|
|
#1861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Dzień doberek
witam się w 31 tygodniu sytuacja robi się poważna ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Kombinuje też tak żeby było jak najłatwiej mojej mamie. Wpadł mi jeszcze tenis ziemny do głowy.
|
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie.
|
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie tak, powinien wyprobowac jak najwiecej rzeczy. Doroslym sie wydaje, ze dziecko za duzo chce. Ze szybko sie zniecheca, a jest wrecz przeciwnie. Takie dziecko szuka pomyslu dla siebie. Niech i 50 rzeczy wyprobuje nim trafi na te jedna ktora bedzie jego bakcylem. Polecam jeszcze pilke nozna, reczna, i nawet taniec. Szermierka. A nawet wizyty w schronisku.
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1868 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Mnie apka powiała komunikatem o 32 tygodniu (61 dni do porodu )
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje osstatni dzien czesania i szamponowania wszow. Na szczescie juz na trzeci dzien glowa czysta
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
No mam nadzieje bo same czesanie to pare godzin a gdzie jeszcze czesac po szamponie, po maseczce...
|
#1872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1873 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Nie udzielalam się ale czytałam na bieżąco 😊. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie znajomych syn też chodzi i jeżdżą na turnieje mają prawdziwe treningi i jest zachwycony. |
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko trzeba mieć świadomość również swoich obowiązków wobec dziecka i nie liczyć na to że samo się wychowa, czy że ktoś to za nas zrobi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1877 |
|
Zadomowienie
|
Paulinika to dobrze, ze sytuacja opanowana, oby więcej dziadostwo się nie uczepilo slicznych włosków Alby ☺
A mietowka z tymi zajęciami to dobry pomysł. Sami myśli o czymś takim dla Daniela na przyszłość. Dzisiaj jedziemy po meble do sypialni i łóżeczko i tz będzie kładł w końcu panele Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez KarolinaNL Czas edycji: 2016-09-04 o 09:59 |
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety w domu jest gorzej z tą dyscypliną :-(
|
|
|
|
#1879 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() A mama zdaje sobie w ogóle sprawę, że jak młody podrośnie do nastu lat, to może być ciężko...? Cytat:
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam ochotę nią potrzasnac i nie dla młodego tylko dla niej właśnie... |
|
|
|
|
#1881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa wniebowziete ![]() ja to w ogole na miejscu trenera zrobilabym taki myk ze ten powinien byc w stalym kontakcie z wychowawca i jesli zdarzy sie powazna wpadka z zachowaniem albo wpadnie jedynka to wtedy jest jakas kara typu lawka rezerwowa czy cos podobnego. sadze ze to by tych naszych duzo bardziej zmobilizowalo niz taka gadka szmatka nauczyciela czy rodzica ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() tzn.? mozesz podac kilka konkretnych przykladow? |
||
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Śniadanie. Jest oglądanie tv i moja mam powtarza 15 razy. Na śniadanie, potem 10 na śniadanie bo wyłączenie tv
Wyłączanie tv po czym 15 min później dawanie telefonu. Zapieranie się że czegoś nie kupi, po czym i tak kupuje. |
|
|
|
#1883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeżeli ona problemu nie dostrzeże i nie zechce go konsekwentnie zwalczać (a to długa i żmudna praca), to Ty sama niewiele zdziałasz, zwłaszcza na odległość. Głową muru nie przebijesz...Oczywiście może machnąć ręką i chłopak prawdopodobnie nieźle da jej do wiwatu jak podrośnie.
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jak gdzies macie wyjsc to niech wyjdzie glodny, trudno, to nie niemowle. ale w ten sposob moze czego sie nauczy. albo bardziej radykalnie - jesli nie przyjdzie za drugim razem to sniadania poprostu nie ma. bedzie szloch, bunt, ryk ale zobaczycie, za dzien dwa bedzie przed czasem ![]() i tylko tak jak pisalam - konsekwencja, konsekwencja i jeszcze raz konsekwencja. tym naprawde mozna mnostwo rzeczy z dzieckiem wypracowac tylko trzeba byc twardym i trzymac sie wprowadzonych zasad. |
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po czym moja mama po 5 min mu je dała. Ale nie bo chciał. Musiała dalej w niego wmusic... |
|
|
|
|
#1888 |
|
Wtajemniczenie
|
Szkoda Twoich nerwów.
|
#1889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym powiedziala jej to ostatni raz - z zastrzezeniem, ze mowisz to ostatni raz i wiecej wtracac sie nie bedziesz. ze to jej dziecko, jej zycie i za rok , dwa naprawde nie da sobie z nim rady. tu wcale nie trzeba czekac do gimnazjum robia z nim co chca. niestety, ale dziecko musi miec jakies zasady, obowiazki, schematy itd. wtedy tak naprawde czuje sie bezpiecznie. powiedz jej, ze wg ciebie takie postepowanie z mlodym nie wrozy nic dobrego. ze zalezy Ci i na niej i na mlodym ale nie chcesz i nawet nie mozesz sie wiecej w to wtracac. to jej syn, jej zycie. albo sie opamieta albo za doslownie chwile bedzie plakac.i koniec, kropka. wiecej tego tematu nie podejmuj. a jak Ty bedziesz z mlodym to postepuj konsekwentnie, twardo z zelaznymi zasadami. jesli matki nie chce sluchac to przynajmniej Ty nie daj sobie wejsc na glowe. i to bedzie juz mega trudne jak ty swoje a mama swoje ale przynajmniej Ty b adz twarda. mlody szybko zalapie ze z toba n ie ma zartow i predzej czy pozniej sie dostosuje bo poprostu innego wyjscia nie bedzie mial. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
nastepnym razem zapytaj sie kto robi mlodemu sniadanie/obiad/kolacje - jesli Ty, to trzymaj sie zasad. jesli niechce to powiedz - nie to nie! wiecej Cie prosic/wolac nie bede. i Ty sama to zjedz ![]() a mama - no trudno, na nia wplywu nie masz. jak chce to niech dalej podaje krolewiczowi pod nos obiadek. ale niech mlody wie, ze u Ciebie nie ma zmiluj. jest krotka pilka albo w prawo albo w lewo. nie to nie. to nie twoje dziecko. ja wiem, ze to ciezko na takie cos sie patrzy bo to najblizsza rodzina ale calego swiata nie zbawisz dlugo tam jeszcze bedziesz?
|
||
|
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
Zbieramy się w plener na grilla. Wczoraj w kauflandzie tż wynalazł przeceniony na 17 zł i nie mógł się oprzeć 😜 trzeba przetestować 😊
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

witam się w 31 tygodniu
sytuacja robi się poważna 

ale raczej się nie spodziewam. Moi rodzice za to podarowali mi biżuterię gdy pierwszy raz zostałam mamą i uważam że to cudowne, każda kobieta powinna dostać jakiś prezent z tej okazji, bo to ogromne wydarzenie.

)

jeżeli ona problemu nie dostrzeże i nie zechce go konsekwentnie zwalczać (a to długa i żmudna praca), to Ty sama niewiele zdziałasz, zwłaszcza na odległość. Głową muru nie przebijesz...