Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-01, 01:45   #1201
mietowka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Od jutra materac i jak się uda to Tż prześlę mi poduche kurierem.
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 01:54   #1202
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dopiero nadrobiłam
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Moje koleżanki tak robią, woda i wacik. Ponoć najlepiej Chusteczki tylko awaryjnie, gdy brak warunków.
Też tak chcę

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
tak jest, wiele osob tak robi ale tu nie o to chodzi. robia to z wlasnej i nieprzymuszonej woli. robia tak, bo chca, to ich wybor. a tu narzuca to szpital. to jest jednak roznica i zeby nie bylo waciki/chusteczki to jest tylko przyklad, chodzi mi o same narzucanie czegokolwiek w kwestii pielegnacji. to powinien byc wybor matki/rodzicow a nie rozkaz ze szpitala.
matka powinna miec wybor - czy waciki czy chusteczki, czy mm czy kp, czy smoczek, czy szczepic czy nie...
Co do szczepień nie do końca się zgodzę, ale reszta tak, matka powinna mieć wybór

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64780726]zaczęłam rozmyślac nad okulistą... ostatnio miałam badany wzrok jak potrzebowałam zaświadczenie do pracy czyli 2 lata temu [/QUOTE]

Ja jako dziecko
Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
duzo? zawsze patrzyłam ze 50£ tam to jak 50zł w pl... gdzie tyle rzeczy za 50 zł bym tu kupiła
Ja też nie przeliczam nigdy, tylko każdą walutę w danym kraju traktuję jak zł w Pl. I za 50 zł 4 rzeczy to tanio

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
A to ja do endokrynolog chodzę bez kolejki. Ogólnie babeczka bardzo dba o kobiety w ciąży. I teraz nawet nie muszę dzwonić się umawiać tylko przychodzę i wchodzę między pacjentami. Ale to ewenement 😀

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jak ja bym chciała do swojej chodzić bez kolejki... Kurde, już 2 miesiące nie byłam, wypadałoby pójść...

Cytat:
no chore, poprostu chore

a jak gatunkowo te ubrania? a spodnie czy tam sukienki juz mozna miec rozne?
pamietam jak u nas Giertych wprowadzil te mundurki do szkol. o losie.... brzydkie to bylo jak diabli, bo wiadomo, brane po taniosci, a gatunkowo - bez komentarza. i co, po roku to zdjeli
Ja wtedy w gimnazjum byłam jak kazali nosić mundurki. Zwykłe, bladoniebieskie t-shirty, ale rozmiary mieli ekstra, wzięłam M to mój tata ją założył na siebie, a do szczuplutkich nie należy...

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Kurcze, tak patrzę że kompletujecie już wyprawkę apteczną, a ja nawet jeszcze nie wiem co, po co i dlaczego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Aptecznej, tzn leków nie mam wcale. Tzn mam tylko wodę morską do nosa i sól fizjologiczą, ale np nic na kolki czy gorączkę (na kolki termofor z pestek wiśni) nie kupuję póki co.

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Powinien być zorientowany-ja powiedziałam, że potrzebuję się dowiedzieć, czy mogę rodzic naturalnie, czy są jakieś przeciwwskazania, powiedziałam, że mam cukrzycę od 25 lat. Zrobili mi w cenie wizyty (140 zł) pierdylion badań, odpowiedzieli na moje najgłupsze pytania dziewczynom z Podbeskidzia mogę ich spokojnie polecić http://okulus.pl/

Dziewczyny, doradźcie-ręczniki dla Malucha frotte czy mikrofibra?
Mam na razie cały jeden frotte, ale masakrycznie długo schnie i tak się zastanawiam.
Ja dla siebie mam frotte i je lubię. Ale ja jakoś mega wybredna nie jestem. Dla młodego też mam z tego co pamiętam frotte, strasznie mi się podoba bo z drugiej strony jest mega mięciutki

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Mnie przeraża wizyta położnej po porodzie. Jakbym dzieckiem sie nie umiała zajmować.

Ciuszki,cóż tylko bluza w miare,T-shirt jest szmaciany,za identyczny dałam 1£ tylko bez logo plecak szmaciany worek jak kiedyś na kapcie.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Proszę mi wpisać w imie dziecka Sofía Wiktoria
W Pl ta wizyta obowiązkowa nie jest. Mi tam obojętne, jak jej się chce niech przyjeżdża, ale myślę, że dam sobie z tż radę.

Jakie piękne drugie imię

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość

Mam ten bujaczek leżaczek od siostry była z niego bardzo zadowolona

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Chyba wzięcie mają te bujaczki, sama nad nim dumam

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Ja w 30 mam 8.5 i tez liczę na max 12

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Ja właśnie zaczęłam 30 tc i liczę na max 5 kg w ogóle to fajnie by było nie przekroczyć 60, ale moim priorytetem nie jest waga.

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Jeżeli mogę coś zaproponować to może dodajmy wybór wózka i datę najbliższych wizyt bo widziałam, że większość mamusiek tak ma
Nie narzucam oczywiście, tylko proponuję
Wizyty to wg mnie przesada, ja mam ktg co tydzień

Cytat:
nooo. albo umawianie sie specjalnie na wizyte tylko po recepte na staly lek kiedys tego nie bylo, dzieki temu kolejki byly mniejsze. czlowiek szedl, zapisywal w rejestracji nazwe leku i dla kogo potem to jakos juz w tajemniczy sposob ogarniali tak, ze czlowiek przychodzil nastepnego dnia po gotowa recepte. a teraz
U mnie w przychodni receptę można odebrać w recepcji od pielęgniarek, chyba że to 1x wypisana ma być, jak na stały lek to spokojnie od pielęgniarki

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
ja ostatnio coraz częściej mam bóle brzucha trochę jak na okres, trochę coś ala skurcze
a te Braxtona Hicksa to są bolesne? bo ja czytałam gdzieś że nie a mnie czasem łapie jakby skurcz brzucha może to jest to stawianie o którym piszecie a jak nie wiem że to to

z nowych objawów puchną mi nogi , szczególnie lewa mocno i boli
Mnie ostatnio bolała. A dziś brzuch kłuje, tzn przed chwilą ale teraz nic.

Cytat:
boję sie jak duża będzie moja Weronika , mogłaby byc tak 3200

a co do tycia no wiadomo na wakacjach i czasem sobie pozwalam na więcej ale ogólnie jem w miarę jak przed ciążą a waga ciągle idzie w górę, jak Tobie MajWija, mnie mama z kolei pociesza że jak się karmi to szybko waga spada
Nie zawsze waga spada od kp.
Też bym chciała, żeby mój synek tyle ważył, tak do 3500 ale to już max

Cytat:
dziewczyny liczycie już ruchy dziecka?

od kiedy to trzeba zacząć robić ?
Gin mi mówiła, że regularne ruchy od 28 i wtedy można liczyć. Ale ja nie liczę bo czuję, że się rusza, jest tego trochę to po co mam siedzieć i liczyć.

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64796296]ja to ogólnie od początku ciąży zadręczam się tym, że kiedyś nastąpi poród

Co do liczenia ruchów:

[/QUOTE]

Dziwią mnie te przerwy między ruchami. Mój jak się rusza to nie robi minutowej przerwy, nie ma czasu

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Oleje mam oba w koszyku bo bede dzielic z dzieciem

A z tymi bepantenami i linomagami myslalam zeby na noc standardowo dzialac linomagiem, w dzien wcale, a bepanten jako ciezsze dzialo. Myślisz ze lepiej ograniczyc sie do bepantenu i smarowac go na noc?
A po co w ogóle coś na noc? Nie lepiej używać tylko jeśli coś będzie nie tak?

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
W ogóle to z tym strzępieniem języka i uświadamianiem ludzi, przypomniało mi się coś. Byłam zapisać się do mojej lekarki w zeszłym miesiącu, tam w recepcji siedzi babeczka, przed wizytą mierzy ciśnienie, waży, wpisuje w kartę wyniki badań itd. No i pyta mnie czy piję dużo wody, ja jej że piję wystarczająco, a ona że mam pić mniej i komentuje moje wyniki (miałam w moczu nieliczne bakterie, pojedyncze leukocyty, pojedyncze nabłonki i erytrocyty 0-1) - PANI MA WSZYSTKO WYPŁUKANE, wszystko, leukocyty, erytrocyty... ZA DUŻO PANI PIJE! MNIEJ PIĆ!
A mnie się mózg zrestartował i szczena opadła. Jeszcze telefon dzwonił, ktoś chyba chciał gadać z lekarzem, a ona do słuchawki - że nie, że POŁOŻNA przy telefonie.
Nie wiem, czemu Cię dziwi, że się nazwała położną, w końcu tam na recepcji pracują położne. Ale fakt, z tą wodą to dowaliła.

Cytat:
OMG!!!

dziewczyny, czy wy tez slyszycie czasem taki dziwny dzwiek dochodzacy z brzucha, tak jakby hmm, strzelanie paznokciami?
dzis (przed chwilka) to bylo juz 4 raz.
co to moze byc?
Nie.... Nawet nie wiem jak by to miało brzmieć

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 02:22   #1203
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Nie wiem, czemu Cię dziwi, że się nazwała położną, w końcu tam na recepcji pracują położne. Ale fakt, z tą wodą to dowaliła.

Tam czyli gdzie? To było w prywatnym gabinecie, w poradniach przyszpitalnych i przy państwowych gabinetach ginekologicznych faktycznie pracują położne
Jak dla mnie w recepcji pracuje recepcjonistka i to kiepska, skoro komentuje wyniki moich badań. Nazwała się położną, ale nie chce mi się wierzyć, żeby osoba po szkole wygadywała AŻ takie bzdury. W każdym razie mam nadzieję, że ta pani tylko sobie ubzdurała że jest położną, bo jeżeli faktycznie nią jest i pracuje zawodowo jako położna, to krzyżyk na drogę.

Też na ogół ruchów nie liczę, chyba że jest ich faktycznie mało, wtedy sprawdzam czy to minimum 10 ruchów na godzinę jest i potem za jakiś czas kontroluję znowu.
Gdyby mała nie wracała długo do swojej normalnej aktywności, ruchy jeszcze bardziej słabły albo zanikały, jechałabym na ip...

Stary 2016-09-01, 02:24   #1204
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Tam czyli gdzie? To było w prywatnym gabinecie, w poradniach przyszpitalnych i przy państwowych gabinetach ginekologicznych faktycznie pracują położne
Jak dla mnie w recepcji pracuje recepcjonistka i to kiepska, skoro komentuje wyniki moich badań. Nazwała się położną, ale nie chce mi się wierzyć, żeby osoba po szkole wygadywała AŻ takie bzdury. W każdym razie mam nadzieję, że ta pani tylko sobie ubzdurała że jest położną, bo jeżeli faktycznie nią jest i pracuje zawodowo jako położna, to krzyżyk na drogę.

Też na ogół ruchów nie liczę, chyba że jest ich faktycznie mało, wtedy sprawdzam czy to minimum 10 ruchów na godzinę jest i potem za jakiś czas kontroluję znowu.
Gdyby mała nie wracała długo do swojej normalnej aktywności, ruchy jeszcze bardziej słabły albo zanikały, jechałabym na ip...

W gabinetach. Przynajmniej w tych, w których ja byłam recepcjonistki to położne.

---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 02:23 ----------

A ilu jest lekarzy, po szkole a wygadują bzdury? Całe mnóstwo niestety.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-09-01, 02:35   #1205
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
W gabinetach. Przynajmniej w tych, w których ja byłam recepcjonistki to położne.

---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 02:23 ----------

A ilu jest lekarzy, po szkole a wygadują bzdury? Całe mnóstwo niestety.

No ja wiem, różne bzdury słyszałam, ale to było przegięcie. Za wygłaszanie takich herezji powinno się tracić uprawnienia (chociaż szczerze nie wierzę, żeby ona takowe posiadała :P)

Stary 2016-09-01, 02:56   #1206
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
No ja wiem, różne bzdury słyszałam, ale to było przegięcie. Za wygłaszanie takich herezji powinno się tracić uprawnienia (chociaż szczerze nie wierzę, żeby ona takowe posiadała :P)

Wiesz, jak miesiąc po porodzie, we wrześniu poszłam do lekarza ze spuchniętymi nogami (opisałam całą sytuację), ale takimi mega spuchniętymi (nie mogłam ich zgiąć w kolanie, sprawiały wrażenie, że mi pękną, a wyobraź sobie dosyć szczupłą dziewczynę z nienaturalnie grubymi, pękatymi nogami, nikt w rodzinie takich nie miał), to usłyszałam, że jest lato i każdemu puchną nogi. A to podobno najlepszy lekarz w całej przychodni i w dodatku jej kierownik i wykształcenie najlepsze. Wyglądałam jak wybryk natury, ale dla babki to była tylko reakcja na upał. Czasem się zastanawiam, jak niektórzy zdobywają swoje uprawnienia...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-09-01, 05:32   #1207
EmRzet
Rozeznanie

Dziewczyny, może któraś będzie zainteresowana:
http://bezpiecznymaluch.com.pl/o-warsztatach.html
Wyczytałam o tym na wątku październikówek

EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 06:33   #1208
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej.
Patrycja, to raczej od dzidziusia bo to mniej wiecej w tym samym miejscu te odglosy bylo slychac. Ponizej pepka, po lewej stronie. Kiedys przegladajac ciazowe fora natrafilam na taki temat wlasnie, dziewczyny pisaly ze tez to slysza i ze to ponoc normalne hmmm....

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 06:43   #1209
mietowka25
Zakorzenienie

Witam się ponownie... Wyglądam jakby mnie czołg przejechał... No cóż... Na 8 idziemy na rozpoczęcie
Stary 2016-09-01, 06:46   #1210
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

O, fajne... u mnie bylyby 20 pazdziernika

---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

A tak w ogole to witam sie w 30 tyg

Stary 2016-09-01, 07:26   #1211
mietowka25
Zakorzenienie

Muszę się Wam nim pochwalić :-D
Stary 2016-09-01, 07:27   #1212
bluesberry
Zakorzenienie

bry

Wstałam i od razu zdążyłam się wkurzyć od rana ściągnęli nam za adac, chociaż rok temu wymówiłam umowę! no szlag mnie zaraz trafi ze wszystkim się trzeba pilnować chociaż potwierdzenie wymówienia umowy dostałam pocztą do domu, ale teraz się będę bujać z infoliniami przez pół dnia
To samo nam zrobili z tv i tel, i płacimy od 1,5 roku za tv chociaż nawet dekodera już nie mamy! To nie bo oni nic o tym nie wiedzą, dziwne, skoro ja potwierdzenie wymówienia i kwitki do odesłania sprzętu dostałam, z kosmosu wiedzieli? czy nagłe oświecenie z nieba spłynęło nosz qwa mać
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 07:53   #1213
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

dzień dobry
Cytat:

dzięki za informacje u nas w Łodzi spotkanie 6 września, zapisałam się z mężem, niech posłucha trochę

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 08:36   #1214
paulinika
Zakorzenienie

Mietowka jaki przystojniak

Witam sie w 28tyg. Dzisiaj mam w planach lezec jak najwiecej. Wczoraj mnie bardzo brzuch bolal, kulo mnie w pachwinach, ogolnie zle przespalam noc. Ale odkad wrocilismy z wakacji ciagle cos, nawet nie mam chwili by polezec.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 08:48   #1215
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz, jak miesiąc po porodzie, we wrześniu poszłam do lekarza ze spuchniętymi nogami (opisałam całą sytuację), ale takimi mega spuchniętymi (nie mogłam ich zgiąć w kolanie, sprawiały wrażenie, że mi pękną, a wyobraź sobie dosyć szczupłą dziewczynę z nienaturalnie grubymi, pękatymi nogami, nikt w rodzinie takich nie miał), to usłyszałam, że jest lato i każdemu puchną nogi. A to podobno najlepszy lekarz w całej przychodni i w dodatku jej kierownik i wykształcenie najlepsze. Wyglądałam jak wybryk natury, ale dla babki to była tylko reakcja na upał. Czasem się zastanawiam, jak niektórzy zdobywają swoje uprawnienia...

To takie zbywanie. Jakaś kobieta z sali skarżyła się, że zgłaszała lekarzowi podejrzane bóle pleców w 33tc, ale powiedział jej że w ciąży plecy bolą każdego, no i trafiła już na oddział z akcją porodową.

Cytat:
Hej.
Patrycja, to raczej od dzidziusia bo to mniej wiecej w tym samym miejscu te odglosy bylo slychac. Ponizej pepka, po lewej stronie. Kiedys przegladajac ciazowe fora natrafilam na taki temat wlasnie, dziewczyny pisaly ze tez to slysza i ze to ponoc normalne hmmm....

To czo ten dzidziuś tam tak pstryka

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Ale szykowny kawaler!
Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
bry

Wstałam i od razu zdążyłam się wkurzyć od rana ściągnęli nam za adac, chociaż rok temu wymówiłam umowę! no szlag mnie zaraz trafi ze wszystkim się trzeba pilnować chociaż potwierdzenie wymówienia umowy dostałam pocztą do domu, ale teraz się będę bujać z infoliniami przez pół dnia
To samo nam zrobili z tv i tel, i płacimy od 1,5 roku za tv chociaż nawet dekodera już nie mamy! To nie bo oni nic o tym nie wiedzą, dziwne, skoro ja potwierdzenie wymówienia i kwitki do odesłania sprzętu dostałam, z kosmosu wiedzieli? czy nagłe oświecenie z nieba spłynęło nosz qwa mać
O matko, tam pracują jakieś ułomy... Nie pierwszy raz ktoś pisze o podobnej sytuacji. Współczuję Mam nadzieję że szybko to ogarną.

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-09-01 o 08:50
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 09:04   #1216
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
To takie zbywanie. Jakaś kobieta z sali skarżyła się, że zgłaszała lekarzowi podejrzane bóle pleców w 33tc, ale powiedział jej że w ciąży plecy bolą każdego, no i trafiła już na oddział z akcją porodową.
W 7-dmym tygodniu poszlam do lekarza z mega wielka opryszka na nosie. A nigdy nie mialam opryszczki. Lekarz stwierdzil ze nic mi nie jest a kobiety w ciazy przesadzaja. Szkoda ze to jego przesadzaja skonczylo sie kolejna opryszczka na ustach, po czym na nosie mam blizny a w gornej wardze mam dziure
Stary 2016-09-01, 09:07   #1217
KarolinaNL
Zadomowienie

Dzień dobry! Nadrobilam. Rzadko się udzielam ale dolegliwości pierwszego trymestru wróciły ze zdwojoną siłą... wymiotuje, ciągle zgaga, śpię 24h na dobę praktycznie.. Plus mały urwis tak szaleje, ze az boli ( przynajmniej ruchów nie muszę liczyć tak lobuzuje). Dopadła mnie też lekka depresja, bo boję się ze się nie wyrobimy z mieszkaniem. Tz obiecał skończyć w niedzielę panele, przywiezdz meble przez weekend i od przyszłego weekendu zacząć malowanie (mój brat ma przyjechać mam pomoc) a ja i tak się boję, ze coś pójdzie nie tak..

Ja w 80% wyprawkę mam skompletowana, muszę kupić jeszcze box+ materac i mate, produkty higieniczne na czas połogu, kilka rzeczy drogeryjno-aptecznych, torbę do wózka i coś na zimę (lekki kombinezonik albo karteczkę). No i obkupic muszę starszaka na sezon zimowy.

We wtorek popołudniu mam wizytę z biura pielęgniarek pologowych, taka niby kontrole warunków mieszkaniowych (nawet cm beda łóżko mierzyć czy odpowiednio wysokie) i postępów wyprawkowych. Zapisza też jakie mam wymagania w stosunku do nich ( czy mają sprzątać i gotować,prac itp) i dadzą listę co będzie potrzebne dla mnie i dziecka na czas ich wizyt ( 8 dni po 4h dziennie).
Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Przystojniacha
Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
bry

Wspolczuje. My mieliśmy problem z pakietem z tele2 kiedyś. Przez 2 miesiące nie mieliśmy tv i tel tylko Internet dzialal i obiecali ściągnąć opłatę tylko za Internet a sciagali normalnie cały pakiet. Kilka tygodni z nimi walczyłam żeby oddali ta różnice.

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 09:16   #1218
KarolinaNL
Zadomowienie

1472714116949.jpg
jeszcze Wam wstawię dzisiejsze zdjecie z początków 8 miesiąca

Stary 2016-09-01, 09:17   #1219
KarolinaNL
Zadomowienie

.
Stary 2016-09-01, 09:18   #1220
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Pauliinika, przyjdziesz z czymś to panikujesz, nie przyjdziesz to potem jest pretensja, że trafiasz do gabinetu za późno i jesteś nieodpowiedzialna...

Karolina, bidulo, to już na szczęście końcówka... Ten spadek nastroju to wina ciulowego samopoczucia, większość wyprawki masz, Tż zajmie się remontem i na pewno się wyrobicie! Głowa do góry
Stary 2016-09-01, 09:24   #1221
paulinika
Zakorzenienie

Patrycja dokladnie. Tylko ze ja musialam sie zglosic do lekarza bo robilam przy jedzeniu wiec moglam zarazic bo mogl strupek spasc

Karolina wyslij te panie od sprzatania do mnie
Stary 2016-09-01, 09:27   #1222
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Pauliinika, przyjdziesz z czymś to panikujesz, nie przyjdziesz to potem jest pretensja, że trafiasz do gabinetu za późno i jesteś nieodpowiedzialna...

Karolina, bidulo, to już na szczęście końcówka... Ten spadek nastroju to wina ciulowego samopoczucia, większość wyprawki masz, Tż zajmie się remontem i na pewno się wyrobicie! Głowa do góry
Dokładnie tak jest, zawsze ciężarna przesadza a jak coś się stanie to lekarz jeszcze bezczelnie powie "zdarza sie" ...

Zjadłam śniadanie i zaraz lecę z powrotem spać...

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Patrycja dokladnie. Tylko ze ja musialam sie zglosic do lekarza bo robilam przy jedzeniu wiec moglam zarazic bo mogl strupek spasc

Karolina wyslij te panie od sprzatania do mnie
Nie ma sprawy, adres tylko wyślij

Stary 2016-09-01, 09:30   #1223
MajWija
Wtajemniczenie

Witam się w 29 tygodniu
Ja mam dzisiaj zalatany dzień.
Wczoraj wypralam pierwsza partie ciuszków i tak one pięknie pachną, że jak je tak powachalam to się rozmarzylam i zastesknilam za Leonkiem :P
Prałam w Dzidziusiu
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 09:36   #1224
bluesberry
Zakorzenienie

KAROLINA śliczny brzusio
No właśnie ja już mam po kokardy użerania się z wszystkim. Jak nie nagle na wyciągu z banku ściągnięte 70e przez aptekę, w której w życiu nie byłam! To ubezpieczenie, to tel, to teraz jeszcze adac. Na każdym kroku się trzeba pilnować i kłócić.
Aż się powyłam z nerwów od rana i brzuch mnie boli

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

MIETOWKA Mały przystojniak

No nic, wysmarowałam maila i zobaczymy co mi odpiszą. Będę się narzucać do skutku :P

A teraz się biorę za pokój Młodej. Wczoraj za bardzo mi się wieczorem brzuch stawiał i takim oto sposobem wszystkie jej zabawki są w kuchni! do lodówki nie ma nawet dojścia
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 09:40   #1225
sosowhat
Wtajemniczenie

Hej
widzę że cięzkie poranki..

FB - mam 3 zaproszenia od Klaudii, Angeliki i Karoliny- pisalam w klubie ale chyba nie widziałyście. Napiszcie mi proszę pw albo w klubie która jest która bo nie wiem czy mam przyjmować zaproszenia.
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 09:41   #1226
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Czesc.
Mietowka, Twoj syn wyglada jaj mlodsza wersja mojego bezdzietnego kolegi :-D klon. Tamten jest przystojnym mezczyzna, urokliwym bardzo.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 09:59   #1227
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Wam też wizaż świruje?
Stary 2016-09-01, 10:01   #1228
pstryczek84
Zakorzenienie

Mietowka - ale slodziak! Do 1 klasy idzie?

Magda-sluchaj, sluchaj to nas potem Ty przeszkolisz

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:

To czo ten dzidziuś tam tak pstryka

.
No kurde, w koncu synus Pstryczka! Do czegos to zobowiazuje

Stary 2016-09-01, 10:03   #1229
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Hej.

Może Wojtuś chciał Ci już coś powiedzieć
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 10:08   #1230
Anettt87
Zadomowienie

Aaaa taki długo post wysmarowałam o moim budyniu dzisiejszego ranka i wszystko mi się skasowało przez ten głupi błąd na stronie
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości