Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-03, 07:30   #1681
BothSides
Rozeznanie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Godz 4:25 jacyś debile pod oknem grają muzyką tak głośno że pół chaty sie trzęsie. Skorzystałam i zjadłam kanapkę...

---------- Dopisano o 04:33 ---------- Poprzedni post napisano o 04:27 ----------

29 kwietnia na usg kobieta powiedziała że Alba waży 3,200.
30 kwietnia urodziła się Alba ważąc 2710

Mój lekarz nawet mi nie mówi wagi, bo uważa że to bardzo niemiarodajne, wg niego nawet ponad 500 g może być pomyłka, więc się nie sugerować za bardzo.
Wkrecilyscie mnie w zakupy kocykow, nie mogę się zdecydować, tyle slicznosci jest!
A jeszcze mam pytanie czym planujecie pielęgnować pępek?
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 07:39   #1682
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Na pewno Nawet gdyby wyszedł ujemny, musiałabym powtórzyć żeby mieć "świeży" wynik, ponieważ przy porodzie jest to jakieś zagrożenie dla dziecka i trzeba podać antybiotyk.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Granat pięknie pasuje do czerwieni, marynarsko, ale Ty będziesz mieć dziewczynkę, to może szary? Jakiś odpowiedni odcień fioletu może też by pasował, lub coś jasnego - ecru?
Do czerwieni ciężko coś dobrać (poza czernią)
Fajnie jakbym znalazła coś szaro-granatowo- czerwone

Dzień dobry
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 07:45   #1683
puffa25
Rozeznanie

Witam się i ja 😊 wczoraj byłam na wizycie i mój Jaś w 30 tc waży 2100 jestem trochę przerażona ale ginekolog uspokaja. Ja jak na razie plus 6 kg. Ogólnie zdrowy chłopak a to najważniejsze 😊
puffa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 07:46   #1684
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puffa25 Pokaż wiadomość
Witam się i ja 😊 wczoraj byłam na wizycie i mój Jaś w 30 tc waży 2100 jestem trochę przerażona ale ginekolog uspokaja. Ja jak na razie plus 6 kg. Ogólnie zdrowy chłopak a to najważniejsze 😊
Ale Jasio już duży Gratki za wizyte
Stary 2016-09-03, 07:52   #1685
kaga90
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Jaki duży!

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 07:54   #1686
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

Spokojnie... rownie dobrze, twoja mala moze miec tak naprawde -500 a nasze +500g ;-) to tylko usg

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Dokladnie. To przeciez tylko wyliczenia za pomoca algorytmu. Postawawimy obok siebie dwie osoby o podobnym wygladzie i nagle sie okaze ze jedna ma w pasie 65, a druga 71. Nie ma co sie przejmowac za bardzo USG, nieraz duze bledy w pomiarze wychodza.

Witajcie.

Niby dobrze spalam, nie budzilam sie w nocy, ale nie czuje sie wyspana przed weselem. I musze zjesc conajmniej dwa posilki, nieraz ledwo sniadanie w locie sie jadlo, a teraz musze dopilnowac wiec ide wstawic jajka
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 07:55   #1687
mietowka25
Zakorzenienie

Miałabym prośbę. Mogłaby mi któraś zmierzyć w foteliku samochodowym ile jest cm od tego pasa dolnego do najniżej zrobionych pasów naramienny i najwyżej?
Stary 2016-09-03, 07:59   #1688
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
bede psiukac octaniseptem

Cytat:
Witam się i ja �� wczoraj byłam na wizycie i mój Jaś w 30 tc waży 2100 jestem trochę przerażona ale ginekolog uspokaja. Ja jak na razie plus 6 kg. Ogólnie zdrowy chłopak a to najważniejsze ��
wow, brawa dla Jasia za wage! ale nam juz rosna dzieciaczki!!!!

Listopadowa - jeszcze wracajac do twojego cukru bo piszesz, ze ponizej normy. najprawdopodobniej to hipoglikemia czyli niedocukrzenie. to tez rodzaj cukrzycy ale ponoc lepiej miec ta wersje niz hiperglikemie
w kazdym badz razie ja bym sie mimo wszystko zapisala do diabetologa, jako ciezarna mialabys pierszenstwo. podejrzewam ze i ginekolog i rodzinny raczej oleja sprawe bo przeciez nie masz wysokich cukrow, a to niby najwazniejsze. na niskie cukry malo kto zwraca uwage :/
niesttety, hipoglikemia tez jest niebezpieczna, szczegolnie dla Ciebie.
z tego co kojarze, to tego sie nie leczy farmakologicznie. zostaje tylko dieta i kontrola cukrow. Byc moze diabetolog uzna ze nie ma powodow do zmartwien i porpostu po jednym razie wyjdziesz z poradnii i wiecej tam nie wrocisz ale ja na twoim miekscu bym to kontrolowala. w najgorszym wypadku dostaniesz "nakaz" diety i glukometr

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2016-09-03 o 08:01
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 08:00   #1689
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Hej! Dobrze, ze jestes bo juz tez wyladowalas w zagionych mamuskach.
Jasiek to rzeczywiscie byczek jest, ale nie ma co sie waga przejmowac. Wszysytko i tak okaze sie za pare tygodni
Stary 2016-09-03, 08:00   #1690
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Dokladnie. To przeciez tylko wyliczenia za pomoca algorytmu. Postawawimy obok siebie dwie osoby o podobnym wygladzie i nagle sie okaze ze jedna ma w pasie 65, a druga 71. Nie ma co sie przejmowac za bardzo USG, nieraz duze bledy w pomiarze wychodza.

Witajcie.

Niby dobrze spalam, nie budzilam sie w nocy, ale nie czuje sie wyspana przed weselem. I musze zjesc conajmniej dwa posilki, nieraz ledwo sniadanie w locie sie jadlo, a teraz musze dopilnowac wiec ide wstawic jajka

ja też... co było do przewidzenia bo skoro jak nic nie trzeba robic to spie jak dziecko, ale jak wiem ze musze sie wyspac to sie obudze rano
a i już zaczeli wiercic na klatce w tygodniu dają pospac do 8,30 a dzis 7,58 i dają czadu. Doooobrze! tż mnie od wczoraj wkurza to niech go budzą i niech ma humorek jak ja zatłuczemy się dzis bedzie ciekawie
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 08:02   #1691
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Miałabym prośbę. Mogłaby mi któraś zmierzyć w foteliku samochodowym ile jest cm od tego pasa dolnego do najniżej zrobionych pasów naramienny i najwyżej?
że what?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 08:05   #1692
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
ja też... co było do przewidzenia bo skoro jak nic nie trzeba robic to spie jak dziecko, ale jak wiem ze musze sie wyspac to sie obudze rano
a i już zaczeli wiercic na klatce w tygodniu dają pospac do 8,30 a dzis 7,58 i dają czadu. Doooobrze! tż mnie od wczoraj wkurza to niech go budzą i niech ma humorek jak ja zatłuczemy się dzis bedzie ciekawie
U mnie tez za oknem jakies prace remontowe. Ale gorsze bylo to, jak ktos ok 20 zaczal trzepac dywan. Myslalam, ze ja go trzepne. My idziemy na 12.... Kto robi tak wczesnie wesela licze na to, ze zjem sniadanie i jeszcze na godzine sie drzemne
Stary 2016-09-03, 08:06   #1693
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
kopniaki nie bolą, ale to wciskanie pod zebra nie jest przyjemne Muszę w drugą stronę się wyginać :P
Tez macie takie slabe miesnie pleców? Nie mozecie sie podnieść z pozycji siedzącej, o lezącej nie wspominajac . Szybko zaczynają was plecy boleć?
Tak :/ w tej ciąży mi strasznie plecy siadają i bolą jak chodzę i się ruszam to jeszcze ok, ale jak siądę czy się położę to koszmar
Cytat:
Jak na razie mam problem jaki kolor do czerwonego fotelika wybrać ;-)
Biały! patriotycznie! A na poważnie, pasuje mi w sumie tylko szary, ew ecru.
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Gin stwierdził, ze waga okey. Cos mu sie chyba pomyliło :P
Te usg tez może sie mylić Kumpeli ciągle mowili, ze dziecko ma 3200 a urodziło się prawie 3800. To tylko sprzet. Ciekawa jestem jak on wage mierzy. Na podstawie parametrow ? Ciekawe
Z tego co mi wiadomo to z obwodu brzuszka przynajmniej mój tak robi. uchwyci zdjęcie i mierzy obwód brzuszka po czym podaje wagę więc wystarczy że dzieć się inaczej ułoży, tu milimetr tam milimetr i waga przekłamana
Cytat:
Blue, poprzywiercać wszystkie meble do ściany i skończy się to przestawianie!
eee myślisz, że mi to przeszkadza ? u Młodej wszystko było poprzykręcane, poodkręcaliśmy, dziury zaklejone akrylem, zamalowane i nie widać a meble przykręcone w innym miejscu
U nas w całym mieszkaniu są tapety - raufaza więc nie rzucają się dziurki w oczy
Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
Octenisept tylko wyłącznie. Tak robiłam przy Lili
Odpadł po 9 dniach. Po kąpieli psikałam, w zakamarkach wyczyściłam patyczkiem do uszu, reszta sama szybko wysychała. Nic nam się nie ślimaczyło, nie ogniło
Cytat:
rosną te nasze dzieciaki teraz ekspresowo!
Cytat:
Chętnie! Jak tylko go kupie

Witamy się w 29tyg jak wskoczy "3" z przodu to dopiero będzie leciało

MIETOWKA nawet apka w tym tyg mówi o naszym zespole niespokojnych nóg, jednym słowem idziemy książkowo!
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 08:08   #1694
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie tez za oknem jakies prace remontowe. Ale gorsze bylo to, jak ktos ok 20 zaczal trzepac dywan. Myslalam, ze ja go trzepne. My idziemy na 12.... Kto robi tak wczesnie wesela licze na to, ze zjem sniadanie i jeszcze na godzine sie drzemne

to faktycznie bardzo szybko! ja na 16 także jeszcze się pobycze myslalam ze z tż zjem dzis chociaz obiad po 12 bo mial jechac jako świadek i tam jeszcze pomoc, ale nieee juz na 10 musi jechac i mnie dziad zostawia. Wczoraj jechal pomoc sale udekorować, mial byc jakies 3h a byl prawie 6 Obiadu w domu nie zjadł bo już odrazu musial jechac no i tak to wlasnie jest
Stary 2016-09-03, 08:10   #1695
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Tak :/ w tej ciąży mi strasznie plecy siadają i bolą jak chodzę i się ruszam to jeszcze ok, ale jak siądę czy się położę to koszmar

Biały! patriotycznie! A na poważnie, pasuje mi w sumie tylko szary, ew ecru.

Z tego co mi wiadomo to z obwodu brzuszka przynajmniej mój tak robi. uchwyci zdjęcie i mierzy obwód brzuszka po czym podaje wagę więc wystarczy że dzieć się inaczej ułoży, tu milimetr tam milimetr i waga przekłamana

eee myślisz, że mi to przeszkadza ? u Młodej wszystko było poprzykręcane, poodkręcaliśmy, dziury zaklejone akrylem, zamalowane i nie widać a meble przykręcone w innym miejscu
U nas w całym mieszkaniu są tapety - raufaza więc nie rzucają się dziurki w oczy

Octenisept tylko wyłącznie. Tak robiłam przy Lili
Odpadł po 9 dniach. Po kąpieli psikałam, w zakamarkach wyczyściłam patyczkiem do uszu, reszta sama szybko wysychała. Nic nam się nie ślimaczyło, nie ogniło

rosną te nasze dzieciaki teraz ekspresowo!

Chętnie! Jak tylko go kupie

Witamy się w 29tyg jak wskoczy "3" z przodu to dopiero będzie leciało

MIETOWKA nawet apka w tym tyg mówi o naszym zespole niespokojnych nóg, jednym słowem idziemy książkowo!
O widzisz, a u mnie się uspokoiło
Też myśleliśmy, że uda nam się pospać. Ale od 7 koparka pod oknem jeździ...
Stary 2016-09-03, 08:11   #1696
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz, a u mnie się uspokoiło
Też myśleliśmy, że uda nam się pospać. Ale od 7 koparka pod oknem jeździ...
Też żyłam tą nadzieją, ale niestety moje dziecko, jak każde inne w tygodniu by spało, a w sobotę dziwnym trafem przed 6 jest głodne!
Stary 2016-09-03, 08:14   #1697
paulinika
Zakorzenienie

Listopadowa co do plecow...ja mam taka kanape ze ona jest tak wygodna ze nie idzie z niej wstac. Mi to dziecko pomaga sie podniesc. I tylko slysze ¨Oj mami,mami, wygladasz jak kulka, dobrze ze mnie masz bo bys nie wstala¨

A dzisiaj mija 8 lat jak sie dowiedzialam ze bede mama po raz pierwszy
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 08:16   #1698
puffa25
Rozeznanie

Proszę mnie wykasowac z zaginionych. Cały czas jestem z wami tylko się nie udzielam.😊😊
puffa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 08:18   #1699
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
To się robi zazwyczaj parę tygodni przed porodem, tak żeby mieć świeży wynik ( w razie dodatniego podaje się przy porodzie antybiotyk). Ale np. mi też zrobili przy przyjęciu do szpitala w 26tc, wyszedł dodatni.
Ja miałam test robiony ponad miesiâc temu, wyszedł dodatni i dostałam antybiotyk. Mam kartę z wynikiem mieć przy sobie przy porodzie jako jeden z najważniejszych dokumentow, razem z grupą krwi, bo mamy z mężem konflikt serologiczny.
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 08:20   #1700
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Daaaj kanapke! Taka glodna sie obudzilam ze jeezu, a mialam spac minimum do 8

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Oj ja też! Chciaļam jeszcze pospać, ale tak mi burczało w brzuchu
Stary 2016-09-03, 08:21   #1701
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
że what?
1. Pas dolny
2. Pas naramienny (jest regulowana na różnych wysokościach, więc najniżej i najwyżej)
Ile jest cm od 1 do 2 ;-)
Stary 2016-09-03, 08:23   #1702
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaś jak mi się to imię podoba
za wizytę
Stary 2016-09-03, 08:25   #1703
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
to faktycznie bardzo szybko! ja na 16 także jeszcze się pobycze myslalam ze z tż zjem dzis chociaz obiad po 12 bo mial jechac jako świadek i tam jeszcze pomoc, ale nieee juz na 10 musi jechac i mnie dziad zostawia. Wczoraj jechal pomoc sale udekorować, mial byc jakies 3h a byl prawie 6 Obiadu w domu nie zjadł bo już odrazu musial jechac no i tak to wlasnie jest
Ja nie wiem o co chodzi z tym dekorowaniem sali, ale moje dziewczyny tez 4 godziny wczoraj walczyly. Ja musialam dzien przed weselem jechac i tylko winietki na stolach rozlozyc
Stary 2016-09-03, 08:29   #1704
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
My mieliśmy slub o 13
We Włoszech zazwyczaj ceremonia jest ok. 11, braliśmy ślub w Polsce, ale chcieliśmy zrobić coś po środku. Włosi mają zegarki w brzuszkach, dla nich to i tak było bardzo pózno
I powiem szczerze, że to był super pomysł, bo sie nie musiałam szarpać so rana, gdzies o 2 już się wszyscy rozeszli

Edytowane przez aleksandramaj
Czas edycji: 2016-09-03 o 08:30
Stary 2016-09-03, 08:30   #1705
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie wiem o co chodzi z tym dekorowaniem sali, ale moje dziewczyny tez 4 godziny wczoraj walczyly. Ja musialam dzien przed weselem jechac i tylko winietki na stolach rozlozyc

oni dmuchali balony wieszali, pan młody zrypał bo nie przesłał do tej sali jakie ma byc ustawienie stołów na ile osob w koncu, i sami musieli pojechac i to robic...
Stary 2016-09-03, 08:33   #1706
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Listopadowa co do plecow...ja mam taka kanape ze ona jest tak wygodna ze nie idzie z niej wstac. Mi to dziecko pomaga sie podniesc. I tylko slysze ¨Oj mami,mami, wygladasz jak kulka, dobrze ze mnie masz bo bys nie wstala¨

A dzisiaj mija 8 lat jak sie dowiedzialam ze bede mama po raz pierwszy
udanej rocznicy
Stary 2016-09-03, 08:34   #1707
bluesberry
Zakorzenienie

Macie jakieś przeczucia co do TP ?
Bo mi nie daje cały czas spokoju myśl, że Młody urodzi się sporo przed terminem z wagą poniżej 3kg.
Stary 2016-09-03, 08:36   #1708
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo mi nie daje cały czas spokoju myśl, że Młody urodzi się sporo przed terminem z wagą poniżej 3kg.
Ja wczoraj Zosi powiedziałam, że ma wyskoczyć około 20 października
Stary 2016-09-03, 08:37   #1709
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Po 37 tygodniu niech się dzieje co chce ;-)
Stary 2016-09-03, 08:38   #1710
bluesberry
Zakorzenienie

To ja się może jednak wybiorę dzisiaj na jakieś polowanie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości