|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Jak ktoś nie zna konkretnego modelu to na podstawie samego zdjęcia nic Ci nie doradzi ![]() My rożka nie kupujemy Mamy gruby śpiwór na dwór, becik (coś w tym stylu http://sklep.maran.net.pl/image/cach...p-1000x800.jpg tylko inny materiał i kolor), i 3 czy 4 kocyki. Do tego wczoraj teściowa mówiła że już sobie upatrzyła kocyk który też kupi... i od mojej mamy też będzie kolejny. Także nie ma sensu bawić się w rożki jak one miesiąc czy dwa mają tylko służyć. A ostatecznie kocyk też da się tak złożyć ![]() Muszę na pocztę podjechać bo jakieś awizo dla mnie wisi W poniedziałek był listonosz... także czasu do odbioru coraz mniej No i wczoraj wróciłam do domu (przez to cholerne awizo
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz sposób jak znaleźć oryginalne grube minky? Któraś z Was pisała, że musi mieć grubość co najmniej 300g, a najlepiej 380g, ale nie jest łatwo takie znaleźć. Wiele z nich nie ma opisanej grubości, a te cienkie podobno szybko tracą na miękkości.
|
|
#933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym, rożek wydaje mi się bardzo gruby, a my zimą w mieszkaniu mamy bardzo ciepło. Ale to wszystko pewnie wyjdzie w praniu i będzie zależało od preferencji dziecka ![]() Mi się czarne wózki bardzo podobają, bo są uniwersalne - można do nich dobrać dowolne dodatki. No i się nie brudzą. Więc nie miałabym oporów przed kupnem takiego. Sama na razie nie myślę o kolorze, w pierwszej kolejności wybiorę model, a potem kolor to już się dobierze jakiś, ale na pewno będzie z takich ciemnych. Moje dziecko się od 3 dni strasznie uaktywniło. Wcześniej czułam jakieś minimalne ruchy 1-2 razy na dzień, nawet nie do końca byłam pewna czy to to, a teraz potrafi się wiercić przez kilkanaście minut non stop - szok, nagle taka zmiana! |
|
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Niebie zaraz i Twój maluch da o sobie znać. Jak to mówi moja teściowa pod koniec ciąży będziemy narzekać na bolesne boksowanie dziecka.
Najlepiej poczytać w internecie opinie mam używających woombie może rzeczywiście to pomoże. A może się też zdarzyć że dzidziuś nie będzie cierpiał na kolki. Ja podobno nie miałam![]() Jakbym dostała łóżeczko to też bym się cieszyła. Poradzicie sobie my musimy kupić. Też niewiadomo czy dostawke czy nie. Dostawki podobno są wąskie a zwykłe łóżeczko ze 3 lata posłuży.Proszki na pewno się przydadzą jeszcze przed narodzinami. Jak trafie na promocje to kupie.Dziewczyny a co do wyprawki typu: nożyczki, grzebyki, smoczki butelki, pieluszki tetrowe, laktatory, wkładki laktacyjne i inne to polecam aptekagemini. Kurier przyniesie do domu i jest duzo taniej. Ja upatrzyłam sobie laktator elektryczny lovi za niecale 320 zł. I ogólnie lubię tam robić zakupy jakieś wieksze. Ostatnio kupiłam sobie witaminy balsamy puder i krem , wyszło korzystnie. |
|
|
|
#935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
Oryginalne jest tylko z Shannon Fabrics, to taka firma z USA. W Polsce sprzedaje je kilka sklepów, ale jest naprawdę drogie (60-80zł/mb). Ja szyłam do tej pory kocyki i maskotki z minky innych firm, o gramaturze 340 i cenie 30zł/mb i byłam zadowolona (widziałam te uszyte przeze mnie kocyki po 6-9 miesiącach intensywnego użytkowania i nic się złego nie działo). Ja bym nie kupiła od sklepu, który nie podaje grubości tkaniny, bo to podstawa.
|
|
|
|
#937 |
|
Zadomowienie
|
Niebie nie mam pomysłu jak kupić minky ale pewnie zasugeruję się tym co napisały dziewczyny wyżej
|
|
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ja dopiero wstałam a spałam z dużymi przerwami od 21.. w dodatku od wczoraj niby przytyłam 0, 7 kg... chyba naprawdę wodę zatrzymuje :/ czuje się kiepsko jak wielka beczka.. nawet nie mam ochoty się zagłębić w te tematy co wy my będziemy kocyki pewnie brać z majecznie.pl bo to firma znajomych i maja porządne minky. Niedawno wystartowali wiec asortyment jeszcze mały. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#939 |
|
@}-,-'-
|
Dziewczyny a powiedzcie mi, w czym tkwi fenomen minky? Dlaczego nie kupuje sie po prostu dobrego polarowego kocyka? W czym tamten jest lepszy?
|
|
|
|
#940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#941 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Problem mam tylko taki, że ani ja ani nikt z mojego otoczenia nie szyje (a juz tym bardziej minky) i potrzebuję znaleźć stronki, gdzie kupię gotowe oryginalne produkty. I też nie kupię jeśli nie będę pewna, że to oryginalne. Cytat:
Głowa do góry! Odpocznij, zrelaksuj się i może poczujesz się lepiej. Ja też od paru dni czuję się jak beka, na dodatek wczoraj na czczo i dzisiaj po śniadaniu miałam wysoki cukier, co mnie dodatkowo dobiło. Strasznie jestem senna i zmęczona, dziś spędzam dzień na kanapie. Cytat:
|
|
#942 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję się turystycznych łóżeczek - rzadko kiedy mają porządne materace i stabilne usztywnienie dołu. U nas rożek się nie sprawdził - nie był przyjemnie otulony, uciekał z niego. Młodego otulałam muślinowymi pieluchami - wersja tańsza, ale on był hiperaktywny i się rozkopywał. Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64789901]Wysłałam teściowej to zdjęcie z USG 3D i napisałam "Buziaki od wnusi!". Dostałam odpowiedź "Przecudowna wnusia, mogę sobie gratulować!" Piękne zdjęcia i wspaniała reakcja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tu jest dobry artykuł w temacie wózków 3w1. http://domowa.tv/wady-wozkow-3w1-wielofunkcyjnych/ Cytat:
|
|
#943 | |||
|
Zadomowienie
|
Baia domizia, mała miejscowość z piaszczystą plażą. Sam hotel mamy bez rewelacji, ale Włochy są drogie a nam zależało na dobrej lokalizacji. Jeśli tylko będę się dobrze czuła planujemy wycieczki. To jest miejscowość pomiędzy Rzymem a Neapolem. Więc Rzym i Watykan na 100% zaliczymy
Cytat:
Cytat:
Ja też nie miałam pojęcia. Myślę, że zainwestuje w tańszy tulik, na początek jeden i zobaczymy jak Antkowi przypasuje W razie co zamówi się kolejny Cytat:
|
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
|
#945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I dziękuję za wszystkie opinie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w Rzymie w grudniu 2014 roku i się absolutnie zakochałam! Jest po prostu piękny, o ile lubi się takie "klimaty", bo są ludzie, którzy twierdzą, że Rzym, to kupa kamieni. ![]() Jeśli lubicie historię i sztukę, to absolutnie obowiązkowe jest zwiedzenie Muzeów Watykańskich - na pewno nie będziecie żałować. Na posiłki warto udać się na Zatybrze, bo jest tam o wiele taniej, niż przy głównych placach, a samo Zatybrze ma niesamowity klimat. Na pewno będziecie zadowoleni. ![]() i tez uważam, że hotel nie jest najważniejszy. Wolę wydać pieniądze na zwiedzanie, wstępy do muzeów, czy nawet dobre jedzenie, a w hotelu się tylko śpi.
|
|
#947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno skorzystamy. Widzę że mamy podobnie! ja też uważam że hotel jest drugorzędny a wolę coś zobaczyć coś przeżyć i zapamiętać do końca życia W zeszłym roku byliśmy w Barcelonie - całą wycieczkę zaplanowałam sama od początku do końca. Jeździliśmy na własną rękę z planem metro w ręku. Było wspaniale. Teraz nie mogliśmy na cos takiego sobie pozwolić z uwagi na maluszka. Jego zdrowie i bezpieczeństwo najważniejsze
|
|
#948 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a może allegro? na fb jest też pełno stron z artykułami dla niemowląt więc możesz tam poszperaj ![]() Cytat:
ceny mają czasami połowę tańsze niż w stacjonarnej aptece
|
||
|
|
|
#949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie wczoraj był totalny spadek energii i wahania nastrojów jak u kobiety w ciąży Dziś lepiej - energii przyrost, więc zabieram się za sprzątanie... ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#950 |
|
Raczkowanie
|
Mnie od kilku dni bolą pachwiny, nie mogę stanąć na jednej nodze przy zakładaniu butów. No i rano czuje jakbym miala kamienie w brzuchu, ciężo się przekręcić z boku na bok. Dziś pójdę na basen może to coś da.
Wczoraj Tz wrócił, troszkę nie wyspana jestem :P No i kupiłam sukienkę, co myślicie ? Mnie się bardzo podoba, do tego popielate buty i popielata torebka, jakieś delikatne kolczyki http://allegro.pl/show_item.php?item=6460397990 |
|
|
|
#951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta kokarda jest urocza! Zmieścisz brzuszek? Ja też w sobotę idę na wesele, ale przyznam że trochę mi się nie chce... ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#952 |
|
Rozeznanie
|
Kyiia powodzenia przy przetworach - ja dzisiaj obieram pietruszki i marchewki, w sumie nie wiem co z nich zrobię, ale prawdopodobnie wylądują w zamrażarce na zimę
![]() Dziewczyny dzisiaj pierwsza noc, w której nie wstawałam na siku (bo 5 rano to już nie noc dla mnie . Coś wspaniałego heheO 15 mam dzisiaj wizytę kontrolną u gin, to jeszcze nie połówkowe (te będą 12 września), tylko z wynikami morfologii i posiewu, ale wprost nie mogę się doczekać by popatrzeć na maluszka, tym bardziej, że teraz prawie codziennie mam kopniaczki przy śniadaniu ![]() Co do wózka - no mnie się podobają czarne, szare i niebieskie, ale mnie się podoba wszystko w tych kolorach. Łóżeczko będziemy mieć białe, powiedzcie mi, czy są jakieś specjalne farby bezpieczne dla dziecia, żebym je przemalowała na inny kolor? |
|
|
|
#953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciukasy za wizytę! Moja też się tłucze przy śniadaniu... zresztą kiedy Ona się nie tłucze ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#956 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
brzuzek jest akurat troszke pod kokardką. Właśnie ona mnie urzekła ![]() A swoją drogą to mnie również strasznie się nie chce ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Chyba pojdę do innego gina w przyszłym tygodniu, sprawdzę jak jest u innych. Nie jestem przekonana do swojego. |
||
|
|
|
#957 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci szczerze, że po Rzymie byłam na Rodos i w Paryżu i nie zrobiły już na mnie dużego wrażenia, trochę czasem żałuję, że odwiedziłam Rzym, bo teraz nic mi się nie podoba. :PTeż zwiedzałam Barcelonę metrem j parę lat temu i też świetnie wspominam. ![]() Cytat:
I trochę mi się już odechciewa. ![]() Cytat:
A myślałaś o kolorowych dodatkach? Masz tutaj duże pole do popisu. ![]() Cytat:
|
|
#958 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#959 |
|
Rozeznanie
|
KPZ sukienka super!
Konkardia czyli czeka mnie malowanie Chyba że zmienię zdanie jak juz łożeczko tu przytransportujemy. Kurcze nie mogę ciągle uwierzyć jak patrzę na swój brzuszek, ze za kilka miesięcy będzie z nami maluszek. Może już dzisiaj pokaże, czy jest chłopcem czy dziewczynką?Lidka99 trzymam kciuki za Twoją wizytę ![]() Zachęciłyście mnie dziewczyny do wyciągnięcia maszyny. Chyba kupię magazyn z wykrojami ciuszków dziecięcych i poszyję coś miłego
|
|
|
|
#960 |
|
@}-,-'-
|
Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Powodzenia na wizytach 🙂
Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Czas edycji: 2016-09-01 o 12:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

W poniedziałek był listonosz... także czasu do odbioru coraz mniej

Wiele z nich nie ma opisanej grubości, a te cienkie podobno szybko tracą na miękkości.

Dziś lepiej - energii przyrost, więc zabieram się za sprzątanie... 

Moja też się tłucze przy śniadaniu... zresztą kiedy Ona się nie tłucze