Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-01, 09:39   #931
Kyiia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Mnie tam czarny wcale nie przeszkadza. Mię lubię pstrokatych. Wózek mogę zobaczyć na żywo także to że nie ma opisu to żaden problem
No tak, ale sama pytałaś co dziewczyny o nim sądzą Jak ktoś nie zna konkretnego modelu to na podstawie samego zdjęcia nic Ci nie doradzi

My rożka nie kupujemy
Mamy gruby śpiwór na dwór, becik (coś w tym stylu http://sklep.maran.net.pl/image/cach...p-1000x800.jpg tylko inny materiał i kolor), i 3 czy 4 kocyki. Do tego wczoraj teściowa mówiła że już sobie upatrzyła kocyk który też kupi... i od mojej mamy też będzie kolejny. Także nie ma sensu bawić się w rożki jak one miesiąc czy dwa mają tylko służyć. A ostatecznie kocyk też da się tak złożyć

Muszę na pocztę podjechać bo jakieś awizo dla mnie wisi W poniedziałek był listonosz... także czasu do odbioru coraz mniej No i wczoraj wróciłam do domu (przez to cholerne awizo ) bo miałam wrócić dopiero za tydzień, i mąż stoi z robotą bo przecież nie będzie malował, gruntował czy kleił przy mnie. Fatalnie na wszelkiego rodzaju farby, kleje reaguje. A teraz jeszcze ciąża... bez sensu się męczyć w oparach. No i skoro już wróciłam to chcę trochę ogarnąć dom, bo wszędzie pełno kurzu, pyłu, poza tym przywiozłam sobie trochę jabłek i gruszek od babci, chciałam w słoiki porobić na zimę. No i mam jeszcze od koleżanki kilka kabaczków i patisonów. I też muszę je przerobić bo w końcu wyrzucę... Także intensywny dzień mi się szykuje.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 09:41   #932
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
W pepco rożki tanie bo tam wszystko tanie. Ostatnio kupiłam mały polarowy kocyk szary z kapturkiem misiem za 25zł w pepco. Przyda się w ciągu dnia otulać maluszka albo mu pościelić
Za małe pieniądze można kupic dobry rożek. Moja siostra kupiła rożek kwadrat zapinany na rzep lekko ocieplany jak cienka kołderka. Z jednej strony taki bawełniany kołderkowy materiał z drugiej miły cienki polarek. Dała na allegro ok 35 zł ale to 4 lata temu. Bardzo dobrze jej służył jako rożek i do pościelenia w leżaczku jak dzidziuś był za mały na leżaczek. I do pościelenia na kanapie w dzień zamiast kocyka. Ja przymierzam się do rożka z minky 80x80cm z rzepem do zapinania.
Myślę, że w Pepco może chodzić o jakość tkanin, ale przyznam, że ich nie analizowałam i mogę się mylić.

Masz sposób jak znaleźć oryginalne grube minky? Któraś z Was pisała, że musi mieć grubość co najmniej 300g, a najlepiej 380g, ale nie jest łatwo takie znaleźć. Wiele z nich nie ma opisanej grubości, a te cienkie podobno szybko tracą na miękkości.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 09:45   #933
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Fajne te tuliki ale zastanawiam się czy to nie kolejny gadżet żeby wyciągnąć kase? Myślę że równie dobrze sprawdzi się zasypianie dziecka w rożku, też jest ciasno i przytulnie.
Być może gadżet, ale w rożku dziecko nie ma miejsca na ruszanie nogami, a w tuliku tak, to mnie przekonało. Poza tym, będę szyła 2w1 rożko-kocyk, więc jak tulik się nie sprawdzi, to rożek też będę testowała Poza tym, rożek wydaje mi się bardzo gruby, a my zimą w mieszkaniu mamy bardzo ciepło. Ale to wszystko pewnie wyjdzie w praniu i będzie zależało od preferencji dziecka

Mi się czarne wózki bardzo podobają, bo są uniwersalne - można do nich dobrać dowolne dodatki. No i się nie brudzą. Więc nie miałabym oporów przed kupnem takiego. Sama na razie nie myślę o kolorze, w pierwszej kolejności wybiorę model, a potem kolor to już się dobierze jakiś, ale na pewno będzie z takich ciemnych.

Moje dziecko się od 3 dni strasznie uaktywniło. Wcześniej czułam jakieś minimalne ruchy 1-2 razy na dzień, nawet nie do końca byłam pewna czy to to, a teraz potrafi się wiercić przez kilkanaście minut non stop - szok, nagle taka zmiana!
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 09:46   #934
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Niebie zaraz i Twój maluch da o sobie znać. Jak to mówi moja teściowa pod koniec ciąży będziemy narzekać na bolesne boksowanie dziecka.

Najlepiej poczytać w internecie opinie mam używających woombie może rzeczywiście to pomoże. A może się też zdarzyć że dzidziuś nie będzie cierpiał na kolki. Ja podobno nie miałam

Jakbym dostała łóżeczko to też bym się cieszyła. Poradzicie sobie my musimy kupić. Też niewiadomo czy dostawke czy nie. Dostawki podobno są wąskie a zwykłe łóżeczko ze 3 lata posłuży.

Proszki na pewno się przydadzą jeszcze przed narodzinami. Jak trafie na promocje to kupie.

Dziewczyny a co do wyprawki typu: nożyczki, grzebyki, smoczki butelki, pieluszki tetrowe, laktatory, wkładki laktacyjne i inne to polecam aptekagemini. Kurier przyniesie do domu i jest duzo taniej. Ja upatrzyłam sobie laktator elektryczny lovi za niecale 320 zł. I ogólnie lubię tam robić zakupy jakieś wieksze. Ostatnio kupiłam sobie witaminy balsamy puder i krem , wyszło korzystnie.
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 09:50   #935
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Myślę, że w Pepco może chodzić o jakość tkanin, ale przyznam, że ich nie analizowałam i mogę się mylić.

Masz sposób jak znaleźć oryginalne grube minky? Któraś z Was pisała, że musi mieć grubość co najmniej 300g, a najlepiej 380g, ale nie jest łatwo takie znaleźć. Wiele z nich nie ma opisanej grubości, a te cienkie podobno szybko tracą na miękkości.
Moja siostra zamawia z tej strony https://www.minkyitkaninki.pl/
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 09:58   #936
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Oryginalne jest tylko z Shannon Fabrics, to taka firma z USA. W Polsce sprzedaje je kilka sklepów, ale jest naprawdę drogie (60-80zł/mb). Ja szyłam do tej pory kocyki i maskotki z minky innych firm, o gramaturze 340 i cenie 30zł/mb i byłam zadowolona (widziałam te uszyte przeze mnie kocyki po 6-9 miesiącach intensywnego użytkowania i nic się złego nie działo). Ja bym nie kupiła od sklepu, który nie podaje grubości tkaniny, bo to podstawa.
Stary 2016-09-01, 10:00   #937
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Niebie nie mam pomysłu jak kupić minky ale pewnie zasugeruję się tym co napisały dziewczyny wyżej
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 10:19   #938
furjatka
Zadomowienie

Hej ja dopiero wstałam a spałam z dużymi przerwami od 21.. w dodatku od wczoraj niby przytyłam 0, 7 kg... chyba naprawdę wodę zatrzymuje :/ czuje się kiepsko jak wielka beczka.. nawet nie mam ochoty się zagłębić w te tematy co wy my będziemy kocyki pewnie brać z majecznie.pl bo to firma znajomych i maja porządne minky. Niedawno wystartowali wiec asortyment jeszcze mały.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-01, 10:37   #939
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Dziewczyny a powiedzcie mi, w czym tkwi fenomen minky? Dlaczego nie kupuje sie po prostu dobrego polarowego kocyka? W czym tamten jest lepszy?
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 10:40   #940
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie mi, w czym tkwi fenomen minky? Dlaczego nie kupuje sie po prostu dobrego polarowego kocyka? W czym tamten jest lepszy?
Minky ma dłuższy włos niż zwykły polar i przez to jest miększy w dotyku. Można też kupić taki bez kropek, wtedy wygląda jak bardziej puchaty polar
Stary 2016-09-01, 10:42   #941
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Moja siostra zamawia z tej strony https://www.minkyitkaninki.pl/
Już tam zaglądałam i oni sprzedają tylko tkaniny, a ja nie jestem z tych szyjących i chciałam gotowe produkty.
Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
Oryginalne jest tylko z Shannon Fabrics, to taka firma z USA. W Polsce sprzedaje je kilka sklepów, ale jest naprawdę drogie (60-80zł/mb). Ja szyłam do tej pory kocyki i maskotki z minky innych firm, o gramaturze 340 i cenie 30zł/mb i byłam zadowolona (widziałam te uszyte przeze mnie kocyki po 6-9 miesiącach intensywnego użytkowania i nic się złego nie działo). Ja bym nie kupiła od sklepu, który nie podaje grubości tkaniny, bo to podstawa.
Przed chwilą właśnie czytałam o Shannon Fabrics
Problem mam tylko taki, że ani ja ani nikt z mojego otoczenia nie szyje (a juz tym bardziej minky) i potrzebuję znaleźć stronki, gdzie kupię gotowe oryginalne produkty. I też nie kupię jeśli nie będę pewna, że to oryginalne.

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Hej ja dopiero wstałam a spałam z dużymi przerwami od 21.. w dodatku od wczoraj niby przytyłam 0, 7 kg... chyba naprawdę wodę zatrzymuje :/ czuje się kiepsko jak wielka beczka.. nawet nie mam ochoty się zagłębić w te tematy co wy

Głowa do góry! Odpocznij, zrelaksuj się i może poczujesz się lepiej.
Ja też od paru dni czuję się jak beka, na dodatek wczoraj na czczo i dzisiaj po śniadaniu miałam wysoki cukier, co mnie dodatkowo dobiło.
Strasznie jestem senna i zmęczona, dziś spędzam dzień na kanapie.

Cytat:
my będziemy kocyki pewnie brać z majecznie.pl bo to firma znajomych i maja porządne minky. Niedawno wystartowali wiec asortyment jeszcze mały.
O, dzięki! Na pewno zapiszę sobie w ulubionych i będę śledzić.

Stary 2016-09-01, 10:44   #942
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywistość zweryfikuje jak to będzie. Ja myślałam nad łóżeczkiem dostawnym do naszego małżeńskiego - w celu szybkiego dostępu do dziecka cycopijca

Wygląda jak łóżeczko turystyczne. Fajna sprawa dla starszego dziecka od roczku. Zamiast tego właśnie chyba lepiej turystyczne kupić z otwieraną ścianką żeby wypuszczać malucha. A dla niemowlaka lepsze szczebelki chociażby ze względu na naukę wstawania, szczebelków można się złapać a siateczki nie.

Fajne te tuliki ale zastanawiam się czy to nie kolejny gadżet żeby wyciągnąć kase? Myślę że równie dobrze sprawdzi się zasypianie dziecka w rożku, też jest ciasno i przytulnie.
Mam dostawkę - jak coś, mogę napisać, na co zwracać uwagę.
Boję się turystycznych łóżeczek - rzadko kiedy mają porządne materace i stabilne usztywnienie dołu.
U nas rożek się nie sprawdził - nie był przyjemnie otulony, uciekał z niego. Młodego otulałam muślinowymi pieluchami - wersja tańsza, ale on był hiperaktywny i się rozkopywał.
Cytat:
Hej ja dopiero wstałam a spałam z dużymi przerwami od 21.. w dodatku od wczoraj niby przytyłam 0, 7 kg... chyba naprawdę wodę zatrzymuje :/ czuje się kiepsko jak wielka beczka.. nawet nie mam ochoty się zagłębić w te tematy co wy my będziemy kocyki pewnie brać z majecznie.pl bo to firma znajomych i maja porządne minky. Niedawno wystartowali wiec asortyment jeszcze mały.
Może napój z pokrzywy?

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64789901]Wysłałam teściowej to zdjęcie z USG 3D i napisałam "Buziaki od wnusi!". Dostałam odpowiedź "Przecudowna wnusia, mogę sobie gratulować!" [/QUOTE]
Piękne zdjęcia i wspaniała reakcja

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Zielona, cornflower dzięki za zwrócenie na to uwagi Ja mam koszmarne bóle kręgosłupa, na początku chciałam i tak żeby zamiast łóżeczka był kosz mojżesza. A potem kupię łóżeczko jak wyrośnie Ale wtedy też problem się schylać do takiego.
Myślę, że to dobra opcja. Zobaczysz, jaki jest temperament dziecka - czasami to narzuca jedne rozwiązania.
Cytat:
Chupacabra ale zazdroszczę! My tak bardzo chcieliśmy lecieć, ale lekarz odradził Niby wiem że to bezpieczne a jego opinia bardziej prywatna jest i niepoparta badaniami, jednak zasiał w nas ziarenko niepewności i zrezygnowaliśmy
A konsultacja z innym lekarzem? Jeśli nic się nie dzieje, to drugi trymestr jest idealny na podróże lotnicze
Cytat:
Mamusie ktore coś wiedzą na temat wózków, co myślicie o tym ?

http://olx.pl/oferta/wozek-graco-sym...tml#f886a78b4a
Wygląda dobrze - ale szczerze mówiąc, fotelik-nosidełko mnie nie przekonuje.
Tu jest dobry artykuł w temacie wózków 3w1. http://domowa.tv/wady-wozkow-3w1-wielofunkcyjnych/
Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Ale czarny? Taki czarny czarny? Wiem że każdy ma swój gust, ale na czarny bym się nie zdecydowała.
Poza tym nie wiem. Nie znam firmy, wózkami się jeszcze nie interesowałam. Poza tym żadnego opisu prócz nazwy firmy i tego że używany przez rok. Ja bym się zastanowiła czemu po roku sprzedają... ostatecznie spacerówka potrzebna na dużo dłużej niż rok. No ale to też może być kwestia dziecka - nie wszystkie lubią jeździć. Może być kwestia wagi, zmiany samochodu i miejsca w nim... A może jest dla kogoś niewygodny w prowadzeniu, może dziecko wyrosło... Albo wózek nie spełnia wymagań
Sporo dzieci jeździ w czarnych pojazdach. Dwa - dla mnie standard, że wózek 2w1 lub 3w1 jest sprzedawany po roku lub krócej. Rzadko który wózek ma i dobrą gondolę i spacerówkę. W większości przypadków ta druga jest za ciężka i wiele osób przesiada się na leciutką spacerówkę.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 10:48   #943
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Włochy! Ekstra! Kocham Włochy! A dokąd konkretnie?
Baia domizia, mała miejscowość z piaszczystą plażą. Sam hotel mamy bez rewelacji, ale Włochy są drogie a nam zależało na dobrej lokalizacji. Jeśli tylko będę się dobrze czuła planujemy wycieczki. To jest miejscowość pomiędzy Rzymem a Neapolem. Więc Rzym i Watykan na 100% zaliczymy

Cytat:
Chupacabra ale zazdroszczę! My tak bardzo chcieliśmy lecieć, ale lekarz odradził Niby wiem że to bezpieczne a jego opinia bardziej prywatna jest i niepoparta badaniami, jednak zasiał w nas ziarenko niepewności i zrezygnowaliśmy
Ja też miałam sporo problemów zdrowotnych dlatego do ostatniej chwili się wahałam. Postawiliśmy na Europę, miejscowość bez uchodźców, nie ma strachu o egzotyczne choroby a lecieć będziemy zaledwie 2,5 h.

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
Na jakie meble się zdecydowałas? Pochwal się bo też jesteśmy na etapie szukania
Bellamy linia Ines elegant white ale z łóżeczkiem z linii Good Night. Wydają mi się być dobrze wykonane i uniwersalne - zarówno dla płci kolejnego dziecka jak i wieku maluszków. Mogą nam długo posłużyć. Jak policzyłam koszty Ikea a Bellamy to nie wyszła jakaś duża różnica w cenie, no może na łóżeczku ;-) Ale muszę je najpierw zobaczyć na żywo.

Cytat:
To tak jak ja nie wiedziałam o woombie/tuliku, a teraz je rozważam.
Ja też nie miałam pojęcia. Myślę, że zainwestuje w tańszy tulik, na początek jeden i zobaczymy jak Antkowi przypasuje W razie co zamówi się kolejny

Cytat:
Dziewczyny a co do wyprawki typu: nożyczki, grzebyki, smoczki butelki, pieluszki tetrowe, laktatory, wkładki laktacyjne i inne to polecam aptekagemini. Kurier przyniesie do domu i jest duzo taniej. Ja upatrzyłam sobie laktator elektryczny lovi za niecale 320 zł. I ogólnie lubię tam robić zakupy jakieś wieksze. Ostatnio kupiłam sobie witaminy balsamy puder i krem , wyszło korzystnie.
Ja też często robię zakupy w tej aptece. Naprawdę się opłaca, szybka wysyłka i mają bogaty asortyment.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 10:49   #944
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Może napój z pokrzywy?
dzieki, zajrze do apteki może i kupie
Stary 2016-09-01, 10:50   #945
KPZ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
No tak, ale sama pytałaś co dziewczyny o nim sądzą Jak ktoś nie zna konkretnego modelu to na podstawie samego zdjęcia nic Ci nie doradzi

My rożka nie kupujemy
Mamy gruby śpiwór na dwór, becik (coś w tym stylu http://sklep.maran.net.pl/image/cach...p-1000x800.jpg tylko inny materiał i kolor), i 3 czy 4 kocyki. Do tego wczoraj teściowa mówiła że już sobie upatrzyła kocyk który też kupi... i od mojej mamy też będzie kolejny. Także nie ma sensu bawić się w rożki jak one miesiąc czy dwa mają tylko służyć. A ostatecznie kocyk też da się tak złożyć

Muszę na pocztę podjechać bo jakieś awizo dla mnie wisi W poniedziałek był listonosz... także czasu do odbioru coraz mniej No i wczoraj wróciłam do domu (przez to cholerne awizo ) bo miałam wrócić dopiero za tydzień, i mąż stoi z robotą bo przecież nie będzie malował, gruntował czy kleił przy mnie. Fatalnie na wszelkiego rodzaju farby, kleje reaguje. A teraz jeszcze ciąża... bez sensu się męczyć w oparach. No i skoro już wróciłam to chcę trochę ogarnąć dom, bo wszędzie pełno kurzu, pyłu, poza tym przywiozłam sobie trochę jabłek i gruszek od babci, chciałam w słoiki porobić na zimę. No i mam jeszcze od koleżanki kilka kabaczków i patisonów. I też muszę je przerobić bo w końcu wyrzucę... Także intensywny dzień mi się szykuje.
No tak pytałam o model bo kompletnie się nie znam na wózkach . Kolor to już mniej ważny jak dla mnie I dziękuję za wszystkie opinie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 10:56   #946
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Baia domizia, mała miejscowość z piaszczystą plażą. Sam hotel mamy bez rewelacji, ale Włochy są drogie a nam zależało na dobrej lokalizacji. Jeśli tylko będę się dobrze czuła planujemy wycieczki. To jest miejscowość pomiędzy Rzymem a Neapolem. Więc Rzym i Watykan na 100% zaliczymy
To teraz juz w ogóle zazdroszczę.
Byłam w Rzymie w grudniu 2014 roku i się absolutnie zakochałam! Jest po prostu piękny, o ile lubi się takie "klimaty", bo są ludzie, którzy twierdzą, że Rzym, to kupa kamieni.
Jeśli lubicie historię i sztukę, to absolutnie obowiązkowe jest zwiedzenie Muzeów Watykańskich - na pewno nie będziecie żałować.
Na posiłki warto udać się na Zatybrze, bo jest tam o wiele taniej, niż przy głównych placach, a samo Zatybrze ma niesamowity klimat.
Na pewno będziecie zadowoleni.

i tez uważam, że hotel nie jest najważniejszy. Wolę wydać pieniądze na zwiedzanie, wstępy do muzeów, czy nawet dobre jedzenie, a w hotelu się tylko śpi.

Stary 2016-09-01, 11:07   #947
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
To teraz juz w ogóle zazdroszczę.
Byłam w Rzymie w grudniu 2014 roku i się absolutnie zakochałam! Jest po prostu piękny, o ile lubi się takie "klimaty", bo są ludzie, którzy twierdzą, że Rzym, to kupa kamieni.
Jeśli lubicie historię i sztukę, to absolutnie obowiązkowe jest zwiedzenie Muzeów Watykańskich - na pewno nie będziecie żałować.
Na posiłki warto udać się na Zatybrze, bo jest tam o wiele taniej, niż przy głównych placach, a samo Zatybrze ma niesamowity klimat.
Na pewno będziecie zadowoleni.

i tez uważam, że hotel nie jest najważniejszy. Wolę wydać pieniądze na zwiedzanie, wstępy do muzeów, czy nawet dobre jedzenie, a w hotelu się tylko śpi.
Dziękuje za polecenia na pewno skorzystamy. Widzę że mamy podobnie! ja też uważam że hotel jest drugorzędny a wolę coś zobaczyć coś przeżyć i zapamiętać do końca życia W zeszłym roku byliśmy w Barcelonie - całą wycieczkę zaplanowałam sama od początku do końca. Jeździliśmy na własną rękę z planem metro w ręku. Było wspaniale. Teraz nie mogliśmy na cos takiego sobie pozwolić z uwagi na maluszka. Jego zdrowie i bezpieczeństwo najważniejsze

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:07   #948
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Już tam zaglądałam i oni sprzedają tylko tkaniny, a ja nie jestem z tych szyjących i chciałam gotowe produkty.
Aaaa a może allegro? na fb jest też pełno stron z artykułami dla niemowląt więc możesz tam poszperaj

Cytat:
Ja też często robię zakupy w tej aptece. Naprawdę się opłaca, szybka wysyłka i mają bogaty asortyment.
Ja też jestem stałą klientką gemini ceny mają czasami połowę tańsze niż w stacjonarnej aptece
Stary 2016-09-01, 11:10   #949
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa a może allegro? na fb jest też pełno stron z artykułami dla niemowląt więc możesz tam poszperaj

Ja też jestem stałą klientką gemini ceny mają czasami połowę tańsze niż w stacjonarnej aptece
O kurcze to chyba tylko ja taka zacofana, że po leki do aptrki chodzę

U mnie wczoraj był totalny spadek energii i wahania nastrojów jak u kobiety w ciąży Dziś lepiej - energii przyrost, więc zabieram się za sprzątanie...

Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:10   #950
KPZ
Raczkowanie

Mnie od kilku dni bolą pachwiny, nie mogę stanąć na jednej nodze przy zakładaniu butów. No i rano czuje jakbym miala kamienie w brzuchu, ciężo się przekręcić z boku na bok. Dziś pójdę na basen może to coś da.
Wczoraj Tz wrócił, troszkę nie wyspana jestem :P

No i kupiłam sukienkę, co myślicie ? Mnie się bardzo podoba, do tego popielate buty i popielata torebka, jakieś delikatne kolczyki

http://allegro.pl/show_item.php?item=6460397990
Stary 2016-09-01, 11:12   #951
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie od kilku dni bolą pachwiny, nie mogę stanąć na jednej nodze przy zakładaniu butów. No i rano czuje jakbym miala kamienie w brzuchu, ciężo się przekręcić z boku na bok. Dziś pójdę na basen może to coś da.
Wczoraj Tz wrócił, troszkę nie wyspana jestem

No i kupiłam sukienkę, co myślicie ? Mnie się bardzo podoba, do tego popielate buty i popielata torebka, jakieś delikatne kolczyki

Bardzo ładna ta kokarda jest urocza! Zmieścisz brzuszek? Ja też w sobotę idę na wesele, ale przyznam że trochę mi się nie chce...

Stary 2016-09-01, 11:12   #952
Moniczi
Rozeznanie

Kyiia powodzenia przy przetworach - ja dzisiaj obieram pietruszki i marchewki, w sumie nie wiem co z nich zrobię, ale prawdopodobnie wylądują w zamrażarce na zimę

Dziewczyny dzisiaj pierwsza noc, w której nie wstawałam na siku (bo 5 rano to już nie noc dla mnie . Coś wspaniałego hehe

O 15 mam dzisiaj wizytę kontrolną u gin, to jeszcze nie połówkowe (te będą 12 września), tylko z wynikami morfologii i posiewu, ale wprost nie mogę się doczekać by popatrzeć na maluszka, tym bardziej, że teraz prawie codziennie mam kopniaczki przy śniadaniu

Co do wózka - no mnie się podobają czarne, szare i niebieskie, ale mnie się podoba wszystko w tych kolorach. Łóżeczko będziemy mieć białe, powiedzcie mi, czy są jakieś specjalne farby bezpieczne dla dziecia, żebym je przemalowała na inny kolor?
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:13   #953
hope2016
Raczkowanie

Cytat:
Wczoraj Tz wrócił, troszkę nie wyspana jestem

Śliczna jest

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:14   #954
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Przed chwilą właśnie czytałam o Shannon Fabrics
Problem mam tylko taki, że ani ja ani nikt z mojego otoczenia nie szyje (a juz tym bardziej minky) i potrzebuję znaleźć stronki, gdzie kupię gotowe oryginalne produkty. I też nie kupię jeśli nie będę pewna, że to oryginalne.
To po pierwsze, policz ile materiału poszło na kocyk, który chcesz kupić. Jak kocyk 80x80 kosztuje 40-50zł, to nie ma szans, żeby był z dobrych materiałów, bo koszt minky to minimum 30 zł (a tego oryginalnego 60-80), a bawełna to od 12 do 40 zł (to ceny detaliczne, ale 90% tych sklepów nie kupuje hurtowych ilości). A jeszcze robocizna dochodzi. Paradoksalnie, kocyk o szerokości 70cm może już być w takiej cenie, bo wtedy metr materiału wystarczy na dwie sztuki (szerokość minky to zwykle 150 cm). Zawsze możesz też zapytać o gramaturę materiału i przyjrzyj się dobrze zdjęciom - im grubsze minky, tym lepiej widać kropki (przykład http://www.plushminky.pl/content/20-polarminky).
Stary 2016-09-01, 11:16   #955
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Kyiia powodzenia przy przetworach - ja dzisiaj obieram pietruszki i marchewki, w sumie nie wiem co z nich zrobię, ale prawdopodobnie wylądują w zamrażarce na zimę

Dziewczyny dzisiaj pierwsza noc, w której nie wstawałam na siku (bo 5 rano to już nie noc dla mnie . Coś wspaniałego hehe

O 15 mam dzisiaj wizytę kontrolną u gin, to jeszcze nie połówkowe (te będą 12 września), tylko z wynikami morfologii i posiewu, ale wprost nie mogę się doczekać by popatrzeć na maluszka, tym bardziej, że teraz prawie codziennie mam kopniaczki przy śniadaniu

Co do wózka - no mnie się podobają czarne, szare i niebieskie, ale mnie się podoba wszystko w tych kolorach. Łóżeczko będziemy mieć białe, powiedzcie mi, czy są jakieś specjalne farby bezpieczne dla dziecia, żebym je przemalowała na inny kolor?
Są takie specjalne farby

Kciukasy za wizytę! Moja też się tłucze przy śniadaniu... zresztą kiedy Ona się nie tłucze Mój brzuch już od jakiegoś czasu żyje własnym życiem - jestem w ciężkim szoku, że tak szybko to się toczy

Stary 2016-09-01, 11:23   #956
KPZ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Bardzo ładna ta kokarda jest urocza! Zmieścisz brzuszek? Ja też w sobotę idę na wesele, ale przyznam że trochę mi się nie chce...

Nie mam jeszcze dużego brzuszka i myślę że się zmieszczę brzuzek jest akurat troszke pod kokardką. Właśnie ona mnie urzekła

A swoją drogą to mnie również strasznie się nie chce

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Są takie specjalne farby

Kciukasy za wizytę! Moja też się tłucze przy śniadaniu... zresztą kiedy Ona się nie tłucze Mój brzuch już od jakiegoś czasu żyje własnym życiem - jestem w ciężkim szoku, że tak szybko to się toczy

Ahh ja nie mogę się doczekać tego, mój narazie delikatnie kopie od czasu do czasu tylko.

Chyba pojdę do innego gina w przyszłym tygodniu, sprawdzę jak jest u innych. Nie jestem przekonana do swojego.
Stary 2016-09-01, 11:28   #957
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za polecenia na pewno skorzystamy. Widzę że mamy podobnie! ja też uważam że hotel jest drugorzędny a wolę coś zobaczyć coś przeżyć i zapamiętać do końca życia W zeszłym roku byliśmy w Barcelonie - całą wycieczkę zaplanowałam sama od początku do końca. Jeździliśmy na własną rękę z planem metro w ręku. Było wspaniale. Teraz nie mogliśmy na cos takiego sobie pozwolić z uwagi na maluszka. Jego zdrowie i bezpieczeństwo najważniejsze
Na pewno będziecie zadowoleni z Rzymu, byle tylko upał Was nie pokonał. Myślę, że Neapolu też nie możecie sobie odpuścić. Powiem Ci szczerze, że po Rzymie byłam na Rodos i w Paryżu i nie zrobiły już na mnie dużego wrażenia, trochę czasem żałuję, że odwiedziłam Rzym, bo teraz nic mi się nie podoba. :P

Też zwiedzałam Barcelonę metrem j parę lat temu i też świetnie wspominam.

Cytat:
Dużo szperania przede mną. I trochę mi się już odechciewa.

Cytat:

Bardzo ładna sukienka!
A myślałaś o kolorowych dodatkach? Masz tutaj duże pole do popisu.
Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
To po pierwsze, policz ile materiału poszło na kocyk, który chcesz kupić. Jak kocyk 80x80 kosztuje 40-50zł, to nie ma szans, żeby był z dobrych materiałów, bo koszt minky to minimum 30 zł (a tego oryginalnego 60-80), a bawełna to od 12 do 40 zł (to ceny detaliczne, ale 90% tych sklepów nie kupuje hurtowych ilości). A jeszcze robocizna dochodzi. Paradoksalnie, kocyk o szerokości 70cm może już być w takiej cenie, bo wtedy metr materiału wystarczy na dwie sztuki (szerokość minky to zwykle 150 cm). Zawsze możesz też zapytać o gramaturę materiału i przyjrzyj się dobrze zdjęciom - im grubsze minky, tym lepiej widać kropki (przykład http://www.plushminky.pl/content/20-polarminky).
Dzięki za rady, na pewno to przeanalizuję.

Stary 2016-09-01, 11:28   #958
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj Tz wrócił, troszkę nie wyspana jestem :P

Bardzo ładna sukienka!

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość

Ja mam też dziś na 15.40 wizytę
Stary 2016-09-01, 11:39   #959
Moniczi
Rozeznanie

KPZ sukienka super!

Konkardia czyli czeka mnie malowanie Chyba że zmienię zdanie jak juz łożeczko tu przytransportujemy. Kurcze nie mogę ciągle uwierzyć jak patrzę na swój brzuszek, ze za kilka miesięcy będzie z nami maluszek. Może już dzisiaj pokaże, czy jest chłopcem czy dziewczynką?

Lidka99
trzymam kciuki za Twoją wizytę

Zachęciłyście mnie dziewczyny do wyciągnięcia maszyny. Chyba kupię magazyn z wykrojami ciuszków dziecięcych i poszyję coś miłego
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:41   #960
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Powodzenia na wizytach 🙂

Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie
Czas edycji: 2016-09-01 o 12:23
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości