![]() |
#3301 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
Ja ostatnio zaczynałam od sloiczkow. Nie mam dostępu do sprawdzonych i na pewno niczym nie pryskanych warzyw więc wybrałam sloiczki. Teraz myślę powaznie nad rozszerzaniem diety poznij, jak Hania bedzuey siedzieć i pójściem już całkiem w Blw, czyli ominiecie papek i karmienia. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, na razie temat dla mnie odległy Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Haneczka mozesz zrobić crp przed szczepieniem, w laboratorium powinni wziąść pod uwagę normy dla niemowląt. Ale wydaje mi się że badanie moczu jest bardziej obrazowe i już na pewno mniej inwazyjne-nie trzeba kluc dziecka Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego bylas u lekarza z ciemieniucha? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
Tylko ostatnio coś rzadko jest Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Rozeznanie
|
Miszka olejkowalam Małej głowę kilka dni i żadnych postępów nie było tylko jakby gorzej ale chyba musiało wyjść wszystko na wierzch bo na następny dzień zaczęło jej przygasac a nie kupiłam nic aptecznego tylko olejek że słodkich migdałów albo parafina w użyciu.
A gluten jak myślicie wprowadzać? |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
Musze się pochwalić
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- mam taka ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Dobranoc ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Zakorzenienie
|
Kasia ja już robię swoje słoiczki. O losie gluten....chyba nie wprowadzę szybko
Chudziaszek super że chrzciny udane. Mate kiedyś kupiliśmy koledze z pracy, super była. Z tego co pamiętam jak coś zjesz to do 3dni, ale jak szybko to nie wiem. U nas reakcja na wafelek orzechowy była po ok 12h Ania brawo za mleczko |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Konto usunięte
|
U nas z glutenem nie bylo problemu. Pierw dałam łyżeczkę kaszy manny do zupki kilka dni pod rząd, nic się nie działo. Potem dawalam bułkę, specjalnie nie fatygowalam się z jego stopniowym wprowadzaniem.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Zakorzenienie
|
Ja przy Bartku robiłam miesięczna ekspozycję na gluten- kaszkę podawalam o dzień w większych ilościach . Teraz chyba zrobię podobnie.
Z nim rozszerzanie diety miałam łatwiejsze, bo ja miał te 6 -7 miesięcy to akurat zaczynał się sezon i mieliśmy wszystkie swoje owoce i warzywa. Zuzka ten okres będzie miała zimowa pora- grudzień, styczeń. Marchewkę i ziemniaki będziemy mieli swoje. A resztę chyba trochę pomroze żeby ugotować na parze do BLW |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Rozeznanie
|
Chudziaszek gratuluje udanych chrzcin
![]() Haneczka, Fiazo, Ania to i ja sie do Was dolaczam. Chodakowaska jest juz w ruchu jedynie z dieta mam problem, bo uwielbiam nabial a narazie go nie jadam przy tych wysypkach malego. I nie mam przez to pomyslu co jesc. Ania gratulacje dla Tzta. U nas dobrze. W pon byly szczepienia, plakal strasznie przy wkuciu, ale moment sie uspokoil. Jedynie na noc lekka goraczka, a tak to super zniosl. Wczoraj zrobilam mu test czy bedzie chcial jesc z butelki,bo dawno go nie dokarmialam, a w polsce jak go gdzoes zostawie to musze miec pewnosc ze nie bedzie z nim problemu. Meczylam sie z tym sciaganiem, po ok 40 ml na raz :/ ale jak przysnol i mialam dlyzsza przerwe to sciagnelam.150 ml, bylam z sievie dumna bo to na recznym laktatorze. Gabrys wstal, wreczyl go tatusiowi i butle i moje dziecko po 3 h spanoa wychlalo 210 ml mojego mleka. Gdzie po dwoch godzinach domagal sie znowu jedzenia. Ale maly zarlok ![]()
#3309 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie pamietam dokladnie po jakim czasie jest reakcja, musze kuknąć w zapiski z SR ktore prowadzila doradczyni laktacyjna. Pamietam tylko, ze jak cos odkladasz to na min 2 tyg, po tym czasir znow jesz i obserwujesz. Cytat:
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Dzień dobry ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Noc już za nami, pobudki o 2 i 5. O 7 pojedzone chwila gadania i znowu drzemka ![]() ![]() Żabciu mrozić można wszystko ![]() Muszę jeszcze pomyśleć do kogo uderzyć po dobre owoce bo z tym u mnie bieda, drzewka dopiero posadzone ![]()
#3313 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() W nas noc przebiegła szybko i bez problemów. Rano przywitala nas mega kupa...mamy ręce zostały spryskane... Teraz jest zabawa na macie ![]() Jak tz wróci z pracy kolo 17 jedziemy do dziadziusia-taty mojego bo przyszedl list z zus. Niczego dobrego się nie spodziewam. Pewnie informacja ze zasilek wstrzymany. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-08-31 o 07:48 Powód: Ū |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Zakorzenienie
|
Majunia spi. Ja zrobiłam henne, umylam i wyprostowalam wlosy oraz pomalowalam paznokcie.
Leżę i odpoczywam myśląc co będzie dalej... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | ||||
Ania
|
Dzień dobry!
![]() ![]() ![]() Nocka ok, pobudka o 6.00 na jedzenie, a taka ogólna o 8.30 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do słoiczków: będę robić sama, choć słoiczki w jakąś podróż pewnie ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64755381]Olej porady o.dokarmianiu. Masz rację, głodna nie chodzi. Ja ostatnio zaczynałam od sloiczkow. Nie mam dostępu do sprawdzonych i na pewno niczym nie pryskanych warzyw więc wybrałam sloiczki. Teraz myślę powaznie nad rozszerzaniem diety poznij, jak Hania bedzuey siedzieć i pójściem już całkiem w Blw, czyli ominiecie papek i karmienia. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, na razie temat dla mnie odległy Haneczka mozesz zrobić crp przed szczepieniem, w laboratorium powinni wziąść pod uwagę normy dla niemowląt. Ale wydaje mi się że badanie moczu jest bardziej obrazowe i już na pewno mniej inwazyjne-nie trzeba kluc dziecka Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Tak, ale crp robią z palca- więc chwila moment i wynik od razu, a siuśki trzeba łapać... i tak myślę. Cytat:
![]() Bedziemy miały z kim się wspierać ![]() A to głodomorek ten Twój synek- 210ml i nie ulał??
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Rozeznanie
|
Haneczka moj syn nie ulewa. Ja nie wiem.gdzie mu sie to zmiescilo. Najpierw jednym chaustem wypil 150 za pare minut 40 i kolejnych paru minutach 20 bo musialam zacieplic bo wyjmowalam z lodowki. To ja nie wiem ile on wyciaga w takim razie z cyckow
![]()
#3317 |
Zakorzenienie
|
Justynko to sporo zjadl :O
U mnie w nocy przy pierwszym karmieniu Maja zjadla 70ml mojego mleka z butelki i juz wypluwala. Potem cycek do buzi i do spania. Mnie się wydaje ze dzieci które jedza z butli to wiecej zjadaja niz z piersi....ale mogę się mylić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | ||
Ania
|
Cytat:
![]() No pewnie takie same ilości ![]() Cytat:
![]() Butlę też dziecko wypluje, jak już nie chce, sama wiesz, tak jak i cycka ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() ![]() Moje dziecie szaleje na macie i gaworzy do motyla ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czym myjecie panele??
Edytowane przez soffinka Czas edycji: 2016-08-31 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Zakorzenienie
|
A propos mrożenia to myślicie, że mogła bym zamrozić dla Małej kukurydzę taką prosto z kolby? Czy lepiej ją najpierw ugotować? Bo siostra ma duzo cukrowej i moze bym jej trochę podprowadziła
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Czystą wodą ostatnio ![]()
#3323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
Do paneli woda z octem
![]()
![]() |
#3326 |
Zakorzenienie
|
Moja średnio je 90 ml. Raz zje 70 a innym razem 120. Widocznie tyle jej potrzeba
![]()
#3327 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Konto usunięte
|
Ja mam kapsulki do podłóg z pronto. Bosko pachną!
Justyna brawa za ilość ściągniętego mleka i super że synuś Tak chętnie i dużo wypił z butelki ;-) oby tak dalej! Dzwoniłam do szpitala w sprawie wyników moczu Hani. Jutro mamy je powtórzyć + posiew i zadzwonić z wynikiem. Antybiotyk dalej podawać. Mój były szef po raz chyba dziesiąty powołał mnie na świadka w sprawie ze swoim kontrahentem! Rozprawa w styczniu. Umowy mi nie przedłużył, ale jak przychodzi mu się bronić to sobie o mnie przypomina. Gotuje się we mnie. Jeszcze Sad w miejscowości 40km ode mnie. Co chwila chodzę po sądach, po ten się sądzi z każdym kto staje na jego drodze. Pierwszy raz mnie wezwal jak byłam w 8 mc ciąży z Zosia, to załatwiłam zwolnienie. Potem 10 dni po porodzie Zosi! W ciąży z Hania byłam w sądzie dwa razy. I znów. Chyba go p#&€!$%*¿ Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | ||
Zakorzenienie
|
Jestem, żyję, ale w rozjazdach i nie mogę się zorganizować. Igi po dwóch pobytach u dziadków jednych i drugich, teraz jedziemy ma wesele i ciągle na walizkach. Jutro Igi też wraca do przedszkola, pewnie powoli wpadniemy w jakiś rytm.
Gabrysia zaraz 3miesiące skończy. Jest slodka i gadatliwa ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64761136]U nas z glutenem nie bylo problemu. Pierw dałam łyżeczkę kaszy manny do zupki kilka dni pod rząd, nic się nie działo. Potem dawalam bułkę, specjalnie nie fatygowalam się z jego stopniowym wprowadzaniem. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] U nas też sprawnie gluten poszedł. Ekspozycję 2tygodnie robiłam. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marysia dopiero zaczyna wyciągać rączki do zabawek, nie zawsze chwyci, ale przynajmniej już się bardzo nimi interesuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.