|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II
Cytat:
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może podchodzę do tego tak na luzie bo to moja druga ciąża ![]() Zacznę zakupy za 3-4 tyg. Wielki brzuch jest dopiero w 7-8-9 miesiącu
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Planujecie urządzać pokoik dla Maleństwa? my chcemy zrobić taki pokój a gdzie będzie spało to się okaże jak już się urodzi
Cwanie mowie, ze w swoim ale pewnie takie maleństwo będzie mi szkoda zostawić w osobnym pokoju ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
i mniej więcej kosztorys ciekawe jak to będzie. Mam nadzieję, że nie zwariuje :P
|
|
#3904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Połówkowe mam dokładnie w 20+0
![]() Cytat:
pierwsze zakupy planuje poczynić po połówkowym czyli za jakieś 3 tyg ![]() Cytat:
![]() Ale gdybyśmy mieli dodatkowy pokój to napewno urządzałabym w nim pokój dziecka ![]() A co do listy to bardzo dobry pomysł, ja kończe już swoją
|
||
|
|
|
#3905 |
|
Zadomowienie
|
Mam 23 lata, to moja pierwsza ciaza. Teraz czuje sie ok ale jak bylam gdzies od 8 tyg do 13, ciagle wymiotowalam.
Co do wyprawki, ja mam kilka spiochow i taki kombinezonik z uszami, bluzeczke i buciki robione na drutach z Ebaya. Wozek planuje kupic kolo grudnia. Wczesniej myslalam, ze musi byc jakis bajerancki ale teraz uwazam, ze do 200 £ powinien byc ok. Przegladam sobie lozeczka na Ebayu i zastanawiam sie czy nie zamowic bo sa o wiele tansze niz np. w takich typowo dzieciecych sklepach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Kiedy dziewczyny wyskoczyl wam brzuszek? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
Justkonev, w ktorym tyg jestes?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3908 | ||
|
Zakorzenienie
|
A masz od ginekologa skierowanie czy płacisz? Zastanawiam się czy moja da mi skierowanie
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Mi brzuch widac od genetycznego (ale wtedy to pewnie jeszcze wzdęcie było) ale od jakiś dwóch - trzech tygodni mam taką małą piłeczkę teraz już nie ukryje nawet jakbym chciała że jestem w ciąży
a to moja pierwsza ![]() Ze skierowaniem na połówkowe jest tak samo jak ze skierowaniem na genetyczne musicie być w grupie ryzyka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
Mi troche brzuch odstaje, jak sie najem to bardziej. Moja znajoma z pracy natomiast juz w 16 tyg miala ogromny. Teraz jest w 18 jakos i ma naprawde duzy brzuch. Slyszalam, ze w pierwszej ciazy tak szybko nie widac aczkolwiek to jej pierwsze dziecko i ma duzy brzuszek.
Tu w UK polowkowe i genetyczne jest bez skierowan. Tak samo z testami na zespol Downa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo z Was jest już zapisanych widzę na połówkowe, ja jeszcze nie. W jakim tygodniu najlepiej? słyszałam gdzieś, że 20,21 najlepszy, ale czemu i czy to prawda nie wiem. Zmachałam się...ogarnęłam całe mieszkanie i właśnie kończę robić obiad. Zachciało mi się klusek śląskich z mięskiem i sosikiem ![]() ![]() mi brzuszek już widać zaokrąglony, jestem w 16 tyg 1 dniu, moja pierwsza ciąża. Na wzdęcia tego już nie zgonię, minęły mi wraz z zaparciami na szczęście |
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie 17+1Cytat:
|
||
|
|
|
#3915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I piateczka! Nawet podwójna 😃 ja też 18 i dziewczynka 😊Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3917 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
obstawialiśmy chłopaka, takie przeczucie, ale dziewczynka by nas mega ucieszyła. Ale nie chcę się cieszyć jeszcze ![]() Cytat:
Cytat:
Szymon Edytowane przez __malaMi__ Czas edycji: 2016-09-03 o 20:12 |
||||
|
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
Jak poszlam poznac plec, pani robila rowniez 3d zeby sie upewnic i powiedziala mi, ze na 1000 % jest to dziewczynka. Tez obstawialam chlopaka bo mowili, ze jak wymiotuje i jem kwasne to bedzie chlopak.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
my już trochę kupiliśmy z prostej przyczyny, nie wiem jak się będę potem czuła i boję się, że wszystkiego nie ogarnę w 3 trymestrze. myślę, że po genetycznym po trochu fajnie kompletować
|
#3921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
siemka ja pierwsze zakupy (zalecenie lekarza) zrobilam po badaniach I trymestru pozniej jak byla jakas promak to cos brałam. mam pare ciuszkow i kosz na przechowywanie roznych rzeczy ![]() aktualnie koncze 4miesiac, za tydzien (po urlopie) zaczne rozgladac sie za bujaczkiem ![]() pokoik bede urządzać w III trymestrze, tak samo wózki, foteliki itp.;.. bo po prostu wtedy ide na L4 i bede mogla spokojnie sie tym zająć ![]() wierze ze 7-8 miesiac mimo brzucha bede spokojnie dzien za dniem sobie ogarniac ![]() pokoik robie osobny a kosztorysu nie robie dałam sobie maxa na wozek i fotelik a reszte kupuje jak leci troche nwoe, troche uzywane
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co słyszę od koleżanek to mówią ze w tym okresie miały większy od mojego. Na dodatek przez ten tydzien podskoczył. Maz nie moze przestać mnie dotykać bo mowi ze taka piłeczka mi sie juz robi ![]() Co do wyprawki to ja tak powoli kupuje juz cos, co widze na wyprzedaży. Mamy wybrane 4 modele wózków, teraz trzeba sie zdecydować na jeden, bo więcej juz po sklepach z wózkami nie jeżdzę
|
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- A co do wozka to ja mialam upatrzony jeden model ale chyba go nie kupie bo jest dosc drogi. Jak dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy to nie patrzylam na ceny alw teraz podchodze do tego racjonalniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3924 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
Czy można do was dołączyć?
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie
napisz coś p sobie )Cytat:
)
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce teraz wydawać za dużo i mam w planach mieć niezbędne minimum i najwyżej po porodzie dostosować zakupy do realnych potrzeb Na pewno nie kupię bujaczka, chodzika i lezaczka, bo źle wpływają na kręgosłup maluszka. Wiedzialyscie w ogóle, że w Kanadzie zakazali sprzedaży chodzikow?Ja jeszcze nie mam żadnego różowego ciuszka. Mam białe, kawowe i szare z żółtym w pandy i z bajkowym Nemo i Dori Spiworek mam biały w błękitne chmurki i paski i wygląda uniwersalnie Do pokoju dziecięcego mam na razie piękna akwarele z kroliczkami w czerwonej ramce i czerwonego konika Dalahast Tylko mieszkania nadal nie mamy Witam też wszystkie nowe mamusie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Ja bardzo żałuję, że w Polsce nie ma Primarka, ale z angielskimi przecenami! A tak to co najwyżej mogę co pare lat latać do Londynu na Oxford Street ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3927 |
|
Zadomowienie
|
A mialam bujaczek kupic.. Nie slyszalam o tym, ze zle wplywa na kregoslup.
W Primarku mozna sobie zaszalec za niskie ceny. Ostatnio kupilam 3 body za 2 funty takie biale jak jeszcze nie wiedzialam czy mam syna czy corke. ![]() Szukam jakiegos kombinezoniku na zime dla maluszka i nic fajnego nie moge znalezc. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Jezeli chodzi o pokoik to dziecko bedzie spalo w swoim lozeczku ale z nami w pokoju. Nie wyobrazam sobie innej opcji. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Co so taniego primarka to z pl do Birmingham lecieć, dojazd z lotniska do centrum 2 funty k trwa 10 min i primarka tuż przy dworcu
taki mam na kiedyś plan tak samo tamtejszy tkmaxx
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj! 😘 Fajnie, ze jest nas coraz więcej!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Jeśli chodzi o chodzik to i u nas powinni zakazać. Okropna rzecz, ale o lezaczku - bujaczku nie słyszałam nic złego, w sumie podobne to do fotelika samochodowego. Wiadomo oczywiście, ze nie ma co przesadzać z długością siedzenia w nim dziecka. Mi bardzo pomagał, kiedy brałam prysznic, zabieralam ja ze sobą do łazienki, albo przy początkach karmienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Ale bujaczki może a dać na płasko... Więc co to szkodzi?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.

wiem,że to kwestia indywidualna, ale jesteście miesiac "do przodu" bo ja w Marcu się rozpakuje 

pierwsze zakupy planuje poczynić po połówkowym czyli za jakieś 3 tyg