Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-03, 13:45   #1351
kamisha
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

ja w ogole nie jadam w nocy

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 14:24   #1352
LuckySparkle
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Ja miałam dietę cukrową urodziny chrześniaka - wciągnęłam mega duza porcje torta o 19
W środę ide do gin to sie dowiem co tam wyszło , ona wzięła moje wyniki ze szpitala. Zakładam ze jakby wyszły źle to by dzwoniła.

Migdalek jak tam sytuacja na froncie ??
Olej dziada. Dziewczyny radzą przeprowadzić poważną rozmowę, a ja Ci powiem że to nic nie da. Skoro szanowny pan nie widzi problemu i tylko Ty się wg niego czepiasz to szkoda czasu na nerwy... Faceci to mistrzowie odwracania kota ogonem. Oni wywijają ale wina jest przecież zawsze kobiety...
Skup sie na sobie. Nie czekaj na niego po pracy z obiadem. Wyjdź z domu choćby po to żeby pochodzić po sklepach i to najlepiej w czasie jak on wraca. Jeśli myśl o tym żeby odejść od niego była choć trochę poważna spróbuj zacząć żyć tak jakby go nie było w Twoim życiu. Zobacz czy potrafisz?? Bo straszenie i szantażowanie faceta odejściem moze na niektórych działa ale tylko wtedy jeśli uważają to odejście za realne. Osobiście znam faceta który robi sobie w zwiazku co mu sie żywnie podoba "bo przeciez ona i tak nie odejdzie , bo gdzie i za co"
Nie jesteście małżeństwem wiec działa to na Twoja korzyść , możesz po prostu trzasnąć drzwiami i odejść , żaden sąd ci niepotrzebny... Oczywiście życzę żeby pan oprzytomniał !
Bardzo mi sie podoba taki pomysl. Faktycznie. Moze warto sorawdzic tez czy sie zainteresuje gdzie jestes Migdałku gdy on wraca z pracy.

Powodzenia.

Co za deszczowa pogoda w UK... jesirn zawitala jak nic!
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 15:30   #1353
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam dietę cukrową urodziny chrześniaka - wciągnęłam mega duza porcje torta o 19
W środę ide do gin to sie dowiem co tam wyszło , ona wzięła moje wyniki ze szpitala. Zakładam ze jakby wyszły źle to by dzwoniła.

Migdalek jak tam sytuacja na froncie ??
Olej dziada. Dziewczyny radzą przeprowadzić poważną rozmowę, a ja Ci powiem że to nic nie da. Skoro szanowny pan nie widzi problemu i tylko Ty się wg niego czepiasz to szkoda czasu na nerwy... Faceci to mistrzowie odwracania kota ogonem. Oni wywijają ale wina jest przecież zawsze kobiety...
Skup sie na sobie. Nie czekaj na niego po pracy z obiadem. Wyjdź z domu choćby po to żeby pochodzić po sklepach i to najlepiej w czasie jak on wraca. Jeśli myśl o tym żeby odejść od niego była choć trochę poważna spróbuj zacząć żyć tak jakby go nie było w Twoim życiu. Zobacz czy potrafisz?? Bo straszenie i szantażowanie faceta odejściem moze na niektórych działa ale tylko wtedy jeśli uważają to odejście za realne. Osobiście znam faceta który robi sobie w zwiazku co mu sie żywnie podoba "bo przeciez ona i tak nie odejdzie , bo gdzie i za co"
Nie jesteście małżeństwem wiec działa to na Twoja korzyść , możesz po prostu trzasnąć drzwiami i odejść , żaden sąd ci niepotrzebny... Oczywiście życzę żeby pan oprzytomniał !
W sumie, moze faktycznie lepiej w te strone

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 17:16   #1354
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Wczoraj bylam na wizycie u nowego gina, lekarz swietny, duzo rozmawia, a tego mi brakowalo u poprzedniej gin (tamta to tylko dzien dobry, prosze na fotel i ewentualnie dowidzenia). Co prawda nie badal mnie bo nie bada co 2tyg ale nadrobil to wlasnie gadka
Kolejna wizyta 19 wrzesnia, wtedy bedzie usg
Wgl jak na nfz to bylam b.mile zaskoczona bo sam prowadzi do gabinetu, przedstawil sie i generalnie zaluje, ze dopiero teraz zmienilam lekarza.
Lepiej późno niż wcale Fajnie, że trafiłaś na lepszego lekarza, z którym można porozmawiać.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
A i witam sie w 27tyg, to za tydzien zaczynam 3trymestr??? Szok!
Ładnie leci! A poród za 3 wypłaty później

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Nawet do głowy mi nie przyszło, że zobaczę jak dziecko sika w brzuchu Taki strumień i takie rozchodzace się kropeczki. Jaja jak balony haha pierwsze siku zaliczone

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
a dziewczyny, powiedzcie mi, mialyscie jakas diete na kilka dni przed badaniem krzywej cukrowej? w sensie, że na kilka dni przed ograniczałyście cukier?
Nie ograniczałam

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
O 18 kolację? To bym na pewno do rana nie wytrzymala bez jedzenia..
Ja kolację zjadlam o 21, a w dzien jadlam normalnie cos słodkiego tez chyba zjadlam bo u babci wtedy byłam ale nie dużo
Ja się trzymam tego, że 12 h przed badaniem. To spokojnie do 20 sobie szamałam
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 17:16   #1355
snufey
Raczkowanie

Ja nie podjadam w nocy, ale przed snem zawsze coś zjadam (najczęściej słodkiego)

Mi gin powiedziała, aby normalnie jeść przed badaniem, ale ja jednak trochę się przypilnuję

Dzisiaj połaziliśmy z mężem trochę po mieście, ładna pogoda i nawet udało się znów coś kupić dla maluszka
Póki co rozglądam się tylko wśród ubranek na 62. Nie wiem, czy to dobrze, ale te mniejsze są takie maciupkie i mój mózg jakoś nie chce zaakceptować myśli, że dziecko może się aż tak malutkie urodzić teściowa kupiła nam kilka 50-56/58 i w porównaniu do nich 62 jest wielkie
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 17:20   #1356
papaPapaya
Zakorzenienie

a ja dziś chodzę jak śnięta.. non stop bym tylko siedziała lub leżała. Dzisiaj aż zrobiłam obiad i to wszystko, prawdziwy leń ze mnie dziś. Nawet nie mam siły przeglądać ubranek które dostałam, żeby wiedzieć na czym stoje.

Mam ochote na nutelle. I dzisiaj będąc w sklepie pani przede mną kupowała drożdżówkę oblaną lukrem i największy możliwy słoik nutelli. Wyobraziłam sobie jak maczam sobie tą drożdżówkę w nutelli i jem
Chyba ten dwudniowy detoks od cukru źle na mnie działa

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Ja nie podjadam w nocy, ale przed snem zawsze coś zjadam (najczęściej słodkiego)

Mi gin powiedziała, aby normalnie jeść przed badaniem, ale ja jednak trochę się przypilnuję

Dzisiaj połaziliśmy z mężem trochę po mieście, ładna pogoda i nawet udało się znów coś kupić dla maluszka
Póki co rozglądam się tylko wśród ubranek na 62. Nie wiem, czy to dobrze, ale te mniejsze są takie maciupkie i mój mózg jakoś nie chce zaakceptować myśli, że dziecko może się aż tak malutkie urodzić teściowa kupiła nam kilka 50-56/58 i w porównaniu do nich 62 jest wielkie
piękne te ubranka
ja niedawno też nie mogłam sobie wyobrazić maluszka na 56. Ale potem pomyślałam sobie, że przecież ten maluszek musi wyjść przez moją dziurkę, więc wcale taki duży się urodzić nie może

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 17:30   #1357
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Z reguły kolacje jem około 19, jeśli zjem późno źle się czuję i spać nie mogę.
Nutella, zjadłoby się , w ramach zastępstwa zjadłam kawałek babki czekoladowej
Ja zwykle tez o tej godzinie jadłam najpóźniej. Ale teraz do 21 coś muszę zjeść bo o 23-24 znowu bym była głodna a na noc jeść nie chce

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
ja podjadam z szafki nocnej
Buhahahha padłam

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Aaa i przytyłam 2 kg w ciągu mięsiąca I od poczatkowej wagi mam 2 kg na plusie (Schudłam 2 kg, przytyłam 4). Gin powiedział, że teraz zaczne tyć więcej.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
ja niedawno też nie mogłam sobie wyobrazić maluszka na 56. Ale potem pomyślałam sobie, że przecież ten maluszek musi wyjść przez moją dziurkę, więc wcale taki duży się urodzić nie może
Ja ostatnio jak zobaczyłam noworodka to stwierdzilam, że w 62 by się utopił i dokupiłam w lumpeksie pare body na 50-56 cm
Stary 2016-09-03, 18:25   #1358
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dzień Dobry !

Ja dziś od rana na nogach. Wstałam przed 8 zrobić mężowi sphagetti zeby mógł sobie wziąć do pracy, później ogarnełam mieszkanie, 2 prania, odkurzanie. Przyszła teściowa bo poprosiłam czy by mi okien nie umyła bo jak słońce zaświeciło to aż wstyd.. no i z chęcia przyszła Ona myła a ja prasowałam zasłony przez godzine... masakra pachwiny mnie tak ciągną jak dłużej pochodzę że masakra.
Potem powiesiłam zasłony a teściowa mnie asekurowała bo ona za niziutka a po ostatnich przebojach z krzesłem wolałam żeby ktoś byl obok. Na mycie podłóg mi nie pozwoliło zmęczenie bo jak skończyłyśmy to była 15 ! Znów zrobiłam spaghetti tym razem dla mnie i padłam. Zjadłam odpoczęłam a teraz idę nadrobić

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Wczoraj bylam na wizycie u nowego gina, lekarz swietny, duzo rozmawia, a tego mi brakowalo u poprzedniej gin (tamta to tylko dzien dobry, prosze na fotel i ewentualnie dowidzenia). Co prawda nie badal mnie bo nie bada co 2tyg ale nadrobil to wlasnie gadka
Kolejna wizyta 19 wrzesnia, wtedy bedzie usg
Wgl jak na nfz to bylam b.mile zaskoczona bo sam prowadzi do gabinetu, przedstawil sie i generalnie zaluje, ze dopiero teraz zmienilam lekarza.
Cieszę się że jesteś zadowolona ! ja miałam 3 próby i na ostatniej skończyłam

Cytat:
czas leci !
Cytat:
Za chwile rodzimy
ja to pomyślałam jak poszłam do szkoły rodzenia wtedy to mi się takie realne wydało już
Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
ok, mój mózg jeszcze śpi

Mnie ginekolog powiedziała, że mam jeść normalnie, kolacje najpóźniej o 18 dzień przed i cały dzień nie jeść słodyczy
moja tak samo mi powiedziała, a w dniu badania mogę pić wodę uff
Cytat:
Mam ostatnio jazdy na czupa czupsy, pomemlalabym lizaki nim 2 ale nie moge nigdzie ich upolowac.
uwielbiam nim2 i wszystko co z nimi związane

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ja w ogole nie jadam w nocy

ja też nie.. i dobrze bo dopiero bym wyglądała

Cytat:

Ale piekne ubranka miś apacz skradł moje serducho

Cytat:
a ja dziś chodzę jak śnięta.. non stop bym tylko siedziała lub leżała. Dzisiaj aż zrobiłam obiad i to wszystko, prawdziwy leń ze mnie dziś. Nawet nie mam siły przeglądać ubranek które dostałam, żeby wiedzieć na czym stoje.

Mam ochote na nutelle. I dzisiaj będąc w sklepie pani przede mną kupowała drożdżówkę oblaną lukrem i największy możliwy słoik nutelli. Wyobraziłam sobie jak maczam sobie tą drożdżówkę w nutelli i jem
Chyba ten dwudniowy detoks od cukru źle na mnie działa

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

piękne te ubranka
Wyobraziłąm sobie te Twoje myśli haha taka hmurka nad Tobą
Stary 2016-09-03, 18:28   #1359
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Dzień Dobry !

Ja dziś od rana na nogach. Wstałam przed 8 zrobić mężowi sphagetti zeby mógł sobie wziąć do pracy, później ogarnełam mieszkanie, 2 prania, odkurzanie. Przyszła teściowa bo poprosiłam czy by mi okien nie umyła bo jak słońce zaświeciło to aż wstyd.. no i z chęcia przyszła Ona myła a ja prasowałam zasłony przez godzine... masakra pachwiny mnie tak ciągną jak dłużej pochodzę że masakra.
Potem powiesiłam zasłony a teściowa mnie asekurowała bo ona za niziutka a po ostatnich przebojach z krzesłem wolałam żeby ktoś byl obok. Na mycie podłóg mi nie pozwoliło zmęczenie bo jak skończyłyśmy to była 15 ! Znów zrobiłam spaghetti tym razem dla mnie i padłam. Zjadłam odpoczęłam a teraz idę nadrobić

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cieszę się że jesteś zadowolona ! ja miałam 3 próby i na ostatniej skończyłam

czas leci !

ja to pomyślałam jak poszłam do szkoły rodzenia wtedy to mi się takie realne wydało już

moja tak samo mi powiedziała, a w dniu badania mogę pić wodę uff
uwielbiam nim2 i wszystko co z nimi związane

ja też nie.. i dobrze bo dopiero bym wyglądała

Ale piekne ubranka miś apacz skradł moje serducho

Wyobraziłąm sobie te Twoje myśli haha taka hmurka nad Tobą
Po doopie Ci się należy za to wieszanie zasłon! Jak taka niska Mama miałaby Cię złapać przy spadaniu??? Normalnie Ciebie to chyba do krzesła przywiązać trzeba
Stary 2016-09-03, 20:01   #1360
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Aaa i przytyłam 2 kg w ciągu mięsiąca I od poczatkowej wagi mam 2 kg na plusie (Schudłam 2 kg, przytyłam 4). Gin powiedział, że teraz zaczne tyć więcej.

Ja ostatnio jak zobaczyłam noworodka to stwierdzilam, że w 62 by się utopił i dokupiłam w lumpeksie pare body na 50-56 cm
Ja teraz przez miesiąc też 2 kg a w sumie już 7... jakoś tego nie widzę więc chyba noszę kluskę

Ja też takie maleństwa w lumpku łapie bo w sumie nie wiem czy obchodzi w tym czy nie więc takie sklepowe biore głównie od56- 62

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Po doopie Ci się należy za to wieszanie zasłon! Jak taka niska Mama miałaby Cię złapać przy spadaniu??? Normalnie Ciebie to chyba do krzesła przywiązać trzeba
haha nie wspomnę że wieszanie zasłon w kuchni i w jednym pokoju zajęło mi ponad godzinę
Założę się że przenoszę tą małą kluskę bo nawet jak będę biegać po schodach to nie zrobi to na niej wrażenia i nie będzie chciała wyjść

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Czy Wy też się cieszycie że już jest wrzesień i w końcu można coś pooglądać w telewizji ?
Stary 2016-09-03, 20:54   #1361
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:

Czy Wy też się cieszycie że już jest wrzesień i w końcu można coś pooglądać w telewizji ?

Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa k! szczególnie jak się ma tyle czasu na oglądanie teraz

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 21:03   #1362
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa k! szczególnie jak się ma tyle czasu na oglądanie teraz
te wakacyjne powtórki mnie dobijały w koncu nowe odcinki Szkoły, Trudnych Spraw itp
Stary 2016-09-03, 21:12   #1363
kamisha
Zakorzenienie

jezu ale dobre ciacha sobie kupilam ! amerykanki z czekolada i zurawina, wygladaja jak pieguski

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Ja teraz przez miesiąc też 2 kg a w sumie już 7... jakoś tego nie widzę więc chyba noszę kluskę

Ja też takie maleństwa w lumpku łapie bo w sumie nie wiem czy obchodzi w tym czy nie więc takie sklepowe biore głównie od56- 62

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

haha nie wspomnę że wieszanie zasłon w kuchni i w jednym pokoju zajęło mi ponad godzinę
Założę się że przenoszę tą małą kluskę bo nawet jak będę biegać po schodach to nie zrobi to na niej wrażenia i nie będzie chciała wyjść

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

oj tak!
wreszcie jakies nowosci

bede ogladac rozenkowa w tym jej nowym programie a o Tylko z Toba.. ale na razie nie ma nowych odcinkow..

Stary 2016-09-03, 21:14   #1364
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
te wakacyjne powtórki mnie dobijały w koncu nowe odcinki Szkoły, Trudnych Spraw itp

no i jeszcze Mam Talent, a niedługo chyba nawet Top Model

Stary 2016-09-03, 21:19   #1365
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Tylko z Tobą dopiero jakos w połowie października podobno... ja już wszystkie odcinki widziałam po Turecku ;p nic nie rozumiałam( czytałam opisy odcinków) ale aby wiem jak się skończy

Dziś zaliczyłam The Voice Of Poland, teraz mam talent ale to tak bez szału jakoś
Top Model też spoko no i Geslerowa
Stary 2016-09-03, 21:23   #1366
muffinowe_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
I tez nie mialam pojecia ze materac mozna prac
Dla mnie te pranie materaca to też nowość, trzeba o tym jeszcze poczytać/popytać bo to tylko info od pani w sklepie

Cytat:
muffinowe - jeśli chodzi o imie, to nie znam żadnego spokojnego Adama, każdy to szatan
No cóż, jak tak będzie to polubimy wyzwania

Ale katalog imion mamy nadal otwarty. Macie jakieś propozycje?
Ma być prosto, klasycznie, bez udziwnień i bez mody na Jasie, Stasie, Franki i Antki...
A w ogóle orientujecie się czy Filip to teraz popularne imię? Osobiście nie znam nkogo kto by w ostatnich latach tak syna nazwał, ale ja moge być mało zorientowana (a Filip to nasz druga jak narazie opcja)

Cytat:

a dziewczyny, powiedzcie mi, mialyscie jakas diete na kilka dni przed badaniem krzywej cukrowej? w sensie, że na kilka dni przed ograniczałyście cukier?
Mi gin zalecił normalne jedzenie, bo przecież chcemy zobaczyć wyniki przy normalnym funkcjonowaniu (dlatego też raz sobie tą krzywą odpuściłam, jak się dzień wcześniej nażarłam, zeby mi to wyników nie zaburzyło A dzień przed jadłam normalnie - i jakiś cukierek w ciągu dnia wpadł i musowo danio ok godz 23 (nie zasnę póki czegoś przed snem nie zjem i na ogół jest to jogurt, albo płatki nesqik)

Cytat:
ja musze zjesc na chwile przed snem, bo inaczej budze sie w nocy z głodu
jakoś będę musiała przeżyć ostatni posiłek o 19
Ja zjadłam, ciekawe jak to wpłynie na wyniki

A w ogóle to skończyły ssię wakacje i powróciłam na kurs. dramat normalnie. O 6 pobudka (wcześniej niż do pracy), potem godz.w pociągu, od 9 do 15.30 na kursie, godz czekania na pociąg i w domu byłam po 18... Nadal nie umiem dojść do siebie, a gdzie tam listopad Powoli przekonuję się, że to L4 to coraz lepszy pomysł
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 21:23   #1367
itstoolatex3
Zakorzenienie

jeszcze Druga Szansa

Stary 2016-09-03, 21:32   #1368
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość

Ma być prosto, klasycznie, bez udziwnień i bez mody na Jasie, Stasie, Franki i Antki...
A w ogóle orientujecie się czy Filip to teraz popularne imię? Osobiście nie znam nkogo kto by w ostatnich latach tak syna nazwał, ale ja moge być mało zorientowana (a Filip to nasz druga jak narazie opcja)
Ja nie znam żadnego Filipa oprócz tego w Na Wspólnej
Mi z męskich najbardziej podoba się Szymon, ale u nas odpadało bo tak nazwałam brata

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
jeszcze Druga Szansa
jak mogłam zapomnieć !!! tuż to już w poniedziałek !

Jeszcze ta Azja Expres czy coś w tym stylu ale jak widzę tą reklamę to zamykam oczy bo jak zobaczyłam te dziecko co je tą glizdę to m a s a k r a !!!
Stary 2016-09-03, 21:39   #1369
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej późno niż wcale Fajnie, że trafiłaś na lepszego lekarza, z którym można porozmawiać.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Ładnie leci! A poród za 3 wypłaty później

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Nawet do głowy mi nie przyszło, że zobaczę jak dziecko sika w brzuchu Taki strumień i takie rozchodzace się kropeczki. Jaja jak balony haha pierwsze siku zaliczone

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Nie ograniczałam

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Ja się trzymam tego, że 12 h przed badaniem. To spokojnie do 20 sobie szamałam
Porod za 3 wyplaty przeraza mnie to jak szybko to teraz leci,zaraz bede robic w gacie ze stresu tym bardziej ze juz raz porod przezylam

Cytat:

Nie wieszajcie firan!! Wiesz ze tetno dziecko wtedy spada??!!!

Ciesze sie ze leci the voice na ktory wlasnie patrze

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
jezu ale dobre ciacha sobie kupilam ! amerykanki z czekolada i zurawina, wygladaja jak pieguski

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

oj tak!
wreszcie jakies nowosci

bede ogladac rozenkowa w tym jej nowym programie a o Tylko z Toba.. ale na razie nie ma nowych odcinkow..

Jaki tytul tego od rozenkowej?

w oczekiwaniu...
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 21:47   #1370
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

Nie wieszajcie firan!! Wiesz ze tetno dziecko wtedy spada??!!!
Czasem są takie sytuacje że samo się nie zrobi...nie firany a same zasłony.
Nie stałam godziny z rękami w górze.. nawet minuty.. dlatego to tyle trwało

Edytowane przez xjustyniaaax
Czas edycji: 2016-09-03 o 21:50
xjustyniaaax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 21:49   #1371
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:

jak mogłam zapomnieć !!! tuż to już w poniedziałek !

Jeszcze ta Azja Expres czy coś w tym stylu ale jak widzę tą reklamę to zamykam oczy bo jak zobaczyłam te dziecko co je tą glizdę to m a s a k r a !!!
mnie też to obrzydziło!! ale jestem ciekawa Rozenek w sytuacji innej, niż Perfekcyjna Pani Domu. Takie spoconej i w różnych ekstremalnych sytuacjach, bo ona zawsze taka idealna, pachnąca, doskonała

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Czasem są takie sytuacje że samo się nie zrobi...
Nie stałam godziny z rękami w górze.. nawet minuty.. dlatego to tyle trwało
dokładnie trzeba na siebie uważać, ale są sytuacje, w których nie ma kto pomóc, więc trzeba sobie radzić. Ja też dostałam niedawno opiernicz od teściowej, że okna myłam, no ale co miałam niby zrobić jak już nic widać na zewnątrz nie było

Stary 2016-09-03, 21:58   #1372
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie te pranie materaca to też nowość, trzeba o tym jeszcze poczytać/popytać bo to tylko info od pani w sklepie

Mi gin zalecił normalne jedzenie, bo przecież chcemy zobaczyć wyniki przy normalnym funkcjonowaniu (dlatego też raz sobie tą krzywą odpuściłam, jak się dzień wcześniej nażarłam, zeby mi to wyników nie zaburzyło A dzień przed jadłam normalnie - i jakiś cukierek w ciągu dnia wpadł i musowo danio ok godz 23 (nie zasnę póki czegoś przed snem nie zjem i na ogół jest to jogurt, albo płatki nesqik)

Ja zjadłam, ciekawe jak to wpłynie na wyniki

A w ogóle to skończyły ssię wakacje i powróciłam na kurs. dramat normalnie. O 6 pobudka (wcześniej niż do pracy), potem godz.w pociągu, od 9 do 15.30 na kursie, godz czekania na pociąg i w domu byłam po 18... Nadal nie umiem dojść do siebie, a gdzie tam listopad Powoli przekonuję się, że to L4 to coraz lepszy pomysł
Znam Filipa. Wlasnie nasi przyjaciele maja synka Filipa, 4 lata sprytny, inteligentny i cwany! Muszę przyznać, że go uwielbiam!

Ha... piszecie o 4 wyplatach. W UK mam tygodniowki wiec jeszcze ich sporo bede miec do porodu z 15

Ja dzis sie lenie. Odkrylam z tz swietny sklep z rzeczami do domu i chyba zaszaleje za jakiś czas jesli chodzi o zakupy w nim.

Ide robic popcorn bo mam ochote
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 22:02   #1373
kamisha
Zakorzenienie

muffinowe - mi sie podoba Aleksander, Filip, Ksawery

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Tylko z Tobą dopiero jakos w połowie października podobno... ja już wszystkie odcinki widziałam po Turecku ;p nic nie rozumiałam( czytałam opisy odcinków) ale aby wiem jak się skończy

Dziś zaliczyłam The Voice Of Poland, teraz mam talent ale to tak bez szału jakoś
Top Model też spoko no i Geslerowa
dopiero??
jezu a ja z mama czekam

Cytat:
jeszcze Druga Szansa
ooo tak i Geslerowa

Cytat:
Jaki tytul tego od rozenkowej?

w oczekiwaniu...
W dobrym stylu ? tak mi sie zdaje

Stary 2016-09-03, 22:06   #1374
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:

Ja miałam pod opieką 7 Filipów na przestrzeni 3 lat pracy w żłobku
Adasiów, Antków a w ostatnim czasie Leonów i Dominików to z takich najpopularniejszych

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-09-03 o 22:08
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 22:16   #1375
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
takie sliczne te ciuszki wrzucacie , że aż bym coś znowu kupiła No ale nie mogę bo już teraz Kuba ma za dużo

Cytat:
ja właściwie wcale TV nie oglądam bo nie mam kiedy, a jesli już , to leci program kulinarny typu polsat food
z serialowych tylko kuchenne rewolucje ale to zazwyczaj na komputerze nadrabiam kilka odcinków naraz

Cytat:
A w ogóle orientujecie się czy Filip to teraz popularne imię? Osobiście nie znam nkogo kto by w ostatnich latach tak syna nazwał, ale ja moge być mało zorientowana (a Filip to nasz druga jak narazie opcja
masz tu link do rankingu imion 2015
wynika z niego że Filip jest na 5 miejscu

http://akademiaporodu.pl/top-news/ra...dawane-imiona/

swoją drogą z rankingu wynika, że imię Jakub i Kuba to 2 różne imiona Ktos słyszał o tym??

Cytat:
Porod za 3 wyplaty przeraza mnie to jak szybko to teraz leci,zaraz bede robic w gacie ze stresu tym bardziej ze juz raz porod przezylam
Iwona nie pocieszasz nas ...
Cytat:
dokładnie trzeba na siebie uważać, ale są sytuacje, w których nie ma kto pomóc, więc trzeba sobie radzić. Ja też dostałam niedawno opiernicz od teściowej, że okna myłam, no ale co miałam niby zrobić jak już nic widać na zewnątrz nie było
kazać umyć TŻ-owi
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 22:19   #1376
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też to obrzydziło!! ale jestem ciekawa Rozenek w sytuacji innej, niż Perfekcyjna Pani Domu. Takie spoconej i w różnych ekstremalnych sytuacjach, bo ona zawsze taka idealna, pachnąca, doskonała

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Moze poprosic tesciowa o pomoc?

w oczekiwaniu...
Stary 2016-09-03, 22:20   #1377
monika0185
Zakorzenienie

Zauważyłam, że jak siędzę na twardym to mnie te kości w pośladkach potem bolą. Czy ja tak miałam wcześniej czy teraz mam wrażliwszą doopę? no proszę jaka ze mnie księżniczka na ziarnku grochu
Stary 2016-09-03, 22:22   #1378
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
takie sliczne te ciuszki wrzucacie , że aż bym coś znowu kupiła No ale nie mogę bo już teraz Kuba ma za dużo

ja właściwie wcale TV nie oglądam bo nie mam kiedy, a jesli już , to leci program kulinarny typu polsat food
z serialowych tylko kuchenne rewolucje ale to zazwyczaj na komputerze nadrabiam kilka odcinków naraz

masz tu link do rankingu imion 2015
wynika z niego że Filip jest na 5 miejscu

http://akademiaporodu.pl/top-news/ra...dawane-imiona/

swoją drogą z rankingu wynika, że imię Jakub i Kuba to 2 różne imiona Ktos słyszał o tym??

Iwona nie pocieszasz nas ...

kazać umyć TŻ-owi
Przepraszam juz nie bede wszystko bedzie cacy

w oczekiwaniu...
Stary 2016-09-03, 22:25   #1379
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj na wizycie wszystko dobrze Córcia waży ok 740 g w 25t0. Pokazała ładnie, jak to gin nazywa, kanapeczkę I normalnie widziałam jak sika! Tak, dosłownie sika!

Pytałam się o beznolesne twardnienia brzucha- powiedział, że to normalne, macica ćwiczy skurcze. Ale kazał brać zapobiegawczo magnez 4 x 2.
Jakie duze dziecko
Ja zapominam brac magnez :/

Cytat:
Pieknie

Sytuacja rozwinela sie tak:
Tz o 18 zadzwonil bym po niego jechala, odmowilam i mial isc spac do matki.
Od tamtej pory do DZIS RANO nie mialam z nim kontaktu!!
Sie okazalo ze sie wstydzil do matki podpity isc spac to do siostry zostal odwieziony. Telefon w kieszeni ponaciskal i mial wyciszony wiec mie byla jak do niego zadzwonic.
Przezylam okropna noc, zamartwiajac sie co z nim.
Rano pojechal do pracy a po 10 do domu i przepraszal.
Oczywiscie obiecal poprawe i tym podobne ale ma u mnie taki dol, taki brak zaufania ze gadaj zdrow, nie wiem jak to odbuduje.
W ramach przeprosin kupil wozek...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1472934317909.jpg (63,7 KB, 23 załadowań)
Stary 2016-09-03, 22:25   #1380
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Idzie Kuba do Jakuba , Jakub do Michała

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości