Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-01, 19:23   #3721
mariea
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ej ja jestem z początku listy i nie znam płci Ale we wtorek mam połówkowe i mam ogromną nadzieję, że maleństwo pokaże co tam skrywa

Paznokcie jak szalone mi rosną, dopiero corobiłam, a jutro znowu muszę, a nie wiem jakie chce problemy trzeciego świata
heh mi tak samo paznokcie rosną jak szalone. nigdy nie miałam z nimi problemu, ale teraz tak zasuwają, że piłuje 2x w tygodniu i włosy myje raz na tydzień jak w podstawówce. także tego... ciąża to nie tylko minusy
Stary 2016-09-01, 19:39   #3722
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Słyszałaś jaki jest przydział chyba nie mamy nic do gadania 😂
Ja pokojowe mam dopiero 17.10

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ach ten słownik w telefonie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
heh mi tak samo paznokcie rosną jak szalone. nigdy nie miałam z nimi problemu, ale teraz tak zasuwają, że piłuje 2x w tygodniu i włosy myje raz na tydzień jak w podstawówce. także tego... ciąża to nie tylko minusy
A u mnie bez zmian, paznokcie rosną po swojemu, bez szaleństw, a włosy codziennie myje gdyby nie brzuch, to zapomniałabym ze w ciazy jestem
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 19:43   #3723
zuzkka
Zakorzenienie

Pokojowe 😂😂😂

A u mnie tragedia: cera jak u 15latki, włosy muszę myć codziennie rano

Edytowane przez zuzkka
Czas edycji: 2016-09-01 o 20:06
zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 19:45   #3724
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Włosów tojestem pewna,że mam więcej, paznokcie rosną jak głupie. A z cerą to róźnie, mam właśnie na środku czoła takiego komandosa, że aż boli, ale z reguły to cera czysta
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 20:03   #3725
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Włosów tojestem pewna,że mam więcej, paznokcie rosną jak głupie. A z cerą to róźnie, mam właśnie na środku czoła takiego komandosa, że aż boli, ale z reguły to cera czysta

komandosami się zrobił na brodzie i chyba długo mnie nie opuści a pazury faktycznie rosną bardzo szybko. Przez rok nosiłam żele, teraz od 1,5 msc mam swoje i nie jest źle, wcale nie są słabe. Włosy chyba bez zmian. Czekam, aż mi cycki bardziej urosną ku pociesze męża
A dziewczyny jak tam wasz obwód brzuszka? powiększył się? widoczny? u mnie się zaokrąglił tłów tak jakby od dołu piersi razem z podbrzuszem. Wcześniej zgoniłabym na zaparcia, które mnie męczyły, ale teraz już nie są moją zmorą. Używacie coś przeciw rozstępom?
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 20:22   #3726
Opiumalfa
Zakorzenienie

Lutówki 2017 ❤ cz. II

Ja myje teraz włosy dwa razy na tydzień - luksus! Ale cerę mam okropna. Brzuszek- mam większe wzdęcie niż ciąże ale myśle ze może macica wypycha jelita do góry?

Fantazja- ja używam Palmersa a dziś mi przyszedł olejek z Weledy. Pachnie słabo

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2016-09-01 o 20:23
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 20:37   #3727
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
W ciąży tsh musi być poniżej 2,5, a najlepiej koło 1,0 Dopiero koło III trymestru tsh może być koło 3,0.

To ktoś mnie okłamał

A co to za punkty?

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Mi wg OM wychodzi 13.02, a w karcie mam 16.02 Na ostatniej wizycie, jak byłam w 16+0, to z wymiarów wychodziło że dziecko jest w 16+1, więc wszystko w porządku
Jak się składa podanie o przyjęcie do przedszkola to wypełnia się pola za które otrzymujesz punkty, np. ile dziecko będzie w przedszkolu (im dłużej tym więcej punktów), czy rodzice pracują, czy przedszkole jest blisko miejsca zamieszkania itd. I na tej podstawie dzieci dostają się do przedszkola. W moim w tym roku trzeba było mieć 31 punktów, żeby się dziecko dostalo ☺

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 20:37   #3728
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ja mam oliwkę z babydream ale nie używam regularnie bo nie lubię się w lecie niczym smarować, gorąco mi wtedy Może jak się ochłodzi to będzie lepiej z tą moją regularnością..
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 20:39   #3729
Ysbaill
Raczkowanie

Mi paznokcie też szybko rosną a włosy - myję rzadziej. Mniej włosów mi też wypada

Brzuszek mam już spory jak na 16 tc - w poprzednim tygodniu wypchnęło mi miejsce pod piersiami aż do dolnej części brzucha - taki fajny brzuszek ciążowy się już robi
Ja używam od 12 tc Pharmaceris krem zapobiegający rozstępom - bardzo go polecam. Skóra mięciutka, bardzo przyjemny zapach.

18.06.2016 - 15 dpt beta 960
01.07.2016 - widzieliśmy serduszko
TP 18.02.2017

Edytowane przez Ysbaill
Czas edycji: 2016-09-01 o 20:40
Ysbaill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 20:42   #3730
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Kurde, ja nie mam opcji na publiczny i za żłobek będę musiałą dać 550zł/mc
W Szczecinie jeśli dziecko nie dostanie się do państwowego, to dostaje od miasta taki bon opiekuńczy w wysokości 500zł na dofinansowanie do prywatnego. Tylko, ze u nas najtańszy ok.800zł, także dzięki takiej pomocy rodzic płaci 300, a nie 800. Może warto spytać u siebie w urzędzie miasta ☺

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Pokojowe 😂😂😂

😂😅 dobrze, ze nie wojenne 😀

2017 - synek
Stary 2016-09-01, 20:45   #3731
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
komandosami się zrobił na brodzie i chyba długo mnie nie opuści a pazury faktycznie rosną bardzo szybko. Przez rok nosiłam żele, teraz od 1,5 msc mam swoje i nie jest źle, wcale nie są słabe. Włosy chyba bez zmian. Czekam, aż mi cycki bardziej urosną ku pociesze męża
A dziewczyny jak tam wasz obwód brzuszka? powiększył się? widoczny? u mnie się zaokrąglił tłów tak jakby od dołu piersi razem z podbrzuszem. Wcześniej zgoniłabym na zaparcia, które mnie męczyły, ale teraz już nie są moją zmorą. Używacie coś przeciw rozstępom?
U mnie już brzuszek widać.. jestem zachwycona
Używam babydream krem/balsam (nie oliwki)

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Jak się składa podanie o przyjęcie do przedszkola to wypełnia się pola za które otrzymujesz punkty, np. ile dziecko będzie w przedszkolu (im dłużej tym więcej punktów), czy rodzice pracują, czy przedszkole jest blisko miejsca zamieszkania itd. I na tej podstawie dzieci dostają się do przedszkola. W moim w tym roku trzeba było mieć 31 punktów, żeby się dziecko dostalo ☺

A to na starcie wiadomo.ze 31 wystarczy czy to ostatecznie wychodzi bo tyle ma ostatnie dziecko z listy? Zastanawia mnie to bo jestem przerażona że do 1 zloba na raz można się rekrutowac...
A w ogóle patrzyłam w mojej wiosce żłobek.ktory mam najbliżej... Żłobek dla.dzoeci od 2 roku życia... Ciekawe..
Stary 2016-09-01, 20:51   #3732
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
U mnie już brzuszek widać.. jestem zachwycona
Używam babydream krem/balsam (nie oliwki)

A to na starcie wiadomo.ze 31 wystarczy czy to ostatecznie wychodzi bo tyle ma ostatnie dziecko z listy? Zastanawia mnie to bo jestem przerażona że do 1 zloba na raz można się rekrutowac...
A w ogóle patrzyłam w mojej wiosce żłobek.ktory mam najbliżej... Żłobek dla.dzoeci od 2 roku życia... Ciekawe..
Nie, to wychodzi potem, ze ostatnie dziecko miało 31 😊 w innym przedszkolu np. trzeba było mieć 33, a jeszcze w innym 26. Czyli w sumie jak się składa podanie, to niewiadomo czy wystarczy Wam punktów, czy nie 😐

2017 - synek
Stary 2016-09-01, 21:05   #3733
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Hej,
moja mała dzielna córeczka dziś nie płakała jak ją zostawiłam w przedszkolu, za to ja wyłam w aucie jak wariatka
Stary 2016-09-01, 21:11   #3734
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
W Szczecinie jeśli dziecko nie dostanie się do państwowego, to dostaje od miasta taki bon opiekuńczy w wysokości 500zł na dofinansowanie do prywatnego. Tylko, ze u nas najtańszy ok.800zł, także dzięki takiej pomocy rodzic płaci 300, a nie 800. Może warto spytać u siebie w urzędzie miasta ☺
Sprawdziłam - masz rację, u mnie też tak jest. Te 550zł/mc to u mnie już z dopłatą, która jest domyślnie odliczana bo kasę przelewa urząd żłobkom Normalnie jest 400zł więcej.

A jak jest u Was z rekrutacjami do żłóbków, szczególnie tych prywatnych? Są cały rok czy tak jak szkolny semestr? Ja będę chciała/musiała oddać pewnie już od października...

A brzuszek już mi też widać Teraz to już nie dałabym rady wyjść w normalnych spodniach...

Edytowane przez axn22
Czas edycji: 2016-09-01 o 21:15
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 21:22   #3735
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdziłam - masz rację, u mnie też tak jest. Te 550zł/mc to u mnie już z dopłatą, która jest domyślnie odliczana bo kasę przelewa urząd żłobkom Normalnie jest 400zł więcej.

A jak jest u Was z rekrutacjami do żłóbków, szczególnie tych prywatnych? Są cały rok czy tak jak szkolny semestr? Ja będę chciała/musiała oddać pewnie już od października...

A brzuszek już mi też widać Teraz to już nie dałabym rady wyjść w normalnych spodniach...
Z tego co ogarniam sa rekrutację jak do państwowego.. Ja też będę musiała zapisać od września, płacić od września i może zacznę wysyłać na 2h czy coś.. Najśmieszniejsze że rekrutacja jest maj/czerwiec... Ledwo ogarniemy się po porodzie i będzie trzeba się orientować w temacie..
Stary 2016-09-01, 21:37   #3736
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co ogarniam sa rekrutację jak do państwowego.. Ja też będę musiała zapisać od września, płacić od września i może zacznę wysyłać na 2h czy coś.. Najśmieszniejsze że rekrutacja jest maj/czerwiec... Ledwo ogarniemy się po porodzie i będzie trzeba się orientować w temacie..
W regulaminie mojego upatrzonego żłobka jest informacja, że przyjmują cały rok... ale będzie trzeba to sprawdzić
Stary 2016-09-01, 21:44   #3737
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
W regulaminie mojego upatrzonego żłobka jest informacja, że przyjmują cały rok... ale będzie trzeba to sprawdzić
Hm tak sobie myślę że każdy zlobek cały rok przyjmuje jak ma miejsce... Wiadomo że lepiej mieć dziecko jak puste miejsce..
Stary 2016-09-01, 21:47   #3738
Opiumalfa
Zakorzenienie

U mnie do żłobka trzeba sie zapisać w 3 miesiącu ciąży. Takze ten
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 22:16   #3739
anolta
Zakorzenienie

Ja poszłam z podaniem do żłobka jak już miałam pesel, czyli prawie od razu po urodzeniu 😊 rekrutacja (elektroniczna) do państwowych żłobków jest u nas w narcu/kwietniu, ale wiadomo, lepiej pokazać się jak najwcześniej. Nam się udało. Córeczka poszła do żłobka 1 września jak miała 11miesięcy.

2017 - synek
Stary 2016-09-01, 22:35   #3740
__malaMi__
Zadomowienie

Dziewczyny jestem po usg genetycznym, ufff, jest ulga.

Cięko było zmierzyć, długo gmerał, przewracałam się na boki, ale udało się.

NT mierzył kilka razy od 1,4 do 1,65, kośc nosowa obecna, ogolnie powiedział, że nie widzi nic niepokojącego.

Ryzyko podstawowe trisomii 21 mam1:526 i tu powiem szczerze, że się zdziwiłam, bo przy moich 31 latach liczyłam z tego co pisałyście, że gorzej będzie. Ryzyko skorygowane 1:9300, trisomia 18 1:6619 i trisomia 13 < 1:20000

uświadomcie mnie co oznacza łoysko tylna ściana nisko, czy to, ze nisko to żle?

no i tętno 165 to nie za dużo?
Stary 2016-09-01, 22:37   #3741
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Hm tak sobie myślę że każdy zlobek cały rok przyjmuje jak ma miejsce... Wiadomo że lepiej mieć dziecko jak puste miejsce..
No tak... W przypadku tych oblężonych może być ciężko nawet w prywatnych... U nas jest ogólnie sporo miejsc publicznych i dużo żłobków prywatnych. Ten mój wręcz uprzedza że bywa że dzieci 6mc jest tak mało że nie otwierają grupy:/
Stary 2016-09-01, 22:54   #3742
minula
Wtajemniczenie

Zajrzeć po calym dniu i pół godziny nadrabiania
Mojemu maluchowi w pracy się nie spodobało takich ruchów jak dziś jeszcze nie czułam.
Co do płatności z żłobek, to u nas płaci się za każdą rozpoczętą godzinę 1,78 (albo 1,87) i za wyżywienie ok.6zl. Mój synek z tych co nie chorują, więc płacimy około 380 zl miesięcznie. Zapisać najlepiej od razu jak ma się akt urodzenia to daje szansena dostanie się około roku. Niby przyjmują cały rok, ale w ciagu roku raczej sporadycznie przyjmują.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 23:40   #3743
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja myje teraz włosy dwa razy na tydzień - luksus! Ale cerę mam okropna. Brzuszek- mam większe wzdęcie niż ciąże ale myśle ze może macica wypycha jelita do góry?

Dziewczyny ja włosy mam cieniutkie i slabiutkie dlatego muszę myć codziennie bo się przetluszczaja . Chyba że nigdzie z domu nie wychodzę to jak nieraz mi się nie chce to zwiazuje w koka i tak smigam
Ucho coś mnie rozbolalo.. i tak nieprzyjemnie pulsuje... Paracetamol nie pomogl

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

Ja też mam takie wzdecie.. wczoraj poszłam na chwilę do pracy to dziewczyny mówią do mnie, ze nic nie widać... Ehhh.. już bym chciała taki brzuszek mieć fajny. Ale byleby dupa nie przytyla
Też uzywam palmersa... Nie wiem czy zapobiegnie rozstepom ale na pewno bardzo dobrze nawilża. Skóra jest po nim aksamitna nawet jak posmaruje się wieczorem to rano jeszcze działa

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 00:01   #3744
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Moja cera jest lepsza niż przed ciążą. Ale czytałam, że przy wykrytej wcześniej niedoczynności cera w ciąży może się poprawić Włosy na głowie mam jakieś takie bardziej gęste, za to te na nogach słabo rosną

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że mój brzuch już jest ogromny Na pewno widać, że to brzuszek ciążowy. I czuję też niewyćwiczone mięśnie, bo jak wciągne brzuch, to jest dosyć sporo mniejszy Ale teraz nic z tym nie zrobię…

Cytat:
Jak się składa podanie o przyjęcie do przedszkola to wypełnia się pola za które otrzymujesz punkty, np. ile dziecko będzie w przedszkolu (im dłużej tym więcej punktów), czy rodzice pracują, czy przedszkole jest blisko miejsca zamieszkania itd. I na tej podstawie dzieci dostają się do przedszkola. W moim w tym roku trzeba było mieć 31 punktów, żeby się dziecko dostalo 
Dobrze wiedzieć, będę pamiętać

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość

NT mierzył kilka razy od 1,4 do 1,65, kośc nosowa obecna, ogolnie powiedział, że nie widzi nic niepokojącego.

Gratuluję Moje miało 164 na genetycznym, nikt nie zauważył nic niepokojącego, to myślę, że jest w porządku
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 06:58   #3745
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja juz od rana w laboratorium, bo w poniedziałek wizyta, po powrocie szybka kawa, śniadanie i córkę do przedszkola muszę odprowadzić a potem muszę się czymś zająć, żeby nie myśleć
Stary 2016-09-02, 07:20   #3746
anolta
Zakorzenienie

Cytat:

Ryzyko podstawowe trisomii 21 mam1:526 i tu powiem szczerze, że się zdziwiłam, bo przy moich 31 latach liczyłam z tego co pisałyście, że gorzej będzie. Ryzyko skorygowane 1:9300, trisomia 18 1:6619 i trisomia 13 < 1:20000

Tętno dobre! Nic się nie martw! 😘

2017 - synek
Stary 2016-09-02, 07:56   #3747
zuzkka
Zakorzenienie

Escorpio ja leczę niedoczynność już od roku przed ciążą cera była super, a teraz, ja się pytam gdzie te ciążowe bonusy!?

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

MałaMi bardzo się cieszę wszystko super, tętno też !

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 08:12   #3748
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
To, że jest nisko to jeszcze nic niepokojącego. Jeśli nie powiedział, że to łożysko przodujące to się nie martw
Stary 2016-09-02, 08:30   #3749
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

nie, takie tętno jest ok. nawet gdzieniegdzie norma do 180 jest podawana.
nisko to moze znaczyć, że jest niżej względem polozenia idealnego, natomiast jakby było przodujące to lekarz na pewno by tak napisał i dał Ci jakieś zalecenia, więc pewnie jest ok. gratulacje
Stary 2016-09-02, 09:00   #3750
MartaMagda
Zakorzenienie

Byłam wczoraj u gina, ale nie miałam siły już pisać tylko Was czytałam. Obiad mi zaszkodził i się męczyłam do wieczora

Z małą wszystko OK, pięknie rośnie i ma już 300 gram Prawdopodobieństwo, że to dziewczynka wzrosło z 80 do 90% Wczoraj w ogóle tak się na USG prezentowała, że się nie mogłam napatrzeć Machała rękoma, ale nogami to tak przebierała, że miałam niezły ubaw, aż się rozczarowałam, że lekarz zarządził koniec badania, bo mogłabym tak patrzeć i patrzeć

15.09 mam połówkowe i tym razem chcę nagrać płytkę

PLUS mam dla Was coś ciekawego:

Zapisałam się na bezpłatne warsztaty z dwóch inicjatyw. Są w różnych miastach. Zerknijcie, może któraś się skusi

http://bezpiecznymaluch.pl/

http://www.swps.pl/strefa-rodzica (sekcja Najbliższe wydarzenia).

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości