Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-02, 09:13   #1441
sosowhat
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64831451]Pamiętacie tą koleżankę od ubranek? Właśnie mi napisała na fb, że teściowa przez przypadek wyrzuciła karton z ubrankami dla mnie i że przeprasza za zamieszanie [/QUOTE]

dobrze że nie dopisała " ale jak kupisz wózek to się coś znajdzie"

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
Hej piękne ja nadal w szpitalu :-( dostałam zastrzyk na plucka i posiew mi zrobili żebym była gotowa na poród.wystraszylam się mega ale mój prowadzący mnie uspokoił że spokojnie miesiąc polatam ale przynajmniej jesteśmy zabezpieczone. Widzę że u was bez większych ekscesow i cieszy mnie to. Ja Muszę dopisać wyprawkę i spakować się do szpitala, i wy tez tam.kombinujcie bo nie znamy dnia i godziny :-D

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kciuki za dzisiaj, wracaj do domku i nogi razem!

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Moja relacja z mamą jest dość specyficzna.
Kiedy przyjeżdżam tu do domu raczej sytuacja między nami jest napięta. Szczególnie jeśli chodzi o wychowywanie mojego brata. Od jakiegoś czasu staram sie nie wtrącać w ten temat ale są momenty że krew mnie zalewa.
Niestety mama nie chce słuchać co do niej mówię.

A nie mogę napisać do Tż bo on i tak był przeciwny temu wyjazdowi

niestety kiedyś się dzieci inaczej wychowywało i nasi rodzice mają inne podejście niż my... kciuki za cierpliwość

Witam się w 31tv 70 dni do porodu AAaaaa
Wczoraj szwagierka patrząc na mnie stwierdziła że z tyłu liceum a z przodu... muzeum to nie ale słonica
A moje rozstępy są już praktycznie na całym brzuchu i wyglądają jakbym wzięła żyletę i się pocięła z góry do dołu równo co jakies 1,5cm... masakra nie moge na to patrzeć bo ryczeć się chce.
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:17   #1442
Listopadowaa
Zakorzenienie

Hey

U mnie z tyły nie widać ze jestem w ciazy. Nawet mam zarys talii. Soso nie martw sie. Po porodzie zacznij od razu stosować cos na takie blizny. Najważniejsza teraz jest Basia.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:26   #1443
mietowka25
Zakorzenienie

Chyba żadna z nas od tyłu nie wygląda na ciężarną ;-)

Młody ma dopiero na 11;40 zajęcia...
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:29   #1444
ma_i
Zadomowienie

Hej dziewczyny 😊

Właśnie sobie dorzucam trochę rzeczy do koszyka w aptece. Polecałyście tantum Rosa, więc znalazłam. Czytam opis i zonk. Bo z jednej strony jest napisane że do stosowania w czasie połogu, a niżej że przeciwwskazaniem jest laktacja. I co teraz?

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:36   #1445
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Hey

U mnie z tyły nie widać ze jestem w ciazy. Nawet mam zarys talii. Soso nie martw sie. Po porodzie zacznij od razu stosować cos na takie blizny. Najważniejsza teraz jest Basia.

no odrazu się wysmaruję cepanem i będę cebulą walic xD
Stary 2016-09-02, 09:37   #1446
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Najadlam się wczoraj strachu. Tak mi się wieczorem zaczął brzuch stawiać i twardniec, masakra. Wzięłam no spe, dodatkowa porcje magnezu, ale nie pomogło. Już myślałam, że się zbiorę na IP, ale jakoś zasnelam i w nocy mi już nie dokuczalo i dzisiaj też jest ok.
Podejrzewam, że to kwestia tego, że wczoraj trochę się nachodzilam, cały dzień w sumie na nogach i dało się to odczuć...

Pstryczku pytałaś wcześniej o te wykłady z pierwszej pomocy i bezpiecznym przewozeniu. Mówiła babka ogólnie, jak przewozić, jak wpinac do fotelika itd dużo też o fotelikach opowiadała. Mąż był bardzo zadowolony.

Doooti, właśnie ja rozważam nad 62 albo 68 bo wiem, że 62-68 nie ma a mogłoby haha
U mnie to będzie kombinezon więc boję się, że jak będzie malutki to nóżki będzie zahaczal o ten krok... A drugiej strony nie wiem, czy 62 nie zrobi się za szybko za mały.
To dobrze że się wszystko ustabilizowało ja jakoś nie mam twardniejącego brzucha, ale ciężko mi się śpi, dzisiaj chyba z cztery razy się w nocy budziłam. Czuję że Młoda ma już coraz większe girki bo jak leżę na boku to intensywnie je wpycha w boczek

Co do kombinezonu to chyba każdy ma takie rozkminy. Niestety nie przewidzisz jakiej wielkości będzie dziecko.. inna opcja jest taka że możesz zamówić kombinezon na ostatnią chwilę. W coccodrillo jest opcja darmowego zwrotu w ciągu 30 dni, tylko pytanie czy będziesz miała czas zawracać sobie głowe jak bejbi będzie już z Tobą

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość

Wczoraj szwagierka patrząc na mnie stwierdziła że z tyłu liceum a z przodu... muzeum to nie ale słonica
A moje rozstępy są już praktycznie na całym brzuchu i wyglądają jakbym wzięła żyletę i się pocięła z góry do dołu równo co jakies 1,5cm... masakra nie moge na to patrzeć bo ryczeć się chce.
nie rozumiecie dziewczyny.. ona pewnie te ubranka trzyma w wózku.. nie ma wózka nie ma ubranek - proste :P

no ja wyglądam mega szczupło z daleka albo z tyłu, ale jak ktoś bliżej podejdzie albo zobaczy mnie z boku to namiot śmieję się czasami jak chodzę po galerii i jacyś kolesie się do mnie uśmiechają a potem miną mnie bliżej i mają taki zonk na twarzy śmieszny jest moment jak się orientują że jestem w ciąży

ojejku.. 31 tydzień.. jak to brzmi! ja zaczynam dzisiaj 29!

a rozstępów jeszcze nie mam.. zobaczymy czy pojawią się w najmniej oczekiwanym momencie.. po latach dojrzewania w liceum mam cały tyłek w rozstępach więc jakieś tam skłonności mam.. ;/
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:39   #1447
mietowka25
Zakorzenienie

Ja jutro zaczynam 29... Kiedy to tak zleciało...
Stary 2016-09-02, 09:51   #1448
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny 😊

Właśnie sobie dorzucam trochę rzeczy do koszyka w aptece. Polecałyście tantum Rosa, więc znalazłam. Czytam opis i zonk. Bo z jednej strony jest napisane że do stosowania w czasie połogu, a niżej że przeciwwskazaniem jest laktacja. I co teraz?

pierwszy raz słyszę, żeby nie można było stosować podczas karmienia piersią

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:53   #1449
sosowhat
Wtajemniczenie

zaraz idę zrobić 1 raz w zyciu hennę na berwi, trzymajcie kciuki zebym nie wyglądała jak klałn
Stary 2016-09-02, 09:55   #1450
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
zaraz idę zrobić 1 raz w zyciu hennę na berwi, trzymajcie kciuki zebym nie wyglądała jak klałn
trzymam kciuki, ja robię sporadycznie i też zawsze się stresuję, a później jestem zadowolona Ja muszę się wybrać do kosmetyczki, żeby mi ogarnęła paznokcie u stóp, bo już nie mogę ich sama umalować :P

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:57   #1451
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry z rana mam nadzieję że dobry humor mnie nie opuści

Cytat:
Chyba żadna z nas od tyłu nie wygląda na ciężarną ;-)

Młody ma dopiero na 11;40 zajęcia...
mi dupsko urosło i boczki jakby większe
Cytat:
Ja jutro zaczynam 29... Kiedy to tak zleciało...
jo tys!

Dalej siedzę nad tymi fotelikami i nie wiem który, no i który kolor! |
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:58   #1452
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość

mi dupsko urosło i boczki jakby większe

jo tys!

Dalej siedzę nad tymi fotelikami i nie wiem który, no i który kolor! |
Rzuć monetą :-P
Stary 2016-09-02, 10:02   #1453
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Rzuć monetą :-P
Chyba tak będzie trzeba zrobić
Stary 2016-09-02, 10:23   #1454
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Uwaga - chwale Kube! Zawolal w nocy siusiu i normalnie zrobil je na kibelku
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
No to zuch!😃 a to moczenie to jednorazowo czy jak? On już nie nosi pieluszki?

Mietowka Dziewczyny dobrze radzą odpuść bo zwyczajnie nie masz wpływu na wychowanie brata, możesz jedynie z nim dużo rozmawiać i to niestety wszystko 😕

My po południu jedziemy na weekend do teściów. Średnio mi się chce ale co zrobić 😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 10:26   #1455
MajWija
Wtajemniczenie

Ryczę jak głupia.
Mąż mnie pchnal lekko dla zabawy a mi się tak przykro jakoś z tego powodu zrobiło, że nie mogę opanować płaczu.
Ślęcze od rana przy ubrankach, to piore, wywieszam, prasuje a w między czasie jeszcze śniadanie, zmyware wstawić, kuchnie ogarnąć i jeszcze na obiad uszykowac dodatkowo milion myśli w głowie czy wszystko z ciąża ok bo przecież kto inny ma o tym myśleć a ten sobie zabawy urządza...
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 10:30   #1456
bluesberry
Zakorzenienie

Jednak siedzenie w domy to samo zuuuuuo, za dużo wymyślam
Właśnie sprzedałam meble z salonu i regał z Młodej pokoju, za chwile zostaniemy w pustym mieszkaniu
Ale ja taki typ, co lubi częste zmiany. a skoro w tych samych pieniądzach mogę coś zmienić to czemu nie jedno sprzedam, na to miejsce kupię drugie
Jeszcze muszę tż głowę trochę posuszyć o malowanie salonu. O ile została farba, bo jak nie ma to nie będę kombinować
Stary 2016-09-02, 10:48   #1457
fiii
Rozeznanie

hej dziewuszki ja juz w domku sie strachu najadlam ale juz wsio dobrze. W szpitalu dziewczyny opowiadaly co nieco jak wyglada porod tam i jestem zadowolona. Byla jedna laska u mnie na sali patola straszna co chwila ja musialam opierdzielac wiec wychodzila i wracala spac tylko: przytyla 35 kg jedzac same slodkie bulki przez cala ciaze, sniadan obiadow i olacji szpitalnych nie chciala a byly smaczne i zdrowsze niz te jej buly , nic nie pila w sensie woda , cisnienie 150/100 i jeszcze papierosy palila mialam jej dosc jak mozna byc takim bezmuzgiem i tak nie dbac o dziecie.
sie opisalam ale musialam ta frustracje wyrzucic z siebie
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 10:57   #1458
KoniKa4
Rozeznanie

Witam

Cytat:
nie płacz

Cytat:
no odrazu się wysmaruję cepanem i będę cebulą walic xD
używałam cepan i odradzam - ze 2 miesiące stosowałam i zero efektu (i rzeczywiście trochę śmierdzi) za to polecam contratubex - to też jest apteczna maść na blizny i po tym moje rozstępy z czasów dorastania na tyłku i udach zmniejszyły się gdzieś z 70%. Więc się nie martw bo to nie koniec świata. Tylko nie wiem czy to podczas karmienia można (pewnie nie) i tu się robi problem bo rozstępy trzeba potraktować jak najszybciej - jak już są białe to podobno niewiele da się zrobić, chociaż ja niby traktowałam już stare rozstępy i poprawa bardzo duża.
Super są też kuracje kwasami i złuszczanie. Robiłam sobie takie złuszczania kwasami aha w domu i też pomagało.

I nie wiem czy ty lubisz być opalona? bo na opalonej skórze niestety rozstępy bardzo widać bo blizna się nie opala, ale na bladej skórze prawie nie widać

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość

nie rozumiecie dziewczyny.. ona pewnie te ubranka trzyma w wózku.. nie ma wózka nie ma ubranek - proste :P

no ja wyglądam mega szczupło z daleka albo z tyłu, ale jak ktoś bliżej podejdzie albo zobaczy mnie z boku to namiot śmieję się czasami jak chodzę po galerii i jacyś kolesie się do mnie uśmiechają a potem miną mnie bliżej i mają taki zonk na twarzy śmieszny jest moment jak się orientują że jestem w ciąży

ojejku.. 31 tydzień.. jak to brzmi! ja zaczynam dzisiaj 29!

a rozstępów jeszcze nie mam.. zobaczymy czy pojawią się w najmniej oczekiwanym momencie.. po latach dojrzewania w liceum mam cały tyłek w rozstępach więc jakieś tam skłonności mam.. ;/
ale przynajmniej z którejś strony człowiek wygląda jak człowiek

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Jednak siedzenie w domy to samo zuuuuuo, za dużo wymyślam
Właśnie sprzedałam meble z salonu i regał z Młodej pokoju, za chwile zostaniemy w pustym mieszkaniu
Ale ja taki typ, co lubi częste zmiany. a skoro w tych samych pieniądzach mogę coś zmienić to czemu nie jedno sprzedam, na to miejsce kupię drugie
Jeszcze muszę tż głowę trochę posuszyć o malowanie salonu. O ile została farba, bo jak nie ma to nie będę kombinować
a na jakiej stronie wystawiasz rzeczy? fajnie, że się tak wszystko sprzedaje
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 11:00   #1459
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znać jak poszło. Bo ja tez się przymierzam. A czym będziesz robić ?
Stary 2016-09-02, 11:00   #1460
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
a na jakiej stronie wystawiasz rzeczy? fajnie, że się tak wszystko sprzedaje
Na stronach z ogłoszeniami, cos jak polskie olx i na grupach na fb
Stary 2016-09-02, 11:02   #1461
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Też to samo pomyślałam

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 11:05   #1462
Listopadowaa
Zakorzenienie

A ja siedze w kolejce do gina. Dostalam u położnej moja cytologie i nie jest dobra a najlepsze ze wysyłali ja do gabinetu w innym mieście, do tej samej kliniki w której miałam robiona kolposkopie i robił ja ten sam lekarz. Czyli odesłał mnie po kolposkopii do mojego lekarza żeby to on mi ja pobralm jakby nie mógł tegozribic sam od razu. I teraz znowu będę pewnie spowrotem dyndala 100 km do niego na kolposkopie. Pewnie wszystko rozchodzi się o kasę. Masakra jakaś. A ja jak idiotka w ciąży muszę jeździć w te i tamta i tylko się stresuje.
Stary 2016-09-02, 11:11   #1463
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja siedze w kolejce do gina. Dostalam u położnej moja cytologie i nie jest dobra a najlepsze ze wysyłali ja do gabinetu w innym mieście, do tej samej kliniki w której miałam robiona kolposkopie i robił ja ten sam lekarz. Czyli odesłał mnie po kolposkopii do mojego lekarza żeby to on mi ja pobralm jakby nie mógł tegozribic sam od razu. I teraz znowu będę pewnie spowrotem dyndala 100 km do niego na kolposkopie. Pewnie wszystko rozchodzi się o kasę. Masakra jakaś. A ja jak idiotka w ciąży muszę jeździć w te i tamta i tylko się stresuje.
Eh, niedobrze, że ta cyto cały czas źle wychodzi

Jestem mamą
Stary 2016-09-02, 11:11   #1464
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Daj znać jak poszło. Bo ja tez się przymierzam. A czym będziesz robić ?
A tego to nie wiem:d siedze i czekam, na 1ogien poszla moja siostra, jak u niej bd brzydko to nie zrobie hahahha

Stary 2016-09-02, 11:11   #1465
doooti
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewuszki ja juz w domku sie strachu najadlam ale juz wsio dobrze. W szpitalu dziewczyny opowiadaly co nieco jak wyglada porod tam i jestem zadowolona. Byla jedna laska u mnie na sali patola straszna co chwila ja musialam opierdzielac wiec wychodzila i wracala spac tylko: przytyla 35 kg jedzac same slodkie bulki przez cala ciaze, sniadan obiadow i olacji szpitalnych nie chciala a byly smaczne i zdrowsze niz te jej buly , nic nie pila w sensie woda , cisnienie 150/100 i jeszcze papierosy palila mialam jej dosc jak mozna byc takim bezmuzgiem i tak nie dbac o dziecie.
masakra.. w takich momentach zastanawiam się jaka musi być frustracja ludzi co nie mogą zajść w ciążę albo coś się niepowiedzie a taka laska ot tak sobie zachodzi i ma wszystko w d.upie..
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 11:14   #1466
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
A tego to nie wiem:d siedze i czekam, na 1ogien poszla moja siostra, jak u niej bd brzydko to nie zrobie hahahha

Ja myślę i zelowej w kolorze graftowym. Raz mi kosmetyczka zrobiła czarna, to masakra jakaś. Wygladalam jak idź stad i nie wracaj. Jedynym czym się martwie w szpitalu to brwi. Watpie ze będę je sobie dwa razy dziennie malować i poprawiać.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Soso a ty cwana bestia jesteś ha ha siostra jest odważna 😁
Stary 2016-09-02, 11:15   #1467
MajWija
Wtajemniczenie

MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 11:16   #1468
basiczek24
Wtajemniczenie

Pochwalę się co dostałam od żony kuzyna, po ich córce Wszystkiego, jakieś 100 sztuk. Na zdjęciu mam kupki z bodziakami, rampersami, śpioszkami...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0405.JPG (43,1 KB, 24 załadowań)

Jestem mamą
Stary 2016-09-02, 11:21   #1469
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Hey kochana nie smutaj!

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Eh, niedobrze, że ta cyto cały czas źle wychodzi
Dzięki. Siedzę teraz tutaj w poczekalni i tylko myślę i co raz gorzej się z tym czuje. Jak zaczynam analizować to zaczynam się nakręcać i widzę czarne scenariusze. Mam nadzieje ze chociaż z maluszkiem wszytko będzie dobrze. Bo i tak weekend mam juz skopany.
Stary 2016-09-02, 11:21   #1470
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrze, że u Was wszystko ok
A sąsiadka no comment, powinni takich ludzi sterylizować
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości