|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
nasza też z takiej świecy jest
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
![]() my mamy dwa pokoje na pietrze i nie wchodzimy sobie w parade ![]() ale czekam zeby isc na swoje Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1113 |
|
Zadomowienie
|
ale dziś naprodukowałyście
![]() Po 1 dobrze , że nasze laseczki mają się już lepiej, a nasze chłopaczki siedzą dalej w brzuszkach Motylek Ty chyba pisałaś o tych przeciwciałach? Ja często robię badania w Diagnostyce, i zawsze wszystkie wyniki mam online , a po wyniki przeciwciał musiałam pójść osobiście żeby je odebrać - nie wiem dlaczego ![]() ![]() Bounty też nie lubię, ble, za to wersje lodową ubóstwiam ![]() Mewka ja nie wiem gdzie te lody kokosowe w Lidlu - nigdzie ich nie mogę znaleźć ![]() Swoją drogą dzisiaj miałam tournee po Lidlach. Widziałam ostatnio, że będą kuchenne rzeczy - tostery , czajniki itd. Bardzo mi się spodobał czarny czajnik i postanowiłam się na niego przyczaić, ale nie wiem czemu wbiłam sobie do łba , że one będą OD dzisiaj... A były DO dzisiaj. TŻ rano pojechał, dzwoni i mówi , że nie ma czarnego ale jest niebieski (mój 2 faworyt). Przywiózł i okazało się, że jest taki śliczny, że postanowiłam dokupić do kompletu jeszcze toster i rozdrabniacz.... No i dopiero w 6 Lidlu udało mi się upolować niebieski toster... No ale cały komplet jest Jeśli chodzi o mieszkanie z teściami i rodzicami - dla mnie odpada. Po rozstaniu z moim eks byłam lekko na lodzie i musiałam wrócić do rodziców prawie na rok ... no był to cięzki rok ![]() ![]() Chyba jestem trudna we współżyciu a poza tym Na szkole rodziców obgadaliśmy dziś karmienie piersią. Przy okazji tematu wklęsłych brodawek, położna mówiła, że bardzo mogą tu pomóc panowie odpowiednio się nimi zajmując ale tylko przed ciążą !! bo stymulacja brodawek w ciąży może przyspieszyć, wywołać przedwczesny poród - także Mewka musisz odstawić TŻ od piersi ![]() Odnośnie diety matki karmiącej stwierdziła , że choć uważa że dieta powinna być bardzo różnorodna to ona jednak sugeruje przez pierwsze 4 tyg pewne potrawy ograniczać więc pewnie będzie marudzić na potrawy wigilijne (a ta prowadząca będzie moją położną). Powiedziała , że da nam listę produktów, które sugeruje na początku odstawić lub ograniczyć. Sugerowała, żeby zaopatrzyć się jednak w laktator. Mówiła , że fajne są też kompresy żelowe na piersi o których ja pierwsze słyszę. I neistety zmartwiła mnie tym że staniki to nawet fiszbin nie powinny mieć Ja sobie nie wyobrażam moich piersi w takim zwykłym miętkim staniku Będą żyły swoim życiem A w ogóle to dzisiaj jak stałam to miałam takie wrażenie jakby mi ktoś kamieni do macicy nawpychał ![]() jak siadałam było ok - zaczęłam się zastanawiać czy to nie było to twardnienie brzucha o którym piszecie ![]()
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-08-31 o 22:49 |
|
|
|
#1114 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, ze u Was dzieci na swieczniku
![]() A odnośnie mietolenia cycka, to juz teraz nie można czy bliżej porodu? TŻ w depresje wpadnie XD Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1116 |
|
Zadomowienie
|
No udalo mi sie pospac do 2 i teraz znowu skreca z bolu, mam nadzieje ze do rana pusci, dobrze ze Igorek sie uaktywnil bo juz sie trochę martwilam.
Pisalysvie o swiecy, ja tez robilam hehe
|
|
|
|
#1117 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Późniejszy z usg niż z om I to by sie zgadzalo bo ty masz dlugonoga gazele w sobie A ja chyba kluseczke karola 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:47 ---------- Poprzedni post napisano o 03:36 ---------- Cytat:
Te lodowe Bounty u mnie wędrują Raz są w szczytowych lodówkach a raz obok rozkow Nie stresuj się tym że nie możesz ich znaleźć Sa średnie Tzn może dobre ale dla mnie teraz chyba za słodkie bo mi w ciąży smak się zmienił Czekolada dobra, biały lód taki lidlowy i do tego wiórki i aromat kokosowy Sama nie wiem czego innego oczekiwalam ale PO poczułam że wiecej nie kupie Na pewno nie wart 1,3 zł Za można spróbować 89 gr bo tyle teraz kosztuje Co do tz i brodawek Będzie ciężko To nawyki z czasow sprzed mnie A starego psa ciężko nauczyć nowych sztuczek Muszę mu nowa kość rzucić Ten masaż od kiedy miał być? 🤔 Jutro dzwonie do sr Nie ma bata Ciekawe rzeczy opisałaś 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:50 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ---------- Znowu 4 a ja czuwam 😩 Zaczyna się to robić męczące 😩 Bo potem dzień mam przepasany dzrzemkami regenuracymi 😩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1118 |
|
Zadomowienie
|
A ja kolejny atak, bo inaczej naxwac nie mozna, tz obudzony bo tak mnie zoladek zakul ze noe mogłam sie wyprostowac i to mi promieniuje znaczy zapromieniowalo do barku az i plakalam z bolu, w lazience juz z tego bolu i stresu slabo mo sie zrobilo, zeszlo troche powietrza i przeszlo, teraz juz pije herbatę...podpowiedzcie mi czy ja mam z tym isc do rodzinnego lekarza czy do gina, aleco on mi poradzi na niestrawność...na żołądek..jestem zalamana tak to nie bolalo jeszcze
(
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wybacz gubię się w wątku Ty to masz po zjedzeniu czegoś czy ot tak? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:12 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ---------- Ginekolog chyba nic ci nie powie Tylko specjalista Tak teraz mi się przypomniała moja rozmowa z moim ginekologiem że mi powieka drga On do mnie ze to nie sprawa dla niego a okulisty Bo to nie jest związane z ciąża Ja bym poszła do rodzinnego po skierowanie do właściwego lekarza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ---------- Juz to sobie przetrawilam wiec Wam napisze. Bylam wczoraj u rodzinnego aby wpisal mi wizyte w ksiazeczce ciazy. Przy osluchiwaniu lekarka pyta mnie czy to czuje, ja nie wiedzialam o co jej chodzi, a ona ze przeskakuje mi serce wtf!? Od razu ekg, i jak mi zacznie to przeszkadzac mam przyjsc po leki. Koniecznie przed porodem mam jeszcze przyjsc na ekg. Dziewczyny jestem tak wystraszona od wczoraj ze glowa mnie boli non stop. Nigdy nie mialam problemow z sercem, zadnych zdrowotnych zreszta. Czasami faktycznie czuje jak mi zakolata serce ale nie zwracalam na to szczegolnej uwagi. Teraz endokrynolog, neurologa na moje migreny musze jeszcze zalatwic, i brakuje jeszcze kardiologa. Az spac dzis nie moglam w nocy po 1 zasnelam a od 4 znowu nie spie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio malo warzyw i owocow jadlam,moze dlatego tak nie wiem..narazie sie uspokoilo |
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorki, że tak szybko i bez cytowań innych ale zerknęłam tylko na ostatnią stronę na szybkiego zaraz się szykujemy na rozpoczęcie roku szkolnego więc później do was zajrzę
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2016-09-01 o 07:22 |
|
|
|
|
#1123 |
|
Zadomowienie
|
Iwona, też miałam kolatanie serca w pierwszej ciąży i również dostałam skierowanie do kardiologa. Miałam ekg i założony holter na jedna dobe, wyszła mi arytmia, ale powiedział, że w ciąży nie będziemy leczyc. Po ciąży przeszło
mam nadzieję, że u Ciebie podobna sytuacja i też minieWysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1124 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nosze same staniki sportowe Fajnie ze tyle wam wytlumaczyla na sr. Ja musze do swojej poloznej zadzwonic i sie zorientowac kiedy ruszamy, bo miala sie odezwac i cisz ![]() Cytat:
pozniej przynajmniej nie bedziesz miala problemow ze wstawaniem w nocy do niego ![]() Cytat:
Cytat:
nie stresuj sie bo to poteguje problem wiem ze latwo jest powiedziec... Obserwuj sie i w razie czego idz so lekarza. Ale jakas dziewczyna pisala kiedys tutaj ze w ciazy tez wykryto u niej problemy z sercem a po porodzie jak reka odjal, cala zdrowiuska. Te hormony naprawde sieja spustoszenie w naszych organizmach Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozpoczecie roku... Ach, niedawno to mnie dotyczylo, a juz za 6-7 lat moj synek bedzie mial swoje pierwsze rozpoczecie roku szkolnego ![]() Nie jade dzis do cioci, sama sie zrobie na bostwo
|
||||||
|
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez się przywitam
z laboratorium. Ale jeden maluszek tu płacze na pobieraniu ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jestem wykonczona powiem wam ta dzisiejsza nocą. |
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym poszla do rodzinnego witam sie z rana ![]() wczoraj nasz Oluś tak sie ruszal ze na brzuchu bylo widac Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
Moj Julek cos od wczoraj spokojny. Tzn daje znaki ze zyje, ale nie tanczy mi makareny w brzuchu leniuszek ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- No i wlasnie maly mi sie rozszalal. Ale czuje ze jest ulozony pleckami do mojego brzucha. Wiec dzis synek okopuje mi jelita i krzyz 😆 |
||
|
|
|
#1130 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
ewelinuus - przerypana taka noc ;/ Zapisz sie koniecznie do lekarza a na razie moze sprobuj poczytac co najlepiej zjesc przy gazach itp. Jak mialam chyba jakos w lipcu zatwardzenia i taka sie czulam napuchnieta to bardzo pomogly owsianki, plus wtryniam strasznie duzo siemienia w pieczywie
Iwona - na razie sie nie nerwicuj, bo to moze faktycznie tylko problemy w trakcie ciazy. Wogole dzieki ze o tym napisalas bo to mi przypomnialo ze moj gin mi kazal isc do kardiologa a ja sie zapomnialam zapisac, na szczescie byl termin na wtorek w przyszlym tygodniu. U mnie jest takie mocne walenie serca i to nie jak sie zmecze ale wlasnie jak sobie leze np - przewracanie na lewy bok nic nie pomaga, zobaczymy co powie A jeszcze co do przeciwcial to ja tez mam wszystkie wyniki online a po to musze za kazdym razem chodzic. Juz meza upowaznilam bo on ma placowke zaraz kolo pracy. Oznaczalyscie wszystkie grupe krwi na poczatku? Ja oznaczalam ierwszy raz w lutym jak mialam HSG i wyszla mi inna niz cale zycie sadzilam ze mam ale tez ujemna. Teraz na poczatku ciazy powtarzalam i meza wyslalam zeby jego dodatnosc potwierdzic
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
jade na rozpoczecie roku z bratem a potem do siebie do szkoły rodzenia swoją drogą fajny termin moze mi mąż tyte sprezentuje![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Ewelinus ja tez tak mialam jakis czas temu mi pomogla kawa z duza iloscia mleka. Myslalam ze brzuch mi peknie tak mnie bolalo, dziewczyny poradzily ta kawe i poszloooo. Teraz jak czuje ze sie cos swieci to tez kawa odrszu.
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym ze przez jeden dzien musialabys sie zywic praktycznie tylko nim. Ja raz popelnilam ten blad i pozniej nie moglam wstac z kibelka ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Its i kociuelk, meldujcie sie 😚 |
|
|
|
|
#1133 |
|
Wtajemniczenie
|
Podpytalam dziś na pobraniu jak to jest z tym wynikami przeciwciał (Alab laboratoria). Trzeba odebrać wyniki osobiście i czeka się na nie dłużej niż normalnie - jak zrobię w sobotę to będą dopiero we wtorek, a wszystko inne mam w ten sam dzien.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Apropo problemów z brzuchem, to ja się tak skarzylam jakiś czas temu na forum i nic mi nie pomagało, dopiero gin mi polecił syrop lactulosum, on jest bezpieczny, tylko nie można nagminnie używać bo się jelita rozleniwia Dwie nakrętki naczczo przez dwa dni i sruuuuu od tamtego czasu nie uzywalam, a wtedy meczylam się chyba z tydzień. Także polecam Czy któraś z Was miała zapalenie cewki moczowej? Bo wydaje mi się, ze to to, ale zazwyczaj to miałam tylko pęcherz. W nocy jak sikalam to jakbym rodziła tylko przez cewkę, na samym końcu taki ból ze aż mi łzy leciały, teraz to samo ... Wczoraj bolalo ale nie aż tak bardzo... Juz myslalam ze jakiś kamyk zaraz urodze.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i poszalal a co bedzie spokojnie lezec heheWysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aa nie - jeszcze na grupe krwi musialam odbierac osobiscie. Nie wiem czemu, moze to takie tajne informacje?
|
|
|
|
|
#1139 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!!!
Ja miewam często problemy z pecherzem ale od kiedy chodze w nocu do toalety jest spokój. Z tego co sie dowiedzialam to badabie glukozy czekam mnie dopiero w 27 tc. Ja dzis ledwo oczy otworzylam. Moj brzuch rosnie w mega szybkim tempie. Zobaczylam to dzis jak spjrzalam na moje stopy. Bylam tak zakrecona rano, ze w pierwszej chwili myslalam, ze podzlam w klapkach domowych do pracy. Milego dnia
|
|
|
|
#1140 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

Mieliśmy taką możliwość i jedną i drugą, ale jednogłośnie i bezapelacyjnie stwierdziliśmy, że wolimy bulić za wynajem zanim się dorobimy swojego niż mieszkać z jakimiś
Brak trucia d... jest bezcenne 

(a ta prowadząca będzie moją położną). Powiedziała , że da nam listę produktów, które sugeruje na początku odstawić lub ograniczyć.
Ja sobie nie wyobrażam moich piersi w takim zwykłym miętkim staniku 

(

nosze same staniki sportowe 
wiem ze latwo jest powiedziec... Obserwuj sie i w razie czego idz so lekarza. Ale jakas dziewczyna pisala kiedys tutaj ze w ciazy tez wykryto u niej problemy z sercem a po porodzie jak reka odjal, cala zdrowiuska. Te hormony naprawde sieja spustoszenie w naszych organizmach