|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
|
|
#1262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(powstrzymalam go na razie przed zakupem |
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
A jak Ty się przytulasz i całujesz to nie odwzajemnia tego? Odtrąca Cię? A pytałaś się co jest powodem jego zachowania? Może coś go przytłacza? Może czuje się na uboczu bo na pierwszym planie jest dzidziuś? Mężczyźni różnie reagują i często czują się odrzuceni na początku stąd też mogą pochodzić dziwne zachowania. A przed ciążą też się tak zachowywał?
|
|
|
|
|
#1265 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyszla z tego gruba afera, bo ona ma meza, ale on twierdzil ze miedzy nimi takie gadki sa normalne i w zartach... Jak dla mnie to nie bardzo. :/ Do mnie tak nie pisal a do znajomej... ech... Od tamtej pory mu nie ufam. Cytat:
Gdyby nie wizyta w poniedzialek to bylabym juz u mamy. Do tego stwierdzil ze dzis bedzie grill firmowy i wodka... Powiedzialam ze jak bedzie pil to ma spac u matki bo w domu ma drzwi zamkniete. Ostatnim razem jak byl tam grill to sie tak narabal i odwalal takie okropienstwa ze szkoda gadac. Ja przestalam sie tam pokazywac bo maz kolezaneczki sie do mnie pultal ze uwazam ja za zdradliwa sucz. No a jak nazwac taka co zamiast do meza to pisze do kolegi? No i oczywiscie ja mialabym tez jechac ale po co? Ogladac ich jak pija? Malo tego, beda tez inne baby jak i rowniez ta pieprzona kolezaneczka i ciul wie co mu po pijaku odbije. Mam dosc tych zmartwien, tego braku zaufania, niemożności polegania na nim. Powiedział ze nie wie czy pojdzie ale sie zaloze ze go namowia. Ja nie wiem co robic. Mam dosc.
|
|
|
#1266 |
|
Zadomowienie
|
Oj Migdałku..nie wiem co mam napisać, ja problemy z przytulaniem tez mialam ale w druga strone ja nie chcialam i któregoś po prostu sie skumulowalo i musielimy pogadac szczerze i zly nastroj tz byl spowodowany no brakoem przytulania tez ale i brakiem kasy tym czy da rade wszystko ogarnac itd. Myślę ze ich ta cala niwa sytuacja tez bardzo stresuje..no ale to trzeba chyba na spokojnie pogadac. No mam to szczescie ze zawsze jak cos sie dzieje to nie klotnia ale pierwsza jest normalna rozmowa..
Dziewczyny odebralam wyniki glukozy i jest przed wypiciem: 79.5, po godzinie:102.3, po dwoch: 91.9 Dobre? |
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj leżałam na łóżku i Mężuś musiał go przesunąć - cieszyłam się jak głupia Dziwić się, że dzieciaki lubią huśtawki
|
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dziwie się że nie ufasz.. też bym nie pojechała na żadnego grilla, nie no nie fajnie...
|
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taką szczotkę: https://www.feedo.pl/chicco-grzebien...FeLPcgodEZwGAg |
|
|
|
|
#1270 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no w sumie masz tu rację z tym karmieniem wieczorami i ranem. Ale to nie będzie tak, że im mniej będę karmić to w końcu pokarm zniknie??? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 6 mcu mozna juz podawac male pojedyncze posilki a laktacja jest po takim czasie mocno unormowana i nie tak latwo jej zaszkodzic o laktacje trzeba dbac w pierwszych tygodniach najbardziej i w kryzysach laktacyjnychWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Lokalne sklepy stacjonarne? (Nie sieciówki). Ja kupiłam u siebie w takim jednym sklepie. Mają też ogromny wybór bielizny, ładne koszule, piękne biustonosze do karmienia, wszystko co otrzebne ze środków higienicznych, laktatory, butle, ubranka. Wszystko w jednym sklepie. Warto się rozejrzeć za takimi sklepami
|
|
|
|
#1273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz sporą wiedzę, a ja tutaj sama w Niemczech nie bardzo mam od kogo rady zasięgnąć. Mam tylko jedną koleżankę 'na czasie', bo niedługo rodzi, ale ona strasznie po kosztach tę wyprawkę kompletuje i skąpi na maleństwo, więc nie mam odniesienia.
|
|
|
|
|
#1274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jeszcze jeden taki większy znam ![]() dziękuję ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1275 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie dziwię się, że Cię to zmartwiło... Ja bym pewnie jakiś awaryjny kącik dla dziecka urządziła u mamy lub teściowej, żeby się nie stresować, że z czymś nie zdążę i będę musiała zajmować się tym na gwałt po wyjściu ze szpitala z maleństwem. Zresztą, Ty ogarnięta dziewczyna na pewno sobie to odpowiednio zorganizujesz Cytat:
Piszecie, że będziecie mieć przecież dziecko przy sobie w sypialni, to usłyszycie, co u niego się dzieje. Ale przecież braku oddechu nie da się usłyszeć Ja nie chcę straszyć, ale żeby podjąć świadomą decyzję poczytajcie o śmierci łóżeczkowej. Dla mnie argument "w mojej rodzinie nikt tego nie używał i wszystko było ok" nie ma znaczenia. To się zdarza ogromnie rzadko, ale się zdarza. Ja chcę wyeliminować to ryzyko dla mojego dziecka. No, to dość już tych przykrych tematów!Widziałam te monitory na brzuch i sama nie wiem... Małe niemowlę oczywiście nie śpi na brzuchu, ale starsze które umie już samo się przekręcać, to owszem wedle własnego uznania przekręca się tak jak i dorosły. Moi chłopcy obydwaj lubili spać na brzuchu i jeszcze podciągnąć kolanka i wypiąć pupę do góry Kwestia chyba taka, jak długo zdecydujemy się tego monitora używać...Elektroniczna niania to co innego, w mieszkaniu raczej nie ma potrzeby, w domu to co innego, każdy niech sam zdecyduje, na ile się będzie oddalać od śpiącego dziecka. Pewnie, że usłyszę z dołu czy ogrodu płacz dziecka, ale dopiero mocny i głośny (zwłaszcza, że pewnie ze względu na koty w liczbie 2 będę zamykać drzwi), a wolałabym zareagować wcześniej, kiedy dziecko rozbudzi się na wesoło, a nie dopiero jak się rozpłacze, bo długo leży samo. Cytat:
Pamiętam Cię z początku, ale przyznaję bez bicia, że tylko nick kojarzę Chyba nawet na liście byłaś chwilę wpisana ![]() Teraz z drożdżakiem to już jesteś zadomowiona u nas na maksa
|
|
#1276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Migdałku trzymaj się jakoś i pamiętaj, że najważniejsza jesteś teraz Ty i maleństwo
|
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1279 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie się zastanawiałam ostatnio, że chyba byłam chwilowo na liście, ale może to było na starczkach 🤔 |
||
|
|
|
#1280 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla odmiany tematu napiszę Ci, że choć bardzo mi się podoba Twój awatar, to jakoś brakuje mi migdałków ![]() Cytat:
Nie zniknie samo z siebie, bo karmisz mniej. Można przez rok np. karmić tylko dwa razy na dobę rano i wieczorem, jeśli komuś to odpowiada. I co bardzo ważne, pamiętajcie, przy ustabilizowanej laktacji mleko produkuje się w jakiejś części w czasie karmienia nie wcześniej na zapas, więc nie chcę tu za kilka miesięcy słyszeć, że któraś nie ma mleka, bo ma miękkie piersi ![]() Cytat:
![]() Mamy po Kaju, nada się ![]() Hm, bez sensu, zdjęcie jest pionowe, a wizaż je "kładzie" na bok, nie wiem czemu. No trudno, jakoś widać
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-02 o 14:26 |
|||||
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama zwariowała i znów wykupiła pół sklepu
mój synek ma już więcej ciuchów, niż ja!!! ![]()
|
#1282 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie grubszych niz 140 nie znalazlam, sa?
|
|
|
|
#1283 |
|
Zadomowienie
|
Tego niestety nie pamiętam
![]() Poprzednio kupowałam u znajomej, która ma sklep ze środkami do czyszczenia i najlepszą tetrę mi wybierała ![]() Część też dokupiłam na allegro, ale nie pamiętam nic konkretnego. Jak ktoś zaryzykuje pierwszy i kupi na allegro, to potem pewnie wszystkie u tego jednego sprzedawcy kupią, jak będą dobre ![]() Edit: Znalazłam na mailu, gdzie kupiłam Kajowi Tak jak podejrzewałam u r_p77 ![]() Hehe, różne rzeczy tak teraz sprawdzam, co ja mu wtedy kupowałam, bo większość na allegro. Nie mam opisu aukcji tylko tytuł, nazywały się podwójnie tkane 70x80 cm, były po 2,69 zł. Były w porządku, ale kto wie, czy dalej sprzedaje i jakiej teraz ma jakości ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Oczywiście podzielę się listą Jest może specyficzna trochę, taka moja, z tym co ja lubię używać ![]() Nie pisałam ilości ubrań, bo tak jakoś na wyczucie biorę... Poza tym to też zależy, jak często zamierza się prać. Najwięcej wiadomo body i pajaców na początek. Body z rękawami krótkimi lub wręcz na naramkach, bo i tak jeszcze w zimie coś się na to będzie zwykle zakładać, a tyle długich rękawów jeden na drugi to niewygodnie. Kaftaników i śpiochów nie chcę w ogóle, bo to niewygodne, jedynie półśpiochy lub spodenki, żeby np. w zimie na spacer na pajaca jeszcze założyć, jak bardzo zimno będzie lub do body. A i laktatora raczej nie będę kupować przed porodem, tylko wybiorę sobie model w razie w. To bierzcie i porównujcie ![]() Jak coś to pytajcie. UBRANKA: body pajace bluzki sukienki spodenki/półśpiochy czapeczki skarpetki sock-ons rajtuzki 2 pary łapek-niedrapek sweterki kombinezon zimowy PIELUCHY I POŚCIEL: pieluchy tetrowe pieluchy flanelowe Pampersy 1 i 2 Paklanki 3 ceratki do łóżeczka/ochraniacze na materac 3 prześciaradła z gumką rożek/otulaczek śpiworek kocyki KĄPIEL I PIELĘGNACJA 3 ręczniki z kapturkiem termometr kąpielowy 2 myjki płyn do mycia mleczko/oliwka do ciała Linomag zielony do pupy krem do twarzy na mróz chusteczki nawilżane wata patyczki do uszu szczotka do włosów cążki do paznokci proszek 1 butelka szczotka do mycia butelki wanienka (+stelaż) APTECZKA spirytus/Octenisept jałowe gaziki aspirator do kataru paracetamol w czopkach termometr Disnemar (sól morska do nosa) Omegamed Baby +D dha AKCESORIA wózek folia przeciwdeszczowa x2 torba do wózka, podkład do przewijania fotelik + folia lusterko do auta łóżeczko materac przewijak miękka nakładka na przewijak lampka nocna leżaczek mata edukacyjna elektroniczna niania z monitorem oddechu grzechotka DLA MAMY biustonosze do karmienia wkładki laktacyjne podkłady poporodowe największe podkłady poporodowe podpaski ręczniki papierowe majtki jednorazowe Tantum Rosa, butelka! koszule do karmienia maść na popękane brodawki laktator pojemniki na mleko
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-02 o 14:49 |
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Carolka moj tez wielki fan barcy wiec by sie dogadali
![]() Migdalku to w takim razie faktycznie nie fajna sytuacja A to bylo przed zajsciem w ciaze? Tez bym nie poszla na Twoim miejscu bo bym sie tylko denerwowala...
|
#1285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję dziękuję dziękuję! |
|
|
|
|
#1286 | ||
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
już trzeci dzień się zbieram, żeby napisać i zawsze coś. Tak to jest jak maly diabełek w domu jest jak tylko zasiądę do komputera to i ona chce. ale na bieżąco jestem, także wszystko wiem co u was. Migdałku, miejmy nadzieję, że to tylko chwilowy kryzys, faceci różnie reagują na dziecko i pewnie on też się stresuje, co nie znaczy że powinien się tak zachowywac. to przede wszystkim ty teraz potrzebujesz wsparcia, może wreszcie to do niego dotrze, ale bez rozmowy na [pewno się nie obejdzie. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() sukienki wykresle a reszte zapisze ![]() musze kupic kombinezon, jakies bluzeczki, pajacyki, swetry Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ot, jedna z wielu jaką można w necie znaleźć ![]() Kiedyś przeglądałam inne wątki i ta mi się jeszcze spodobała, fajne dodatkowe opisy są i ze zdecydowaną większością się zgadzam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post55008816 Ooo, mniam, zjadłam przepyszne lody i Lidce też chyba smakowały, bo mi brzuch przecudnie faluje Kurcze, leżę i lenię się dziś przy wizażu, obiad mam na dziś i tak mi dobrze, że tylko patrzę co chwilę na zegarek, żeby się nie zagapić po dziecko do szkoły iść
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-02 o 15:12 |
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
ja konsumuje batony
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
też bym zjadła, co wcinasz ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

trochę zaktualizowałam i jest.
Cóż, na pewno wcześniej czy później jakiś kompromis wypracujecie 
(powstrzymalam go na razie przed zakupem
A jak Ty się przytulasz i całujesz to nie odwzajemnia tego? Odtrąca Cię? A pytałaś się co jest powodem jego zachowania? Może coś go przytłacza? Może czuje się na uboczu bo na pierwszym planie jest dzidziuś? Mężczyźni różnie reagują i często czują się odrzuceni na początku stąd też mogą pochodzić dziwne zachowania. A przed ciążą też się tak zachowywał?
bardzo mi przykro ze u Ciebie takie smutne chwile 

A płacić za koszty przesyłki to bez sensu, to już wolę kupić droższą Weledę na miejscu.

to wtedy ten monitor nie przeszkadza?
Małe niemowlę oczywiście nie śpi na brzuchu, ale starsze które umie już samo się przekręcać, to owszem wedle własnego uznania przekręca się tak jak i dorosły. Moi chłopcy obydwaj lubili spać na brzuchu i jeszcze podciągnąć kolanka i wypiąć pupę do góry
W szoku jestem, że drożdżowe, a bez wyrastania. Zrobiłam ze śliwkami i już pożarlismy z TŻ po kawałku.
Śmiesznie to wyglądało, no ale obydwaj taką pozycję przyjmowali, kiedy już potrafili sami się przekręcać 
Ot, jedna z wielu jaką można w necie znaleźć