Jesienne Mamy 2007 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-02, 21:38   #3571
ebena
Zadomowienie

Dot.: Jesienne Mamy 2007

My też po kąpieli,polecam peeling miodowy-jak się komuś miód scukrzyl to polecam zużyć na peeling - dla mnie rewelacja, super wygładza i nawilża
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 21:38   #3572
myshia
Rozeznanie

GG do myshia

U nas dzisiaj jakaś porażka. Od wczoraj głowa mi pęka. Nie mogłam spać. Dzieci też jakieś takie marudne. Niby dzisiaj sobota, więc powinny być u nas porządki, ale tylko pokładaliśmy się z mężem na zmianę... Dobrze, że wzięłam się w garść i pojechałam na basen, to przynajmniej teraz mam trochę siły co by dokopać się do dywanu ew. przekopać się przez stertę brudów do zlewu
myshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 21:39   #3573
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
Ale odpowiedzi to chyba nie szybko mogę się spodziewać bo tu dziś puchy straszne, cóż to wszystko na rzecz nauki fizyki, sprzątań mieszkań i odpoczynków zapewne
A ja już po egzaminie i zaliczeniach. Mam kolejne piątki, w sumie jest ich 6 i ta jedna nieszczęsne 3 z astronomii. Zostały 2 egzaminy za tydzień i jedno zaliczenie.

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Kubusiowi bardzo smakowało zjadł ten mały Gerbera cały słoiczek na raz...

Fotki:
1.Przed podaniem maechewki, ale jestem już głodny...
2,3. Spotkanie z przygodą czyli z marchewką
Gratulacje Kubuś z okazji udanej próby marfefkowej .
Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Tak czytam i sama nie wiem co robić. Jak się okazuje podajecie już różne "danka" swoim dzieciulkom. Niby podają, że do 6 miesiąca tylko mleko matczyne, a potem dopiero wprowadzać inne potrawy. Wiadomo to jest indywidualna sprawa każdej mamusi, ale może faktycznie powinnam Pucce wprowadzać jakieś nowości. Poradźcie może źle robię, że karmię ją tylko własnym mlekiem?! Może dlatego jest taka gruba i stąd może taka niechęć do gimnastyki...
Jolu na pewno na Twoim mleku nie utyje . Ja wprowadziłam po 4 miesiącu (Ola też na moim mleko była wtedy), ale jak widać chyba za wcześnie.
Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
A teraz pochwale sie moim Maksiem . Dlugo juz go tu nie bylo a chlopak rosnie z dnia na dzien
To już duży mężczyzna . A wcina (to chyba jabłuszko?). Pokazałam zdjęcia Maksia i Kubusia Olci i oczywiście musiała wysłuchać mojego kazania na temat, jak to inne dzieci ślicznie jedzą.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 22:39   #3574
poissonivy
Zakorzenienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6473792]Ivy: nasza wzorowa mamusia, uczennica i profesorka czyli 3w1 jestesmy z Ciebie dumni [/quote]
Spłonęłam rumieńcem w tym momencie, jak niewinne dziewczę , do ideału to mi bardzo daleko, ale i tak
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6473792]I mi to pasuje, bo przyznam sie szczerze, ze pomimo tego, ze kocham swoje dziecko, to czasem juz mam serdecznie dosc tego ciaglego wiszenia na cycu a tak Tz tez ma udzial w karmieniu [/quote]
Ja trochę ze strachem wprowadziłam do nocnego karmienia butlę, bałam się o laktację. Na szczęście mleko mam, a u noce przesypia spokojnie.
Jakoś nie mam wyrzutów, że robię Oli krzywdę tymi 90ml mleka modyfikowanego
Stary 2008-02-02, 22:39   #3575
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Ale chłopcy zajadają, Maksio z otwartą buzią czeka, chyba bardzo mu smakowało. Kubuś.
[ivy] gratuluję ocen, dobra z Ciebie uczennica. Szkoda, że kończysz pewnie byś stypendium miała, jeśli na podyplomówkach są. Ja może od przyszłego roku coś zacznę, trochę mi się tęskni za szkołą

..........
Maja kolejny dzień z rzędu późno chodzi spać, teraz się kotłuje w łóżeczku, mam nadzieję, że do 23 zaśnie. Wezmę ją zaraz może zje jeszcze i zaśnie. Spokojne nocy.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 22:45   #3576
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
[ivy] gratuluję ocen, dobra z Ciebie uczennica. Szkoda, że kończysz pewnie byś stypendium miała, jeśli na podyplomówkach są. Ja może od przyszłego roku coś zacznę, trochę mi się tęskni za szkołą

Nie ma stypendiów na podyplomówkach.
Polecam, naprawdę to fajnie tak pobyć z ludźmi o podobnych zainteresowaniach. A dzisiaj byliśmy całą paczką na piwku tworzymy super paczkę, aż żal się rozstawać
Stary 2008-02-02, 22:54   #3577
biankaaa
Zadomowienie

U nas sobota jak zwykle, dlugi spacer, zakupy, dobre checi jesli chodzi o sprzatanie [ i nic z tego], generalnie czas z rodzinka Blanka naciesza sie tata, bo od poniedzialku TZ zaczyna nowa prace w systemie 9-18 no i praktycznie caly dzien nie bedziemy sie widziec

Zakupilismy dzis tez blender i zamierzam od poniedzialku gotowac malej wlasne zupki. Po pierwsze bo podobno dzieciom lepiej smakuja, po drugie - bardzo drogo moim zdaniem wychodzi kupowanie sloiczkow. Ogranicze sie wiec do gotowcy deserkow poza jablkiem i bananem, oraz soczkow. Warzywa bede kupowac u zaufanego spzredawcy lub bio i sama bede pichcic yeah

Ogladalismy wslansnie z tztem film "Kingdom" - polecam!!!!

Wrzucam tez foteczki Blaneczki Miedzy nia a Maksem Motylka jest tylko 1 dzien roznicy Buziaki!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (116,4 KB, 21 załadowań)
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 23:10   #3578
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość

Nie ma stypendiów na podyplomówkach.
Polecam, naprawdę to fajnie tak pobyć z ludźmi o podobnych zainteresowaniach. A dzisiaj byliśmy całą paczką na piwku tworzymy super paczkę, aż żal się rozstawać
Dobrze mieć zgraną grupę z przyjemnością się chodzi na zajęcia, no i po można z kimś gdzieś wyskoczyć. Tych wypadów też mi brakuje. Zawsze po egzam. szliśmy gdzieś na piwko opić oceny

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Wrzucam tez foteczki Blaneczki Miedzy nia a Maksem Motylka jest tylko 1 dzien roznicy Buziaki!
Ślicznie Blanka wygląda, panienka z niej że ho ho!!!!

.......
Majunia zasnęła, przy cycusiu oczywiście.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 23:31   #3579
joasiah
Rozeznanie

GG do joasiah

ivy gratulacje !!!!
ale fajnie dzieci wasze wygladaja jak jedza rozne przysmaki
a ja sie zastanawiam kupilam jej smoczek do kaszki ale tam za szybko leci cholibka i sie krztusi
w tym smoczku srednim TT dla niej mleko za geste i nie chce pic i sie denerwuje
to jaki ja mam w koncu ten smoczek kupic bo niedlugo osiwieje
tak zle tak niedobrze
ja swojej malej dam chyba marcheweczkę jak skończy 4 mce moze troche pozniej

joasiah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 23:54   #3580
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasiah Pokaż wiadomość
ivy gratulacje !!!!

to jaki ja mam w koncu ten smoczek kupic bo niedlugo osiwieje
tak zle tak niedobrze

No niestety tu ja nie pomogę, ale na pewno jutro dziewczyny coś doradzą.
Stary 2008-02-02, 23:55   #3581
szperrr
Zakorzenienie

Ale fajne sa te Wasze maluchy umazane w papu

Ivy, gratuluje
Stary 2008-02-03, 00:02   #3582
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
Ivy, gratuluje

A jak Tobie poszło?

-------------------
Jestem rozstrojona dzisiaj nerwowo. A właściwie to od wczoraj. Wczoraj sąsiedzi strasznie się kłócili, nie wiem dokładnie gdzie, bo u mnie strasznie niesie po ścianach odgłosy, ale nie umiem powiedzieć, czy z lewej, czy z prawej tylko tyle, że na górze. On ją wyzywał od kur... A dzisiaj to już chyba się pobili, ona płakała, a on się wydzierał. Jeżeli tylko dowiem się spod jakiego numeru, to wezwę policję następnym razem.

Dobija mnie fakt, że nie mogę zlokalizować skąd te kłótnie.
Stary 2008-02-03, 00:21   #3583
szperrr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość

A jak Tobie poszło?

-------------------
Jestem rozstrojona dzisiaj nerwowo. A właściwie to od wczoraj. Wczoraj sąsiedzi strasznie się kłócili, nie wiem dokładnie gdzie, bo u mnie strasznie niesie po ścianach odgłosy, ale nie umiem powiedzieć, czy z lewej, czy z prawej tylko tyle, że na górze. On ją wyzywał od kur... A dzisiaj to już chyba się pobili, ona płakała, a on się wydzierał. Jeżeli tylko dowiem się spod jakiego numeru, to wezwę policję następnym razem.

Dobija mnie fakt, że nie mogę zlokalizować skąd te kłótnie.

Radzilabym Ci liczyc sie z tym, ze sasiedzi se wypra a Tobie sie za to dostanie..

Mi nie poszlo To bylo tylko takie spotkanie informacyjne, ale wlasnie niczego sie nie dowiedzialam. Tylko sie wkurzylam, bo niepotrzebnie zostawilam Hanie po szczepionce na pol dnia z dziadkami.
Stary 2008-02-03, 00:35   #3584
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
Radzilabym Ci liczyc sie z tym, ze sasiedzi se wypra a Tobie sie za to dostanie..
Trudno, nie zdzierżę znęcania się nad kimkolwiek .

I jak ja mam usnąć??? Gówniarz zza ściany wysłał gdzieś rodziców i robi imprezę .
Stary 2008-02-03, 13:04   #3585
motylek78
Rozeznanie

Hop, hop gdzie jestescie dziewczyny???
Blanka To mala dama. Slicznie sie prezentuje w takim ubranku.
Ivy ja tez bym zareagowala na przemoc.Nigdy nikt nikogo nie powinin bic...tym bardziej mezczyzna kobiete . W jakies awantury slowne bym sie nie wtracala bo wiadomo zawsze moze kogos poniesc... mam nadzieje , ze mi sie to nie przydazy az do tego stopnia co twojemu sasiadowi.
Nastawilam rosolek i robie roladki z filetow z kurczaka. Dzis bedzie uczta bo i pies sobie podje kosc z rosolu a maz cala patelnie roladek z ziemniaczkami.Moze jak nie ebde padnieta to zrobie eklerki. Pierwszy raz w zyciu. Aha mamy jechac kolo 17 po nowe siodelko do samochodu dla Maxa. Jest w promocji Inglesina Moovy 0-18 kg za 79 euro a kosztowala 99.
Milej niedzieli!
PS Gdzie zdjecia innych bobaskow? Jak jak je lubie ogladac
motylek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-03, 13:33   #3586
Cathy86
Rozeznanie

Hej Dziewczyny! Widze, że dzisiaj tu świeci pustkami. Ale chciałam się Was zapytać czy stosujecie jakieś żele na dziąsełka Waszych pociech, na żabkowanie, bo mi sie wydaje ze mojej małej coś się zaczyna już tam dziać Jaki żel polecacie?
Stary 2008-02-03, 13:40   #3587
motylek78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cathy86 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Widze, że dzisiaj tu świeci pustkami. Ale chciałam się Was zapytać czy stosujecie jakieś żele na dziąsełka Waszych pociech, na żabkowanie, bo mi sie wydaje ze mojej małej coś się zaczyna już tam dziać Jaki żel polecacie?
Ja kupilam Dentinox. 10g kosztuje cos okolo 21 zl. Podobno dziala rewelacyjnie. Ja dodatkowo jak Max ma silny bol daje mu na noc czopki Viburcol. Ale nie za czesto bo w ciagu dnia smaruje 3 razy zelem i przed spaniem tez i zauwazylam ,ze jak okolo 20 posmaruje mu dziasla to spi spokojnie i juz nie kweka przez sen.O innych zelach nie slyszalam bo sugerowalam sie opiniami dziewczyn z wizazu i kupilam ten.
Stary 2008-02-03, 13:48   #3588
Cathy86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
Ja kupilam Dentinox. 10g kosztuje cos okolo 21 zl. Podobno dziala rewelacyjnie. Ja dodatkowo jak Max ma silny bol daje mu na noc czopki Viburcol. Ale nie za czesto bo w ciagu dnia smaruje 3 razy zelem i przed spaniem tez i zauwazylam ,ze jak okolo 20 posmaruje mu dziasla to spi spokojnie i juz nie kweka przez sen.O innych zelach nie slyszalam bo sugerowalam sie opiniami dziewczyn z wizazu i kupilam ten.

Dziękuje Ci motylku Będe musiala go wypróbować, bo mała własnie wieczorami (miedzy 20 a 21) płacze, pięści wkłąda do buzi i wygląda jakby się tam drapała. Więc przypuszczam, że to początki ząbkowania
Stary 2008-02-03, 13:57   #3589
sylwia-zuza
Zakorzenienie

ja tylko na chwilke- w biedronce sa pieluszki happy 76 sztuk za 29,99
Stary 2008-02-03, 15:22   #3590
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cathy86 Pokaż wiadomość
Jaki żel polecacie?
Ja polecam Dentinox, bo wypróbowałam na Oli. W pierwszej fazie jeszcze działał Bobodent ,ale potem już nie.
Stary 2008-02-03, 17:07   #3591
berbeaa
Rozeznanie

Poiss gratulacje zdolniacho!

Ja dziś jestem w szoku z mojej Werki bo spała na spacerze i jak wróciliśmy to u teściów jak pojechaliśmy na obiad to spała 3h i teraz pojadła i lezy grzecznie w łóżeczku sama do niej to nie podobne ale teraz żeby tak juz było jak najdłuzej

No i co nikt oprócz Joli mi nie pisze czy podgrzewacie te soczki zupki?
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-03, 17:23   #3592
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Poiss gratulacje zdolniacho!

Cytat:
No i co nikt oprócz Joli mi nie pisze czy podgrzewacie te soczki zupki?
Ja jak podawałam, to podgrzewałam w kąpieli wodnej.
Stary 2008-02-03, 18:30   #3593
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

Blanka slicznosci, pozostale maluchy tez slodkie.

Tesciowie pojechali, szybko zlecialo a bylo naprawde milo. Szkoda ze tak rzadko sie widujemy. Babcia opiekowala sie Patrykiem a ja z TZ na spacerek za raczke jak kiedys

Dorzuce kilka fotek Patryka, to jego pierwsze zabawy na macie.

Nie pamietam ktora z Was pisala o zabawie z balonem uwiazanym na nozce ale ten system dziala
aneta80s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-03, 18:38   #3594
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

Cos mi zdjec nie dorzucilo.

jeszcze raz:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1146.jpg (56,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1158.jpg (46,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1131.jpg (75,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1171.jpg (83,7 KB, 18 załadowań)
aneta80s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-03, 18:52   #3595
motylek78
Rozeznanie

Barbeaa ja dzis dalam Maxowi marcheweczke i lekko podgrzalam w podgrzewaczu . Tak jak pisze Ivy rowniez mozna w zwyklym garnuszku wypelnionym woda na malutkim ogniu. Natomiest jabluszka nie podgrzewalam bo wydaje mi sie ze deserek nie musi byc cieply tak jak obiedek i dalam mu jabluszko ktore mialao temperature pokojowa tzn ok 22 st.

Anetko Patrys jest piekny. Taki delikatny. Ja sie smieje , ze moj Max to bedzie maly Pudzianowski bo teraz juz wazy cos okolo 7,600 jak lezy w lozeczku to taki wielki sie wydaje jak dziecko co ma z rok czasu. Wczoraj w markecie spotkalam znajoma, ktora jest bardzo wysoka okolo 180 a jem maz chyba ma z 2 metry jak nic i ich Krystianek ma 6 miesiecy a wazy i mierzy tyle co moj Max.
Dzis dalam Maxowi Marcheweczke i tak rozkosznie otwieral buzkie jak ptaszek. Ciesze sie ogromnie , ze chociaz z jedzonkiem nie ma z nim problemow. Dziewczyny mam pytanie ...poniewaz chcialabym dac jutro Maxowi okolo 12 pol sloiczka marchewki a okolo 17 jabluszko tez pol sloiczka. Czy Wy tak dajecie czy tylko jedno danko dziennie?
Stary 2008-02-03, 19:22   #3596
dorka19801
Wtajemniczenie

no nie -ja juz pisałam ze nie podgrzewam soczku!i jako pierwsza odpowiedziałam na pytanko

ja daje tylko jedno danko

no dzisiaj był spacerek bo tak pieknie swieciło słoneczko.no o popołudnie z tż- obejrzeliśmy 2 filmy, no i oczywiscie zabawa z mała.

a dzisiaj mój tata zrobił w końcu obiad bo cos ostatnio leniwy się zrobił. nie dosc ze dziecko, tż to jeszcze on-nic nie robi nawet kurzy u siebie w pokoju nie wyciera i ja muszę wszystko robi zeby jakos dom wygladał. naczyn po sobie tez nie zmywa tylko mi zostawia w zlewie
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-03, 19:31   #3597
biankaaa
Zadomowienie

motylku-ja daje 2 razy dziennie Rano deserek [ jabluszko, sliwki, jabluszko+slodka marchewka, jabluszko z delikatnym bananem], popoludniu cos warzywnego [ dotychczas marchewka, dynia z ziemniaczkami, zupka jarzynowa -marchew, ziemniaczki,pietruszka]. Do tego mala normalnie dostaje mleko bo te nowe posilki sa jeszcze w ilosci mniejszej niz normalny posilek - po ok 30-60 g, najczesciej pol sloiczka
Pytalas tez o kaszki - u nas po takiej zwyklej ryzowej pojawily sie twardawe kupki [ ryz zatwardza podobnie jak marchewka] dlatego polecam ci kaszke Sinlac i Bifidus ryzowo kukurydziana [ prodeucent to nestle]. Co prawda sa bezsmakowe [ w pzreciwienstwie do tych z bobovity, ktore swoja droga blanka uwielbia], ale mozna do nich dodac odrobine deserku owocowego i wtedy sa naprawde pyszne

berbeaa - ja podgrzewam wszytsko - zupki,deserki i soczki ale tylko tak zeby byly letnie [ przechowuje w lodowce wiec to konieczne]. Uzywam mikrofali bo tak mi najwygodniej

anetko - twoj Patryś wygląda na bardzo zadowolenego z maty i tak jak napisal motylek wyroznia sie naprawde delikatna uroda jest slicznym chlopcem

ide kapac szkraba
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-03, 19:46   #3598
sylwia-zuza
Zakorzenienie

bianko a nie laltwiej i taniej kupic zwykly kleik kukurydziany z nestle?http://dziecko.nestle.pl/pages/produ...kukurydza.html
Stary 2008-02-03, 19:46   #3599
maatra
Wtajemniczenie

Kubus coraz bardziej podobny do mamusi
Maksio bedzie wyrywal panienki oj bedzie mam kiepski sterownik do karty graficznej i nie moge dokladnie wpatrzec sie w Twoje biale zabki ;/ juz zbieram pieniazki na wybielanie
Blanka ahhhh, mam nadzieje,ze bede miala kiedys corcie,zeby moc ja stroic w sukieneczki
Patryk tez slodki jak cukiereczek i jaka ma WYPASNA mate

Simus wlasnie bawi sie pseudo balonikiem(rekawica gumowa) i ma duuuuzo frajdy przy tym.

zdjec nie dodaje,bo sa na blogu.tam nie musze ich zmniejszac przed dodaniem
Stary 2008-02-03, 20:02   #3600
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Dziewczyny ale z nas gapy
spoznione zyczona dla Tatianki,Niny i Łucji

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości