Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-31, 13:45   #991
ma_i
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Witajcie

A czy to badanie ma być w jakimś określonym terminie przed porodem - ja mam wizytę u okulisty miesiąc przed terminem. to ok będzie?

Też dzwonię czasem na tą infolinię - gehenna, a dodzwonić się do jakiegoś konkretnego ZUS to już w kategorii cudu

a ja nie sądzę że to jest zły pomysł, nie mówię żeby noworodka na kilka dni dziadkom podrzucać bez potrzeby, ale mam zamiar jak maluch koło pół roku będzie miał oddać babci rano i gdzieś pojechać np po górach pochodzić, zresetować umysł i za dzieckiem się stęsknić, a wieczorem odebrać malucha. Chyba nie będę wtedy wyrodną matką?
To badanie zlecił mi diabetolog w związku z cukrzycą ciążową. Mam je po prostu zrobić do kolejnej wizyty. Nie słyszałam nic o konkretnym tygodniu ciąży na wykonanie.

A matką wyrodną nie będziesz 😊 ja też nie wykluczam że czasem zostawię małego z moją mamą. Z teściową to raczej bym się bała

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez ma_i
Czas edycji: 2016-08-31 o 14:30
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 13:46   #992
Anettt87
Zadomowienie

A ja mam dziś humor jakiś do bani. Mam trochę kwasów w rodzinie, chciałam się wygadać bratu, to mam wrażenie, że nie za bardzo mnie zrozumiał, ech, a bardzo na niego liczyłam.
Idę oglądać Nasz Nowy Dom.

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Chwale sie. Jak byłam u babki kupić ten koszyk Mojżesza to dała mi 3 torby ciuchów. Właśnie będę wrzucać pranie ale patrzcie jakie piękności
Piękne rzeczy.

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
dziewczyny ale dziś spamujecie :P nie dam rady już nadrobić..
kupiłam wycieczkę, wylot jutro więc biorę się ostro za przygotowania i do usłyszenia za tydzień może coś uda mi się podczytywać Was w międzyczasie ale odzywać się nie będę bo mój tel nie współgra z wizażem tak jak powinien
Miłych wakacji, zazdroszczę, też bym gdzieś chętnie pojechała.
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 13:47   #993
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Bodziakow to na trojke dzieci minimumdo tego gratis dorzucila laktator reczny, wkladki do stanika te jednorazowe i mate do zabaw. Az za cale 20funtow mam koszyk Mojzesza, lozeczko (bez materaca), te 3 torby ciuchow, laktator, wkladki, mata do zabaw. Zakup zycia
Rzeczywiście, po takich kosztach to wyprawkę można robić co tydzień 😝

Stary 2016-08-31, 13:54   #994
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Listopadowaa - a jaka ceba tych kul? one maja juz bateryjke w srodku czy musza byc pod pradem?

mietowka - dasz rade! zastapimy Ci tz

smiej sie, smiej dzis moje zakupy to chleb i mleko jak dobrze, ze jutro matki boskiej pienieznej ciekawe ile dostane?
A wiesz, że nie wiem :P Nie kupiłam bo nie bylo rozowo mietowych Szame białe, szare i bezowe. W dodatku pare kartonów zaledwie i jeszcze polowa nie działała. A bylam w dwoch biedronkach. Kupiłam sobie dwa bambusowe pojemniczki na kosmetyki typu pedzle, kredki i jeden plastikowy. Może w koncu będę miała porządek w moich malowidłach :P

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Dzień dobry! Jutro zaczynamy 28 tyd. Na wadze 6,2 kg. Chyba nie jest źle
Dzisiaj idziemy po resztę mundurku. Moja visa już płacze

W ogóle ostatnio Alba zakolegowala sie z córką fachowca co tu robił dobudowke u Nas i słuchajcie w pierwszy dzień ta dziewczynka siedziała u mnie od 12 do 19:30. Matka sie zmyla nawet nie powiedziała że idzie. Gdybym nie dała obiadu to nie wiem. Dzisiaj też przychodzi mam nadzieję że pójdą przed 13 bo muszę iść po mundurek.
masakra...pewnie angielska rodzina?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 13:56   #995
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
majwija - a masz inhalator? bo widze ampulki NaCl... i jeszcze moze cos na zabkowanie i ciemieniuche
Właśnie wczoraj na SR położna mówiła, że ciemieniuchę trzeba czymś natłuścić i wyczesać. Może być nawet zwykłym masłem 😉 a do buźki poleciła dentosept mini - na pleśniawki i afty i właśnie na ząbkowanie.

Stary 2016-08-31, 13:58   #996
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Hej
U mnie wyprawka już w dużym stopniu skompletowana, zostało niewiele:
-kombinezon/śpiworek
-bujaczek/leżaczek, aktualnie myślimy o tym http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...o-kremowy.html
-kosz na pieluchy
-niania elektroniczna
I dla mnie jeszcze:
-kapcie do szpitala
-staniki do karmienia
-koszula do porodu

Listopadowaa u mnie to z tą wagą na odwrót jest, bo ja wcale jakoś dużo więcej niż przed ciążą nie jem a waga cały czas w górę idzie.
Wczoraj jak weszłam miałam tyle samo ile tydzień temu u gina a dzisiaj już nagle od wczoraj 800g więcej i niby skąd to?
Najlepsze jest to, że po mnie nie widać tych 10kg na plusie, kompletnie. Jedynie gdzie mi trochę przytyło się to w tyłku a tak nic więcej. Mama mi tłumaczy, że cały czas rośnie macica, zwiększa się ilość wód itd i dlatego też waga rośnie...
Pociesze Cię, że nawet jak przytyjemy 20kg to i tak będziemy szczupłe bo jednak początkowa waga jest niska nasza
A wybrałaś już konkretny kosz na pieluchy? Chcesz taki szczelnie zamykający z workami?

No ja jem dużo, dużo więcej. Ja juz widzę po rekach i nogach Pierwszy raz kostek mi nie widać :P A znajomi mówią ze na buzi robię się pełniejsza. Poki co słysze komplementy ze ladnie wyglądam, no ale jak tak dalej bede tyć to długo taka ładna nie bede
Ty sie ciesz ze tak nie widac po tobie bo byc moze większość to dziecko i to co je otacza. Ja mam maly brzuch a waga idzie w gore. W ogole na szkole rodzenia mam najmniejszy brzuch i wszyscy mowia mi ze jest maly.

Ile mniej wiecej moze wazyc teraz dziecko z macica, wodami plodowymi itp?

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-08-31 o 14:00
Stary 2016-08-31, 14:00   #997
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Grecja, Kefalonia. Trochę się boję lotu ale ja generlanie nie lubię latać, szczególnie czarterami, bo nałogowo oglądam katastrofy w przestworzach :P
Super! Baw się dobrze
Ja latam dość często, ale też się boję brrr
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 14:00   #998
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Napinam do tego chodzę pieszo do pracy ok. 2km w jedną stronę i chodzę dużo po schodach na to moje 3 piętro. A i tak widzę że dupcia taka mniejsza jak bym nigdy nic nie ćwiczyła. Może to od braku seksu?

Sent from my iPhone
Brak seksu pewnie też 😄 ale mi się wydaje, że to też trochę złudzenie optyczne. Jak patrzę w lustro stojąc bokiem, to z jednej strony płaski tyłek, a z drugiej kontrastujący wystający brzuchol 😜

Stary 2016-08-31, 14:01   #999
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Kuzynka mojego męża przy porodzi miała +25kg, po trzech miesiącach od porodu musiała zmienić garberobę z M na S. To tak na pocieszenie
mam znajomą co w obu ciazach +25 a teraz chudzinka taka.
Stary 2016-08-31, 14:01   #1000
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Kupiłam lampę do salonu.. mogli jeszcze paczkę melisy gratis dorzucić żeby to jakoś poskładać

Załącznik 6617446

No jak byk jest napisane, że to puzzle
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 14:07   #1001
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
pytanie o okuliste, szczegolnie te z Was ktore mają wady wzroku- na taką kontrolę szłyście prywatnie czy na nfz?
mnie ginka nie pytala o okulary, nie poruszala tego tematu nawet
tyle za ja mam astygmatyzm tylko (chyba).
ogolnie bylam pierwszy raz prywatnie w salonie co maja i okuliste i optyka, wszystko zalatwilam od razu na miejscu.
wyszedl mi astygmatyzm i -0,5 na oba oczy.
potem za jakies pol roku bylam tez prywatnie u okulistki z naglym przypadkiem po tym jak kuba uderzyl mnie lokciem w oko
oko ok, ale po zbadaniu wg niej zadnej wady nie mam tylko ten astygmatyzm i powinnam miec inne szkla. kazala przyjsc za jakis miesiac czy jakos tak, jak to obolale oko odpocznie, to zbada to jeszcze raz i podejmniemy decyzje o ewentualnej zmianie szkiel.
w miedzyczasie, pfff, zeby nie sklamac od jakis 2 lat!!! polowalam na zapisanie sie u ponoc najlepszej babeczki, juz obojetnie jak czy na nfz czy rywatnie, byleby sie tam jakos dostac...
i traf chcial ze ciotka meza dala cynk ze sa zapisy na nfz!!! i udalo mi sie zapisac i siebie i Kube, jak juz sie dodzwonilam to zapis hurtowy kube zbada profilaktycznie (kiedys z nim bylam, ale srednio wspolpracowal z okulistka ) a ja dowiem sie co i jak z ta moja wada, czy jest czy nie ma, czy o co chodzi

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Nie sposób się nie zgodzić. Z tego co Paulina piszę to z lekka przesadzają, jak nie jakieś wizyty położnej, sprawdzanie jakie dziecko ma rzeczy, jakie łóżeczko, jakie waciki?! nosz.. robią z rodziców kompletnych debili za przeproszeniem, którzy nie potrafią zdecydować co dla własnego dziecka będzie dobre
no wlasnie, a sami od siebie bardzo niewiele daja, w sensie opieki medycznej chociazby na poczatku ciazy.
jak sie od kogos wymaga nie wiadomo czego to od siebie tez sie powinno cokolwiek dac a nie takie cyrki!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 14:08   #1002
Anettt87
Zadomowienie

A mi mama dziś dorwała w biedronce te kule LED, cieszę się bardzo, bo długo na takie polowałam
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 14:10   #1003
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Jak patrzę w lustro stojąc bokiem, to z jednej strony płaski tyłek, a z drugiej kontrastujący wystający brzuchol 😜
nie lubie tego widoku.
z przodu jest ok ale bok mnie przeraza, taka wielka, wrecz olbrzymia sie sobie wydaje przez ten brzuch

Stary 2016-08-31, 14:10   #1004
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie ginka nie pytala o okulary, nie poruszala tego tematu nawet
tyle za ja mam astygmatyzm tylko (chyba).
ogolnie bylam pierwszy raz prywatnie w salonie co maja i okuliste i optyka, wszystko zalatwilam od razu na miejscu.
wyszedl mi astygmatyzm i -0,5 na oba oczy.
potem za jakies pol roku bylam tez prywatnie u okulistki z naglym przypadkiem po tym jak kuba uderzyl mnie lokciem w oko
oko ok, ale po zbadaniu wg niej zadnej wady nie mam tylko ten astygmatyzm i powinnam miec inne szkla. kazala przyjsc za jakis miesiac czy jakos tak, jak to obolale oko odpocznie, to zbada to jeszcze raz i podejmniemy decyzje o ewentualnej zmianie szkiel.
w miedzyczasie, pfff, zeby nie sklamac od jakis 2 lat!!! polowalam na zapisanie sie u ponoc najlepszej babeczki, juz obojetnie jak czy na nfz czy rywatnie, byleby sie tam jakos dostac...
i traf chcial ze ciotka meza dala cynk ze sa zapisy na nfz!!! i udalo mi sie zapisac i siebie i Kube, jak juz sie dodzwonilam to zapis hurtowy kube zbada profilaktycznie (kiedys z nim bylam, ale srednio wspolpracowal z okulistka ) a ja dowiem sie co i jak z ta moja wada, czy jest czy nie ma, czy o co chodzi

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

no wlasnie, a sami od siebie bardzo niewiele daja, w sensie opieki medycznej chociazby na poczatku ciazy.
jak sie od kogos wymaga nie wiadomo czego to od siebie tez sie powinno cokolwiek dac a nie takie cyrki!

no u mnie właśnie też nic nie mowili, nie pytali... Tak samo o dentyste ale tym to sama wiedziałam że muszę się zająć. No nic zobacze 15stego co i jak czy powinnam pójść
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 14:14   #1005
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do budyniu..
Wczoraj po wizycie podjechałam jeszcze do Lidla, zrobiłam zakupy, idę do samochodu, otwieram na pilota - nic, drugi raz - nic, 10 raz - nic! No to wkurzona zaczynam kombinować kluczem myśląc, że może bateria w pilocie.
Za chwilę patrzę co to za okulary dziwne na desce, a to cholera nie moje auto!!
Moje stało 3 miejsca dalej ale mara.. dobrze, że go nie skopałam z tych nerwów
Rozwaliłaś mnie haha

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Dostaliśmy prezent z Hippa własnie

Mam już kilka próbek, przynajmniej będą jako kosmetyki do torby do wózka żeby wielkich nie nosic
to darmowa paczuszka od hipp?
Stary 2016-08-31, 14:16   #1006
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny ale dziś spamujecienie dam rady już nadrobić..
kupiłam wycieczkę, wylot jutro więc biorę się ostro za przygotowania i do usłyszenia za tydzień może coś uda mi się podczytywać Was w międzyczasie ale odzywać się nie będę bo mój tel nie współgra z wizażem tak jak powinien
Super! Bawcie się dobrze i uważaj na siebie 😊

Stary 2016-08-31, 14:19   #1007
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
nie lubie tego widoku.
z przodu jest ok ale bok mnie przeraza, taka wielka, wrecz olbrzymia sie sobie wydaje przez ten brzuch
Ja lubię właśnie widok z boku, ale staram się na dupę nie patrzeć wtedy bo już tak miło i przyjemnie nie jest Ale uwielbiam tę moją piłeczkę a i cycki mam w końcu przez ciąże normalne a nie takie mikruski. Tzn balonów też nie mam, ale ogólnie jestem w miarę szczupła, przynajmniej od pasa w górę, drobne ramiona mam i ręce i głupio bym wyglądała z balonami. Teraz mam przynajmniej całkiem nie najgorszy dekolt, więc widok mój mnie nie przeraża. Ale ja mam kiepskie lustra w mieszkaniu, w jednym się w ogóle fajnie wygląda, bo ciemniej więc blada nie jestem, za dużo szczegółów nie widać i wyszczupla, a drugie jest jeszcze w folii i na nią mogę wszystko zwalić

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 14:19   #1008
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
no u mnie właśnie też nic nie mowili, nie pytali... Tak samo o dentyste ale tym to sama wiedziałam że muszę się zająć. No nic zobacze 15stego co i jak czy powinnam pójść
u mnie o zeby tez nie patala babka, ani w pierwszej ani w drugiej ciazy.
u mnie raczej nic wielkiego ze wzrokiem sie nie dzieje, raczej na pewno nie mam wskazan do cc ale fakt faktem, skoro nosze okulary to moglaby sie zainteresowac ja nie pytam, nie poruszam tego tematu na wizytach bo wiem ze raczej nic wielkiego u mnie nie ma a jesli cos wyjdzie w tym pazdzierniku na kontroli to wtedy uderze do ginki

Stary 2016-08-31, 14:20   #1009
Panna Izabela
Zakorzenienie

Nie piszcie dzisiaj za dużo, bo mam zamiar się oddać książkowemu lenistwu dziś pozmywałam gary z wczoraj zamiast tż, a niech ma jeszcze jeden prezent na rocznicę ale teraz będę leżeć calusieńki dzień.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-08-31, 14:21   #1010
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie piszcie dzisiaj za dużo,
yhy, taaa, spoko, masz to jak w banku

Stary 2016-08-31, 14:22   #1011
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ale dziś spamujecie :P nie dam rady już nadrobić..
bawcie się dobrze!
Stary 2016-08-31, 14:23   #1012
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
zazdroszcze
czy tylko ja z tego towarzystwa nigdy nie lecialam samolotem? [COLOR="Silver"]
Ja dopiero w tym roku debiutowałam, będąc już w ciąży 😜

Stary 2016-08-31, 14:24   #1013
sunshine90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Witam się po rocznicy! I w domu było fajnie, obejrzeliśmy nasze wesele, powspominaliśmy, najedliśmy się. Nie spaliśmy do 3 tż ledwo wstał do pracy i będzie dzisiaj mega nieprzytomny... Postaram się go wyciągnąć dzisiaj do jego rodziców, bo normalnie by chciał jechać i drzewo rąbać ale jeszcze mi zasłabnie albo co...

Ja mam jakieś 2-2,5 kg na plusie, ale czuję się na więcej

Ja się szykuję na połowę października
Ale wiecie, ja z Wiki miałam tp na 9.09 a urodziłam 30.07....

A jaki to fotel?
Mi się mega podoba taki bujany z Ikei, nie jest taki że się mega przechyla i jest niższy i wygodny. Ale drogi a kasy u nas brak No ale i tak mamy półki kupić do kuchni to może by się opłacało z tym....

Zazdroszczę! Ja się muszę rozejrzeć na Allegro za jakąś sukienką na wesele, czas i pora...

U nas najwięcej kasy zabiera remont, a nie dziecko, bo większość rzeczy już mamy. Właściwie to dla dziecka mogłabym kupić jeszcze jeden ręcznik i nie mogę znaleźć niedrapków, poza tym już wszystko mam.
I nie liczę ani na rodziców, ani na teściów że będą nam coś kupować. To nasze dziecko, a pieniądze są ich i mogą całe wydać np teście na swoją wnuczkę a na wnuka nic, każdy rozporządza swoją kasą jak chce. Byłoby to może trochę przykre ale nie wnikam. To ja jestem finansowo odpowiedzialna za moje dziecko.

Ja bym usunęła żel do mycia butelek i skoczków, krem nawilżający do twarzy, olejek do masażu i nawilżające mleczko do ciała. Za to dodałabym więcej podpasek z Belli

No właśnie mnie zastanawiają te wycięcia. I Dada i te z Lidla, które mamy niby mają wycięcie ale to wycięcie to nie jest żadna dziura!!!

Kupiliśmy fotel jak na zdjęciu. Już od dawna mi się podobał, a teraz był pretekst, że może być do karmienia

Cytat:
nie ale tez wlasnie mam-5,5 niedowidzenie krótkowzroczność astygmatyzm + lekki zez taki ful zestaw na jedno oko i wlasnie nie wiem czy ktores/wszystkie razem nie sa wskazaniem zeby się wybrać... najwyzej jak bede za 2tyg. u gina to podpytam najwyzej na szybko prywanie pojde
Ja też mam taki zestawił jak Ty, tylko trochę mniejsza wada. Zapytam mojego gina we wtorek i dam znać co powiedział

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
A wybrałaś już konkretny kosz na pieluchy? Chcesz taki szczelnie zamykający z workami?

No ja jem dużo, dużo więcej. Ja juz widzę po rekach i nogach Pierwszy raz kostek mi nie widać :P A znajomi mówią ze na buzi robię się pełniejsza. Poki co słysze komplementy ze ladnie wyglądam, no ale jak tak dalej bede tyć to długo taka ładna nie bede
Ty sie ciesz ze tak nie widac po tobie bo byc moze większość to dziecko i to co je otacza. Ja mam maly brzuch a waga idzie w gore. W ogole na szkole rodzenia mam najmniejszy brzuch i wszyscy mowia mi ze jest maly.

Ile mniej wiecej moze wazyc teraz dziecko z macica, wodami plodowymi itp?
Ja najbardziej nie umiem się przyzwyczaić do moich ud oraz twarzy. Twarz zrobiła mi się okrągła i pulchna, a zawsze miałam szczupłą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg image.jpeg (29,6 KB, 4 załadowań)
sunshine90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 14:24   #1014
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam lampę do salonu.. mogli jeszcze paczkę melisy gratis dorzucić żeby to jakoś poskładać

Załącznik 6617446

ja pierdziele, współczuje ;P
Stary 2016-08-31, 14:25   #1015
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunshine90 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy fotel jak na zdjęciu. Już od dawna mi się podobał, a teraz był pretekst, że może być do karmienia

Ja też mam taki zestawił jak Ty, tylko trochę mniejsza wada. Zapytam mojego gina we wtorek i dam znać co powiedział

Ja najbardziej nie umiem się przyzwyczaić do moich ud oraz twarzy. Twarz zrobiła mi się okrągła i pulchna, a zawsze miałam szczupłą
Ja niestety żadnych zdjęć nie widzę no nic, zobaczę na co obowiązuje ta promocja w Ikei

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-08-31, 14:25   #1016
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja np dzisiaj dowiedziałam się że w szpitalu nie można używać chusteczek mokrych tylko waciki (jak te kiedyś do zmywania lakieru do paznokci) i woda
Moje koleżanki tak robią, woda i wacik. Ponoć najlepiej Chusteczki tylko awaryjnie, gdy brak warunków.
Stary 2016-08-31, 14:26   #1017
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
pytanie o okuliste, szczegolnie te z Was ktore mają wady wzroku- na taką kontrolę szłyście prywatnie czy na nfz?
U mnie na NFZ kolejka na 2 miesiące. Idę prywatnie 😒

Stary 2016-08-31, 14:26   #1018
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
mam znajomą co w obu ciazach +25 a teraz chudzinka taka.
mnie Siostra pociesza, że mam geny jak ona Łatwo jej mówić jak przez całą ciążę przytyła 15 kg a w 9 miesiącu schudła 5. a teraz jest jak zapałka. Ale za to nie ma cycków
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 14:27   #1019
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Podłącam sie do pytania bo sie tez wybieram ale prywatnie. Czy okulista bedzie wiedzal co i jak zbadac jesli powiem ze chcem wiedziec czy mogę rodzic naturalnie ?
Stary 2016-08-31, 14:28   #1020
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sunshine90 Pokaż wiadomość

fotel jest super- tez mi się taki marzy ale na razie to nie realne...
o super, to będę mega wdzięczna za info !
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości