Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-04, 19:26   #4021
justkonev
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja czekam na połówkowe i robię nalot na Ikeę (a potem będę musiała znów troszkę pooszczędzać na kolejne rzeczy)
Co chcesz kupić w Ikei?
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 19:32   #4022
patiuszka
Zadomowienie

Migotka, karnataka witajcie
Stary 2016-09-04, 19:33   #4023
Dynaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Migotka0693 Pokaż wiadomość
Ja juz mam dość sporo rzeczy: wanienke bujaczek ciuszki 0-3 mies, ale to wszystko od siostry. Sama jeszcze nic oprócz wózka nie kupowalam. Wózka tez bym nie brała ale cena była okazyjna.
Wozek to ja chcialam kupic ale sie w sumie powstrzymalam. Mysle, ze kupimy okolo grudnia jak beda przeceny.

A wanienke masz z takim protectorem zeby dziecko sie nie zlizgalo? Widzialam takie i zastanawiam sie czy nie ulatwi mi to kapieli bo nie mam wprawy z maluchami.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dynaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 19:34   #4024
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Majówki już są!!!! My zaraz mamy połowę drogi do celu! 😍❤
haha a ja wlasnie dzis rano pomyslalam: "o ciekawe czy są już majówki?" i nie było
ale ten czas leci ...

co do kp to mi stercza brodawki na baczność odkąd jestem w ciąży, to ciekawe, bo wczesniej były czesto na płasko.. obawiam się okropnie poranionych sutków i zapalenia piersi, ale sobie mysle, ze jak tyle kobiet jakoś to przezywa to i ja dam radę
Stary 2016-09-04, 19:34   #4025
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
A taką 60ml warto? Ma jakiś tam smoczek, który wolniej 'ciągnie'
Czyli możnaby kupić po 3 sztuki 125 ml i 3 sztuki 260 ml tak?

Prawie napewno nie będę mogła karmić piersią z powodu ich budowy, więc na cud się nie nastawiam
Ja miałam jedna małą 125ml.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 19:35   #4026
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość
Macie nadal dolegliwości ciążowe? Kurcze zaczynam się martwić, bo czuję ucisk w kroczu i zaraz chce mi się siku. Czy to pęcherz? Czasami boli mnie brzuch jak na okres, czasami coś kujnie. Martwię się strasznie bo naczytalam się i skracajacej się szyjki macicy. Teraz swiruje Jutro dla świętego spokoju wybiorę się do ginekologa.

nie martw się mnie ostatnio kłuło po wysiłku, 2 razy miałam napiętą macicę.. wiem, że tak łatwo się mówi, ale lepiej nie czytać za dużo. Leżałam prawie miesiąc zażywając duphaston i luteine...naczytałam się tak, że czasem płakać mi się chciało. Drugi trymestr nie ma co wariować

Cytat:
Napisane przez Dynaa Pokaż wiadomość
Takie bole to normalna sprawa bo rozciaga sie macica- tak powiedziala moja polozna.
Ja natomiast z kazdym stosunkiem seksualnym ( w 2 trymestrze mam wiekszy poped :P) mam wrazenie, ze robie zle maluszkowi chociaz lekarz powiedzial, ze seks w ciazy to normalna sprawa.

Nam lekarz powiedział, że dobrze jak się współżyje, przynajmniej nas to zbliża...jeśli nie ma przeciwskazań to czemu nie Ale powiem Wam dziewczęta, że na początku tak do ok 10 tygodnia miałam zakaz...uwierzcie lub nie, ale nawiedzały mnie sny erotyczne..aż mnie skurcze czasem macicy budziły. Mąż pytał, czy chociaż on mi się śni no cóż nie poradzimy nic na hormony

Cytat:
A na wizytach macie badanie ginekologiczne? Ja miałam raz na początku, teraz gin się pyta tylko czy mam swędzenie lub pieczenie i robi tylko usg. Mi jeszcze nie mierzył szyjki. Kurde, musze przestać czytać wszystkiego co popadnie w internecie bo oszaleje Ale jutro i tak się wybiorę, może dowiem się jaka płeć, bo szczerze to już nie mogę się doczekać żeby się dowiedzieć . A planowana wizyta dopiero za dwa tygodnie

mnie bada i robi usg na każdej wizycie..., chodzę prywatnie co 2 tygodnie. Trochę za często, ale co zrobić...z drugiej strony co wizyta się uspakajam

Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
Witam wszystkich serdecznie, czy moge dołączyc do Waszego grona?
W wielkim skróci - 1, dłuuugo wyczekana i pierdylionie przejsc, ciąża, TP 22.02 i czekamy na dwa smrodki
Pewnie nie uda mi sie nadrobic zaległosci wstecz, ale postaram sie byc bardzo na bieżąco
Gratulacje bliźniaków

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Hej wam! Jestesmy na miejscu! Podróż mnie wykończyła, nie mogłam usnąć w samolocie, potem przeboje na lotnisku w Neapolu ale już leżymy z Tz na tarasie z widokiem na Wezuwiusz i sie chillujemy. Zaraz kolacja a ja umieram z głodu

Witam nowe mamy!

Karnatka- my tez po IVF
oooo jak fajnie Wam a jak podróż samolotem? wszystko ok? zaświadczenie prosili od gina? bo większość prosi od ok 28 tyg i później, ale zastanawiałam się, czy mimo to warto mieć

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
A taką 60ml warto? Ma jakiś tam smoczek, który wolniej 'ciągnie'
Czyli możnaby kupić po 3 sztuki 125 ml i 3 sztuki 260 ml tak?

Prawie napewno nie będę mogła karmić piersią z powodu ich budowy, więc na cud się nie nastawiam
hmmm sama nie wiem ile buteleczek, a na pewno trzeba zaopatrzyć się... a może się uda Ci się karmić
Teraz jest wielka nagonka na karmienie naturalne, ale przecież nie każdy może.... Ja jestem odchowana na modyfikowanym bo mama brała antybiotyki
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 19:36   #4027
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Onkolog mi mówił to samo. Jak miałam wycinany guzek to nawet stwierdził, że lepiej przed ciążą, ale wolę się dopytać.

Słyszałam też, że wklęsłe sutki to mit i można karmić piersią
Ja mam wklęsłe i kp 7 mcy.

Paulina
Stary 2016-09-04, 19:40   #4028
Dynaa
Zadomowienie

Dziewczyny a macie tak, ze budzicie sie w nocy strasznie glodne? Ja ostatnio mam napady glodu, ze ho ho!

Stary 2016-09-04, 19:42   #4029
Lilotka
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie. 😊 🌹

Paulina
Stary 2016-09-04, 19:46   #4030
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a macie tak, ze budzicie sie w nocy strasznie glodne? Ja ostatnio mam napady glodu, ze ho ho!

nie ale od początku i do teraz mam tak, że tylko oczy otworze rano po przebudzeniu, to jestem mega głodna. Gdyby można było, zjadłabym poduszkę
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 19:49   #4031
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:

Oczywiście 😍 i potem wracam z bananem do łóżka 😊

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Ja planuję mieć tylko butelki z zestawu do laktatora ale wyjdzie w praniu, czy będę musiała dokupić, choć planuję kp.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Ja miałam guz obserwowany ok. 4 lat, ale trochę rósł i przed okresem mnie okrutnie pierś bolała i w końcu dali mi skierowanie do WCO. Wycięli i mam spokój. Za to kategorycznie musiałam usunąć jeden pieprzyk przed ciążą, bo lekarze nie wiedzieli, czy nie zareaguje źle na rzut hormonalny w ciąży.

Także byłam na ciążę przygotowana wzorowo
Mój był bardzo duży bo 5x3cm i bolesny więc usunęłam

A ty przygotowana na 6!

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 19:53   #4032
Dynaa
Zadomowienie

Ja mam ostatnio ochote na Laysy paprykowe bo wsrod tych angielskich octowych, paprykowe to prawdziwy rarytas.

Stary 2016-09-04, 20:03   #4033
Migotka0693
Raczkowanie

Justkonev wózek to mutsy urban rider

Dyna ja mam taka zwykłą wanienke ze stelarzem

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Opiumalfa miłego wypoczynku . Korzystając i pi wyleguj sie za mnie :p bo ja niestety jeszcze troszkę muszę po pracować

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

W nocy nie podjadam za to duzo pije. Za to gdy rano otworze oczy lece odrazy sniadanko robić bo tak mnie z głodu zasysa 😁
Migotka0693 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 20:12   #4034
karnataka
Raczkowanie

Cytat:

Jak musze wyjsc rano z psem to obowiązkowo z cukierkiem w buzi bo aż mnie brzuch boli z głodu. Na pusto tez nie zasne. Jem co 2h i mam wrażenie ze ciągle głodna chodzę. Juz dobilam do wagi wyjściowej

karnataka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 20:14   #4035
Dynaa
Zadomowienie

Ja troche schudlam przez wymioty ale jak ustapily, nadrabiam.

Stary 2016-09-04, 20:34   #4036
Migotka0693
Raczkowanie

Ja mam 5 kg na plusie. Ogólnie więcej nie jem niż wczesniej tylko mniejszymi porcjami i częściej. I obowiazkwo ok 3l płynów dziennie (woda, herbata)

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

A i ta wersja naszego wózka jest na skretnej osi która można blokować i jest to zestaw 3w 1
Stary 2016-09-04, 20:36   #4037
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Justkonev wózek to mutsy urban rider

Dyna ja mam taka zwykłą wanienke ze stelarzem

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Opiumalfa miłego wypoczynku . Korzystając i pi wyleguj sie za mnie :p bo ja niestety jeszcze troszkę muszę po pracować

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

W nocy nie podjadam za to duzo pije. Za to gdy rano otworze oczy lece odrazy sniadanko robić bo tak mnie z głodu zasysa 😁
O tym modelu nie słyszałam jeszcze, zaraz obczaje Jaki kolor wybrałaś?
Stary 2016-09-04, 20:45   #4038
minula
Wtajemniczenie

Witam nowe mamusie

Co do butelek, to te małe są wygodniejsze na początek (150ml). Ja mialam 3 male i 3 260ml, ale kupowalam później. Mylam od razu po użyciu i sterylizowalam wszystkie razem. Dla mnie wygodniejsze były te z szeroką szyjka, bo łatwiej wsypać mleko (szczególnie rano na spiocha). Ja mam duży biust 65g/h w porywach nawet i, ale pokarmu praktycznie zero. Pomimo doradcy, laktatora, podciecia wedzidelka u synka dalej prawie nic, dodatkowo na pusto nie chciał ssać. Karmilam ponad 6 miesięcy, pół ikp pół mm. Po 3 miesiącach odpuscialam sciaganie w nocy,bo syn przesypial cale noc od 2 tygodnia życia,a ja z budzikiem co 3 h przez godzinę sciagalam pokarm. I bylo ledwo 100 ml przez całą noc.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 20:47   #4039
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Laski czy belly dalej wysyła Wam maila? Ja w tamtym tyg nie dostałam, myślałam że może go wywaliłam z ofertami czy coś, byłam też a Wiedniu problem z netem... Ale kolejna niedziela i znowu nic
Mi wysyła. Zawsze miałam maila o północy a ostatnio o 8. Jutro powinnam dostać kolejna wiadomość.

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
Ale ktoś się cieszy, że będzie starszą siostrą
Nie widze zdjecia...

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
ale fajny futrzak kotełek

poluje na pokemony

Jeśli chodzi o aplikacje ciążowe to nie używam, czasem tylko na różne strony wchodzę, poczytam jak to maluch się rozwija i opowiadam mężuchowi
Piękna dziś pogoda, taki lekki wietrzyk, błękitne niebo i słonko ahhhhh uwielbiam uwielbiam
W Kolobrzegi dzisiaj okropnie... Caly dzien padało i w jesiennej kurtce chodziłam chcialabym pare razy na płazy poleżeć.

Cytat:
W wielkim skróci - 1, dłuuugo wyczekana i pierdylionie przejsc, ciąża, TP 22.02 i czekamy na dwa smrodki
Pewnie nie uda mi sie nadrobic zaległosci wstecz, ale postaram sie byc bardzo na bieżąco
Witaj kolejne bliźniaki na wątku

Cytat:

Ja tak wczesniej miałam, potrafiłam wstać o 3 w nocy i zjesc kanapkę teraz wróciło wszystko do normy

Dziewczyny, tutaj w Kołobrzegu jest apteka Gemini. Orientujecie sie czy stacjonarnie sa takie same ceny jak w internecie? Co warto juz kupic?
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 20:51   #4040
Migotka0693
Raczkowanie

Kolor active black
Stary 2016-09-04, 20:54   #4041
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Kolor active black
Taki jakby delikatnie szary? Na necie wygląda super
My już wózek mamy wybrany, ale kupimy go dopiero w grudniu tak jak fotelik A wózek właśnie weźmiemy szary
Stary 2016-09-04, 20:58   #4042
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
A na wizytach macie badanie ginekologiczne?
Za każdym razem mi robi
Cytat:
Witaj masz podobny termin do mojego. Znasz już płeć dzidziusiów?
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
podobno dobrze bo po orgazmie macica lula dziecko ))
ja tez w ciazy mam ochote duzo wieksza. wieksza niz jak staralismy sie o dziecko

ja też
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Hej wam! Jestesmy na miejscu! Podróż mnie wykończyła, nie mogłam usnąć w samolocie, potem przeboje na lotnisku w Neapolu ale już leżymy z Tz na tarasie z widokiem na Wezuwiusz i sie chillujemy. Zaraz kolacja a ja umieram z głodu

Witam nowe mamy!

Karnatka- my tez po IVF
Zazdro
Cytat:
A tak z ciekawości czemu nie chcesz wcale karmić piersią? Ja mam w planie tylko 3mc
ja bym chciała 3-4 m-ce. W pierwszej ciąży niestety po miesiącu pokarm mi się stracił, więc nigdy nie wiadomo co będzie...
Cytat:
Od ponad 2 tyg czuje moje maluszki, ale nie o tym. Mój mężu właśnie poczuł jednego takie delikatne pukanie. On nazwał pękaniem pęcherzyków. Mina bezbledna

Cytat:
Majówki już są!!!! My zaraz mamy połowę drogi do celu! 😍❤

Cytat:

nie rano jestem mega głodna,ale w nocy nie
Stary 2016-09-04, 20:59   #4043
Migotka0693
Raczkowanie

Tak kolor to ciemno szary z czarnymi elementami
Stary 2016-09-04, 21:00   #4044
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Tak kolor to ciemno szary z czarnymi elementami
Piękny
Stary 2016-09-04, 21:03   #4045
Migotka0693
Raczkowanie

My tez byśmy jeszcze nie kupowali. Ale ze trafił sie w okazjonalnej cenie po jednym dziecku i w dodatku 3w1 na czym nam zależało to sie skusilismy. 😃

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Justkonev dziękuje 🌷😊
Stary 2016-09-04, 21:32   #4046
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
My tez byśmy jeszcze nie kupowali. Ale ze trafił sie w okazjonalnej cenie po jednym dziecku i w dodatku 3w1 na czym nam zależało to sie skusilismy. 😃
U mnie też trochę wcześnie ale blizniacze są strasznie drogie. Mam jeden na oku uzywany. Cena super ale zaczekam do środowej wizyty. Może uda się podejrzeć strategiczne miejsca

Stary 2016-09-04, 21:33   #4047
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 2 butelki antykolkowe Avent.

Kupujecie wyparzak? Pamietam jeszcze kilka lat temu u nas na wsi ludzie wyparzali butelki we wrzatku a teraz sa te wszystkie wyparzaki itp.

Ostatnio w jednym z ang sklepow Mother Care znalazlam chusteczki do mycia dziasel maluszkowi. Czego to teraz nie wymysla.

Ja 3 lata temu w mieście też wyparzalam wrzątkiem 😂😀

Sent from my SM-G531F using Wizaz Forum mobile app
2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 21:35   #4048
karnataka
Raczkowanie

Silver termin to taki umowny bardziej bo bliźnięta rzadko kiedy wychodzą o czasie. Ale mam wielką nadzieję dotrwac chociaż do początku lutego ☺

Stary 2016-09-04, 21:35   #4049
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Ja 3 lata temu w mieście też wyparzalam wrzątkiem 😂😀

Ja też 3 lata temu wyparzałam wrzątkiem i teraz też będę

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-04, 21:47   #4050
anolta
Zakorzenienie

Ja kp przez rok i miałam 3 butelki 😊 Dwie sobie kupiłam, jedną dostałam w prezencie.

A mrozilam pokarm w takich specjalnych buteleczkach plastikowych do mrozenia pokarmu. Kupiłam w aptece internetowej, albo na allegro, już nie pamiętam. Teraz też takie kupię 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości