![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Małe szanse na ciążę mamy, ale się nie poddamy!
Jeannee, no ale przecież na tym usg musieli widzieć jakis pecherzyk dominujący, skoro kazali przyjechać. Może zwyczajnie ze stresu lekko ci się przesunelo? Ale nawet na minutowym usg zobaczą, czy sa szanse na owu w danym cyklu.
Jakie testy owu się stosuje przy ivf? 😮
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Tak widzieli, mial 14mm o ile dobrze pamietam. To dużo czy mało?
Nie wiem co mam robić, czy jechać dziś na USG czy nie. Plakac mi się chce 😞 robilam rano test, znowu druga kreska jasniejsza czyli negatywny. Robilam z 3 moczu. W torebce mam test to zrobię w pracy ok 13.00. Jak długo może się to utrzymać że druga kreska blada? Przecież owu mogę mieć dopiero za 5 dni np. Bez sensu nie wiem co robić, jechać tam na minutę i stracić znów 130zl mi się nie widzi ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Co do testów to opakowanie mam w domu. Jak cię interesuje konkretna nazwa firmy to po 17.00 bo jestem w pracy . ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
No to też dużo cykli 😉
![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Jesli miał 14 to jeszcze mało. Chyba powinno byc ponad 22 zeby pękł? Nie znam sie dokładnie ale jak miałam kiedys USG w 12 dniu to mi powiedziała ze zaraz pęknie bo miał wlasnie 22mm.
Kurczę żebyś nie przegapiła tego momentu. Ciezko mi cos radzić ![]() Jesli mówisz ze te testy sa wiarygodne to faktycznie nie ma sensu nawet innymi sprawdzać... A zwykle w którym dniu masz ovu? Jesli dzis 15 dzien a cykle masz zwykle ponad 30 dniowe to moim zdaniem jeszcze nie pora. Bo faza lutealna powinna miec 14 dni... Chociaz czasami sie zdarza ze ma 16 ![]() A lekarz Ci kazał przyjechać w poniedziałek? Czy wspominał cos kiedy najlepiej? Strasznie to kosztowne jesli musisz placic za taka wizyte USG... Za sam zabieg tez płacisz osobno??? Midusia a jak Twoj krwiak? Jak samopoczucie? U mnie pada. Tz poszedł do pracy. LittleAss kiedy to badanie Tz? Juz pytałam ale chyba nie doczytałam odpowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
Jest faktycznie bladziutka. A co piszą na opakowaniu? Ze musi byc taka sama jak ta testowa? Nigdy nie testowałam tymi testami na kolory. Zrob pozniej dla pewności jeszcze ten drugi test ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
No właśnie nie mam pojęcia ile powinien mieć żeby pękł . Może midusia będzie wiedzieć?
W tamtym miesiącu byłam na USG w 16 dniu cyklu i było już po wszystkim jak to lekarz określił . Pochwalił mnie że mam bardzo dobre naturalne cykle. Wtedy dobrze czulam owulke, ciągnięcie jajników . A teraz nic, dupa. Nie czuję objawów owulacji. Lekarz kazał od niedzieli robić testy owulacyjne i przyjechać jak wyjdą pozytywne . Tylko że on liczył na to, że to będzie poniedziałek. Nasz lekarz jest na urlopie, w piątek nas przyjmował inny lekarz, a jakbym dziś jechala to też bedzie inny, bo ten piatkowy jest dziś tylko do 12.00. U mnie też pada. Siedzę w pracy jak za karę i ciągle myślę co zrobić
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda ze to różni lekarze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój lekarz wraca 26 września. Jak się dziś dowiem że coś nie tak z tym cyklem to odpuścimy i poczekamy miesiąc . Z tym że mój lekarz przyjmuje tylko we wtorki. .. Masakra . ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- No i nic z tego nie będzie ... Przepraszam że się wam tak żale... Dzwonilam przed chwilą do kliniki i dziś można ale TYLKO na USG. Nic więcej nie zrobią bo to już za późno . Bez sensu mi tam jechać tylko po to. Jeszcze bardziej bym się zdenerwowała, jakbym wiedziala że jest owulka. Ewentualnie jutro na 12.00. Ale tz akurat jutro nie może się zwolnić , musi być i koniec . Także dupa. Dziś wieczorem będziemy dzwonić do kliniki i ustalać jakis termin na jutro wieczór ewentualnie , ale czy to ma sens to nie wiem . Wkurza mnie to bo na pracuje do 17.00, klinika ma otwarte do 21.00 a ja non stop muszę się dopasować do nich i zwalniać z pracy wcześniej... No bez przesady
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Jeannee bardzo mi przykro. Dzis moze juz nie testuj bo sie tylko zdenerwujesz.
Zatestuj jutro i wtedy zdecydujcie czy jest sens jechać wieczorem czy nie. A co to znaczy za pozno na dzis? Szkoda ze to tak daleko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za pozno tzn za pozna godzina. To czemu maja otwarte do 21.00 jak wieczorem juz tam nikt nie pracuje? 🙋😐
![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Jeannee, KAro ma rację. Pękają taki powyżej 24mm najczęsciej. Jak on w pt miał 14mm, to chyba słabo, żeby do dzisiaj urosnął do pęknięcia.
A nie masz możliwości podejśc sobie gdzieś lokalnie na usg, żeby ci ten pęcherzyk sprawdzili?
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nikt mnie nie przyjemnie na już, poza tym muszę chodzić do pracy i u mnie kiepsko z czasem. Do ginekologa sie czeka u mnie pare dni, prywatnie OFC.
![]() |
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego, co mi lekarz tłumaczył średnio rosną jakies 2mm na dobę. Ale z tą średnia to jest tak, że u każdej z nas jest inna.... Ja bym się na twoim miejscu trochę kieowała tym, ak zawsze masz owu. Bo z tego co kojarze, masz raczej regularne?
![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miesiąc temu w 16 DC mialam robione USG i według lekarza bylo juz po wszystkim . Czyli po owulacji, powiedział że mam ładne naturalne cykle. Dziś mam 15dc i w ogóle się nie czuję na owulke. Raczej jak na pms.
![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Jeannee i jak dzis? Sprawdzalas juz?
Jedziecie wieczorem? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Jeannee....
![]() Czemu? ![]()
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Jeannee
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
Od wczoraj jestem na lekach uspokajających .
Mam dość rozczarowań. Negatywnych testów . Uścisków w żołądku . Podporządkowaniu życia pod klinikę . Czuję się jak gowno. Jak jakis królik doświadczalny . Gorzej.
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
![]() Nie ma bliższej kliniki? Zamiast leków wypij sobie meliske na uspokojenie. Ziołowa. Ja tez mam tak ze im bardziej sie nastawiam tym bardziej sie zawodzę ![]() I juz teraz mysle ze moze mi było zapisane nie miec dzieci. Popraw koronę i dalej do dzieła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Jeannee i inne szaraczki!
Bylam dzis w drogerii i zupełnie przypadkowo odkryłam takie urządzenie do zapłodnienia. Nie wiem jakie sa szanse ale podobno specjalne dla par ze słabym nasieniem!!! Kosztuje to u mnie 69 £ do użytku w domowym zaciszu... Sama bym sie nad tym zastanowiła porządnie gdyby nie problem z moimi zablokowanymi jajowodami. Co prawda znalazłam jedynie po angielsku ale na dole strony jest 6 filmików ukazujących jak tego sie uzywa. Co myślicie ![]() http://www.thestorkconception.co.uk/how-it-works/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Jeannee, zrobicie jak bedziecie uważali. Jak podejdziecie do tematu za miesiąc ze świeżymi głowami tez się świat nie zawali.
Tylko jeżeli dobrze się domyślam odnośnie waszych działań, to robiliście badania, które mają pewną "datę wazności", więc przeciągając temat trzeba się liczyć z kosztem ich powtórzenia. Nie będę ci mówic, że nie można sie załamywać, bo sama to wiesz..... Czasem po prostu trzeba odsapnąć.... ![]() Karo, to chyba tzw. zestaw do domowej inseminacji jest ![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli robisz iui w klinice, to tak się wcześniej stosuje specjalną preparatyke nasienia. A to to w zasadzie tak ,żeby sobie troche głębiej "psiknąć". Ja to znam z reklam dla samotnych pań, które kupuja sobire nasienie CRYOS.... Ale może to ma jakies szersze zastosowanie....? ![]()
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Midusia urządzenie widze po raz pierwszy wiec nie mam zielonego pojecia
![]() Niby tam jest jakis kapturek do ktorego sie pobiera nasienie i sie ten kapturek sie zakłada na szyjkę macicy na 48 godzin. Moze faktycznie "pic na wodę" ale za taka cenę (nie mając innego wyjścia) moze i bym spróbowała... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
POwiem Ci tak.... o bezpieczeństwo bym sienie bała, bo jeżeli jest to dostepne w aptece, to musi miec odpowiednie certyfikaty. W przypadku idiopatyczności bym to spróbowała. Szczególnie, że cena nie zabija. W przypadku obniżonych parametrów nasienia, jakichś problemów immunologicznych pic na wodę wg. mnie.....
![]() |
![]() |
#956 |
Rozeznanie
|
Jeannee
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy wyniki tz? Jestes naprawde kochana, ale nie wierze w to że tak będzie ...
![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Jeannee, głowa do gory! Niestety niewiele możemy zrobic w takich sytuacjach
![]() ![]() Wszystkie jestesmy w tej samej sytuacji. LittleAssKicker a dlaczego żałujesz? Myslisz ze bedzie bardziej stresująco? Jak uciekniesz na macierzyński to bedzie w sam raz ![]() Kciuki za badanie Tz'a! W przyszłym tygodniu koniecznie dzwońcie i umawiacie sie do GP zeby omówić kolejne kroki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Rozeznanie
|
Wiem wiem ;p ja ide jutro odczytać krew moja :p za duża odpowiedzialność a na niektórych ludziach nie można polegać
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.