|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie WRZESIEŃ, wielkie mamy brzuszki-wnet przytulimy nasze maluszki!Wrześniówk
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2642 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie WRZESIEŃ, wielkie mamy brzuszki-wnet przytulimy nasze maluszki!Wrześniówk
Cytat:
|
|
#2643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja trochę posprzatalam, piekę ciasto. I zastanawiam się czy znów mam przepowiadajace, bo są tak bolesne, że mnie zwija. |
|
|
|
|
#2644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jutro. Strach sie bać
|
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
my opalamy nogi przez okno w pokoju Zuzinka ma się opalać by zwalczyć żółtaczkę
|
#2646 |
|
Raczkowanie
|
Drogie Mamy z Warszawy, ponieważ zwolnił mi się termin sesji noworodkowej w przyszłym tygodniu, mam dla Was wyjątkową propozycję. Pozdrawiam serdecznie i wszystkim, które już powitały swoje Maluszki gratuluję, a tym jeszcze oczekującym życzę szczęśliwego rozwiązania!
https://www.facebook.com/fotografiam...type=3&theater |
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, idealny artykuł dla nas, w sama porę http://mamadu.pl/128789,pielgrzymki-...powiedziec-nie
|
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
Kolaż z naszymi maluszkami wrzuciłam przed chwilą na klub
Mam nadzieję, że mnie nikt nie oskalpuje, bo część zdjęć mam stąd a część z udostępnionych via Facebook.
|
|
#2652 |
|
Rozeznanie
|
E tam babeczki to tylko czop.
Od odejscia może być nawet 2 tygodnie. Ale kolejna rzecz rusza aby wystrzelić maluszka. Młody zadowolony wrócił z przedszkola co mnie cieszy bo przeżywał już od 2 dni że nie chce iść. I pokoik uprzątnęliśmy już na cacy jego. Jak po niego szłam to sobie myśle że kurde za dwa tygodnie to ja już mogę z wózeczkiem po niego przychodzić i jakoś tak dziwnie mi się zrobiło. |
|
|
|
#2653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz chce tylko siebie, dzieci I TZa. Najbliższe mi osoby.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2654 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ja sie obawiam wlasnie tłumów. Każdy mnie pyta gdzie rodzę, a jak tam dojechać a czym... A ja póki nie urodzę wiem ze nie powiem stanowczo nie bo wyjdę na egoistke. Za to po porodzie zamierzam stanowczo powiedzieć ze w szpitalu to czas dla mnie i dziecka. TZ ma byc kontaktem miedzy mna a światem- to on odbiera telefony, wysyła zdjecia, informuje dalszych i bliższych. A ja gości powitam w domu. Jak bede sama w stanie chociaż herbatę im zrobić. To moje zdanie, moje ciało i moja sprawa. Moga jak dla mnie sie obrażać. Albo TZ niech sam przyjmuje gości z małym ja sie zabunkruje w sypialni i tyle. Jak łby był przypadkiem innego zdania :p ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Ps: weselna na klubie czeka odp
|
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poirytowana byłam, ale awantury postanowiłam nie robić... tylko poza mężem przyszli też teście jej z siostrą męża chyba i chyba jej dziadkowie... nie naraz ale było to w☠☠☠☠iające laska siedziała całe 2 doby w szpitalu i takie wycieczki...
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakoś nie wyobrażam sobie, że tuż po sn, z bolącym kroczem, nawałem, ogarnianiem noworodka miałabym jeszcze gości przyjmować. Dlatego daję sobie czas na ogarnięcie 2 tyg - miesiac i mogą się zacząć pielgrzymki. Tylko w rpzeciągu tego pierwszego miesiaca ma wpaść jeszcze fotograf na sesję noworodkową, ale to juz dawno ustalone. Z resztą u nas połozna nawet mówiła - w miarę możliwości ograniczać pielgrzymki rodziny do szpitala, w domu podobnie - to my mamy czuć się komfortowo. |
|
|
|
|
#2658 |
|
Rozeznanie
|
Pamiętam historię koleżanki. Miała bardzo ciężki poród, w dodatku bardzo popekala, po powrocie do domu mąż zajmował się nią I córką, ona miała problem wstać do wc.
Jej rodzice przyjechali dosłownie na 5 minut, zobaczyli wnuczek, dali prezent I pojechali. Nawet kawy nie chcieli. Natomiast jego rodzice przyjechali o 13 i siedzieli do 18. Dopiero jak mąż powiedZiał wprost że oni chcą zostać samo to w stali I posZli. Obrazeni. A przed rodziną oglądali ich, że obiadem nie zostali rozczarowani nawet, a ona tylko leżała. A ich biedny synuś musiał koło niej skakać. Słodko, nie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2659 |
|
Zadomowienie
|
Ja to bym się zdziwiła, jakby mnie ktoś poza mężem odwiedził, bo nikogo tu nie mamy. Teściowa i mama mają dojechać mi pomóc, ale to ustaliłyśmy na dzień wyjścia ze szpitala.
Zastanawia mnie co wymyślą pradziadki, bo nie są do końca przewidywalni Mają 273km pociągiem i ok 80 lat na karku. Nie wiem czy będą czekać, aż my do nich przyjedziemy z oseskiem, czy uznają, że jednak przyjadą, bo jeszcze czasem robią takie odległości np. do teściowej.Moooże któraś z koleżanek napisze z pytaniem, czy może wpaść, ale bez zapowiedzi to one nawet nie wiedziałyby do końca gdzie mnie szukać
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dlatego nie powtarzam frazesu, że dziecku koniecznie jest potrzebne rodzeństwo. Czasem obcy ludzie trzymają się bliżej
|
|
|
#2662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za brak taktu.---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugim się zastanowię czy nie jechać do innego szpitala, jeśli oczywiście wszystko będzie ok ![]() w tym, gdzie leżałam mają najlepszy sprzęt. Poza tym miałam pechowo łóżko przy drzwiach...
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak sale porodowe zresztą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
U mnie podobno są pooddzielane, tak mi ktoś mówił. Co do wizyt to już na sam początku powiedziałam mężowi że w pierwszej dobie nikogo nie chcę, potem Zobaczę. Od razu zapowiedziałam to też mojej mamie, że nie wiem czy będę chciała odwiedzin w szpitalu, bo wiem że może jej być z tego powodu przykro. U mnie na miejscu jest tylko bardzo bliska ciocia więc ogólnie raczej nie Spodziewam się wielu gości. Teściowa czy rodzeństwo niech przyjeżdża później jak sie ogarniemy. Natomiast ostatnio dostałam wiadomość od znajomej żebym dała znać jak się "przeprowadzę do szpitala". Jej niedoczekanie
- mieszka blisko tego szpitala i już po tym tekście wiem że ma w planie wpaść jak tylko urodzę. Więc dowie się jak będziemy się wypisywać![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2667 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
ja z wizyt w szpitalu mam nadzieję, że będę miała tylko męża i moją mamę i to też nie jednocześnie. Moja mama będzie miała urlop więc myślę, że ona będzie ranną delegacją żeby mi przywieźć coś jadalnego do jedzenia i jakieś potrzebne rzeczy, później będzie jechać do domu przygotować coś obiadowego dla mnie i później mój mąż z tym posiłkiem przyjedzie popołudniu. Jak wrócę do domu to też nikogo nie zamierzam specjalnie zapraszać, jak ktoś wyrazi chęć przyjścia to proszę, ale poza kawą i kupnymi ciastkami niech się niczego więcej nie spodziewa. Dzisiaj też poruszałam ten temat z moją koleżanką i ona właśnie mówiła, że przy córce zapraszała rodzinę, za każdym razem piekła ciasto, sprzątała no i tych odwiedzin nie było końca, bo jak zaprosili jednych to później musieli drugich i było to strasznie męczące. Teraz urodziła drugie dziecko, mówi że nikogo specjalnie nie zapraszają, ci co chcą sami wpadają na chwilę i tyle. Ja też tak zamierzam robić. O jakąś dyżurną paczkę ciastek zadbamy żeby była w domu i tyle. Mam też nadzieję, że w szpitalu trafię na współlokatorkę, która będzie miała normalną rodzinę, która nie będzie siedziała do oporu. Jak leżałam na patologii to byłyśmy we 3 ale w sumie chodzące i w zasadzie każda z nas jak ktoś ją odwiedzał, to wychodziła z gośćmi na większość czasu na korytarz. Ale widziałam, że w niektórych salach mąż przychodził rano i wychodził wieczorem i te odwiedziny polegały na tym, ze np razem oglądali film na laptopie. Dla tej pacjentki może i to było fajne, ale nie wiem czy osoby z jej sali były zadowolone, tym bardziej, że wtedy było strasznie gorąco na dworze, więc każda dodatkowa osoba powodowała, że w sali robiło się duszno. Edytowane przez rybka15035 Czas edycji: 2016-09-01 o 15:35 |
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też należę do kobiet które krępuje Karmienia piersią publiczne i na pewno nie czułabym się dobrze z pielgrzymką na głowie jak będę karmić. Mojej siostry koleżanka rodziła jakieś parę miesięcy temu i mieli łóżka oddzielane kotarami, co nie przeszkadzało jakiemuś małolatowi wejść za jej kotarę i patrzyć jak karmi piersią.
|
|
#2669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I podpowiedzcie mi jeszcze jak pielęgnujecie pępki? W naszym szpitalu kazali przemywać woda z mydlem na waciku, do 8 razy dziennie. Ale, wiem że co szpital to inne polecenie. Może jest coś wygodniejszego? ![]() Po porodzie trafilam do sali jednoosobowej, jedynej wolnej na oddziale i nudziło mi się tak koszmarnie, że sama namawiałam niepewnych do odwiedzin. Ale nie musiałam się wobec nikogo pilnować i generalnie czuję się rewelacyjnie od samej chwili porodu, najlepiej od 9 miesiecy W weekend mamy u siebie zjazd rodzinny z okazji urodzin mojego brata ![]() Po pierwszym porodzie nie było tak kolorowo. Najważniejsze, żeby komunikować swoje potrzeby i oczekiwania. Kwestia odbioru jest już problemem innych. Prośba zupełnie normalna
|
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny jestem po wizycie. Mała waży 3500g, 37t0d. Położenie miednicowe. Dostałam skierowanie na CC na 15.09... a miałam taką nadzieję na SN. Szyjka macicy miękka, 1,5cm, rozwarcie na palec. Wymiary ma praktycznie wszystkie na 40tc. Mimo TP na 23.09 lekarz powiedział, że już mogę rodzić. Po wizycie oglądałam jeszcze wyniki i widzę, że w badaniu dopplera wyszły bardzo niskie przepływy w tętnicy pepkowej - PI 0,55, RI 0,43. Na samym dole normy i już się naczytalam, że taki niski przepływ może powodować niedotlenienie. Wiecie coś o tym? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Senza l'amore sarei solo un ciarlatano, Come una barca che non esce mai dal porto. Edytowane przez Fortuna1 Czas edycji: 2016-09-01 o 17:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.

my opalamy nogi przez okno w pokoju 

poirytowana byłam, ale awantury postanowiłam nie robić... tylko poza mężem przyszli też teście jej z siostrą męża chyba i chyba jej dziadkowie... nie naraz ale było to w☠☠☠☠iające 
- mieszka blisko tego szpitala i już po tym tekście wiem że ma w planie wpaść jak tylko urodzę. Więc dowie się jak będziemy się wypisywać