Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-01, 11:14   #3391
Madzia9999
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ja bliznieta, mama bliznieta i nasze dzieci w wiwkszosci to bliznieta Gabi tez
Hania też bliźnięta

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:21   #3392
ania230
Zakorzenienie

Maja tez

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Dziewczyny co powiecie na temat koła do kąpieli do wanny domowej dla niemowlaka ?
http://allegro.pl/baby-swimmer-kolni...o&bi_c=Product

Koleżanka stosuje i jest zachwycona

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:40   #3393
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Maja tez

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Dziewczyny co powiecie na temat koła do kąpieli do wanny domowej dla niemowlaka ?

Ja bym sie bala przy takich maluchach ...raju niestabilne jeszcze te cialka i tak trzymam na rece i tak.lub na podpurce.juz widze jak ta glowka sztywno a cialko majta bezwladnie ...
Stary 2016-09-01, 11:43   #3394
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Ja bym sie bala przy takich maluchach ...raju niestabilne jeszcze te cialka i tak trzymam na rece i tak.lub na podpurce.juz widze jak ta glowka sztywno a cialko majta bezwladnie ...
Jej córka ma skończone 3 mce i właśnie razem się kapia na zmianę.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-01, 11:44   #3395
ania230
Zakorzenienie

1472726641335.jpg
U Nas zabawa a Wy jak?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-01, 11:52   #3396
zabciajs
Zakorzenienie

Ale fajne to kółko Jak jestes przy dziecku to czemu nie? Ja mam zamiar za jakis czas chodzic na basen, a to byloby idealne sprawdzenie czy Gabi boi sie wody. Ale jest problem..nie mam wanny Miejsce po remoncie na nią jest, ale narazie kasa na cos innego potrzebna.

Widzialam kiedys taki odzielacz do wanny tzn nalewa sie wody tylko do "kawalka" wanny, bo reszta jest ogrodzona. Na dno antyposlizg i super. Oszczednosc wody.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Hania też bliźnięta

My z Gabi 4 dni roznicy.Za rok jedna impreza-roczek i 30stka
Babcie, a moja mame pod to nie podepniemy, bo roznica juz 9 dni

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-09-01 o 11:53
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:58   #3397
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:

3 mce to juz mozna poprobowac ale teraz bym sie nie odwazyla.zreszta kazdy wie najlepiej jak jego dziecko sie w pleckach trzyma i w ogole z koordynacja.

Niestety dolaczam do tych co nie maja wanny...
Stary 2016-09-01, 12:15   #3398
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
3 mce to juz mozna poprobowac ale teraz bym sie nie odwazyla.zreszta kazdy wie najlepiej jak jego dziecko sie w pleckach trzyma i w ogole z koordynacja.

Ja mam tylko wanne i nad tym ubolewam... Wolala bym prysznic
W ciąży kapiel to byla męczarnia, szybki " prysznic" na klęczkach albo kucając...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 12:17   #3399
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
W ciąży kapiel to byla męczarnia, szybki " prysznic" na klęczkach albo kucając...
Montujesz zasłonke, panel prysznicowy, antypoślizg do wanny i prysznic gotowy
Stary 2016-09-01, 12:19   #3400
haneczkab92
Ania

Dzień dobry
My dziś jedziemy zrobić crp i jeśli będzie ok, to się zaszczepić w końcu.
Tylko się zastanawiam czy 5w1 razem z pneumokokami, czy rozbić to, jak myślicie??

Cytat:
Wczorajszy dzień minął szybko. Majunia miala 4 drzemki. Dwie po 40 min dwie po 20 min. Ja w tym czasie ogarnelam mieszkanie,zrobilam henne i pomalowalam paznokcie.
Co do przeprowadzki tata nas przynajmie z mila chęcią. Zaproponowal swój pokój. Jest spory. Ja myślałam ze wróce do swojego ponieważ mam tam dwie szafy i reszte swoich rzeczy. Teraz do niego wprowadzila się mija siostra. Powiedziala nam ze ona nie może się przeprowadzic do najmniejszego pokoju bo ma za dużo klamotow i wszystko jest jej potrzebne.... zatkalo mnie bo pare tygodni wcześniej mowila ze nie widzi problemu. Wracajac do swojego pokoju zdecydowanie lepiej bym się czula niz u taty(pokoj gościnny). I powiem ze odechciało mi się.... jest mi przykro. Uświadomilam sobie ze różnie się od swoich sióstr i to bardzo.
Dodatkowo siostra do mnie ze przecież nie wprowadzamy się na długo tylko pare mcy.

kurde, ja nie umiem tego zrozumieć..u mnie w domu jesteśmy właśnie nauczone na pomoc szczególnie rodzeństwu. Tak jak moja siostra zaszła w ciążę to zapytała mnie, czy mogłabym się z nimi zamienić pokojem, bo miałam większy- nawet się nie zawahałam...a sama nie zdążyłam jej tego zaproponować, bo pytając mnie o pokój powiedziała mi dopiero o ciąży.
Także dla mnie zachowanie Twojej siostry jest kiepskie, tym bardziej, że tam mieszkałaś..a ile siostra ma lat tak z ciekawości??

Maja cudna

Cytat:
Witam na watku jak zwykle ruch ciezko nadazyc koniec wakacji!!! Starszak do drugiej klasy a "dopiero" go urodzilam...taka dumna jestem!
Mlody dzis pobudka o polnocy i do drugiej nie spal bo po co...dramat.teraz przysnal przy cycu.ale numer mi robi czesto brzydki: w nocy dluzsze przerwy wiecej mleka on zaspany i krztusi sie.zazwyczaj plytko ale np dzis to mnie bardzo nastraszyl...nienawidze tego momentu bez oddechu a juz jak dmuchanie w nos nic nie daje to koszmar po prostu brrr...
Wczoraj sobie spacer sama z malym zrobilam.pierwszy raz wyszlam na spacer w chuscie sluchawki do uszu i pelen relaks.no coz okazalo sie ze nie umiem spacerowac.wyszlam z domu i chwile potem bylam juz nad wisla.no rany! Tam sie sczailam ze jak na spacer to duzo za szybko ide i wtedy swiadomie zaczelam sie starac isc wolniej no ale czego chciec od corki listonosza he he cala nasza rodzina tak ma a z drugiej strony to cale zycie biegiem z pracy do domu na zakupy do szkoly na tramwaj szybko szybko szybko i tak czlowiek przywykl...
Nie mam cieplej wody od wczoraj zobaczymy czy dzis wlacza.zrobilam kapiel n czajnijku bo co zrobic...
Dziewczyny na diecie- teraz forum ma was na oku he he pilnujcie sie
P.s. starszak spi u siebie i jeszcE nie przyszedl do nas jupii!
Współczuję takiej nocki, a takie reakcje dziecka są okropne
Ważne, że dla Ciebie to spacer- a czy idziesz czy biegniesz, to nie ważne!

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Ale pięknie przybiera

Brawo!

PIKPIK hihi szybciej nadmiar kg zrzucisz grunt ze się relaksujesz.

Przedszkolak odstawiony, Gabi je i chyba odpada. Jak wstanie jadę odebrać zdjęcia z sesji w końcu.

Wygralam wczoraj sluchawki oraz dostep na miesiąc do audiobokoow. Happy jestem, bo wkurzalo mnie sciaganie z chomika.

Brawo za wygraną!

Cytat:
Jeden kurs to pewnie będzie za,mało?

Współczuję problemów z baczkami u mnie czasem w dzień "zły bączek" idzie ale szybkp odchodzi odpukac. W nocy czasem steka, ale się nie budzi. Całe szczęście

Dziś Hania przespala po raz pierwszy od 19:30 do 5:50! Na dodatek pampers suchy co nigdy nie nie zdarzało.

Czekam w przychodni żeby zapisać się na rtg nerek z kontrastem. Ludzi tyle :/ tz do 13 w mieszkaniu obym się wyrobila. Myślałam, że zakupy zdążę zrobić. Chciałam kupić coś dla Tz bo w sobotę ma urodziny.

Brawo dla Hani!! oby tak dalej
Masakra, tyle trzeba czekać na samo zapisanie się;/

Cytat:
Stwierdzam ze osoby urodzone spod znaku wagi często zmienne sa:/ i to juz parę razy się sprawdzilo.
Tak samo z osobami spod znaku bliźniaka- dwie twarze.

No nie wiem.. co do bliźniąt się zgodzę(akurat ja na takich trafiam)że mają dwie osobowości.
Ale waga? tu się nie zgodzę

Cytat:
Tak też hipp. Problemy brzuszkowe na hippie się nie pojawiają. Mała zjada pięknie.Może nie jest to najtańsze mleczko, ale na dziecku się nie oszczędza. Dostępność też ok bo jak nie kupie w Rossmanie to w Lidlu jest
Zamówiłam z miesiąc temu to plastikowe pudełko na mleczko teraz wygodniej się go używa.

A masz dozownik mleka? fajna sprawa, odmierzasz miarki i gotowe
http://allegro.pl/pojemnik-na-mleko-...U4M2YxM2YxZQ==

Cytat:
Hej jak tam rozpoczecie roku,mamy starszakow? Moj druga klasa a "dopiero" sie urodzil....od jutra jazda na 4 kola i 4 chodzace nogi.daaawaaaj!!!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 12:23   #3401
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Maja tez

Koleżanka kilka dni temu mi też o tym mówiła. Fajne urozmaicenie kąpieli od czasu do czasu, jak dla mnie

Cytat:
Jezus, nic mi nie mów, ja za rok też 30stka

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
No nie dogodzisz Ja mam prysznic, a marzę o wannie
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-01, 12:24   #3402
zabciajs
Zakorzenienie

Wczoraj na szybkiego odciaglam 70ml aby sprawdzić czy Gabi zje z butelki,bo od jakiegos czasu nie podaje, bo nie chciała koperku, a pozniej bóle przeszły wiec nie bylo potrzeby wciskania. Na poczatku pociagla troszke, a pózniej śmichy chichy do mnie bo mnie cała widziała, a nie pier Pobawilam sie z nia chwile i ZJADŁA bez problemu Nie na marne poszło uczenie butelki. Dojadła z cycusia i drzemka.

Najgorsze to dla mnie to przygotowywanie, tzn trzeba myslec kiedy np odmrozić. Później trzeba pomyslec kiedy wyciagnąc, jak juz marudzi ze głodna to lipa bo trzeba podgrzać,takie z lodowki sie nie podaje. A takie bez podgrzewania w temp pokojowej musi ok pol godz stac aby sie temp. wyrownala.Ja z zegarkiem to zrobilam wiedzialam, ze niedlugo bedzie glodna.
Musze sprawdzic jeszcze ile moze stac w temp pokojowej, cos mi sie wydaje, ze 4h. Wtedy byloby ok

W sobote rano ruszamy na wesele. Mamy pokoj i moja mama z nami jedzie do opieki. Biore chyba lodowke turystyczna na zapalniczke. Wloze do niej rano zamrozone mleko i wklady. I pozniej w pokoju bedzie stala z tymi wkladami. To tak w razie czego, bo raczej bede chodzic i ja karmic z piersi.
Stary 2016-09-01, 12:27   #3403
Weronia93
Rozeznanie

Witam sie po nie przespanej nocy od czytaj 22:00 do teraz moja Hania spała może z 3 godziny i non stop krzyk płacz masakra jakas cycka nie skoczka nie jedynie odciągalam pokarm i karmiłam przez butelkę może cos zjadłam może skok rozwojowy albo przez przyklejony plasterek na przepuklinę pępkowa nie mam pojęcia jestem bezradna aż płakać mi sie chce jak cierpi moja Hania
Stary 2016-09-01, 13:01   #3404
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Montujesz zasłonke, panel prysznicowy, antypoślizg do wanny i prysznic gotowy
Niestety nad wanną mam okno i nie ma opcji zrobić prysznica... No i całą łazienkę pasowalo by w ogóle wyremontować a na to kasy brak...
Jak będziemy robić piętro to musowo prysznic wstawiamy
Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam sie po nie przespanej nocy od czytaj 22:00 do teraz moja Hania spała może z 3 godziny i non stop krzyk płacz masakra jakas cycka nie skoczka nie jedynie odciągalam pokarm i karmiłam przez butelkę może cos zjadłam może skok rozwojowy albo przez przyklejony plasterek na przepuklinę pępkowa nie mam pojęcia jestem bezradna aż płakać mi sie chce jak cierpi moja Hania
Biedna Hania oby szybko przeszło

Stary 2016-09-01, 13:12   #3405
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Tak też hipp. Problemy brzuszkowe na hippie się nie pojawiają. Mała zjada pięknie.Może nie jest to najtańsze mleczko, ale na dziecku się nie oszczędza. Dostępność też ok bo jak nie kupie w Rossmanie to w Lidlu jest
Zamówiłam z miesiąc temu to plastikowe pudełko na mleczko teraz wygodniej się go używa.

No najtańsZe nie jest, ale ważne ze nasze maluchy lubią je jeść też zamówiłam to pudełko i o wiele lepiej się z niego korzysta. Malutkie 90 ml mleczka też mam
Stary 2016-09-01, 13:12   #3406
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj na szybkiego odciaglam 70ml aby sprawdzić czy Gabi zje z butelki,bo od jakiegos czasu nie podaje, bo nie chciała koperku, a pozniej bóle przeszły wiec nie bylo potrzeby wciskania. Na poczatku pociagla troszke, a pózniej śmichy chichy do mnie bo mnie cała widziała, a nie pier Pobawilam sie z nia chwile i ZJADŁA bez problemu Nie na marne poszło uczenie butelki. Dojadła z cycusia i drzemka.

Najgorsze to dla mnie to przygotowywanie, tzn trzeba myslec kiedy np odmrozić. Później trzeba pomyslec kiedy wyciagnąc, jak juz marudzi ze głodna to lipa bo trzeba podgrzać,takie z lodowki sie nie podaje. A takie bez podgrzewania w temp pokojowej musi ok pol godz stac aby sie temp. wyrownala.Ja z zegarkiem to zrobilam wiedzialam, ze niedlugo bedzie glodna.
Musze sprawdzic jeszcze ile moze stac w temp pokojowej, cos mi sie wydaje, ze 4h. Wtedy byloby ok

W sobote rano ruszamy na wesele. Mamy pokoj i moja mama z nami jedzie do opieki. Biore chyba lodowke turystyczna na zapalniczke. Wloze do niej rano zamrozone mleko i wklady. I pozniej w pokoju bedzie stala z tymi wkladami. To tak w razie czego, bo raczej bede chodzic i ja karmic z piersi.
Tak, do 4 godzin

Cytat:
Ojej, współczuję, to pewnie skok...
Chyba że miała szczepienie. My mamy we wtorek i już drżę na samą myśl o tym, co będzie się potem działo Chyba że jakimś cudem tym razem obejdzie się bez poważniejszych reakcji
Stary 2016-09-01, 13:31   #3407
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

Hm fajne tylko pisza, że jak dziecko nie siedzi yo potrzebna jest pomoc drugiej osoby a ja bardzo często sama kąpiel ogarniam.
Cytat:
Ale fajne to kółko Jak jestes przy dziecku to czemu nie? Ja mam zamiar za jakis czas chodzic na basen, a to byloby idealne sprawdzenie czy Gabi boi sie wody. Ale jest problem..nie mam wanny Miejsce po remoncie na nią jest, ale narazie kasa na cos innego potrzebna.

Widzialam kiedys taki odzielacz do wanny tzn nalewa sie wody tylko do "kawalka" wanny, bo reszta jest ogrodzona. Na dno antyposlizg i super. Oszczednosc wody.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Też planujemy iść na basen. Od połowy września jakoś

Cytat:

Ja mam i wannę i prysznic
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
My dziś jedziemy zrobić crp i jeśli będzie ok, to się zaszczepić w końcu.
Tylko się zastanawiam czy 5w1 razem z pneumokokami, czy rozbić to, jak myślicie??

kurde, ja nie umiem tego zrozumieć..u mnie w domu jesteśmy właśnie nauczone na pomoc szczególnie rodzeństwu. Tak jak moja siostra zaszła w ciążę to zapytała mnie, czy mogłabym się z nimi zamienić pokojem, bo miałam większy- nawet się nie zawahałam...a sama nie zdążyłam jej tego zaproponować, bo pytając mnie o pokój powiedziała mi dopiero o ciąży.
Także dla mnie zachowanie Twojej siostry jest kiepskie, tym bardziej, że tam mieszkałaś..a ile siostra ma lat tak z ciekawości??

Maja cudna

Współczuję takiej nocki, a takie reakcje dziecka są okropne
Ważne, że dla Ciebie to spacer- a czy idziesz czy biegniesz, to nie ważne!

Brawo za wygraną!

Brawo dla Hani!! oby tak dalej
Masakra, tyle trzeba czekać na samo zapisanie się;/

No nie wiem.. co do bliźniąt się zgodzę(akurat ja na takich trafiam)że mają dwie osobowości.
Ale waga? tu się nie zgodzę

A masz dozownik mleka? fajna sprawa, odmierzasz miarki i gotowe
http://allegro.pl/pojemnik-na-mleko-...U4M2YxM2YxZQ==

Ja wzięłam z 6in1-rota, pneumo bierzemy 3dawkowa. Będę z dzieckiem mniej więcej rok i 3m-ce w domu więc przed zlobkiem będzie zaszczepiona

Już lookam co to za gadżet do mleczka

Sophia Loren
Stary 2016-09-01, 16:16   #3408
Madzia9999
Zakorzenienie

Haneczko ten dozownik mleka na,wyjścia? Czy to też do codziennego użytku też w domku używasz?

Sophia Loren
Stary 2016-09-01, 16:26   #3409
australia87
Zakorzenienie

Ale tu cicho dzisiaj Mamy starszaków chyba świętują rozpoczęcie roku szkolnego Ja się cieszę, że dzieci wracają do szkół/przedszkoli, bo przynajmniej o 21 będę miała cicho pod oknem - skończą się dzieciowe wrzaski na podwórku Chociaż zdaję sobie sprawę, że zapewne za kilka lat moja Marysia będzie tak hałasowała i doprowadzała do szału innych ludzi z sąsiedztwa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-01, 16:30   #3410
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ale tu cicho dzisiaj Mamy starszaków chyba świętują rozpoczęcie roku szkolnego Ja się cieszę, że dzieci wracają do szkół/przedszkoli, bo przynajmniej o 21 będę miała cicho pod oknem - skończą się dzieciowe wrzaski na podwórku Chociaż zdaję sobie sprawę, że zapewne za kilka lat moja Marysia będzie tak hałasowała i doprowadzała do szału innych ludzi z sąsiedztwa
Podpinam się pod radość z roku szkolnego u mnie dzieciaki jak spaceruje po osiedlu zaczepiaja mi psaniektóre bezczelne bez pytania nosz drażni mnie to. Pod balkonem też mi się bawią to bardziej TZ wkurza a on zmianowa praca wiec czasem rano odsypia.
Eee my swoje dziewczynki wychowamy na grzeczne dzieci, nie będą draznily sąsiadów

Sophia Loren
Stary 2016-09-01, 16:33   #3411
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Tak, do 4 godzin

Ojej, współczuję, to pewnie skok...
Chyba że miała szczepienie. My mamy we wtorek i już drżę na samą myśl o tym, co będzie się potem działo Chyba że jakimś cudem tym razem obejdzie się bez poważniejszych reakcji
Mleko ściągnięte może stać w temperaturze pokojowej do 6h. Tak mi mówiły pielęgniarki w sZpitalu i nawet miałam taką rozpiske no chyba, ze w domu jest +40 stopni:P to faktycznie krócej.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Podpinam się pod radość z roku szkolnego u mnie dzieciaki jak spaceruje po osiedlu zaczepiaja mi psaniektóre bezczelne bez pytania nosz drażni mnie to. Pod balkonem też mi się bawią to bardziej TZ wkurza a on zmianowa praca wiec czasem rano odsypia.
Eee my swoje dziewczynki wychowamy na grzeczne dzieci, nie będą draznily sąsiadów

Madziu nie wiem czy zauwaŻyłaś, ale spytalam się wcZeśniej ile Twoja mała wypija mniej więcej mleka w ciągu dnia chyba, ze mi podpisała a ja to przeoczyłam:P

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-09-01 o 16:31
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 16:36   #3412
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Piona!
Ech, wiem o co chodzi, jak miałam psa, to też wkurzało mnie to zaczepianie, cmokanie do psa i w ogóle
No miejmy nadzieję, że nie wyrosną z nich łobuziary

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Mleko ściągnięte może stać w temperaturze pokojowej do 6h. Tak mi mówiły pielęgniarki w sZpitalu i nawet miałam taką rozpiske no chyba, ze w domu jest +40 stopni:P to faktycznie krócej.
No ja nawet słyszałam o 8 godzinach, ale bardziej się tych 4 trzymam, zwłaszcza właśnie jak jest gorąco
Stary 2016-09-01, 16:42   #3413
fiazo
Zakorzenienie

Ja wczoraj i dzisiaj u mamy ogarniałam. Wczoraj trochę posprzątałam, dziś inne rzeczy ogarnęłam i zrobiłam z braciszkiem obiad. Dziś starszak pierwszy dzień w przedszkolu - jaka ulga! Jutro ja zostaje w domu, jak synek będzie łaskawy to trochę odpocznę. Wieczorem wyjście w odwiedki do synka kolegi z pracy.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-01, 16:52   #3414
haneczkab92
Ania

My już po szczepieniu
Najpierw zrobiłam crp- poniżej 5 więc ok, później szczepienie i co? moja Hania podczas wkłucia "gadała" ze mną w najlepsze nie płakała w ogóle dumna jestem z córeczki! dziś 5w1 za tydzień pneumokoki.
A no i Hania waży 6550g mój mały klocuszek, choć nie widać tego po niej.
A centymetrów ma 64

Cytat:
Współczuję, oby to był skok, a nie coś innego i oby tylko dziś!

Cytat:
Haneczko ten dozownik mleka na,wyjścia? Czy to też do codziennego użytku też w domku używasz?

Na codzień podpisuje tylko ile mam miarek w środku i tylko dosypuje tam masz na cztery porcje, więc nie trzeba otwierać pudełka/opakowania co chwilę i nabierać porcji
Na wyjścia też używam

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-09-01 o 19:29
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 17:16   #3415
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Moja 5 dni przed Tobą ale to wczesniaczek, więc tłumacze to sobie tym, ze ma malusi zoladeCzek Ale czytałam, że u wcześniaków liczy się wiek skorygowany, czyli tak jakby moja ma 2 miesiące. Co dla mnie jest głupota bo jeśli ktoś urodzi w 36+5 to ma wczesniaka, a 37+1 to już nie jest wcześniak a różnica 2 dni.
Zuza urodzona 37+0 i nie była już uznana za wczesniaka.
Urodziła się 15 minut po tym jak sknczylysmy 37+0
Gdybyśmy wcześniej przyjechali do szpitala i wyciagneliby ja 16 minut wcześniej byłaby wczesniakiem

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Zuzia juz po szczepieniu- waży 5660 i ma 57 cm wyciagnelo ja strasznie, bo przy ur mała 50 cm. W środę 3 miechy skończy
na razie po szczepieniu ok. Dostaliśmy profilaktycznie skierowanie do por rehabilitacyjnej bo leniuszka nie chce leżeć na brzuszku.
Na NFZ termin za 2,5 miesiąca. Prywatnie w ten poniedziałek także jedziemy w poniedziałek, bo do listopada kawał czasu.

Bartuś wrócił do przedszkola, bardzo zadowolony.
Ciesze się bo jednak miał 3 miesiące wakacji przez to ze Zuzia wcześniej się urodziła i bałam się ze będą problemy z ponowna adaptacją. Mój duży chłopczyk

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

U nas takie combo urodzinowe jest w listopadzie- ja 5.11 Bartuś 9.11 i na koniec tesciowa 10.11.
Wcześniej jeszcze moja mama też skorpion- 27.10
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 17:25   #3416
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Maja tez

my mamy i własnie za jakiś czas zamierzam wy-róbowac bo będziemy MIEC WANNE :d
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 17:46   #3417
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ja wczoraj i dzisiaj u mamy ogarniałam. Wczoraj trochę posprzątałam, dziś inne rzeczy ogarnęłam i zrobiłam z braciszkiem obiad. Dziś starszak pierwszy dzień w przedszkolu - jaka ulga! Jutro ja zostaje w domu, jak synek będzie łaskawy to trochę odpocznę. Wieczorem wyjście w odwiedki do synka kolegi z pracy.
Fajnie, że mozesz trochę odetchnąć
Cytat:

Ja wam powiem, że bawiace się dzieciaki to nic w porównaniu z mamusią, która potrafi na nie doslownie ryczeć jak przez megafon... Taką mam sąsiadkę, potrafi skubana przekrzyczeć jadący ciągnik i 2 pracujace kosiarki do trawy i jeszcze sąsiedzi mają w kojcach wilczury które lubią sobie nocą poszczekać...
Ale jak to było: wsi spokojna, wsi wesoła

Moje dziecko usneło w wózku o 17 i mimo przeniesienia do domu śpi nadal... Oj będziemy się dzisiaj bujać do 22...

Edytowane przez Honcia
Czas edycji: 2016-09-01 o 18:05
Stary 2016-09-01, 18:49   #3418
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Melduję że dzisiejsze wyniki moczu już dobre :-D czekamy jeszcze na posiew, w sobote mam dzwonić.

Nadrobie jak dziewczyny pójdą spać bo sama jestem, mąż na nocce

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 19:08   #3419
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Przytulam bardzo mocno. Oby to jednorazowe było.
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Jak mama? Jak chlopaki?
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
My już po szczepieniu
Najpierw zrobiłam crp- poniżej 5 więc ok, później szczepienie i co? moja Hania podczas wkłucia "gadała" ze mną w najlepsze nie płakała w ogóle dumna jestem z córeczki! dziś 5w1 za tydzień pneumokoki.
A no i Hania waży 6550g mój mały klocuszek, choć nie widać tego po niej.

Współczuję, oby to był skok, a nie coś innego i oby tylko dziś!

Na codzień podpisuje tylko ile mam miarek w środku i tylko dosypuje tam masz na cztery porcje, więc nie trzeba otwierać pudełka/opakowania co chwilę i nabierać porcji
Na wyjścia też używam
Brawo dla Hani!
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Zuza urodzona 37+0 i nie była już uznana za wczesniaka.
Urodziła się 15 minut po tym jak sknczylysmy 37+0
Gdybyśmy wcześniej przyjechali do szpitala i wyciagneliby ja 16 minut wcześniej byłaby wczesniakiem

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Zuzia juz po szczepieniu- waży 5660 i ma 57 cm wyciagnelo ja strasznie, bo przy ur mała 50 cm. W środę 3 miechy skończy
na razie po szczepieniu ok. Dostaliśmy profilaktycznie skierowanie do por rehabilitacyjnej bo leniuszka nie chce leżeć na brzuszku.
Na NFZ termin za 2,5 miesiąca. Prywatnie w ten poniedziałek także jedziemy w poniedziałek, bo do listopada kawał czasu.

Bartuś wrócił do przedszkola, bardzo zadowolony.
Ciesze się bo jednak miał 3 miesiące wakacji przez to ze Zuzia wcześniej się urodziła i bałam się ze będą problemy z ponowna adaptacją. Mój duży chłopczyk

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

U nas takie combo urodzinowe jest w listopadzie- ja 5.11 Bartuś 9.11 i na koniec tesciowa 10.11.
Ladnie sie wyciągnęła) brawo!
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64835051]Melduję że dzisiejsze wyniki moczu już dobre :-D czekamy jeszcze na posiew, w sobote mam dzwonić.

Nadrobie jak dziewczyny pójdą spać bo sama jestem, mąż na nocce

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Bardzo dobre wieści.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 19:28   #3420
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
U mnie tato,mama i ja skorpiony a siostry wagi.

A w mojej rodzinie:
Tz Koziorożec
Maja bliźniak

Podobno najlepszy znak dla Skorpiona to Koziorożec

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
my mamy i własnie za jakiś czas zamierzam wy-róbowac bo będziemy MIEC WANNE :d
Koniecznie daj znać

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości