|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
aaaaa! moje też wyczuły pismo nosem. dwójka śpi wciąż
![]() jak obudzę, będzie rzeź, jak nie obudzę, to się spóźnimy
|
|
|
#2672 |
|
MBZ♥
|
U nas pobudka o 7
Zaprowadziłam uśmiechniętą i taką zostawiłam. Mam nadzieję, że taką też odbiorę. Całus, przytulas i poleciała do zabawek chwilo trwaj![]() Oliwko na zaparcia kup syrop w aptece lactulosum. Do tego możesz podawać parafię ciekłą 2,5 ml na czczo. Edytowane przez BYou Czas edycji: 2016-09-01 o 10:41 |
|
|
|
|
#2673 | ||
|
Zakorzenienie
|
My dzis oboje na wagarach
![]() Cytat:
i co wybralas? ![]() Cytat:
![]() bedzie dobrze, kiedy odbierasz Zosie?
|
||
|
|
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Trzymam kciuki za wszystkich przedszkolaków Karol mimo tego, że nie jest to jego pierwszy dzień to został z płaczem. W sumie od tygodnia zostaje z płaczem ale panie z grupy zlobkowej sie interesowaly, potrafiły go zagadać, zaciekawić i szedł a juz widzę, że te z gr przedszkolnej maja wszystko gdzieś. Ostatecznie przytulil sie do dyrektorki i z nią.wszedł na salę Jola zdrówka dla Was wszystkich! Klementyna zazdroszcze Ci, ze nie musisz wciągać brzucha, bo ja to juz od kilku miesięcy w 5 miesiącu jak nie wciagne ![]() Czy u Was tez jest wysyp ciąż? U nas w rodzinie w październiku jedna dzidzia sie rodzi, druga jeszcze niepotwierdzona oficjalnie w kwietniu, sasiadka, dwie kolezanki i kilka dalszych znajomych Jednak nie bez powodu tyle tych boacianow sie u nas kręci ![]() Aha! Pilnie potrzebuje trutki na pokemony! Siedzi ten dziad u nas na wjezdzie i chodzą takie chlopaczki ok 16 lat i wydzieraja jadaczki o 22 i mi Zuzie budzą
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Ja patologiczna matka- biję sie w pierś! Panika mnie zaraz z forum wywali;p Kacper wstał rano i w ryk, że on nie chce, że nie pójdzie itp itd...ubieranie tez podstepem- włączyłam mu bajkę....Nie chciał wyjśc, a w końcu do mnie: A może kupimy cukierki i zaniesiemy dzieciom do przedszkola? Chwila (ale tylko malutka) zamyślenia i sie zgodziłam, A K. nakręcony że on w sklepie wybierze, na bagażniku zawiezie itp itd. No i pierwszy dzien w przedszkolu kosztował mnie dodatkowe 10zł;p Ale wszedł do sali z uśmiechem, pani się na cukierki zgodziła i poszedł... Mam nadzieję, ze nie ma żadnych dzieci niesłodyczowych w grupie
Zaprowadzilismy go oboje i oboje mamy odebrać zaraz po obiedzie...
|
|
|
|
|
#2678 |
|
Zadomowienie
|
Moderna łapie się je i chłop nawet zainstalował tą.grę, żeby zobaczyć ale to się wszystkim chyba pokazuje w tym miejscu... szczerze mówiąc nie kumam na jakiej zasadzie działa ta gra
|
|
#2679 |
|
Zadomowienie
|
No hej, my też pobudka o 7, szybkie śniadanko (Janek, bo ja z nrwow tylko kibelek zaliczylam
) potem plecak na plecy i z usmiechem do przedszkola. A tam jeden wielki płacz Serce mi krwawi , że te dzieci tak płaczą
|
|
|
|
|
#2680 |
|
MBZ♥
|
I została
oby tak dalej ![]() Idę znów za godzinę. Alliw mi też ![]() Klementyna dobre przrkupstwo ![]() Moderna ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Kwiatuszku mocne kciuki |
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Klementyna ja mam polskiej firmy niedrogi wózek karex twing i jestem bardzo zadowolona. Ma pompowane koła, amortyzację, skrętne koła przednie, które można też zablokować.
Moja bratowa ma inny w podobnej cenie i ciągle narzeka a wychwala mój ( tamten na piankowych, bez amortyzacji i bez regulacji rączki do prowadzenia) Filipek został bez płaczu, buziak i poszedł z Panią do sali a ja do domu. O 9 już dzwoniłam do mamy żeby sprawdziła to ładnie zjadł sniadanie i się bawił o 10:30 chciał troche do domu ale poszedł się bawić i mam po obiedzie po 12 pojechać po niego. A najlepsze bo rano nie zapaliłam samochodu. Akumulator padł. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2682 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
dzwonie rano do męża podpytać jak tam KArol po wakacjach w przedszkolu czy chętnie poszedł a ten mi mówi że nawet mu biziaka nie dał tylko jak zobaczył dzieci to szybko poleciał
|
|
#2684 |
|
Zadomowienie
|
My już po
Pani mówiła ze w ogóle nie płakał, siedział i obserwował, nie jadł, nie sikal na koniec się rozpłakał jak panie powiedziały ze mama przyszla ![]() Teraz siedzimy na tarasie i jemy lody
|
|
|
|
|
#2685 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, żyjemy
![]() Zaprowadziłam go po śniadaniu tak żeby większość porannych dzieci już była po przepłakaniu i to był świetny pomysł. Szedł żwawo i radośnie, przebrał pantofelki, wszedł do sali iiii ryyyk ale szybko Pani go zabrała SIŁĄ, tak, tak, siłą i dobrze, bo on nawet przez godzinę by mnie nie puścił. Wyszłam szybko i jakoś tak czułam, że mimo to jest dobrze więc zamiast na 1godzine zostawiłam na 1,5h szaał ![]() ale jak wróciłam to tańczył w kółeczku, niezbyt radosny ale płakać nie płakał. Później był taki małomówny, przymulony i dopiero w domu się ożywił ale położyłam go spać. Ogólnie jestem z nas dumna i zadowolona, jest dokładnie tak jak się spodziewałam.Po jednego młodszego chłopczyka musiała mama przyjechać, bo pięknie poszedł do przedszkola ale po jakimś czasie zrozumiał że mama nie wraca i płakał już cały czas czyli mój starszy, bardziej rozumny wie że zostanie zostawiony ale też wie, że płacz na dłuższą mete nic nie da, a maluszki odwrotnie. cudownie ![]() Wózki jak to wózki, nie ma najlepszych, bo każdy ma inne wymagania. Dobrym pomysłem jest zakupić lub pożyczyć używkę z gondolą, przejeździć te 5-6 miesięcy i zakupić lekką spacerówkę bo naprawdę teraz jest mega wybór. Jakby coś to priv, ja codziennie siedzę i oglądam/czytam o wózkach to pomogę ![]() postaram się wrzucić Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
z tego co wiem i widzę to w gimnach dużo bardziej dbają, zachęcają, mają dużo wiecej miejsc i ładniejsze przedszkola niż w miastach \My mieliśmy zaparcia nawykowe i sporo się naczytałam, także nie polecam żadnych syropów tylko saszetki dicopeg junior bo nie mają skutków ubocznych a naprawdę działają. Rok walczyliśmy zanim na to wpadłam i dzięki nim teraz jest ok Co do adaptacji to świetnie to ujęłaś, Kamil się kiedyś zraził do dzieci przez ich bicie i ja go nie zmuszałam dlatego ciężko było mu się rozstać, bo o ile dorosłych lubi to dzieci się boi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas na odchodne Kamil dostał dwa cukierki a na placu ciasteczka od mamy kolegi a później ode mnie loda bo mu obiecałam że pójdziemy po przedszkolu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Alliw
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2016-09-01 o 13:49 |
|||||||
|
|
|
|
#2686 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() klask i:dla dzielnych przedszkolaków!Nie, do zupełnie nowego, które ma być otwarte w październiku. Urząd dzielnicy się zmobilizował, jak okazało się, ile trzylatków zostało bez żandego przedszkola i otwierają nową placówkę wcześniej. Mieliśmy straszny problem, które wybrać, stanęło na nowym. Mam nadzieję, że to będzie dobry wybór ![]() My mieliśmy taco laret, sama gondola fajna, dobra amortyzacja, prowadził się super nawet po dużych wertepach. Minus- słaby dostęp do kosza na dole. Spacerówką Wo pojeździł chyba tylko z 5 miesięcy, bo się szybko rozwaliła, tzn. stelaż jest ok, ale sama spacerówka lipna. Cytat:
Niestety, takie są nasze realia. Super, że Ty masz wybór (zazdroszczę), ale jak widzisz, większość z nas tutaj nie ma ![]() A no i ja za państwowe też będę płacić, nie spotkałam się z bezpłatnym. Oprócz tego z opowieści Oliwki, ale nie wiem, czy jej wierzyć ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Alliw
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Lunka, czy piszac ze codziennie czytasz o wozkach dajesz nam.cos do zrozumienia?
Emila i Filip za raczke weszli na sale, a my coz my...zamknelysmy drzwi...
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
edit.
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Gdzie nawalila moja komunikacja, bo czuje sie tak: - Zimno mi - No co ty! - Zle sie czuje - inni maja gorzej! - Jestem glodna - Wez nie ☠☠☠☠☠☠☠
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-09-01 o 14:53 |
|
|
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Klementyna- polecam domowatv czy jakoś tak.. Robi recenzje wózków. Moze cos Ci ułatwi.
Lunka- Ty tez szukasz? ;D Powodzenia dla forumowych debiutantów w przedszkolu ! A ja zgubiłam klucze z domu i nie moge wyjsć.. Najlepsze ze brakło mi mleka do naleśników ze szpinakiem i jesteśmy bez obiadu bo mleko na klatce schodowej Dostałam termin w szpitalu dla Olafa. 7 października jedziemy.. Najpierw mieliśmy byc tylko na badanie, pozniej ze niby na 3-4dni a teraz ponoć 10-12 ale od czegoś tam to zależy.. Nie wiem od czego bo nie zrozumiałam piguły.. Musze dopytać jak bede na szczepieniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez jolanT Czas edycji: 2016-09-01 o 15:23 |
|
|
|
|
#2690 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ALBO mogę powiedzieć mam Was gdzieć i płacić ciężkie pieniądze za prywatne przedszkole/opiekunkę. Wiesz, to jest trochę tak, jak rozmowa z moim tatą na temat dojazdów do pracy, które tutaj trwają ok. godziny w jedną stronę. On miał całe życie pracę pod nosem, 5 min piechotą i nie rozumie, że ja wolę pracę z mniejszymi perspektywami, ale dogodnie skomunikowaną od tej, w której mogłabym robić karierę i zarabiać kupę kasy, ale marnować 3 godziny dziennie na dojazdy. A co do tego "inni mają gorzej" - my się nie użalamy, piszemy po prostu jak jest. Przynajmniej ja nie widzę użalania się, jedynie troskę o dzieci.
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Córko najważniejsze byś miała zaufanie do placówki, reszta wtedy da radę
![]() JolanT do szpitala? Z AZS?
|
|
#2692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A i jeszcze kończąc - Moderna, przykro mi jest, że tak się poczułaś, na pewno to nie było moim zamiarem. Wiesz, tak naprawdę punkt widzenia zależy o punktu siedzenia i chyba o to tak naprawdę w tej rozmowie chodzi
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna, Corka dokladnie doprecyzowala co mam.na mysli, moze zle to ujmowalam
![]() Alliw, zerknij na kreatywne.wrota.net to blog mojej kolezanki. Co prawda walcza z innym schorzeniem, ale pipatrz na jej.pomoce.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
Moderna- aaa bo nie napisałam.. Tak, na azs.. Tylko dziwne to troche a mnie.. Bo Olafowi teraz alergia sie wyciszyła.. Je juz bardzo dużo rzeczy, łącznie z naleśnikiem na jaju czy mleczna kanapka z kakao.. I skora reaguje ale to na prawdę w niewielkim stopniu w porównaniu do tego co działo sie wcześniej kiedy jego ciało było jak jedna zywa rana.. Ciut na buzi i pod kolanami..
Ale lekarka twierdzi ze musi.. Moze jakies odczulanie (ale to chyba za mały) Ogólnie to nasza lekarka teraz sie jakoś zaczęła interesować (moze sie podszkolila ) Dała nawet pokrowiec na materac i pościel. I dodatkowe testy.. No.. ale jechać trzeba. Ciekawe jakiego wirusa przywleczemy tym razem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2695 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Brawa dla przedszkolaków!!!
Brawa dla Was!!! Cukier, całuski, ciasteczka i kebaby szok! Fikała Fasolinka koziołki? Cytat:
kurcze, już nie róbmy z tej Polski takiego zaścianka. Nie róbmy z niej trzeciego świata. Cytat:
Sklep znam ale nie zamawiałam nic. Polecasz? Kupiłaś coś?Sikałam ze strachu. to nie boli, bo podważa się taki czopik, który zatyka przewód mlekowy. na pewno nie wrócę później niż po nowym roku. Macierzyński mam do 15 grudnia i 26 dni urlopu za 2016r. a mnie te wszystkie modele, zasady, style, teorie jakoś męczą. Wszystko to wydaje mi się jakąś taką modą na METODY. Nie wystarczy wypośrodkować trochę rozumu i serca?
|
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
i jak????
jasne :P i takich sytuacji nie znoszę. wychodzę na kosmitkę. ale mam to w nosie szkoda mi tylko mojego dziecka :/też mieliśmy dzień na słodko - dostał loda po ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() (jak Ci śpi w dzień, to wieczorem o której się kładzie???) :/ fu#k. i kto Cię uratował? no my też po pierwszym całym przedszkolnym dniu i po 1,5 godzinnym debiucie Oliska. i gra i buczy
|
|
|
|
#2697 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zaczynam powoli planować pierwsze mordy, a T?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
A wydaje Ci się, ze ja chodzę z "linijka" i odmierzam?
|
|
#2699 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Sorce!
Doczytam i poszukam tu w necie, moze na eBayu bedą mieli takie. Panika- czekam na tz'a zaraz wróci z pracy Moja Ewa prawie zawsze pada po przedszkolu.. Wtedy idzie spac ok 22.. ja ok 21.30 :P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2700 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
przeZosia
* Cytat:
![]() ![]() klask i: no i przeJan!bardzo ładny wózek co prawda opinia już mi się nie przyda, ale dobrze wiedzieć ![]() Cytat:
Cytat:
oglądasz wózki? hm... hm hm hmmmmm Cytat:
![]() długo Michał był? Olcia rozniosła grupę? ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- trochę tak ale może to ja jestem leniem i ignorantem po prostu i pewnie też egoistką w tym wszystkim
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

05.07.2008

klask i:dla dzielnych przedszkolaków!

)