|
|
#4171 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II
Cytat:
A już nazywanie ich przez tesciowa "fasolkami" doprowadzało mnie do szału i żyłka w oku pekała. Moja mama jak usłyszy ze poród nazywam "wykluciem" to patrzy na mnie jakbym bluźniła. Mojego amstaffa też nazywam strajtkiem bo pierdzi gdzie i jak popadnie. A teraz ma cieczke i nie sprzata po sobie. Jak widze taka plame krwi to wołam "Albusia, keczupik! ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Co do imion to ja musze miec awaryjnie po dwa Z meskimi jest mi łatwiej - od małego uwielbiałam Jakubów, teraz jest ich od zarąbania, a nie chce zeby ewentualny syn miał w klasie mnostwo kolegów o tym samym imieniu, tak jak w moim roczniku pelno Ań, Mart, Magd i Kasiek ![]() Dlatego ściagnełam sobie statystyki z ostatnich 10lat i lece listy od dołu. Mimo to jednak podoba mi sie od paru lat Mikołaj, Nikodem i Gabriel. Suma sumarum zgłupiałam już wiec poczekam, może w środe sie wyjaśni to chociaz o połowe zmaleje mój dylemat |
|
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jeszcze co z imionami, jak poznam płeć to pomyślę, teraz po głowie chodzi mi Leoś i Nel a co dalej, to nie wiem
|
#4173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Co w stokke wanience jest takiego cudzego?
|
|
#4174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żyje chodź szczerze powiedziawszy szlag mnie trafia już w tym łóżku. Z nudów opanowałam sztukę czarnowidztwa do perfekcji nie wierze już że wredne łożysko się podniesie, gdyż gdzieś tam wyczytałam ( normalnie ciążowe hormony w pełnej krasie ![]() I naprawdę przysięgam że normalnienie nie jestem taką panikarą i histeryczką ![]() Nie miałam wcześniej okazji więc witam serdecznie wszystkie nowe lutowe mamusie |
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Uff mi dużo lepiej jak sobie pospałam
w ogóle obcinam fasolkę przed chwilą, patrze z góry na brzuch i śmiać mi się chce, bo brzuch mam krzywy prawa strona bardziej wybrzuszona od lewej, a to paradne![]() ewemis, jak Ci się nudzi to nie czytaj tych pesymistycznych for internetowych. rzadko ktoś się chwali, że miał łożysko nisko, a potem mu się podniosło. najczęściej piszą kobiety które się skarżą/muszą wyrzucić z siebie żal, bo spotkało je coś złego. lepiej się udzielaj więcej u nas, od razu humor Ci się poprawi i czas będzie milej mijał
|
#4176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, ale się objadłam zjadłam górę zapiekanki z dyni makaronowej z boczkiem, serem i brokułami i nadal jestem głodna. Jak mam za długą przerwę między posiłkami to potem bym jadła wszystko jak leci... i jak tu nie tyć?
![]() My mamy 3 typy imienia dla dziewczynki, ja już mój wybrałam a mąż od 2 miesięcy się biedy zdecydować nie może. Dałam mu termin do soboty, no bo ile można rozmyślać
|
#4178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W żadne fora, poza naszym się nie wgłębiam, zaczęłam tylko doczytywać czym tak naprawdę jest łożysko przodujące i towystarczyło bym popłynęła ![]() Powiedzcie czy któraś z was ma już skurcze braxtona-hicksa? Bo ja w opisie 17tc wyczytałam że mogą się już pojawić i powodować twardnienie macicy od czasu do czasu na ok30s i dopóki nie odczuwa się przy tym bólu, czy skurcze nie pojawiają się ponad 4 razy na godzinę jest to zupełnie normalne. Z tym że u mnie te skurcze pojawiają się w dole brzucha, a skurcze braxtona-hicksa zaczynają się niby w górze
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Raczkowanie
|
U nas imiona to albo Staś, Mikołaj albo Zosia Janinka
|
|
|
#4180 |
|
Raczkowanie
|
Kaja tez bardzo fajnie 😍
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal sie waszymi typami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do imion, to jest tyle ładnych, że aż szkoda mieć tylko jedno czy dwójkę dzieci
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie może co u Alla? Pisała coś?
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja skurczy nie mam a u mnie 19tc.
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic sie wlasnie nie odzywała.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja znajoma miała to co Ty i wszystko skończyło się pomyślnie, urodziła tydzień przed terminem przez cc bo dziecko było źle ułożone. Będzie dobrzeDziewczęta wypiłam słabą kawę i od jakiś pół godziny czuję puk puki...i faktycznie też mam je po lewej stronie bardziej ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Zastanawiałyście się jak to będzie z zapinaniem kurtki w zimie? a może kupujecie większą?
|
||
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę chyba próbowała kupić jakąś używkę na olx. Jak nie znajdę to kupię nówkę i pewnie potem spróbuję sprzedać.. |
|
|
|
|
#4189 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, aaaaaaa co sądzicie o imieniu Tadeusz?
![]() Mam już w rodzinie małego Stasia, Antosia. Myśleliśmy nad Frankiem, ale też ich sporo. Chciałabym ładne, proste i tradycyjne imię, aleeee jakie? Tadeusz? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo tradycyjne imie, jeśli pasuje do nazwiska to czemu nie
![]() Osobiście bym go nie wybrała bo miałam jednego Tadeusza w rodzinie i bardzo źle mi się akurat kojarzy ![]() Pół godziny temu zjadłam trochę słodkiego i cały czas cos mnie... puka z lewej strony.... ciekawe czy to Maluch czy jelita Nie umiem rozpoznać jeszcze hehe
|
|
|
|
#4191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też chcę Milenkę i Lenka Tylko jeszcze nie znam płci
|
|
#4192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz mam 2 razy potwierdzonego chłopczyka
|
||
|
|
|
#4194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko do nadrabiania natrzaskałyście postów Ale dobrze, przynajmniej nie muszę wymyślać planów na wieczór, bo TŻ w pracy
|
|
#4195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkurza mnie to, że imiona się tak kojarzą zawsze z kimś ![]() Może Henryk? Kazimierz? Stefan? Tak mi się kojarzą jeszcze z tych tradycyjnych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mężowi spodobała się Kaja, wiec o ile nic innego nie wpadnie nam do głowy to bedzie Kaja po połówkowym podejmujemy decyzje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja obstawiam swetry, rozpieta krótka kurtka i puszczony po brzuchu szalik i da radę... Aczkolwiek ja 99% jeżdżę autem
|
|
#4199 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

czyli powtórka z pierwszej ciąży, tylko problem pojawił się dużo wcześniej... czekam na założenie pessara (najpierw na wyniki posiewu, a potem decyzja czy zakładamy czy najpierw leczenie
prawa strona bardziej wybrzuszona od lewej, a to paradne

po połówkowym podejmujemy decyzje