|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marzenia spełniamy i na II kreseczki czekamy !! Cz IV
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6492787 6]Chyba juznjestem w stanie każda cenę zapłacić
![]() Wszyscy dookoła mi to mówiła ale wiadomo jak t jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Effpe, a ile się staraliście? Tyle co na pierwszej stronie, od maja 2015? Mieliście jakieś przygody, jakieś problemy zdrowotne, badania? Każda ciąża tutaj daje mi nadzieję, że i nam się uda
|
|
#2672 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak w kwietniu odstawiłam tabletki a od maja zaczęliśmy starania czy problemy zdrowotne to nie wiem bo plan był ze jak do końca tego roku nam sie nie uda to w grudniu przy okazji jak byśmy było w Polsce to ja i tz na dogłębne badania ale udało sie ![]() Dlatego tez tak sie paranoicznie martwię czy wszystko okej bo tak długo na to czekałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2673 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Martaania92 ja juz od ponad 2 lat nosze sie z zamiarem zmiany pracy :/ i teraz naprawde czekam tylko ten jeden cykl (bo zostal tylko tydzien zebym wiedziala co i jak) i jesli nie bede w ciazy to daje wypowiedzenie na 100%. Wiem ze to akurat najmniej odpowiedni moment, ale juz moja frustracja siegnela zenitu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2674 |
|
Zadomowienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6492920 6]Tak w kwietniu odstawiłam tabletki a od maja zaczęliśmy starania
czy problemy zdrowotne to nie wiem bo plan był ze jak do końca tego roku nam sie nie uda to w grudniu przy okazji jak byśmy było w Polsce to ja i tz na dogłębne badania ale udało sie ![]() Dlatego tez tak sie paranoicznie martwię czy wszystko okej bo tak długo na to czekałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] O to rzeczywiście trochę się wyczekałaś pomyśleć, że u Ciebie to który cykl? 15 udany dopiero? A ja mam 5 nieudany za sobą i już świruję będę trzymała kciuki, żeby wszystko było dobrze, a Ty proszę trzymaj, abym ja nie zwariowała w tych staraniach i oczekiwaniach
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy ktoras z was miala robiony zastrzyk Ovitrelle? Ja teraz mialam i czytam na forach, ze dziewczyny maja po nim objawy ciazowe. Nic w tym dziwnego, bo po tym zatrzyku stezenie hormonow jest takie, ze wychodza pozytywne testy ciazowe. Tylko ze ja nic nie odczuwam i zastanawiam sie czy jestem jakas wyjatkowo nieczula czy moze te objawy to jednak nie jest norma
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam robiony w zeszłym cyklu jedynym objawem byl mega bol sutkow po jakiś 4 dniach od zastrzyku
|
|
|
|
|
#2677 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak 15 cykl wcale Ci sie nie dziwie Bp każda z nas to ma niezależnie od stażu 3mam kciuki bardzo mocno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2678 |
|
Raczkowanie
|
Denneris ja też już z tym zwlekam długo, a może nowa praca jakoś oderwała by od tego myślenia o ciąży. moja umowa się kończy pod koniec listopada. lekarz dał nam czas właśnie do końca listopada na poprawę nasienia i powtórzenie badań. i jeśli według lekarza ze mną będzie ok to do końca roku według niego powinnam być w ciąży, o ile tż poprawią się warunki po tym czasie. i już głupia jestem co robić...
|
|
|
|
#2679 |
|
Zadomowienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6493183 6]Tak 15 cykl
wcale Ci sie nie dziwie Bp każda z nas to ma niezależnie od stażu 3mam kciuki bardzo mocno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dajesz nadzieję mi starającej się już w 2015, może teraz kolej na stare staraczki ;-) |
|
|
|
#2680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tak jak Effpe, już od maja 2015 tu kwitnie ma wątku... zarazajcie nas ![]() MARTIRYBKA, ciesze się, że już po transferze jesteście! ! Uważaj na siebie teraz bardzo Kochana i oczywiście trzymam kciuki za bliźniaki! albo za trojaczki najlepiej, a co tam, miałabyś za jednym zamachem! odzywaj się tu do nas jak tam się czujesz |
|
|
|
|
#2681 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki! ![]() Nie ważne jak głupie to wszystko jest, to ja czuję jakbym na dziecko czekała kilka lat. Od naprawdę długiego czasu bardzo chcę mieć dziecko, ale zawsze było coś - a to studia - skończyć, potem ślub - no już poczekajmy, potem mieszkanie - no kupmy, bo przecież gdzie tak u rodziców.. Och, jak bardzo przez ten czas chciałam, żebyśmy wpadli Jak okres mi się spóźniał, to już wtedy płakałam.. My kobiety to mamy naprawdę ciężką psychikę do ogarnięcia. Oj nie jest łatwo, nie jest Za to podziwiam mężów, że z nami wytrzymują
|
||
|
|
|
#2682 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Przesyłam Wam ogrom ciążowych fluidów ! Jutro rano jadę na betę ale wynik dopiero w środę a w środę zrobie kolejna i wtedy odbiór w piątek także mam nadzieje ze na koniec tygodnia bede trochę spokojniejsza ![]() Poprztykalam sie troche z tz... Wkurza mnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2683 |
|
Rozeznanie
|
Efffpe to pewnie przez hormony ta sprzeczka
Wyglada na to ze będziemy betować w podobnym czasie ![]() Madd dzięki za miłe słowa, liczę na te bliźniaki juz nawet z nimi gadam TZ tez, a co. Odpoczywam sobie, prawie ciagle leżę, czytam sobie, rozwiązuje krzyżówki itp itd. Robię co mogę żeby się nie nakręcać, bo czasem czuje ukłucia w brzuszku, cycuchy dziś się ciężkie i obolałe zrobiły, no ale to dopiero pierwszy dzień po transferze, także to na leki reakcja tez może być, bo dawki końskie. Choć teoretycznie ponieważ to były juz blastocysty to powinny od razu sobie miejscówkę w brzuszku znaleźć i powoli się zagłębiać w endometrium. Musze spokojnie czekać, choć to nie łatwe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2684 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tz twierdzi ze przesadzam z tym ze sie martwię... Próbowałam mu wytłumaczyć ze bede spokojna bankowiec tygodnia jak dostanę oba wyniki bety to sie troszkę uspokoję chłopy nie wiedza jak to jest ![]() A Ty kiedy dokładniejsze betujesz? 3mam mocno kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kochana najlepiej robic badanie w poczatkowych dniach cyklu, 3-4, coś takiego.
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki Kochana, dobrze że podchodzisz do tego wszystkiego z optymizmem ! ![]() Eff jeszcze raz wielkie gratulacje. Ciekawe jaka beta będzie, bo te krechy to jak na blizniaki ![]() My wczoraj byliśmy z TŻtem w Spychowie pooglądać bunkry. Super ścieżka dydaktyczna, 5 km trasa i fajnie opisana Polecam
|
||
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję jeszcze raz wszystkim, którym się udało. Też na to liczę, nie ukrywam, zwłaszcza że wciąż dokładnie mierzę temperaturę
![]() U nas też aktywny weekend ze znajomymi, fajnie tak połazić sobie i się trochę zmęczyć
|
|
|
|
#2687 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6493752 6]Przesyłam Wam ogrom ciążowych fluidów ! Jutro rano jadę na betę ale wynik dopiero w środę a w środę zrobie kolejna i wtedy odbiór w piątek także mam nadzieje ze na koniec tygodnia bede trochę spokojniejsza ![]() Poprztykalam sie troche z tz... Wkurza mnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Och ja też fluidy z chęcią przyjmę ![]() Cytat:
bardzo mocno Wam kibicuje i wierze w to e wszystko będzie dobrze Cytat:
|
|||
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, to ja też się oficjalnie przyznaję.
Termin z OM wypada mi na 16.05., ale więcej szczegółów dowiem się na wizycie u mojego ginekologa. Zaraz zadzwonię do niego i się zapiszę, mam nadzieję, że znajdzie się miejsce po 20.09. @ powinna być dopiero jutro, ale jak wiecie, ostatnio się gorzej czułam, a najbardziej do myślenia zmusił mnie wstręt do słodyczy - to samo miałam w pierwszej ciąży. 2 testy wykryły, więc owulacja w tym miesiącu wypadła chyba książkowo '(23.08.). Kompletnie sobie odpuściłam ten cykl, podeszłam na przysłowiowej olewce do tematu, naprawdę nie spodziewałam się takiej sytuacji. No cóż mogę dodać, jesteśmy mega szczęśliwi. Jestem jeszcze trochę w szoku. Ciężko mi w to uwierzyć, choć mam niemiłosierne mdłości i wstręt do połowy lodówki oraz bolą mnie pachwiny, czyli jakby dowody są niezaprzeczalne.
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Black gratuluje
super juz dwie majoweczki mamy![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2690 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja majoweczka ![]() ![]() ![]() Właśnie jadę na bete i zastanawiam sie czy robić progesteron chociaż raz czyli dzisiaj co myślicie ? Czy mam go tez powtórzyć w środę ? :mysli: Ja dzis sie dziwnie czuje bo niby jestem głodna mdli mnie z głodu (mimo ze zjadłam 2 jajka na śniadanie) ale jakos nie mogę nic więcej przełknąć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2691 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja za to byłam wczoraj w pracy i mnie klientka doprowadziła do takiej nerwicy, że do końca pracy się nie mogłam uspokoić. To jest naprawdę nie normalne, żeby ludzie nawzajem sobie tak uprzykrzali życia;/ i jak tu się wyluzować, żeby na spokojnie podejść do kolejnych starań to ja nie wiem...a owulka już tuż tuż... Cytat:
Jeszcze raz ogromne gratulacje!!! Teraz już przynajmniej wiesz o co chodzi i że jak najbardziej warto znosić te wszystkie niedogodności! Jak ja Wam dziewczynki zazdraszczam!
|
||
|
|
|
#2692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, naprawdę dajecie nadzieję, że się uda
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Black raz jeszcze gratuluje!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
I ode mnie gratulacje i kciuki za wszystkie czekające i testujące w najbliższym czasie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2695 |
|
Rozeznanie
|
Efffpe fakt faceci czasem maja dziwne zagrywki, zwłaszcza jak chodzi o te sprawy.
Ja betuje w następny wtorek czyli 13go A progesteron tez możesz sobie zrobic, w razie czego możesz cos łyknąć, dupka albo luteinę. Plu dziękuje. Black super! Gratulacje! Pięknie po prostu, coraz więcej mamuś! A widzisz jednak to samopoczucie z nikąd się nie wzięło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2696 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2697 |
|
Rozeznanie
|
I to jest dobra rada!
Tak też zrobie i tsh przy okazji jak już jestem, bo 19 endo![]() Martirybka i ja trzymam za Ciebie kciuki, żeby wszystko poszło po Waszej myśli na pewno będzie dobrze, czekamy do 13 na kolejne dobre wieści
|
|
|
|
#2698 |
|
Raczkowanie
|
Natlem też mam taką nadzieję , u nas 17 cykl idzie ...
BlackSanctum Gratulacje byłam dzisiaj na glukozie, 2 godzinki czekałam na ponowne pobranie krwi a tutaj pani nie może się wstrzyknąć (mam zawiłe i wąskie żyły) a jak już wbiła już igłę to krew nie chciała lecieć ;p aż tak zgęstniała. fuj zero słodyczy przez najbliższe 2 tygodnie.... |
|
|
|
#2699 |
|
Konto usunięte
|
Beta i progesteron zrobiony wyniki uwaga do tygodnia ale zazwyczaj wysyłają szybciej ale jak bym zapłaciła 75f za jedno badanie to miałabym na jutro...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6495317 1]Beta i progesteron zrobiony wyniki uwaga do tygodnia ale zazwyczaj wysyłają szybciej ale jak bym zapłaciła 75f za jedno badanie to miałabym na jutro...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Co za lenie! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.

ogromne kciuki za Wasze DWA dzidziusie
w sensie beta rośnie pewnie.