Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-02, 12:57   #1261
Velvet Wave
Rozeznanie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Oj kochana... moj to juz zapowiedział, że nauczy mala grać w fife (w żadnych razie się na to nei zgodze). Jak najdluzej może dziecko ma być bez elektroniki... choć tz szukając nowego auta już wymyślił, że jej zamocuje
za swoim zagłówku tablet albo jakiś telewizorek na bajki jak będziemy ruszać do Pl samochodem.
Hahaha. Moja ma za to body Lechii Gdańsk i jeszcze TŻ chce kupić takie samo biało-czerwone z napisem "kibicuje razem z tatą" i twierdzi, że będą razem oglądać mecze. Taa, na pewno

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 12:59   #1262
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Nie, zupełnie nie. Mam swoją po Kaju trochę zaktualizowałam i jest.

Jak zajmie się codziennymi spacerami i zabawą rozumianą jako cały czas aktywności niemowlaka między spaniem i jedzeniem, to już będzie bardzo dużo. To właśnie zależy, co rozumie jako tą zabawę Cóż, na pewno wcześniej czy później jakiś kompromis wypracujecie

Nie znam tych z pepco, ale jak piszesz "prawie przeźroczyste" to nie brzmi mi to zbyt dobrze...
W Małopolsce też się tak mówi

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Ale Ty piszesz o butli jako mm, tak? Z tym się zgodzę.
A dziewczyny zrozumiałam, że pisały o sporadycznym podaniu odciągniętego mleka z butli, kiedy chcą wyjść bez dziecka. Też się zgadzam, żeby na początku być ostrożnym, żeby nie zaburzyć laktacji poprzez zaburzenie prawidłowego odruchu ssania u dziecka.

No, popisałam, najwyższa pora zrobić jakieś drugie śniadanie i wracam do czytania!
Podzielila bys sie lista?)
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 12:59   #1263
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Hahaha. Moja ma za to body Lechii Gdańsk i jeszcze TŻ chce kupić takie samo biało-czerwone z napisem "kibicuje razem z tatą" i twierdzi, że będą razem oglądać mecze. Taa, na pewno
Moj ostatnio w sklepie dorwal koszulki Barcy i byl mega rozczarowany ze rozmiary zaczynaly sie chyba od 90 i nie bylo dla niemowlakow (powstrzymalam go na razie przed zakupem )
Stary 2016-09-02, 12:59   #1264
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Nie udzielam sie bo jestem w dolku emocjonalnym, boje sie ze nawet lekkiej depresji.
Poklocilam sie bardzo z tz.
Wszystko przez jego problemy w pracy i nie wiem co jeszcze. Zaczynam podejrzewac ze mnie zdradza.
Nie chce sie ze mna w ogole kochac mowiac ze boi sie o dziecko, no ale kuzwa chociaz przytulic czy ucalowac moglby... wraca do domu, palnie zimne 'czesc' , zje obiad i siedzi na fotelu przed tv. I tak ciagle.
Żadnych milych slow, dotyku, trzymania za reke, nic kompletnie. Ja rozumiem ze problemy w pracy ale ile mozna to do domu przynosić... Pytalam sie go czy jest gotowy na moja ciaze, humory, potrzebe bliskosci i wsparcia to oczywiscie tak... a teraz jest zimny, cichy, wredny, olewatorski. I jeszcze mowi ze to ja jestem wredna i ze to ja nie dbam o zwiazek.
Skoro tak, to teraz mu pokaze jak to jest kiedy nie dbam.
Postawilam ultimatum ze ma zaczac dbac o zwiazek bo ja mam dosc i ze jak sie nie wezmie w garsc i wlaczy troche uczuc i normalnego partnerstwa to ja mu stworze dodatkowy problem w postaci samotności i alimentow. Ze wspollokatorem zamiast partnerem zyc nie bede.
Ja mam prawo byc szczesliwa i RAZEM z partnerem tworzyc cieply kochajacy dom, ale sama nie dam rady majac takiego faceta co olewa to wszystko.
Niby sie stara materialnie ale ja mam te strefe w dupie skoro uczuc brak.
Wczoraj tv nam zablokowali bo brak wplaty, mial okazje posiedziec ze mna, pogadac, potulic, to szukal tak dlugo az znalazl czynny program...
Nie wiem czy nie zostane samotna matka.
Sie okaze.
Kurcze niefajnie A jak Ty się przytulasz i całujesz to nie odwzajemnia tego? Odtrąca Cię? A pytałaś się co jest powodem jego zachowania? Może coś go przytłacza? Może czuje się na uboczu bo na pierwszym planie jest dzidziuś? Mężczyźni różnie reagują i często czują się odrzuceni na początku stąd też mogą pochodzić dziwne zachowania. A przed ciążą też się tak zachowywał?
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 13:01   #1265
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Migdałku bardzo mi przykro ze u Ciebie takie smutne chwile ja tu widzę tylko opcję naprawde szczerej rozmowy.. Tylko do tego musza byc chetne 2 osoby.. Ja tez nie chcialabym zyc w takim ukladzie wiec jak najbardziej Cie rozumiem
A z ta zdrada to myslisz tak tylko przez ten brak zblizen czy masz jakies inne podstawy??
Kiedys znalazlam w jego tel smsa do znajomej z pracy kiedy ona byla na wakacjach a ja w niemczech. Napisal jej jakies ☠☠☠☠☠☠☠y a ona ze smutno tam bez niego i ze teskni...
Wyszla z tego gruba afera, bo ona ma meza, ale on twierdzil ze miedzy nimi takie gadki sa normalne i w zartach...
Jak dla mnie to nie bardzo.
:/ Do mnie tak nie pisal a do znajomej... ech...
Od tamtej pory mu nie ufam.

Cytat:
Kobieta zawsze znajdzie zasadność Po obejrzeniu filmiku jak działa ten leżaczek to stwierdzam, że poproszę taki w wersji maxi dla siebie

Przykro mi bardzo, że znalazłaś się w takiej sytuacji Tak jak dziewczyny powyżej radzą, musicie poważnie porozmawiać... Jednocześnie rozumiem, że jakby co to nie chcesz żyć w takim związku, bo ja też bym nie wytrzymała. A może jeśli będzie tak jeszcze przez jakiś czas to wyprowadzisz się na kilka dni? Może by wtedy coś do niego dotarło? To może trochę ryzykowne, ale jakoś mi tak przyszło do głowy...
Ale życzę Ci, że to tylko przez problemy w pracy i zrozumie, że źle postępuje i wpadnie z bukietem kwiatów do domu

LuckySparkle Mój też uwielbia fife Jak dobrze, że będziemy mieli córeczkę
Ale u mnie jest podobnie jak u Ciebie, jak TŻ gra to ja sobie oglądam babskie programy na kompie, albo coś A jak spędzamy czas razem to razem
Niestety z nim sie nie da rozmawiac bo jak tylko zaczne to jest bufanie i ojezusowanie ze znowu zaczynam co sie konczy klotnia.

Gdyby nie wizyta w poniedzialek to bylabym juz u mamy.

Do tego stwierdzil ze dzis bedzie grill firmowy i wodka...
Powiedzialam ze jak bedzie pil to ma spac u matki bo w domu ma drzwi zamkniete. Ostatnim razem jak byl tam grill to sie tak narabal i odwalal takie okropienstwa ze szkoda gadac. Ja przestalam sie tam pokazywac bo maz kolezaneczki sie do mnie pultal ze uwazam ja za zdradliwa sucz. No a jak nazwac taka co zamiast do meza to pisze do kolegi?
No i oczywiscie ja mialabym tez jechac ale po co? Ogladac ich jak pija? Malo tego, beda tez inne baby jak i rowniez ta pieprzona kolezaneczka i ciul wie co mu po pijaku odbije.
Mam dosc tych zmartwien, tego braku zaufania, niemożności polegania na nim.

Powiedział ze nie wie czy pojdzie ale sie zaloze ze go namowia.
Ja nie wiem co robic.
Mam dosc.
Stary 2016-09-02, 13:06   #1266
ewelinuus
Zadomowienie

Oj Migdałku..nie wiem co mam napisać, ja problemy z przytulaniem tez mialam ale w druga strone ja nie chcialam i któregoś po prostu sie skumulowalo i musielimy pogadac szczerze i zly nastroj tz byl spowodowany no brakoem przytulania tez ale i brakiem kasy tym czy da rade wszystko ogarnac itd. Myślę ze ich ta cala niwa sytuacja tez bardzo stresuje..no ale to trzeba chyba na spokojnie pogadac. No mam to szczescie ze zawsze jak cos sie dzieje to nie klotnia ale pierwsza jest normalna rozmowa..

Dziewczyny odebralam wyniki glukozy i jest przed wypiciem: 79.5, po godzinie:102.3, po dwoch: 91.9
Dobre?
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 13:08   #1267
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Kobieta zawsze znajdzie zasadność Po obejrzeniu filmiku jak działa ten leżaczek to stwierdzam, że poproszę taki w wersji maxi dla siebie
Haha dobre! Taka karuzela dla dorosłych wczoraj leżałam na łóżku i Mężuś musiał go przesunąć - cieszyłam się jak głupia Dziwić się, że dzieciaki lubią huśtawki
Stary 2016-09-02, 13:08   #1268
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedys znalazlam w jego tel smsa do znajomej z pracy kiedy ona byla na wakacjach a ja w niemczech. Napisal jej jakies ☠☠☠☠☠☠☠y a ona ze smutno tam bez niego i ze teskni...
Wyszla z tego gruba afera, bo ona ma meza, ale on twierdzil ze miedzy nimi takie gadki sa normalne i w zartach...

Niestety z nim sie nie da rozmawiac bo jak tylko zaczne to jest bufanie i ojezusowanie ze znowu zaczynam co sie konczy klotnia.

Powiedzialam ze jak bedzie pil to ma spac u matki bo w domu ma drzwi zamkniete. Ostatnim razem jak byl tam grill to sie tak narabal i odwalal takie okropienstwa ze szkoda gadac. Ja przestalam sie tam pokazywac bo maz kolezaneczki sie do mnie pultal ze uwazam ja za zdradliwa sucz. No a jak nazwac taka co zamiast do meza to pisze do kolegi?
No i oczywiscie ja mialabym tez jechac ale po co? Ogladac ich jak pija? Malo tego, beda tez inne baby jak i rowniez ta pieprzona kolezaneczka i ciul wie co mu po pijaku odbije.

Ja nie wiem co robic.
Mam dosc.
oj to nie fajnie..
nie dziwie się że nie ufasz..

też bym nie pojechała na żadnego grilla, nie no nie fajnie...
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 13:11   #1269
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Zapomnialam, ze mialam jeszcze o kp napisac. Ja bym bardzo chciala karmic, ale tez nie chce byc calkowicie uwiazana. Niestety widze juz, ze jest dookola terror antybutelkowy bo jak powiedzialam ze raz na jakis czas mozna odciagnac i nakarmic dziecko "odgrzewanym" to juz bylo larum, ze jak bedzie pic z butelki to potem piersi nie chce. Stad moje pytanie - to naprawde jest tak, ze jak dziecko raz na, nie wiem, 2-4 tygodnie, napije sie z butelki to od razu taki problem sie robi? Na pewno nie chce mu dawac smoczka (strasznie mnie wizualnie draznia "duze" dzieci nadal ze smoczkami w buziach), ale ta butelka raz na jakis czas to AZ takie problem?

edit: a z jakiego wlosia kupowalyscie szczotki dla dzieci?
Ja kupiłam butle i będę dawać raz na jakiś czas odciągnięte jak będę chciała gdzieś wyjśc z Mężem albo po prostu gdzieś wybyć.

Mam taką szczotkę:

https://www.feedo.pl/chicco-grzebien...FeLPcgodEZwGAg
Stary 2016-09-02, 13:23   #1270
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Aaa, czyli Camarelo górą Mam nadzieję, że będzie służyć!

Ha, też bym chciała babydream, ale o ile Weledę tu dostanę angielską (te same składy), Hippa polskiego, to na rossmannowe kosmetyki nie mam szans A płacić za koszty przesyłki to bez sensu, to już wolę kupić droższą Weledę na miejscu.

Jeszcze apropos kosmetyków widzę, że była trochę nagonka na sudocrem i cynk Sudocrem to jedno, ma swoich zagorzałych przeciwników i wielbicieli, jednym służy, innym nie. Ale cynk to trochę niesłusznie zdaje mi się oberwał, bo jest on standardowym składnikiem dzieciowych kremów, tych super naturalnych też. I tak samo standardem jest, że na odparzenia stosuje się kremy z cynkiem, takie białe, które zostają na skórze, ciężko byłoby je wsmarować.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

W tym wieku to szkoda już dziecko uczyć pić ze smoka Lepiej z kubka zwykłego lub z dzióbkiem/rurką. Przy kubku nauka trwa pewnie dłużej, ale jest najbardziej zdrowa i z korzyściami na przyszłość - dla rozwoju ust, języka, itp, czyli dla mowy w przyszłości i też wg mnie dla wygody, bo potem nie trzeba wszędzie nosić ze sobą niekapków i innych cudów, bo dziecko napije się wszędzie ze wszystkiego - normalnej szklanki czy kubka.

Dla mnie też rok to najbardziej optymalny czas na karmienie

Ale nie rozumiem, dlaczego piszecie o powrocie do pracy i konieczności kończenia karmienia. Dziecko 6-8 mies i wzwyż je coraz więcej innych posiłków i może je jeść w dzień, a rano, popołudniu, wieczorem, w nocy dostać pierś.

no w sumie masz tu rację z tym karmieniem wieczorami i ranem. Ale to nie będzie tak, że im mniej będę karmić to w końcu pokarm zniknie???

Cytat:
Moj już też mówił, że kupi dla Lili body Polski.

Cytat:

Ja nie wiem co robic.
Mam dosc.
Wiesz... jak dowiedzieliśmy się ciazy i powiedzielismy mojej przyjaciolce i jej mężowi o ciazy to wtedy przyjaciolki maz powiedzial do mojego, ze ma nie pozwolic szczegolnie na jedno... nie ma pozwolisc mi sie denerowac i stresowac przez najblizsze 8 miesiecy... powiedział, ze wyczytał kiedys w jakiejs ksiazce, ze jesli kobieta nie ma stresu w czasie ciazy to i dziecko pozniej jest spokojniejsze... Moj sobie to mega wziął do serca. Do tego stopnia, ze jak mam sajgon w pracy prosi mnie zebym olała wszystko wokół i poszla do domu odpoczac... Najmniej co obecnie potrzebujemy to stresu... moze ktos z rodziny badz znajonych moglby to uswiadomic twojemu tz??? 😉
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 13:40   #1271
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, czyli Camarelo górą Mam nadzieję, że będzie służyć!

Ha, też bym chciała babydream, ale o ile Weledę tu dostanę angielską (te same składy), Hippa polskiego, to na rossmannowe kosmetyki nie mam szans A płacić za koszty przesyłki to bez sensu, to już wolę kupić droższą Weledę na miejscu.

Jeszcze apropos kosmetyków widzę, że była trochę nagonka na sudocrem i cynk Sudocrem to jedno, ma swoich zagorzałych przeciwników i wielbicieli, jednym służy, innym nie. Ale cynk to trochę niesłusznie zdaje mi się oberwał, bo jest on standardowym składnikiem dzieciowych kremów, tych super naturalnych też. I tak samo standardem jest, że na odparzenia stosuje się kremy z cynkiem, takie białe, które zostają na skórze, ciężko byłoby je wsmarować.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

W tym wieku to szkoda już dziecko uczyć pić ze smoka Lepiej z kubka zwykłego lub z dzióbkiem/rurką. Przy kubku nauka trwa pewnie dłużej, ale jest najbardziej zdrowa i z korzyściami na przyszłość - dla rozwoju ust, języka, itp, czyli dla mowy w przyszłości i też wg mnie dla wygody, bo potem nie trzeba wszędzie nosić ze sobą niekapków i innych cudów, bo dziecko napije się wszędzie ze wszystkiego - normalnej szklanki czy kubka.

Dla mnie też rok to najbardziej optymalny czas na karmienie

Ale nie rozumiem, dlaczego piszecie o powrocie do pracy i konieczności kończenia karmienia. Dziecko 6-8 mies i wzwyż je coraz więcej innych posiłków i może je jeść w dzień, a rano, popołudniu, wieczorem, w nocy dostać pierś.
Dokladnie, roczne dziecko je sniadania, obiady, podwieczorki i kolacje.

Po 6 mcu mozna juz podawac male pojedyncze posilki a laktacja jest po takim czasie mocno unormowana i nie tak latwo jej zaszkodzic o laktacje trzeba dbac w pierwszych tygodniach najbardziej i w kryzysach laktacyjnych

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 13:45   #1272
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
a gdzie można kupić tetrowe prócz Pepco ? i allegro
Lokalne sklepy stacjonarne? (Nie sieciówki). Ja kupiłam u siebie w takim jednym sklepie. Mają też ogromny wybór bielizny, ładne koszule, piękne biustonosze do karmienia, wszystko co otrzebne ze środków higienicznych, laktatory, butle, ubranka. Wszystko w jednym sklepie. Warto się rozejrzeć za takimi sklepami
Stary 2016-09-02, 13:46   #1273
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Nie, zupełnie nie. Mam swoją po Kaju trochę zaktualizowałam i jest.

Jak zajmie się codziennymi spacerami i zabawą rozumianą jako cały czas aktywności niemowlaka między spaniem i jedzeniem, to już będzie bardzo dużo. To właśnie zależy, co rozumie jako tą zabawę Cóż, na pewno wcześniej czy później jakiś kompromis wypracujecie
folinka a czy mogłabyś mi podrzucić swoją listę? Masz sporą wiedzę, a ja tutaj sama w Niemczech nie bardzo mam od kogo rady zasięgnąć. Mam tylko jedną koleżankę 'na czasie', bo niedługo rodzi, ale ona strasznie po kosztach tę wyprawkę kompletuje i skąpi na maleństwo, więc nie mam odniesienia.
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 13:50   #1274
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Lokalne sklepy stacjonarne? (Nie sieciówki). Ja kupiłam u siebie w takim jednym sklepie. Mają też ogromny wybór bielizny, ładne koszule, piękne biustonosze do karmienia, wszystko co otrzebne ze środków higienicznych, laktatory, butle, ubranka. Wszystko w jednym sklepie. Warto się rozejrzeć za takimi sklepami
musze obadać może tam gdzie widziałam wózki będą
i jeszcze jeden taki większy znam

dziękuję

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
folinka a czy mogłabyś mi podrzucić swoją listę? Masz sporą wiedzę, a ja tutaj sama w Niemczech nie bardzo mam od kogo rady zasięgnąć. Mam tylko jedną koleżankę 'na czasie', bo niedługo rodzi, ale ona strasznie po kosztach tę wyprawkę kompletuje i skąpi na maleństwo, więc nie mam odniesienia.
oooo ja też bym poprosiła
Stary 2016-09-02, 14:00   #1275
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
teoretycznie MOŻE uda się wcześniej, ale na umowie jest taki termin - a skoro babka go przesunęła z dogadywanego 1.10 na 30.10 to wątpie, żeby się udało szybciej :/
juz nie wspomnę o tym, że jak oglądaliśmy mieszkanie w maju to mówiła nam, że może w sierpniu już nam zwolni...
Szkoda, że tak późno wyszło, ale gratuluję serdecznie, że zakup sfinalizowany!
Nie dziwię się, że Cię to zmartwiło... Ja bym pewnie jakiś awaryjny kącik dla dziecka urządziła u mamy lub teściowej, żeby się nie stresować, że z czymś nie zdążę i będę musiała zajmować się tym na gwałt po wyjściu ze szpitala z maleństwem. Zresztą, Ty ogarnięta dziewczyna na pewno sobie to odpowiednio zorganizujesz

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Porozmawiajmy o monitorach oddechu! Bo to kupa kasy, chcialabym znac wasze zdanie. Z jednej strony zakup uszczuplilby moj portfel, z drugiej strony oddam kazde pieniadze zeby julkowi uratowac zycie w razie czego. I badz tu czlowieku madry
Mysle o tych plytkach z angelcare ale widze tez monitor przyczepiany do pieluchy. I zadam moze glupie pytanie, ale dzieci nie spia na brzuszku? to wtedy ten monitor nie przeszkadza?
Ja raczej chcę mieć. Przy chłopcach nie miałam, bolało mnie to, ale niestety tak jak pisałyście to drogie urządzenie. Na szczęście tu jest inny stosunek zarobków do cen. Poza tym nie widzę problemu, żeby takie urządzenie kupić używane. To nie jest coś osobistego jak bielizna czy laktator.
Piszecie, że będziecie mieć przecież dziecko przy sobie w sypialni, to usłyszycie, co u niego się dzieje. Ale przecież braku oddechu nie da się usłyszeć Ja nie chcę straszyć, ale żeby podjąć świadomą decyzję poczytajcie o śmierci łóżeczkowej. Dla mnie argument "w mojej rodzinie nikt tego nie używał i wszystko było ok" nie ma znaczenia. To się zdarza ogromnie rzadko, ale się zdarza. Ja chcę wyeliminować to ryzyko dla mojego dziecka. No, to dość już tych przykrych tematów!
Widziałam te monitory na brzuch i sama nie wiem... Małe niemowlę oczywiście nie śpi na brzuchu, ale starsze które umie już samo się przekręcać, to owszem wedle własnego uznania przekręca się tak jak i dorosły. Moi chłopcy obydwaj lubili spać na brzuchu i jeszcze podciągnąć kolanka i wypiąć pupę do góry Śmiesznie to wyglądało, no ale obydwaj taką pozycję przyjmowali, kiedy już potrafili sami się przekręcać Kwestia chyba taka, jak długo zdecydujemy się tego monitora używać...
Elektroniczna niania to co innego, w mieszkaniu raczej nie ma potrzeby, w domu to co innego, każdy niech sam zdecyduje, na ile się będzie oddalać od śpiącego dziecka. Pewnie, że usłyszę z dołu czy ogrodu płacz dziecka, ale dopiero mocny i głośny (zwłaszcza, że pewnie ze względu na koty w liczbie 2 będę zamykać drzwi), a wolałabym zareagować wcześniej, kiedy dziecko rozbudzi się na wesoło, a nie dopiero jak się rozpłacze, bo długo leży samo.

Cytat:
Napisane przez soulie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to ciasto to jest jakaś rewelacja W szoku jestem, że drożdżowe, a bez wyrastania. Zrobiłam ze śliwkami i już pożarlismy z TŻ po kawałku.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Jeszcze ja Cię nie przywitałam
Pamiętam Cię z początku, ale przyznaję bez bicia, że tylko nick kojarzę Chyba nawet na liście byłaś chwilę wpisana
Teraz z drożdżakiem to już jesteś zadomowiona u nas na maksa
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 14:00   #1276
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Ja kupiłam butle i będę dawać raz na jakiś czas odciągnięte jak będę chciała gdzieś wyjśc z Mężem albo po prostu gdzieś wybyć.

Mam taką szczotkę:

https://www.feedo.pl/chicco-grzebien...FeLPcgodEZwGAg
otwieralas juz opakowanie? milutka?
Stary 2016-09-02, 14:01   #1277
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
a jak cenowo??

ja chce kupić też jeszcze kilka, no i musze kupić całą resztę bo najwięcej mam bodów z długim i krótkim rękawkiem..
a takich bardziej zimowych brak

będzie coraz lepiej zobaczysz
oj nie wiem jak cenowo, bo nawet nie patrzyłam jeszcze, ale wiem, że są na pewno w smyku

Migdałku trzymaj się jakoś i pamiętaj, że najważniejsza jesteś teraz Ty i maleństwo

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 14:01   #1278
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Oj Dziewczyny odebralam wyniki glukozy i jest przed wypiciem: 79.5, po godzinie:102.3, po dwoch: 91.9
Dobre?
Ja miałam 77 przed, 155 po godzinie i 102 po dwóch i gin powiedziała, że to jest ok wynik
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 14:06   #1279
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój TŻ oprócz zapędów sportowych (mała ma z nim kibicować i już planuje dla niej karierę sportową) to marzy sobie, że będzie jeździła z nim na motorze. Po moim trupie
Cytat:
Szkoda, że tak późno wyszło, ale gratuluję serdecznie, że zakup sfinalizowany!
Nie dziwię się, że Cię to zmartwiło... Ja bym pewnie jakiś awaryjny kącik dla dziecka urządziła u mamy lub teściowej, żeby się nie stresować, że z czymś nie zdążę i będę musiała zajmować się tym na gwałt po wyjściu ze szpitala z maleństwem. Zresztą, Ty ogarnięta dziewczyna na pewno sobie to odpowiednio zorganizujesz

Ja raczej chcę mieć. Przy chłopcach nie miałam, bolało mnie to, ale niestety tak jak pisałyście to drogie urządzenie. Na szczęście tu jest inny stosunek zarobków do cen. Poza tym nie widzę problemu, żeby takie urządzenie kupić używane. To nie jest coś osobistego jak bielizna czy laktator.
Piszecie, że będziecie mieć przecież dziecko przy sobie w sypialni, to usłyszycie, co u niego się dzieje. Ale przecież braku oddechu nie da się usłyszeć Ja nie chcę straszyć, ale żeby podjąć świadomą decyzję poczytajcie o śmierci łóżeczkowej. Dla mnie argument "w mojej rodzinie nikt tego nie używał i wszystko było ok" nie ma znaczenia. To się zdarza ogromnie rzadko, ale się zdarza. Ja chcę wyeliminować to ryzyko dla mojego dziecka. No, to dość już tych przykrych tematów!
Widziałam te monitory na brzuch i sama nie wiem... Małe niemowlę oczywiście nie śpi na brzuchu, ale starsze które umie już samo się przekręcać, to owszem wedle własnego uznania przekręca się tak jak i dorosły. Moi chłopcy obydwaj lubili spać na brzuchu i jeszcze podciągnąć kolanka i wypiąć pupę do góry Śmiesznie to wyglądało, no ale obydwaj taką pozycję przyjmowali, kiedy już potrafili sami się przekręcać Kwestia chyba taka, jak długo zdecydujemy się tego monitora używać...
Elektroniczna niania to co innego, w mieszkaniu raczej nie ma potrzeby, w domu to co innego, każdy niech sam zdecyduje, na ile się będzie oddalać od śpiącego dziecka. Pewnie, że usłyszę z dołu czy ogrodu płacz dziecka, ale dopiero mocny i głośny (zwłaszcza, że pewnie ze względu na koty w liczbie 2 będę zamykać drzwi), a wolałabym zareagować wcześniej, kiedy dziecko rozbudzi się na wesoło, a nie dopiero jak się rozpłacze, bo długo leży samo.

Jeszcze ja Cię nie przywitałam
Pamiętam Cię z początku, ale przyznaję bez bicia, że tylko nick kojarzę Chyba nawet na liście byłaś chwilę wpisana
Teraz z drożdżakiem to już jesteś zadomowiona u nas na maksa
Hej Folinko
Właśnie się zastanawiałam ostatnio, że chyba byłam chwilowo na liście, ale może to było na starczkach 🤔
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 14:20   #1280
folinka
Zadomowienie

Cytat:
W temacie pieluch to ktoras z Was pokazywala kolorowe pieluchy od tego uzytkownika allegro - widze, ze ma tez tetrowe o gramaturze 140
http://allegro.pl/lux-maxi-grube-pie...609086513.html
Jak sie ma ta cena do normalnych sklepow? Bo przyznaje, ze wogole sie po sklepach jeszcze na pieluchy nie patrzylam
Nie znam cen, ale uważam, że warto zapłacić trochę więcej za grubsze i lepszej jakości.

Cytat:
Kurcze niefajnie A jak Ty się przytulasz i całujesz to nie odwzajemnia tego? Odtrąca Cię? A pytałaś się co jest powodem jego zachowania? Może coś go przytłacza? Może czuje się na uboczu bo na pierwszym planie jest dzidziuś? Mężczyźni różnie reagują i często czują się odrzuceni na początku stąd też mogą pochodzić dziwne zachowania. A przed ciążą też się tak zachowywał?
Słuszne uwagi...

Cytat:
Przykre to wszystko co piszesz
Dla odmiany tematu napiszę Ci, że choć bardzo mi się podoba Twój awatar, to jakoś brakuje mi migdałków

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
no w sumie masz tu rację z tym karmieniem wieczorami i ranem. Ale to nie będzie tak, że im mniej będę karmić to w końcu pokarm zniknie???
Nie, nie! Przy ustabilizowanej laktacji po kilku miesiącach zawsze podaż dostosuje się do popytu Nie zniknie samo z siebie, bo karmisz mniej. Można przez rok np. karmić tylko dwa razy na dobę rano i wieczorem, jeśli komuś to odpowiada. I co bardzo ważne, pamiętajcie, przy ustabilizowanej laktacji mleko produkuje się w jakiejś części w czasie karmienia nie wcześniej na zapas, więc nie chcę tu za kilka miesięcy słyszeć, że któraś nie ma mleka, bo ma miękkie piersi

Cytat:
Takie?
Mamy po Kaju, nada się

Hm, bez sensu, zdjęcie jest pionowe, a wizaż je "kładzie" na bok, nie wiem czemu. No trudno, jakoś widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0100.jpg (86,0 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-09-02 o 14:26
Stary 2016-09-02, 14:20   #1281
itstoolatex3
Zakorzenienie

Moja mama zwariowała i znów wykupiła pół sklepu mój synek ma już więcej ciuchów, niż ja!!! chyba muszę kupić jeszcze jedną komodę dla Marcelka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160902_141614.jpg (317,1 KB, 26 załadowań)

Stary 2016-09-02, 14:24   #1282
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Nie znam cen, ale uważam, że warto zapłacić trochę więcej za grubsze i lepszej jakości.
No wlasnie grubszych niz 140 nie znalazlam, sa?
Stary 2016-09-02, 14:40   #1283
folinka
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie grubszych niz 140 nie znalazlam, sa?
Tego niestety nie pamiętam
Poprzednio kupowałam u znajomej, która ma sklep ze środkami do czyszczenia i najlepszą tetrę mi wybierała
Część też dokupiłam na allegro, ale nie pamiętam nic konkretnego.
Jak ktoś zaryzykuje pierwszy i kupi na allegro, to potem pewnie wszystkie u tego jednego sprzedawcy kupią, jak będą dobre

Edit: Znalazłam na mailu, gdzie kupiłam Kajowi Tak jak podejrzewałam u r_p77
Hehe, różne rzeczy tak teraz sprawdzam, co ja mu wtedy kupowałam, bo większość na allegro. Nie mam opisu aukcji tylko tytuł, nazywały się podwójnie tkane 70x80 cm, były po 2,69 zł. Były w porządku, ale kto wie, czy dalej sprzedaje i jakiej teraz ma jakości

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Oczywiście podzielę się listą
Jest może specyficzna trochę, taka moja, z tym co ja lubię używać

Nie pisałam ilości ubrań, bo tak jakoś na wyczucie biorę... Poza tym to też zależy, jak często zamierza się prać. Najwięcej wiadomo body i pajaców na początek. Body z rękawami krótkimi lub wręcz na naramkach, bo i tak jeszcze w zimie coś się na to będzie zwykle zakładać, a tyle długich rękawów jeden na drugi to niewygodnie. Kaftaników i śpiochów nie chcę w ogóle, bo to niewygodne, jedynie półśpiochy lub spodenki, żeby np. w zimie na spacer na pajaca jeszcze założyć, jak bardzo zimno będzie lub do body.
A i laktatora raczej nie będę kupować przed porodem, tylko wybiorę sobie model w razie w.

To bierzcie i porównujcie
Jak coś to pytajcie.

UBRANKA:
body
pajace
bluzki
sukienki
spodenki/półśpiochy
czapeczki
skarpetki
sock-ons
rajtuzki
2 pary łapek-niedrapek
sweterki
kombinezon zimowy

PIELUCHY I POŚCIEL:
pieluchy tetrowe
pieluchy flanelowe
Pampersy 1 i 2
Paklanki
3 ceratki do łóżeczka/ochraniacze na materac
3 prześciaradła z gumką
rożek/otulaczek
śpiworek
kocyki

KĄPIEL I PIELĘGNACJA
3 ręczniki z kapturkiem
termometr kąpielowy
2 myjki
płyn do mycia
mleczko/oliwka do ciała
Linomag zielony do pupy
krem do twarzy na mróz
chusteczki nawilżane
wata
patyczki do uszu
szczotka do włosów
cążki do paznokci
proszek
1 butelka
szczotka do mycia butelki
wanienka (+stelaż)

APTECZKA
spirytus/Octenisept
jałowe gaziki
aspirator do kataru
paracetamol w czopkach
termometr
Disnemar (sól morska do nosa)
Omegamed Baby +D dha

AKCESORIA
wózek
folia przeciwdeszczowa x2
torba do wózka, podkład do przewijania
fotelik + folia
lusterko do auta
łóżeczko
materac
przewijak
miękka nakładka na przewijak
lampka nocna
leżaczek
mata edukacyjna
elektroniczna niania z monitorem oddechu
grzechotka

DLA MAMY
biustonosze do karmienia
wkładki laktacyjne
podkłady poporodowe największe
podkłady poporodowe podpaski
ręczniki papierowe
majtki jednorazowe
Tantum Rosa, butelka!
koszule do karmienia
maść na popękane brodawki
laktator
pojemniki na mleko

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-09-02 o 14:49
Stary 2016-09-02, 14:51   #1284
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Carolka moj tez wielki fan barcy wiec by sie dogadali

Migdalku to w takim razie faktycznie nie fajna sytuacja
A to bylo przed zajsciem w ciaze?
Tez bym nie poszla na Twoim miejscu bo bym sie tylko denerwowala...
Stary 2016-09-02, 14:55   #1285
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Poprzednio kupowałam u znajomej, która ma sklep ze środkami do czyszczenia i najlepszą tetrę mi wybierała
Jak ktoś zaryzykuje pierwszy i kupi na allegro, to potem pewnie wszystkie u tego jednego sprzedawcy kupią, jak będą dobre

Hehe, różne rzeczy tak teraz sprawdzam, co ja mu wtedy kupowałam, bo większość na allegro. Nie mam opisu aukcji tylko tytuł, nazywały się podwójnie tkane 70x80 cm, były po 2,69 zł. Były w porządku, ale kto wie, czy dalej sprzedaje i jakiej teraz ma jakości

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Nie pisałam ilości ubrań, bo tak jakoś na wyczucie biorę... Poza tym to też zależy, jak często zamierza się prać. Najwięcej wiadomo body i pajaców na początek. Body z rękawami krótkimi lub wręcz na naramkach, bo i tak jeszcze w zimie coś się na to będzie zwykle zakładać, a tyle długich rękawów jeden na drugi to niewygodnie. Kaftaników i śpiochów nie chcę w ogóle, bo to niewygodne, jedynie półśpiochy lub spodenki, żeby np. w zimie na spacer na pajaca jeszcze założyć, jak bardzo zimno będzie lub do body.
A i laktatora raczej nie będę kupować przed porodem, tylko wybiorę sobie model w razie w.

Jak coś to pytajcie.

UBRANKA:
body
pajace
bluzki
sukienki
spodenki/półśpiochy
czapeczki
skarpetki
sock-ons
rajtuzki
2 pary łapek-niedrapek
sweterki
kombinezon zimowy

PIELUCHY I POŚCIEL:
pieluchy tetrowe
pieluchy flanelowe
Pampersy 1 i 2
Paklanki
3 prześciaradła z gumką
rożek/otulaczek
śpiworek
kocyki

KĄPIEL I PIELĘGNACJA
3 ręczniki z kapturkiem
termometr kąpielowy
2 myjki
płyn do mycia
mleczko/oliwka do ciała
Linomag zielony do pupy
krem do twarzy na mróz
chusteczki nawilżane
wata
patyczki do uszu
szczotka do włosów
cążki do paznokci
proszek
1 butelka
wanienka (+stelaż)

APTECZKA
spirytus/Octenisept
jałowe gaziki
aspirator do kataru
paracetamol w czopkach
termometr
Omegamed Baby +D dha

AKCESORIA
wózek
fotelik + folia
lusterko do auta
łóżeczko
materac
przewijak
lampka nocna
leżaczek
mata edukacyjna
grzechotka

DLA MAMY
biustonosze do karmienia
wkładki laktacyjne
ręczniki papierowe
majtki jednorazowe
Tantum Rosa, butelka!
koszule do karmienia
laktator
pojemniki na mleko

Dziękuję dziękuję dziękuję!
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 14:57   #1286
pestka_11
Raczkowanie

cześć dziewczyny
już trzeci dzień się zbieram, żeby napisać i zawsze coś. Tak to jest jak maly diabełek w domu jest jak tylko zasiądę do komputera to i ona chce.
ale na bieżąco jestem, także wszystko wiem co u was.
Migdałku, miejmy nadzieję, że to tylko chwilowy kryzys, faceci różnie reagują na dziecko i pewnie on też się stresuje, co nie znaczy że powinien się tak zachowywac. to przede wszystkim ty teraz potrzebujesz wsparcia, może wreszcie to do niego dotrze, ale bez rozmowy na [pewno się nie obejdzie.
Cytat:
Zapomnialam, ze mialam jeszcze o kp napisac. Ja bym bardzo chciala karmic, ale tez nie chce byc calkowicie uwiazana. Niestety widze juz, ze jest dookola terror antybutelkowy bo jak powiedzialam ze raz na jakis czas mozna odciagnac i nakarmic dziecko "odgrzewanym" to juz bylo larum, ze jak bedzie pic z butelki to potem piersi nie chce. Stad moje pytanie - to naprawde jest tak, ze jak dziecko raz na, nie wiem, 2-4 tygodnie, napije sie z butelki to od razu taki problem sie robi? Na pewno nie chce mu dawac smoczka (strasznie mnie wizualnie draznia "duze" dzieci nadal ze smoczkami w buziach), ale ta butelka raz na jakis czas to AZ takie problem?
ja karmiłam piersią, ale wiadomo są sytuacje kiedy po prostu trzeba nakarmić mlekiem odciągniętym z butelki, i nie tylko dlatego że mamy taki kaprys, ale sytuacja nas do tego zmusza. Dlatego ja czasami karmiłam butelką, żeby w razie w. nie było problemu. Nie było później problemu, że dziecko nie chce cyca.

Cytat:
Dziewczyny, czy wszystkie kierujecie się tą listą wyprawkową z 1 strony wątku?

)
ja właściwie to ostatnio wyjęłam swoją z przed dwóch lat. wtedy bardzo dokładnie starałam się ją napisać, a od tamtego czasu nic w niej bym nie zmieniła. Ostatnio przepisałam i powoli zaczęłąm wykreślać
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 15:02   #1287
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
oj nie wiem jak cenowo, bo nawet nie patrzyłam jeszcze, ale wiem, że są na pewno w smyku

Migdałku trzymaj się jakoś i pamiętaj, że najważniejsza jesteś teraz Ty i maleństwo
musze obadac po 10tym chyva ze takie rzeczy sa w Ikei

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Moja mama zwariowała i znów wykupiła pół sklepu mój synek ma już więcej ciuchów, niż ja!!! chyba muszę kupić jeszcze jedną komodę dla Marcelka
ooo git

Cytat:

Jak coś to pytajcie.

UBRANKA:
body
pajace
bluzki
sukienki
spodenki/półśpiochy
czapeczki
skarpetki
sock-ons
rajtuzki
2 pary łapek-niedrapek
sweterki
kombinezon zimowy

PIELUCHY I POŚCIEL:
pieluchy tetrowe
pieluchy flanelowe
Pampersy 1 i 2
Paklanki
3 prześciaradła z gumką
rożek/otulaczek
śpiworek
kocyki

KĄPIEL I PIELĘGNACJA
3 ręczniki z kapturkiem
termometr kąpielowy
2 myjki
płyn do mycia
mleczko/oliwka do ciała
Linomag zielony do pupy
krem do twarzy na mróz
chusteczki nawilżane
wata
patyczki do uszu
szczotka do włosów
cążki do paznokci
proszek
1 butelka
wanienka (+stelaż)

APTECZKA
spirytus/Octenisept
jałowe gaziki
aspirator do kataru
paracetamol w czopkach
termometr
Omegamed Baby +D dha

AKCESORIA
wózek
fotelik + folia
lusterko do auta
łóżeczko
materac
przewijak
lampka nocna
leżaczek
mata edukacyjna
grzechotka

DLA MAMY
biustonosze do karmienia
wkładki laktacyjne
ręczniki papierowe
majtki jednorazowe
Tantum Rosa, butelka!
koszule do karmienia
laktator
pojemniki na mleko
dzieki!

sukienki wykresle a reszte zapisze
musze kupic kombinezon, jakies bluzeczki, pajacyki, swetry

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-02, 15:10   #1288
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję dziękuję dziękuję!
Cytat:
dzieki!

sukienki wykresle a reszte zapisze
musze kupic kombinezon, jakies bluzeczki, pajacyki, swetry

Nie ma za co Ot, jedna z wielu jaką można w necie znaleźć
Kiedyś przeglądałam inne wątki i ta mi się jeszcze spodobała, fajne dodatkowe opisy są i ze zdecydowaną większością się zgadzam:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post55008816

Ooo, mniam, zjadłam przepyszne lody i Lidce też chyba smakowały, bo mi brzuch przecudnie faluje Ależ tej mojej malutkiej ostatnio sił do kopania przybyło.

Kurcze, leżę i lenię się dziś przy wizażu, obiad mam na dziś i tak mi dobrze, że tylko patrzę co chwilę na zegarek, żeby się nie zagapić po dziecko do szkoły iść

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-09-02 o 15:12
Stary 2016-09-02, 15:18   #1289
kamisha
Zakorzenienie

ja konsumuje batony

Stary 2016-09-02, 15:20   #1290
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
ja konsumuje batony

też bym zjadła, co wcinasz ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości