Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-01, 20:24   #1201
snufey
Raczkowanie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Papaya a od czego są pończochy ?? Chyba że masz tak krótka kiecke na sesje ze nie wypada ;-)

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja 2 tygodnie temu byłam na weselu, to nawet przez myśl mi nie przeszło, aby zakładać rajstopy Wyciągnęłam zapas pończoch pozostałych z własnego wesela i sprawdziły się idealnie, bo jakbym miała zdejmować rajstopy za każdym razem, gdy byłam w toalecie to bym je w cholerę wyrzuciła
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 20:39   #1202
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Ja 2 tygodnie temu byłam na weselu, to nawet przez myśl mi nie przeszło, aby zakładać rajstopy Wyciągnęłam zapas pończoch pozostałych z własnego wesela i sprawdziły się idealnie, bo jakbym miała zdejmować rajstopy za każdym razem, gdy byłam w toalecie to bym je w cholerę wyrzuciła

Tak, pończochy są wygodne w takich sytuacjach

Wcinam suchary wyobrażając je sobie jako kanapki z nutellą jak tylko będę mogła to chyba zjem cały słoiczek

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 20:41   #1203
LuckySparkle
Zadomowienie

Dziekuje za polecenie ko24 zlozylam w koncu zamowienie na pieluszki i otulacz bambusowy
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 20:45   #1204
_music_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
A ja kolejny atak, bo inaczej naxwac nie mozna, tz obudzony bo tak mnie zoladek zakul ze noe mogłam sie wyprostowac i to mi promieniuje znaczy zapromieniowalo do barku az i plakalam z bolu, w lazience juz z tego bolu i stresu slabo mo sie zrobilo, zeszlo troche powietrza i przeszlo, teraz juz pije herbatę...podpowiedzcie mi czy ja mam z tym isc do rodzinnego lekarza czy do gina, aleco on mi poradzi na niestrawność...na żołądek..jestem zalamana tak to nie bolalo jeszcze(
Jeśli to żołądek to najlepszy ranigast w kroplówce. No ale to w szpitalu. Leżę teraz z dziewczyną która ma straszne problemy żołądkowe w ciazy i leczą ją właśnie m.in.ranigastem w kroplowkach. Idź do lekarza, najlepiej by było by dał skierowanied o szpitala, tam kilka kroplowek i cię naprawią.

Nie miałam internetu dwa dni Dobrze że i tak przysypiam tu całe dnie. Dziś na obchodzie powiedzieli że szycie szyjki w poniedziałek.

Idę dalej czytać bo mam sporo stron do nadrobienia
Stary 2016-09-01, 20:51   #1205
papaPapaya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
pochwalisz się później fotkami coooo?

hehe co do podkładu to masz rację, trochę to nie logiczne podkład jest typowo po to żeby dziecko nie zasikało/obkupkało materaca ale jeśli materac ma zdejmowany pokrowiec to można go spokojnie wyprać z tym, że jest to większy problem niż w przypadku podkładu
chyba na początku po prostu położę podkład i będę sprawdzać jak często łózko będzie zasikiwane. może nie będzie tak źle
Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
cudownie gdzieś mi umknęło pewnie jak pisałaś, ale mam nadzieje, że pochwalisz się zdjęciami
jasne!
Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Papaya a od czego są pończochy ?? Chyba że masz tak krótka kiecke na sesje ze nie wypada ;-)

mam za krótką sukienkę będzie widać

a wyprobowałam ten spray i jest naprawde ekstra
Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Jeśli to żołądek to najlepszy ranigast w kroplówce. No ale to w szpitalu. Leżę teraz z dziewczyną która ma straszne problemy żołądkowe w ciazy i leczą ją właśnie m.in.ranigastem w kroplowkach. Idź do lekarza, najlepiej by było by dał skierowanied o szpitala, tam kilka kroplowek i cię naprawią.

Nie miałam internetu dwa dni Dobrze że i tak przysypiam tu całe dnie. Dziś na obchodzie powiedzieli że szycie szyjki w poniedziałek.

Idę dalej czytać bo mam sporo stron do nadrobienia
oby wszystko bylo dobrze!
niech cie zaszyja i niech malenstwo nie wychodzi przed terminem

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 21:42   #1206
monika0185
Zakorzenienie

Fajny artykuł
http://www.hafija.pl/2016/08/porowna...dla-babci.html

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Czy słyszałyście opinie o leżaczku 4moms Mamaroo? Mam okazje kupic używany i zastanawiam dalej czy jest sens kupowania ogólnie leżaczków/bujaczków. Czy one są tak potrzebne/przydatne?

https://www.feedo.pl/4moms-new-mamar...utm_medium=cpc
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 21:47   #1207
xjustyniaaax
Zakorzenienie

papaPapaya ja ostatnio kupiłam ponczochy w Lidlu które kończyły mi się pod samymi pośladkami a taka wygoda od rajstop że masakra ! ale te w sprayu tez wydają się super opcją chociaż nigdy nie używałam

Dostałam dziś przesyłkę z zasłonami i chciałam jedną zawiesić zeby zobaczyc jak wygląda... i znów zrobiłam to co na początku ciąży... schodząc z krzesła z całej siły nadziałam się pośladkiem na kant oparcia... pośladek zdarty do krwi...

Dostałam opiernicz od męża... teraz leże z obolałą dupą na maksa... wiem że źle zrobiłam... jutro poprosze tesciową o umycie okien i zawieszenie zasłon ehhh
Stary 2016-09-01, 22:03   #1208
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Fajny artykuł

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Czy słyszałyście opinie o leżaczku 4moms Mamaroo? Mam okazje kupic używany i zastanawiam dalej czy jest sens kupowania ogólnie leżaczków/bujaczków. Czy one są tak potrzebne/przydatne?

Świetny artykul.

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
papaPapaya ja ostatnio kupiłam ponczochy w Lidlu które kończyły mi się pod samymi pośladkami a taka wygoda od rajstop że masakra ! ale te w sprayu tez wydają się super opcją chociaż nigdy nie używałam

Dostałam dziś przesyłkę z zasłonami i chciałam jedną zawiesić zeby zobaczyc jak wygląda... i znów zrobiłam to co na początku ciąży... schodząc z krzesła z całej siły nadziałam się pośladkiem na kant oparcia... pośladek zdarty do krwi...

Dostałam opiernicz od męża... teraz leże z obolałą dupą na maksa... wiem że źle zrobiłam... jutro poprosze tesciową o umycie okien i zawieszenie zasłon ehhh
Auc... uważaj na siebie!
Wlasnie sobie zdalam sprawe, ze tz bedzie mial swoj debiut w wieszaniu firanek i zaslon w tym roku przed swietami

Edytowane przez LuckySparkle
Czas edycji: 2016-09-01 o 22:27
Stary 2016-09-01, 22:03   #1209
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny artykuł

Zaczyna mnie przerazac to kp. Boje sie ze nie dam rady

Nie slyszalam nic o tym lezaczku

Cytat:

I moze dobrze ze sobie dupe zdarlas! w koncu polezysz i odpoczniesz tak jak na ciezarna przystalo

13.12.2016 Julian
Stary 2016-09-01, 22:05   #1210
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:

Nie słyszałam opinii, ale np dla mnie to ten jest zbyt nowoczesny, trochę wygląda jak z kosmicznej przyszłości Ale cena nowego zabija
Ja osobiście kupiłam używany Bright Starts, wstawię zdjęcie modelu. Pewnie od początku nie będę używać, ale była okazja.
Leżaczki nie cieszą się super opinią lekarzy czy fizjoterapeutów, ale teraz w tych czasach jest tyle produktów nie wskazanych bo "amerykańscy naukowcy dowiedli..." że idzie zwariować
Ja kupiłam z myślą aby mieć dziecko na oku, jak będę coś robić w kuchni czy coś Zobaczymy czy w ogóle będzie chciała w nim siedzieć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg shezlongi-kresla-kachalki_1_1421161214.jpg (98,7 KB, 3 załadowań)

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 22:10   #1211
mmgi
Zadomowienie

Papaya, na pewno dasz radę

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 22:21   #1212
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Papaya, na pewno dasz radę

Myslalam ze to po prostu przyklada sie dziecko do cyca i juz a tu jest cala instrukcja obslugo i na dodatek coraz czescoej slysze i czytam o tym bolu, krwi, pekaniu brodawek

13.12.2016 Julian
Stary 2016-09-01, 22:27   #1213
mmgi
Zadomowienie

Też mnie bolały brodawki, wietrzylam i smarowałam własnym mlekiem. Nie było tak tragicznie, bez krwi i pęknięć. Poprosisz najwyżej polozna, żeby Ci pokazała jak poprawnie przestawiać dziecko, bo te rany robią się, jeśli dziecko jest źle przystawiane, zazwyczaj za płytko. A później to tylko karmienie na zadanie, dieta bądź nie, zależy co kto uważa za słuszne i tyle

mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 22:30   #1214
papaPapaya
Zakorzenienie

Brzmi latwo
Pozyjemy, zobaczymy. Moze Julek od razu bedzie umial ssac piers i wcale nie bedzie problemu oby!

13.12.2016 Julian
Stary 2016-09-01, 22:33   #1215
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Myslalam ze to po prostu przyklada sie dziecko do cyca i juz a tu jest cala instrukcja obslugo i na dodatek coraz czescoej slysze i czytam o tym bolu, krwi, pekaniu brodawek
Dasz rade. Pisalam z kumpela, ktora urodzila w zeszlym tygodniu. Zalezalo jej bardzo na kp. Malutka nie mogla zlapac sutka... w koncu po meczarni kupia te kapturki... pomoglo. Juz karmi normalnie. Ja tam caly czas sobie mysle, ze dam rade. Wiem, ze to nie jest latwe. Nawet moja mama krótko nas karmila, duzo osob nie chce karmic a ja jestem zdania, ze zrobie doslownie wszystko i nawet mm nie kupuje. Mam jedna butelkę i laktaor i mam nadzieje, ze szybko po ta butelke nie siegne. Jeszcze chyba w zestawie madela mam jakies nakladki i butle.

Choc obawiam sie, ze moje sutki sa male bede sie uczyc, a jak nie to uderze do poradni laktacyjnej czy jak to sie tam nazywa
Stary 2016-09-01, 23:17   #1216
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Myślę, że u mnie będzie królować Weleda i Hipp, do pupy na co dzień tylko i wyłącznie, ale niekoniecznie przy każdej zmianie pieluszki zielony Linomag (na szczęście bez problemu mogę kupić w pl aptece) - najkrótszy skład i robi robotę jak należy, dwie pupy już na nim wychowałam Na odparzenia czysta woda przy przewijaniu, mąka ziemniaczana (lub krochmal) i dużo wietrzenia.
Ja na razie też stawiam na Weleda/hipp i babydream.

Z Weledy bedę na sobie testować krem do twarzy, jutro go odbieram z paczkomatu 😊 A dla dzieci czytałam dużo dobrych opinii o tej serii nagietkowej 😊

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Dziewczyny właśnie zdalam sobie sprawe, ze zaczynam dziś 28 tydzień, czyli 7 miesiąc 😊

Pięknie!

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:

Bardzo dobrze, że Cie opierniczył, niegrzeczna Ty Ty!

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Nie słyszałam opinii, ale np dla mnie to ten jest zbyt nowoczesny, trochę wygląda jak z kosmicznej przyszłości Ale cena nowego zabija
Ja osobiście kupiłam używany Bright Starts, wstawię zdjęcie modelu. Pewnie od początku nie będę używać, ale była okazja.
Leżaczki nie cieszą się super opinią lekarzy czy fizjoterapeutów, ale teraz w tych czasach jest tyle produktów nie wskazanych bo "amerykańscy naukowcy dowiedli..." że idzie zwariować
Ja kupiłam z myślą aby mieć dziecko na oku, jak będę coś robić w kuchni czy coś Zobaczymy czy w ogóle będzie chciała w nim siedzieć
My właśnie kochamy styl rodem z kosmicznej przyszłości Tylko własnie szukam zasadności jego kupna

Twój też jest fajny
Stary 2016-09-01, 23:28   #1217
muffinowe_love
Raczkowanie

Hej Dziewczyny
Już drugi dzień chciałam wam poodpisywać, ale jak już wszystko pocytowałam to sobie mądrze wyłączyłam kartę z wizazem więc pewnie o milionie spraw zapomnę

1) Mieszkanie z teściami - my mieszkamy z teściową w domu dwurodzinnym, mamy osobne mieszkanie z osobnym wejściem. Na szczęście teściowa jest bardzo dyplomatyczna i się nie narzuca ze swoimi radami (tak jak np moi rodzice i z tego względu nie mogłabym z nimi mieszkać)
Zobaczymy jak będzie jak się dzidziuś pojawi
Dodatkowo odkąd jestem w ciąży teściowa przejęła gotowanie, bo bardzo mi zapachy przeszkadzały i zaproponowała, że będzie robiła pranie jak jesteśmy w pracy, żeby wyschło na dworze, a jak przyjeżdżamy to mam nawet poprasowane.... Jestem jej za to ogromnie wdzięczna, bo po robocie nie mam już siły na nic. Pewnie będę chciała więcej rzeczy sama robić jak będe na L4, ale póki co korzystam

2) poród w listopadzie - moja siostra jest listopadowa i na dodatek urodzila się 13tego w piątek i zawsze wszystkim to mówi jak ktoś się pyta o datę ur

3) Papaya sprawdzcie przed malowaniem płytek czy nie mają popękanego szkliwa, żeby się później nie łuszczyły

4) kamisha pisała, że siostra urodziła po drodze w karetce - chyba zazdroszczę, że tak szybko poszło (wiem, wiem wyrodna matka ze mnie

5) Co do świecy jako metody poczęcia - jakoś jestem sceptycznie nastawiona, bo jakby tylko od pozycji zależało czy zachodzimy w ciąże to najlepszą metoda antykoncepcji byłby sex na stojąco, żeby plemniki wypadły od razu

Nasze dziecko choć planowane było dla nas zaskoczeniem, bo tylko 2 razy kochalśmy się bez zabezpieczenia i byłam w szoku, że tak szybko nam poszło... szczerze to liczyłam na wiosenne dziecko
Mam koleżankę która stara się już 2 rok i bardzo jej współczuje . I trochę nie wiem jak mam się zachowywać w jej towarzystwie, było mi bardzo niezręcznie jak mi gratulowała - wdziałam, że szczerze i bardzo się wzruszyła a jednocześnie zazdrościła...

I macie rację, nigdy człowiek nie czuje sie na tyle pewny i zabezpieczony, ☠żeby stwierdzić że jest na 100% gotowy na dziecko.
My już od roku przesuwaliśmy termin starań, bo remont, bo kurs, bo coś tam..... i cieszę się że nam tak szybko poszło jak tylko podjęliśmy decyzję, bo obawiam się że po miesiącu czy dwóch starań znowu bym się doszukiwała czegoś, co trzeba zrobić zanim się dzidziuś pojawi.

6) materac - Papaya też chcieliśmy lateksowy i też mi się wydawało, ze jakiś miękki. Pani w sklepie mi wytłumaczyła, że ten lateksowy dobry przede wszystkim dla alergków, bo go w wannie wypierzesz, a tego z wkładką kokosową już nie.... no i jeżeli kupujesz materac z myślą o drugim dziecku, to też może warto sam lateks, bo w razie przecieku, to się go wypierze i może spokojnie dla drugiego maluszka służyć, a taki obsiurany średnio przechować

7) Folinka - super że jesteś nasza skarbnico wiedzy zapisałam sobie wykład o termometrach żeby do niego wrócić

A pieluchy tetrowe takie białe które polecacie? Słyszałam że t w Smyku są dobre jakościowo, ale strasznie drogie... Dziewczyny polecały już jakieś pieluszki, ale raczej takie kolorowe

A co do tych imion to (Roland i Klementyna) to muszę Cię rozczarować, bo to taki żart dla rodziców jedynie, żeby już nie pytali jakie imie chcemy nadać
Ja nie mam jakoś swojego typu, ale za to mąż ma dwie silne propozycje - Adam lub Filip. Mi obydwa typy się podobają, ale czekam czy mnie coś nie natchnie
Korzystałyście z jakiś ksiąg imion albo coś w tym rodzaju, czy od razu wiedziałyście jakie imię wybrać?

I na koniec wywodu - PRZEŻYŁAM TĄ GLUKOZĘ, jestem z siebie dumna dziewczyny nie bło tak źle. Jak macie możliwość to kupcie sobie tą cytrynową.
Ja za waszymi radami szłam na to badanie uzbrojona jak na wojnę - glukoza cytrynowa, cytryna, kubek, nóż, o kanapkach z kiszeniakach nie wspomnę Cieszę się że mam to już za sobą, teraz czekam na wyniki
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 07:32   #1218
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie!
Uff... Ponad 20 stron przede mną... Chyba będę partiami pisać, co ważniejsze, bo zanim przeczytam (pewnie ze dwa dni na raty ), to się już mocno zdezaktualizują tematy

Widzę, że tu się podziało trochę u nas Zajrzałam na koniec, że u kociulka i itstoolate póki co spokojnie. I oby tak dalej, dziewczyny!!! Więc wracam do tematów wyprawkowych. Każdy ma jakieś tam swoje typy co do kosmetyków, przewijania, pieluszek i nie każdemu to samo podpasuje, ale że były różne pytania, to i ja podrzucę swoje typy.

Pieluszki tetrowe lub podobne/co kłaść na przewijak...
Jeśli chodzi o liczbę, to ok. 20 to wg mnie minimum. Szkoła podstawowa mówi, że tetra do wszystkiego Na przewijak właśnie (wszelkie dodatki, ręczniki, prześcieradła to dla mnie bez sensu, więcej prania i zabawy, a tą tetrę i tak się przecież pierze i prasuje ciągle...), pod buźkę do łóżeczka, do wózka, w gości, w torbie na spacer, na ramię do odbijania, do wycierania buzi, u lekarza na leżankę. Te na przewijaku jak dzieć ma dobry dzień i wceluje w moment, kiedy wyciągnie się mu brudną pieluchę spod pupy i nie włoży jeszcze czystej, to potrafi czasem kilka na dzień zasikać lub zakupkać Czemu tetra? A no bo później ją pierzemy w 90 st i zabijamy wszystkie paskudztwa! A z flanelą i to jeszcze w kolorowe wzorki już tak dobrze w praniu nie jest. Ja to lubię i tak miałam przy chłopcach, chyba ok. 30 pieluszek. Kilka jest w użytku, kilka-kilkanaście czeka na pranie, jeszcze część na prasowanie i 30 nie ma
Co do rodzajów materiału... O bambusach pierwszy raz słyszę, przy Kaju jeszcze nie było. Muślin? A czy to niej jest tylko ładniejsza nazwa tetry? Też pierwsze słyszę w odniesieniu do pieluszek. A flanela... Tu mam mały zgryz Przy Maksie nie używałam, przy Kaju trochę. I skoro to bardziej te pieluchy od pupy trzeba wygotować, a ta flanela o tyle milsza, to chyba do spraw buziowych kupię flanelowe, a do pupowych tetrowe (tzn. na przewijak, pod pupę do przewijania poza domem i do lekarza). Na dzień dzisiejszy myślę o proporcjach 10-15 tetrowych i 10-15 flanelowych.

Rampersy uwielbiam, ślicznie w nich dziecko wygląda wg mnie Jest to zdecydowanie ubranko na lato, choć nie nazwałabym go bodym na lato, bo to jednak nogawki i rękawki ma... A jak jest upał to lepiej body bez rękawów albo sama pieluszka (to w domu wiadomo, bo na zewnątrz to inna historia), albo najlepiej nic Podkład wodoodporny i wietrzenie klejnotów

Nie było mnie, bo się zagrzebałam właśnie w dopieszczaniu listy wyprawkowej, przerabianiu jej na angielską (tzn. grzebałam po necie, co tu w ogóle z takich rzeczy pielęgnacyjnych, itp. można kupić, jakie ceny, czy zależy mi na rzeczach z Pl) i przede wszystkim kosmetyki, składy i polskie i angielskie, na tym najwięcej czasu chyba spędziłam - widzę, że akurat w temat trafiłam Czasem już mi ręce opadały na czytanie o tych składach, ale jednak nie chcę pierwszych lepszych kosmetyków używać (typu johnson czy też nie zawsze dobra nivea). Łaziłam też po sklepach, drogeriach i obczajałam. Dokupiłam też ubranek i chyba mi już ich wystarczy. Większość 62 mam, troszkę 56 i też trochę 68 od razu kupowałam, jak coś fajnego, ładnego czy na przecenie w ręce wpadało. Teraz czas powoli na inne części wyprawki
Myślę, że u mnie będzie królować Weleda i Hipp, do pupy na co dzień tylko i wyłącznie, ale niekoniecznie przy każdej zmianie pieluszki zielony Linomag (na szczęście bez problemu mogę kupić w pl aptece) - najkrótszy skład i robi robotę jak należy, dwie pupy już na nim wychowałam Na odparzenia czysta woda przy przewijaniu, mąka ziemniaczana (lub krochmal) i dużo wietrzenia.
Moim chłopcy bardzo rzadko się odparzali, nie wiem, czy te typy tak miały, czy to zasługa wietrzenia i linomagu, w każdym razie zostaję przy tej taktyce
Osławiony sudocrem miałam na początek kupiony dla Maksa (wtedy był to no. 1!), ale w szpitalu dostałam linomag i mnie zauroczył. Sudocremu spróbowałam kilka razy, ale moi chłopcy bardzo źle na niego reagowali, przy odparzeniach wręcz pogarszał u obydwóch, więc przestałam nawet próbować i nie lubię!

Wczoraj miałam wizytę u położnej, nie spodziewałam się nic ciekawego, a tu jednak... Słuchanie serduszka pierwszy raz miałam Było cudnie głośno słychać! Mierzenie i macanie brzucha i olaboga choć glukoza z obciążeniem nie jest tu w standardzie, to mnie wysłała, bo urodziłam dziecko ponad 4 kg. Więc za niecałe dwa tyg (już mam umówiony termin w szpitalu i całą procedurę punkt po punkcie i godzinowo omówioną) będę ja Wam tu biadolić Przy okazji będą badać mi grupę krwi i przeciwciała, a następna wizyta już za 3 tyg. (już, bo od poprzedniej miałam 7 ) Tak więc będą mnie kłuć teraz co dwa tyg albo i co tydzień 4 razy - tak mi wypadły badania tarczycy, morfologii x2 i ta glukoza. Czuję się zaopiekowana na maksa

I jeszcze dopieszczałam moje dziecinki co do szkoły bidusie od wtorku znowu poszły Bidusie, bo oni muszą chodzić, a ja mam wolne Heh, o dużym to z przymrużeniem oka "dziecinka" piszę, ale nad moją drugą dziecinką wzdychałam, bo zaczął regularną szkołę, taki odpowiednik zerówki od 9 do 15 codziennie A w tamtym roku do przedszkola na 3 godziny dziennie tylko chodził. Ale teraz już odetchnęłam. Miłe panie, dobra organizacja, fajna sala i zabawki chyba robią swoje i wszystko jest dobrze! Najśmieszniejsze jest jak rano z dumą zabiera drugie śniadanie W poprzednim roku szkolnym tego nie mógł najbardziej się doczekać - kiedy on będzie taki duży jak Maksiu, żeby iść na długo do szkoły i brać drugie śniadanie!

Ktoś doczytał to wszystko?
Chyba się stęskniłam za pisaniem z Wami!
Dobra, dość już o mnie! Teraz coś o Was...
Cześć Folinka
Dobrze że jesteś 😆

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Zablokujcie mi ali ....

To się nigdy nie kończy
Wiem po sobie
To jak otwarcie chipsów
Po prostu musisz sięgnąć dna
I nie dasz rady zatrzymać się w połowie 😩

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 07:46   #1219
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
No muszę do tego wrócić!
Wow, jakie oryginalne imiona! Odważnie i ładnie, podoba mi się! Ale nie znam żadnych zdrobnień. Macie jakieś?

Ale do szpitala to gin kierujący mówi kiedy iść, daje skierowanie, więc co miał do tego szpital, kiedy ona przyszła Chyba że na przykład z ktg ją zgarnęli... Zawsze możesz w szpitalu odmówić zgody na wywołanie, choć wiem, że nie jest lekko z takimi sprawami pod gorszącymi spojrzeniami personelu szpitalnego, bo jaka to wyrodna matka z Ciebie, oni wiedzą lepiej przecież, a Ty śmiesz dyskutować i niby Ty wiesz co lepsze dla dziecka No nic, najlepiej tak jak pisałaś, przedyskutuj to dobrze ze swoim ginem i tego się trzymaj!

Mam nadzieję, że wszystko dobrze u Ciebie!!! Czytam dalej z zapartym tchem.

Mam kilku, u których sama już kupowałam wyprawkę dla Kaja i pózniej różne akcesoria dla chłopców. Niedawno ich wertowałam, więc raczej Ci co wymienię to utrzymali dobre opinie i wybór produktów. Nie wszystkich pamiętam co dokładnie u kogo, czy wyprawkę, czy kubeczki, śliniaczki, czy ubranka, ale co pamiętam to napiszę:
e-kidi
JustineX
mloda_mama1
e-mama_pl
michald79
wasal83 - u tego lubiłam kupować, bo jakoś zawsze sprawnie wszystko było, dobry wybór i koszty przeszyłki, itp., chyba rzeczy typu smoczki większe, dzióbki, kubki, zabezpieczenia do domu kupowałam
r_p77 - u tego to pół wyprawki, jak nie większość kupiłam, podobnie jak masa dziewczyn z poprzedniego mojego wątku
HubiWorld - ten to wygrzebany z bieżących innych wątków mamusiowych
PPHU_Pikolo - bardzo długo kupowałam u niego chłopcom spodenki, dresiki, piżamki
daras5665 - a od tego uwielbiałam kupować podkoszulki (mięciutka mięsista bawełna), więc może np. body też będą dobre i kupowałam też śliczne ręczniki z haftami z życzeniami na prezent

Cudownie!!! Tak się cieszę! Gratuluję
A mi dziś chodzi po głowie drożdżak znowu... Muszę tylko iść po drożdże i śliwki

To znaczy, że tak na szybko rekomendowałam Przede wszystkim w kwestii termometrów ufam tylko firmie Microlife, a miałam ich trochę. Teraz od kilku lat mam dwa Microlife - NC100 i MT 16C2.
Ten bezdotykowy jest dobry, zwłaszcza jeśli faktycznie trzymać się instrukcji, tzn. jak skóra spocona to źle, najlepiej nie jeść i nie pić pół godziny przed mierzeniem i żeby człowiek i termometr najlepiej leżały w jednym pomieszczeniu, tzn. w jednej temperaturze otoczenia, bo potrafi sporadycznie błędnie pokazać, jeśli się tego nie robi. Ale inne prawie zawsze mi pokazywały bzdury, a powyżej 38 mając inne to tylko rtęciowemu ufałam, bo takie bzdury wychodziły. Jeśli mam wątpliwości po mierzeniu bezdotykowym, a te np 0,5 st. miałoby znaczenie, bo np zastanawiam się , ile powyżej 38 jest i czy dać już coś na gorączkę albo niestety też zdarza się, że patrzę bardzo uważnie, jak bardzo temperatura do 40 st się zbliża, to dla pewności mierzę tym pod pachę (wg nazwy owulacyjnym ) przez 5 min pod pachą, w pupce nie lubię męczyć dziecka - to ważne, że nie do pikania, tylko 5 min, tak każe instrukcja i mądrze prawi (Ja to ten rzadki przypadek co czyta instrukcje i regulaminy ) Do pikania mierzę nim w ustach przy npr, a pod pachą przy chorobie 5 min. Różnica między tym a innymi podobnymi termometrami jest taka, że on po pikaniu dalej mierzy i pokaże po 5 min właściwą temperaturę spod pachy, a inne podobne badziewia pikną, pokażą np. 35,8 i przestają mierzyć. No to rozpisałam całą moją wiedzę o termometrach

Ale że jak??? Ty? Wózek? Już??? Ta co miała czekać i podglądać nasze wybory. Umieram z ciekawości jaki! Mam nadzieję, że już pisałaś i doczytam. I gratuluję udanych zakupów!!!

Ooo, już spieszę solidaryzować się! Moje to są ogromne, ale tylko w porównaniu do tego co mam normalnie Znaczy się normalnie to takie... yyy... raczej A, może ledwo B, raczej z szerokością miseczki mam zwykle problem, bo choć B za duże zwykle na głębokość, to A za wąskie zdecydowanie na szerokość więc zwykle szukam malutkich B z takich normalnych sklepów. A teraz? No!! Teraz to mam takie solidne konkretne B! Jedynie jak u brafiterki kupuję czasem wg ichniejszej specjalistycznej rozmiarówki, to mnie zniewala i uszczęśliwia fantastycznym rozmiarem 70C
Sprzedawców na 1 stronę
Jak radzi kamisha

Co do termometru
Dzisas Folinka dzięki ze pamietalas i mi odpisałaś ale...
Wtf?nie wiem czy to taki skomplikoqany statek kosmiczny
Czy na haju pisałaś tego posta
Nic nie kumam 😆

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Dziewczyny do prania to tylko proszek (dzieciece ciuszki oczywiscie) czy tez jakis plyn zmiekczajacy?
Sama o tym myślałam ostatnio
Kupiłam ta lovela w rossie
Ja tam myślę że nie będę kupować płynu
Chcąc ograniczyć na początku kontakt z chemia
Sam proszek i potem płukanie w czystej wodzie
A wy jak?

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
tak, tak, dokładnie o ten test mi chodziło ale nazwa mi wyleciała jesli go już kiedyś robiłaś i był negatywny to może to faktycznie tylko dzidzia tak się umiejscowiła, że uciska na żołądek i jelita i stąd problemy ja absolutnie nie miałam zamiaru cię nastraszyć z tą przepukliną więc spokojnie a jak ją rozpoznać hmm... u mnie sie po prostu pojawił taki miękki guzek tuż przy samym środku tego "supełka" od pępowiny. Widać go gołym okiem ale wyróżnia go np to, że jak stoję to go widać a jak leżę to już nie. Ty jeśli miałabyś przepuklinę i te objawy, które masz to na pewno nie przegapiłabyś tej przepukliny bo ona wtedy raz, że boli (ten guzek) a dwa, że skóra w tym miejscu robi się czerwona i ciepła. Myślę, że pomoże ci dietka lekkostrawna i może jak dziewczyny radzą, coś na poprawę pracy jelit.

jej to tam lepiej z tym bo działają profilaktycznie a u nas niby ten zastrzyk o porodzie, który dostałam chroni kolejną ciążę aaaaaaale nikt nie może wykluczyć, że np. byłam w ciąży tylko poroniłam na tak wczesnym etapie, że nie mogłam tego zauważyć a po takim czymś już zastrzyk nie działa... Z tego co czytałam to chyba po 30 tygodniu ten zastrzyk się daje no ale może co kraj to obyczaj
Najważniejsze, że go dostaniesz i będziesz spokojniejsza

kurcze, to tylko u mnie tak olewczo do tego podeszli w poprzednich ciążach? mi nawet teraz gin nie zleca profilaktycznie badań na przeciwciała poza tymi, które obowiązują w pierwszej czy drugiej ciąży to wręcz usłyszałam od gina dosłownie "a co mnie obchodzi grupa krwi męża???". To było co prawda u innego gina ale ten do którego teraz chodzę prowadził moją ciążę z młodszym synem i też wtedy z tym konfliktem nie panikował

Folinka super, że wróciłaś no masz trochę nadrabiania ale przynajmniej masz zajęcie na jakiś czas hehehe

Mewkaa nawet jeśli kobieta ma Rh+ a mężczyzna Rh- to nie ma niezgodności serologicznej bo to dotyczy tylko kobiet z minusem także ty się o nic nie martw, ciebie to kochana nie dotyczy na szczęście i możesz spać spokojnie

Kaziowa ale cudeńka nie kuś nie kuś

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

zamiast proszku możesz prać od razu w płynie chyba są nawet całe serie tzn proszek i płyn ale na początek wystarczy coś najdelikatniejszego
Motylku
Dziękuję 😚
Co do Ciebie to jeśli masz tego minusa a tz plusa
Zrob ten zastrzyk
Myśle że to wydatek w pełni uzasadniony
Ja bym zrobiła to kosztem wyprawki
Chust z tym czy śpiochy różowe czy niebistkie
Czy jest śliczna nowa pościel czy taka se
Zdrowie najwazniejsze
Lepiej dać teraz 300 niż potem stresować się i martwić albo co gorsza tfu tfu wydawać na lekarzy
Przepraszam że taki czarny scenariusz na końcu dałam
Ale lepiej podejść do sprawy tak niż wiesz...
😚😚😚😚😚

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
chore... u UK kazda kobieta ma go za free. Dla mnie to troszke chore. Musisz zaplacic, zeby miec zdrowe dziecko. W glowie sie to jie mieści.

zawsze mi sie marzylo dowiedzieć o ciazy i poinformowac mame o ciazy 1 kwietnia!!!

😄😄😄
Ja już nawet nie chce komentować tego co w pl mi się nie podoba
U mnie w domu to drazliwy temat
Bo mój Tż jest mega wobec naszego kraju krytyczny
Mieszkał 18 lat w nl i trudno mu się przystosować na nowo do pl standardów
Standardów Europy wschodniej ....

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Ja dziś zdycham... Najpierw to zapalenie, teraz biegunka... Nawet mała słabiej kopie, ale nie dziwne, jak matka bez sił ... odmeldowuje się na dziś

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Wizaz Forum mobile app
Liczę że dziś będzie lepiej już ☺😚

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ----------

Cytat:
Dziewczyny właśnie zdalam sobie sprawe, ze zaczynam dziś 28 tydzień, czyli 7 miesiąc 😊

My z migdalkiem we wt 😊
Czemu z migdalkiem?
Bo ja nigdy nie pamiętam już który msc
A Ona mi przypomina 😆

---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Cytat:
Fajny artykuł

Fajne to Monia
Jasno i na temat
Wrzućmy też na 1 stronę
Bo zginie nam 😣

Stary 2016-09-02, 07:49   #1220
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Też mnie bolały brodawki, wietrzylam i smarowałam własnym mlekiem. Nie było tak tragicznie, bez krwi i pęknięć. Poprosisz najwyżej polozna, żeby Ci pokazała jak poprawnie przestawiać dziecko, bo te rany robią się, jeśli dziecko jest źle przystawiane, zazwyczaj za płytko. A później to tylko karmienie na zadanie, dieta bądź nie, zależy co kto uważa za słuszne i tyle

Bardzo się cieszę że mamy pod ręką matki doświadczone
Serio! Czuję się spokojniejsza jakoś wiedzac że jakby cos wy jesteście i zawsze mogę się o coś zapytac ☺

Stary 2016-09-02, 08:09   #1221
Emosz
Zadomowienie

Hej dziewczyny,
Melduje się że żyjemy, staram się Was nadrabiać ale kiepsko mi to idzie, bo za dużo rzeczy na głowie, więc wybaczcie

Wczoraj miałam kryzys totalny, nadzorując remont w środę przesadziłam i tak bardzo nie bolał kręgosłup, że leżałam w łóżku do 14 próbując znaleźć pozycję, w której mniej boli, nie polecam oby Was taki ból nie spotkał nigdy. Dodatkowo byliśmy wczoraj na wizycie - malutka waży juz 890g tak dla zasady postanowiła, że znów będzie nam pozować głową w dół i do tego plecami, więc Lusia nie pokazała nam w ogóle swojej twarzy

Do tego ludzie pracujący w laboratorium chcieli żebym umarła na zawał i się okazało, że był jakoś błąd jak robili mi jakiś czas temu badanie na cytomegalie, teraz miałam robione drugi raz i jak wcześniej wyszły oby dwa negatywne to teraz IgG pozytywne a IgM negatywne, na własny koszt laboratorium zrobiło mi to badanie 3 raz i wynik taki sam, na szczęście gin mnie uspokoiła, bo oznacza to, że kiedyś musiałam być chora na cytomegalie ale teraz mam nabyta odporność i tak samo mała, więc wszystko jest ok.

Tyle o mnie
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 08:35   #1222
monika0185
Zakorzenienie

Dzień doberek! Dzisiaj wizyta na 17:30, nie mogę się doczekać
Stary 2016-09-02, 09:00   #1223
kamisha
Zakorzenienie

moja mama krotko karmila, siostra duzej .

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

muffinowe_love- ja strasznje siostrze zazdroszcze ze szybko rodzila , licze ze tez tak u mnie bedzie moja mama tez rodzila dosc szybko , ale zobaczymy jak bedzie.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

ja pieluchy flanelowe i tetrowe kupilam w pepco

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:00   #1224
aska8999
Rozeznanie

Ja tez bardzo chce karmic piersia, wrecz dla mnie to jakies takie niesamowite i czekam na to. Nie kupuje mmmani zadnych butelek ani smoczkow. Jakos macierzynstwo bez karmienia piersia dka mnie bybylo bardzo wybrakowane.
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:03   #1225
kamisha
Zakorzenienie

emosz - moj maly nam na szybko twarz pokazal i poszedl w dol i elegancko plecy pokazal az dziw ze siusiaka udalo sie dojrzec..

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Dzień doberek! Dzisiaj wizyta na 17:30, nie mogę się doczekać
kciuki!

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Ja tez bardzo chce karmic piersia, wrecz dla mnie to jakies takie niesamowite i czekam na to. Nie kupuje mmmani zadnych butelek ani smoczkow. Jakos macierzynstwo bez karmienia piersia dka mnie bybylo bardzo wybrakowane.
a ja jako wyrodna matka.. kupie butelki bo nie chce karmic dluugo..

Stary 2016-09-02, 09:15   #1226
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dzien dobry !

Kaziowa podaj no link do tych bodziakow z wędką

Po moich turbulencjach boli mnie dalej tyłek.. Dobrze mi tak..

Kamisha to ze nie chcesz karmic dlugo nie oznacza ze jestes wyrodna
Ja karmic chce a jak dlugo to zobaczymy w trakcie
Jedna mala butelke myśle ze warto miec !

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Emosz to sie strachu najadlas!!! W ktorym tyg dokladnie jestes? Potem porownuje wymiary z moja :p ale mam dop 13stego
Stary 2016-09-02, 09:17   #1227
PaniMigdalek
Zadomowienie

Czesc dziewczyny.
Nie udzielam sie bo jestem w dolku emocjonalnym, boje sie ze nawet lekkiej depresji.
Poklocilam sie bardzo z tz.
Wszystko przez jego problemy w pracy i nie wiem co jeszcze. Zaczynam podejrzewac ze mnie zdradza.
Nie chce sie ze mna w ogole kochac mowiac ze boi sie o dziecko, no ale kuzwa chociaz przytulic czy ucalowac moglby... wraca do domu, palnie zimne 'czesc' , zje obiad i siedzi na fotelu przed tv. I tak ciagle.
Żadnych milych slow, dotyku, trzymania za reke, nic kompletnie. Ja rozumiem ze problemy w pracy ale ile mozna to do domu przynosić... Pytalam sie go czy jest gotowy na moja ciaze, humory, potrzebe bliskosci i wsparcia to oczywiscie tak... a teraz jest zimny, cichy, wredny, olewatorski. I jeszcze mowi ze to ja jestem wredna i ze to ja nie dbam o zwiazek.
Skoro tak, to teraz mu pokaze jak to jest kiedy nie dbam.
Postawilam ultimatum ze ma zaczac dbac o zwiazek bo ja mam dosc i ze jak sie nie wezmie w garsc i wlaczy troche uczuc i normalnego partnerstwa to ja mu stworze dodatkowy problem w postaci samotności i alimentow. Ze wspollokatorem zamiast partnerem zyc nie bede.
Ja mam prawo byc szczesliwa i RAZEM z partnerem tworzyc cieply kochajacy dom, ale sama nie dam rady majac takiego faceta co olewa to wszystko.
Niby sie stara materialnie ale ja mam te strefe w dupie skoro uczuc brak.
Wczoraj tv nam zablokowali bo brak wplaty, mial okazje posiedziec ze mna, pogadac, potulic, to szukal tak dlugo az znalazl czynny program...
Nie wiem czy nie zostane samotna matka.
Sie okaze.

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-09-02 o 09:19
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:20   #1228
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry !

Kamisha to ze nie chcesz karmic dlugo nie oznacza ze jestes wyrodna
Ja karmic chce a jak dlugo to zobaczymy w trakcie
Jedna mala butelke myśle ze warto miec !
pewnie i tak wszystko wyjdzie w praniu, ja nie chce sie uzaleznic od dziecka ze nigdzie juz nie wyjde np. do kosmetyczki albo na zakupy

kurcze przejrzalam ciuszki.. duzo mam bodow z krotkim i dlugim rekawkiem. zostal mi jeden karton ale nie wiem co w nim jest

musze jeszcze pokupowac bo siostry dzieci urodzily sie latem..

Stary 2016-09-02, 09:41   #1229
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Nie udzielam sie bo jestem w dolku emocjonalnym, boje sie ze nawet lekkiej depresji.
Wszystko przez jego problemy w pracy i nie wiem co jeszcze. Zaczynam podejrzewac ze mnie zdradza.
Nie chce sie ze mna w ogole kochac mowiac ze boi sie o dziecko, no ale kuzwa chociaz przytulic czy ucalowac moglby... wraca do domu, palnie zimne 'czesc' , zje obiad i siedzi na fotelu przed tv. I tak ciagle.
Żadnych milych slow, dotyku, trzymania za reke, nic kompletnie. Ja rozumiem ze problemy w pracy ale ile mozna to do domu przynosić... Pytalam sie go czy jest gotowy na moja ciaze, humory, potrzebe bliskosci i wsparcia to oczywiscie tak... a teraz jest zimny, cichy, wredny, olewatorski. I jeszcze mowi ze to ja jestem wredna i ze to ja nie dbam o zwiazek.
Postawilam ultimatum ze ma zaczac dbac o zwiazek bo ja mam dosc i ze jak sie nie wezmie w garsc i wlaczy troche uczuc i normalnego partnerstwa to ja mu stworze dodatkowy problem w postaci samotności i alimentow. Ze wspollokatorem zamiast partnerem zyc nie bede.
Ja mam prawo byc szczesliwa i RAZEM z partnerem tworzyc cieply kochajacy dom, ale sama nie dam rady majac takiego faceta co olewa to wszystko.
Wczoraj tv nam zablokowali bo brak wplaty, mial okazje posiedziec ze mna, pogadac, potulic, to szukal tak dlugo az znalazl czynny program...
Sie okaze.
Kochana z nie wiem co ci doradzić. Chyba faktycznie tu może pomóc tylko poważna rozmowa i pójście na ustępstwa z jego strony... swoją drogą faceci czasem nie nadazaja za naszymi humorami. Mojego tz zadziwia to, że w ciazy jestem taka wrażliwa i na początku tego nie rozumiał ale mu wytłumaczyłam. Moj maz tez nie jest jakoś bardzo chętny na zbliżenia teraz.owszem cieszy się na co nieco... ale on się bardzo boi o malutka, zeby jej krzywdy nie zrobic no i mi też..

U mnie jest to samo jeśli chodzi o czas po pracy. Tz uwielbia Fife na ps. Z tym, że ja w tym czasie czytam gazety i siedzę na wizażu lub robię zakupy online...

Moze jeszcze nie jest tak źle, zeby wszystko skreślić. Może warto walczyć i próbować?
Stary 2016-09-02, 09:42   #1230
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Emosz to sie strachu najadlas!!! W ktorym tyg dokladnie jestes? Potem porownuje wymiary z moja :p ale mam dop 13stego

27 wg jakiejś tam krzywej na aparacie usg gin prognozowała, że mała przy porodzie będzie ważyć około 3100 g, chyba że w którymś momencie przybieże więcej niż standardowo na wadze

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
emosz - moj maly nam na szybko twarz pokazal i poszedl w dol i elegancko plecy pokazal az dziw ze siusiaka udalo sie dojrzec..
No to chociaż trochę szczęścia mieliście nasza od 3 wizyt jakąś taka upierdliwa, że się nie chce pokazać

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Sie okaze.
Migdałku nie martw się na zapas, tż na swój sposób przeżywa ciążę. Na pewno wszystko będzie dobrze
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości