przeczytać, bo jest krótka i czyta się szybko (jak otworzyłam to zamknęłam po przeczytaniu) ale nie należy się spodziewać jakichkolwiek większych zachwytów.
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim udanych zakupów
Świat Ksiązki plus Merlin:
Pozdrawiam
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki Tobie Dziewczyna z pomarańczami znalazła się w moje merlinowskiej przechowalni.
|
|
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam biblioteczny nabytek:
"List do nie narodzonego dziecka" Oriany Fallacci - muszę poszukać czegoś o niej, bo bibliotekarka była zdumiona, że to biorę - "taką kontrowersyjną ekstremistkę pani czytać będzie????" - książka dziwna, mroczna i wielokrotnie czytając robiło mi się nieswojo. Dużo niesamowicie ciekawych rozważań o życiu, trochę przerażających wniosków... Można przeczytać, ale lepiej nie w ciąży - niektóre opisy i rozważania dość drastyczne.... i faktyczny nabytek "Kartki z białego zeszytu" Sonii Raduńskiej, byłej felietoniski Zwierciadła, dalszy ciąg "Białych zeszytów". Wciąż brakuje mi czasu, fajnie choć poczytać jak inni celebrują życie... |
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jestem ciekawa opinii, Gardera bardzo lubie, czytalas w Zwierciadle niejasno? Cytat:
przeczytaj koniecznie, jak dla mnie niezwykle ciekawa osobowosc i na pewno jedna z najwiekszych dziennikarek na swiecie Wscieklosc i dume polecam Instynkt gry Zeh Juli - zdecydowanie najlepsza pozycja, z ostatnio przeczytanych. Genialna metaforyka, książka, prawie w całości, niesamowicie napisana. Jeśli chodzi o fabułę, to tu też nie ma się do czego przyczepić. Ewentualnie samo zakończenie troszkę nazbyt optysmistyczne (ja przynajmniej wolałabym jednak by skończyło się inaczej). Następne jej dwie książki: Orły i anioły oraz Cisza jest dźwiękiem: Podróż po Bośni już mam na liście wanted ![]() skonczylam tez Taimaron i mam mieszane uczucia, pomysl byl niezly, zakonczenie nawet ciekawe, ale az kusi sie o dopracowanie wszystkiego, o jeszce wieksza plastycznosc opisow, sam agtunek sie o to prosi. W efekcie sama nie wiem, chetnie pogadam jak ktos przeczyta ksiazka jest krotka, jakies 200 stron.
|
||
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Mia22 ja wprawdzie nie Niv, ale mogę ci z ręką na sercu polecić "Śnieg" Orhana Pamuka. Ma obszerne recenzje, z którymi sie zgadzam, wiec już nie będę się produkować tylko wkleję link.
http://merlin.pl/frontend/browse/product/1,510467.html |
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
oo dzięki, zaraz poczytam
co pewnie przyśpieszy planowany i tak zakup
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Mia ja z kolei mogę ci polecić "Nazywam sie czerwień" Pamuka
Skończyłam czytać pare dni temu i nadal jestem pod wielkim wrażeniem
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Na poradniki wydałabym najchętniej wszystko ;D
Ale ostatnio u mnie krucho z kasą...więc trochę oszczędzam. |
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
podsumowanie tygodnia:
-allegro; anne perry "seven dials" 19.90 -empik.com; d.donnely "death takes honeymoon" 18.49 -l.j. rowland "concubine's tatoo" 21.49 jestem własnie na zakupowym odwyku i muszę przyznać, że idzie mi całkiem nieźle
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow! jestem naprawde zaskoczona ze ktos nie zna takiej slawnej osoby ![]() ja sie szykuje zeby wpasc do Swiata Ksiazki rozejrzec sie po tych lutowych promocjach, a w antykwariacie kupilam Zew Krwi Capota
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też się muszę przyznać, że nie znam
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mnie zaintrygowałyście podzielonymi zdaniami na temat Marqueza, że zabieram się właśnie za "Sto lat samotności"...
|
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jest bardzo fajna promocja w Merlinie, a właściwie dwie:
1. książki wydawnictwa Porozumienie Wydawców (jak wrzucicie tą nazwę w wyszukiwarkę to znajdzie wam tytuły) w twardych oprawach za 10zł sztuka. Zamówiłam: Blaszany Bębenek - Gunter Grass; Wstęp do psychoanalizy - Zygmunt Freud; Komu bije dzwon - Ernest Hemingway; Lampart - Giuseppe Tomasi Lampedusa, di; Na zachodzie bez zmian - Erich Maria Remarque i gratis dostałam
2.Wydawnictwo Rebis 20% taniej na wszystkie tytuły i do tego można sobie zamówić książkę za 1zł. Są 4 do wyboru: Szpital kosmiczny - James White Tajemnice Brokeback Mountain - Annie E. Proulx Jhereg - Steven Brust Prosiaczek o miłości - Alan Alexander Milne Ja wybrałam sobie do nich Kroniki portowe; Mistrz kaligrafii; Klechdy sezamowe i coś z Kubusia Puchatka. Wyszło mi 48,5zł za 8 książek. Tylko trzeba zamawiać po dwie, bo nie da sie wrzucić więcej niż jednej książki za złotówkę do zamówienia. Później łączyłam zamówienie, żeby nie było kosztów dostawy. Choć raz fajnie sie stało, że nie mogą drugi tydzień skompletować mi książek, bo mogłam skorzystać z tej promocji. Mam nadzieję, że komuś sie przyda moje sprawozdanie.
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2008-02-04 o 12:43 Powód: sprawdziłam od ilu jest gratis - od 4 :) |
|
|
|
#1427 | ||
|
Zakorzenienie
|
kurcze, to poznawać!
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też mnie to trochę zdziwiło na początku, ale w sumie to w pełni rozumiem. Zdarzało mi się nie znać jeszcze bardziej znanych ludzi/rzeczy/wydarzeń ![]() Cytat:
![]() Pobrałam już na Podaju dwie książki - pochwalę się, jak już przyjdą
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli dostałaś maila od Merlina, że nie mogą skompletować zamówienia to tam masz link z taką możliwością i wtedy nic nie płacisz. Możesz też napisać do nich lub skorzystać ze skypa (tak ja zawsze robię) i wyjaśnić sytuację, a wtedy oni prześlą ją na swój koszt. U mnie obiecali dosyłać nawet po jednej książce jak tylko będzie w magazynie, ale ja nie mam ochoty przyjmować codziennie wizyt kuriera, dlatego odłączyłam tylko płytę. ![]() Merlin osłodził mi dzisiejszy dzień promocją, a później zirytował, bo ponownie wyskoczyło mi, że zamówiony w styczniu "Albański kochanek" jest niedostępny. Szkoda tylko, że wciąż można go zamówić. Jutro sobie do nich zadzwonię i powiem, żeby wycofali książkę z oferty, albo przysłali mi jeden egzemplarz, bo na tyle co ja u nich zamawiam to mogli by mnie lepiej traktować.
|
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta, gratuluję Wam zakupów
W ramach świętowania zakończenia sesji wybrałam się dzisiaj do Centrum Taniej Książki (tak jak zapowiedziałam, przenoszę się tu z Merlina i... kupiłam za 38 zł. 5 książek, które miałam w moim notesi(s)ku ![]() 1) Terry Pratchett "Wolni ciutludzie" - 10 zł. 2) Terry Pratchett "Kapelusz pełen nieba" - 10 zł. 3) Georges Simenon "Żółty pies" - 6,50 zł. 4) Georges Simenon "Pierwsze śledztwo Maigreta" - 6,50 zł. 5) Juan Goytisolo "Makbara" - 5 zł. A do tego od tego tygodnia powoli zacznę stawać się posiadaczką kolekcji przewodników 'Newsweeka' pt. 'Szok kulturyowy', bo zamówiłam sobie prenumeratę teczkową i dostanę je gratis
|
|
|
|
#1431 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Amber, a jak ten sprzedawca z allegro?
|
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Edit: Anahstasia z twoich dzisiejszych zakupów chętnie bym przeczytała: 3) Georges Simenon "Żółty pies" - 6,50 zł. 4) Georges Simenon "Pierwsze śledztwo Maigreta" - 6,50 zł. Zaraz zabieram się za szukanie w internecie sklepów tego Centrum Taniej Książki. ![]() Czy oni mają jakąś stronę internetową z adresami, bo wyskakuje mi mnóstwo księgarni internetowych. Proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gdzie wolicie kupywac książeczki, w normalnych księgarniach czy może przez internet? Gdzie taniej, wygodniej?
|
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nigdy nie zamawiałam przez net, bo księgarnie mam pod nosem, dlatego też nawet nie wiem na ile asortyment oferowany na stronie pokrywa się z tym księgarnianym
|
|
|
|
|
#1436 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzeba sprawdzać po prostu. Edit: I wysyłka w 24 h no no.
|
||
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
w ŚK promocja - 20% na aktualne bestsellery
widziałam m.in Pamuka, na wystawie tylko, ale jutro wstąpie, tu więcejhttp://www.swiatksiazki.pl/webapp/wc...1451&pageView= |
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam o 22 maila, że dziś wysłał InPostem. Nigdy nie korzystałam z ich usług. Liczę, że przywiozą mi te książki do domu, bo nie chce mi się biegać i szukać ich punktu. ![]() Padam na nos ze zmęczenia. Dobranoc wszystkim zaglądającym tu po północy.
|
|
|
|
|
#1439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero teraz dostałam od nich info, że nie mogą zrealizować zamówienia - dlatego odłączyłam tę jedną książkę i niech wyślą, kiedy będą mogli. A pytałam Cię o darmową wysyłkę, bo nie wiedziałam, czy ta informacja będzie w mejlu od nich i czy sama będę się musiała z nimi kontaktować w tej sprawie - co jeszcze bardziej opóźniłoby wysyłkę ![]() Cytat:
![]() U mnie w mieście jest inna Tania książka. Niestety nie ma swojej strony. Btw - gratuluję Praczetków ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj wylicytowałam na Allegro "Cienie Wiednia" Jody Shields za 9zł z przesyłką ![]() Chciałam jeszcze Was poprosić o wybicie mi ze łba zakupu "Historyka" - 16zł w ŚK. Z jednej strony - pisałam wyżej o wyczerpaniu limitu; z drugiej - toż to grosze w sumie, no i okazja i w ogóle...
|
|
#1440 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobranoc.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

przeczytaj koniecznie, jak dla mnie niezwykle ciekawa osobowosc i na pewno jedna z najwiekszych dziennikarek na swiecie 

Jutro sobie do nich zadzwonię i powiem, żeby wycofali książkę z oferty, albo przysłali mi jeden egzemplarz, bo na tyle co ja u nich zamawiam to mogli by mnie lepiej traktować.