|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
A u mnie połowa 19tc i ciągle nic...
|
#812 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#813 |
|
Konto usunięte
|
Phi, u mnie końcówka 21tc i nic...
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Ja COŚ poczułam dopiero w 21 tygodniu a nadal nie jestem przekonana czy to na pewno dziecko czy może jednak jelita
No i jakby nie było lekarka na połówkowym twierdziła że jest jeszcze czas żeby poczuć. Także cierpliwości
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
#815 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Doczekacie się dziewczyny Macie jeszcze czas Dziecko tez może jest tak ułożone, ze nic nie czujecie![]()
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ilość osób udzielająca się na wątku zawsze ma jakieś przełożenie na to ile faktycznie kobiet jest w tym czasie w ciąży. Może to dobrze, że nie ma nas tak wiele, nie będziemy mieć zapchanych porodowek
ja się tam ścigać z innym wątkiem nie zamierzam. Tempo tego i tak dla pracującej i aktywnej kobiety jest wymagające popieram oczywiście klub, ale niestety nie umiem go założyć. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- A tak w ogóle... od 20 sierpnia przytyłam ponad 1kg... a wcale więcej nie jem:/ możliwe to??? Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64765061]Phi, u mnie końcówka 21tc i nic... [/QUOTE]To już chyba tylko my dwie pozostałyśmy. ![]() Jedyne, co czuję, to chyba ciągłe przytulanie do pęcherza, czasem nawet jak skorzystam z toalety, czuję parcie i lekki ucisk. No i sikam 500 razy dziennie.
|
|
#818 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Dzisiaj mój 30-kilogramowy szczeniaczek skoczył na mnie, mam nadzieję ze Malenstwo tego nie odczulo.. Szukam okleiny w osi łapki, może którejś z Was się gdzieś rzuciła w oczy? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duzo ogladałam filmów i czytałam o naprotechnologi i uważam, że ma sens i powinna być za darmo! Dużo parom pomogła. Obliczyli kiedyś że ostateczny koszt urodzenia dziecka z in vitro, to koszt 800 tyś zł. |
|
|
|
|
#820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A kiecki zobacz na Zalando, normalnie wysyłka 3-5 dni, ale można trochę dopłacić i jest na drugi dzień. Ja ostatnio potrzebowałam biurowe ciuchy, więc zrobiłam tam zakupy za 1000 zł, poprzymierzałam, wybrałam jedną kieckę, a resztę odesłałam ![]() Mi od 3 dni zupełnie się przestawia tryb spania. Zaczęłam się budzić kilka razy w nocy, dzisiaj o 5 miałam już koniec spania, nie wiem jak wysiedzę w pracy... Normalnie nie budzę się wcale i śpię jak kamień co najmniej do 7-8. |
|
|
|
|
#821 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Toalete odwiedzam jak szalona. W nocy 3-4 razy wstaje na siku. ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że to możliwe, mogła Ci się woda zatrzymać w organizmie. Cytat:
![]() Ja też - dzisiaj byłam w nocy 3 razy i jak się o 8 obudziłam, to mnie tak pęcherz bolał, że ledwo dobiegłam do toalety.
|
|
#823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wczoraj też dziecku śpiewałam zapętloną kołysankę i za trzecim razem zaczęła się ruszać, że hej. Mąż się śmieje, że dawała znać że mam kończyć ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#825 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#826 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie nocne wstawanie na szczęście omija
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nigdy nie chodziłam w nocy i w ciągu dnia mogłam bardzo długo przetrzymać. Teraz nie ma bata - kibelek jest często odwiedzany.
|
#828 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#829 |
|
Raczkowanie
|
Ale dziś zasypiam w pracy! Nic się nie dzieje na razie więc was czytam
U mnie ze spaniem trosze się zmieniło. przez pierwsze 3 miesiące tylko chodziłam do pracy i spalam. nie byłam w stanie funkcjonować normalnie. Teraz śpię trochę mniej ale nadal to moja ulubiona czynność :-P A młody dziś wypial się w jednym miejscu o miałam brzuch śmiesznie znieksztalcony :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przychodziłam z pracy, obiad i do łożka. Spałam do 20, zjadłam kolację, kąpiel i dalej spać Teraz tez mnie senność męczyła ale spac juz sie nie dało po południu-synus mi nie pozwalał
|
|
#831 |
|
Raczkowanie
|
Oo to mój dzień wyglądał identycznie. A teraz marzę o łóżkuuuuu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#832 |
|
Konto usunięte
|
Jadę na kolejne badania z sikiem w torebce, a na 12 mam połówkowe, proszę o porządne kciuki
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64769726]Jadę na kolejne badania z sikiem w torebce, a na 12 mam połówkowe, proszę o porządne kciuki
[/QUOTE]Porzadny kciuk samych pieknych widokow!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Zaciskam kciuki z całej siły!
![]() Muszę się zacząć porządnie rozglądać za gadżetami dla Bąbla, chodzi mi o matę edukacyjną, leżaczek bujaczek - jakie wybrać i czy w ogóle wybierać, czy są potrzebne? Czy pościel (kołderka, podusia) są potrzebne od początku, czy na początek wystarczy śpiworek / rożek? Ile potrzeba kocyków? Do łóżeczka, do wózka, dodatkowy na dzień? Czyli ze 3? I co dziewczyny sądzicie o pościeli minky - bardzo popularna, ale czy rzeczywiście fajna? I czy minky zastąpi kocyk czy raczej pościel (kołderka)?
|
#835 | |
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64769726]Jadę na kolejne badania z sikiem w torebce, a na 12 mam połówkowe, proszę o porządne kciuki
[/QUOTE]Kciuki! ![]() Cytat:
właśnie z minky a z drugiej strony bawełna i jeszcze taki kokon mi się podoba nie wiem czy nie za dużo tego sobie wymyśliłam
|
|
|
|
|
#836 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki Orlica
![]() NiEBiE tyle dylematów na raz mnie przeraża Ale też dołączam się do pytań, co potrzebniejsze? Wszyscy mnie ciągle pytają gdzie będę rodzić. Ja nawet nie wiem gdzie w moim mieście szpitale są (przeprowadziłam się z innego województwa do Katowic), a co dopiero tak odległe kwestie :/ Teraz czekam na ekipę do montażu szyb nad blatem w kuchni Umówieni są na 11, więc zobaczymy ile będzie poślizgu
|
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Lidka, super ten kokonik, jak łóżko dla małego pieska.
Może w coś takiego kładzie się maluszka w ciągu dnia, gdy nie śpi w łóżeczku? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Matę edukacyjną kupię na pewno, bo u wszystkich znajomych super się sprawdza, ale pewnie zamówię dopiero po porodzie. Przez pierwszy miesiąc i tak się taka mata nie przydaje, a może od kogoś w prezencie wpadnie ![]() Leżaczek chciałam, wybrałam już nawet Tiny Love 3w1 (rozkłada się na płasko, a to bardzo ważne). Jednak potem wypatrzyłam wózek, którego gondola robi za kołyskę, więc zakup leżaczka na razie odkładam. Chyba, że kupię inny wózek, wtedy leżaczek na pewno wraca na listę zakupów. Pościel z tego co wiem, jest nie tylko niepotrzebna, a wręcz niebezpieczna, bo maluszek może się pod nią udusić. Zamiast pościeli kupię otulacz Woombie/Tulik. Jeżeli maleństwu będzie zimno (a jak się wrodzi w mamę, to będzie straszny zmarzluch), to pewnie zainwestuję w śpiworek. Co do kocyków, to sama szyję takie z minky - obdarowałam wszystkie dzieci wśród znajomych i widzę, że się sprawdzają (do wózka, dla rocznych jako pościel, jako mata na podłogę, wszędzie), więc swojemu też uszyję co najmniej 2 (ocieplany i cienki, ten drugi dostosowany do fotelika samochodowego). Warunek co do minky, to pewna firma. Oryginalne minky jest super, grube i nic a nic się nie niszczy, ale dosyć drogie. Teraz jest wysyp sklepów, które szyją z taniego, cieniutkiego minky, którego zupełnie nie polecam. To oryginalne powinno mieć gramaturę 380g/m2, ale u mnie sprawdzało się każde z gramaturą co najmniej 300. Trzeba też się upewnić, że wszystkie tkaniny wykorzystane w takim kupnym kocyku mają standard Oeko-Tex. Z innych gadżetów na pewno kupimy monitor oddechu (mąż ma na tym punkcie świra, bo w rodzinie był przypadek, że dziecko przestało oddychać, na szczęście je uratowali). Myślę też nad śpiworkiem do fotelika, takim z dziurami na pasy, żeby można je było zapiąć bezpośrednio na dziecku, a nie na kombinezonie/śpiworku. Edytowane przez zie_l_ona Czas edycji: 2016-08-31 o 11:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.

cały czas czekam na porządnego kopniaka
No i jakby nie było lekarka na połówkowym twierdziła że jest jeszcze czas żeby poczuć. Także cierpliwości

Nikt się nie pokusi o założenie klubu? Ja mam psychiczne opory, chociaż może powinnam je przełamać...