|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Ale jak ktos lubi to niech sie nacieszy ![]() Cytat:
Cytat:
Tez napalam sie na spacerówke joie, ale i tak z nami zostaje niezastapiony jedo na duzych pompowanych kołach ![]() Cytat:
Lez kochana i zaciskaj nogi. Powiedz mi jaka jest waga dziecka teraz? Robia Ci ktg? |
||||
|
|
|
#872 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Witam wszystkie mamusie
![]() Cytat:
świetna wiadomosc. U mnie cisnienie 90/55 jest norma. Zdarzalo sie nawet, ze bylo 88/48. Wiesz juz ile mniej wececj6 wazy kubus? Trzymam za was kciuki. Oby więcej takich pozytywnych wieści!!! Ja wczoraj poznym wieczorem mialam wrażenie, ze Lili jest jakos w poprzek ulozona. Bo strasznie bolal mnie brzuch z lewej i orawej strony i czylam takie jakby jej przeciąganie sie od lewej do prawej. Nawet nie mialam jak sie lozku ulozyc. Na lewym i prawym boju bylo mi niewygodnie a na plecach mnie mega bolalo. W koncu posiedzialam, pochodzilam i później bylo juz ok. |
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Kociulku dobrze ze sie odezwalas bo bardzo sie martwilysmy
olej prysznic, cerate itp grunt zeby wszystki bylo dobrze ![]() Dzien dobry Nie bede cytowac na tel bo pewnie mnie wyrzuci w trakcie jak zwykle wiec odposze tak: Co do tiulu to szanuje to ze ktos uwaza to za zbieranine kurzu ale mysle ze jest duzo innych rzeczy ktore tez to robia no ale wolnosc Tomku w swoim domku Co do lalek Metoo to nie wiem skąd ich fenomem ale odtatnio ich sporo wszedzie i robią szał bo mozna je spersonalizowac imieniem lub data urodzenia itp Co do koł w wozku to nie wiem jakie kola najleosze niby wszedzie pisze ze pompowane, takie tez bede miec no ale to tez zalezy pewnie od terenow w jakie sie z nim bedziemy wypuszczac ![]() Wieczorem zobaczylam na piersi dlugi czerwony pręg.. Mysle sobie super rozstep.. Wysmarowalam balsamem i oliwka i stwierdzilam ze zobacze rano.. Jakos zle mi sie przez to spalo i obudzilam sie ok 4 patrze w lustro pelno pregów czerwonych na tej jednej piersi.. Nasmarowalam i poszlam spac z myslą trudno. Budze sie o 8 ani śladu na piersi !!! Teraz nie wiem czy mi sie śniło czy co ??? Wiadomo ze nie chce rozstepow miec gdyby wyszly to trudno takie uroki no ale super ze ich nie ma. ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- No i zaczynamy 26 tydzień ciąży
|
#874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak..
moj tż ostatnio mi sie pytal na co wydaje.. i tlumacze ze lekarz, paznokcie, ubrania dla siebie i dziecka, zakupy spozywcze i chemiczne, daje tez kase mojej mamie na dom.. to sie tak mowi... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Kociulku no nareszcie jakieś wieści od ciebie
liczyłam na lepsze ale te też nieco uspokajają. Tak jak dziewczyny piszą, leż i niech ci głupotki do głowy nie przychodzą. Odśwież się jak radzą, husteczkami i tyle. Leżenie najważniejsze i robisz to dla waszego bezpieczeństwa MUSISZ na was bardzo uważać. Co na to wszystko lekarze? Co planują? Mówili coś? Co z tą zgładzoną szyjką? Wierzę, że będzie dobrze i zaciskam kciuko z całych sił Ja właśnie czekam na pierwsze pobranie bo wypiciu glukozy. Jak nigdy mie miałam większych problemów z tym tak teraz nie dość, że ledwo mi weszła to jeszcze tak mi słabo i w głowie się kręci
|
|
#877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie jak coś to faktycznie odgniecenie często tak mam że jak coś przezywam to mi się później śni ![]() Cytat:
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nie mam pojęcia jaką jest waga malucha bo nic mi nie powiedzieli na usg. Wiem tylko tyle że łożysko znow mi się cofnelo do przodujacego i stąd te krwotoki. Niby tylko brzeznie ale jednak. Poza tym mlody ulozyl się pośladkowo przez co mogę słabiej odczuwać ruchy.
Ceraty niestety nie wymienię bo takie szpitalne materace :-( Po wizycie mam jednak pozwolenie na prysznic Niestety dalej nie wiem kiedy mnie wypuszcza. Dziewczyna obok w podobnej sytuacji ma leżeć do 28tc a jest w 25 i już tydzień leży. Kto robią od 28 tc. Wcześniej mówią że nie ma sensu bo dzidziuś jest za mały i nie jest tak dobrze wyczuwalny przez co nie chcą dodatkowo stresować mamy.
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zamawiałyście kiedyś coś ze strony Dom-Dekor??
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
dacie radę ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Dziwczyny jak to jest z tym przednim łożyskiem... to jest wskazanie do cc? bo mi nic lekarka nie mówiła a gdzieś tak wyczytałam.. Czy to jeszcze może się zmienić tzn ułożenie czy tak już będzie do końca?
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co tam mialas dzis na sniadanie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie dobre pytanie Iwonka bo w spzitalach to podobno śniadania luksus
|
#883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobno pieniadze szczescia nie dają ale no z nimi lżej.. |
|
|
|
|
#884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lez spokojnie ram na pewno wiedza co robic. Mam nadzieje ze tz Ci jakieś jedzonko przyniosl? Bo wiadomo jak ze szpitalnym jedzeniem... Najlepiej zeby Ci pezyniosl tez recznik, przybory, talerztk kubek i sztućce. A co ze szyjka? Beda szyc? Ja też nie wiem co z tymi pieniedzmi! Schodza jak woda z wodospadu ![]() Do tego ZUS nadal mi nie wysłał kasy za kuzwa sierpien!!! Ide konto sprawdzic...
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze że mi płaci zakład pracy i zawsze 10tego mam pieniądze.. tak samo rodzicielski... nie mogłabym żyć i nie wiedzieć kiedy będzie wpływ , zaplanować coś itp... gdzieś czytałam że warto sobie zrobić jakieś zaplecze finansowe bo pierwszy rodzicielski może być sporo opóźniony... m a s a k r a !
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coz zrobic . moja kolezanka mowi ze w ciazy jest bardzo duuzo wydatkow ja tez dostaje z zakladu pracy kase takze dobrze Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śniło mi się, że pisałaś na forum że urodziłaś, ale wstawiłaś fotę i Kubus miał świąteczną czapkę, więc to na pewno jeszcze nie teraz Rozumiem Cię z tym prysznicem, ja z cewnikiem i kroplówką chcialam iść bo się źle czułam tylko przez to że leżę w tym wszystkim. Po prysznicu nawet humor mi się poprawił i ciśnienie skoczyło, więc jak juz masz pozwolenie to na pewno Ci pomoże
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę wieszać 1 pranie dzisiaj z ciuszkami, jeszcze 2 przede mną wczoraj były 2 potem posegreguję rozmiarami spisze czego ile mam wieczorem były ciuszki jeszcze mokre to mąż wstawił suszarkę z balkonu do pokoju małej i tak pachnie tam dzisiaj dzidziusiem
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce posegregowac ciuszki zobaczyc co brakuje, i schowam do kartona. na razie nie mam na nie miejsca.. Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
No z jedzeniem to popisy nie ma bo jeszcze nic mięsnego nie dostałam i dziwią się dlaczego morfologia mi tak leci. A ty tylko nabiał. Porcje niby są spore ale ileż można ten twaróg jeść. Szczerze mówiąc to mąż mi tylko owoce przynosi bo głodu nie czuję. Ciekawe tylko dlaczego od poniedziałku pół kg mi zleciało.
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Laski jak dlugo ida do was przesylki z alli????
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
Kociulek ja to tak intensywnie o Was myśle , jakbym tam z Wami razem była
Moze niskie ciśnienie masz przez te krwotoki? U mnie kiedys 90/50 było norma , teraz w ciąży jakoś podskoczyło. Szkoda ze wszystkie nie mieszkamy obok siebie wtedy mogłybyśmy sie nawiedzać w takich sytuacjach
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
róźnie... ok 2-3 tygodnie z przewagą tych 3
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mija 3,5tyg i nic kurka
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dzis mega lenia, nic mi sie nie chce i jestem zmierzla
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonie od rana do szkoły rodzenia i non stop zajęte
a dzisiaj miałam dzwonić żeby poznać szczegóły, zapisać się i nie wiem czy nie ma dzisiaj już zajęć Edit. Dodzwoniłam się Jutro na 11 mam się zgłosić z dowodem i kartą ciąży żeby się zapisać ![]() Fajnie wyglądają takie maleńkie śpiochy na suszarce ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- a co zamówiłaś ? ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- ja już dostałam 2 pary bucików potem wrzuce zdjęcie Czekam jeszcze na 4 paczki
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-08-31 o 10:52 |
|
|
|
#900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

zgadnijcie
i pewno już długo nie przyjdzie mi na nią ochota

lez
MUSISZ na was bardzo uważać. Co na to wszystko lekarze? Co planują? Mówili coś? Co z tą zgładzoną szyjką? Wierzę, że będzie dobrze i zaciskam kciuko z całych sił