Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-04, 16:45   #1831
tiffi1
Rozeznanie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z cukierni Pasternak i jestem pod duuużym wrażeniem. Można wybrać paterę spośród 3 nietypowych i 1 tradycyjnej.

Ja już zarezerwowałam sobie 1 nietypową na 3 kawałki tortu. Koszt za 1kg waha się w granicy 32-35zł (w zależności od ilości dekoracji).
Pani bardzo miła i rozgadana - na wszystko odpowie i doradzi. Jest ponad 40 smaków do wyboru w tym ok.15 smaków z alkoholem. I co ważne - a niespotykane chyba w innych cukierniach - każdy krążek tortu może być w innym smaku!!! Powiedziała mi aby zgłosić się do niej na 2 tygodnie przed weselem ze zdjęciem tortu jaki mi się podoba - a oni mi go wykonają!!

Nioto teraz mam dylemat i pewnie wiele godzin spędzonych przed internetem w poszukiwaniu tego jedynego torciku ! Całe szczęście każdy kawałek tortu może być inaczej ozdobiony - więc jakbym miała wątpliwości który wybrać - to zawsze mogę mieć trzy w jednym Wiem napewno, że chce mieć parę dużych gołąbków - robią je oczywiście w tej cukierni i są jadalne (są w cenie tortu).
Ja własnie zastanwiałm się nad tą cukiernią, ale jdnak większość osób polecało cukiernię Braci janusz. ja nie znam żadnej z tych cukierni, ale forumowiczki polecały Braci Janusz.
co do inspiracji to moze ta strona ci cos podpowie
www.tortweselny.pl
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 16:58   #1832
balaloum
Raczkowanie

Kielce

[quote=joasiatko;6488520]Mam jeszcze jedną propozycję dla Was.

U mnie w rodzinie "utarło się", że jedna z moich sióstr ciotecznych, która chodzi do podstawówki - mówi wierszyk Parze Młodej przed błogosławieństwem. Jest już całkiem dużą dziewczynką - i pewnie będzie mówiła na moim ślubie po raz ostatni - i pałeczkę przejmie ktoś młodszy z rodziny. Jak to usłyszał chrześnik mojego narzeczonego - to też chce mówić dla nas wierszyk - ja oczywiście jestem cała happy - ponieważ ładnie będzie to wyglądało - jak oboje na zmianę nam go wyrecytują.

Joasiątko z tym wierszykiem to fajny pomysł.... a czy obrączki w kościele też będzie Ci niosła?

Joasiątko z tym wierszykiem to fajny pomysł.... a czy obrączki w kościele też będzie Ci niosła?

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-02-04 o 22:56 Powód: post pod postem
balaloum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 17:08   #1833
joasiatko
Raczkowanie

Poduszkę na obrączki będzie mi niosła mniejsza dziewczynka - 8letnia - córka sąsiada który będzie na weselu, bo moja siostra cioteczna która będzie wierszyk mówić - jest za wysoka

Poduszeczkę na obrączki już mam - biała, z wyhaftowanymi złotą nitką imionami, datą ślubu i gołąbkami.

A co do Braci Janusz to nie wiem bo nie znam tej cukierni - ale oni nawet strony internetowej nie mają. Zresztą - w cukierni Pasternak mają piękne patery, są elastyczni na propozycje i moge mieć w sumie 3 rodzaje smaków tortu - na każdy kawałek inny. Nie wiem czy u Braci janusz tak można i jakie mają patery - też nie wiem.
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 17:27   #1834
balaloum
Raczkowanie

Najfajniej wyglądają jak niosą obrączki małe dzieciaki, które dopiero co zaczęły chodzić
Stary 2008-02-04, 18:03   #1835
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balaloum Pokaż wiadomość
Najfajniej wyglądają jak niosą obrączki małe dzieciaki, które dopiero co zaczęły chodzić
moje na podusi niosła blond-loczkowata mała kuzyneczka i wyszło przepięknie.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 18:11   #1836
balaloum
Raczkowanie

ja na swoim ślubie być może będę miała dziewczynkę i chłopca, dziewczynka ma 3latka a chłopiec jest troszeczkę starszy
Stary 2008-02-04, 18:47   #1837
tiffi1
Rozeznanie

Jesli chodzi o dzieci niosące obrączki - to u mnie takowych nie będzie. Znaczy dzieci są, ale jakoś nigdy to mi się nie podobało- już pisałyśmy wielokrotnie, że to kwestia gustu.
U mnie natomiast będą niesione dary - najprawdopoodbniej brat z bratową i córką ( tutaj zaangażuję małą dziewczynkę).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-04, 18:51   #1838
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Dziewczyny,a co myślicie o pomyśle, żeby po wyjściu z kościoła po ślubie wypuścić w górę dwa białe gołąbki?

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 18:53   #1839
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karothka Pokaż wiadomość
Dziewczyny,a co myślicie o pomyśle, żeby po wyjściu z kościoła po ślubie wypuścić w górę dwa białe gołąbki?
Super to wygląda Widziałam na ślubie u znajomych, sami też planujemy mieć gołąbki
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 18:56   #1840
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Tylko się obawiam, żeby gołąbki nie zrobiły...no wiecie czego na nas albo na gości w przypływie wolności.

Stary 2008-02-04, 18:57   #1841
balaloum
Raczkowanie

Kielce

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o dzieci niosące obrączki - to u mnie takowych nie będzie. Znaczy dzieci są, ale jakoś nigdy to mi się nie podobało- już pisałyśmy wielokrotnie, że to kwestia gustu.
U mnie natomiast będą niesione dary - najprawdopoodbniej brat z bratową i córką ( tutaj zaangażuję małą dziewczynkę).

o darach to słyszałam, ze rodzice i teściowie też mogą je nieść. przecież nie tylko my musimy mieć tremę w tym dniu

karothka super pomysł!!też myśłałam o tym, nawet widziałam kiedyś takie fajniutkie, ale niestety niewiem jak sie nazywają

Cytat:
Tylko się obawiam, żeby gołąbki nie zrobiły...no wiecie czego na nas albo na gości w przypływie wolności.
karothko z takim ryzykiem trzeba się liczyć

Czas edycji: 2008-02-04 o 22:58 Powód: post pod postem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-04, 19:03   #1842
soffera
Zadomowienie

Cytat:
No muszę powiedzieć że im narobiły pod obrączki Nie wiem jakim cudem
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 19:04   #1843
joasiatko
Raczkowanie

A o co chodzi z tymi darami? co one oznaczają?
Stary 2008-02-04, 19:07   #1844
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Pasternak to jedna z najlepszych cukierni jakie znam, moja znajoma tam pracuje wiec wiem jakie cuda potrafią wyczyniać (była raz jak szykowali ciasta na wesele) sama tez zawsze zamawiam u nich torty urodzinowe i sa przepyszne wiec co dopiero takie ślubne
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 19:08   #1845
joasiatko
Raczkowanie

gołąbki są piękne (sama będę miała dużo motywów z nimi - na dekoracji autka i tortu) i ładnie na pewno wygląda wypuszczenie białych gołąbków - jednak ja wole nie ryzykować... boje się o swój i narzeczonego wygląd, nio i trochę było by mi wstyd jakby wszyscy sie ze mnie śmiali, że ptak narobił na mnie lub na mojego kochanego.
Stary 2008-02-04, 19:10   #1846
balaloum
Raczkowanie

Joasiątko może niech ktoś Ci odp kto ma czas chodzić do kościoła...
Stary 2008-02-04, 19:12   #1847
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Pasternak to jedna z najlepszych cukierni jakie znam, moja znajoma tam pracuje wiec wiem jakie cuda potrafią wyczyniać (była raz jak szykowali ciasta na wesele) sama tez zawsze zamawiam u nich torty urodzinowe i sa przepyszne wiec co dopiero takie ślubne
Nioto suuuuperrrr!!! bo ja nigdy tam nie jadłam nawet jednego ciastka, ale widziałam na stronie internetowej ich torty, potem na żywo paterę i zdjęcia więc postanowiłam, że to im powierzę wykonanie dla mnie tortu. A przyznam się, że dla mnie wygląd jest ważniejszy niż smak, ponieważ i tak o północy to większość z moich gości już nie będzie czuło jakiegokolwiek smaku oprócz alkoholu nio a na zdjęciach przynajmniej pozostanie uwieczniony piękniutki torcik. Chodź podobno w cukierni Pasternak robią pyszne kremy na bazie śmietany... ufff...
Stary 2008-02-04, 19:13   #1848
balaloum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
gołąbki są piękne (sama będę miała dużo motywów z nimi - na dekoracji autka i tortu) i ładnie na pewno wygląda wypuszczenie białych gołąbków - jednak ja wole nie ryzykować... boje się o swój i narzeczonego wygląd, nio i trochę było by mi wstyd jakby wszyscy sie ze mnie śmiali, że ptak narobił na mnie lub na mojego kochanego.

Joasiątko przynajmniej było by wesoło
Stary 2008-02-04, 19:18   #1849
joasiatko
Raczkowanie

pewnie tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-04, 19:29   #1850
asiulka84
Raczkowanie

Kielce

a my dzis odebralismy obraczki! sa piekne

wypuszczanie golabkow mi osobiscie sie nie podoba dlatego u nas tego nie bedzie.jakos ten symbol po prostu do mnie nie przemawia.

a z darami to po prostu taka symbolika ofiarowania.zdarza sie ze w czasie slubu rodzice mlodych badz rodzenstwo skladaja na stole ofiarnym dary Bogu:najczesciej kwiaty i jak zawsze chleb i wino i bochenek chleba ktorym mlodzi beda witani na weselu aby go poblogoslawic. tyle ja wiem na ten temat

Czas edycji: 2008-02-04 o 22:58 Powód: post pod postem
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 20:55   #1851
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

A nam Bohema zapewnia tort.Ciekawa jestem gdzie zamawiają?

Stary 2008-02-04, 22:14   #1852
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
a z darami to po prostu taka symbolika ofiarowania.zdarza sie ze w czasie slubu rodzice mlodych badz rodzenstwo skladaja na stole ofiarnym dary Bogu:najczesciej kwiaty i jak zawsze chleb i wino i bochenek chleba ktorym mlodzi beda witani na weselu aby go poblogoslawic. tyle ja wiem na ten temat
Dokładnie tak. Mozna takze owoce (winogrona) itp. U mnie bedzie standarodowo chleb, wino i chleb (bochenek). U moejgo brata to ojcowie nieśli dary.
Dla mnie ważna jest oprawa Mszy dlatego świadek będzie czytał czytanie, świadkowa będzie śpiewała psalm, będą dary i znajomi będą śpiewać i grać. Ponadto rozważam czytanie modlitwy wiernych.

Co do gołąbków to nie podoba mi się ten pomysł, wiec tego nie bedzie u nas, ale widziałam kilka razy i żadne neiprzewidziane "odpadki" nie trafiły nikog, wiec spokojnie możecie tak robić.

Mam jeszcze pytanie odnosnie Patsrenaka napiszcie dziewczyny jakie smaki polecacie i joasiatko ty psiałas ze kg kosztuje 32-35 zł. a nie wiesz czy robia torty angielskie (takie ejdno na drugim), jakie mają patery - stojaki.
I jeszcze pytanie do osób które tam kupwoały ciasta. Dajcie znac czy smakowąły i jaka jest cena ciast.
dzieki bardzo
Stary 2008-02-04, 22:17   #1853
Marcelinka983
Przyczajenie

joasiatko- Super ,super czekam na relacje z niecierpliwością i mam nadzieje ze wszystko będzie OK. Co do ceny to ja płacę więcej trochę bo to już inny rok i ceny poszły w górę,ale mam nadzieje ze będę wiedzieć za co zapłaciłam,zresztą jak tam była to mi sie bardzo podobało ,i obsługa sie ciągle nami interesowała. Dekoracje tez maja fajne i sama okolica jest super. Moja teściowa ciasta będzie piec sama bo robi pyszne,znana w całej rodzinie z tego jest,a torta ma zamówić w cukierni Dorotka,podobno bardzo dobre. Mam jeszcze dylemat czy wsiąść zespół czy DJ,a może obojga??
Co do DJ to znam fajnego pana Wsół ,ale co do zespołu to totalna pustka u mnie, jak by nie było muzyka to podstawa na weselu,potem jedzenie itd. A czy u was na weselach zaczyna sie jedzenie od przystawki dla każdego jednej ,potem ,zupa, drugie danie ,i później wszystkie przystawki na stół?? Bo tak mi proponowali w lokalu i podoba mi sie to ,ciocia mówi ze taka powinna być prawidłowa kolejność dań, za to moja mama mówi ze jak chodzi po wselach to wszędzie są przystawki na stole od razu wszystkie i wynoszą szybko zupe itd... Co o tym myślicie??(mi pasuje bardziej wersja 1 tak uroczyściej bardzo nie??)

Słyszałam tez coś o targach ślubnych w Kielcach ,czy coś wiecie o nich??
Gdzie kiedy ,o której a i czy dużo firm sie wystawia?? Warto iść??

I jeszcze jedno pytanie co myślicie o występie na weselu kabaretu lub jakiegoś teatru tańca ,dla rozbawienia gości??
Marcelinka983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 22:27   #1854
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marcelinka983 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie co myślicie o występie na weselu kabaretu lub jakiegoś teatru tańca ,dla rozbawienia gości??
Ja byłam na weselu na którym zespół robił tzw. show. Postawili światła jak na dyskotece, puścili dym, na scenę wyszły roznegliżowane panienki. W trakcie przerw zespół robił pokazy tańca, czy laska chodziła między stołami i grała na skrzypcach. Szczerze mówiąc nie podobało i się to ani trochę. Czułam się jak na jakimś przedstawieniu. Uważam, że zespół powinien być dodatkiem i tłem dla zabawy, a w centrum powinni znajdować się młodzi. A na tym weselu wyglądało to tak, jakby młodzi i fakt zawarcia przez nich ślubu był wydarzeniem drugoplanowym, najważniejszy był występ zespołu.
Nie neguję jakiegoś pojedynczego pokazu, to może być niezła atrakcja dla gości, coś nowego, ale trzeba uważać żeby nie przesadzić.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 23:16   #1855
tiffi1
Rozeznanie

Ja w tamtym roku też byłamnna weslu, gdzie młodzi przekombinowali, było tyle atrakcji, taniec brzucha, slajdy, migdały, jakies zabawy, było tyle tego, ze młodzi się pogubili, zwłaszcza młody. A najgorsze było to, ze prawie nikt się nie bawił, łacznie z młodymi.

Myślę, że jakaś fajna atrakcja dla gości to dobry pomysł, ale musi to być wyważone
Stary 2008-02-05, 07:17   #1856
asiulka84
Raczkowanie

dokladnie trzeba uwazac zeby nie przesadzic bo goscie moga sie zle bawic a nawet wyjsc bo i tego bylam swiadkiem.
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 07:46   #1857
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak. Mozna takze owoce (winogrona) itp. U mnie bedzie standarodowo chleb, wino i chleb (bochenek). U moejgo brata to ojcowie nieśli dary.
Dla mnie ważna jest oprawa Mszy dlatego świadek będzie czytał czytanie, świadkowa będzie śpiewała psalm, będą dary i znajomi będą śpiewać i grać. Ponadto rozważam czytanie modlitwy wiernych.

Co do gołąbków to nie podoba mi się ten pomysł, wiec tego nie bedzie u nas, ale widziałam kilka razy i żadne neiprzewidziane "odpadki" nie trafiły nikog, wiec spokojnie możecie tak robić.

Mam jeszcze pytanie odnosnie Patsrenaka napiszcie dziewczyny jakie smaki polecacie i joasiatko ty psiałas ze kg kosztuje 32-35 zł. a nie wiesz czy robia torty angielskie (takie ejdno na drugim), jakie mają patery - stojaki.
I jeszcze pytanie do osób które tam kupwoały ciasta. Dajcie znac czy smakowąły i jaka jest cena ciast.
dzieki bardzo
Co do Pasternaka to to może troszkę sie wypowiem, nie znak dokładnie ceny ciast dlatego ze pracuje tam moja znajoma i zazwyczaj zabierała ciasta na jakaś imprezę wiec o smaku mogę sie wypowiedzieć Ja jak najbardziej polecam , ogólnie nie przepadam za ciastami jednak tamte mogłam jeść i jest, zamawiałam tez dwa razy tam tort urodzinowy dla 2 latka , typowo śmietanowy ale tez był pyszny, kg kosztował 30-35 zl jak dobrze pamiętam, A rzeczy potrafią robić niesamowite, ja zawsze zamawiam samochody ale wpadłam tam raz jak szykowali ciasta i tort na wesele i stałam tam chyba tak
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 08:41   #1858
Puchatek M.
Rozeznanie

My też będziemy mieć tort od Pasternaka Są pyszne i zrobią każdy ze zdjęcia
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 09:00   #1859
EVEEELIN
Raczkowanie

Dziewczyny gdzie jest ta cukiernia Pasternaka?
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 09:51   #1860
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Co do Pasternaka to to może troszkę sie wypowiem, nie znak dokładnie ceny ciast dlatego ze pracuje tam moja znajoma i zazwyczaj zabierała ciasta na jakaś imprezę wiec o smaku mogę sie wypowiedzieć Ja jak najbardziej polecam , ogólnie nie przepadam za ciastami jednak tamte mogłam jeść i jest, zamawiałam tez dwa razy tam tort urodzinowy dla 2 latka , typowo śmietanowy ale tez był pyszny, kg kosztował 30-35 zl jak dobrze pamiętam, A rzeczy potrafią robić niesamowite, ja zawsze zamawiam samochody ale wpadłam tam raz jak szykowali ciasta i tort na wesele i stałam tam chyba tak
O dzięki bardzo za informacje. Ale jakby któraś z was mogła się dowiedzieć jaki koszt jest tam ciast to będę wdzięczna. Może tam zajrzę. O ile sobie przypominam to ta cukiernia jest gdzieś na Ślichowicach (ale mogę się mylić)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości