|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
A dzidziuś donoszony i bezpieczny to od 38 tygodnia?
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie montowanie fotelika jest fajne Np na szybkie zakupy 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1414 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
wozka.nie widze bo akurat na tel jestem . akurat wozek wolalabym razem wybrac. mam nadzieje ze Ci sie podoba ;-) Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1419 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() To ja tak jak i wcześniej tak i teraz w dalszym ciągu życzę Wam spokoju, bo wtedy wszystkie nieporozumienia łatwiej rozwiązywać Cytat:
![]() Ja dopiero w następnym tyg we wt. Mam z głowy wybieranie, bo od razu przy mnie położna przez tel ustaliła mi termin w szpitalu. Takie to wiele mecyje tutaj ![]() Po skończonym 38 tyg. Ten pojedynczy dzień, na który mówi się termin porodu, to pierwszy dzień 41 tyg, a dziecko donoszone urodzone w terminie to do dwóch tyg przed i do dwóch tyg po terminie porodu. Moi chłopcy brykają sobie, a ja jeszcze z łóżka do Was piszę Ale wreszcie wstaję, jedziemy wszyscy na ulubione śniadanie chłopców do restauracji.Miłego dnia wszystkim!
|
|
#1420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1421 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas będzie Filip, ale to imię już dawno wybrane przez męża i chyba jedyne męskie, które mu się podoba My nie mieliśmy w otoczeniu Filipów i być może dlatego mąż nie ma żadnego odniesienia do konkretnej osoby, ale z tego co się orientuję, to całkiem popularne imię My wczoraj oglądaliśmy wózki po 1000e i doszłam do wniosku, że im droższy tym bardziej mi się nie podoba/jest nieporęczny ![]() Dziewczyny, mam pytanie dot. materaca - czy jedynym słusznym wyborem jest materac pianka-kokos/gryka-pianka-kokos? W Polsce to najbardziej polecane materace, ale tutaj w ogóle takich nie ma! Tutaj mogę wybierać do woli - grubsze, cieńsze, droższe, tańsze, ale wszystkie z pianki Jak już na ebay znalazłam łóżeczko + materac z kokosem, to od polskiego sprzedawcy ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
A w sklepach 3/4 bluz dla chłopców jest właśnie z kapturami Wszystkie piękne i cudne, ale na pewno bardzo niewygodne (zwłaszcza te takie bardziej wymyślne)Jedynie z kapturkami chcę bluzy takie typowe na wyjście na zewnątrz, jak np. ten misiek, który wczoraj kupiliśmy, aby ewentualnie na główkę bądź pod główkę podłożyć. |
||
|
|
|
#1422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja odkąd jestem w ciąży to też mniej chodzę z TŻ na jakieś imprezy. Ale, żeby mu zabraniać to bez przesady Co tydzień nie chodzi a ja przeżyje jeden wieczór bez niego nawet jeśli jestem w ciąży A jeśli czuje się źle albo mam zły dzień to nigdzie nie idzie sam z siebie, facet sam powinien też trochę pomyśleć w takich sprawach co powinien zrobić. Np mój TŻ zapytał się mnie ostatnio czy może jechać na weekend na domek bo kolega robi kawalerski, na początku października. Nie darłam się, nie zabraniałam tylko powiedziałam, że to już będzie 7 miesiąc, ja mu nie zakazuje nic, ale sam powinien wiedzieć co zrobić. I sam doszedł do tego, że nawet nie powinien jechać ![]() Migdałku trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło u Ciebie Co do materaca to ja w końcu wybrałam piankę bez kokosa, gryki itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-09-04 o 11:26 |
|
|
|
|
#1423 |
|
Rozeznanie
|
Mojmoj maz nie chodzi na zadne imprezy czy piwo. Jezdzi na ryby czasem z rana jak jeszcze spie, a tak to wszystko razem robimy. Juz mnie denerwuje to ze rano dzisiaj byl na rybach i wstal o 5 , ja tez sie przebudzilam i juz nie moglam zasnac.
|
|
|
|
#1424 |
|
Zadomowienie
|
Ja swojego puscilam na tydzien na żagle
I...szczerze mówiąc Odpoczelam od Niego trochę 😶 Ale dobrze ze juz wrócił bo mi się tesknilo już trochę 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1425 |
|
Raczkowanie
|
Rety Rety, ile nadrabiania!
Przez parę dni miałam problemy z netem tu w szpitalu. I nie mogłam was czytać. Dobrze że na mojej sali są wesołe dziewczyny bo bym się chyba załamała. Najpierw pobyt mój wydłużył się o 6 dni leczenia, a potem okazało się ze zaginął mój wymaz, który mi zrobili do poniedzalkowego zabiegu, i zabieg może przesunąć się o kolejne parę dni... Mąż znowu wyjechał więc nikt do mnie nie przyjedzie... A tu pada, i samopoczucie siadło... Mam już wózek, kupiłam z OXL Bebetto Fabio na dużych pompowanych kołach. Nie wiem jak się sprawdzi . Wygląda fajnie, niestety uziemiona w szpitalu go nie widziałam. Czy któraś miała styczność z tym wózkiem? Co do szycia szyjki powiedziano mi że po zabiegu leży się plackiem dwie doby pod pompą- bardzo niekomfortowo dla mnie, jak pomyślę o basenie... Ale potem położna pocieszyła mnie że po kolejnych dwóch dniach wychodzi się do domu i nawet będę mogła trochę chodzić. Po tych 3 mies.leżenia uff ![]() Pozdrawiam
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety jestem bardzo konsekwentna i gdyby doszło do sytuacji żebym mu powiedziała ze ma się w domu nie pokazywać z jakiegoś powodu to chata byłaby zamknięta a mi by do głowy nie przyszło żeby dzwonić do niego spytać czy wszystko ok. No ale każdy robi po swojemu. |
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Faceci to jednak wszyscy tacy sami
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jeżeli tp wg OM będzie na 6.12 a wg usg 16-17.12 to jak się urodzi ok 6.12 to będzie dzidziuś donoszony (wg usg 38t4 a OM ok 40t0d)
No to trochę czuje się spokojniej
|
|
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem kochany kociaczek ale jak mnie w☠☠☠☠i
To nie ma przebacz 😈 Na początku naszego bycia razem byłam ze swoim i jego kolega w knajpie Oni pili ja byłam kierowca Po imprezie padło hasło że mam iść po auto i po nich podjechać Zapytałam się czy jest pewien że mam iść sama w nocy przez parking Potwierdził... Poszłam ale już po nich nie wróciłam Przyjechał taxi, postal pod drzwiami... Po jakims czasie zrezygnował na rzecz hotelu Bo do kolegi wstyd było mu jechać Wiecej mnie nigdzie samej nie wysyłał już 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się swoją nie martwię Byle do tego 37/38 tyg dotrwac 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem, dlaczego tutaj nie ma tego kokosa (już nie mówiąc o gryce), skoro w Polsce to bardzo dobry wybór ze względu na jego działanie antyalergiczne itd.Jeślibym miała brać z kokosem, to musiałabym zamówić z Polski, co wiąże się ze zorganizowaniem transportu, dlatego muszę to konkretnie przemyślec.
|
|
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubie taki historie
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
co do materaca ja pewnie kupie piankowy
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z racji tego, ze mieszkam w UK to tz jest zwariowany na moim punkcie jesli wychodzę bez niego. I tu nie chodzi ilo zazdrosc a wlasnie o bezpieczeństwo. Nawet taxi sam mi zamawia przez apke bo tedy ma mozliwosc sledzenia taxi gdzie jest w tej chwili. Zbyt czesto tu sie zdarzaja jakies gwalty czy morderstwa zebym wieczorami chodziła sama. |
|
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
moj aktualnie wychodzi tylko do pracy i na budowe , a jak wychodzi to na piwo i tyle. wyrosl z imprezowania juz dawno
![]() dzis jedziemy do naszej ulubionej restauracji z okazji 1 rocznicy slubu to jutro ale nie wiemy jak z czasem.. ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
ale ja chce bebetto murano ![]() a kiedy ze szpitala wtchodzisz?? jak sie czujesz? Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chodziło o to że jestem pipka co się bez swojego misiaczka nigdzie nie ruszy Ale o to że parking był bardzo duży i do auta bym szła ze 10 czy 15 min W sobotę w nocy... Justii raz a dobrze trzeba dawać im do zrozumienia co nam nie pasi I od razu żeby wiedzieli za co obrywaja 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1440 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kajetana ma mój kuzyn (starszego Błażeja) i nasza babcia długo nie umiała się pogodzić z tym imieniem, bo nie umiała go zapamiętać i zawsze mówiła Błażej i ten drugi... Właśnie szukamy z takich z naszego pokolenia, ale to jest o tyle trudne, że dużo samych imion nam się podoba, ale mamy z nimi mnóstwo skojarzeń np. ja miałam w klasie 5 Łukaszy, Tomek - kolega z pracy (taka menda) Grzegorz - szef itd. Chyba sobie wydrukujemy tan ranking i będziemy wykreślać z niego ![]() Cytat:
A z naszej dwójki to ja jestem ta towarzyska, która wychodzi z koleżankami do kina, albo na ploty, a mąż to taki odludek trochę. Też bym nikomu nie zabraniała wyjść, bo sama bym się z tym źle czuła, ale trzeba mieć trochę odpowiedzialności w sobie np jak wychodzimy gdzieś razem to tż nigdy nie pije i wszystkim tłumaczy, że przecież musi być trzeźwy w razie wu, bo co jak ja się słabiej poczuję... itd Ale najgorsze są te inne chłopy, co go namawiają (w tym mój ojciec np.jedno piwo ci nie zaszkodzi) zamiast przyjąć to normalnie do wiadomości ok nie chcesz, nie pij.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Daltego my wybierzemy fotelik rozkładany do pozycji leżącej - niestety to jeszcze mało popularne rozwiązanie u nas i ceny zabójcze samo nosidełko z bazą kosztuje tyle ile co wózek Cytat:
![]() A i dzisiaj doszedł kolejny sen to kolekcji z tych dziwacznych: Sniło mi się, że dziecko nam się urodziło, ale tak jakbym ja nie brała w tym udziału, tylko mi to dziecko przynieśli w becie, do wyjścia, ubrane w śpiochy z napisem Ania (takie imię typowaliśmy dla dziewczynki) i mówię mężowi, że miał być Adaś a jest Ania. I dzwoniłam do siostry, żeby przyjechała mi pomóc sprawdzić czy to na pewno dziewczynka hahaha A potem rozpacz w domu, bo przecież myślałam, że dop za 3 miesiące urodzę i w domu nie ma nic - ani pieluszek, ani kremu do pupy (w tym śnie ten brak kremu mnie najbardziej przerażał) A potem się kapłam, że ja nawet na l4 nie jestem i wzięłam to dziecko w becie i poszłam z nim do pracy, ja siadłam do biurka, a dziecko zostawiłam na blacie na stole w kuchni (piętro niżej) Muszę się zabrać za tą wyprawkę w końcu, bo już podświadomość mi przypomina żeby ruszyć tyłek
Edytowane przez muffinowe_love Czas edycji: 2016-09-04 o 13:32 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

ala: 

Wszystkie piękne i cudne, ale na pewno bardzo niewygodne (zwłaszcza te takie bardziej wymyślne)
szczegolnie ze w nerwach czlowiek zawsze "przesadza" a jak troche przejdzie to sie inaczej patrzy na niektore sprawy.
Też bym nikomu nie zabraniała wyjść, bo sama bym się z tym źle czuła, ale trzeba mieć trochę odpowiedzialności w sobie np jak wychodzimy gdzieś razem to tż nigdy nie pije i wszystkim tłumaczy, że przecież musi być trzeźwy w razie wu, bo co jak ja się słabiej poczuję... itd Ale najgorsze są te inne chłopy, co go namawiają (w tym mój ojciec np.jedno piwo ci nie zaszkodzi) zamiast przyjąć to normalnie do wiadomości ok nie chcesz, nie pij.
samo nosidełko z bazą kosztuje tyle ile co wózek