Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-05, 12:32   #2011
doooti
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
hej!
U mnie też pogoda słaba, ale już teraz wolę te chłody niż upał. Wczoraj po południu nie wiedziałam co z sobą zrobić.
Czekam na przelew z ZUS, gdyż muszę zapłacić za żłobek i prąd by nie odcięli.
W weekend zrobiłam listę rzeczy, które powinniśmy zakupić przed pojawieniem się synka. Nie jest ona zbyt długa, ale jednak kosztowna...
Widziałam fotele. Mi ten z ikei się marzy. Może uda się go kupić jeszcze w promocji, to wtedy będą pieniądze na regał do pokoju córki.
jagata, nie wiem czy mówisz o tej samej promo, ale tak jak któraś z dziewczyn pisała już wcześniej jest zwrot za fotele -15% na kartę podarunkową mi dzięki temu wyszedł 140 zł tańszy
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 12:41   #2012
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
jagata, nie wiem czy mówisz o tej samej promo, ale tak jak któraś z dziewczyn pisała już wcześniej jest zwrot za fotele -15% na kartę podarunkową mi dzięki temu wyszedł 140 zł tańszy
Tak, tak o tej promocji piszę. Do 9 października jest, więc może uda się znaleźć jakieś środki na fotel. Wtedy te 140 zł przeznaczylibyśmy na regał na książki bo w chwili obecnej leżą na podłodze...
Stary 2016-09-05, 12:45   #2013
doooti
Zadomowienie

Chyba że chcesz podnóżek do niego. Ja myślałam że to -15% jest i na fotel i na podnóżek więc kasowałam wszystko jednocześnie, ale wyszło na to że tylko na fotel. Szkoda że nie wiedziałam wcześniej bo bym automatycznie skasowała już podnóżek przy użyciu karty i by wyszedł połowę tańszy. Ale nie zmarnują się pieniądze na karcie, zawsze coś się przyda

Dostałam info że w środę przyjadą mebelki <3 czyli jak wyjdzie słonko można zacząć prać i będzie gdzie układać
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 13:01   #2014
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba że chcesz podnóżek do niego. Ja myślałam że to -15% jest i na fotel i na podnóżek więc kasowałam wszystko jednocześnie, ale wyszło na to że tylko na fotel. Szkoda że nie wiedziałam wcześniej bo bym automatycznie skasowała już podnóżek przy użyciu karty i by wyszedł połowę tańszy. Ale nie zmarnują się pieniądze na karcie, zawsze coś się przyda

Dostałam info że w środę przyjadą mebelki <3 czyli jak wyjdzie słonko można zacząć prać i będzie gdzie układać
Niestety na podnóżek nie mam miejsca
Stary 2016-09-05, 13:05   #2015
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Blue, ładnie ciuszki

Cytat:
witam się dziś imieninowo u mnie też lipa pogodowa, ale przygotowałam się na to bo miałam prać ciuszki ale już wczoraj sprawdzałam że plany na marne :P za to idę dzisiaj do kina na Złe mamuśki, trzeba się dystansować do roli mamy

Blue, widać, widać! tak jak Anett pisze puchatkowa jest super ja całe dzieciństwo miałam świra na punkcie kubusia puchatka, ale teraz póki co jeszcze nic nie kupiłam dla dziecka z tym motywem (aż sama w to nie wierzę)!

Dziewczyny, te rożki minky co zamówiłyście np. na makaszce to one są usztywniane? Kurcze bo zamówiłam jakiś czas temu na dawandzie od jednej laski i mi przyszedł taki całkowicie miękki że aż miałabym wrażenie że dziecko mi się wyślizgnie. Akurat ta laska mi potem pisała że mogłam powiedzieć że chcę aby wszyła też uzstywnienie i teraz nie wiem czy te z minky to norma że są usztywniane czy właśnie nie są usztywniane?
Wszystkiego najlepszego

Mam rożek z makaszki, nie na rzep, tylko wiązany i jak dla mnie to on jest lekko usztywniony, tak w sam raz Mam jeszcze z motherhood i sam w sobie jest dużo miększy, ale ma wyciągany wkład kokosowy, także jest ok (kupowałam w smyku na promocji za 43zł)

Pocieszę Was że my dopiero odebraliśmy klucze od mieszkania, trzeba malować, wstawić meble, urządzić... Wszystko zrobi Tż, ja nawet nie mogę tam podjechać.
Stary 2016-09-05, 13:12   #2016
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Jak Tż do niej gada, albo spaceruję, to nie ma dziecka.
U mnie to samo, jak małżon przemówi to przynajmniej na chwilę ustaja harce. Ciekawe co jest w tych męskich głosach?

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Wlasnie moje dziecko przeprowadzilo dziki 20 minutowy atak na jajnik, nerke i gorna czesc miednicy. Wylam z bolu. Dalej czuje jakby mi w miednice wbijalo swoje cialko, tyle, ze juz nie placze.
Współczuję. U mnie wczoraj w trakcie poprawin Jasiek odkrył istnienie przepony. Przez kilkanaście minut tak się wbijał że myślałam że się uduszę, bo nijak nie było złapać tchu.

Doooti 100 lat!

My już w domku i postanowiliśmy skręcić łóżeczko no i jak starczy czasu to pojedziemy wybierać wózek. Mam nadzieję że wreszcie na coś się zdecyduję
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 13:12   #2017
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Dzień dobry

doooti wszystkiego naj!

Dziewczyny piękne rzeczy pokupowałyście a pokoiki cudne, zazdroszczę!

Zazdroszczę Wam też zmiany pogody, u nas niby miały być burze a jest tylko duchota. Niby niebo troszkę zachmurzone i temperatura niższa, ale odczuwalna to nadal miliard stopni

W sobotę jedziemy do Poznania, pewnie w niedzielę dojedziemy a potem targi cały tydzień. Dziś zakładałam baleriny, które zawsze były lekko za luźne a mi w nie stopa ledwo weszła!!!!!!!! Nie wiem, co ja zrobię teraz, w adidasach nie będę śmigać przecież. Mam tylko nadzieję, że to tylko przez upał i że w Poznaniu gorąco nie będzie

Mam jeszcze pytanie - czy kupujecie nianie z monitorem oddechu? Chcemy kupić Angelcare AC401, może któraś już kupiła i ma jakiegoś zaufanego sprzedawcę?
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 13:13   #2018
jagata
Wtajemniczenie

patrycjazuzanna my tak mieliśmy przy pierwszym dziecku. Dwa dni przed porodem odebraliśmy klucze do mieszkania. Wprowadziliśmy się trzy miesiące później. Do dzisiaj pamiętam pierwszą noc w nowym mieszkaniu i to uczucie jak chodziłam po "własnej podłodze"
Stary 2016-09-05, 13:15   #2019
KoniKa4
Rozeznanie

Witam

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Hej
witam się z kawką i naleśnikami

czy Wy też już macie problem z oddychaniem? W takim sensie ze nie mozna do konca napełnić płuc i jest uczucie że nie mozna wziąć pełnego oddechu ?
co jakiś czas muszę taki głęboki oddech wziąć, żeby się dotlenić. No i pilnuję się żeby prosto siedzieć bo jak jestem zgarbiona to ciężko się oddycha.
A włosy wypadają mi tak jak przed ciążą, w początkowych miesiącach ciąży było super bo praktycznie wcale nie wypadały - no ale co dobre to się szybko kończy.

Dooti wszystkiego najlepszego

Super macie dziewczyny pokoiki dla maluszków - u nas na razie będzie miejsce w sypialni na łóżeczko więc nie poszaleję z aranżacją foteliki też super. My mamy w salonie fotel bujany więc będzie jak znalazł do karmienia

Ja mam raczej takie minimalistyczne podejście do wyprawki - np ręczników nie kupuję - dużo mam nowych, których nie używaliśmy do tej pory - wypiorę w dzidziusiowym proszku i zamierzam ich używać. Proszek też kupiłam tylko do kolorów i w nim piorę ciuszki malucha. Lekarstw też żadnych na zapas nie kupuję - aptek w pobliżu mam dość to chyba nie ma potrzeby.
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 13:16   #2020
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Dzień dobry

doooti wszystkiego naj!

Zazdroszczę Wam też zmiany pogody, u nas niby miały być burze a jest tylko duchota. Niby niebo troszkę zachmurzone i temperatura niższa, ale odczuwalna to nadal miliard stopni

W sobotę jedziemy do Poznania, pewnie w niedzielę dojedziemy a potem targi cały tydzień. Dziś zakładałam baleriny, które zawsze były lekko za luźne a mi w nie stopa ledwo weszła!!!!!!!! Nie wiem, co ja zrobię teraz, w adidasach nie będę śmigać przecież. Mam tylko nadzieję, że to tylko przez upał i że w Poznaniu gorąco nie będzie

Mam jeszcze pytanie - czy kupujecie nianie z monitorem oddechu? Chcemy kupić Angelcare AC401, może któraś już kupiła i ma jakiegoś zaufanego sprzedawcę?
Mam dokładnie ten model niani. Używaliśmy bo córka bardzo szybko spała na brzuszku i w nocy byłam o wiele spokojniejsza jak miałam monitor włączony.
Mąż kupował, więc nie wiem dokładnie gdzie. Ale szukał przez internet i wybrał najtańszą ofertę.
Stary 2016-09-05, 13:18   #2021
mietowka25
Zakorzenienie

Doooti najlepszości

Aleksandramaj czym się zajmujesz? ;-)

Boziu dziewczyny ja już dzisiaj mam motyle w brzuchu i myślę jak się ubrać jak Tż po mnie przyjedzie :-D
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 13:18   #2022
paulinika
Zakorzenienie

Ale mam wkurva my tu przychodzimy ze spaceru a tam koleżanka siedzi na schodach. Nosz kurva
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 13:21   #2023
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

doooti wszystkiego naj!

Ja mam maty angelcare. Jeszcze nianie musze kupic.
Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Doooti najlepszości

Boziu dziewczyny ja już dzisiaj mam motyle w brzuchu i myślę jak się ubrać jak Tż po mnie przyjedzie :-D
A to już dziś ?

Jeju wieszam i wieszam i wieszam a w koszyku nie ubywa
miałam włączyć drugie pranie i dobrze , że nie włączyłam bo nie wiem czy spinaczy mi na 1 wystarczy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 13:27   #2024
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Doooti najlepszości

Hihihi ależ emocje

Pracuję w handlu w firmie produkującej maszyny do produkcji i serwisowania narzędzi typu piły do drewna, metalu itd. W Polsce pracowałam w firmie produkującej te narzędzia właśnie. Męża na targach w Poznaniu poznałam

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Mam dokładnie ten model niani. Używaliśmy bo córka bardzo szybko spała na brzuszku i w nocy byłam o wiele spokojniejsza jak miałam monitor włączony.
Mąż kupował, więc nie wiem dokładnie gdzie. Ale szukał przez internet i wybrał najtańszą ofertę.
Dziękuję Ci dobra kobieto

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Ale mam wkurva my tu przychodzimy ze spaceru a tam koleżanka siedzi na schodach. Nosz kurva
O ja je...
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 13:32   #2025
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
patrycjazuzanna my tak mieliśmy przy pierwszym dziecku. Dwa dni przed porodem odebraliśmy klucze do mieszkania. Wprowadziliśmy się trzy miesiące później. Do dzisiaj pamiętam pierwszą noc w nowym mieszkaniu i to uczucie jak chodziłam po "własnej podłodze"
Jak wszystko dobrze pójdzie to za 3 miesiące urodzę i zaliczę ekspresową przeprowadzkę z dzidziusiem. Wyczekuję tego jak kania dżdżu...

Cytat:
Doooti najlepszości

Są plusy całego przedsięwzięcia

Cytat:
To macie przylepkę...
Stary 2016-09-05, 13:32   #2026
domek_z_piernika
Zadomowienie

Doooti, sto lat!

Paulinika, współczuję. Ciężka sprawa z takim nieproszonym gościem

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 13:33   #2027
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Ja mam maty angelcare. Jeszcze nianie musze kupic.

A to już dziś ?

Jeju wieszam i wieszam i wieszam a w koszyku nie ubywa
miałam włączyć drugie pranie i dobrze , że nie włączyłam bo nie wiem czy spinaczy mi na 1 wystarczy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
W piątek albo sobotę dopiero :-D

Aleksandramaj takie męskie zabawki ;-)
Stary 2016-09-05, 13:35   #2028
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak wszystko dobrze pójdzie to za 3 miesiące urodzę i zaliczę ekspresową przeprowadzkę z dzidziusiem. Wyczekuję tego jak kania dżdżu...

Są plusy całego przedsięwzięcia

To macie przylepkę...
Doskonale znam to uczucie
Stary 2016-09-05, 13:35   #2029
domek_z_piernika
Zadomowienie

Dziewczyny, zapalenie spojówek jest zaraźliwe, prawda? Bo siostra tż przyleciała do kraju, długo się nie widzieliśmy, ale w międzyczasie dostała zapalenia. No i powiedzieliśmy jej, żeby jednak nie przychodziła. Jeszcze damy radę sie zobaczyć przed jej wyjazdem, ale trochę mam wyrzuty sumienia. Tylko nie chciałabym się niczym teraz zarazić...

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 13:35   #2030
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
Blue, ładnie ciuszki

Wszystkiego najlepszego

Mam rożek z makaszki, nie na rzep, tylko wiązany i jak dla mnie to on jest lekko usztywniony, tak w sam raz Mam jeszcze z motherhood i sam w sobie jest dużo miększy, ale ma wyciągany wkład kokosowy, także jest ok (kupowałam w smyku na promocji za 43zł)

Pocieszę Was że my dopiero odebraliśmy klucze od mieszkania, trzeba malować, wstawić meble, urządzić... Wszystko zrobi Tż, ja nawet nie mogę tam podjechać.
U nas nawet malować nie wolno jeszcze

Cytat:
Dzień dobry

doooti wszystkiego naj!

Ja mam monitor bez niani z Angelcare, kupiony chyba w Gemini, z tego co pamiętam to chyba tam wtedy była na niego promocja, ale mogę się mylić, bo to jednak ponad rok temu było Póki co nie planuję niani, ale dokupimy z mężem jeśli po przeprowadzce będę niespokojna jakaś, ale to na drzemki w ciągu dnia bo w nocy przecież dziecko będzie z nami w pokoju to sam monitor wystarczy. Opinie ma dobre w necie.
Cytat:
Niezapowiedziana wizyta? Nie znoszę takich..

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 13:42   #2031
Anettt87
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego doti

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Może jakieś ładne kolczyki?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

blue ubranka cudne te ze smerfem swietne!

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Ja ide do lumpka. Taki mam dzisiaj niedobry humor oby zakupy i spacer go poprawily.
Do tego pogoda swoje robi, bo coś głowa mnie ciśnie. A Raz pada raz swieci slonce. Jest tylko 20 stopni a od środy zapowiadają upały, w czwartek 30 stopni
Ja też jestem zwolenniczką biżuteryjnych prezentów

Też zaszłam do lumpka, ale nic ciekawego nie było pomimo, że to dzień dostawy. Tylko pchają się babki jak głupie i rzucają tymi ciuchami na prawo i lewo. Masakra

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj na poprawę humoru robię sobie dzień dla siebie. Ogarnę włosy, paznokcie, stopy, a zaraz idę na drzemkę.
Dajesz jeszcze radę ogarniać stopy? Mi już ostatnio mąż lakier zmywał
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 13:44   #2032
paulinika
Zakorzenienie

Niezapowiedziana? Ja mówiłam mu już wczoraj że nie życzę sobie wizyty.
Stary 2016-09-05, 13:44   #2033
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Niezapowiedziana? Ja mówiłam mu już wczoraj że nie życzę sobie wizyty.
Rozumiem że to ta sama co wszy się nie bała?
Stary 2016-09-05, 13:47   #2034
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem że to ta sama co wszy się nie bała?
Ta. Wciąż ta sama.
Stary 2016-09-05, 13:48   #2035
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ta. Wciąż ta sama.
To tak z doświadczenia sprawdzaj swojej włosy czy znowu wszy nie złapała przypadkiem.
Bo mogły przejść na koleżankę,u niej się dopiero wykluja i dadzą o sobie znać za parę dni a Alba znowu załapie ;-)
Stary 2016-09-05, 13:52   #2036
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
To tak z doświadczenia sprawdzaj swojej włosy czy znowu wszy nie złapała przypadkiem.
Bo mogły przejść na koleżankę,u niej się dopiero wykluja i dadzą o sobie znać za parę dni a Alba znowu załapie ;-)
No właśnie dzisiaj jest ostatni dzień czesania. Miałam w planach to zrobić jak wrócimy ze spaceru a tu niespodzianka na schodach
Stary 2016-09-05, 13:52   #2037
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zapalenie spojówek jest zaraźliwe, prawda?
Wydaje mi się że nie
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 13:53   #2038
mietowka25
Zakorzenienie

Domek_z_piernika zależy chyba jakie to zapalenie bo są różne
Stary 2016-09-05, 14:02   #2039
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Też zaszłam do lumpka, ale nic ciekawego nie było pomimo, że to dzień dostawy. Tylko pchają się babki jak głupie i rzucają tymi ciuchami na prawo i lewo. Masakra
Na dostawie w niektórych lumpkach dzieje się tyle co w lidlu lub w media markt, strach iść.

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zapalenie spojówek jest zaraźliwe, prawda? Bo siostra tż przyleciała do kraju, długo się nie widzieliśmy, ale w międzyczasie dostała zapalenia. No i powiedzieliśmy jej, żeby jednak nie przychodziła. Jeszcze damy radę sie zobaczyć przed jej wyjazdem, ale trochę mam wyrzuty sumienia. Tylko nie chciałabym się niczym teraz zarazić...
Różnie, może być wywołane czymś zakaźnym, ale też alergią lub po prostu podrażnieniem (raz się załatwiłam potężnie przy szorowaniu kabiny prysznicowej i fug) i takie są chyba najczęstsze. Na Twoim miejscu nie przejmowałabym się specjalnie, może tylko nie tulcie się do siebie

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
No właśnie dzisiaj jest ostatni dzień czesania. Miałam w planach to zrobić jak wrócimy ze spaceru a tu niespodzianka na schodach
Wyprosiłabym dziewczynkę
Stary 2016-09-05, 14:07   #2040
pstryczek84
Zakorzenienie

Dooti- najlepszego!
Wracamy z zakupow. Obkupilam kube wzdluz i wszerz a sobie kupilam zmywacz do paznokci i paski do glukometru

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Mi wlosy nie wypadaja. Ale pewnie odbija sobie po ciazy :-P

Nie widze zdjec :-\

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości