|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Widzę, że inne wózki jeszcze się pojawiły w ostatnich dniach, więc spóźniona gratuluje zakupów
![]() Zmykam, bo naczynia nie chcą same się umyć Do później
|
#1292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisal ze sie poprawi i zadba o mnie i dziecko. Jakos nie wierze... Oczywiście zostal na grillu. Ma zakaz wstepu do domu i ma spac u matki. Nie wiem co robic. Pojechalabym do taty ale on tam ciagle pali i nie wysiedze :/ Do mamy mam za daleko. Do nikogo wiecej nie moge. Bo nie mam do kogo. Do tego mam zablokowane tv i internet wiec siedze jak placek na fotelu i patrze jak mucha sie o szybe tlucze...
|
|
|
#1293 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Stacjonarnie gdzieś kupiła?Cytat:
Podobna do mojej Ja to tylko w ubrankach nie mam rozeznania, nie chcę nakupić za dużo a i rozmiarowo do końca nie wiem. Cytat:
![]() Też mam ochotę na jakiegoś batona ale boję się że żołądek będzie mnie bolał.. |
||||
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
snickera i kinder country
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, stacjonarnie. Jest u nas taki niewielki sklep z ciuszkami dziecięcymi, gdzie mama zagląda non stop i już jest tam znana
wykupiła już chyba pół sklepu ![]() ![]() Cytat:
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widze ze moja nie ma szalu.. miala tylko przy pierwszej wnuczce..a mi teraz mowi a po co jeszcze czas.. :/ dobre bylyyy ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mojej mamy to pierwszy wnuk, więc chyba dlatego tak szaleje
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
musze powiedziec ze jak widze co np. moja tesciowa kupuje wnukom to mi sie nie podoba zawsze takie byle co ...
ja zawsze siostrzencom kupuje jesli chodzi o ciuchy to takie z lepszego materialu.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1301 | |||
|
Wtajemniczenie
|
w tesco są i ko24.pl
![]() Cytat:
ja też się wkurzyłam na tż za to, że napisał życzenia urodzinowe swojej byłej dziewczynie. ja wszystko rozumiem, że byli ze soba 10 lat i w ogole, ale skoro wcześniej było ustalone, że nie będziemy się kontaktować z ex to po prostu myślałam, że mnie szlag trafi! I na żadnego grilla bym go nie puściła. Na imprezach firmowych bardzo często dzieją się cyrki i różne inne rzeczy Więc skoro jest taka sytuacja z koleżanką z pracy to za nic w świecie by na tego grilla nie poszedłon pójdzie, a Ty bedziesz siedziała w chacie i myślała co się tam dzieje. Cytat:
Cytat:
w ogóle to stwierdził, że na spacery z wózkiem to sam będzie chodził. chce powyrywać panienki na wózek he hea co tam. przynajmniej będę mogła odpocząć trochę w dzień :P
|
|
#1302 |
|
Zadomowienie
|
No niestety ale poszedl do pracy a po pracy grill.
Nic nie zrobie. Ale mu sie odplate z nawiazka. Chociaz tv odblokowali...
|
|
#1303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bylam z tz na spacerze bo po calym tygodniu siedzacej pracy chyba razen tego potrzebowalismy. Wieczorem przyjezdzaja moje zamowione pierogi... juz sie doczekac nie moge. Postabowilismy jechac w niedziele na wrzosowiska porobić zdjecia ciazowe... zobaczyny co z tego wyjdzie, choc na tz jako fotografa narzekac nie moge. Jak bedzie cos w miare to sie wam pochwale. No chyba, ze pogoda będzie miala inne plany niz my |
|
|
|
|
#1304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skądś znam ten tekst 😉Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
pisałyście o obwodzie brzucha przy pępku, ja mam 95cm czy jestem fit?
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie nie sikam jak dziecko jest ubrane w markowe ciuszki ale prezent od szwagra mnie rozwalil
Rozmiar 16, matulu
|
#1307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny na fb na forum ciezarnych napisaly liste rzeczy do szpitala to troszke zgapilam, bo nie wiem czy pokrywa sie w pelni z ta Polska. Tu to na bank nie bierze sie zadnych sztuccow itp. |
|
|
|
|
#1308 |
|
Wtajemniczenie
|
Soulie ha! A zdzwilabys się ile dziewczyn jest zafascynowanych tym, że faceci wychodzą na spacery z wozkami.
Pewnie po cichu zazdroszczą, że jakaś babka ma faceta, który dużo zajmuje się dzieckiem. Nie oszukujmy się. Bardzo często faceci nie robią w domu nic, tylko chodzą do pracy..ale takie realia. Ktoś musi zarabiać na utrzymanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś też mam jakis ciezki dzien na dogadanie sie z męzem.. Mam wrazenie ze co powiem zle, co zrobie zle, i ze jestem to tez zle.. Nawet mi powiedzial ze go denerwuje dzisiaj.. Tyle ze ja nic nie robie ehhh chyba ma jakis zly dzien i niestety sie na mnie to odbija.
|
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
Boskie te buciki
![]() Dziewczyny jestem zła i wkurzona....mój mężuś poszedł się kąpać, w wannie mamy taki automatyczny korek przekręcasz pokrętło i w wannie korek się zamyka albo otweira, no to tak zamknął że nie da się go otworzyć w żaden sposób, nawet podważyć się nie da...nie wiem co mam robić. Dla niego oczywiście problemu nie ma jakoś się zrobi...ale jakoś pomysłu nie ma. Gdy bym była u siebie to miała bym to w 4 literach popsuło się trudno, a tu u rodziców to aj, wanna jest zabudowana cała i tu też jest problem wymiany tego ustrojstwa....ale jak odessac ten korek zatkany? ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn tym do przeczyszczania kibelka??
|
|
#1312 |
|
Raczkowanie
|
Moja teściowa też zaszalała i kupiła kilka par bodów, w tym jedne takie piękne w krateczkę, ręcznik kąpielowy i rożek
Moi rodzice dają pieniądze, bo nie mają czasu na chodzenie po sklepach. Jednak od nich nie oczekuję nic, bo baaaardzo dużo nam dali (mój tato teraz sam zapłacił za ubezpieczenie naszego samochodu i jego profilaktyczną naprawę, co wyniosło ponad 2000zł) Nasze pierwsze samodzielne zakupy dla Filipa uczynione! W TKMaxx znalazłam 2 kompleciki - body z długim rękawkiem, body z krótkim rękawkiem + spodenki i 5 par bodów z krótkim rękawkiem (2x r. 56 i 3x r. 62) Trochę się naszukałam, bo oczywiście jak się coś dla męża nie spodoba, to nie i koniec, choćby było w super cenie, ale nie wydaliśmy dużo A i oczywiście nie obyłoby się bez skarpetek, ale na to mam już szlaban, bo mam już 14 par (chyba, że wpadną na promocji cieplejsze). Zdjęcia w załączniku
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Darunia - dziekujeee bede szukac
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj na wizycie wszystko dobrze
Córcia waży ok 740 g w 25t0. Pokazała ładnie, jak to gin nazywa, kanapeczkę I normalnie widziałam jak sika! Tak, dosłownie sika! Pytałam się o beznolesne twardnienia brzucha- powiedział, że to normalne, macica ćwiczy skurcze. Ale kazał brać zapobiegawczo magnez 4 x 2. Co do terminu porodu OM vs USG kazał mi się narazie nie przejmować bo to wszystko też zależy od wagi dziecka. No nie wiem, temat jeszcze przedyskutuje z położną. Mam lekką anemię i dostałam jakiś preparat z żelazem i kwasem foliowym 1x1 (gyno Tardyferon). Aa i jeszcze mam brać Urosept 3x2 przez bakterie w moczu. I mogę odstawić duphaston. Ale dalej mam brać luteinę. ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Jeszcze nie otwierałam, jutro sprawdzę jak nie zapomnę 😊 ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-09-02 o 23:39 |
|
|
|
|
#1316 |
|
Wtajemniczenie
|
Migdalku nie martw się
Faceci czasem są beznadziejni. Nikt nie jest idealny a poza tym my brzuchatki musimy trzymać głowy do góry! Mój też gdzieś polazl i powiedział ze będzie w nocy. Ciekawe gdzie jest... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo sikala ale fajnieee ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Ja dalej zła przez tą wannę, trzeba bedzie wycinac plytki zeby dodtac sie do tego mechanizmu.. Jak bym byla u siebie to miala bym to gdzues a tu moja matka to awanturę zrobi bo jak cos moglo sie popsuc.. |
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym sikaniem to mega numer! ![]() w oczekiwaniu... |
|
|
|
|
#1320 |
|
Zadomowienie
|
To chyba jakaś epidemia złości u nas
Ja się nie odzywam bo jestem wsciekla na cały świat 😒 I nawet nie wiem za co. Chyba te hormony mi buzuja jak bąbelki w szampanie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mewkaa Czas edycji: 2016-09-03 o 07:31 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

Do później 

Więc skoro jest taka sytuacja z koleżanką z pracy to za nic w świecie by na tego grilla nie poszedł

skądś znam ten tekst 😉