Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-01, 09:43   #1141
soulie
Wtajemniczenie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Cześć mamuski!

Apropo problemów z brzuchem, to ja się tak skarzylam jakiś czas temu na forum i nic mi nie pomagało, dopiero gin mi polecił syrop lactulosum, on jest bezpieczny, tylko nie można nagminnie używać bo się jelita rozleniwia
Dwie nakrętki naczczo przez dwa dni i sruuuuu od tamtego czasu nie uzywalam, a wtedy meczylam się chyba z tydzień. Także polecam

Czy któraś z Was miała zapalenie cewki moczowej? Bo wydaje mi się, ze to to, ale zazwyczaj to miałam tylko pęcherz. W nocy jak sikalam to jakbym rodziła tylko przez cewkę, na samym końcu taki ból ze aż mi łzy leciały, teraz to samo ... Wczoraj bolalo ale nie aż tak bardzo... Juz myslalam ze jakiś kamyk zaraz urodze....

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jak miałam zapalenie pęcherza to objawy miałam takie same. W dodatku ciągle parcie na siku a nic nie lecialo

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 10:18   #1142
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Czy któraś z Was miała zapalenie cewki moczowej? Bo wydaje mi się, ze to to, ale zazwyczaj to miałam tylko pęcherz. W nocy jak sikalam to jakbym rodziła tylko przez cewkę, na samym końcu taki ból ze aż mi łzy leciały, teraz to samo ... Wczoraj bolalo ale nie aż tak bardzo... Juz myslalam ze jakiś kamyk zaraz urodze....
Ja niestety miałam dużo problemów z cewka ... Dlatego teraz sama myśl o cewniku powoduje ze sie cała trzęsę. Bol jakby mi ktos przez cewkę drut kolczasty przeciągał podczas sikania, do tego skrzepy krwi a w wynikach badania moczu - "mocz jałowy" - wiec cholera wie skąd to. Musisz bardzo dużo pić!! Ja sie tak skręcałam ze siedziałam z dzbankiem herbaty i dosłownie wlewałam w siebie kubek za kubkiem na sile żeby mieć czym sikać. Herbata z dużo ilością cytryny a juz w ogóle to najlepiej woda z sokiem z żurawiny. Musisz zakwasić mocz. Do tego nospa ( ja brałam tez ibuprom ale w ciazy nie wolno). Nasiadówka z rumianku. Ja robiłam tez ciepłe kompresy / termofor ale nie wiem czy w ciazy mozesz. No i obowiązkowo furagiunum zawsze brałam. Ale w ciazy tylko za zgoda lekarza. Koleżanka pól ciazy brała wiec wiem ze mozna.

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Iwona - na razie sie nie nerwicuj, bo to moze faktycznie tylko problemy w trakcie ciazy. Wogole dzieki ze o tym napisalas bo to mi przypomnialo ze moj gin mi kazal isc do kardiologa a ja sie zapomnialam zapisac, na szczescie byl termin na wtorek w przyszlym tygodniu. U mnie jest takie mocne walenie serca i to nie jak sie zmecze ale wlasnie jak sobie leze np - przewracanie na lewy bok nic nie pomaga, zobaczymy co powie
Ja tez miałam bardzo często kołatanie serca ale moja gin powiedziała ze w ciazy to normalka i nawet nie kazała isc do kardiologa. Teraz mi przeszło ale wtedy byłam bardzo zaniepokojona wiec ciekawa jestem co Tobie powie kardiolog.
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 10:22   #1143
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Ja niestety miałam dużo problemów z cewka ... Dlatego teraz sama myśl o cewniku powoduje ze sie cała trzęsę. Bol jakby mi ktos przez cewkę drut kolczasty przeciągał podczas sikania, do tego skrzepy krwi a w wynikach badania moczu - "mocz jałowy" - wiec cholera wie skąd to. Musisz bardzo dużo pić!! Ja sie tak skręcałam ze siedziałam z dzbankiem herbaty i dosłownie wlewałam w siebie kubek za kubkiem na sile żeby mieć czym sikać. Herbata z dużo ilością cytryny a juz w ogóle to najlepiej woda z sokiem z żurawiny. Musisz zakwasić mocz. Do tego nospa ( ja brałam tez ibuprom ale w ciazy nie wolno). Nasiadówka z rumianku. Ja robiłam tez ciepłe kompresy / termofor ale nie wiem czy w ciazy mozesz. No i obowiązkowo furagiunum zawsze brałam. Ale w ciazy tylko za zgoda lekarza. Koleżanka pól ciazy brała wiec wiem ze mozna.
nie wolno nasiadówek robić w ciąży

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 10:41   #1144
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
nie wolno nasiadówek robić w ciąży

Aaaaa to nawet nie wiedzialam. Nie miałam zapalenia cewki w ciazy wiec pisze co mi pomagało wczesniej...
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:10   #1145
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość

Ja tez miałam bardzo często kołatanie serca ale moja gin powiedziała ze w ciazy to normalka i nawet nie kazała isc do kardiologa. Teraz mi przeszło ale wtedy byłam bardzo zaniepokojona wiec ciekawa jestem co Tobie powie kardiolog.
Dziekuje za rady
Nasiadowek nie mogę w ciąży ponoć, resztę rad zastosuje, juz zurawine jem jak dzik nie wiem jak mi to wyjdzie ale polozylam się i planuje wygrzewac się dzis, bo juz gorączka mnie dopadła :/

Kociulek, itstoolatex co u Was?

Stary 2016-09-01, 11:15   #1146
snufey
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

My teraz pomieszkaliśmy 2 tygodnie z rodzicami i dość - i dla nich i dla nas Ale takie uroki mieszkania 2pokojowego w bloku, że wiecznie ktoś się o kogoś potyka.
Na dodatek moja mama rozleniwiła mi męża, bo to śniadanko, to obiadek, to kolacja - wszystko podane i teraz nie za bardzo kwapi się aby mi coś zrobić

Teściowie mają dom. Nieduży, ale to zawsze większa przestrzeń. Tak na co dzień mieszka tam brat męża z teściową, ale pomimo ogrodu i tarasu oni cały czas siedzą w domu. Na początku jeszcze chciało im się z nami siedzieć i rozmawiać, ale później przyzwyczajenia wzięły górę i leżenie pod kocem przed tv wróciło Mąż strasznie się denerwował, bo codziennie telefony i smsy o treści 'przyjeżdżajcie', a jak już zajeżdżaliśmy do nich, to skazani byliśmy albo na oglądanie tv albo na samotne siedzenie w ogrodzie.

Nie dla nas mieszkanie z rodzicami. Lubimy niezależność i choć w pojedynkę często jest o wiele trudniej, to jednak nikt nam się nie wtrąca i nie krytykuje.

Ja glukozę mam za miesiąc, czyli w 26tc

Mąż wczoraj przyszedł z pracy i mówi: przeglądałaś się dzisiaj w lustrze? Ja tu już bojowo nastawiona, że to krytyka mojego wyglądu, a on do mnie: zobacz jak ci już ładnie brzuszek widać!
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:19   #1147
marlen1366
Rozeznanie

W końcu udało mi się zalogować
Pisałyście że robiłyście świece, a moja dzidzia to efekt szczęścia/ przypadku. Z narzeczonym stwierdziliśmy, że slub za miesiąc to możemy rozpocząć starania, ale raczej z nikłą wiarą, bo przecież i tak za pierwszym razem się nie uda, a tu proszę Kinder niespodzianka
Zapalenia cewki nigdy nie miałam, ale zapalenie pęcherza tak i bardzo współczuję bo to było najgorsze kilka dni.
Olę wczoraj tak wymęczyłam, że spała już o 22, ale przynajmniej mam posprzątany cały dom, tylko jeszcze okna brudne. Dziś skończyłam prasowanie. jestem z siebie dumna
Udanego dnia dziewczyny
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:26   #1148
kamisha
Zakorzenienie

ja bylam na budowie zostaly posadzki i lecimy w next tyg z lazienkami

ee ja ide na glukoze... ale przed 26.09

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:50   #1149
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
W końcu udało mi się zalogować
Pisałyście że robiłyście świece, a moja dzidzia to efekt szczęścia/ przypadku. Z narzeczonym stwierdziliśmy, że slub za miesiąc to możemy rozpocząć starania, ale raczej z nikłą wiarą, bo przecież i tak za pierwszym razem się nie uda, a tu proszę Kinder niespodzianka
Zapalenia cewki nigdy nie miałam, ale zapalenie pęcherza tak i bardzo współczuję bo to było najgorsze kilka dni.
Olę wczoraj tak wymęczyłam, że spała już o 22, ale przynajmniej mam posprzątany cały dom, tylko jeszcze okna brudne. Dziś skończyłam prasowanie. jestem z siebie dumna
Udanego dnia dziewczyny
U nas też synek jest efektem szczęścia Po prostu podjęliśmy taką decyzję i stało się Bez konkretnych planów, bez super pracy, mieszkania i odłożonej gotówki na koncie, co dla niektórych jest wręcz niewyobrażalne... Ale tyle się teraz słyszy jak ciężko jest zajść w ciążę i do czego trzeba się uciekać, aby to upragnione dziecko mieć, że tak na prawdę nie ma na co czekać.

Ja dzisiaj właśnie umyłam okna, wczoraj piankowałam sofę i fotel, poprałam koce i od razu lepiej się oddycha
Stary 2016-09-01, 11:57   #1150
aska8999
Rozeznanie

Jabtez miesiac przed slubem zaszlam w ciaze, ale wszyscy ze strony meza podejrzewali ze jestem juz kilka miesiecy wczesniej w ciazy jak oznajmilismy ze sie zareczylismy. I teraz mam wrazenie ze tesciowa nie dowierza mi mojej dacie porodu. Bo najpierw mowilam ze mam tp na 6 grudnia, a jak powiedzialam ze jednak mi sie przesunal z usg na 12 grudnia to byla wielce zfziwiona. Myslala chyba ze bededzie sie przesuwac na wczesniejszy termin.
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:57   #1151
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
U nas też synek jest efektem szczęścia Po prostu podjęliśmy taką decyzję i stało się Bez konkretnych planów, bez super pracy, mieszkania i odłożonej gotówki na koncie, co dla niektórych jest wręcz niewyobrażalne... Ale tyle się teraz słyszy jak ciężko jest zajść w ciążę i do czego trzeba się uciekać, aby to upragnione dziecko mieć, że tak na prawdę nie ma na co czekać.

Ja dzisiaj właśnie umyłam okna, wczoraj piankowałam sofę i fotel, poprałam koce i od razu lepiej się oddycha
my wiedzieliśmy ze zaraz jak skończe tabletki po endo to będziemy dzialać, szczerze? nie spodziewaliśmy się ze praktycznie w 1 cyklu się uda
kase mieliśmy z wesela, czekałam w sumie na umowę i tyle ( ale i tak się rozczarowałam jak dostałam na rok.. generalnie wyszłam z założenia ze specjalnie na taki okres dostałam..), dopiero teraz robimy budowe

ja była na forum staraczkowym i nadal się tam udzielam i powiem szczerze nie jest łatwo zajść w ciąże... i to smutne jest
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 12:05   #1152
kaziowa
Zadomowienie

Hmmm to ja jedyna z wpadki?

Stary 2016-09-01, 12:41   #1153
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Nam sie udało w 2 cyklu, po pierwszym bylam zalamana ze 1 kreska i wiem dokladnie se w tym drugim cyklu mala jest ze świecy bo wiem kiedy mialam ovu i kiedy byly przytulanki a byly raz w tych dniach bo sie potem poklocilismy

Bylam w szkole rodzenia zapisalam sie, dostalam troche probek i zaczynam w nastepny czwartek wyklady w grupach a cwiczenia indywidualne okazalo sie ze bezplatna szkola. Powiedzialam ze bede rodzic u nich to pani polozna sobie zanotowala

Bylam w Rossmanie po witaminy i z karta Rossne dostalam olek na rozstepy z Babydream za 1 gr jak ktoras ma karte to polecam isc. Ja dostalam wczesniej maila wiec wiedzialam ze mam wziac z polki

Teraz zjadlam leczo bo babcia nam zrobila wiec obiad z glowy
Stary 2016-09-01, 12:56   #1154
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Odwiedził mnie nasz przyjaciel i podarował mi taki mały drewniany napis na drzwi Marcelinka świetny prezent mąż mu mówił że maluje pokoik dla Marcelinki to stwierdził że się przyda
Pomaluje go jutro na różowo i będzie super pasował do białych drzwi
super to będzie wyglądało zazdroszczę takiego prezentu

Cytat:
ekstra

ja sie moge pochwalić, że umowa kupna mieszkania podpisana
i niezmiennie musimy czekac do 30 października
ale przynajmniej juz wiemy na czym stoimy
super

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
w listopadzie bym rodzić nie chciała to dla mnie najsmutniejszy miesiąc w roku, jakoś tak mi się kojarzy... mimo że mój mąż z listopada no a już we wszystkich świetych to wcale... pewnie listopadówki będą nogi zaciskały w ten dzień
mój młodszy jest z listopada ale faktycznie 01.11 i 02.11 były bardzo stresujące i starałam się nigdzie nie wychodzić żeby przypadkiem czegoś nie przyspieszyć Julek ostatecznie urodził się 16.11 bo się tak mamy z tym siedzeniem posłuchał, że przechodziłam 5 dni

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Normalnie leze i wyjez z bolu. Lili dzis mnie tak kopie, ze to naprawde zaczyna bolec... i to w samo krocze. Polozylam sie na boku to troszke slabiej czuje te uderzenia ale mimo wszystko ona jest mega silna.
o jaaaa. skąd ja to znam wczoraj myślałam, że mi Michasia wyjdzie dołem bo już tak nisko ją czułam, że szok. Dziś już trochę lepiej jest ale to mężu ją tam w nocy trochę do góry przesunął

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Kup jakis dobry stanik sportowy. Fiszbiny niewskazane to prawda, mnie nawet przeszycia na miseczkach w tych badziewnych miekkich stanikach strasznie draznily. Ogolnie cycki to bedzie nssz super drazliwy temat zaraz po kapie :/

Na pewno to zoladek? Skoro promieniuje do barku moze to serce? Idz dzis do internisty koniecznie, gin nic nie pomoze

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ----------

Juz to sobie przetrawilam wiec Wam napisze.
Bylam wczoraj u rodzinnego aby wpisal mi wizyte w ksiazeczce ciazy. Przy osluchiwaniu lekarka pyta mnie czy to czuje, ja nie wiedzialam o co jej chodzi, a ona ze przeskakuje mi serce wtf!?
Od razu ekg, i jak mi zacznie to przeszkadzac mam przyjsc po leki. Koniecznie przed porodem mam jeszcze przyjsc na ekg.
Dziewczyny jestem tak wystraszona od wczoraj ze glowa mnie boli non stop. Nigdy nie mialam problemow z sercem, zadnych zdrowotnych zreszta. Czasami faktycznie czuje jak mi zakolata serce ale nie zwracalam na to szczegolnej uwagi.
Teraz endokrynolog, neurologa na moje migreny musze jeszcze zalatwic, i brakuje jeszcze kardiologa. Az spac dzis nie moglam w nocy po 1 zasnelam a od 4 znowu nie spie

w ciąży serce jest dodatkowo obciążone i mogę się zdarzyć takie kołatania. Ja miałam tak w 12 tygodniu i sama to czułam. Gin mi zlecił przyjmować Acard i już się nie powtórzyło odkąd go biorę. nie stresuj się, dobrze, że lekarz to zauważyła i możesz dokładniej się zbadać

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 13:00   #1155
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Tak na pewno od żołądka, kiedys juz mialam takie problemy, ttlko to tak nie boli a kluje i uciska i jak zakluje to tak jak by te klucie promieniuje do klatki nawer a dzis do barku..i dopiero jak uda mi sie załatwić albo jak zejdzie powietrze to puszcza i jak ręką odjal. Muszę sie zapisac do rodzinnego w takim razie, bo u nas to nie ma tak ze dzis moge isc tylko na zapisy.
Ostatnio malo warzyw i owocow jadlam,moze dlatego tak nie wiem..narazie sie uspokoilo
z żołądkiem też miałam problemy przed ciążą (kurcze, tak się zastanawiam z czym nie miałam w takim razie chyba zaczynam się sypać ) i też odczuwałam to własnie jako kucie w żołądku/mostku. Mi kiedyś rodzinna mówiła o teście na bakterie w żołądku ale jakoś nigdy się za to nie zabrałam. Teraz możesz mieć dodatkowo ucisk na żołądek i jelita i stąd problemy. Nie chcę cię też absolutnie straszyć ale zerknij czy nie robi ci się tak jak mi przepuklina bo takie objawy jak masz to przy przepuklinie są bardzo groźne (bez to chyba po prostu niestrawność+ucisk dziecka na narządy). Ja jestem teraz na tym punkcie wyczulona i na pewno bym na twoim miejscu skonsultowała to z lekarzem. Może rodzinna da skierowanie do specjalisty

Cytat:
Ja od poczatku ciazy nie dotknelam fiszbin nosze same staniki sportowe

Fajnie ze tyle wam wytlumaczyla na sr. Ja musze do swojej poloznej zadzwonic i sie zorientowac kiedy ruszamy, bo miala sie odezwac i cisz

Karol cie przyzwyczaja do przyjscia na swiat pozniej przynajmniej nie bedziesz miala problemow ze wstawaniem w nocy do niego

Idz do lekarza rodzinnego, gin nic ci nie poradzi. Z tego co opisujesz mi to pasuje na gazy. Masz zatwardzenia? Mnie tez bardzo caly przewod pokarmowy bolal jak nie moglam sobie porzadnie pryknac. Az tak kluje. Nie najadlas sie czegos wzdymajacego? Moze sprobuj napic sie herbatki z kopru na wzdecia bo o ile mi wiadomo espumisan w ciazy nie jest polecany ;(

Moze to tylko ciazowe problemy z sercem i po porodzie minie? nie stresuj sie bo to poteguje problem wiem ze latwo jest powiedziec... Obserwuj sie i w razie czego idz so lekarza. Ale jakas dziewczyna pisala kiedys tutaj ze w ciazy tez wykryto u niej problemy z sercem a po porodzie jak reka odjal, cala zdrowiuska. Te hormony naprawde sieja spustoszenie w naszych organizmach

Napisalam wyzej

Dzwon i sie dopytuj
Rozpoczecie roku... Ach, niedawno to mnie dotyczylo, a juz za 6-7 lat moj synek bedzie mial swoje pierwsze rozpoczecie roku szkolnego

Nie jade dzis do cioci, sama sie zrobie na bostwo
dzwoniłam, powiedziała, że dokładnych informacji telefonicznie mi nie udzieli ale wynik wyszedł ok. Uspokoiłam się ale i tak pogadam na wizycie z ginem o tym zastrzyku z immunoglobuliny, w końcu to nie majątek a nie będę się co chwila stresowała bo nawet jeśli teraz nie mam przeciwciał to nie znaczy, że nie będę ich miała za tydzień czy miesiąc...

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Tak na pewno od żołądka, kiedys juz mialam takie problemy, ttlko to tak nie boli a kluje i uciska i jak zakluje to tak jak by te klucie promieniuje do klatki nawer a dzis do barku..i dopiero jak uda mi sie załatwić albo jak zejdzie powietrze to puszcza i jak ręką odjal. Muszę sie zapisac do rodzinnego w takim razie, bo u nas to nie ma tak ze dzis moge isc tylko na zapisy.
Ostatnio malo warzyw i owocow jadlam,moze dlatego tak nie wiem..narazie sie uspokoilo
z żołądkiem też miałam problemy przed ciążą (kurcze, tak się zastanawiam z czym nie miałam w takim razie chyba zaczynam się sypać ) i też odczuwałam to własnie jako kucie w żołądku/mostku. Mi kiedyś rodzinna mówiła o teście na bakterie w żołądku ale jakoś nigdy się za to nie zabrałam. Teraz możesz mieć dodatkowo ucisk na żołądek i jelita i stąd problemy. Nie chcę cię też absolutnie straszyć ale zerknij czy nie robi ci się tak jak mi przepuklina bo takie objawy jak masz to przy przepuklinie są bardzo groźne (bez to chyba po prostu niestrawność+ucisk dziecka na narządy). Ja jestem teraz na tym punkcie wyczulona i na pewno bym na twoim miejscu skonsultowała to z lekarzem. Może rodzinna da skierowanie do specjalisty

♥37/40♥
Stary 2016-09-01, 13:01   #1156
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od poczatku ciazy nie dotknelam fiszbin nosze same staniki sportowe

Fajnie ze tyle wam wytlumaczyla na sr. Ja musze do swojej poloznej zadzwonic i sie zorientowac kiedy ruszamy, bo miala sie odezwac i cisz

Karol cie przyzwyczaja do przyjscia na swiat pozniej przynajmniej nie bedziesz miala problemow ze wstawaniem w nocy do niego

Idz do lekarza rodzinnego, gin nic ci nie poradzi. Z tego co opisujesz mi to pasuje na gazy. Masz zatwardzenia? Mnie tez bardzo caly przewod pokarmowy bolal jak nie moglam sobie porzadnie pryknac. Az tak kluje. Nie najadlas sie czegos wzdymajacego? Moze sprobuj napic sie herbatki z kopru na wzdecia bo o ile mi wiadomo espumisan w ciazy nie jest polecany ;(

Moze to tylko ciazowe problemy z sercem i po porodzie minie? nie stresuj sie bo to poteguje problem wiem ze latwo jest powiedziec... Obserwuj sie i w razie czego idz so lekarza. Ale jakas dziewczyna pisala kiedys tutaj ze w ciazy tez wykryto u niej problemy z sercem a po porodzie jak reka odjal, cala zdrowiuska. Te hormony naprawde sieja spustoszenie w naszych organizmach

Napisalam wyzej

Dzwon i sie dopytuj
Rozpoczecie roku... Ach, niedawno to mnie dotyczylo, a juz za 6-7 lat moj synek bedzie mial swoje pierwsze rozpoczecie roku szkolnego

Nie jade dzis do cioci, sama sie zrobie na bostwo
dzwoniłam, powiedziała, że dokładnych informacji telefonicznie mi nie udzieli ale wynik wyszedł ok. Uspokoiłam się ale i tak pogadam na wizycie z ginem o tym zastrzyku z immunoglobuliny, w końcu to nie majątek a nie będę się co chwila stresowała bo nawet jeśli teraz nie mam przeciwciał to nie znaczy, że nie będę ich miała za tydzień czy miesiąc...

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
ewelinuus - przerypana taka noc ;/ Zapisz sie koniecznie do lekarza a na razie moze sprobuj poczytac co najlepiej zjesc przy gazach itp. Jak mialam chyba jakos w lipcu zatwardzenia i taka sie czulam napuchnieta to bardzo pomogly owsianki, plus wtryniam strasznie duzo siemienia w pieczywie

Iwona - na razie sie nie nerwicuj, bo to moze faktycznie tylko problemy w trakcie ciazy. Wogole dzieki ze o tym napisalas bo to mi przypomnialo ze moj gin mi kazal isc do kardiologa a ja sie zapomnialam zapisac, na szczescie byl termin na wtorek w przyszlym tygodniu. U mnie jest takie mocne walenie serca i to nie jak sie zmecze ale wlasnie jak sobie leze np - przewracanie na lewy bok nic nie pomaga, zobaczymy co powie

A jeszcze co do przeciwcial to ja tez mam wszystkie wyniki online a po to musze za kazdym razem chodzic. Juz meza upowaznilam bo on ma placowke zaraz kolo pracy. Oznaczalyscie wszystkie grupe krwi na poczatku? Ja oznaczalam ierwszy raz w lutym jak mialam HSG i wyszla mi inna niz cale zycie sadzilam ze mam ale tez ujemna. Teraz na poczatku ciazy powtarzalam i meza wyslalam zeby jego dodatnosc potwierdzic
moje zawsze szły do gina ale ja nieraz sprytnie sobie spisałam ten kod np z naklejki na mocz i mogłam sama sprawdzić a o tych przeciwciałach wczesniej po prostu nie myślałam i nie dopytywałam. Ty też masz z mężem niezgodność serologiczną tak? Gin coś ci mówił na ten temat?

Cytat:
Napisane przez soulie Pokaż wiadomość
Podpytalam dziś na pobraniu jak to jest z tym wynikami przeciwciał (Alab laboratoria). Trzeba odebrać wyniki osobiście i czeka się na nie dłużej niż normalnie - jak zrobię w sobotę to będą dopiero we wtorek, a wszystko inne mam w ten sam dzien.

dziękuję za info czyli w każdym lab tak samo moje były już dziś u gina więc dość szybko

Cytat:
Cześć mamuski!

Apropo problemów z brzuchem, to ja się tak skarzylam jakiś czas temu na forum i nic mi nie pomagało, dopiero gin mi polecił syrop lactulosum, on jest bezpieczny, tylko nie można nagminnie używać bo się jelita rozleniwia
Dwie nakrętki naczczo przez dwa dni i sruuuuu od tamtego czasu nie uzywalam, a wtedy meczylam się chyba z tydzień. Także polecam

cewki nie ale własnie zapalenie dróg moczowych tak i tutaj najlepsza: żurawina suszona, witamina c na zakwaszenie organizmu (nie wiem czy w ciąży można ale na pewno w formie po prostu cytryny na pewno ), urofuraginum też można ale jak już któraś pisała, po konsultacji z ginekologiem po tym ostatnim to mi w sumie najszybciej przeszedł ból i mogłam normalnie funkcjonować

♥37/40♥
Stary 2016-09-01, 13:08   #1157
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
super to będzie wyglądało zazdroszczę takiego prezentu

super

mój młodszy jest z listopada ale faktycznie 01.11 i 02.11 były bardzo stresujące i starałam się nigdzie nie wychodzić żeby przypadkiem czegoś nie przyspieszyć Julek ostatecznie urodził się 16.11 bo się tak mamy z tym siedzeniem posłuchał, że przechodziłam 5 dni

o jaaaa. skąd ja to znam wczoraj myślałam, że mi Michasia wyjdzie dołem bo już tak nisko ją czułam, że szok. Dziś już trochę lepiej jest ale to mężu ją tam w nocy trochę do góry przesunął

w ciąży serce jest dodatkowo obciążone i mogę się zdarzyć takie kołatania. Ja miałam tak w 12 tygodniu i sama to czułam. Gin mi zlecił przyjmować Acard i już się nie powtórzyło odkąd go biorę. nie stresuj się, dobrze, że lekarz to zauważyła i możesz dokładniej się zbadać
Ja wlasnie ostatnio nie nam ochoty na sex... jakies przytulanki i owszem ale to tyle. Cale szczescie, ze tz to zupełnie rozumie i mowi, ze po sobie odbijemy... o ile Lili bedzie grzeczniutka i da rodzicom spedzic czasem romantyczny wieczor
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 13:10   #1158
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:

Motylku stoję przed tym samym dylematem odnośnie zastrzyku. Ja się chyba zdecyduję. Gin nie namawiala mnie jakos specjalnie, poinformowala o takiej mozliwosci i kazała się zastanowić. Wolę chyba dmuchać na zimne. Ile u Ciebie kosztuje?

Stary 2016-09-01, 13:20   #1159
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ja wlasnie ostatnio nie nam ochoty na sex... jakies przytulanki i owszem ale to tyle. Cale szczescie, ze tz to zupełnie rozumie i mowi, ze po sobie odbijemy... o ile Lili bedzie grzeczniutka i da rodzicom spedzic czasem romantyczny wieczor
ja też nie mam zbytnio ochoty ale tez szkoda mi mojego tż i nie chcę żeby inaczej sobie radził więc od czasu do czasu się poprzytulamy. Chociaż już mi tak nie wygodnie, że szok

Cytat:
Motylku stoję przed tym samym dylematem odnośnie zastrzyku. Ja się chyba zdecyduję. Gin nie namawiala mnie jakos specjalnie, poinformowala o takiej mozliwosci i kazała się zastanowić. Wolę chyba dmuchać na zimne. Ile u Ciebie kosztuje?

Wybacz, nie pamiętam a na pierwszej stronie nie ma cię dopisanej więc powiedz proszę czy to twoje pierwsze dziecko czy kolejne? (łącznie z ewentualnymi poronieniami itp). Mi dośc mocno dał do zrozumienia, że warto ten zastrzyk zrobić ze względu na to, że to już moja 4 ciąża (w tym jedno poronienie) i chłopaki mają Rh dodatni czyli mogły się wytworzyć przeciwciała, które są coraz mocniejsze. Przy pierwszej ciąży ryzyko konfliktu jest niewielkie bo musiałaby się zmieszać krew twoja i dziecka a tak sie dzieje dopiero przy porodzie jeśli już czyli pierwszej dzidzi już twoje przeciwciała nie grożą. Zdarza się oczywiście różnie i nie ma na to 100% gwarancji. Co do ceny to ja pytałam w jednej aptece póki co, w Gemini i u nich to jest koszt około 350zł.

♥37/40♥
Stary 2016-09-01, 13:23   #1160
Velvet Wave
Rozeznanie

A my to tak podeszliśmy na luzacku, że prawie dostaliśmy zawału jak zobaczyliśmy te dwie kreski
Tabletki odstawiłam w grudniu, lekarz kazał odczekać miesiąc, dwa, więc grzecznie odczekaliśmy Stwierdziliśmy, że dajemy sobie rok bez spiny zbytniej, jedyne co to miałam tą aplikacje mój kalendarzyk w telefonie No i TŻ wpadł na pomysł świecy jak mu powiedziałam, że mam owulacje No i tak już miesiączki nie dostałam w ten oto sposób
Test zrobiłam tak od niechcenia, kupiłam w piątek po pracy (okres mi się spóźniał jakoś tydzień, ale zwaliłam to na odstawienie tabletek bo brałam je z dobrych 5 lat) chciałam zrobić rano w sobotę, ale TŻ stojący na straży kazał mi zrobić wieczorem bo mieliśmy sobie podrinkować No i ten tego, już nie podrinkowałam

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 13:25   #1161
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też nie mam zbytnio ochoty ale tez szkoda mi mojego tż i nie chcę żeby inaczej sobie radził więc od czasu do czasu się poprzytulamy. Chociaż już mi tak nie wygodnie, że szok

Wybacz, nie pamiętam a na pierwszej stronie nie ma cię dopisanej więc powiedz proszę czy to twoje pierwsze dziecko czy kolejne? (łącznie z ewentualnymi poronieniami itp). Mi dośc mocno dał do zrozumienia, że warto ten zastrzyk zrobić ze względu na to, że to już moja 4 ciąża (w tym jedno poronienie) i chłopaki mają Rh dodatni czyli mogły się wytworzyć przeciwciała, które są coraz mocniejsze. Przy pierwszej ciąży ryzyko konfliktu jest niewielkie bo musiałaby się zmieszać krew twoja i dziecka a tak sie dzieje dopiero przy porodzie jeśli już czyli pierwszej dzidzi już twoje przeciwciała nie grożą. Zdarza się oczywiście różnie i nie ma na to 100% gwarancji. Co do ceny to ja pytałam w jednej aptece póki co, w Gemini i u nich to jest koszt około 350zł.
U mnie pierwsza ciaza i poronień nie mialam, a i tak rozważamy, bo niby zagrożenie jest niewielkie, ale tak jak piszesz, nigdy nie wiadomo co się może stać. Wolę kupić kilka ciuszków mniej i być spokojniejsza.
To w Twoim wypadku bym się nie wahała.

Stary 2016-09-01, 13:30   #1162
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie pierwsza ciaza i poronień nie mialam, a i tak rozważamy, bo niby zagrożenie jest niewielkie, ale tak jak piszesz, nigdy nie wiadomo co się może stać. Wolę kupić kilka ciuszków mniej i być spokojniejsza.
To w Twoim wypadku bym się nie wahała.

no właśnie, niestety nikt gwarancji nie daje czy to pierwsza ciąża czy kolejna. Jeśli masz na to fundusze i jesli miałabyś być spokojniejsza to też myślę, że powinnaś taki zastrzyk kupić. On nie może zaszkodzić a w razie co może tylko pomóc Ja jestem raczej zdecydowana ale jeszcze zobaczę co mi gin po wynikach powie.

♥37/40♥
Stary 2016-09-01, 13:36   #1163
mewkaa
Zadomowienie

Laski
Jaki zastrzyk?
Na co?😑

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 13:42   #1164
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Laski
Jaki zastrzyk?
Na co?😑

Mewkaa zastrzyk z immunoglobuliny. To dotyczy tylko kobiet z minusową grupą krwi bo jeśli krew tż jest z Rh dodatnim to może dojść do konfliktu serologicznego czyli moje przeciwciała traktują krew dziecka jako ciało obce i próbują je zwalczyć. Zastrzyk z immunoglobuliny dla matki jest bezpłatny ale tylko po porodzie jeśli krew dziecka ma Rh dodatnie. W czasie ciąży niestety nie refundują go

♥37/40♥
Stary 2016-09-01, 14:11   #1165
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Hmmm to ja jedyna z wpadki?

Ja z pół wpadki ale tylko z mojej strony
Generalnie chciałam dziecko ale za jakiś czas
Ale wiadomo że zawsze ta myśl jeszcze za chwilę...jeszcze rok...
No to Tz pomógł mi podjąć decyzję
Bardzo skutecznie i żadnej świecy nie było trzeba nawet
A teraz to ja oszalalam na pkt Karola bardziej niż On 😆

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Mewkaa zastrzyk z immunoglobuliny. To dotyczy tylko kobiet z minusową grupą krwi bo jeśli krew tż jest z Rh dodatnim to może dojść do konfliktu serologicznego czyli moje przeciwciała traktują krew dziecka jako ciało obce i próbują je zwalczyć. Zastrzyk z immunoglobuliny dla matki jest bezpłatny ale tylko po porodzie jeśli krew dziecka ma Rh dodatnie. W czasie ciąży niestety nie refundują go
Jezu a jak ja mam
Rhd plus a tz minus
to co też jest źle?

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Alarm odwołany
Ten mój gamoń ma jednak też plus
Oby Karol we mnie się wdał 😩

Stary 2016-09-01, 14:15   #1166
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Ja z pół wpadki ale tylko z mojej strony
Generalnie chciałam dziecko ale za jakiś czas
Ale wiadomo że zawsze ta myśl jeszcze za chwilę...jeszcze rok...
No to Tz pomógł mi podjąć decyzję
Bardzo skutecznie i żadnej świecy nie było trzeba nawet
A teraz to ja oszalalam na pkt Karola bardziej niż On 😆

U mnie też Tż juz dawno chciał, a ja że jeszcze mamy czas, nie kupiliśmy mieszkania, nie mamy odlożonych pieniędzy, że może po 30tce ... ;P No to się dowiedzieliśmy (1 kwietnia), że jednak wszystko będzie na opak Ale teraz ja już też zakochana w małej
Stary 2016-09-01, 14:21   #1167
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
U mnie też Tż juz dawno chciał, a ja że jeszcze mamy czas, nie kupiliśmy mieszkania, nie mamy odlożonych pieniędzy, że może po 30tce ... ;P No to się dowiedzieliśmy (1 kwietnia), że jednak wszystko będzie na opak Ale teraz ja już też zakochana w małej
To po 30 jest bardzo zdradliwe 😆

Stary 2016-09-01, 14:23   #1168
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość

Nasz znajomy powtarza : bozia da dzieci to i da na dzieci. Szczerze chyba nigdy nie ma odpowiedniego momentu na dzieci, zawsze jest coś..My też nie mamy kasy zbyt wiele, własnego domu/mieszkania, ale jakoś musimy dać radę

Cytat:

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Test na helikobakter robiłam kiedyś taki z apteki i niby był negatywny. A przepuklina? Jak mam to sprawdzić czy mi się nie robi?
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 14:28   #1169
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Nasz znajomy powtarza : bozia da dzieci to i da na dzieci. Szczerze chyba nigdy nie ma odpowiedniego momentu na dzieci, zawsze jest coś..My też nie mamy kasy zbyt wiele, własnego domu/mieszkania, ale jakoś musimy dać radę

Test na helikobakter robiłam kiedyś taki z apteki i niby był negatywny. A przepuklina? Jak mam to sprawdzić czy mi się nie robi?
Odpowiedni moment na dzieci jest chyba wtedy kiedy je juz mamy 😊
Cytat:
A ja kolejny atak, bo inaczej naxwac nie mozna, tz obudzony bo tak mnie zoladek zakul ze noe mogłam sie wyprostowac i to mi promieniuje znaczy zapromieniowalo do barku az i plakalam z bolu, w lazience juz z tego bolu i stresu slabo mo sie zrobilo, zeszlo troche powietrza i przeszlo, teraz juz pije herbatę...podpowiedzcie mi czy ja mam z tym isc do rodzinnego lekarza czy do gina, aleco on mi poradzi na niestrawność...na żołądek..jestem zalamana tak to nie bolalo jeszcze(
Ja bym poszła do rodzinnego na Twoim miejscu, w ciąży organizm inaczej reaguje na wszystko. Ja się nie spodziewałam ze jedna noc wymiotów i biegunki może zrobić takie spustoszenie w moim organizmie, wiec nie czekaj i idź 😊

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 14:28   #1170
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam Rh- i lekarka (tu w Niemczech) powiedziała, że nie mam co się przejmować, bo oni profilaktycznie każdemu robią ten zastrzyk w którymś tygodniu ciąży. I chyba to jest bezpłatne, o ile dobrze zrozumiałam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości