|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Agnes_K ja też mam motherhood. Przyzwyczajałam się jakiś tydzień, bo na początku był mi trochę za wysoki, ale teraz jest już super. Kupowałam w oficjalnym sklepie.
Orlica, fajny pomysł z tą metryczką! Też się chyba pobawię w wolnej chwili ![]() Ale macie wszystkie zgrabne brzuszki -ja mam wrażenie, że mój jakoś niekontrolowanie urósł ostatnio. Jasne, wiem, że to maluch rośnie itd., ale jednak gdzieś w psychice siedzi ten strach przed przybraniem na wadze, a ja już robię teraz swoje rekordy życiowe :P Ja dzisiaj mam taki dziwny dzień, pierwszy raz mi się zdarzyło, że prawie zemdlałam rano. Potem mi przeszło, to pojechaliśmy na zakupy z zamiarem oglądania wózków i kupna wybranego już fotelika. I wróciliśmy z niczym, bo w sklepie tak nam zakręcili, że teraz rozważamy zupełnie inny model ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64885186]Doberek
![]() Tęsknię już Strasznie za tymi ruchami... Czujecie je tak głęboko czy jakby blisko skóry? Pytanie pewnie bardziej do tych mam, które mają trochę własnego brzucha ![]() Na początku czułam powierzchniowo na skórze takie smyranie motyla. A teraz centralnie w środku jakby ziemniaki przewracały się w garnku. A wczoraj pod ręką czułam kopniaka też jakby od środka a ręka była ok 4 cm pod pępkiem. Jestem z tych co mają tu i tam za dużo ciała. Niebie dzięki za info o kurtce. Obecnie jest l i xl. Dla mnie xl będzie dobra raczej. http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0228465005.html Chciałam jeszcze dzinsy ale nie ma mojego rozmoaru a w hm stacjonarnym 150 zł:P Dzisiaj dokonałam poważnego zakupu - wózek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |
@}-,-'-
|
Cytat:
Nic dziwnego, że TŻ zapłodnił taką dupcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast sprzedawca powiedział że numerem jeden wśród pożądanych wózków jest anex sport. Przy mnie dwie osoby kupiły ale dla mnie za dużo gadżetów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Rozeznanie
|
Moniczi niestety nie wiem co to za model lozeczka, no nigdziie nie umialam sie doszukac nazwy
![]() Ziellonka o ktorym modelu cybex myslicie? ;-) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1268 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Orlica, fajna ta "kartka z kalendarza" , chyba podpatrzę ![]() Gratulacje zakupów!!! bardzo ładny wózek. ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-09-03 o 22:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Raczkowanie
|
Orlica, Kyiia, zie_l_ona, Moniczi dzięki za info o poduchach do spania
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wózek bardzo zwrotny i na każdy teren. Dobra amortyzacja i można dzidzie polulać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Rozeznanie
|
Witam niedzielnie
![]() Oczywiście zamiast spać to ja już na nogach ![]() ![]() Wczoraj pojechaliśmy oglądać meble i wózki. chyba udało nam się wybrać meble:http://www.meblewojcik.com.pl/kolekc...goly/27/AMAZON Nie chcemy mebli typowo dziecięcych. Może i są słodkie, ale strasznie maleńkie. Te wydały nam się na tyle uniwersalne, że może posłużą nieco dłużej A nad wózkami jeszcze się zastanawiamy. W każdym dostrzegamy jakiś minus. Bierzemy pod uwagę: 1. Adamex Barlettę lub Aspenę albo 2. Baby dream dotti Moja przyjaciółka niedługo rodzi i zdecydowali się na Anex sport, ale niestety nie mieliśmy okazji zobaczyć go na żywo a bardzo bym chciała. Prawdę mówiąc wybór modelu pozostawię TŻ i wiem, że zadecyduje najlepiej ![]() Gratuluję dziewczynom pierwszych ruchów ![]() Nasz Bąbel wczoraj jakby czuł, że tyle o nim mówimy i szykujemy dla niego wyprawkę, że kopał nawet w sklepie gdy przysiadłam na chwilę ![]() ![]() Ciąża staje się dla nas coraz bardziej realna ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry w niedzielę!
![]() Miłego dnia ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
Cześć! U nas pogoda znowu kiepska, bo jest strasznie pochmurno. I znowu obudziłam się z bólem głowy.
![]() Musimy kupić nową pralkę. Możecie coś polecić, podpowiedzieć? Myślę, że przy dziecku musimy mieć bęben 7 kg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1274 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Niebie dopiero wczoraj robiłam ciasto i wyszło super! tż zachwycony i już ponad połowy nie ma ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
Lidka, fajnie że ciasto smakowało, sama byłam zaskoczona jego smakiem.
![]() Dzięki za info o pralce, jednak rzeczywiście najbardziej zależy mi na opiniach dotyczących nowych modeli. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1276 |
Zadomowienie
|
![]()
Amalte bardzo ładne meble. Posłużą Wam na długi czas. Nie ma sensu kupować typowo niemowlęcych mebli chyba że ktoś ma dużo kasy i może, to co innego
![]() Niebie ja mam boscha 6 i działa bez zarzutu. Nie jest przeładowana elektroniką. Edytowane przez Candid Czas edycji: 2016-09-04 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
<3 <3 <3
|
hej
![]() *-9852100 <---- pozdrowienia od Franka ![]()
#1278 | ||
Raczkowanie
|
O boże dziewczynyyyy umieram po weselu :-D
Potanczylam, nazarlam się jak świnia i teraz wstać nie mogę :-D Mam bóle miednicy. Wczoraj taki ból jak wracaliśmy że ledwo mogłam prowadzić. Ehh pewnie wszystko się tam rozszerza po prostu. Muszę wstać za chwilę bo Tz ma bieg więc pasuje być na mecie. Zrobię mu medal z ciasta w takim kształcie :-D Ale wczoraj miło, tyle komentarzy że pięknie wyglądam w ciąży i że na bank chłopak w takiej sytuacji :-D I nie obyło się bez pytań kiedy nasz ślub ![]() Muszę was nadrobić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Konto usunięte
|
Doberek
![]() My się wczoraj z mężem zasiedzieliśmy i spać poszliśmy koło 3:00 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64915481]Doberek
![]() My się wczoraj z mężem zasiedzieliśmy i spać poszliśmy koło 3:00 ![]() ![]() ![]() Ja byłam na tym w kinie i potwierdzam że było śmiesznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Zadomowienie
|
KZP buisness run? Mój mąż też został zobligowany przez firmę żeby biec. Ale ja się tam nie pcham, musiałabym chyba z 4h czekać nim tam cała sztafeta przegnie, więc tylko go zawiozłam
![]() Zazdroszczę Wam wybierania fotelików, wózków, mebelków... Mój tż uważa że za wcześnie i po co ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie pomaga tłumaczenie że jak "śpi to rośnie" bo on odpowiada "że jak nie będzie spało to będzie mniejsze = łatwiejszy poród" ![]() Zbieram się oglądać wózki ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Konto usunięte
|
Mój wczoraj odkrył, że dziecko faktycznie bulgocze inaczej niż jelita i dłuuuugo leżał z uchem przy brzuchu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z dużymi brzuchami będzie nam ciężko chodzić i wybierać modele itp. a na niektóre art (np niektóre wózki) trzeba czekać nawet do 10 tygodni! No ale pewnie Ty to wiesz. Mój TŻ zaczął się bardziej angażować gdy poczuł ręką ruchy. PS. Wczoraj, przez cc urodziła moja kuzynka- miesiąc za wcześnie. W domu mają wszystko rozgrzebane, generalny remont, pełno kurzu i brudu.... Co prawda starali się ogarnąć wszystko wcześniej no ale ogrom prac ich przerósł.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | ||
Konto usunięte
|
Pozdro Franek
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, witam się i ja po weselu. Czuję się jakbym miała kaca
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Konto usunięte
|
Wczoraj jeszcze jedną metryczkę zrobiłam na zamówienie dla pewnej toruńskiej mamy, na dziś też mam jeszcze dwie zamówione. Oczywiście nie biorę za to kasy, chcę się trochę pobawić z grafiką dla wprawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja się napaliłam na metryczki drewniane, coś w ym stylu będę chciała zamówić, tylko zamiast kształtu aniołka dzidziusia. Do tego dokupię sobie po pierwszej literce imion córek, w ramkę i na ścianę ![]() ![]() Ponadto znowu będę musiała kupić ramkę na zdjęcia i odcisk stopy, najlepiej taką samą, jaką mam dla starszej córy ![]() A to mój brzuch z wczoraj. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko nie wiedziałam, ze za adaptery trzeba płacić dodatkowo, my też będziemy mieć maxi cosi. Muszę się najwidoczniej doedukować w necie ![]() Cytat:
http://www.ceneo.pl/26881792#cid=3049&pid=171 Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.