Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-03, 13:57   #1771
kaga90
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
pannaizabela - najlepszego!
a powiedz mi, ile brat ma lat? nie ma problemow z nauka?

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

a ja sie zastanawiam w co ubrac Kube na wesele
generalnie to mam dla niego czarne spodnie, biala koszule (i na krtoki i na dlugi rekaw) i granatowy krawat (akurat pasowalby do mamusi )
tylko czy to nie za skromnie? ja jestem rodzona siostra panny mlodej.
nie wiem czy kupowac mu garniak? jesli tak to 2 czy 3 czesciowy?
2 czesciowy to w sumie by mi doszla kamizelka bo generalnie reszte mam, wiec moze dokupic sama kamizelke?
te 3 czesciowe, juz z marynarka sa cudne i w sumie pozniej zalozylby na chrzciny, do przedszkola na jakies swieto...
no nie wiem, nie wiem...
w co takie maluchy (4 lata) sa ubrane na weselach?
U nas na weselu synowie mojego rodzeństwa przeważnie eleganckie spodnie,koszula, krawat/mucha i ewentualnie jakaś marynarka ładna

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 14:02   #1772
paulinika
Zakorzenienie

Pytanie za 100 punktów
Dziewczyny te co mają już starsze dzieci. Będziecie robiły prezent od maleństwa? Czytam że to dosyć tradycyjne a ja mam mieszane uczucia.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 14:05   #1773
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Ja się gin pytałam, kiedy mam powtórzyć test. Ona mi powiedziała, że się nie powtarza, tylko (jeśli dobrze pamiętam) podadzą mi coś w szpitalu przy porodzie. Ale nie wiem, nie będzie w razie czego za późno?
Trzeba podać dożylnie leki na minimum 4 godziny przed nadejściem dziecka na świat

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
nam to nie grozi raczej

i od razu pierwsza mysl -

tak sie robi dostaje sie antybiotyk przy porodzie

ja mysle nad czyms innym - gbs robi sie jakis tam czas przed porodem. wyjdzie wynik ujemny i niby jest ok. no ale skad wiadomo ze przez te 4-6 tyg nie zlapalismy tego i mimo wszystko idac do porodu wynik nie bedzie dodatni? Meczy mnie to strasznie
nie lepiej byloby podawanie mimo wszystko profilaktycznie wszystkim rodzacym antybiotyku?
Jakbyś miała się zarazić to już byś to miała bo zarazić można się tylko w jeden sposób i jeśli Twój mąż jest nosicielem to i tak już Ciebie zaraził

Stary 2016-09-03, 14:06   #1774
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Pytanie za 100 punktów
Dziewczyny te co mają już starsze dzieci. Będziecie robiły prezent od maleństwa? Czytam że to dosyć tradycyjne a ja mam mieszane uczucia.
Nie Jakaś nowa tradycja

Podobnie jak prezent od męża za poród.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 14:07   #1775
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
i od razu pierwsza mysl -

tak sie robi dostaje sie antybiotyk przy porodzie

ja mysle nad czyms innym - gbs robi sie jakis tam czas przed porodem. wyjdzie wynik ujemny i niby jest ok. no ale skad wiadomo ze przez te 4-6 tyg nie zlapalismy tego i mimo wszystko idac do porodu wynik nie bedzie dodatni? Meczy mnie to strasznie
nie lepiej byloby podawanie mimo wszystko profilaktycznie wszystkim rodzacym antybiotyku?
Dobrze że nie zaczęłam do niego wydzwaniać, miałby radochę że pienię się o salon meblowy.

Myślę że zalecenia są dobrane tak, żeby było w porządku. Mikrobiologiem nie jestem, ale widocznie kolonizacja nie następuje z dnia na dzień, pewnie trwa te parę tygodni.
Podawanie antybiotyku na wyrost wszystkim rodzącym nie jest najlepszym rozwiązaniem... Już i tak nadużywa się tej grupy leków.
Stary 2016-09-03, 14:07   #1776
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Fajnie posłuchać ile przytyłam, że gruba jestem i ile jem...
Od?
Cytat:
Pytanie za 100 punktów
Pierwsze słyszę i raczej robić nie będę
jedyne o czym myślałam to kupić Lilce nowy wózek dla lalek ale nie od dzidziusia tylko tak ogólnie, nawet teraz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 14:08   #1777
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Od?

Pierwsze słyszę i raczej robić nie będę
jedyne o czym myślałam to kupić Lilce nowy wózek dla lalek ale nie od dzidziusia tylko tak ogólnie, nawet teraz

Babci i mamy
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 14:09   #1778
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Babci i mamy
A czy Ty kochana nie bierzesz wszystkiego za bardzo do siebie? lej na to!

Stary 2016-09-03, 14:12   #1779
mietowka25
Zakorzenienie

Leje na to
Stary 2016-09-03, 14:15   #1780
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Patrycja, pstryczek uspokoiłyście mnie,wszystko jasne, dzięki

U mnie czas na leżakowanie Tort upieczony, ja wykapana - nawet paznokcie ogarnęłam i maskę na kłaki nałożyłam, dom ogarnięty, teraz sobie poleżę, bo padam
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 14:16   #1781
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Leje na to
I dobrze !

Zrobilysmy na obiad naleśniki z serem i lila wymyśliła na górę polewa z soku z wisni. Znalazłam jeszcze 1 słoik kompotu i zrobiłam sos z wisniami. Jeeju jakie to było dobre

Stary 2016-09-03, 14:24   #1782
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Trzeba podać dożylnie leki na minimum 4 godziny przed nadejściem dziecka na świat
O matko a jak się urodzi szybciej??!!

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Leje na to
No i dobrze, widziałam.zdjęcie w klubie, jesteś sexi mamma

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
I dobrze !

Zrobilysmy na obiad naleśniki z serem i lila wymyśliła na górę polewa z soku z wisni. Znalazłam jeszcze 1 słoik kompotu i zrobiłam sos z wisniami. Jeeju jakie to było dobre

Mniamiii!!
Stary 2016-09-03, 14:24   #1783
mietowka25
Zakorzenienie

A teraz obgaduja mojego Tż... Co z nimi...
Stary 2016-09-03, 14:24   #1784
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
O matko a jak się urodzi szybciej??!!

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

No i dobrze, widziałam.zdjęcie w klubie, jesteś sexi mamma
Jeśli urodzi się szybciej to bada się dziecko...nawet kilkakrotnie pobiera się badania i jeśli wyjdzie coś nie tak to dzidziuś dostaje antybiotyk wszystko jest dopilnowane i od dobrych paru lat ciężkie zakażenia dziecka paciorkowcem juz się nie zdarzają

Stary 2016-09-03, 14:25   #1785
mietowka25
Zakorzenienie

Bluesberry chyba wiem już co zjem w tygodniu na obiad ;-)
Stary 2016-09-03, 14:25   #1786
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli urodzi się szybciej to bada się dziecko...nawet kilkakrotnie pobiera się badania i jeśli wyjdzie coś nie tak to dzidziuś dostaje antybiotyk wszystko jest dopilnowane i od dobrych paru lat ciężkie zakażenia dziecka paciorkowcem juz się nie zdarzają

Ufffff

Ile trzeba się nadenerwować, jak się jest takim zielonym!
Stary 2016-09-03, 14:34   #1787
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Dieta cud.

Octenisept i jałowe gaziki, wedle wytycznych

Super

Też jestem już po leczeniu. Kiedy powtarzasz? Ja myślę od razu zrobić z antybiogramem, w razie czego będą od razu wiedzieć jaki lek najlepiej podać. Tylko muszę dopytać jeszcze lekarki, czy to już na poród, czy w międzyczasie też.
Generalnie wynik z grupą krwi trzeba mieć przy sobie razem z kartą przebiegu ciąży, nawet kiedy nie ma konfliktu. W szpitalu zaraz o to krzyczą i każą dowozić, jak nie ma to robią z miejsca.

U brata na ślubie, o 16, słychać było w kościele burczenie w brzuchach. Kobity nic nie jadły od rana, co by się lepiej w kreacjach prezentować

Mam schizę, że zdejmą mi pessar, a i tak przenoszę.

Współczuję, przykro się patrzy na człowieka w takim stanie To pewnie jednorazowy wybryk...

Piękne tesco ma fajną bawełnę...

Wszystkiego najlepszego!

Tak jak dziewczyny piszą: koszula, spodnie, jakieś szelki, pulloverek , może mucha, kapelutek. W końcu to dzieciak, sztywny dress code go nie dotyczy w garniturze byłoby mu niewygodnie...

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Tż mi pisze, że jedzie do Agaty, ja już myślę "do jakiej kuźwa Agaty ", a on przecież narożniki miał oglądać...
Ha ha a ty zazdrosnica snujesz domysły kim jest Agata 😂

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
I dobrze !

Mniam, mniam masz pomysłów a core '
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 14:53   #1788
kaga90
Zadomowienie

Nie mam dziś natchnienia co do obiadu...w końcu robie pierś z kurczaka w cieście francuskim, ziemniaczki z piekarnika i surowke...

Stary 2016-09-03, 15:02   #1789
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam dziś natchnienia co do obiadu...w końcu robie pierś z kurczaka w cieście francuskim, ziemniaczki z piekarnika i surowke...

Wpraszam się!
Stary 2016-09-03, 15:03   #1790
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Wpraszam się!
Zapraszam zawsze zrobię za dużo

Stary 2016-09-03, 15:04   #1791
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam to samo od mamy tylko, że ja prawie na codzień.
Co chwile tylko a dup* Ci urosła, a dup* to już masz taką prawie jak ja, jeszcze ponad dwa miesiące a dup* dalej rośnie to co to będzie pod koniec... i tak w kółko. Rzygać już się chce od tego....
Zlewam to już teraz i nawet nie zwracam uwagi.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 15:14   #1792
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Pytanie za 100 punktów
Tak, ale to jako wynagrodzenie mojej nieobecności w domu. Cos malego i skromnego dostanie.
Stary 2016-09-03, 15:21   #1793
sosowhat
Wtajemniczenie

Wrrr tez tak macie ze wasi faceci 'sprzatajac' wciskaja wszystko wszedzie i nawet nie patrza co to. Szukam przedluzek do stanika, ostatnio mama mi dala 3. Kolory i oczywiscie nigdzie nie ma. Tz uparcie twierdzi ze nic nie bral i nie widzial, to nic ze pytal co to nosz kuzwa w zaciasnym staniku to bedzie mi tak wygodnie...

sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 15:30   #1794
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny namieszałam pomocy

byłam w klubie i tam pod wątkiem było: "opuść klub" i kliknęłam bo myślałam, że wyjdę z klubu i przeniesie mnie znowu na nasz wątek.
A tu zonk bo chyba to znaczyło, że definitywnie chce opuścić klub bo teraz mam, że nie należę do żadnego klubu
Napisz do tej osoby, która zarządza klubem

Cytat:
Eee tam, nie przejmuj się. Chyba że faktycznie jesz za dużo i niezdrowo, to może się po prostu martwią Moja szwagierka też słucha, ale i sama gada mega dużo o żarciu, chyba żyje jedzeniem... No i strasznie tyje i spuchła, jest 7 tygodni za mną a wygląda jakby miała zaraz rodzić, ja przy niej jakbym była na początku ciąży, no ale ją nawet lekarz opieprza, że je za dużo i to niezdrowe zwłaszcza że ma mieć cc i ona się wszystkim naokoło chwali, że ją lekarz opieprza
Jak jesz w miarę normalnie to się nie przejmuj. Chyba wiele z nas się czegoś miłego w ciąży nasłucha czy doświadczy. Mój tata ciągle też coś komentuje odnośnie mojego wyglądu, niby mówi, że dobrze wyglądam, ale zaraz potem dodaje, że mogłabym już zostać w tej ciąży bo teraz wyglądam normalnie, grubsza jestem, ciała nabrałam.. Co mnie widzi to mi mówi, że rosnę, że nabieram kształtów i nawet wydumał, że w ramionach mi przybyło (co jest niestety nieprawdą). Nie wie, że to przykre słuchać, że się tyje, a na ktg miałam 58,26 kg, więc wcale nie mega dużo. Zawsze mu wtedy odpowiadam, że się chudzinka odezwała i że lustra chyba nie widział (mój tata ma większy brzuch ode mnie )

Cytat:
Pytanie za 100 punktów
Ja co prawda nie mam starszych dzieci żyjących, ale nie robiłabym nie znam w ogóle czegoś takiego. Wolałabym kupić coś wspólnie z dzieckiem dla maleństwa, żeby starsze dziecko miało w tym udział i nie czuło się odsunięte.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie Jakaś nowa tradycja

Podobnie jak prezent od męża za poród.
Ej, ta nowa tradycja mi się podoba Ja to bym bardzo chciała zegarek dostać Ale z racji tego, że my teraz nie przy kasie, to tż ma mi wystroić pokój w białe tulipany i mam takowy bukiet dostać. Ciekawe, czy będzie pamiętał

Cytat:
Patrycja, pstryczek uspokoiłyście mnie,wszystko jasne, dzięki

U mnie czas na leżakowanie Tort upieczony, ja wykapana - nawet paznokcie ogarnęłam i maskę na kłaki nałożyłam, dom ogarnięty, teraz sobie poleżę, bo padam
Zazdroszczę powera. Ja mam dzisiaj dzień lenia i ciężkiego brzucha. Dostałam jakiegoś napadu wilczego głodu, drugi raz mi się to w ciąży zdarzyło. Pochłonęłam kilka ciasteczek, gotowaną kukurydzę, jabłko i kawałek rogala, popiłam mrożoną kawą i resztką gazowanego napoju Chyba nic już nie zjem w dniu dzisiejszym, tak mi głupio za takie obżarstwo. Zwłaszcza, że mogłabym ogarnąć chociaż trochę ale teraz mi ciężko na żołądku i jedyne, co mogę zrobić to budżet na ten miesiąc, bo na siedząco

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Wrrr tez tak macie ze wasi faceci 'sprzatajac' wciskaja wszystko wszedzie i nawet nie patrza co to. Szukam przedluzek do stanika, ostatnio mama mi dala 3. Kolory i oczywiscie nigdzie nie ma. Tz uparcie twierdzi ze nic nie bral i nie widzial, to nic ze pytal co to nosz kuzwa w zaciasnym staniku to bedzie mi tak wygodnie...

Mój tż jak sprząta, to odkłada wszystko na miejsce, ewentualnie trochę namiesza przy nieodpowiedniej półce w szafie Za tow innych sytuacjach - nic nie jest na swoim miejscu. W ten sposób zgubił osłonkę do robota kuchennego (sprzęt był drogi i od razu go uprzedziłam, że jak mi się coś dostanie do środka i popsuje to go zabiję i może nawet na ulicy zarobić na drugi sprzęt, ale ma być) i ostatni hit - klucze do śmieci. Po pierwsze, w ten sposób musimy mieć worki na strychu i tam wali strasznie, a z kluczami by je wyniósł tam i po kłopocie, a po drugie, wyprowadzamy się niedługo i wszystkie klucze trzeba zwrócić, więc będziemy musieli zabulić za nie.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 15:47   #1795
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość

Jak byłam w szpitalu to stwierdził że nic nie może w mojej szafie znaleźć i poprzekładał mi wszystkie ciuchy według własnego systemu. Teraz ja się wściekam, bo nie mogę niczego znaleźć, a stanie przy szafie i reorganizacja odpada.

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Tak, ale to jako wynagrodzenie mojej nieobecności w domu. Cos malego i skromnego dostanie.
Spotkałam się z tym, przy młodszych dzieciach, które bardziej przeżywają pobyt mamy w szpitalu. Koleżanka uzgodniła że mąż codziennie da córce "od mamy" coś drobnego. Kolorowankę, małą zabawkę itd.

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-09-03 o 16:10
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 15:48   #1796
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Pytanie za 100 punktów
Pierwsze słyszę ale świetny pomysł starszak nie będzie się czuł pokrzywdzony ;-)

fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 15:57   #1797
kaga90
Zadomowienie

Ej toć prezent od męża za poród musi być!!! niech mój mąż mi prezentu nie da to się policzymy

Stary 2016-09-03, 16:04   #1798
paulinika
Zakorzenienie

No dla mnie z tym prezentem to jest trochę głupi pomysł. Moje dziecko odrazu by wiedziało że ja kupiłam a nie od siostry...
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 16:16   #1799
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
No dla mnie z tym prezentem to jest trochę głupi pomysł. Moje dziecko odrazu by wiedziało że ja kupiłam a nie od siostry...
Dla mnie to kompletnie bez sensu
Już prędzej prezent od starszego dziecka, jakiś rysunek dzidziusia czy coś w tym stylu

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 16:25   #1800
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Ej toć prezent od męża za poród musi być!!! niech mój mąż mi prezentu nie da to się policzymy

Tez mojemu powiedziałam ze tradycja musi byc :p
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości