|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
ja w ogole nie jadam w nocy
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1352 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Powodzenia. Co za deszczowa pogoda w UK... jesirn zawitala jak nic! |
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że trafiłaś na lepszego lekarza, z którym można porozmawiać.---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Ładnie leci! A poród za 3 wypłaty później ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Nawet do głowy mi nie przyszło, że zobaczę jak dziecko sika w brzuchu Taki strumień i takie rozchodzace się kropeczki. Jaja jak balony haha pierwsze siku zaliczone ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1355 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie podjadam w nocy, ale przed snem zawsze coś zjadam (najczęściej słodkiego)
Mi gin powiedziała, aby normalnie jeść przed badaniem, ale ja jednak trochę się przypilnuję Dzisiaj połaziliśmy z mężem trochę po mieście, ładna pogoda i nawet udało się znów coś kupić dla maluszka ![]() Póki co rozglądam się tylko wśród ubranek na 62. Nie wiem, czy to dobrze, ale te mniejsze są takie maciupkie i mój mózg jakoś nie chce zaakceptować myśli, że dziecko może się aż tak malutkie urodzić teściowa kupiła nam kilka 50-56/58 i w porównaniu do nich 62 jest wielkie
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś chodzę jak śnięta.. non stop bym tylko siedziała lub leżała. Dzisiaj aż zrobiłam obiad i to wszystko, prawdziwy leń ze mnie dziś. Nawet nie mam siły przeglądać ubranek które dostałam, żeby wiedzieć na czym stoje.
Mam ochote na nutelle. I dzisiaj będąc w sklepie pani przede mną kupowała drożdżówkę oblaną lukrem i największy możliwy słoik nutelli. Wyobraziłam sobie jak maczam sobie tą drożdżówkę w nutelli i jem ![]() Chyba ten dwudniowy detoks od cukru źle na mnie działa ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() ja niedawno też nie mogłam sobie wyobrazić maluszka na 56. Ale potem pomyślałam sobie, że przecież ten maluszek musi wyjść przez moją dziurkę, więc wcale taki duży się urodzić nie może
|
|
|
|
|
#1357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Buhahahha padłam ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Aaa i przytyłam 2 kg w ciągu mięsiąca I od poczatkowej wagi mam 2 kg na plusie (Schudłam 2 kg, przytyłam 4). Gin powiedział, że teraz zaczne tyć więcej.---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1358 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry !
![]() Ja dziś od rana na nogach. Wstałam przed 8 zrobić mężowi sphagetti zeby mógł sobie wziąć do pracy, później ogarnełam mieszkanie, 2 prania, odkurzanie. Przyszła teściowa bo poprosiłam czy by mi okien nie umyła bo jak słońce zaświeciło to aż wstyd.. no i z chęcia przyszła Ona myła a ja prasowałam zasłony przez godzine... masakra pachwiny mnie tak ciągną jak dłużej pochodzę że masakra.Potem powiesiłam zasłony a teściowa mnie asekurowała bo ona za niziutka a po ostatnich przebojach z krzesłem wolałam żeby ktoś byl obok. Na mycie podłóg mi nie pozwoliło zmęczenie bo jak skończyłyśmy to była 15 ! Znów zrobiłam spaghetti tym razem dla mnie i padłam. Zjadłam odpoczęłam a teraz idę nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
ja miałam 3 próby i na ostatniej skończyłam ![]() czas leci ! ![]() ja to pomyślałam jak poszłam do szkoły rodzenia wtedy to mi się takie realne wydało już ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też takie maleństwa w lumpku łapie bo w sumie nie wiem czy obchodzi w tym czy nie więc takie sklepowe biore głównie od56- 62 ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
nie wspomnę że wieszanie zasłon w kuchni i w jednym pokoju zajęło mi ponad godzinę Założę się że przenoszę tą małą kluskę bo nawet jak będę biegać po schodach to nie zrobi to na niej wrażenia i nie będzie chciała wyjść ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Czy Wy też się cieszycie że już jest wrzesień i w końcu można coś pooglądać w telewizji ?
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa k! szczególnie jak się ma tyle czasu na oglądanie teraz
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w koncu nowe odcinki Szkoły, Trudnych Spraw itp
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
jezu ale dobre ciacha sobie kupilam ! amerykanki z czekolada i zurawina, wygladaja jak pieguski
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
wreszcie jakies nowosci ![]() bede ogladac rozenkowa w tym jej nowym programie a o Tylko z Toba.. ale na razie nie ma nowych odcinkow.. ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jeszcze Mam Talent, a niedługo chyba nawet Top Model
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko z Tobą dopiero jakos w połowie października podobno... ja już wszystkie odcinki widziałam po Turecku ;p nic nie rozumiałam( czytałam opisy odcinków) ale aby wiem jak się skończy
![]() Dziś zaliczyłam The Voice Of Poland, teraz mam talent ale to tak bez szału jakoś ![]() Top Model też spoko no i Geslerowa
|
#1366 | |||
|
Raczkowanie
|
Dla mnie te pranie materaca to też nowość, trzeba o tym jeszcze poczytać/popytać bo to tylko info od pani w sklepie
Cytat:
![]() Ale katalog imion mamy nadal otwarty. Macie jakieś propozycje? Ma być prosto, klasycznie, bez udziwnień i bez mody na Jasie, Stasie, Franki i Antki... A w ogóle orientujecie się czy Filip to teraz popularne imię? Osobiście nie znam nkogo kto by w ostatnich latach tak syna nazwał, ale ja moge być mało zorientowana (a Filip to nasz druga jak narazie opcja) Cytat:
Cytat:
![]() A w ogóle to skończyły ssię wakacje i powróciłam na kurs. dramat normalnie. O 6 pobudka (wcześniej niż do pracy), potem godz.w pociągu, od 9 do 15.30 na kursie, godz czekania na pociąg i w domu byłam po 18... Nadal nie umiem dojść do siebie, a gdzie tam listopad Powoli przekonuję się, że to L4 to coraz lepszy pomysł
|
|||
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze Druga Szansa
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi z męskich najbardziej podoba się Szymon, ale u nas odpadało bo tak nazwałam brata ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- jak mogłam zapomnieć ![]() Jeszcze ta Azja Expres czy coś w tym stylu ale jak widzę tą reklamę to zamykam oczy bo jak zobaczyłam te dziecko co je tą glizdę to m a s a k r a !!!
|
|
#1369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeraza mnie to jak szybko to teraz leci,zaraz bede robic w gacie ze stresu tym bardziej ze juz raz porod przezylam Cytat:
Ciesze sie ze leci the voice na ktory wlasnie patrze Cytat:
w oczekiwaniu... |
|||
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Czasem są takie sytuacje że samo się nie zrobi...nie firany a same zasłony.
Nie stałam godziny z rękami w górze.. nawet minuty.. dlatego to tyle trwało
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-09-03 o 21:50 |
|
|
|
#1371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
|
|
#1372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sprytny, inteligentny i cwany! Muszę przyznać, że go uwielbiam!Ha... piszecie o 4 wyplatach. W UK mam tygodniowki wiec jeszcze ich sporo bede miec do porodu z 15![]() Ja dzis sie lenie. Odkrylam z tz swietny sklep z rzeczami do domu i chyba zaszaleje za jakiś czas jesli chodzi o zakupy w nim. Ide robic popcorn bo mam ochote
|
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
muffinowe - mi sie podoba Aleksander, Filip, Ksawery
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
jezu a ja z mama czekam ![]() ooo tak i Geslerowa W dobrym stylu ? tak mi sie zdaje ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Adasiów, Antków a w ostatnim czasie Leonów i Dominików to z takich najpopularniejszych
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-09-03 o 22:08 |
|
|
|
|
#1375 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ale nie mogę bo już teraz Kuba ma za dużo Cytat:
![]() z serialowych tylko kuchenne rewolucje ale to zazwyczaj na komputerze nadrabiam kilka odcinków naraz Cytat:
wynika z niego że Filip jest na 5 miejscu ![]() http://akademiaporodu.pl/top-news/ra...dawane-imiona/ swoją drogą z rankingu wynika, że imię Jakub i Kuba to 2 różne imiona ![]() Ktos słyszał o tym??Cytat:
![]() ![]() kazać umyć TŻ-owi |
||||
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w oczekiwaniu... |
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, że jak siędzę na twardym to mnie te kości w pośladkach potem bolą. Czy ja tak miałam wcześniej czy teraz mam wrażliwszą doopę?
no proszę jaka ze mnie księżniczka na ziarnku grochu
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko bedzie cacy ![]() w oczekiwaniu... |
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zapominam brac magnez :/ Pieknie ![]() Sytuacja rozwinela sie tak: Tz o 18 zadzwonil bym po niego jechala, odmowilam i mial isc spac do matki. Od tamtej pory do DZIS RANO nie mialam z nim kontaktu!! Sie okazalo ze sie wstydzil do matki podpity isc spac to do siostry zostal odwieziony. Telefon w kieszeni ponaciskal i mial wyciszony wiec mie byla jak do niego zadzwonic. Przezylam okropna noc, zamartwiajac sie co z nim. Rano pojechal do pracy a po 10 do domu i przepraszal. Oczywiscie obiecal poprawe i tym podobne ale ma u mnie taki dol, taki brak zaufania ze gadaj zdrow, nie wiem jak to odbuduje. W ramach przeprosin kupil wozek...
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

dietę cukrową 

przeraza mnie to jak szybko to teraz leci,zaraz bede robic w gacie ze stresu tym bardziej ze juz raz porod przezylam

wszystko bedzie cacy