|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jednak córcia będzie Roksana?Cytat:
A co do glukozy to ja miałam najpierw pobieraną krew z palca i wynik od razu na glukometrze. Później pobranie na czczo, wypiłam glukozę, po 1h od wypicia miałam pobieraną krew i później po 2h od wypicia i tyle ![]() Cytat:
Mój mały też potrafi już naprawdę porządnie kopnąć. A rusza się i wierci non stop, zastanawiam się kiedy on się wysypia. ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry wszystkim ![]() U mnie też dzisiaj od rana deszcz, ale w sumie nawet mi to nie przeszkadza, bo i tak kolejny dzień spędzę w łóżku, a przynajmniej gorąco nie jest. Wczoraj wieczorem chyba mały zmienił pozycje w brzuchu, bo nie kopał tylko się przekręcał, a brzuch falował jak flaga na wietrze ![]() ciekawe co ten łobuz tam wyczynia wizyta dopiero 19.09
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Hej !
![]() Wstalam 20 min temu ! Tzn otworzylam oczy bo jeszcze leze w lozku Wszystko przeczytalam a potem poodpisuje
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo moze bardziej takie turkusy do męża przemówią ![]() widziałam mega ten czas leci! ![]() oo ja się pochwale pepcowymi zakupami ![]() ostatnie foto to karton z malutkimi ciuszkami bo dzieciach siostry
|
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pięknie!Tak mi się skojarzyło... Przy Kaju kupiłam większe ręczniki 100x100 i było mi znacznie wygodniej owinąć bobasa. Zresztą do tej pory ich używa i lubi. Nie chce innych ![]() A ja rzucę inny temat, którego jeszcze u nas nie było, a podejrzewam, że się rozwinie Czy któraś z Was myśli o używaniu pieluszek wielorazowych???Przy Maksiu nie słyszałam o tym, przy Kaju liznęłam temat, ale jakoś mnie nie przekonało, a teraz znowu mam ochotę ze względu na dwie sprawy - ponoć oszczędniej, choć na początku większy wydatek to w ogólnym rozrachunku wychodzi taniej i zdrowiej, bez tej chemii w pieluszkach, przylegającej ciągle do małych pupek. Coś mi się zdaje, że znajdą się u nas jakieś ekomamuśki Albo może ze względów finansowych macie na to ochotę?
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne rzeczy
|
|
#1536 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucky to napisz proszę jak z jakością tych produktów z ko24.pl jak będziesz miała je u siebie w uk
Itstoo u mnie badanie glukozy wyglądało identycznie ;-) najpierw z palucha żeby zobaczyć czy w ogóle się nadaje do badania a potem tak jak napisałaś Dziś jadę odebrać wyniki. Mam nadzieje ze nie wyjdą przełamane, bo o 23 zjadłam duże jabłko 😊 Folinka ja nawet nie mysle o praniu pieluch. Może po prostu za wygodna jestem. Nie chce tez przesadzać z byciem ekomamą bo mam wrażenie ze w ostatecznym rozrachunku mogę narobić tym więcej szkód niż pożytku. Będę uważać na to co daje jeść i w ogóle ale nie będę przesadzać, bo dziecko musi wszystkiego spróbować. Nie chce żeby potem po zjedzeniu nie bio marchewki miało jakies problemy czy cos. Jest tyle dzieci które stosują tylko pieluchy jednorazowe i jedzą różne dziwne rzeczy a żyją. Nie chce hodowac kolejnego alergika wyczulonego na każdą chemię czy cokolwiek bo wiem ile musze się potem męczyć (mój tz ma alergie ma wszystko...) takze wiem ile potem musze się naszukac i nagotowac żeby znowu nie spuchł :-D Ale wiadomo, dla dziecka chce jak najlepiej! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem wygodna osoba wiec pieluszki wielorazowe odpadaja. |
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, mam spodnie na sprzedaz hm 36 ciazowe. Kupilam je z all, wszystko fajnie cacy, tylko przy zdejmowaniu zobaczylam, ze oczko jest (facet ktory je sprzedawal mial prawo o tym nie wiedziec bo z zewnatrz nic nie bylo widac). Oddalam je do krawcowej, podszyla je latka i zacerowala, a teraz one sa mi za male
Generalnie stan nie liczac tego oczka zaszytego jest swietny, zadnych dziur, przetarc itp. Ja mial je na tylku doslownie kilka razy. Moze ktoras sie skusi? Jak cos to prosze na priv o wiadomosc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1539 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Na pewno jesli kiedykolwiek sie zdarzy cos podobnego to zareaguje inaczej ![]() Cytat:
Ja glukoze mialam pobierana 2x. Pierwszy z palca na czczo a drugi po 2h od wypicia glukozy. Ale sa dziewczyny ktore mowia ze mialy pobierane rowniez 1h po wypiciu czyli 3x. Jesli chodzi o pieluszki to ja bede używać jednorazowe. Za duzo pierdzielenia sie z tymi wielo... Ale mialam okropna noc!! Zab mnie bolal tragicznie :/ Bolal juz 2-3 dni ale od wczorajszego wieczoru to bylo apogeum. Co 20 minut budzil mnie bol i plukalam raz amolem raz woda z sola. Po 5ej rano nawet plukanki przestaly dzialac ![]() Pojechalam do przychodni, na szczescie dentysta mnie przyjal. Szybkie ogledziny i mam teraz jedna wielka dziure po bylym zębie. Znieczulenie przestaje dzialac i zaczyna sie bol tej dziury ![]() Do tego glodna jestem bo nic nie jadlam przez ten bol od wczoraj a teraz nie moge, bo zakaz po znieczuleniu... U dentysty bylam ostatni raz chyba 10 lat temu az wstyd sie przyznać. Balam sie okropnie az sie cala trzeslam jak galareta. Mam kilka zebow do wypielegnowania ale dopoki nie bola to zostawie je na 'po porodzie'. O 14:40 mam usg, to o 14 cos zjem..
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-09-05 o 13:12 |
||
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całkowicie się zgadzam z tym co piszesz A my w piątek możemy już odebrać wózek i łóżeczko już się nie mogę doczekać, a tu do piątku trzeba czekać, bo dopiero wtedy tż będzie miał wolne
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Co do bycia eko to pranie pieluch odpada, wiecej za wode zaplace niz to warte ale tak sobie pomyslalam o oleju kokosowym do smarowania bobasa zamiast oliwek, ktore naszpikowane sa chemia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Tu jest link do tych spodni http://olx.pl/oferta/jeansy-ciazowe-...7-IDhqpAw.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1542 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() jakis mały wybór byl w tym pepco ale zawsze coś ![]() Cytat:
+ białe meblepada i nie mogę ostatni raz łóżeczka pomalować.. a co to za ręczniki takie własnie jak z pepco z tym kapturkiem? ja chce używać jednorazowych i postawię na Dada ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1543 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodoo malucha się niczym nie powinno smarować a w szczególności oliwkami.
Do mycia tylko jakiś łagodny płyn który dolewa się do wody w wanience i to wsio . U nas w poznaniu dużo położnych wywala oliwki jak tylko widzą je na półce na wizycie domowej ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie wszyscy maziaja oliwka dzieci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, rozumiem wszystkie argumenty na nie, wygodę, itp.
Jak zawsze można znaleźć plusy i minusy. Ja pytałam, kto myśli o ich używaniu ![]() Ale widzę, że póki co nikt Mnie najbardziej przekonuje aspekt finansowy, bo podobno nawet biorąc pod uwagę pranie wychodzi to na przeciągu tych około 2 lat taniej. Pewnie bym jakieś własne kalkulacje zrobiła zanim się zdecyduję. Poza tym po prostu mi się podoba to, że te pieluszki są takie milutkie, miękkie i śliczne
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem leniwa wole jednorazowe :P
w ogóle sobie nie wyobrażam takie okupczone i co do pralki? xD o nie.. to nie dla mnie ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- w ogóle mój tż mi się wczoraj zapytał czy nie zaczać juz kupowac pieluszek np. w promocjach.. co myślicie na ten temat? |
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Dostalam czapke z alli
troche male glowki maja te chinczyczki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja położna tez odradzała oliwki. Ponoc niepotrzebne. A jak dziecko ma problematyczna skore to oliwka za słaba, wtedy potrzebne są juz jakieś preparaty bardziej specjalistyczne |
|
|
|
|
#1549 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry z pracy
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak tylko w ciągu 3 tygodniu się tz uwinie z pokojem Lili to robię przegląd online i kupię gdzieś na promocji paczkę 1, dwie paczki 2 i ze trzy paczki 3. Ostatnio wiem, ze były mega promocje ale to takie wielkie paczki a tych 1 to chyba lepiej kipic jedna paczkę mala i chwilę później przechodzi się na 2... ale to tylko wiem że słuchu! Właśnie. Doświadczone mamusie doradzicie jak to jest z tymi rozmiarami? |
|
|
|
|
#1551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1552 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i co jakis czas jest silniejsze co daje taki specyficzny ból ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
dalej wchodze w ubrania kupione w czerwcu tyle ze one sa na gumke wiec zsuwam je ponizej Karola w pt mam wizyte i wazenie - jestem bardzo ciekawa przyrostu swojej wagi ![]() ja załuje ze odpuściłam laser głupia ja ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
a gdzie moja ulubiona Jagoda? to tak jakbym teraz Karola zmieniła na kogoś nowego ja tego nie przezyje ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
ale tak mi sie chce ze juz od tyg sie zbieramy i dupa jak na razie
|
|||||
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo własnie jakie rozmiary z chęcią się dowiem ![]() my mamy dwa pokoje w sypialni no teraz się nie mieści nic prócz łóżka turystycznego i nowej kołdry pod łóżkiem.. w salonie słabo no ale liczę na to ze szybko się do domu wprowadzimy ![]() oo to pomyśle i się będę rozglądać |
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ja się już przekonałam, że to co pokazuje waga w ciąży niewiele ma wspólnego z tym czy ktoś jest gruby czy nie. Kuzynka mojego tż w ciąży na wadze przytyła 35kg, a jedyne co jej urosło to brzuch poza tym była szczupła i już na porodówce zostawiła jakieś 12-13kg!! Tak więc waga swoje, a ciało swoje
|
#1555 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
reszta to ziemia nieodkryta mnie misjonarz zaczał juz denerwować ze względu na konflikt brzuszny wole byc na górze poki tz nie sinieje bedac pode mną bede forsowac ta pozycje ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() widziałam takie miekkie i bardziej sztywne nie wiem który brac? |
||
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest ciut krotka ale da sie przezyc za 7,73 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karol przezyje. dupa mu nie odpadnie od jednorazowych a ja moge od ust sobie ciastów odjąc byle jednorazówki kupować
|
|
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet się nie orientowałam ze są sztywniejsze ![]() my braliśmy wczoraj to co nie mamy bo bodów cienkich to mamy w nadmiarze... w ogóle widziałam dużo rzeczy od 74 wzwyż.. |
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powinnas dostac lanie za tego dentyste. serio! ja co roku obowiązkowo, niezaleznie czy sie cos dzieje czy nie... 1. gin, w tym usg piersi i cytologia 2. dentysta 3. i okulista ![]() moja trójnia do zaliczenia na kazda jesien |
|
|
|
|
#1560 |
|
Raczkowanie
|
Witam !
Zupełnie nie wychodzi mi regularne pisanie Czytam Was za to codziennie i cieszę, się że większość jest w dobrej kondycji, a za te które mają problemy moooocno trzymam kciuki.Nam z mężem włączył się chyba syndrom wicia gniazda, pomalowaliśmy i przeorganizowaliśmy sypialnię oraz salon. Niestety troszkę się przeforsowałam, brzuch mi się robił twardy i wpadłam w panikę bo w pierwszej ciąży ostatnie miesiące spędziłam leżąc z nogami do góry i łykając sporo przeciw skurczowych specyfików ... no ale odpukać przeszło, wizyta w przyszłym tygodniu więc jestem dobrej myśli. Został nam pokój starszego synka ale to już powolutku ![]() Do mycia na początku jakiś emolient do wody i tyle... szkoda nakładać tą całą chemie na te maluszki, ja staram się ograniczać kosmetyki do minimum. Przy starszym rzadko stosowałam wszelkie kremy, kremy do pupy, balsamy, oliwki nigdy chyba nie kupowałam i wydaje mi się , że jeśli dziecko nie ma problemów ze skórą to jest to zbędne. Używałam właśnie emolientu do wody i szamponu bo miał sporo włosów a emolienty zostawiały tłustą powłokę. Jak miał coś s z pupką to Bepanthen i zimą maść na wyjścia ochronna na mróz. Większość próbek które dostawałam u lekarza się przeterminowało, jak cos było nie tak to cuda działa tez olej kokosowy. O pieluszkach wielorazowych myślę, ale na pewno nie od początku, muszę poczytać o tym bo przerażają mnie te kolejne tony wyrzucanych pieluszek. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

ale dzisiaj z radością w new yorkerze wcisnęłam sie w obcisła kiecke rozmiar 38 bo 40 była mi za duza 

przejrze facebooka i biore sie za forum! 

A ja z wyprawką jak zwykle najdalej