|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 :)
pati86 No to połowę masz za sobą
![]() My wybraliśmy jednego fotografa na cały dzień (do 1 w nocy) i na plener (polecanego również na wizażu ww.nakoneczny.pl ) Myślę, to dobry pomysł żeby mieć fotografa jednego do wsyztskiego - oczywiście jesli jest dobry w te kloci. Jeśli jest dobry w jednym, to brac dwóch. Ale lepiej mieć uwiecznione wszytsko, bo pamięc ulotna.My szukamy kamerzysty, bo jeden potraktował nas jak byśmy byli trochę opóźnieni w rozwoju, nie chciał podać ceny i w ogóle kiepska komunikacja z tym panem była. |
|
|
|
#4082 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze z nim pogadać i go przekonać, że jego rodzinkę odwiedzimy innym razem Niestety w jeden dzień nie damy rady wszystkiego obskoczyć bo jego rodzinka mieszka jakieś 300 km ode mnie więc będzie to raczej większa wyprawa i mamy zostać u nich kilka dni Nio ale myślę, że uda mi się mu wytłumaczyć, że targi ważniejsze hehe
|
|
|
|
|
#4085 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie nadążam czytać.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My mamy po staremu . Osobno salę i kucharkę.Cytat:
Ale bardzo chciałabym albo za granicę do ciepłego kraju (bo ślub jesienią) albo nad polskie morze, ale z tym to trzeba by było poczekać do lata.![]() A co do fotografa. To kamerzyści nam mają załatwić takiego "plenerowego" ( ładnie to odmieniłam ), z którym Oni też będa jeździć na sesje. Kamerzyści (bo jest ich dwóch) mówili, że fotograf kiedyś noge złamał, to na sesji w plenerze, Go nosili.![]() Byliśmy także w "Studiu foto" i tam pan zaproponował nam sesję w studiu, a jeżeli chcę się fotoksiążkę trzeba zrobic minimum 20 póz i dopłacić 200zł. Nie pamiętam tylko ile było za jedną pozę. ![]() A jak to jest ze zdjeciami w kościele, czy na sali? Fotografowie sami Wam to proponowali? SAMBAdiJANEIRO-powodzenia w przekonaniu tż'ta do targów. |
||||
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym kamerzystą to faktycznie jest problem. Dla mnie przedewszystkim liczy sie jakość. Ważne żeby było dobrze słychać, np. przysięgę i nie było jakiś kiczowatych wstawek. Głównie poruszam się teraz w nagraniach studniówkowo-weselnych. Znajomi mieli fajnego kamerzyste na weselu. Wszystko dobrze słychać i widać. A montaż to chyba można uzgodnić? Jakie przejścia? Jaki podkład?
|
|
|
|
#4087 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochamy Karpacz i czesto tam jezdzimy ...mam sentyment do tej miejscowosci bo spedzamy tam cudowne chwile razem... a jak nie Karpacz to moze Zakopane ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
plissss i skad on jest?? jejq spadlas mi z nieba z tym fotografem
|
|
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny,ale duuuzo piszecie
ja własnie dzisiaj zakonczylam sesje....ufff.Na szczęscie wszystko zdałamMy mamy u fotografa chyba wszystkie mozliwosci,czyli,przygotw ania,blogoslawieństwo,slu b,wesele i plener,ktory moze byc w roznych miejscach i nawet rozlozony na kilka dni,a wszytsko to za....900zł ![]() Co do podrózy poślubnej to chyba nic z tego ,bo planujemy budowę domu,wiec kazdy grosz sie liczy,ale na szczescie moj tż ma dzialde z domkiem na pojezierzu lubelskimm,wiec tam na pewno sie wybierzemy.Co prawda to nie będzie egipt,ale zawsze cos![]() W srode wybieram sie na poszukiwanie sukni Mam nadzieje,ze cos wyłowię
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez chce namiary na tego fotografa o którym piszecie i skąd on jest?? A my dzis bylismy w Kosciele i TZ zapisal sie na bierzmowanie ![]() czy wy wiecie ze przed slubem trezba zrobic i kurs i nauki przedmałzenskie jedno trwa 10 tygodnii a drugie 4 tygodnie. tak nam dzis ksiądz powiedzial.
|
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest tak, że jest kilka rodzajów nauk: jedne są weekendowe i trwaja cala sobote i niedziele, sa tez takie co Cie zamykaja na weekend w jakimś klasztorze i tam się szkolisz, sa tez takie co się pary spotykają przez ileś tam tygodni, ale wtedy to spotkanie trwa tylko 2h tygodniowo np, ale chodzisz na to przez pół roku i może jakieś jeszcze inne o których teraz nie pamiętam. W każdym razie to wy decydujecie o tym czy zapiszecie się na weekendowe czy chcecie chodzić na to przez pół roku czy kilka tygodni i wystarczy zaliczenie JEDNEJ z tych form i jest ok ![]() My osobiscie wybierzemy się na te weekendowe, spedzimy jeden weekend od rana do nocy w kosciele i bedzie Nie chce mi się łazić tam pół roku Potem są jeszcze jakieś wizyty w poradni czy coś takiego? podobno są potrzebne 3 ale ja jeszcze nie wiem co to takiego ![]() W kazdym razie formę nauk wybiera się tylko jedną, więc chyba albo coś źle ksiedza zrozumieliście, albo macie jakieś inne zwyczaje
|
|
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze bo nam ksiądz powiedział, ze trezba 2 kursy skonczyc :kurs i nauki przedmałzenskie
|
|
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że co region to inne zasady :/ My musimy mieć 3 zaświadczenia: z Poradni Życia Rodzinnego (1 wizyta), Nauk Przedślubnych (ponoć 1 spotkanie) i Dni Skupienia dla Narzeczonych (jedno spotkanie)
|
|
|
|
#4094 |
|
Raczkowanie
|
My chodzimy na kurs, który jest już tym wszystkim, co jest potrzebne do Kościoła, bo zawiera w sobie i nauki przedmałżeńskie, i w ten sposób są też już "niby" zaliczone wizyty w poradni przedmałżeńskiej, bo Ci Państwo prowadzący je tam pracują, więc ja nam zaliczą. Na naukach jest też Ksiądz, więc może dlatego to już wystarczy.
|
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh dziewczynki a ja z kolei mam straszny problem z zespołem
W sumie to nie mam zbyt wielu pożenionych znajomych i z tego względu nie mam też żadnego sprawdzonego zespołu na oku znalazlam duzo linków do różnych zespołów nio i tak sobie słucham, jedne mi się podobają bardziej a drugie mniej ale w dalszym ciągu nie wiem co wybrać a przecież zespół to najważniejszy składnik udanej imprezy No i już powoli jestem tym wszystkim załamana a poza tym martwie sie bo to że ktoś se ładne mp3 dał na stronkę nie znaczy, że będzie tak samo ładnie śpiewał na weselu nio i już w ogóle nie wiem co mam zrobić dałam mojemu Tż linki do zespołow, żeby też posłuchał i się wypowiedział to mi powiedział że ja to wszystko za bardzo przeżywam i w ogole ehhh a ja bym po prostu chciała mieć fajny zespół i udane wesele.... nio to się wyżaliłam
|
|
|
|
#4096 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
heh.. nie wiem czemu ma takie pesymistyczne wizje, mam nadzieje, że jednak nie wyjdzie nas to tyle.. Cytat:
Strippi fajne zdjęcia Ja 9 lutego ide z TŻ'tem na bal wydziału ![]() Cytat:
Cytat:
Zdjęcia z wesela zrobi nam kolega TŻ'ta który też robi śliczne zdjęcia ![]() Ja miałam sprzedac pomysł na wstęp, ale jeszcze nie jest dokońca wymyślony więc jak go już z tż'tem wymyślimy dokładnie to wtedy napisze ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o podróż poślubną to jeszcze wogóle o tym nie myśle
|
|
#4097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie podobają mi się filmy z wesel, wolę dopłacić do super fotografa www.zomer.pl => to jego stronka Ledwo co załapaliśmy się na wolny termin ![]() W cenie mamy 200 zdjęć w formacie 15x20 i 20x30, dodatkowo 300 ujec na płytkach, nie zabezpieczonych (to jest ważne, koniecznie pytajcie o to!) Jeżeli chodzi o fotoksiążki, to idea jest super, ale niestety jakość zdjęć w takiej książce jest dużo gorsza Weźcie to pod uwagę, że druk nawet w najlepszej rozdzialczości nie równa się zdjęciu! Fotografowie z którymi rozmawiałąm odradzają to.
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Przyczajenie
|
Ślub 23 maja 2009r.
czesc dziewczyny
![]() wychodze za mąż 23 maja 2009r.jestem bardzo szczęśliwa i nie mogę sie juz doczekać tego cudownego dnia. Ciekawa jestem czy ktoraś z was także bedzie ślubowala tego dnia. Piszcie jak tam przygotowania, czy macie już coś pozałatwiane itp. pozdrawiam
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub 23 maja 2009r.
Cytat:
![]() przeczytaj troche watku to bedziesz wiedziala
|
|
|
#4100 |
|
Zadomowienie
|
Sala zaklepana i teraz już nie ma odwrotu - wychodzę za mąż 29 sierpnia 2009 roku!
dziś będę dzwonić do zespołów, tych, które sobie upatrzyliśmy, czy mają nasz termin wolny ![]() no i ciągle problemy z kamerzystą, bo fotografa już wybraliśmy, tylko nie zaklepaliśmy, bo może znajdę kogoś, kto zajmie się i tym i tym....
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze to widze, ze chyba tylko ja mam tak przechlapane z tymi naukami przedmałzenskimi.
Wczoraj moja mam dzwoniła do znajmowje, która jej poleciła dobrego fotografa. Bierze on 700zł za calosc(przygotowania, wesele, slub) + 500 za plener tylko, ze nie wywołuje zdjęc, ale daje 2 płytki: na 1. jest 600 zdjec z podkładem muzycznym do ogladania a na 2 płytce jest tyle samo juz do wywołania. co o tym sądzicie??
|
|
|
|
#4102 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A my jedziemy na nauki 15-17 luty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale jak uważacie Słuchajcie mamy kamerzystę. Koszt za pełny pakiet 2100 W tym mamy przygotowania w obu domach, ślub, wesele do 2:30 (nie pamiętam dokładnie), plener nocny w trakcie wesela (jednak nie unikniemy wyjścia z wesela, ale od razu powiedziałam, że max 30 minut), plener dzienny innego dnia. A jakie u was ceny? No i możemy wybierać sobie wstęp, muzykę i nie pamiętam co jeszcze w ramach pakietu
|
||||||
|
|
|
#4103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
ladyinred85 fajny ten Twój fotograf
![]() Ja od rana wypisuje kamerzystów z forum ślubnego i chyba zaraz będę do nich dzwonić i się umawiać na jakieś oglądania filmów czy coś zespoły na razie sobie podarowałam, bo to za dużo nerwów
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
tylko aby potem nie było problemu z zespołem, bo wiesz jak z terminam
|
|
|
|
#4106 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego szukania zespołu to zaniechałam tylko na dzisiaj dziś wieczór przyjeżdża tż to pewnie będziemy słuchać jakiś mp3 i gdzieś dzwonić i się umawiać trudny wybór bo właściwie nie miałam okazji słyszeć osobiście zadnego z tych zespołów. Byłam w tym roku na balu sylwestrowym i mialam nadzieje, że może będzie jakiś fajny zespół i od razu ta sprawa będzie z głowy. no ale niestety nie za bardzo nam przypadł do gustu także trzeba szukać czegoś innego tak w ogole to mam stresa bo musimy wszystko pozalatwiać do końca lutego bo potem Tż wyjeżdża i będę słomianą wdową a nie chce za wszystkim latać sama
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Samba do konca lutego duzo czasu, napewno wszytsko zalatwicie
|
|
|
|
#4109 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sala co prawda jest raczej w starym stylu utrzymana (bo to w takim budynku przy straży i bibliotece, ale utrzymywanym na stary, bo nazywają go Pałacykiem). Warunki przyzwoite, standardowe. Tyle, że nie ma klimy. Ale w kwietniu nie sądzę byśmy bez tego tam umarli. To jest cena za 2 dni wynajęcia sali, ale raczej chyba zrobimy tylko 1 dzień. Więc to już pewne, że ślub będzie 25 kwietnia 2009 i strasznie mnie to cieszy... ![]() Ale pojawił się mały problem. Wesele będziemy mieć w mojej miejscowości rodzinnej. 40 km od miejsca, gdzie oboje mieszkamy obecnie. I teraz pytanie: czy w takim razie powinniśmy oboje wychodzić i przygotowywać się w 1 domu - moim rodzinnym? Czy może wysłać TŻ-ta do mojej chrzestnej, żeby tam się przygotował i ale błogosławieństwo zrobić jedno w moim domu? Co wy na to? |
||
|
|
|
#4110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że sala załatwiona
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

ww.nakoneczny.pl ) Myślę, to dobry pomysł żeby mieć fotografa jednego do wsyztskiego - oczywiście jesli jest dobry w te kloci. Jeśli jest dobry w jednym, to brac dwóch. 

. Może innym razem sie uda

), z którym Oni też będa jeździć na sesje. Kamerzyści (bo jest ich dwóch) mówili, że fotograf kiedyś noge złamał, to na sesji w plenerze, Go nosili.

,bo planujemy budowę domu,wiec kazdy grosz sie liczy,ale na szczescie moj tż ma dzialde z domkiem na pojezierzu lubelskimm,wiec tam na pewno sie wybierzemy.Co prawda to nie będzie egipt,ale zawsze cos
jedno trwa 10 tygodnii a drugie 4 tygodnie. tak nam dzis ksiądz powiedzial.