![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
ja ?
Ja stosuje szampon seboradin i czasem odzywke,ale stosuje tez bardzo duzo dobrych odzywek spreji itd. xDD PS. Nie piszemy 2 watkow pod sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
sorka;p a ile razy myjesz glowe seboradinem.? raz dziennie, kila razy w tygodniu.? czy moze jak masz tluste wlosy.?
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Myślę, że nie ma potrzeby powtarzania tego, co już conajmniej kilukrotnie było pisane w conajmniej dwóch wątkach, ale Twoje wypowiedzi wprowadzją informacyjny chaos, dlatego wg mnie wymagały sprostowania, stąd moja wypowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tulipanno za ile kupiłas Nisim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
laza - przeczytanie calego watku wiele daje, ja dolaczylam jak mial 160 stron i przeczytalam i musze przyznac ze na poczatku bylo wiecej konkretow, a pozniej coraz wiecej niepotrzebnych postow z powtarzajacymi sie pytaniami. ale rozumiem, ze aby przeczytac calosc trzeba duuuzo czasu, ale moze wyrywkowo sobie poczytaj
![]() ja za to mam pytanie, wiem ze juz gdzies bylo, ale czy mozna brac vitapil i bellise jednoczesnie. doczytalam na ulotce ze nie mozna laczyc belissy z innymi preparatami zawierajacymi witamine A, moze sa jeszcze jakies zaleznosci, na ktorych ja sie nie znam?? co do uzywanych specyfikow, to ja za kazdym razem myje glowe szamonem radical+olejek rycynowy i uzywam waxu a od nastepnego dnia wieczorem mgielki radical, albo nie uzywam waxu i kazdeo wieczora i ranka mgielka. przed myciem gdy nie uzywam waxu wcieram nafe przynajmniej na godzine. jak skonczy mi sie radical mam zamiar uzywac seboradinu i tez gdy bede uzywac waxu(wieczorem), to dopiero nastepnego wieczora mam zamiar uzywac seboradinu lotionu, coby bylo dobre dzialanie. do tego prawie miesiac biore Vitapil i od jutra belisse, pije tez skrzyp albo pokrzywe (1 herbatke dzienni) Jezeli ktoras z was widzi jakies bledy w moich zwyczajach prosze o ich wskazanie ![]() i trzymam kciuki za wszystkie zapuszczalskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Laza, wyczerpala sie moja cierpliwosc, widze, ze moje uwagi masz gleboko gdzies
![]() przeczytaj, a potem zadawaj pytania odemnie punkty karne za zasmiecanie forum, jak bedziesz dalej to praktykowac, to sie pozegnamy na dluzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam ;(
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Ja też zapuszczam włosy (od 6 miesięcy) i mam problem.
Nagromadziłam sporo masek (silver stop stimulin, glinkę, z olejku rycynowego, Wax, błoto) i nie wiem, jak, a właściwie kiedy mam ich używac. Boję się, że jak będę np. nakładac 5 masek w tygodniu, to będzie trochę za dużym obiążeniem dla włosów. Jak mogę je podzielic? Wiem, że to pytanie jest dośc głupie, ale naprawdę nie wiem, co zrobic. |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
a jak oceniasz działanie silver stopu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
*Słoneczko*, też masz takie krótkie? To chyba takie jak ja, albo prawie, tylko, ze moje nie są jednakowej długości więc ciężko stwierdzić. Ale jak masz tylko 5 miesięcy to zabieraj się do roboty!
![]() ![]() ![]() P.S. Ta data w Twoim podpisie to własnie TA data?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
dodaje do sub
![]()
#44 |
Zakorzenienie
|
edytowałam pierwszy post i zrobiłam mini podsumowanie, mysle, ze takie zestawienie bedzie pomocne dla nowych wizazanek
![]() jak znacie jeszcze inne sposoby, o ktorych nie pamietalam to prosze o wiadomosc, dodam do listy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
świetny pomysł z tym streszczenie, może dodałabym jeszcze naturalne maseczki np żółtko, nafta, olejek rycynowy, lub cebula i żółtko lub drożdże ...
a teraz mam pytanie, widziałam ,że padało już na tym wątku ale pozostało bez jasnej odpowiedzi, otóż jaka dietę stosować na porost , poza tym , że zdrową? |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. to ty na avku ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzisz, ja sie tez ostatnio nad tym zastanawiam http://www.resmedica.pl/zdart80011.html chyba zywie sie beznadziejnie... olejkow jest conajmniej kilkadziesiat rodzai ![]() tak to ja, w lipcu wlosy mialy taka dlugosc ![]() dziekuje ![]() ale naprawde nie przypominam sobie o nim dyskusji w tym watku, chyba mam skleroze ![]() ale musze koniecznie zaznaczyc, ze mozna go aplikowac tylko w formie rozcienczonej, bo jeszcze ktos wpadnie na pomysl wcierania go w skore od razu z buteleczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ładna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() olejki eterycznie i ich wlasciwosci to niesamowita sprawa, naprawde moga wiele zdzialac, musze sie faktycznie wglebic w tematyke aromaterapii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
ale fajnie zrobilas Truskawkowa w I poscie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
O olejku rozmarynowym było wspominane gdy mówiono o mieszance startej cebuli i żółtka , można go wtedy dodać -kilka kropel żeby zniwelować zapach, z mojego doświadczenia nic tego zapachu nie zniweluje, w mieszkaniu panuje wszechobecny zapach laysów cebulowych
![]() Czytałam na starym wątku na wizażu , żę rewelacyjny jest olejek bayowy (wyszukałam w necie , że to olejek eteryczny z liścia laurowego)ale niestety nawet w mojej ulubionej aptece , w której mogę zamówić najbardziej wymyślne rzeczy nawet o czymś takim nie słyszeli. Wracając do olejków eterycznych , zauważyłam , że przyspieszająco na porost działają wszelkie specyfiki działające na wypadanie lub łupież więc wklejam : Łupież suchy - lawendowy, z melisy, pomarańczowy, geraniowy sandałowy, Wypadanie włosów, łysienie - rozmarynowy, tymiankowy, Ylang Ylang Łojotok, łupież tłusty - rozmarynowy, z drzewka herbacianego, cytrynowy, geraniowy, lawendowy |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() BTW, o tej cebuli z rozmarynem to tez ja pisalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Truskawkowawiosna ja bym proponowała dopisać do listy noszenie zimą czapki
![]() ![]() i będę się przy tym upierać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny , tak przegladam wątki o przyspieszeniu porostu włosów, przeczytałam kazdy post
![]()
![]() no i dołączam przepis tak na dobry początek do wcierania w skórę głowy Płyn wzmacniający porost włosów gramów (części) nalewka nagietkowa (Tinctura Calendulae) -------- 30 nalewka z pięciornika (Tinctura Tormentillae) -------- 10 sok z łopianu (Succus Bardanae) -------- 20 nalewka aloesowa (Tinctura Aloae) -------- 10 witamina B6 -------- 1 amp. 2 cm woda destylowana -------- ad. 150,0 |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
BTW, o tej cebuli z rozmarynem to tez ja pisalam
![]() A jak używasz tego połączenia? Nie przyciemnia Ci włosów? Nie podrażnaa skóry głowy? Ja kiedyś to cebuli dodałam olejek herbaciany, też zalecany do włosów na str www o olejkach i głowa mnie później strasznie swędziała, a po cebuli nie zauważyłaś zielonkawego kolorku , bo z tego co pamiętam to stosowałaś, tylko z powodu specyficznego smrodku zaprzestałaś. |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.