|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzenia spełniamy i na II kreseczki czekamy !! Cz IV
Cytat:
Co do owulacji właśnie - jak pokrywa się Wam owulacja z testami owu? Na testach jest niby napisane, że wykazują, że owu będzie od 24 do 48 godzin po pozytywnym teście. Testy zawsze robię o tej samej porze, ok. 13-14. I zawsze gdy wychodzi pozytywny - ja już czuję ból, czyli owulacja już jest. Np. wczoraj była mega gruba krecha, niesamowity ból dołu brzucha (zakładam, że owu z obu jajników tym razem, co mi się zdarza), a dziś już nic, za to skok temperatury do 37. Jak to jest u Was, oczywiście tych, które stosują testy? |
|
|
|
|
#2522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
SteveS, ja ból owulacyjny czuję różnie, czasem przed, czasem w trakcie. Testy mi się mniej więcej pokrywają, ale na 100% to tylko monitoring może potwierdzić. Sugeruję się śluzem i jego ilością. Wczoraj zrobiłam ostatni test owu i już kończę z nimi przygodę.
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2525 |
|
Raczkowanie
|
Megan tak mi przykro. Nie wyobrażam sobie nawet jaki to ból... a faktycznie niech tż idzie się przebadać. u mojego wyszło że ma nieprawidłowe plemniki i lekarz powiedział że to może mieć wpływ na to że nie mogę zajść w ciąże, a jak się zajdzie to może to prowadzić do poronień.
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- odebrłam wyniki: anty Tpo 196,30 anty TG 307,20 fsh 7,46 lh 6,65 estriadol 38,04. coś mi tu nie pasuje. może któraś z Was orientuje się w normach? bo tak trochę poczytałam na necie ale już głupia jestem. za dużo interpretacji. |
|
|
|
#2526 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Dzisiaj humor u mnie lepszy, choć wczorajszy test negatywny. @ nadal nie przyszła, a od wczoraj mam takie bóle typowo okresowe - wniosek: niewidzialny okres ![]() Czekam na @, choć taki typ bólu w terminie miesiączki nigdy nie zostal przeze mnie zanotowany. Pewnie mi się troche przesunie i stąd ten taki pokręcony. Co do testów owu, też mam wrażenie, że owulacja występuje u mnie szybciej niż te 24-48h po teście. Czasami mam dwa dni test pozytywny - ale nigdy kreska testowa nie jest ciemniejsza niż kontrolna. Trzeciego dnia za to zupełnie znika - wtedy zakładam, że owulacja była właśnie tego drugiego dnia.. może robię źle i dlatego mi się nie udaje
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Marzenia spełniamy i na II kreseczki czekamy !! Cz IV
Cytat:
Chodzi o jednostkę mIU/ml ?Wtedy dzielisz wynik przez 20 by otrzymać w ng/ml. 1ng/ml = 20 mIU/ml Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez raduska Czas edycji: 2016-09-01 o 11:10 |
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja znalazłam jeszcze przelicznik, że trzeba podzielić na 32,5 i wtedy też wychodzą ng/ml.
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Ale powinny byc w tej jednostce normalnie wypisane normy..heh
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w zasadzie po co chcesz przeliczać? Patrz zawsze na normy swojego labu, masz wynik w połowie, czyli dobry. Do podwyższonej prolaktyny sporo brakuje ![]() Raduska ma racje, żeby z uiu zrobić ng dzieli sie przez 20. Wychodzi Ci kolo 14ng wtedy. Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2016-09-01 o 11:14 |
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każde laboratorium ma po prostu swoje jednostki i normy. Dlatego zawsze trzeba zwracac uwagę na normy danego laboratorium, a nie na sam wynik, bo może sie zdążyć, ze to będą zupełnie różne wyniki pomimo takiej samej liczby ![]() Moje lab tez podaje w uiu. Ja miałam bodajże 260 a za drugim rade 280. W obu przypadkach doktorek nie widzi problemu w prolaktynie takze nie masz sie czego bać.A juz w ogóle inaczej na wyniki moze spojrzeć lekarz dobierając kuracje pod pacjenta. Dlatego nie ma co sie straszyć Internetem. Ja juz miałam kilka chorób a potem lekarz mi tlumaczyl, ze dany wynik pomimo ze np poza norma to biorą pod uwagę ogólny obraz jest ok. Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2016-09-01 o 11:24 |
|
|
|
|
#2533 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny, pytanie
Czy któraś z Was mieszka w UK? bo mam ważną sprawę
|
|
|
|
#2534 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
U mnie było zupełnie inaczej niż powinno być, ale grunt, ze znalazłam wzór u mnie NIGDY nie bylo testu pozytywnego. Test w okresie niepłodnym wychodził całkowicie biały (bez cienia drugiej kreski) i jak sie pojawiła jakakolwiek druga kreska (czyli teoretycznie i tak wynik negatywny bo bledsza od kontrolnej) to powtarzałam po powiedzmy 4 h i jak znowu była kreska to oznaczało, ze w ciagu około 36 h bedzie owulacja.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
u mnie testowa wychodzi ciemniejsza od kontrolnej dopiero teraz w ciąży. A bólu owu żadnego nie czujesz? Dziewczyny proszę o kciuki jutro o 10 pierwsza wizyta, oby było serduszko... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście kciuki będą trzymane, daj znać co i jak po wizycie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2536 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6481627 1]dziewczyny, pytanie
Czy któraś z Was mieszka w UK? bo mam ważną sprawę [/QUOTE]Ja mieszkam w UK
|
|
|
|
#2537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2538 |
|
Raczkowanie
|
a co może wpływać na taki wysoki wynik? jutro mam wizytę u gin
|
|
|
|
#2539 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Dziekuje! Dam znać oczywiście. Kurczę szkoda z tym bólem owu. U mnie on czasem jest bardzo delikatny i gdybym nie myślała o tym to bym go przeoczyła, ale dzięki testom owu wiedziałam kiedy sie spodziewać. Znam tez dziewczyny, które owulacja tak boli, ze gorzej od @ a może zainwestowalabys chociaż 1-2 razy w monitoring cyklu? Połączony z testami owu i wszystko byś miała jasne jak sie testy maja do faktycznej owulacji.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2540 | |||
|
Rozeznanie
|
Gin mi ostatnio poleciła(inofolic) i nawet dała 2 saszetki. Wczoraj dokupiłam resztę, ale cena mnie trochę powaliła. Na efekt wiadomo za wcześnie.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja robiłam badania ok. 7.30 ale od prawie dwóch godzin byłam już na nogach Przed badaniem trochę siedziałam, no i stresu żadnego, bo takie rzeczy mnie nie ruszają. I szczerze mówiąc wolałabym, żeby było tak jak mówi Esor... że to to. Bo wynik jest tylko trochę za wysoki , więc myślę, że jeżeli w tym problem to jest to nie duży problemy, ale przynajmniej wiemy co to i działamy. Umówiłam się z gin. że jej wyśle wyniki na maila i wczoraj wieczorem wysłałam i teraz czekam co napisze... niecierpliwe dodam:P Mogłabym powtórzyć badanie, tylko mam tam trochę daleko, a do tego na 6.15 do pracy, więc nie bardzo jest jak zrobić to rano...Co do testów owulacyjnych to mi nigdy nie wychodzą. Owszem raz jest czyściutki, czasem pojawia się kreska, ale nigdy taka sama albo mocniejsza. Myślałam, że mam tak jak Esor - po prostu nie wychodzą, ale owulacja następuje, ale po tej prolaktynie to się teraz zastanawiam czy nie świadczy to właśnie o tym,że jej nie ma... Esor trzymam mocno kciuki, a serducho na pewno jest i żwawo pracuje
|
|||
|
|
|
#2541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A póki co to czekam na @. Powinna być wczoraj i od wczoraj brzuch bardzo boli, dzisiaj jeszcze mocniej, a nic nie ma. Ech..
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Np Hashi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2546 |
|
Rozeznanie
|
Gin. odpisała mi żeby za jakiś czas powtórzyć prolaktynę, bo poranna pora mogła ją "fizjologicznie podwyższyć"... No i tyle. Czyli powiedziała mi dokładnie to co Wy
Spokojnie możecie być moimi gin Ale szczerze mówiąc troszkę się zawiodłam, bo myślałam, że napisze mi coś konkretniejszego. No i się zastanawiam co tak właściwie znaczy "za jakiś czas"? Może mam już poprzestawiane w głowie, ale nie potrafię tak siedzieć spokojnie i nic nie robić, patrząc jak kolejny miesiąc mi ucieka, przy dużym prawdopodobieństwie, że i ten będzie jak poprzednie 4... Postanowiłam na początku przyszłego tyg. pofatygować się do laboratorium. Albo potwierdzę ten wynik albo wyjdzie, że ok i na spokojnie zrobimy użytek z owulacji
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja badalam po 3tyg. Postaraj sie zbadać ja w okolicach godziny 8-9 bo tak jak Ci gin napisala rano zawsze jest wyższa i dzien wczesniej bez seksow itp.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2548 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
dasz radę, toż to jeden dzień i sutków nie wolno tykać, bo to też podobno ma wpływ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.

a może zainwestowalabys chociaż 1-2 razy w monitoring cyklu? Połączony z testami owu i wszystko byś miała jasne