|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
A to mój chyba wpadł w skok.. bo pobudki w nocy częściej niż zwykle
U nas 3 szczepienie za tydzień. Dwa zniósł dobrze więc oby teraz też tak było ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś też mamy bioderka, proszę o kciuki, bo dzidka lubi spać na boczku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też często układam Alę na boczku do zasypiania. Jak już uśnie to przekręca się sama na plecy bo z zasypianiem na plecach jest ciężko, wybudza się. Wciąż najchętniej zasypia na brzuszku. Zastanawiam się czy mogę ją kłaść tak już na noc. Lekarz mówił, że jak główkę ładnie trzyma w pionie i obraca na obie strony to już można, a Ala nie ma z tym żadnego problemu. Ale mimo to mam jeszcze jakieś obawy. Czy któraś z was już kładzie dziecko na noc na brzuszku? ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Kliknęłam na Arosie parę książek autorki którą Mona polecała, póki co czytamy zwykłe bajki ale może wierszowane formy przypadną Aluńce go gustu ![]() Zamówiłam też książkę na temat rozszerzana diety i zaczynam edukację w tym temacie. Jeszcze mamy dwa miesiące ale pewnie warto wcześniej zrobić rozeznanie. Powiem wam, że z jednej strony się cieszę że Ala będzie poznawać nowe smaki, konsystencje itp. Ale jak sobie pomyślę, że już nie będzie wyłącznie mojego mlenia jeść to trochę mi smutno. Na pewno będę tęsknić za tym etapem kiedy była wyłącznie na piersi |
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie środa ok optuje za tym drugim jednak, przy dużej ilości dzieciarni to non stop kogoś trzeba przewinąć albo nakarmić
|
|
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny może ma któraś z Was do sprzedania białe buciki na dł 10-11 cm?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za wszystkich komu potrzebne.
️My jutro do kontroli z bioderkami... U nas druga z rzedu noc fajna. Az sie boje mowic o szczegolach zeby nie zapeszyc haha
|
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3459 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem glupie to 😛 Cytat:
![]() Jesli chodzi o ksiazeczki dla wiekszych to ja kupowalam siostrzenicy tytuly " Prosze mnie przytulic", "Usmiech dla żabki", piekne i madre opowiadania, fajne sa serie "Mam oko na..." czy cos w stylu "Roznimisie..." to cos w stylu Czeresniowej. My czytamy teraz "Szary domek..." co prawda to dla starszych dzieci ale Iga tego slucha wiec czytam. Tylko ta ksiazeczka dostepna tylko w Biedronkach - Iga dostala na Mikojala od taty ![]() Ja sie nie moge doczekac tego czasu gdy bedziemy czytac ksiazki na dobranoc z drugiej strony boje sie o moj portfel bo nie wiem czy sie powstrzyman przed kupowaniem ksiazek tonami... ![]() Sent from my LG-H500 using Wizaz Forum mobile app |
|||
|
|
|
#3460 |
|
Zadomowienie
|
A Twoja Alicja jaka ma długość nóżki ? Dobre je ma? I jeszcze na insta u Ciebie widziałam takie kolorowe ? Masz je jeszcze ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3461 | ||
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Pozdrowienia znad rzeki. Koldra sie doprala! Ufff Jeszcze tylko nasza posciel, bodziak!!!!, prześcieradło z lozeczka i pokrowiec naszego materaca... i fajant ![]() Mloda jak na zlosc dzis nieodkladalna... Edytowane przez RosesAreRed Czas edycji: 2016-09-05 o 11:40 |
||
|
|
|
#3462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z długopisami mam taka samą schizę Też mamy kilka książeczek z Biedronki, kiedyś była taka seria bajek z przepięknymi ilustracjami Cytat:
Masz na myśli te z insta? https://www.instagram.com/p/BJiJvKogkb3/ To jeszcze je mam, tylko szczerze uprzedzam, że są one dość twarde. Jeśli tylko Ci się przydadzą to chętnie wyślę za free, bo u mnie tylko zalegają ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3463 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
dla potrzebującychCytat:
ja też uzupełniałam moim watermanem a nie jakąś reklamówką ![]() Cytat:
Ja w ogóle jestem maniakiem książkowym, ostatnio zamówiłam kilka sztuk o RB, nie wiem kiedy znajdę czas, żeby to przeczytać Cytat:
A zostawiłyście kikut pępowinowy na pamiątkę?! bo ja wywaliłam, a potem się dowiaduję, że wszyscy mają schowany ![]() O żywieniu kupiłam na razie Alaantkowe BLW, ale jeszcze nie zajrzałam do niej
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżu... kikut pępowinowy na pamiątkę... mnie to obrzydza. To tak jakbym sobie paznokcie po obcięciu przechowywała... FUJ
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamówiłam "U malucha na talerzu" ale też myślałam nad tą co Ty masz. O "Bobas lubi wybór" czytałam, że to bardzo amerykański poradnik a takich już mam dość po Tracy Hogg czy Karpie. Daj znać jak się zapoznasz z Alaantkową czy warto klikać
|
|
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Z długopisem mam tak samo. Mam swój jeden extra i innych nie lubię
![]() Bioderka super. Następna kontrola jak skończy 1.5 roku u ortopedy ale już bez usg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3467 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zadomowienie
|
Kciuki za wszystkie bioderka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
To te ecru beda za duze tak te kolorowe ale jesli mówisz ze twarde to bede jeszcze cos szukać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a gdzie kupiłaś Twoje ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dlugopisy zawsze kupuje w papierniczym bo tych z marketu nie moge wyprobowac na miejscu Biedronka ma czasem naprawde super serie ja tylko czekam na jakies akcje dla maluchow ![]() Cytat:
Przybij piatke i ja jestem molem ksiazkowym i ciesze sie ze wzielam jedna na podroz- dzis pogoda barowa Iga spi a w Tv tylko trydne sprawy, ukryte prawdy,szkoly detejtywi w akcji i wiele innego shitu robiacego z mozgu papke 😲 co sie dzieje z tym światem... Cytat:
|||
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Ola, kupiłam na allegro, używki z formy christopher. Na olx też sporo widziałam
Brawo Tymek! My wrocilysmy z wizyty u pediatry. Kaszel od śluzu gilowego, osluchowo bez zmian, nadal mamy jej oczyszczać nosek i się nie martwić. I nie jest to przeciwwskazanim do przyszlotygodniowego szczepienia, uff. U nas już będzie 3 cie.
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-09-05 o 12:49 |
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAAAAAAA!!
Rok temu dokładnie o tej porze nasikałam na test, odłożyłam go na pralkę - bo przecież niczego się nie spodziewałam, wyjęłam i rozprostwałam pranie z pralki, i już ten test chciałam wyrzucić, gdy z mych ust wyrwało się soczyste O KUR.A! I TO bicie serca Idę sobie popłakać z radości i wzruszenia, i potulić do moich niewidzialnych dwóch kreseczek
Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było. Edytowane przez _itakinie_ Czas edycji: 2016-09-05 o 12:58 |
|
|
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
Ja o tej porze nie wiedziałam co ze mną nie tak
bo ostatni okres 21 lipca a test wyszedł dopiero 14 września ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po badaniu bioderek. Wszystko ok. Mamy się zgłosić za rok
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Dzięki za kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3477 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Aaaaaa zabijcie mnieee. Pralka zdechla
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Rose, połóż się i wstań jeszcze raz
|
|
#3479 |
|
Wtajemniczenie
|
Rose moja tez ma ostatnie podrygi
juz szukam nowej zeby byc przygotowana na ta chwile ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

sympatycznie. Marysia w kościele idealna, pod koniec Mszy zasnęła u męża na rękach
i teraz mam dwa wypełniać? 

A miejsce to tak:
my mamy w środę, mam nadzieje, że 4! i ostatnie 
️

bo ja wywaliłam, a potem się dowiaduję, że wszyscy mają schowany
tak te kolorowe ale jesli mówisz ze twarde to bede jeszcze cos szukać
bo ostatni okres 21 lipca a test wyszedł dopiero 14 września 
juz szukam nowej zeby byc przygotowana na ta chwile