![]() |
#1441 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz. V.
Cytat:
![]() Ostatnio przejrzałam tu swoje wpisy z kilku miesięcy i chciałabym wrócić do list tygodniowych. 1. umyć buty 2. telefon - kontakty 3. telefon - dzwonki, powiadomienia 4. telefon - smsy 5. telefon - sprawdzić czy uda się przenieść level gry 6. codziennie 15 min. paragony 7. obecne zakładki Firefox |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1442 |
Zakorzenienie
|
W zeszłym tygodniu - 15,5 h nad pracą.
W tym planuję zbliżyć się do zaplanowanych 20h. No i zacząć konkretnie pracować nad tekstem -choć to póki co kosmos ![]() W ubiegłym tygodniu ćwiczyłam 3 razy, biegałam 2 - zabrakło biegania w weekend - ale było dobrze ponad 30 stopni więc trochę się usprawiedliwiam ![]() Co do domu -to po tym jak się pochwaliłam wszystko siadło - w weekend nie zrobiłam nic poza ogarnianiem po wierzchu ... Jednak w tygodniu jestem bardziej skuteczna. Ale po prawdzie w weekendy sporo wychodzimy, w ten testowaliśmy rowery nowy ![]() Nie jest najgorzej - oby ten tydzień był jeszcze troszkę lepszy to będę dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1443 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Naprawdę chcę coś zmienić w życiu, przestać marnować cały czas. Pracy mgr znowu nie zdążę złożyć w terminie ![]() Został mi jeden egzamin -17.09. Plan na dziś: -spisać rzeczy do zrobienia -plan obiadów na tydzień -prasowanie -jazda na rowerku.
![]() |
![]() |
#1444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od rana sprzątanie w domu, bo burdel po prostu przestał mi pasować, źle się w nim czuję. Później muszę w końcu zabrać się za siebie i rozpisać plan na ten tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1445 |
Zakorzenienie
|
my jesteśmy po mega ciężkim weekendzie ratowania dupek rodziny z różnych sytuacji - 8 osób chciało naszej pomocy jednocześnie, na załatwianie naszych spraw był czas dopiero późnym wieczorem i w nocy, a mieliśmy odpoczywać po remoncie
![]() jestem tak zrąbana że obecnie prokrastynuję nawet zrobienie listy rzeczy do zrobienia ![]()
![]() |
#1446 |
Lux Mundi
|
ZROBIONE :
- napisać pismo w 2 egz odnośnie s m, - odrobaczanie 2/2 [czwartek-czwartek], - wet[!!!]5/5, - wymierzyć potrzebną ilość płytek na cmentarz, - umyć pomniki, - dowiedzieć się kiedy można przyciąć tuje i to zrobić, - morie z Mamą ![]() - zdjęcia do dowodu + złożyć wniosek, - kupić i zamontować półkę u Młodego, - zapłacić za ubezpieczenie mieszkania, - rodzinny dla E., - meil do boku + jeszcze jedna rozmowa, - spotkanie z M., - rozpakować 2 dostawy po godzinach, - reanimować starego lapa, - odebrać przesyłki, - odesłać list, - rozmowa z M., - działka i maliny z krzaczka <3. Aktualnie zrobiłam listę z podziałem na poszczególne dziedziny - mnożą się te sprawy jak króliki ![]() Ale zeszyt mam, działam, odhaczam - kiedyś wyjdę na prostą ![]() Trzymam kciuki za Wasze zmagania ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz doczytałam że masz to zrobione, no nieprzytomna jestem
![]() |
![]() |
#1448 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1449 |
Wtajemniczenie
|
Cindy - jesteś wielka!!!
![]() U mnie: 1. umyć buty 2. telefon - kontakty 3. telefon - dzwonki, powiadomienia 4. telefon - smsy 5. telefon - sprawdzić czy uda się przenieść level gry 6. codziennie 15 min. paragony 2/7 7. obecne zakładki Firefox Dziewczyny, co robicie ze starymi telefonami? Edytowane przez shinypearl Czas edycji: 2016-08-29 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1450 |
Raczkowanie
|
Sprzedaję. Zawsze to dodatkowy grosz ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Dzisiaj opiekun zatwierdził mi pracę ![]() ![]() ![]() Teraz czeka mnie drukowanie, bindowanie, zapłacenie za dyplom, wypełnianie jakiś świtków, kwitów i oświadczeń. Papierologia jakaś straszliwa, no ale trudno. Jednak dzisiaj już się tym nie będę zajmować, mam dość, czuję się wykończona, jakoś tak intelektualnie wyeksploatowana do granic. Wczoraj jeszcze dostałam maila, aby (oprócz poprawek typu zmiana tytułu rozdziału) zrobić kilka obliczeń statystycznych. Zrobiłam. Może powinnam się zainteresować świadczeniem dla innych usług w zakresie analiz statystycznych na cito ![]()
![]() |
#1451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Wyrzucam, nie wymieniam ich zawsze kiedy mogę, chyba, że są zarżnięte już. Teraz np kończy mi się umowa, ale nie wymieniam, bo działa to po co. Generalnie nie lubię mieć nowych i wkurza mnie uczenie się ich, zwłaszcza jak teraz nie dają do nich instrukcji. Pewnie z 99% funkcji i tak nie korzystam, bo nie wiem, że istnieją w ogóle. Telefon to dla mnie w zasadzie telefon, używanie komunikatora, aparat fotograficzny i zabawka dla dziecka (filmiki na yt w korkach).
![]() |
![]() |
#1452 |
Wtajemniczenie
|
Też nie lubię zmieniać telefonu, teraz już musiałam, android po 4 latach to już nie to samo, co stara nokia, zawsze dobra
![]() Nie wiedziałam, że można sprzedać stary telefon. Ale jakoś przez net? Nawet nie wiem na ile go bym miała wycenić, chodzić, chodzi, ale czasem się już dziwnie zachowuje. No i zabieram z niego kartę pamięci, więc ma mało miejsca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1453 |
DOMator
|
Po wypełnionym życiem towarzyskim weekendzie nie mogę się ogarnąć. Miałam zacząć tydzień od zamówienia paru rzeczy przed urlopem, zapłacenia rachunków, ubezpieczenia itd. Tymczasem przespałam pół popołudnia. Motywacji zero. Nie jestem s stanie wykrzesać z siebie jakiejś wewnętrznej motywacji. Muszę dostać kopa z zewnątrz, a brakuje mi kogoś, kto by mnie na bieżąco motywował do działania i pomagał w większych przedsięwzięciach.
![]() |
#1454 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Udało się rozpisać plan na tydzień? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Raport z wczoraj: -spisać rzeczy do zrobienia - w trakcie, na raz się nie da bo dużo rzeczy umyka ![]() -plan obiadów na tydzień ![]() -prasowanie ![]() -jazda na rowerku. ![]() Dobrze zaczęłam nowy start/powrót po urlopie/pracę nad sobą ![]() Plan na dziś: -prasowanie -nauczyć się jednego rozdziału i zadań -przeczytać jeden artykuł z English Matters (Kupiłam dwie gazetki prawie dwa lata temu i są nieruszone ![]()
Edytowane przez muszynianka26 Czas edycji: 2016-08-30 o 08:03 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1455 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś ma może ten sprzęt, albo chociaż zna się na żelazkach ze stacja parową? Zastanawiam się czy warto http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1270
![]() |
#1456 |
Konto usunięte
|
Lynette gratuluje!! wazne ze gotowe!! jak aka dobra jestes w obrobkach statystycznych to moze ci sie przyda
Lilith tez zaczął przeszkadzac bajzel. wczesniej skutecznie go ignorowałam. po urlopie sie za niego biore!! o!! Joanna 15h dobry wynik, powodzenia w tym tygodniu Ja jestem w delegacji. obserwuje ludzi ktorzy tyle osiagneli ja siedze w miejscu... nadal rpzezywam to co wczesniej napisała Joasia że problem z prokrastynacja to tez problem z niedojrzałością... dotknęła mnie taka interpretacja bo stwierdzilam ze to prawda ... i mam mocne postanowienie poprawy. mam spore plany. mam ciekawe refleksje na temat siebie... pokonam swoje slabosci bo tak dalej byc nie moze!!!!!! nie skończyłam wszystkiego do wyjazdu, ale do urlopu jeszcze 2 dni... wiec jeszcze w międzyczasie koncze inne rzeczy.... brak slow ![]() trzymajcie sie i powodzenia!! wroce po 21 wrzesnia!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1457 |
DOMator
|
Ja listy robię i to często. W notesie, telefonie czy na kartkach. Ale z tych list i tak robię to, co na bieżąco muszę, a żaby pomijam. Duże cele też przekładam z listy na listę. Ja nawet umówienie się do dentysty potrafię przekładać latami (tak, tak akurat tę rzecz prokrastynuję po mistrzowsku). Albo mam zryw, robię coś w połowie i odkładam na bok.
![]() |
#1458 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj miałam najszczersze chęci przeczytać artykuł po angielsku, patrzę do gazetki, a tam również wersja w mp3 to myślę sobie, najpierw posłucham bez patrzenia w tekst (w końcu z rozumieniem ze słuchu mam największy problem) to wzięłam się za szukanie słuchawek - straciłam na to ok godzinę po czym okazało się, że TŻ je sprzedał ![]() Dzisiaj chcę przerobić ten artykuł, a w piątek rano pouczyć się na egzamin i trochę posprzątać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1459 | |
DOMator
|
Cytat:
Mam wrażenie, że kiedyś byłam bardziej poukładana, a teraz przez pracę robię kilka rzeczy naraz, chaotycznie i bez większego porządku.
![]() |
![]() |
#1460 |
BAN stały
|
Ja odwaliłem. Poznałem dziewczynę z daleka, pisaliśmy i gadaliśmy codziennie przez kilka miesięcy. Spodobała mi się gdy się spotkaliśmy ale nie robiłem nic dosłownego w tym kierunku i z czasem Sobie znalazła faceta z którym od wczoraj jest w związku.
Gdy powiedziałem jej wszystko i po chwili się spytałem czy coś by zmieniło gdyby wcześniej wiedziała to powiedziała, że możliwe. Także teraz jestem w rozsypce, czuje się jakby ktoś mi zawiesił 10 kg ciężarek w klatce, mam problem z jedzeniem, ze spaniem.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1461 |
Wtajemniczenie
|
Tzn. odkładałeś zdobywanie jej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1462 |
BAN stały
|
Odkładałem zrobienie jakiegoś odważniejszego kroku, byłem pewien, że jeżeli gadamy każdego dnia to jestem panem sytuacji i mam czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1463 |
Zakorzenienie
|
DopplegangerEddarda - współczuję.
Współczuję ciężaru w klacie. Też tego doświadczam teraz. Nam babom może łatwiej jest jak się komuś wygadamy, mniej boli. Tobie lepiej jak się wygadasz? Sytuacja pewnie nie do odratowania? Swoje trzeba przecierpieć? A i wniosków nie da się wyciągnąć, bo każdy człowiek jest inny przecież. Pozdrawiam Cię. Trzymaj się ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1464 |
BAN stały
|
Wygaduje się (czy raczej wypisuje) i na krótką metę pomaga gdy czuje, że ktoś rozumie i współczuje.
Raczej nie do odratowania, nie w najbliższej przyszłości. Zresztą życzę jej jak najlepiej. Gdyby to była jakaś szeregowa dziewczyna to bym to zlał ale to jest kumpela więc nie mogę zmarnować naszej przyjaźni bo już w ogóle bym nie wybaczył Sobie. Najgorsze jest to gdy mi się polepsza (ta ulga gdy budzicie się rano i się okazuje, że to był tylko koszmar). Tylko tu jest odwrotnie, do tego jeszcze nie śpię i prawie nie jem (w 3 dni nowa dziurka w pasku). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1465 |
Wtajemniczenie
|
1. umyć buty
2. telefon - kontakty 3. telefon - dzwonki, powiadomienia 4. telefon - smsy 5. telefon - sprawdzić czy uda się przenieść level gry [jestem w kontakcie z twórcami gry, może się mi pomogą] 6. codziennie 15 min. paragony 7/7 7. obecne zakładki Firefox Chciałabym się jeszcze dziś zabrać za te dwie wiszące sprawy. Zdam relację wieczorem ![]() A ta lista na kolejny tydzień: 1. paragony 2 x 15 minut (plus wysyłane paczki na olx) 2. 5 x 20 minut na zajęcie się bilansem dwóch kont 3. jeśli się uda zwolnić z pracy - wizyta u fryzjera 4. kupienie środka do impregnacji butów 5. posprzątanie w sekretarzyku 6. sprawdzenie zastosowania próbek 7. zamówienie szamponu na allegro + prezent dla M. (jeśli uda się wylicytować) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1466 |
Wtajemniczenie
|
Edit wieczorny!
1. umyć buty 2. telefon - kontakty 3. telefon - dzwonki, powiadomienia 4. telefon - smsy 5. telefon - sprawdzić czy uda się przenieść level gry [jestem w kontakcie z twórcami gry, może się mi pomogą] 6. codziennie 15 min. paragony 7/7 7. obecne zakładki Firefox Zrobione ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1467 |
BAN stały
|
Witam was. Znalazłem ten wątek i postanowiłem się zarejestrować, gdyż problem dotyczy mnie także i to niestety w takim nasileniu, że dałbym sobie rękę obciąć, iż biję na głowę każdą użytkowniczkę/użytkownika, co nie jest zbyt nobilitujące, zwłaszcza, że to zaburzenie pozbawiło mnie już wielu perspektyw i obawiam się, że może spieprzyć mi całe życie.
Chciałbym się was o coś zapytać, bo nie wiem, czy tylko ja tak mam, czy jest to znamienne dla wszystkich prokastynatorów. Czy kiedy zabieracie się wreszcie za te zaległe zadania(zwłaszcza te złożone, dłuższe) to wykonywanie ich natychmiast wprowadza was w stan takiej wewnętrznej irytacji/frustracji, że proces robienia tego, nie wiem, prozaicznego projektu, pracy, prezentacji jest to nieomal jak tortura, męczące psychicznie i nie potraficie ze spokojem się skoncentrować co zrobiłaby normalna osoba bez problemu, tylko odczuwacie wewnętrzny przymus zostawienia tego w cholerę i powrócenia do swoich dobrowolnych zajęć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1468 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A na granicy zawalenia sobie życia, to jestem właśnie w tej chwili. Tylko szkoda, że to już nie jest nawet problem prokrastynacji - bo nie wiem czy już i tak nie jest za późno na to, żeby cokolwiek poradzić...No ale i tak będę próbować. Może jednak się uda. A co do tej ostatniej rzeczy, to tak, DOKŁADNIE tak się czuję bardzo często. Jak przykładowo zasiadam do nauki, to często po chwili i tak nie mogę już wytrzymać, bo odczuwam autentyczne cierpienie w czasie rzeczywistym z powodu tego, że muszę się za to zabierać tu i teraz. Po części to chyba jakiś zew wolności, a po części ostro zaawansowana prokrastynacja właśnie... Nie wiem czy zarejestrowanie się tu w jakiś sposób mi pomoże, ale do stracenia też nic nie mam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1469 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Niestety później nie pomaga mi to w żaden sposób. Następnym razem znowu nie jestem w stanie się do tego zabrać, wszystko wydaje się na razie ciekawsze, za to wezmę się przecież ''za chwilę/wieczorem/jak zrobię to i to/jutro/od następnego tygodnia/miesiąca'' ![]() ![]() I też przyłączam się do tematu. W tym roku czeka mnie sporo nauki, a zmotywowanie się nawet do najprostszych czynności i prac domowych sprawia mi sporo problemów... Więc może zdawanie tutaj raportów jakoś pomoże. Edytowane przez 201804271232 Czas edycji: 2016-09-05 o 02:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1470 |
Przyczajenie
|
O, to jest właśnie to też. Że tak jak w innych sytuacjach jestem w stanie jakoś uczyć się na błędach i nie zrobić głupoty kolejny raz, tak tutaj mogę przeżyć największy życiowy stres związany z brakiem przygotowania jaki można sobie wyobrazić, a parę miesięcy później znów doprowadzić do dokładnie analogicznej sytuacji mimo, że miałem czas żeby się dobrze przygotować...
Edytowane przez Hladir Czas edycji: 2016-09-05 o 05:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.