|
|
#4561 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
Cytat:
a moje ostatnio obejrzane : Krwawy diament - 7/10 z leonardo di caprio. tematyka nie do konca moja ulubiona Przystan - 9/10 z orlando bloomem, troszki zamotany koniec Invisible - 6/10 taka bajeczka ale mila dla oka na dzisiaj Alien vs Predator 2 )
|
|
#4562 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgon na pogrzebie
Dawno tak nie chichotałam na angielskiej komedii... Zaczyna się od pogrzebu ojca...Spotykaja się dwaj bracia...Zewsząd zjeżdża się rodzinka...Kiedy spotykaja się w domu zmarłego dochodzi do tylu nie codziennych zdarzeń że głowa mała...A to jeden przez przypadek wziął LSD...a to pojawia się "stara miłość" zmarłego i żąda kasy... Naprawdę polecam! Świetna gra aktorów! 10/10
|
|
#4563 |
|
Konto usunięte
|
jestem legenda. podobał mi sie
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
LEJDIS
Spodziewałam się raczej komedii, a nie komedii romantycznej, więc nieco się zawiodłam. Film lekki, niezobowiązujący i przyjemny. Parę naparwdę śmiesznych momentów... Niemniej jednak arcydzieło to to nie było .6/10
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądnęłam w końcu całe Zabijanie na śniadanie- przedtem tylko we fragmentach.
Cusack był kapitalny, te jego wielkie czarne łypiące oczy z długimi rzęsami, niewinne drobne usteczka, czasem gamoniowaty, czasem prężny, rozbrajający był i prześmieszny. Teksty lecialy jak z rękawa, pełno było świetnych drobiazgów w dialogach, zachowaniu, gestach. Sceny na zjeździe szkolnym niektóre fantastyczne. U psychoanalityka tak samo. Ten smętny i zdeterminowany na poprawę swojego psychicznego stanu Cusack na kozetce Podobało mi się.
|
|
|
|
#4566 |
|
Zadomowienie
|
Miłosna Samba- średni, 4/10.Tancerka ,która grała głowną rolę*bodajże Vanessa S.Williams- nie podoba mi się wolę ją jako dyrektorkę w Brzyduli Betty.
|
#4567 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4568 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Świetny, po prostu 10/10
|
|
#4569 |
|
Przyczajenie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6475062]jestem legenda. podobał mi sie[/quote]
Film daje do myślenia.. Co się stanie jak już znajdziemy lek na naszego najgorszego wroga, jak się zachowujemy w skrajnych sytuacjach, kim jesteśmy ludźmi czy jednak zwierzętami... Film jest niesamowity, a Will Smith pokazał że jest świetnym aktorem. Polecam. 10/10
|
#4570 |
|
Konto usunięte
|
a z keira ktos pokute ogladał? ponoc dobry film
|
|
|
|
#4571 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też oglądałam ostatnio. Fakt ciekawy film, daje do myślenia, jedyna rzecz która mi się nie spodobała do końca, to to,że bardzo długo nie wiadomo o co chodzi ale to chyab takie zboczenie, bo ja wolę mieć wszystko jasne daje 9/10 Pozdrawiam
|
|
|
#4572 |
|
Konto usunięte
|
ja tez lubie jasne filmy
ale takie do myslenia tez sa dobre
|
|
|
|
#4573 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem legendą film bardzo dobry, po prostu coś innego
10/10Liczba 23 film również mi się spodobał, ciekawa fabuła 9/10
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
"Córka botanika" 8/10 piękna sceneria polecam
"Cloverfield"-"Monster Project" porażka 2/10 szkoda czasu Efekt Motyla 9/10 Plan lotu-fajny sensacyjny film 8/10 |
|
|
|
#4575 |
|
Wtajemniczenie
|
Dawno tu nie zaglądałam, więc siłą rzeczy uzbierało się tego trochę. Jednak najostatniej obejrzanym przeze mnie filmem jest "4 miesiące, 3 tygodnie i 2 dni" Cristiana Mungiu.
Rzecz o tym, jak dokonać aborcji w małym rumuńskim miasteczku u schyłku komunizmu. Film kameralny, bez zbędnych ozdobników, bezlitośnie biorący pod lupę kawałek życia, więc teoretycznie powinien mi się spodobać. Jednak ten ubiegłoroczny zwycięzca z Cannes zupełnie do mnie nie trafił, pozostawił obojętną, wobec rozterek towarzyszących wyborom dwóch głównych bohaterek. Wychodzę z założenia, że nic na siłę, a w "4 miesiącach..." aż kipi od długaśnych scen wypełnionych drewnianymi dialogami. Może etiuda filmowa by udźwignęła, ale prawie 2-godzinny film? Litości... |
|
|
|
#4576 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio obejrzałam "Jestem legendą". Film bardzo mi się podobał z różnych względów. Niesamowite wrażenie robiło miasto opuszczone, zarośnięte, puste... Rozwaliło mnie jak <spoiler> Will Smith polował na jelenie (?) z samochodu Podczas seansu film wzbudził we mnie tonę różnych uczuć począwszy od strachu, który przewijał się przez sporą częśc czasu, po smutek z wiadomych powodów, aż po uśmiech na buzi na zakończenie.
Jednak zdecydowanie najbardziej podobał mi się Will Smith. Bardzo lubię jego filmy, jest aktorem uniwersalnym. Pamiętam go zarówno z MiB jak i filmu (nie pamiętam tytułu), gdzie opiekował się synkiem i walczył o przeżycie. Może któraś z was kojarzy ![]() Daję 10/10. |
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie nastawiałam się na arcydzieło tylko lekką komedię o kobietach. Nie zawiodłam się 9/10
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie na dwójce zaczęła się Mumia, lecę oglądać, bo recenzje na filmweb ma dobre.
|
|
|
|
#4579 |
|
Przyczajenie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6475633]a z keira ktos pokute ogladał? ponoc dobry film[/quote]
Widziałam "Pokutę" - historia rozgrywa się przed i w trakcie drugiej wojny światowej oraz dobre kilkadziesiąt lat po tych wydarzeniach. Młoda dziewczyna "z dobrego domu" zakochuje się w chłopaku z niższych sfer. Oczywiście wszystko tak się komplikuje, a do tego wątek drugiej wojny światowej, która zabiera im możliwość bycia razem, no i ta "życzliwość ludzka".... Jak to np. z plotką bywa, ktoś coś komuś powiedział, ktoś to podsłuchał, oczywiście opowiedział komuś innemu ale już w zupełnie innej wersji. Ludzie potrafią być niesamowicie okrutni. Film jest warty obejrzenia, nie zapiera tak bardzo dechu w piersiach. Kiera (nie wiem czy dobrze piszę) też takiego wrażenia nie robi, niesamowita jest postać jej siostry - to jej pokuta i to jej historia. 8/10
|
#4580 |
|
Przyczajenie
|
JUNO
Film nominowany teraz do Oskara, rety jeszcze mnie trzyma. Niesamowita taka żywa i świeża historia dziewczyny 16-latki, która niestety po pierwszym swoim stosunku zachodzi w ciąże. Ona jest taka inna, ta jej miłość, podejście do życia, ten jej chłopak (z tym czerwonym łóżkiem-samochodzikiem), po prostu takie jest życie. Warto obejrzeć, dawno już nie widziałam tak świetnego filmu - szczególnie amerykańskiego , szok - czapki z głów.10/10
|
#4581 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6475633]a z keira ktos pokute ogladał? ponoc dobry film[/quote]
pokute oglądałam, podobał mi się: Cytat:
Feast of Love - Smak miłości - film o miłości - o różnych smakach miłosci... o miłosci rodziców do dzieci, o dojrzałej miłosci o miłości namiętnej, o miłości od pierwszego wejrzenia, o miłosci miedzy kobietami, o poszukiwaniu miłosci.... Ja też uważam ze miłość w zyciu jest najważniejsza i że warto sie na nia zdecydować nawet jeśli wiadomo ze bedzie trwałą tylko chwile.... 9/10 - polecam Juno - film o 16-latce która zaszła w ciazę. Nierosądna (a moze właśnie jej zachowanie mozna uznać za rozsądne??), szalona dziecinna... Film pełen dowcipu, ogląda go sie pzrzyjemnie i trudno zachecić inaczej do obejrzenia tego filmu.... Uważam ze warto.... Bo nie jest kiczowaty (tak jak plakat )ani taki prosty jakby sie mogło wydawać... 8/10 |
|
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
knocked up wpadka - lekki, łatwy i przyjemny. fajnie się go oglądało, momentami naprawdę śmieszny. 8/10
|
#4583 |
|
BAN stały
|
Obejrzałam przedwczoraj Piłę 1 powtórnie i muszę przyznać, że jednak 2 moim zdaniem była lepsza. Bardziej filozoficzna i dająca do myślenia, tutaj cały dramat skupiał si przy odcinanej konczynie... ale muszę przyznać, że film był dobry.
|
|
|
|
#4584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj - Projekt: Monster - 8/10. Mimo kręcenia z ręki, a może dzięki kręceniu z ręki. Dzięki dobrej perspektywie opowiadania historii. Dzięki dobrym efektom. Mimo trochę zbyt wprost pokazanego "zagrożenia". Film praktycznie zrobiony bez błędów, co w przypadku takich filmów jest cholernie trudne. Twórcy LOST są dobrzy w niedopowiedzeniach i zdecydowanie prostota wyszła na dobre filmowi. Również polecam, ale w kinie. Podejrzewam, że na kompie lub w TV nie będzie już takiego wrażenia.
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Nie czas na łzy(juz tu o nim kiedys pisalam). jeden z moich lulubionych filmow. za kazdfym razem porusza tak samo. szczerze polecam!
|
|
|
|
#4586 |
|
Rozeznanie
|
Stella a jakiej produkcji jest ten Juno? Bo zaciekawily mnie recenzje,, a w necie znalazlam z jakimis chinskimi literkami...? I z ktorego roku jest ten film?
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Job, czyli ostatnia szara komórka Nie wiele śmiesznego, można odnaleźć w tym filmie. Gra aktorska również średnia, a Włodarczyk w szczególności kiepska. Nie polecam 3/10
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Eurotrip --->
ta emotka właściwie dokładnie odzwierciedla moje zdanie o tym filmie.Zachęcona pozytywnymi opiniami z tego wątku postanowiłam obejrzeć. Jakoś specjalnie mnie ten film nie śmieszył, choć może to moje poczucie humoru uległo spaczeniu Chociaż, nie, muszę przyznać, że miskuzi, był fajnyKwestia z papieżem- jakoś mnie to nie śmieszyło. Ogólnie żałuje trochę czasu spędzonego przed tym filmem. Ale dla miskuziego, to można się poświęcić..
|
#4589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po raz trzeci ![]() baaardzo mi się spodobał. doszukałam się dużo śmiesznych rzeczy, głownie teksty ;] denerwują mnie tylko w tym filmie wtrącenia te, coś o bezrobotnych i kimś... nudne takie. wg mnie najlepiej tam zagrał Andrzej Andrzejewski - Pelego, bardzo go lubię też w innych filmach
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

super 9/10
)

)
ta emotka właściwie dokładnie odzwierciedla moje zdanie o tym filmie.
Chociaż, nie, muszę przyznać, że miskuzi, był fajny